Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Οι ανθρωπολογικές έρευνες του von Luschan σε Μικρά Ασία και Μέση Ανατολή

Ο Γερμανός ανθρωπολόγος Felix von Luschan μελέτησε ανθρωπολογικά την περιοχή της δυτικής Ασίας και παρουσίασε τα στοιχεία του υπό τον τίτλο "The early inhabitants of western Asia" σε διάλεξη στο Royal Anthropological Institute το 1911 στην Βρετανία. Εξετάζει με την σειρά τις διάφορες εθνικές-φυλετικές ομάδες που υπάρχουν στην Μέση Ανατολή και οι οποίες είναι πάρα πολλές.

Αρχίζει από τις πιο ξένες στην περιοχή. Υπάρχουν νέγροι ως υπηρέτες σχεδόν σε όλα τα σπίτια πλούσιων μωαμεθανών σε Μικρά Ασία και Συρία. Εντοπίζονται επιμειξίες, όμως ελάχιστη επίδραση φαίνεται στον γενικότερο πληθυσμό. Μεγάλος αριθμός κατοίκων εισήλθε από τον Καύκασο, όμως τους δόθηκαν άσχημα εδάφη και σε συνδυασμό με την κακομεταχείριση από τους Οθωμανούς αφέντες, άλλοι έγιναν ληστές και άλλοι αποδεκατίστηκαν από τις ασθένειες.

Σημαντικός αριθμός Αλβανών κατοικεί στην Μικρά Ασία, όντας σχεδόν όλοι τους μελαχρινοί, ψηλοί, έντονα βραχυκέφαλοι και με πολύ λεπτές μύτες. Ο von Luschan τους αναγνωρίζει άμεσα ως Διναρικούς. Βούλγαροι υπάρχουν ελάχιστοι, ενώ όσοι Βόσνιοι ήρθαν ως μωαμεθανοί, διαφέρουν σημαντικά από τους Τούρκους, καθότι εξισλαμισμένοι βαλκάνιοι. Απόγονους...
Φράγκων ή άλλων δυτικοευρωπαίων βρίσκει σπάνια και θεωρεί ορθά ότι το ανοιχτό χρώμα ματιών που εντοπίζεται συχνά σε Μικρά Ασία και Συρία οφείλεται στους ντόπιους και όχι σε απογόνους δυτικοευρωπαίων. Αναφέρεται στην ανθρωπολογική ποικιλομορφία των Εβραίων, με άλλους δολιχοκέφαλους και άλλους υπερβραχυκέφαλους, άλλους με μακριά λεπτή μύτη και άλλους με κοντή πλατιά μύτη, κτλ. Γίνεται αναφορά στους γύφτους -gipsies- της περιοχής, όπου εμφανίζουν την τυπική για αυτούς συμπεριφορά και στους γιουρούκους. Υπάρχουν κάποιοι τουρκομάνοι, οι οποίοι έχουν μογγολικά μάτια, βραχυκεφαλία και μικρό ύψος.

Οι Κούρδοι κατοικούν σε μία έκταση διπλάσια από την Ελλάδα, μεταξύ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Περσίας. Είναι δολιχοκέφαλοι, με την βραχυκεφαλία να εμφανίζεται σε περιοχές κοντά σε Αρμένιους και Τουρκους. Αλεβίτες, Μπεχτασήδες, Δρούζοι, Μαρωνίτες και άλλες παρόμοιες ομάδες είναι κατά μέσο όρο βραχυκέφαλοι και όλοι πλην των τελευταίων μεσοπρόσωποι.

Στη συνέχεια ο von Luschan περνά στις κύριες εθνοτικές ομάδες στην Εγγύς Ανατολή. Οι Πέρσες είναι περιέργως κατά τον von Luschan κυρίως βραχυκέφαλοι, με τους δολιχοκέφαλους να είναι μειοψηφία. Σχεδόν όλοι τους έχουν σκούρα χαρακτηριστικά. Στην Αραβία, στην επαρχία κυριαρχεί η δολιχοκεφαλία, ενώ στις πόλεις είναι αυξημένοι οι βραχυκέφαλοι. Ως προς τους Τούρκους, ο von Luschan επισημαίνει σωστά ότι οι αρχικοί Τούρκοι ήταν μογγόλοι που μίχθηκαν εν συνεχεία με τους ντόπιους και σε λίγους αιώνες διασκορπίστηκαν στην θάλασσα των κατεκτημένων πληθυσμών. Σήμερα, Τούρκοι ονομάζονται όλοι μαζί συλλήβδην και τείνουν συντριπτικά στους κατεκτημένους, συνήθως Αρμενοειδείς ή έστω με Αλπική επίδραση και πολύ λίγο στους μογγόλους κατακτητές.

