Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

O δείκτης HLI - Υψίκρανοι και χαμαίκρανοι

Ο δείκτης HLI (Head-Length Index) είναι ο λόγος του ύψους του κεφαλιού προς το μήκος του, σε %. Στο σχήμα είναι ο λόγος {3}/{2} επί τοις εκατό. Το ύψος του κεφαλιού μετριέται ως η κάθετη απόσταση μεταξύ της άνω εγκοπής του ακουστικού πόρου του αφτιού μέχρι το υψηλότερο σημείο του κρανίου. Ο δείκτης HLI δείχνει το πόσο υψηλό είναι το κρανίο κάποιου. Ωστόσο επειδή στον δείκτη μπαίνει μέσα και το μήκος του κρανίου, τα πράγματα περιπλέκονται και ένας δολιχοκέφαλος να έχει χαμηλότερο δείκτη HLI από έναν βραχυκέφαλο, ακόμα και αν έχουν το ίδιο ύψος κρανίου. Με βάση τον δείκτη οι μετρούμενοι κατατάσσονται ως υψίκρανοι και χαμαίκρανοι.

Ο H.V. Vallois έκανε μια δημοσίευση συγκρίνοντας τους δείκτες μέτρησης του ύψους του κεφαλιού. O πίνακας με τον δείκτη HLI που δίνει ο Vallois είναι ο εξής:...


Στην Ευρώπη έχει υποστηριχτεί ότι οι Νορδικοί, Μεσογειακοί-Ατλαντοειδείς και Κρομανοειδείς τείνουν προς χαμαίκρανοι, αλλά ίσως λόγω μεγάλου μήκους κεφαλιού και όχι μικρού ύψους. Υψίκρανοι είναι συχνά οι Διναρικοί και οι Αρμενοειδείς και πάλι όμως ίσως λόγω μικρού μήκους κεφαλιού.

O Vallois πρότεινε έναν δείκτη, αλλά όλοι οι δείκτες διαστρεβλώνουν την μέτρηση του ύψους του κρανίου εισάγοντας άσχετες παραμέτρους. Αυτό που έχει επικρατήσει είναι η σκέτη μέτρηση του ύψους του κρανίου, αν και επηρεάζεται από το ύψος και το μέγεθος του ατόμου. Δείτε τις εικόνες όπου φαίνεται η διαφορά στο ύψος του κρανίου.
Μεγάλο ύψος κρανίου
Κρανίο που τείνει προς μικρό ύψος

23 σχόλια:

  1. Να σημειωθει οτι το πλεον χαμαικρανο και λεπτοπροσωπο επισης φυλο παγκοσμιως ειναι το Νορδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχετο:Ο Αλεξανδρος υπηρξε καθ'ολα τυπικοτατος Μεσογειακος-και με καποια Διναρικη συμμετοχη-αλλα αυτο δεν σημαινει οπως επισημαναν και αλλοι σχολιαστες οτι εαν καποιος γραψει κατι αντιθετο πρεπει να λαμβανει ως απαντηση υβρεις και χυδαιολογιες.
    Παρεμπιπτοντως επειδη τεθηκε και το εν λογω ερωτημα στην μοναδικη εγχρωμη απεικονιση του Αλεξανδρου που εχει διασωθει τα ματια του ειναι καστανα και οχι ενδιαμεσα η ανοιχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gael, ὁ Ἀλέξανδρος ἦτο ξανθός. Πώς τὸν χαρακτηρίζεις "τυπικό" Μεσογειακό;;;;

      Διαγραφή
    2. Φιλε Heinrich στην μοναδικη διασωθεισα εγχρωμη απεικονιση του Αλεξανδρου-το ψηφιδωτο που αναπαριστα την μαχη της Ισσου-ο Αλεξανδρος παρουσιαζεται με καστανα ματια και ανοιχτα καστανα μαλλια.
      Επισης εκει διαφαινεται και Διναρικοτητα στο προφιλ του,κατα τα αλλα παρουσιαζεται ως Μεσογειακος.

