Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ανθρωπολογικές μετρήσεις στην Κρήτη

Ο Fritz Schiff πραγματοποίησε ανθρωπολογικές μετρήσεις σε κατοίκους της επαρχίας Πυργιωτίσσης, στα νοτιοδυτικά του νομού Ηρακλείου. Οι μετρήσεις αυτές αποτελούν συμπλήρωμα στην πιο εκτεταμένη μελέτη του von Luschan. Τα αποτελέσματά του δημοσίευσε στο περιοδικό Zeitschrift für Ethnologie, σε άρθρο με τίτλο "Beiträge zur Anthropologie von Kreta - Die Eparchie Pyrgiotissa". Γίνεται λόγος αρχικά για την γεωγραφία της περιοχής και έπειτα για την ιστορία των κατοίκων της περιοχής και την παρουσία μερικών μωαμεθανών.

Ο μέσος κεφαλικός δείκτης δίνεται στον παρακάτω πίνακα. Η πρώτη στήλη δείχνει την περιοχή όπου έγιναν οι μετρήσεις, η δεύτερη στήλη τον κεφαλικό δείκτη και η τρίτη στήλη τον αριθμό των ατόμων που εξετάστηκαν:...


O Schiff βρίσκει ακόμη μικρότερη διακύμανση και από τον von Luschan, πράγμα που δείχνει σημαντική ομοιογένεια στην επαρχία. Παρατηρούνται κεφαλικοί δείκτες που δείχνουν δολιχοκεφαλία, όμως υπάρχουν και μικρές βραχυκέφαλες επιρροές. Υπάρχει σημαντικός αριθμός ανοιχτών ματιών, αλλά κανείς δεν βρέθηκε με ανοιχτό χρώμα μαλλιών.

Στην συνέχεια παρατίθενται αναλυτικοί πίνακες με τις όλες μετρήσεις. Συμπεριλαμβανομένων και δειγμάτων από τα Σφακιά, προκύπτουν τα εξής στοιχεία. Δολιχοκέφαλοι είναι το 60%, μεσοκέφαλοι το 15,4% και βραχυκέφαλοι το 24,6%. Ξανθά μαλλιά δεν εντοπίστηκαν. Υπάρχουν μόνο σκούρα μαλλιά, από μαύρα έως ανοιχτά καστανά. Τα ανοιχτά καστανά μαλλιά, αντιστοιχούν στο 24,6% με τα υπόλοιπα στο 75,4%.

Από τους πίνακες, μπορεί κανείς να εκτιμήσει ως ένα βαθμό την φυλετική σύνθεση της περιοχής. Υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία δολιχοκέφαλων, κάτι που παραπέμπει σε Μεσογειακούς και Κρομανοειδείς. Γνωρίζουμε ότι οι Μεσογειακοί είναι συχνά Διναρίζοντες, συνήθως στη μύτη, αλλά επειδή χωρίς κανένα αλλο Διναρικό γνώρισμα οπότε λογίζονται ως μικροδιαφοροποίηση Μεσογειακών. Η μειοψηφία βραχυκέφαλων είναι λογικά Αλπικοί, Αρμενοειδείς και Διναρικοί. Πράγμα που σημαίνει ότι στην επαρχία αυτή οι Κρήτες διατηρούν σε σημαντικό βαθμό τον δολιχοκέφαλο αρχικό πυρήνα Μεσογειακών-Κρομανοειδών, αν και με το πέρασμα του χρόνου αντικαθίστανται σταδιακά από βραχυκέφαλους.

18 σχόλια:

  1. Οσο δεν γινεται κατι ομως ο φυλετισμοςθα χασει τον λογο υπαρξης του, αφου δεν θα υπαρχουν οι φυλες..Ολοι θα γινουν ενα μιξ..μπασταρδεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη υπάρχει μπαστάρδεμα φίλε μου..Αν εννοείς για τις ευρωπαϊκές φυλές υπάρχουν παντού μίξεις,σπάνια να πετύχεις έναν μόνο φυλετικό τύπο σε έναν άνθρωπο,δλδ καθαρό Μεσογειακό ή Αλπικό.Υπάρχουν μεσογειακό-απλικοί,αλπικό-διναρικοί κτλ..

      Διαγραφή
    2. Δολιχοκέφαλος Αρμούνος7 Απριλίου 2015 στις 6:55 π.μ.