Όσο για τους Έλληνες της Ανατολής, ο von Luschan βρίσκει ότι υπάρχουν μεν απευθείας απόγονοι από Ίωνες, Δωριείς και Αιολείς, αλλά πολλοί δεν είναι και απλώς μιλούν Ελληνικά και είναι ορθόδοξοι. Για να γίνει αυτό κατανοητό, στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται η κατανομή του κεφαλικού δείκτη 179 ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες.


Ο μέσος όρος είναι μεν περίπου 80, κοντά στις τιμές των Weisbach και Stephanos, αλλά το γράφημα δίνει πολύ περισσότερη πληροφορία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές φυλετικές ομάδες, η μία δολιχοκέφαλη και η άλλη έντονα βραχυκέφαλη, με μέγιστα σε κεφαλικό δείκτη 75 και 88, αντίστοιχα. Οι πρώτοι αντιστοιχούν κυρίως σε Μεσογειακούς και οι δεύτεροι κυρίως σε Αρμενοειδείς. Δεν αποκλείονται ΚΜ μεταξύ των πρώτων και Αλπικοί μεταξύ των δεύτερων, στο τοπικό μέγιστο κεφαλικού δείκτη 85. Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε Μεσογειακούς, Αρμενοειδείς και κάποιους Αλπικούς. Μετρήσεις σε 756 Τούρκους δείχνουν μια κατανομή με πολύ περισσότερους βραχυκέφαλους και μια μειοψηφία δολιχοκέφαλων.

Ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια του συγγραφέα να εξηγήσει το φαινόμενο μέσω των νόμων του Μέντελ. Σε μία Ελληνική οικογένεια, ο κεφαλικός δείκτης του πατέρα ήταν 87 και της μητέρας 73. Τα παιδιά είχαν κεφαλικό δείκτη 70 και 87. Σε άλλη οικογένεια, η μητέρα είχε κεφαλικό δείκτη 86, ο γιος 82, η κόρη 75 και ο θείος 75. Σε μια τρίτη οικογένεια, βραχυκέφαλοι γονείς έδωσαν τέσσερα δολιχοκέφαλα παιδιά και ένα βραχυκέφαλο, όμως ο αδερφός της μητέρας ήταν δολιχοκέφαλος. Ο von Luschan βρίσκει ότι σε 67 οικογένειες που εξέτασε, βραχυκεφαλία και δολιχοκεφαλία μεταδίδονται με ίση συχνότητα, χωρίς να επικρατεί κάποια από τις δύο και λογικά αυτό συμβαίνει για πάνω από 2.000 χρόνια. Συμπεραίνει ότι οι αρχικοί τύποι παραμένουν αναλλοίωτοι, παρά την φυλετική μίξη. Όλοι τους έχουν κυρίως σκούρα γνωρίσματα και εμείς καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε εν γένει, με μίξη δολιχοκέφαλων Μεσογειακών με ντόπιους βραχυκέφαλους Αρμενοειδείς.

Στην Αρμενία οι κάτοικοι είναι κυρίως σκουρόχρωμοι, έντονα βραχυκέφαλοι, με σχετικά λεπτή κυρτή μύτη, συχνά ανοιχτό ή ενδιάμεσο χρώμα ματιών και μεσοπροσωπία, πλησιάζοντας την λεπτοπροσωπία. Στοιχεία που παραπέμπουν στον Αρμενοειδή τύπο, ή έστω σε ελαφρά διαφοροποίησή του.

Ο συγγραφέας συμπεραίνει ότι οι διάφορες ομάδες της Μικράς Ασίας εμφανίζουν σημαντική ομοιογένεια, με υπερβραχυκεφαλία, τάσεις υψικρανίας και κυρτή μύτη. Ο von Luschan τους ταυτοποιεί ρητά ως Αρμενοειδείς, που αναγνωρίζονται από την εποχή των Χετταίων ακόμα. Εξετάζει την πιθανότητα οι Αρμενοειδείς να προέρχονται από Αλπικούς που μετακινήθηκαν προς Μικρά Ασία.

Αναλυτικό φωτογραφικό υλικό δίνεται εδώ. Αναγνωρίζετε τους φυλετικούς τύπους στις τρεις παρακάτω εικόνες;

 


Η πρώτη δείχνει έναν δολιχοκέφαλο Βεδουίνο από την Μοσούλη, που ανηκει στον Ιρανικό τύπο.
Η δεύτερη απεικονίζει έναν βραχυκέφαλο από την Αρμενία, που ανήκει στον Αρμενοειδή τύπο.


Η τρίτη απεικονίζει έναν δολιχοκέφαλο Έλληνα από την Τήνο, που ανήκει στον Μεσογειακό τύπο.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος Μεσογειακός Έλληνας από την νησιωτική Ελλάδα είναι αυτός που αντιπαραβάλλεται με τo αρχαίo άγαλμα στην διπλανή διάσημη εικόνα.