      Διαγραφή
  3. Δεν μου φαίνεται και τόσο τυπικός μεσογειακός, αρκεί να διαβάσει κανείς την περιγραφή του Πλουτάρχου. Περισσότερο για νορδικό-διναρικός μοιάζει, πράγμα λογικό αν υπολογισθεί πως από την πλευρά της μητέρας του ήταν Ιλλυριός. Όπως και να χει, συμφωνώ πως δεν αποτελεί τυπική περίπτωση Μακεδόνα. Ως γνωστόν οι Μακεδόνες (ήτοι άνθρωποι με μεγάλος μήκος/μάκος, δηλαδή ψηλοί) ήσαν ξανθοί και γαλανομάτηδες στην πλειοψηφία τους. Ένα καλό τεκμήριο περί της νορδικής ταυτότητας των αρχαίων Μακεδόνων αποτελούν τα ψηφιδωτά της εποχής, ιδίως αυτά του Γνώσιος στην Πέλλα. Οι διασωζώμενες προτομές των Πτολεμαίων και Σελευκιδών επιβεβαιώνουν επίσης την κυρίαρχα νορδική ταυτότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως τα ψηφιδωτα του Γνωσιος στην Πελλα απεικονιζουν πεντακαθαρα Νορδικους νεους Μακεδονες να κυνηγουν λιονταρια αυτο ομως δεν σημαινει οτι ο Αλεξανδρος ηταν Νορδικος.Επισης το οτι το ονομα Μακεδων σημαινει αυτος που εχει μεγαλο υψος/μηκος-μακος στην Δωρικη διαλεκτο την οποια μιλουσαν μεταξυ αλλων και οι Μακεδονες-παλι δεν σημαινει οτι οι αρχαιοι Μακεδονες υπηρξαν Νορδικοι καθοτι μεγαλο υψος δεν εχει μονο ο Νορδικος φυλετικος τυπος αλλα και ο Διναρικος-κατα μεσον ορο ακομη μεγαλυτερο του Νορδικου,ο Διναρικος ειναι ο
      πλεον υψηλοσωμος φυλετικος τυπος-μεγαλο υψος εχει και ο Κρομανοειδης,επισης μεγαλο υψος ορισμενες φορες συνανταται και στον Μεσογειακο φυλετικο τυπο παρα τα αντιθετως γραφομενα πολλων ανθρωπολογων.Το μεγαλο υψος των αρχαιων Μακεδονων κατα πασα πιθανοτητα οφειλεται σε Διναρικη συμμετοχη κυριως,η οποια ειναι εμφανεστατη και στους λιγους καθαρους σημερινους απογονους τους σε απομονωμενες περιοχες της Μακεδονιας.
      Να σημειωθει επισης οτι κανεις ενα λαθος:Ο Αλεξανδρος δεν υπηρξε Ιλλυριος απο την πλευρα της μητερας του-η οποια ηταν Μολλοση-αλλα απο την πλευρα του πατερα του η μητερα του οποιου ηταν πριγκηπισσα των Ιλλυριων.Το δια ταυτα ειναι οτι πρεπει να σταματησει το παραμυθι περι Νορδικης αρχαιας Ελλαδος γιατι πλεον εχει καταντησει γελοιο,σιγουρα υπηρχε καποια Νορδικη παρουσια οπως προανεφερα και για τα ψηφιδωτα,ομως απολυτως κυριαρχο ηταν το Μεσογειακο στοιχειο.


      μητερα του οποιου
      ηταν

      Διαγραφή
    2. Ζητω συγγνωμη για το αντιαισθητικον της αναδημοσιευσεως φρασεως του ως ανω σχολιου μου,περι αυτου ευθυνεται ο δαιμων του πληκτρολογιου.