      Οι Κρητικοί είναι σκουπίδια, η ντροπή του Ελληνισμού. Ψευτόμαγκες & θρασύδειλοι, βρωμοπασόκοι άλλοτε και τώρα Συριζαίοι. Πουλάνε αντριλίκι & ψηφίζουν φανατικά το κόμμα που θέλει να θεσπίσει τον γάμο των πούστηδων. Σκατά στα μνήματά τους.

      Διαγραφή
    3. Αυτό που αντιλαμβάνονται οι ''Κρητίκαροι'' ως ανδρισμό ένας σώφρων Ευρωπαίος το αντιλαμβάνεται ως αλητεία! Αυτοί είναι οι Κρήτες! Τίποτε παραπάνω!

      Διαγραφή
    4. Ορεβίσιος Ρουμελιώτης8 Απριλίου 2015 στις 9:04 π.μ.

      Αρκετή αλήθεια αλλά να μην ξεχνάμε ότι κι ένα μεγάλο κομμάτι της Κρήτης αποτελείται από Διναρο-Κρομαγνοειδείς υπεράνθρωπους killing spree instinct αντάρτες Σφακιανούς που είναι έτοιμοι να παλέψουν με τον κάθε κατακτητή και τον κάθε πελασγικό(μεσογειακό,αρμενοειδή) εμποράκο από το Αλ-Σιθι κτλπ.

      Διαγραφή
    5. ΟΙ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ ΓΑΜΑΝΕ ΤΣΙ ΜΑΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΤΥΨΩΛΟΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΟ,ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΠΟΥΤΣΑ ΓΙΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ!ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ!
      Γ.Σ

      Διαγραφή
  2. Ο Επιμενίδης είχε δίκιο7 Απριλίου 2015 στις 11:54 π.μ.

    "Κρήτες αεί ψεύσται, κακά θηρία, γαστέρες αργαί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Ο επιμενίδης σωστά έλεγε (από το τον λόγο του καλλιμάχου)

      Ομοίως και εμείς πρέπει σωστά να αποδώσουμε την ερμηνια….!

      Ο όρος Κρήται είναι συμπαντικός,
      Σε όλο το πλανητηκο μας σύστημα και ίσως σε όλο το γαλαξία και όχι μόνο,
      Mόνο στη ΓΗ υπάρχουν όντα που έχουν kρήση…

      Oι έχων kρήση = οι ΚΡΗΤΑΙ

      «Ζευ, σε μεν Ιδαίοισιν εν ούρεσι φασί γενέσθαι. Ζευ, σε δ’ εν Αρκαδίη^ πότεροι, πάτερ, εψεύσαντο; Κρήτες αεί ψεύσται^ και γαρ τάφον, ω άνα, σείο Κρήτες ετεκτήναντο, συ δ’ ου θάνες^ εσσί γαρ αεί». (από τον ύμνο του καλιμάχου)

      Είναι λέει ψευτες οι άνθρωποι όταν λένε ότι γενήθηκες στο Ιδαίον όρος και οι αρκάδες επίσης λένε ότι εκεί γενήθηκες και σε’χουν πεθάνει και σου’χουν κάνει και τάφον (Ναό) αλλά εσύ “λέει” Ω ΑΝΑ εισε αθάνατος

      (χωρείς αρχή και χωρείς τέλος) (Ο θεός δεν δύναται να υπάρχει αλλά ΑΡΧΕΙ είναι η αρχή,)

      Στο Ιδαίον όρος στην Κρήτη λένε γενήθηκε ο Ζευς = φως (Γνώση) “Γραμική Α και Β, τα γραμματa….

      ΑΝΑ το όνομα του Διός, = ο Άνω Νους,

      Κρήτη είναι η ΓΗ όταν μηλαμε για το σύμπαν, και της γης η κρήτη είναι το νηση ΚΡΗΤΗ επιδή εκεί γενήθηκαν τα γράμματα Γραμική( Α, και Β, δίσκος Φαιστού)
      ΚΡΗΤΑΙ = οι άνθρωποι
      Ζευς Ιδαίος, η’ Βιδαίος αλλά όταν αναφερόμαστε στον παντοδύναμο δημιουργό το Βιδαίος γράφετε με υψηλον Βυδαιος U = συσώρευση δυνάμεως
      Από το Βυδαιος ο Βυδας (Βούδας) Από’κει και το “σου’λείπει η βίδα = γνώση
      Από ΑΝΑ και ΓΝΩΣΗ η Ανάγνωση