Συνεπώς, στην Μικρά Ασία κυριαρχούν Αρμενοειδείς, με κάποιες Αλπικές τάσεις, υπάρχουν κάποιοι Μεσογειακοί από τον Ελληνικό αποικισμό και διασκορπισμένοι μερικοί μογγόλοι. Οι Αρμενοειδείς επεκτείνονται νοτιότερα στον Λίβανο και ανατολικά βαθιά μέσα στην Περσία. Κούρδοι και Πέρσες έχουν σημαντική δολιχοκέφαλη συνιστώσα του Ιρανικού φυλετικού τύπου, ενώ προς την Αραβική χερσόνησο, εμφανίζεται ο Αραβικός τύπος.

34 σχόλια:

  1. Αστειο. Μας ηρθανε μετα αυτοι και πλακωσανε πανω στους παλαιοελλαδιτες, με το "ελλαδιτης" να σημαινει ακριβως αυτο. 100 χρονια μετα, ο καθε γυφτος θεωρειται Ελληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσα ξέρεις τόσα λες...Οι Μικρασιάτες ήταν καθαροί Έλληνες με δολιχοκέφαλους Μεσογειακούς και βραχυκέφαλους Αλπικούς.Τουλάχιστον για τους ανθρώπους αυτούς που κατοικούσαν στην Φώκαια,Σμύρνη και Έφεσο.Τα παράλια της Μικράς Ασίας ήταν ανέκαθεν πολιτισμικά και πληθυσμιακά Ελληνικά.Μάλιστα πολλοί από τα νησιά των Κυκλάδων μετανάστευσαν στα παράλια κάποια στιγμή.

      Η παραπληροφόρηση που έχετε μερικοί είναι τεράστια στο συγκεκριμένο ζήτημα.Οι αρμενοειδείς ήρθαν από τον Πόντο που συνόρευε με την Γεωργία και κατέφθασαν εδώ ως χριστιανοί Έλληνες.

      Διαγραφή
    2. Οι πόντιοι που αναφέρεις δεν είναι αληθινοί πόντιοι , αλλά γεωργιανοί που τα τελευταία είκοσι χρόνια έπαιρναν με ένα πεντοχίλιαρο χαρτιά παλινοστούντων από τις πρεσβείες μας . Άιντε με τον κάθε αδιάβαστο εδώ μέσα .
      Οι πόντιοι δεν ομιλούν απλώς Ελληνικά , ομιλούν αρχαικά ελληνικά , οι χοροί τους δεν είναι ανατολικοί αλλά πανάρχαιοι ομηρικοί , όπως και οι καταλήξεις των ονομάτων τους .
      Οι οθωμανοί επί τρείς αιώνες με νόμο έπαιρναν τα αρτημελή και ευηδή τέκνα των Ελλήνων για τα τάγματα των γεννητσάρων . Ήταν φυσικό να έχουν υποστή δυσγονία .
      Πόντιοι είναι ο χριστοφορίδης περικλής , ο Ξανθόπουλος Νίκος , ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος , ο καλεντερίδης , ο σκατοΓεωργιάδης , ο Γεωργιάδης Λεωνίδας , ο Ζαμπίδης ,ο Παίσιος , ο Φωτιάδης Κωσταντίνος , η Βανδή , ο εφοπλιστής Μελισσανίδης , ο Ρέμος , η σταρ Ελλάς Χοψονίδου , ο Στυλιανίδης , ο Καπουτζίδης γιώργος , ο Χρήστος Αραβίδης , ο Παντελίδης παντελής .........είναι αυτοί όλοι αρμενοιδείς ;

      Διαγραφή
    3. Φίλε παρερμήνευσες τα λεγόμενα μου..Αυτό που ήθελα να θέσω(μπορεί να μην το εξέφρασα σωστά) είναι ότι οι μόνοι αρμενοειδείς που έχουν έρθει στην Ελλάδα ήταν αυτοί που ζούσαν κοντά στην Γεωργία και ξαφνικά ήρθαν εδώ ως ''χριστιανοί Έλληνες του Πόντου''.
      Ουδέποτε είπα ότι οι γνήσιοι Πόντιοι έχουν κάποια σχέση με τους γαμψομύτηδες αρμενοειδής.
      Βιάστικες όμως να δώσεις την ταμπέλα του αδιάβαστου...

      Τέλως πάντων είναι γεγονός ότι πολλοί Έλληνες που έχουν καταγωγή από τον Πόντο είναι δολιχοκοκέφαλοι Μεσογειακοί,με βραχυκέφαλους Αλπικούς και με μια μικρή μειονότητα Διναρικών.

      Διαγραφή
    4. Το σχόλιό μου και ο θυμός κατά βάσει δεν απευθύνονταν σε σένα , αλλά αφορμής ένεκεν..........μιας και εδώ μέσα θέλουν να μας πείσουν πως οι βαλκάνιοι με τους βαρβαρισμούς τους είναι οι μόνοι Έλληνες .