      Διαγραφή
  4. Τυπικά έχεις δίκηο σχετικά με τους Μολοσσούς και την Ολυμπιάδα, παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα δεν είναι τεκμηριωμένο κατά πόσο πρόκειται για Έλληνες Ηπειρώτες ή εξελληνισμένους Ιλλυριούς (π.χ. σύμφωνα με τον Θουκυδίδη πρόκειται για βαρβάρους, ο Στράβων τους θεωρεί Έλληνες). Όπως και στην περίπτωση των Μακεδόνων, παρατηρούνται πολλά ονόματα ιλλυρικής προέλευσης, όπως ο θείος της Ολυμπιάδας Αρύββας (στη Μακεδονία βλ. Δέρδας, Θαρύπας κ.α.). Ίσως τα παραπάνω επιβεβαιώνουν, όπως υποστηρίζεις και ο ίδιος, μια έντονη διναρική παρουσία. Οι παραστάσεις σε νομίσματα της Ολυμπιάδας την κατατάσσουν στον διναρικό τύπο, τον οποίον μάλλον κληρονόμησε ο Αλέξανδρος.
    Σχετικά με τους νορδικούς πιστεύω πρέπει να δούμε το ζήτημα με νηφαλιότητα. Τείνω να πιστεύσω προς τη νότια και κεντρική Ελλάδα της κλασσικής εποχής κυρίαρχος τύπος ήταν ο μεσογειακός, με όχι ευκαταφρόνητη νορδική παρουσία. Στα νησιά του Αιγαίου κυριαρχούσε ο μεσογειακός και ο προσωασιατικός. Αντιθέτως στη Μακεδονία πιστεύω πως ο κυρίαρχος τύπος ήταν ο νορδικός με ισχυρή τη διναρική παρουσία. Επιμένω πως οι προτομές, που λόγω της ελληνιστικής τεχνοτροπίας είναι ρεαλιστικές, δείχνουν τους Πτολεμαίους και τους Σελευκίδες με έντονα νορδικά στοιχεία.
    Αν θες τη γνώμη μου, η νορδική ταυτότητα των Μακεδόνων οφείλεται σε γεωγραφικούς παράγοντες. Τα ορεινόν του μακεδονικού εδάφους, κυρίως όμως η εκεί περιορισμένη εγκατάσταση αυτόχθονων προελληνικών πληθυσμών, επέτρεψαν να διατηρηθεί καλύτερα ο πρωταρχικός ινδογερμανικός/νορδικός τύπος - γεγονός που δεν ίσχυσε για τη νότια και νησιωτική Ελλάδα με τις εκτεταμένους προελληνικούς οικισμούς και την επακολουθείσα επιμειξία. Επιπλέον, ίσως συνέτεινε και η μαρτυρούμενη επιμειξία των Μακεδόνων με τα νορδικής ταυτότητας θρακικά φύλα. Η φυσική αυτή διαφοροποίηση με τους νότιους Έλληνες εξηγεί κατά πάσα πιθανότητα και την ονομασία Μακεδόνες=ψηλοί άνδρες.
    Το ζήτημα θέλει περαιτέρω διερεύνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιες ειναι αυτες οι απομονωμενες περιοχες στην μακεδονια στις οποιες εχουν διασωθει αρχαιοι μακεδονες;και τι πηγες και στοιχεια εχουμε που να επιβεβαιωνουν κατι τετοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαι ο Gael, αλλά τυχαίνει να κατάγομαι από ένα χωριό της βόρειας Ορεινής Μακεδονίας. Εάν θέλεις να εντοπίσεις γηγενείς πληθυσμούς ψάξε στα μέρη όπου διασώζονται έως και σήμερα παγανιστικά δρώμενα με τη συνοδεία της γκάιντας και της Μακεδονικής λύρας. Τα περισσότερα εντοπίζονται στη Δράμα και στις Σέρρες στους πρόποδες του Φαλακρού και του Παγγαίου όρους αντίστοιχα. Προσοχή όμως να μην μπερδευτείς με τα προσφυγοχώρια
    Όσον αφορά τα ανθρωπολογικά στοιχεία, ο φίλος Gael έχει απόλυτο δίκιο, σχεδόν η πλειοψηφία των εντόπιων κατοίκων αυτών των χωριών (συμπεριλαμβανομένου και εμού) έχει ύψος πάνω από 1,85m. Αυτοί είναι στη πλειοψηφία τους καστανοί δολιχοκέφαλοι. Δηλαδή υπάρχουν τυπικοί Μεσογειακοί αλλά αρκετοί Μεσογειακοί με Κρομανοειδή στοιχεία (Berid). Επίσης υπάρχουν ψηλοί ξανθοί βραχυκέφαλοι με εμφανέστατη τη βόρεια Διναρική συμμετοχή καθώς και κάποιοι μεμονωμένοι Βαλτικοί λόγω ίσως της γειτνίασης της περιοχής με το Σλαβικό στοιχείο. Το Νορδικό στοιχείο εντοπίζεται σε ελάχιστα άτομα (που τους φωνάζουν χαρακτηριστικά Σουηδούς), αλλά δεν έχει επιδείξει κάτι ιδιαίτερο σχολιασμού. Οι δε Αλπικοί και Αρμενοειδείς απουσιάζουν σχεδόν πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O μόνος φυλετικός τύπος στην αρχαία Ελλάδα που μπορούσε να είναι ψηλός και ξανθός είναι ο Διναρικός.Οι αναφορές για Νορδικούς είναι ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στὴν Μινωϊκὴ Κρήτη ὑπῆρχαν Νορδικοὶ καὶ ὑπάρχουν ἀκόμα στὰ ὁρεινὰ τῆς Κρήτης. Κοιτίδες Νορδικῶν ὑπάρχουν καὶ στοὺς γηγενεῖς Μακεδόνες λόγῳ γειτνιάσεως στὴν ἀρχαιότητα μὲ ἀνοιχτόχρωμα Θρακικά, Κελτικὰ καὶ Σκυθικὰ φῦλα. Καλῶ τὸν ΝΟΡΔΙΚΟ ΝΟΡΔΙΚΙΣΤΗ νὰ παρέμβῃ ἄμεσα μὲ καυστικὸ σχόλιό του.