      Διαγραφή
  3. Λίγο άσχετο με το θέμα...φυλετικός τύπος της Μαλβίνας Κάραλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἡ γεννημένη στὸ Ἰσραήλ (σύμφωνα μὲ τὸ ἰδιόχειρο βιογραφικό της) Ἑβραία Μαρία-Ελένη Σακκᾶ ἢ ψευδωνύμως "Κάραλη" ἀνῆκε στὸν Ἀλπικὸ τῦπο. Ὁ γνωστὸς ἀριστερὸς ὑπάνθρωπος Ῥαφαηλίδης εἶχε ἀποκαλύψει σὲ ἕνα ἄρθρο του γι' αὐτὴν πόσῳ σκατάνθρωπος ἢταν αὐτὴ ἡ σαλοῦφα.

      Διαγραφή
    2. Ορεβίσιος Ρουμελιώτης8 Απριλίου 2015 στις 9:20 π.μ.

      Κυρίως αλπική αλλά έχει και λίγο Βορειοαφρικανική τύπου επιμειξία.
      Κοίτα μία μύτη που έχει.

      http://www.mediasoup.gr/sites/default/files/images/malvina%20ex%202.jpg

      http://clubs.pathfinder.gr/getphoto.php?album=247294&pic_id=7&w=1176

      Μου θυμίζει την Μισέλ Ομπάμα κι ένα σπυρί που είχα βγάλει όταν με στείλει Αφγανιστάν.

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις Bronislav Kaminski και Ορεσίβιε Ρουμελιώτη.Είχα υποψιαστεί ότι είναι αλπική απλά θεώρησα ότι τα μαύρα μαλλιά και τα γαλάζια μάτια της ίσως να υποδήλωναν κάποια ατλαντοειδή συμμετοχή...

      Διαγραφή
    4. Θὰ 'πρεπε νὰ ἔχῃ κάποιον γονέα ἀπὸ Βρεττανία μεριά & θὰ ἦτο δολιχοκέφαλη καὶ λεπτοπρόσωπη. Αὐτὴ ἦτο εὐρυπρόσωπη μὲ τὸ τυπικὸ άλπικὸ κουβαδοκέφαλο. Αὐτὸς ὁ χρωματικὸς συνδυασμὸς μπορεῖ νὰ ὑπάρχῃ καὶ σὲ ἀλπικὸ ἦ και μεσογειακὸ (π.χ. Μαρτάκης). Τὰ κρανιακὰ χαρακτηριστικὰ λένε πιὸ πολλὰ ἀπὸ τὰ χρώματα.

      Διαγραφή
  4. ασχετο.Ποιύς είναι ο φυλετικός τύπος της Κατίνας Παξινού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή βλέπω ότι πολλοί αναρωτιούνται τι φυλετικός τύπος είναι ο τάδε άνθρωπος,προτείνω στον Κ.Διαχειριστή να δημιουργήσει κάτι σαν το Apricity ένα σκέλος με φυλετικές ταξινομήσεις,έτσι ώστε ο καθένας να εκφράζει την γνώμη του.

      Νομίζω χωρίς μεγάλη σιγουριά ότι είναι Διναρική-Μεσογειακή.

      Διαγραφή
  5. Εγω, πως μπορω να μαθω που ανηκω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να διαβάσεις τις ενότητες που αναφέρονται στα ανθρωπολογικά γνωρίσματα και στο ποια έχει κάθε φυλετικός τύπος:

      http://fyletika.blogspot.gr/search/label/%CE%A6%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF%20%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%B9
      http://fyletika.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82

      Αν και πάλι σου είναι δύσκολο, μπορείς να στείλεις mail με δυο φωτογραφίες ανφάς και προφίλ στην διεύθυνση που γράφει κάτω δεξιά στην σελίδα, εκεί που λέει Επικοινωνία.

      Διαγραφή
  6. Σκατοφλωροι,πουστηδες,υπουλοι,δειλοι,χασισεμποροι/ποτες ειναι για τα ΤΡΑΙΝΑ.Για το Αουσβιτς/Μπιρκεναου.Ειδικα κατι ψωφόγεροι με γενεια και...σταση ζωης(!).ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΟΥΝ.Φυλετικα ειναι Βορειοαφρικανικης καταγωγης κυριως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.