      Διαγραφή
    5. Το προβλημα ειναι οτι η μεσογειακη ταυτοτητα εχει πλεον καταντησει να σημαινει τον καθε πακιστανο και δραβιδη. Στην Ελλαδα μονο οι μισοι φερνουν προς το αρχαιοελληνικο, μεσα σε αυτους και οι πραγματικοι μεσογειακοι. (οσο για τους αλλους, ο 1 στους 5 και ισως και πολλα να λεω)

      Ο διαχειριστης εχει τον Codreanu ως προτυπο μεσογειακου. Ας δουνε την φατσα τους οι δηθεν "μεσογειακοι" εδω μεσα και ας συγκρινουν.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε 17 Απριλίου 2015 - 4:05 π.μ.,
      ο Καπουτζίδης και ο Καλεντερίδης είναι αρμενοϊδείς.

      Διαγραφή
  2. Για να μην το φιλοσοφούμε πολύ, οι προπαππούδες από τον Μωριά και την Ρούμελη που τους γνώρισαν κατά τη μικρασιατική εκστρατεία, τους αποκάλεσαν "τουρκόσπορους". Δηλ. αυτό που στην επιστημονική/παραεπιστημονική (δεν είναι του παρόντος το κατά πόσο είναι έγκυροι οι όροι) ορολογία, αποκαλείται μείξη μεσογειακών/αρμενοειδών.
    Στους σύγχρονους Έλληνες, για κάθε έναν φυλετικό τύπο που θυμίζει αυτόν της Τήνου, συναντώ 3 που είναι φτυστοί με τον αρμένη/οριενταλίδα μουστακαλή.
    Γι' αυτό και οι εν γένει λευκοί όταν δείχνουν τον μέσο Έλληνα σε ταινίες, σήριαλ, σκίτσα και λοιπά, τον αποδίδουν σαν ένα χαρακτηριστικό αρμενοειδή τύπο.
    Και η πλάκα είναι πως μερικοί θέλουν να φαντάζονται πως είναι Άριοι. Τους Άριους τους ρωτήσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοί άριοι από τον Μωριά κάφρε ; Ο Κωλοκοτρόνης κοντός στραβοπόδης γαμψομύτης , ο υιός του ο Γενναίος χονδρομύτης αρμενοιδής , ο επίσης πελοπονήσιος σούπερ γαμψομύτης Σαμαράς , η επίσης σούπερ γαμψομύτα μπουμπουλίνα , ο επίσης γαμψομύτης Μιαούλης . Τι πίνεις ........;

      Διαγραφή
    2. Ο Κολοκοτρώνης ήταν διναρικός, όχι αρμενοειδής.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος 1:36 μ.μ. ανέφερες άτομα με Διναρικά χαρακτηριστικά.

