Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Οι Ευρωπαϊκοί φυλετικοί τύποι - Πολωνική σχολή ανθρωπολογίας

Κεντρική φυσιογνωμία της Πολωνικής σχολής ανθρωπολογίας ήταν ο Jan Czekanowski. Γύρω του έδρασε μια ομάδα ανθρωπολόγων, που μελετούσε την ανθρώπινη διαφορετικότητα με τυπολογικά κριτήρια. Οι κύριοι φυλετικοί τύποι από μια εργασία τους για την λευκή φυλή, είναι οι εξής:

Νορδικός


 


Δείτε τους υπόλοιπους...


Μεσογειακός

 


Κρομανοειδής
(αν και με διαφορετική ονομασία)Αρμενοειδής

 


ΔιναρικόςΑλπικός

29 σχόλια:

 1. Τόσο ο Νορδικός όσο και ο γενειοφόρος Μεσογειακός έχουν εμφανώς κεκλιμένα μέτωπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το κάθετο ή προτεταμένο μέτωπο είναι χαρακτηριστικό παιδομορφισμού και ανήκει κατά κόρον στις ασιατικές βραχυκέφαλες, ενδομορφικές φυλές. Το ωράίο ευρωπαικό μέτωπο με τις οστεικές προεξοχές είναι σημάδι ακατάσχετης ροής τεστοστερόνης. Που εκφράζει τον επιθετικό και ενστικτώδη και περιπετειώδη χαρακτήρα του Ευρωπαίου δολιχοκέφαλου.

   Διαγραφή
  2. Ἔχουν κεκλιμένα μέτωπα λόγῳ διναρικῆς ἢ κρομανοειδοῦς ἐπιδράσεως. Οἱ ἀμιγῶς Νορδικοὶ & Μεσογειακοὶ ἔχουν ὀρθὸ μέτωπο. Τὸ ὡραῖο εὐρωπαϊκὸ μέτωπο δὲν ἔχει ὀστεϊκὲς προεξοχὲς, ῥὲ ἀνώνυμε θαυμαστὴ τῶν μπαμπουϊνων. Ἀπὸ πότε τὰ ποσοστὰ τεστοστερόνης σχετίζονται μὲ τὴν κλίσι τοῦ μετώπου πανύβλακα;

   Διαγραφή
 2. Η τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου είναι Μεσογειακή??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δὲν εἶναι καὶ ἡ πιὸ τυπικὴ Μεσογειακή, φίλε. Ἔχει ἀρκετὰ σκοῦρο δέρμα & ἐλαφρῶς ἀσιατικὰ μάτια.

   Διαγραφή
  2. ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΣΚΥΛΑΔΩΝ2 Ιουλίου 2015 στις 9:08 μ.μ.

   ΣΗΜΙΤΟΟΡΙΕΝΤΑΛΙΔΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ(ΑΙΜΑΤΙΚΩΣ).Η ΕΞΩΕΥΡΩΠΑΙΚΗ(=ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ) ΠΡΟΣΜΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ.
   Η ΕΥΡΩΠΗ(ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ)ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ.

   Διαγραφή
  3. Λατρεύω το όνομά σου!

   Διαγραφή
  4. Επί ευκαιρία είδα πριν από λίγο ταινία με Demi Moore και Rob Lowe,αμφότεροι όμορφοι στα νιάτα τους.Ξέρει κανείς τους τύπους τους;

   Διαγραφή
  5. Ο άνδρας είναι ατλαντικός με κρομανοειδή επίδραση. Η γυναίκα έχει κι αυτή κάποια ατλαντικά στοιχεία, αλλά εμφανίζει περισσότερο διναρίζοντα χαρακτηριστικά καθώς είναι βραχυκέφαλη κι έχει μακρύ πρόσωπο. Αυτό ίσως και να οφείλεται σε αρμενοειδή πρόγονο (πιθανόν εβραίο).

   Διαγραφή
 3. Οἱ ἐπιλογὲς τῶν φωτὸ εἶναι ἀπαράδεκτες: ὁ ἀριστερὰ Νορδικὸς ἔχει ἔντονη βαλτικῆ ἐπίδρασι (τυπικὴ ῥωσσοπολωνικῆ σκατόφατσα) & ἡ ἀριστερὰ Νορδικὴ εἶναι ἐπίσης βαλτικὸ μογγολάκι. Οἱ δύο "μεσογειακοί" ἔχουν διναρικὲς μῦτες. Ἡ κρομανοειδὴς ἔχει καὶ σαφὴ βαλτικὴ ἐπίδρασι, ὁ ἀρμενοειδὴς εἶναι ἀρκετὰ μεσογειακὸς χωρὶς γαμψὴ μύτη, ὁ Ἀλπικὸς ἔχει διναρικὰ αὐτιὰ & ἡ "διναρική" εἶναι κρομανοειδής.