      Διαγραφή
    2. Οι ξανθοί Κρητικοί είναι φραγκόσποροι, όσο για τους Κέλτες, Σκύθες, Θράκες ας σταματήσει το παραμθι της νορδικότητας. Ήτανε Βαλτικοί, καθότι ήτανε ξανθοί, κοντοί, μαλλιαροί και χαζοί! Σκυθαιότητα = Ηλιθιότητα..

      Διαγραφή
    3. ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΗΤΑΝΕ ΝΟΡΔΙΚΟΙ-ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ ΚΕΛΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΩΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

      Διαγραφή
    4. *ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ ΚΕΛΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ).

      Διαγραφή
    5. Στην Κρήτη δεν υπήρξε φραγκοκρατία αλλά Βενετοκρατία, και όσοι Βενετοί αποίκησαν το νησία εγκαταστάθηκαν στα αστικά κέντρα. Η έντονη ξανθότητα παρατηρείται στην περιοχή των Σφακίων, περιοχή ορεινή, οι κάτοικοι της οποίας είναι απευθείας απόγονοι των δωρικών εποικισμών της αρχαιότητας και η οποία πρωταγωνίστησε στους αγώνες κατά του Οθωμανού κατακτητή.
      Γενικά παρατηρώ μίσος κατά της βόρειας φυλής από μερικούς όψιμους "εθνικιστές" και τάχα "φυλετιστές". Θα σας απαντήσω, λοιπόν, μέσω της πρόσκλησης που απευθύνει το πρώτο και μοναδικό φυλετικό έντυπο στην Ελλάδα στο εναρκτήριο τεύχος του: "Σκοπός και νόημα της ύπαρξής μας ήταν, είναι και θα είναι όσο θα ζει έστω και ένας Homo Nordicus ο ερχομός του Ανώτατου φυλετικού τύπου, ο ερχομός του υπερανθρώπου". Περιοδικό Χρυσή Αυγή (ποτέ Χ.Α, πάντα ολογράφως), τ. 1, Δεκέμβριος 1980, σελίς 18. Είναι, άραγε, κανείς πιο φυλετιστή, πιο πατριωτής ή πιο ειδικός από τους συντάκτες αυτού του εντύπου;