      Διαγραφή
  3. Η σύγχρονη Ελλάς χάλασε μια για πάντα το 1922. Νοθεύτηκε φυλετικά. Μέχρι τότε βαστούσε κυρίως άρια (με αρβανίτες, απόγονους αρχαίων Ελλήνων, βλάχους, Φράγκους σταυροφόρους, Βενετούς), φυλές δηλ. δυναμικές, επιθετικές, που λάτρευαν την ελευθερία και την τιμή. Αυτές είναι άλλωστε οι αξίες των Αρίων. Και από τις φυλές αυτές γίνηκε το δεσποτάτο του Μωριά και της Ηπείρου, φτιάχτηκε η κλεφτουριά και το δημοτικό τραγούδι, ξέσπασε η επανάσταση του 1821 και ανδρώθηκε ο κλασσικισμός του ελληνικού βασιλείου και η Μεγάλη Ιδέα.
    Αντίθετα, οι χριστιανοί ορθόδοξοι της Ανατολίας, είχαν αίμα οριενταλικό και σημιτικό, η νοοτροπία τους ήταν αυτή του ραγιά, κλεφτουριά δεν έβγαλαν, ήσαν Ρωμιοί απόλεμοι, εμποράκοι (αλλά ποτέ κουρσάροι), λάτρεις του τεμενά (βλ. Φαναριώτες και φαναριωτισμός). Και το μόνο για το οποίο καυχώνται μέχρι και τις μέρες μας είναι τα γλυκά και η μάσα που έφεραν στη φτωχική μεν, αλλά υπερήφανη και πολεμική Παλαιά Ελλάδα.
    Η δεύτερη Ελλάδα, δηλαδή η σημιτική Ρωμηοσύνη νίκησε, και η ξεφτίλα του τουρκοπολιτισμού, του ραγιαδισμού και του βυζαντινισμού που βασιλεύει στις μέρες μας είναι είναι προιόν της φυλετικής αυτής επιμειξίας. Και δεν υπάρχει καμία σχέση με το πολιτικό καθεστώς, και δικτατορία να είχαμε πάλι σημιτική θα ήταν. Άλλωστε η Παλαιά Ελλάδα του 19ου βασιλευομένη δημοκρατία είχε, αλλά οι ράτσες που τη στήριζαν ήταν πιο άξιες απ' ότι εμείς σήμερα που μαστε νοθεμένοι φυλετικά.Και τα συριακά προσφυγικά ρεύματα θα επιτείνουν τη σαπίλα στη σύγχρονη σημιτισμένη Ρωμηοσύνη.
    Αν δεν αναδιοργανωθούν οι Άριοι στους κόλπους της σύγχρονης Ελλάδας και κυρίως δεν μεταγγιστεί νέο άριο αίμα από το εξωτερικό (η μόνη ελπίδα), το μόνο που θα βιώσουμε είναι η απόλυτη πολιτιστική και φυλετική ερήμωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σύγχρονη Ελλάς δε χάλασε, μα σώθηκε το 1922, καθώς μπολιάστηκε με το δαιμόνιο πνεύμα της κατεξοχήν γενεσιουργού δυνάμεως κάθε ελληνικής αξίας, αυτής του πνεύματος του Ιωνικού Φωτός.
      Αυτό το φως που κράτησε αναλλοίωτη την αριστοκρατική φύση του Έλληνος αστού, ο οποίος μεγαλουργούσε και δημιουργούσε Φιλικές Εταιρείες, Πρότυπα Σχολεία, Ευαγγελικές Σχολές και Πανιωνίους, όταν οι επήλυδες τετραγωνοκέφαλοι κάτοικοι του πάλαι ποτέ κλεινού άστεως έστρωναν τραχανάδες και έσπερναν τρόμο στους δυτικούς ταξιδευτές με τους βαρβαρισμούς και την παντελή έλλειψη σχέσης με τους υποτιθέμενους προγόνους τους..
      Και, φυσικά, η "Επανάσταση" ή, καλύτερα, η φλόγα της εθνικής αυτοσυνειδησίας και προσδιορισμού, γεννήθηκε στην Ιωνική γη.
      Ας μην έπεφτε εκείνη η κανονιά στο Ναυαρίνο, και οι αλβανόφωνοι κατσαπλιάδες θα είχαν γίνει όλοι τους shish kebab στις λόγχες των ασκεριών του Ιμπραήμ.
      Αν είναι δυνατόν ποτέ να αμφισβητηθεί από ένα μάτσο βαλκάνιους συμπλεγματικούς αυτό που θεωρείτο δεδομένο από όλους τους μεγάλους κλασσικούς, το ότι, δηλαδή, η αυγή του πολιτισμού γλυκοχάραξε από τις ακτές της Ιωνίας.
      Όταν η Ιωνία γεννούσε Καραθεοδωρήδες και Συκουτρήδες, το παλαιοελλαδιστάν γεννούσε Νταβέληδες και Γιαγκούλες. Period.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνῶ σὲ πολλὰ μὲ τὸν φιλοπαλαιοελλαδίτη ἀνώνυμο. Πρέπει νὰ παραδεχθοῦμε τὸ προφανές. Μεταξὺ τῶν Μικρασιατῶν "Ἑλλήνων" -σωστότερα ὀρθοδόξων Χριστιανῶν τῆς Ἀνατολῆς- ἕνα σημαντικὸ ποσοστὸ δὲν εἶναι ἑλληνικῆς καταγωγῆς (ὅπως ὑπεστήριξε καὸ ὁ Von Luschan), ἀλλὰ ἀπόγονοι τῶν ἐπὶ Βυζαντίου ἐκχριστιανισμένων ντόπιων λαῶν τῆς Ἀνατολίας(Λυδοί, Φρῦγες, Κίλικες, Ἀρμένιοι, Καππαδόκες, Πάφλαγόνες, Κάρες, Λύκιοι, Γαλάτες κ.λπ.). Πολλοὶ ἐξ αὐτῶν εἶναι ἀρμενοειδεῖς καὶ Ἀλπικοί.

      Ὅσον ἀφορᾷ τοὺς Ποντίους, οἱ περισσότεροι ποὺ ἔχω γνωρίσει εἶναι ἀρμενοειδεῖς ὑπάνθρωποι, σιχάματα τῆς ἀνθρωπότητος (& δὲν ἀναφέρομαι στοὺς Γεωργιανούς ψευδοποντίους). Τοὺς μισῶ ὅλους.