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ! ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. διόρθωσι στὴν τελευταία γραμμή: * ἡ "ἀλπικὴ" (& ὄχι ἡ διναρική) εἶναι κρομανοειδής.

   Διαγραφή
  2. Έτσι είναι. Πιθανότατα οι Πολωνοί να εξέταζαν πληθυσμούς από τον δικό τους χώρο στην βόρεια ανατολική Ευρώπη όπου κατοικούν Σλάβοι κι Βάλτοι. Γι' αυτό η βαλτική και η διναρική επίδραση είναι υπαρκτή σε σχεδόν όλους τους τύπους.

   Διαγραφή
  3. Για τους Πολωνούς τα έχουν πει και οι θρυλικοί LANDSER :
   "Seit wann gehören Polacken zur arischen Rasse?"

   https://www.youtube.com/watch?v=n5llo2vZyvs

   Διαγραφή
  4. Ναι, αυτές τις μπούρδες λέγανε και λένε οι Γερμανοί, γι' αυτό δεν μπορούν να κοιταχτούν ούτε στον καθρέπτη. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό Γερμανών ανήκουν στον βαλτικό τύπο, ο οποίος αποτελεί την πλειοψηφία των Πολωνών κλπ.
   Ας καθίσουν τώρα παρεούλα με τους αρμενοειδείς εκλεκτούς, τους τουρκομάνους και τους κάθε λογής και καταγωγής εξω-ευρωπαϊκούς πληθυσμούς για να μάθουν να αντικρύζουν την αλήθεια ως έχει κι όχι όπως θα την ήθελαν. Δυστυχώς, ο σοβινισμός και η θρησκευτική πίστη σε αυτόν, είχε και τις επιπτώσεις του. Είναι να λυπάται κανείς, τα ηρωικά νιάτα και τους ιδεολόγους, όταν κάτι μπουζούκια νομίζουν πως κάνουν πολιτική ή πως προσεγγίζουν την ανθρωπολογία με τέτοιες ανοησίες επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα εκείνων που όταν είδαν τους μπολσεβίκους και τους δυτικούς έξω από την πρωτεύουσά τους, έτρεξαν να τα κάνουν πλακάκια μαζί τους.

   Διαγραφή
 4. ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΣΚΥΛΑΔΩΝ2 Ιουλίου 2015 στις 9:19 μ.μ.

  ΑΙΣΧΟΣ!!!ΑΣΧΡΗ Η ''''''ΜΕΛΕΤΗ'''''' ΤΩΝ ΑΛΠΙΚΟΒΑΛΤΙΚΩΝ ΧΟΤΡΟΚΩΛΗΔΩΝ ΣΛΑΒΩΝ.
  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΜΕΡΟΥΣ ΣΗΜΙΤΟΟΡΙΕΝΤΑΛΙΔΕΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ(...)
  ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΠΙΘΗΚΟΔΡΑΒΙΔΟΕΙΔΗ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΠΙΘΗΚΟΝΕΓΡΟΕΙΔΗ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΩΣ...ΥΠΕΡΑΡΙΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΣΚΥΛΑΔΩΝ2 Ιουλίου 2015 στις 9:26 μ.μ.

   *ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΗΔΩΝ ΣΛΑΒΩΝ(ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ).
   ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΤΑ ΕΞΩΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ.

   Διαγραφή
  2. Μαζί με αυτά και οι κάθε είδους γυφτο-ασιατικές θρησκείες ανεξαιρέτως.

   Διαγραφή
 5. τι σχεση εχουν οι αρμενοειδεις με τους ευρωπαιους??? θα μας τρελανετε, κυριε διαχειριστα? πολωνικη σχολη ανθρωπολογιας και π@π@ριες, ελεος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ότι αποτελούν άλλοτε πολύ μικρό, άλλοτε όχι, ποσοστό όλων των Ευρωπαϊκών πληθυσμών, δεν σου λέει τίποτα ε;
   Είναι εξω-ευρωπαϊκής καταγωγής, όντως. Παρόντες όμως στην Ευρώπη εδώ και πάρα πολλούς αιώνες.

   Διαγραφή
  2. ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΣΚΥΛΑΔΩΝ3 Ιουλίου 2015 στις 10:06 μ.μ.

   ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΕΞΩΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΘΟΥΝ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ -ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ,ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ,ΝΟΡΔΙΚΟΙ,ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ,ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ,ΑΛΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΑΛΤΙΚΟΙ-ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ.

