Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Το χρώμα μαλλιών και ματιών στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ιδρύθηκαν από απογόνους βορειοευρωπαίων, οι οποίοι εξουδετέρωσαν σταδιακά τους ιθαγενείς. Η αρχική ομοιογένεια έχει αλλοιωθεί σημαντικά ανά τους αιώνες και πλέον λόγω σιωνιστών η χώρα μετατρέπεται εντατικά σε μια πολυφυλετική ζούγκλα. Οι φυλετικές διαφορές μεταξύ των κατοίκων των στη χώρα αυτή είναι έντονες. Ήδη έχουμε αναφέρει μερικά στοιχεία για την φυλετική σύνθεση των ΗΠΑ σε προηγούμενο άρθρο.

Οι παρακάτω πίνακες δίνουν κάποια στοιχεία του 1985 σχετικά με το χρώμα μαλλιών και ματιών στις ΗΠΑ, χωρισμένα ανά κύριες φυλετικές ομάδες. Παραθέτουμε τα στοιχεία και έπειτα βγάζουμε συμπεράσματα.


 Δείτε τους υπόλοιπους πίνακες...



Ως προς τους λευκούς, απόγονους των Ευρωπαίων, γνωρίζουμε ότι είναι κυρίως Κρομανοειδείς, Νορδικοί και Ατλαντοειδείς, με τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς φυλετικούς τύπους να έχουν εισρεύσει σε εμφανείς αριθμούς αργότερα. Το ποσοστό των ξανθών είναι γύρω στο 20%, ποσοστό που συνδέεται με τον Νορδικό τύπο. Η πλειοψηφία έχει καστανά μαλλιά, με κύρια συνεισφορά αυτή των Κρομανοειδών και Ατλαντοειδών, αλλά και άλλων λευκών τύπων που έχουν εισέλθει. Το χρώμα ματιών δεν μας δίνει ιδιαίτερη πληροφορία, αλλά φαίνεται οι μισοί να έχουν ανοιχτό χρώμα ματιών, ένας στους τρεις καστανά και ένας στους έξι ενδιάμεσα. Τα στοιχεία δείχνουν έμμεσα πρωτοκαθεδρία των καστανών, αλλά με σχετικά ανοιχτό χρώμα ματιών, Κρομανοειδών και Ατλαντοειδών. Έπονται οι Νορδικοί, αποτελώντας περίπου το ένα πέμπτο των λευκών.

Οι νέγροι, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν κυρίως μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Οι ιθαγενείς της Αμερικής έχουν εν γένει καστανά ή μαύρα μαλλιά και παρόμοιο χρώμα ματιών.

Στους δύο επόμενους πίνακες δίνονται λεπτομερή στοιχεία για το χρώμα μαλλιών και ματιών των λευκών, ανά χώρα καταγωγής. Βλέπουμε υψηλά ποσοστά ξανθών από Ιρλανδία και Γαλλία, λογικά ποσοστά από Αγγλία και Ιταλία και σχετικά χαμηλά από Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση, κυριαρχούν οι καστανοί, όντας τουλάχιστον δύο στους τρεις. Οι Ιταλοί έχουν τα πιο σκούρα γνωρίσματα και ακολουθούν οι Γάλλοι, κάτι που φαίνεται και στα στοιχεία για το χρώμα των ματιών.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.