      Διαγραφή
    3. Μηπως αγαπας και τους αρβανιτες;Η,τους θεωρεις Αρειους;Με καθαρα φυλετικα κριτήρια,η Ελλαδα,πραγματι κερδισε με την εισροή των Μικρασιατων Χριστιανικών πληθυσμων.Διοτι κατ εμε είναι σπανιο το μη Μεσογειακο στοιχειο.Μικρασιατη γαμψομυτη δεν εχω γνωρισει ακομα.Αντιθετως,ΠΑΡΑ πολλους που δηλωνουν Ποντιοι όπως κι εσυ...
      Κι αν ηρθαν τα λουτρα και οι στοιχειώδεις κανονες συμπεριφορας,αν ηλθε καποιος Πολιτισμος,στους Μικρασιατες ωφειλεται.Ναι,ηρθε κι ο ραγιαδισμος και το σκατορεμπετικο,συμφωνω.Οι Ντεαρβανιτ,ντιαλεθ "Ελληνες" αλβανοσμποροι",γαμαγαν την γαμψομυτα γυναικα του αδερφου τους,απηγαγαν αθωους εκδρομεις(εγκλημα στο Δηλεσι..),διαβαιναν τα χωρια φορωντας κιτς φλουρια στα σελάχια τους,εκλεβαν εκρηκτικα των Αγγλων σαμποτερ στη Γκιωνα ο 1942,καταληστευαν το κρατος τους με οποιο τροπο μπορουσαν και δεν εχει(ακομα...)τελειωμο.Αν ειχα να διαλέξω αναμεσα σε Γιαγκουλα η νικηταρα η κολοκοτρωνη,θα διαλεγα Συκουτρή και Καραθεοδωρη,διοτι ο "πολεμος" των πρωτων ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΚΛΕΦΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ,που νομοτελειακα καταληγει σε φαινομενα Βελουχιωτη...Αντίθετα,η ΙΔΕΑ των Συκουτρή,Καραθοδωρη κ.α. γεννα ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ακομα και τον Πολεμο όχι όμως σαν ληστρικο Αυτοσκοπο...

      Διαγραφή
    4. Παρελειψα ένα κομμα,Δεν γινεται να εισαι Ποντιος,γνωριζω την Αρεια Βλαχικη καταγωγή σου κι εχεις τον διαρκη θαυμασμο μου.

      Διαγραφή
    5. Οι Αρβανίτες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

      Διαγραφή
    6. Χιμλερ, εγω που ειμαι ο μισος ποντιος υπανθρωπος το κοβω να σου δινω το κεφαλι στα χερια να παιζεις αμλετ. Αντε τραβα τωρα να σε γαμησει κανενας αφρικανος γιατι με την αρια μαϊμου που επελεξες για νικ θα κανετε καλο ζευγαρι.

      Διαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=ICGaRmDY344
    Nέοι πόντιοι με τις λύρες τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eκ της τιμημένης Ιωνίας έρχεται και ο μέγας Κωνσταντίνος Πλεύρης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκ της τιμημένης ιωνίας έρχεται και ο μέγας ποιητής Σεφέρης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.google.gr/search?q=%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%82&biw=1906&bih=922&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=aAYxVaKILYzkaquigaAF&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=EIA_n0hQEHp2NM%253A%3Bf1K6Dtv_CSMWgM%3Bhttp%253A%252F%252Fdiasporic.org%252Fmnimes%252Fwp-content%252Fuploads%252F2011%252F07%252FMINOS-BEINOGLOU.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fpluton22.blogspot.com%252F2012%252F07%252Fblog-post_25.html%3B908%3B717

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί τα σπάσαμε τ’ αγάλματά των,
    γιατί τους διώξαμεν απ’ τους ναούς των,
    διόλου δεν πέθαναν γι’ αυτό οι θεοί.
    Ω γη της Ιωνίας, σένα αγαπούν ακόμη,
    σένα η ψυχές των ενθυμούνται ακόμη.
    Σαν ξημερώνει επάνω σου πρωί αυγουστιάτικο
    την ατμοσφαίρα σου περνά σφρίγος απ’ την ζωή των·
    και κάποτ’ αιθερία εφηβική μορφή,
    αόριστη, με διάβα γρήγορο,
    επάνω από τους λόφους σου περνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρικυμια εν κρανιω. Γενικως θα ελεγα. Παιδια ειστε λαθος. Προφανεστατα. Να ξερετε παντως ενα πραγμα. Οι φυλες δεν νοθευονται ετσι απλα. Μονο οταν ταιριαζουν συμπεθεριαζουν. ή σε καθεστως δουλειας. Επομενως παψτε να υβριζετε σαν ζωα ο ενας τον αλλον. Οτι σκατα ειμαστε ειμαστε. Το θεμα ειναι σν θα συνεχισουμε νσ υπαρχουμε εθνικα κ φυλετικα. Διοτι ερχετε η ασιατικη καταιγιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η καταιγίδα ήρθε ήδη και εμείς το δεχόμαστε αμαχητί! Οι Ελλαδίτες δεν φαίνεται να επιθυμούν την επιβίωση και αναζωογόνηση του έθνους Με το ζόρι επιμειξία και ποινικοποίηση του εθνοφυλετισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα δεν πρόκειται να επιβιώσουμε εθνοφυλετικά , διότι έχουμε αναπτύξει έναν βαθύ ατέλειωτο μισελληνισμό δύο ταχυτήτων . Οι μεν αρισερόστροφοι πολυπληθείς Έλληνες διεθνιστές οι οποίοι έχουν το σύστημα στα χέρια τους ,δηλ μμε , κρατικό μηχανισμό , εκπέδευση κλπ , άρα και την δύναμη να διαλύσουν την Ελλάδα , οι δε Έλληνες εθνοφυλετιστές όπως οι σχολιαστές στην παρούσα ιστοσελίδα , οι οποίοι και αυτοί περιέργως επειτίθονται με λύσσα κατά των νεοελλήνων προσπαθώντας και αυτοί να αποδείξουν ότι είμαστε ένα συνοθύλεμα μη Ελλήνων . Το ποσοστό που πραγματικά νοιάζεται και προσπαθεί υπέρ του Ελληνισμού δεν υπερβαίνει το δύο τοις εκατό των Ελλήνων . Άρα η Ελλάς δυστυχώς και ενδεχομένως να ζήση μόνον στις καρδιές των λίγων πιστών του Ελληνισμού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος τα ''κατάφερε'' τα ''κατάφερε''.Οι Εβραίοι πέτυχαν να επιβιώσουν για 2000 χρόνια χωρίς δικό τους κράτος και πατρίδα.Είχαν μόνο την πίστη τους στην ταυτότητα τους.Ξεχάστε(κοινός γαμήστε και χέστε) τους υπόλοιπους.