      Διαγραφή
    6. Κανενας αληθης φυλετιστης και εθνικιστης δεν τρεφει μισος για κανεναν απολυτως Ευρωπαικο φυλετικο τυπο,ποσο μαλλον για τον Νορδικο τον οποιον εγω προσωπικως θαυμαζω ασυνειδητως παιδιοθεν,οταν ακομη δεν ειχα καμμια γνωση φυλετικης ανθρωπολογιας,αυτος ειναι και ο λογος της προσφατης επισκεψεως μου στην Δανια,με ατομο Δανικης καταγωγης απο το οποιο μαλιστα εχω ζητησει να μου προσφερει την εκμαθηση της Δανικης γλωσσας,επισης μιας και αναφερθηκα σε ατομο Δανικης καταγωγης οφειλω να ομολογησω οτι οι Νορδικου φυλετικου τυπου ξανθες γυναικες μου ειναι ακρως ελκυστικες,επισης
      απο πολυ μικρη
      ηλικια.Να σημειωθει επισης οτι απο την Βρετανικη(Σκωτικη)μου πλευρα οπως αλλωστε θα ηταν αμαμενομενο εχω συγγενεις εξ αιματος οι οποιοι ανηκουν στον Νορδικο φυλετικο τυπο.
      Ολα αυτα ομως επ'ουδενι δεν σημαινουν οτι θα αποδεχθουμε την Νορδικιστικη αντιιστορια.

      Διαγραφή
    7. Ὁ ἀνώνυμος 14:46 μίλησε ἄριστα. Κύριοι χωνέψτε το: Στὴν ἀρχαία Ἑλλὰδα ὑπῆρχαν καὶ Νορδικοί.

      Διαγραφή
    8. Εγω ουδεποτε αμφισβητησα την υπαρξη Νορδικων στην αρχαια Ελλαδα,σε προκαλω Heinrich να ξαναδιαβασεις τα προηγουμενα σχολια μου.Αλλο πραγμα ομως η αποδεδειγμενη υπαρξη ενος αριθμου Νορδικων και αλλο πραγμα ο Νορδικιστικος τραγελαφος που θελει την αρχαια δημιουργημα Νορδικων εξ'ολοκληρου μαλιστα.Κυριοι χωνεψτε το:Η αρχαια Ελλας υπηρξε η κατεξοχην εκφραση του ψυχισμου του Μεσογειακου φυλετικου τυπου σε καθε επιπεδο.

      Διαγραφή
    9. Gael, ἀναφέρομαι σὲ αὐτοὺς ποὺ ἀρνοῦνται τὴν παρουσία Νορδικῶν στὴν ἀρχαία Ἑλλάδα. Συμφωνῶ πλήρως μὲ τὶς ἀπόψεις σου ἐπὶ τοῦ θέματος. Ἡ Νορδοκρατικὴ θεωρία εἶναι ἀντιεπιστημονικὴ ὅσο προκατειλημμένη & πωρωμένη εἶναι & ἡ ἄρνησι παρουσίας Νορδικῶν στὴν ἀρχαία Ἑλλάδα. Οἱ Νορδικοὶ στὰ ὁρεινὰ χωριὰ τῆς Κρήτης φυσικὰ & δὲν εἶναι ἀπόγονοι Φράγκων ὴ Βενετῶν, καθότι αὐτοὶ ἐπώκησαν τὰ λιμάνια & τὰ ἀστικὰ κέντρα (δὲν ὑπῆρχαν Φράγκοι τσοπάνηδες βλάκα ἀνώνυμε 7:17).

      Δέον νὰ σημειωθῇ ὅτι αὐτοὶ οἱ ἀνοιχτόχρωμοι ὁρεσίβιοι Κρητικοὶ δὲν εἶναι οὔτε ἀλπικοὶ οὔτε βαλτικοὶ οὔτε Νορικοί. Εἶναι δολιχοκέφαλοι & λεπτοπρόσωποι με μπλὲ μάτια καὶ κατάξανθο ἢ ἐρυθρὸ τρίχωμα. ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ.