   Διαγραφή
  3. Δεν κρίνω το αν θα έπρεπε να είναι μέρος των Ευρωπαϊκών λαών ή το αν θα έπρεπε να λογίζονται "ως Ευρωπαίοι" (αντιθέτως, δεν θα ήθελα να ήταν καν στην ήπειρο). Αλλά εφόσον είναι ένας υπαρκτός στην Ευρώπη ανθρωπολογικός τύπος, τότε ανεξάρτητα της καταγωγής τους, κάθε ανθρωπολογική μελέτη οφείλει να τους αναφέρει. Διαφορετικά, δεν θα λογίζονταν ως διαφορετική ομάδα, και τότε το μπέρδεμα θα ήταν μεγάλο.

   Διαγραφή
 6. Φραντζής Παναγιώτης4 Ιουλίου 2015 στις 1:27 π.μ.

  Θα ήθελα πληροφορίες για τον φυλετικό τύπο του Sir Oswald Mosley καθώς αυτός ο έξοχος άνδρας με γαλουχήσε ιδεολογικά με τα γραπτά και τις ιδεές του. Καθώς και στον χώρο του Φασισμού υπήξε αξεπέραστος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΣΚΥΛΑΔΩΝ4 Ιουλίου 2015 στις 1:44 μ.μ.

   Ο ΜΕΓΑΛΟΣ SIR OSWALD MOSLEY ΕΙΝΑΙ ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΗΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΟΣ ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΗΣ ΓΕΝΙΚΩΣ-ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΩΣ-ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΣ,ΕΝΤΟΝΗ ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΜΕΣΟΠΡΟΣΩΠΙΑ,ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ,ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΩΝ,ΑΡΚΕΤΑ ''''''ΟΒΑΛ'''''' ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ/ΚΑΤΑΤΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΡΟΣΙΔΙΑΖΟΝΤΑ/ΟΥΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ/ΗΝ ''''''ΓΛΥΚΑ/ΙΑ'''''' ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ/Η ΠΑΡΑ ΣΤΑ/ΗΝ ''''''ΣΚΛΗΡΑ/Η'''''' ΝΟΡΔΙΚΑ/Η,ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΥΨΟΣ,ΜΕΣΟ-ΕΞΩΜΟΡΦΙΚΟΣ,ΕΥΦΥΗΣ,ΤΟΛΜΗΡΟΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ,ΙΚΑΝΟΣ,ΡΗΤΟΡΑΣ,,ΗΓΕΤΗΣ.
   Η ΕΛΑΦΡΑ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΑΓΟΝΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ,ΤΩΝ ΖΥΓΟΜΑΤΙΚΩΝ,ΤΩΝ ΚΟΓΧΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΦΡΥΩΝ ΟΣΤΩΝ/ΤΟΞΩΝ.
   Ο ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ.


   SIR OSWALD MOSLEY:ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

   Διαγραφή
  2. ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΣΚΥΛΑΔΩΝ5 Ιουλίου 2015 στις 10:46 μ.μ.

   ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ,ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΩ ΟΤΙ ΕΣΦΑΛΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΡΙΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ SIR OSWALD MOSLEY Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ-ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΗΣ ΤΟΥ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΟΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ,ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΚΑΘΟΤΙ Ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΡΙΔΟΣ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΟΜΗΣ-ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ.

   Διαγραφή
  3. Ο Michael Fassbender θα ήταν ιδανικός να τον υποδυθεί στον κινηματογράφο.

   Διαγραφή
  4. Συμφωνώ στο Ατλαντοειδής με Κρομανοειδή επίδραση.

   Διαγραφή
 7. Αγαπητέ διαχειριστή, υπάρχουν άρθρα που να αναφέρονται εκτενώς στις ανθρωπολογικές κατηγορίες των Pontid, Corded και Corded Pontid; Το ρωτάω, γιατί ανθρωπολογικά, ανήκω στον Corded Pontid. Εάν κάποιος από τους αναγνώστες γνωρίζει λεπτομερώς επί των ανωτέρω τύπων, ας παραθέσει τις γνώσεις του. Ευχαριστώ πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο όρος Corded δεν χρησιμοποιείται συστηματικά από τους ανθρωπολόγους. Ο Corded Pontid φαίνεται να αντιστοιχεί στον North Pontid.

   http://www.theapricity.com/snpa/gloss2.htm#PONTID
   http://www.theapricity.com/snpa/gloss1.htm#CORDED
   http://www.theapricity.com/snpa/gloss2.htm#NORTH-PONTID

   Κάποια στοιχεία για τους Pontid δίνει και ο Ρώσος ανθρωπολόγος Bunak.
   http://fyletika.blogspot.gr/2014/04/bunak.html

   Λεπτομερέστερα, δες εδώ:
   http://humanphenotypes.com/Pontid.html
   http://humanphenotypes.com/NorthPontid.html

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ δια την απάντησιν.

   Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.