      Διαγραφή
    2. Ceasar,οι Εβραιοι επιβιωσαν 2000 χρονια διοτι,σαν αυστηρα συνειδητοποιημένοι,ακριβως,προστατευσαν την φυλετικη τους ταυτοτητα και υποσταση με διαφορους τροπους.Ενδογαμιες,κλειστα συστηματα,"αυτοθυσια",γκετοποιηση εαυτων κ.α.Δεν επιτίθεμαι σε καποιον όταν λεω ο,τι πιστευω.Το ιστολογιο είναι ΚΑΘΑΡΑ φυλετικου προσανατολισμου,οχι Εθνικου.Ναι,εκτιμω ότι,φυλετικα,γονιδιακα,ενα μάξιμουμ 30% των Νεοελλήνων σημερα ελκει καταγωγή από τους Αρχαιους Ελληνες Αρειους.Οι υπολοιποι είναι γονιδιακα τουλάχιστον ΞΕΝΟΙ.Προς εμε κι οσους είναι Μεσογειακοι.Διοτι εχουμε διαφορετικο λειτουργικο συστημα.Η,οπα,προσφορα στον Ελληνισμο με αφηνει αδιαφορο...Νοιαζομαι για την επιβίωση του Αιματος,οχι του Νεοελληνικου πληθυσμου,η των κατοικων αυτης της χωρας.Κι αυτό,ΔΕΝ είναι Μισελληνισμος,ειναι Βιολογικη πραγματικοτητα...

      Διαγραφή
  12. Η φυλη ειναι σημαντικη ομως να μην την θεοποιουμε. Χρειαζεται ομοιογενεια ωστε να υπαρχει συνοχη. Αλλα οχι να ειναι ολοι μεσογειακοι Διοτι οι αλλοι δεν αξιζουν. Αυτα ειναι μπουρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι Μικρασιάτες Έλληνες είναι Μεσογειακοί-Αλπικοί, οι Αρμενοειδής και οι Ιρανικοί ανάμεσα τους είναι λίγοι, το ότι πολλοί Μικρασιάτες Έλληνες είναι βραχυκέφαλοι δεν σημαίνει ότι είναι Αρμενοειδής, Αλπικοί και Διναρικοί είναι εξίσου βραχυκέφαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Έλληνες Μικρασιάτες είναι κοντά γενετικά με τους υπόλοιπους Έλληνες, Ιταλούς και Βαλκάνιους. Συγκεκριμένα με τους Έλληνες νησιώτες, τους νότιους Ιταλούς και μετά με τους υπόλοιπους Έλληνες και τους Βαλκάνιους. Οι Έλληνες Μικρασιάτες και οι Τούρκοι δεν είναι κοντά γενετικά, άλλωστε οι Τούρκοι έχουν και σημαντική κεντρική ασιατική ανάμειξη, κάτι που δεν έχουν καθόλου οι Έλληνες Μικρασιάτες. Οπότε αυτά τα "Τουρκόσποροι" δεν ισχύουν καθόλου, ούτε ότι οι Μικρασιάτες έχουν σημαντική ανάμειξή από αυτόχθονες Anatolids της Μικράς Ασίας. Οι μισοί Έλληνες έχουν και έναν Μικρασιάτη πρόγονο, όποτε ότι ισχύει για αυτούς ισχύει και για τους μισούς Έλληνες. Απόγονοι Μικρασιατών σήμερα στην Αττική μπορούν να βρεθούν σε συνοικίες όπως η Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Σμύρνη, Νέα Μάκρη, Νίκαια, Νεάπολη κτλ. Κάντε μία βόλτα από αυτές τις συνοικίες και αν δείτε οι κάτοικοι να είναι Αρμενοειδής γράψτε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατά των Πουλιανό στον Προσωασιατικό τύπο(Καυκάσιο-Αρμενοειδή και Ανατόλιο-Ιρανοειδή) ανήκουν οι Έλληνες της Τραπεζούντας και του Ερζερούμ και σε μικρό βαθμό οι Έλληνες της Μαριούπολης και της Δυτικής Μικράς Ασίας.