      Διαγραφή
    10. Επι της ουσιας σε γενικο πλαισιο συμφωνουμε.Παρεμπιπτοντως οι ορεσιβιοι Κρητες(Ριζιτες) εχουν μεταξυ τους αρκετους δολιχοκεφαλους,λεπτοπροσωπους με καποιες γωνιες στο
      προσωπο,ανοιχτα και ενδιαμεσα ματια και καταξανθα και πυροξανθα μαλλια,δηλαδη Νορδικους.Οντως αυτο συμβαινει και ειναι ενα εκπληκτικο φαινομενο που αποδεικνυει οτι στην αρχαια Ελλαδα υπηρχαν και Νορδικοι.Ομως οι καθαροαιμοι απογονοι των Δωριεων αποικων στην νησο της Κρητης ειναι στην πολυ μεγαλη τους πλειοψηφια δολιχοκεφαλοι,λεπτοπροσωποι προς μεσοπροσωπο,χωρις γωνιες στο προσωπο,ματια και σκουρα και ανοιχτα και ενδιαμεσα,κατι το οποιο οφειλεται και σε Κρομανοειδη και Διναρικη παρουσια και σκουρα μαλλια,δηλαδη Μεσογειακοι.Οπως προανεφερε το ιστολογιο στην φυλετικη αναλυση των Σφακιανων σε προηγουμενη αναρτηση ιδιαιτερη εντυπωση προκαλει το πολυ μεγαλο ποσοστο Κρομανοειδων πολυ πανω απο τον Ελλαδικο μεσο ορο.Επισης πολυ πανω απο τον Ελλαδικο μεσο ορο ειναι και το ποσοστο των Μεσογειακων,καθως αποτελουν την συντριπτικη πλειοψηφια,αποδεικνυοντας την ολοκληρωτικη κυριαρχια του Μεσογειακου φυλετικου τυπου στην αρχαιοτητα.
      Υ.Γ.:Αξιον αναφορας στην περιπτωση των ορεσιβιων Κρητων ειναι το πολυ μεγαλο υψος τους,ολων ανεξαρτητως φυλετικου τυπου,ακριβως οπως και στην περιπτωση των γηγενων Μακεδονων.

      Διαγραφή
    11. To βιβλίο του Alfred Rosenberg "O Mύθος του 20ού αιώνος" δεν ετύγχανε της αποδοχής των περισσότέρων κορυφαίων στελεχών του Εθνικοσοσιαλιστού Κόμματος. Ο Χίτλερ το χαρακτήριζε ακαταλαβίστικο και ο Γκαίμπελς το χαρακτήριζε ιδεολογικό αχταρμά.

      Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σίτσα Καραισκάκη,κατά τη διάρκεια της εθνικοσοσιαλιστικής δραστηριότητάς της στη Γερμανία,ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ και εν τέλει κατάφερε να κερδίσει στη μεταξύ τους διαφωνία για ζητήματα εθνικής, φυλετικής και πολιτιστικής φύσης. Ο Ρόζενμπεργκ κατόπιν τούτου, θεώρησε ότι η αυθεντία της ήταν μοναδική κι αναθεώρησε συγκεκριμένες θέσεις του για τους νεοέλληνες της εποχής. Ο Γκαίμπελς για χρόνια τη θεωρούσε στήριγμα του γραφείου του (ήταν η γραμματέας του) και
      επέβαλλε στα μέλη του κόμματος να τη χαιρετούν υποχρεωτικά και να τη θεωρούν αναπληρωτή του.

      Οι "ανώτεροι" Νορδικοί ενω ξυλοκοπούνται και βιάζονται ανελλιπώς από αφρικανούς και μουσουλμάνους όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά σε πολλές περιπτώσεις ζητάνε και...συγγνώμη καθότι για την επιθετικότητα και βιαιότητα των υπανθρώπων πιστεύουν ότι ευθύνονται οι ίδιοι που δεν φρόντισαν να τους εντάξουν καλύτερα.(!!!)

      Όπως ανέφερε και ο Gael Albanaich "Κανενας αληθης φυλετιστης και εθνικιστης δεν τρεφει μισος για κανεναν απολυτως Ευρωπαικο φυλετικο τυπο,ποσο μαλλον για τον Νορδικο".Συμφωνώ και προσυπογράφω.Προσωπικά έχω καλούς φίλους (κυρίως στη Σουηδία) στο Βορρά και η πικρή αλήθεια είναι ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων..η πλειονότητα των Νορδικών είναι πλήρως εκφυλισμένη.

      Διαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙ ΝΟΡΔΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.