Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Φυλή και αναπαραγωγικές τακτικές

Σκοπός κάθε έμβιου όντος είναι η διαιώνισή του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επιβίωσης και της αναπαραγωγής. Ο έρωτας, παρά την απίστευτη πολυπλοκότητα που εισάγει στην συμπεριφορά ανθρώπινων κοινωνιών, βιολογικά αποσκοπεί αποκλειστικά σε έναν στόχο, στην αναπαραγωγή. Εξετάζοντας την ανθρώπινη συμπεριφορά υπό αυτό το πρίσμα, διαπιστώνουμε ότι οι αναπαραγωγικές τακτικές ανά φυλή διαφέρουν.

Τα ψυχικά γνωρίσματα που εμφανίζει κάθε φυλετικός τύπος τον οδηγούν και σε διαφορετική σεξουαλική συμπεριφορά. Παρότι όλοι θεωρούμε ότι γνωρίσματα όπως ομιλητικότητα, ενεργητικότητα, θάρρος, τάση για διασκέδαση και πολυτέλεια, καθιστούν αναπαραγωγικά πιο επιτυχημένο κάποιον, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Θα αναφερθούμε σε κάποιους φυλετικούς τύπους της χώρας μας.

Ο Μεσογειακός τύπος εμφανίζει...
όλα τα προαναφερθέντα γνωρίσματα και γι'αυτό θεωρείται εκλυστικός. Προσέχει την εμφάνισή του, έχει έντονο χαρακτήρα και βρίθει συναισθηματισμού και εξάρσεων. Σπάνια να βρεθεί Μεσογειακός χωρίς ταίρι και αυτό μετά από χωρισμούς. Όμως υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα. Έχουν τάση να ζουν στις πόλεις, με αποτέλεσμα να κάνουν λίγα παιδιά. Ένας ακόμη λόγος που κάνουν λίγα παιδιά είναι ο υλιστικός τρόπος ζωής τους στην σύγχρονη εποχή. Συνεπώς, παρά τα όποια πλεονεκτήματα στην αναπαραγωγική συμπεριφορά, αυτά πιθανόν να επισκιάζονται από τα μειονεκτήματα.

Οι Διναρικοί εμφανίζουν έντονη σεξουαλική διάθεση. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι σε Βαλκανικές χώρες με χαλαρά ήθη κάνουν παιδιά ακόμα και ανήλικοι. Η ενεργητικότητα, η εργατικότητα και ο μιμητισμός στη μόδα αποτελούν ελκυστικά γνωρίσματα, αλλά τάσεις που τους κάνουν ευερέθιστους ή αγροίκους αποτελούν μειονεκτήματα. Βέβαια, αυτά τα μειονεκτήματα δεν φαίνεται να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα εν γένει. Ο Διναρικός τύπος μάλλον έχει επιτυχή αναπαραγωγική συμπεριφορά, με την έννοια ότι όπου πηγαίνει αντικαθιστά σταδιακά τους υπάρχοντες τύπους, μειγνυόμενος με όλους.

Οι Αλπικοί από την άλλη, έχουν τελείως διαφορετική αναπαραγωγική συμπεριφορά. Είναι νωθροί, αδρανείς, σπανίως ομιλητικοί, αλλά από την άλλη είναι συνετοί, προνοητικοί, συνήθως ευγενικοί, σταθεροί. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αποτελούν σίγουρη λύση, όταν δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι πιο δύσκολο. Για παράδειγμα, στις σύγχρονες εκφυλισμένες και "απελευθερωμένες" κοινωνίες, οι Αλπικοί προσφέρουν μια σταθερότητα, με τις όποιες κληρονομικές συνέπειες στα παιδιά...

Οι Αρμενοειδείς είναι ομιλητικοί, κοινωνικά δραστήριοι και κάνουν τα πάντα για να βρουν τρόπο να τα βγάζουν πέρα. Λογίζονται ως άσχημοι και συχνά δεν έχουν τρόπους. Οι Κρομανοειδείς είναι δραστήριοι, αλλά ενστικτώδεις και συχνά κυκλοθυμικοί. Βλέπουμε ότι σε όλους τους φυλετικούς τύπους υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ακόμα υπάρχουν όλοι τους. Αν κάποιος είχε σοβαρά μειονεκτήματα, σύντομα θα εξαλείφονταν λόγω σεξουαλικής επιλογής. Βέβαια, ένας παράγοντας που διατηρεί ακόμα και φυλετικούς τύπους με μειονεκτήματα στην σεξουαλική συμπεριφορά, είναι ότι λόγω φυλετικών ψυχικών γνωρισμάτων υπάρχει εκ φύσεως μια τάση να είναι ελκυστικοί σε άτομα του ίδιου φυλετικού τύπου.

Είναι άλλο το τι θεωρούμε ως πρότυπο στο άλλο φύλο και άλλο το τι καταφέρνουμε να αποκτήσουμε τελικά. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα βρουν το άριστο. Οι περισσότεροι βρίσκουν αυτό που μπορούν και συμβιβάζονται. Αυτό όμως έχει σημασία από την σκοπιά που το εξετάζουμε εδώ, καθώς οι λογιζόμενοι ως σεξουαλικά ελκυστικοί δεν σημαίνει ότι έχουν αναπαραγωγικό πλεονέκτημα και ο καθένας βρίσκει αυτό που μπορεί και όχι το πρότυπο ελκυστικότητας.

Το συμπέρασμα είναι ότι κάθε φυλετικός τύπος έχει την δική του αναπαραγωγική τακτική. Δεν σημαίνει ότι τα πιο φανταχτερά γνωρίσματα δίνουν και πλεονέκτημα από πλευράς αναπαραγωγικής επικράτησης. Κάθε φυλετικός τύπος έχει τα δικά του αναπαραγωγικά όπλα, ανταγωνιζόμενος σιωπηρά στη φύση όλους τους υπολοίπους.

3 σχόλια:

  1. Κ.Διαχειριστά θα ήθελα να αναρτήσετε φωτογραφίες σύγχρονων Μεσογειακών, Ελλήνων κατά προτίμηση!

    Ευχάριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με αφορμη αυτη την δημοσιευση σας
    θα ηθελα να κανετε αλλη μια στο μελλον που να αφορα τα ψυχικα γνωρισματα των εκαστοτε φυλετικων τυπων και το πως θα πρεπει να αντιμετωπιζουμε τον καθε φυλετικο τυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.