    Σελίδα 140.

    Κυρίως Προσωασιάτες(Καυκάσιο-Αρμενοειδής) είναι οι Έλληνες της Τραπεζούντας και Ανατολικοί(Ανατόλιοι-Ιρανοειδής) οι Τουρκόφωνοι Έλληνες του Ερζερούμ και σε μικρή αναλογία οι δυτικές ομάδες της Μικράς Ασίας.

    Σελίδες 141-142.

    https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9?e=4941600/4584982

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γελοίος είναι ο von Luschan. Καταρχάς μας λέει για τους Έλληνες Μικρασιάτες ότι μερικοί μόνο είναι απόγονοι των αρχαίων Μικρασιατών Ιώνων, Δωριέων και Αιολών και ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους κατάγονται από άλλες ελληνόφωνες ομάδες που χριστιανοποιήθηκαν, δεν διευκρινίζει τι πιστεύει, αν οι "άλλες ομάδες" ήταν Έλληνες η όχι, απλώς λέει ότι μιλούσαν Ελληνικά. Τέλος πάντων, τι μας παριστάνει εδώ, το εθνολόγο; Ας περιοριζόταν στις ανθρωπομετρήσεις και ας άφηνε τα υπόλοιπα στους ειδικούς. Αλλά αγαπητέ blogger καταπιάστηκες από αυτό για να πεις ότι πολλοί Μικρασιάτες δεν ήταν Έλληνες και απλώς μιλούσαν Ελληνικά και ήταν ορθόδοξοι, μπούρδες δηλαδή. Αυτό δείχνει εμπάθεια κατά των Ελλήνων Μικρασιατών. Τα ίδια έχουν πει και για τους υπόλοιπους Έλληνες, ότι κατάγονται από Τούρκους, Αλβανούς, Βούλγαρους, Σλάβους των Βαλκανίων και εισβολείς του μεσαίωνα, Φράγκους, Ενετούς, Νορμανδούς, Άραβες κτλ. Δεν ισχύει φυσικά τίποτε από αυτά. Μετά δεν αποδεικνύει ότι οι μισοί Μικρασιάτες είναι Αρμενοειδείς, απλώς λέει ότι είναι βραχυκέφαλοι, μα και οι Έλληνες της κυρίου Ελλάδος δεν είναι κυρίως βραχυκέφαλοι; Βραχυκέφαλος δεν σημαίνει Αρμενοειδής, αλλά κάλλιστα Αλπικός και Διναρικός... λες και δεν υπήρχαν Αλπικοί και Διναρικοί Μικρασιάτες Έλληνες όπως στη κυρίως Ελλάδα αλλά ήταν όλοι Μεσογειακοί και οι υπόλοιποι βραχυκέφαλοι Αρμενοειδείς. Τελείως αντιεπιστημονικά συμπεράσματα. Μάθε αγαπητέ κύριε blogger ότι το 40% των Ελλήνων είτε είναι Μικρασιάτες είτε έχουν τουλάχιστον έναν Μικρασιάτη πρόγονο(κοίτα wikipedia), οπότε τι μας λες, ότι περίπου οι μισοί Έλληνες έχουν και κάποια Αρμενοειδή καταγωγή; Ότι αφορά τους Μικρασιάτες Έλληνες, αφορά περίπου και τον μισό Ελληνικό πληθυσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο von Luschan δεν λέει ότι οι Μικρασιάτες Έλληνες είναι Αρμενοειδείς, αυτό το λέει μόνο για αυτούς που έχουν τον μέγιστο κεφαλικό δείκτη 85-88, λέγοντας ότι ΙΣΩΣ έχουν Αρμενοειδή επιρροή, ενώ ο Ariëns Kappers τονίζει ότι συνήθως έχουν μέγιστο 81-81.9 με 83-83.9. και ότι ταιριάζουν πάρα πολύ με τις μετρήσεις στην κυρίως Ελλάδα και σε μερικά νησιά.

    As far as concerns the 85- 88 peaks amongst his "Asiatic Greeks", Von Luschan himself had all ready stated that this peak was PROBABLY influenced by Armenoid or pseudo-Armenoid (Turkish) influence.

    Whereas in my Asiatic Greek curve (fig. 2) the dolichocephalics and hyperbrachycephalics are not conspicoous the most typical peaks are at 81-81.9 and 83-83.9. In both respects this shows a great conformity with the data gathered on the mainland of Greece (and on some islands) by ApOSTOLlDES ~) and STEPHANOS 3) with 366 males, and by DUCKWORTH 4) with 100 males.

    http://www.dwc.knaw.nl/DL/publications/PU00016136.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.