Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Υπάρχουν ξανθοί Διναρικοί;

Στα δυτικά Βαλκάνια αναγνωρίστηκε ήδη από την εποχή του Deniker το 1897 η ύπαρξη βραχυκέφαλων με μεγάλο ύψος, τους οποίους ονόμασε Διναρικούς. Ως προς τον χρωματισμό, τους θεώρησε καστανούς, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ο H. Vallois παρουσιάσε το ζήτημα αυτό στο περιοδικό L'Anthropologie το 1936, σε άρθρο με τίτλο Υπάρχει ξανθιά Διναρική φυλή;. Ο Vallois ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για θέματα φυλετικής τυπολογίας.

Στα δυτικά Βαλκάνια και ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά, υπάρχουν πολλοί, κατά μέσο όρο ψηλοί και βραχυκέφαλοι οι οποίοι όμως είναι ξανθοί ή έχουν τάση προς ξανθότητα. Την αδιαμφισβήτητη αυτή πραγματικότητα...
προσπάθησαν ανθρωπολόγοι να την αιτιολογήσουν. Άλλοι ανθρωπολόγοι θεώρησαν ότι αποτελεί έναν ξεχωριστό τύπο, συχνά του δίνουν το όνομα Norid ή Noric, άλλοι ότι αποτελεί μέρος των Διναρικών και άλλοι ότι αποτελεί μίξη Διναρικών με Νορδικούς ή άλλες πιο περίπλοκες μίξεις, που περιέχουν κάτι Νορδικό για να δικαιολογήσουν τον ανοιχτό χρωματισμό. Ο Vallois παραθέτει τις θεωρίες περί μίξης ή ξεχωριστού τύπου που προτάθηκαν κατά καιρούς από διάφορους ανθρωπολόγους. Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι οι ξανθοί βραχυκέφαλοι ανήκουν στον ίδιο τύπο με τους υπόλοιπους Διναρικούς.

Παραθέτει μια μελέτη του B. Males, σύμφωνα με την οποία οι 72 ξανθοί Διναρικοί που εξετάστηκαν από τα δυτικά Βαλκάνια, βρέθηκε ότι τα χαρακτηριστικά του σώματος και του προσώπου είναι όμοια με αυτά των καστανών Διναρικών. Δηλαδή δεν διαφέρουν σε τίποτα άλλο κατά μέσο όρο από τους καστανούς Διναρικούς. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν είναι οι ξανθοί Διναρικοί μίξη π.χ. με Νορδικούς. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αποτελούν κάτι τελείως διαφορετικό από Νορδικούς από μόνοι τους. Μάλιστα παρατηρεί ότι οι καστανοί Διναρικοί έχουν συχνά ξανθά μαλλιά στη νεότητά τους. Συνεπώς, προκύπτει ότι οι Διναρικοί έχουν από τη φύση τους μια τάση προς ξανθότητα σε ένα ποσοστό τους και ότι αυτοί οι ξανθοί Διναρικοί δεν έχουν απαραίτητα κάτι Νορδικό.

Να προσθέσουμε εμείς ότι και τα ψυχικά χαρακτηριστικά των ξανθιζόντων Διναρικών είναι όμοια με αυτά των καστανών Διναρικών και καθόλου με αυτά των Νορδικών. Αυτή η τάση προς ξανθότητα των Διναρικών, έχει δημιουργήσει πολλές παρανοήσεις, οι οποίες έχουν γίνει ακόμα και αντικείμενο εκμετάλλευσης για πολιτικούς λόγους. Στον Ελλαδικό χώρο, υπάρχουν αρκετοί ξανθίζοντες, οι οποίοι, πλην των πιο εύκολα αναγνωρίσιμων Βαλτικών, είναι συνηθέστερα Διναρικοί και σπανίως Νορδικοί. Αυτό μπορεί κάποιος να το συμπεράνει από τη βραχυκεφαλία, τη μορφολογία του προσώπου, αλλά και από τη συμπεριφορά. Αυτό ταιριάζει και με την πιο εύκολη πρόσβαση που είχαν στον Ελλαδικό χώρο οι εγγύτερα κατοικούντες Διναρικοί, παρά οι Νορδικοί.

18 σχόλια:

  1. Οἱ κοντοπίθαροι Ἀλβανοὶ (ἐκτὸς ἀπὸ ἕνα μικρὸ ποσοστό) δὲν μοιάζουν μὲ τοὺς γύρωθεν αὐτῶν Διναρικοὺς, οὔτε μὲ τοὺς γύρωθεν αὐτῶν Μεσογειακούς, ἀλλὰ ἀποτελοῦν μία ἐντελῶς ἀπομονωμένη πληθυσμιακὴ σφῆνα στὰ δυτικὰ βαλκάνια . Εἶναι ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖστον κοντοί, χαμηλοκώληδες, μὲ κοντὰ ἄκρα & τετράγωνα κρανία, ἤτοι τυπικοὶ μογγολίδες. Ἐπόμενως, ἡ θεωρία περὶ προελεύσεώς τους ἀπὸ τὴν ἐν Καυκάσῳ Ἀλβανία ἀξιολογεῖται ὡς ἄκρως σοβαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία πότε έγινε αυτή μετακίνηση και εγκατάσταση αυτών των κοντοπίθαρων ανθρώπων στην Βαλκανική? Σημειωτέον οι περισσότεροι Αλβανοί δεν είναι έτσι!~Ειδικά στον Βορρά είναι πολύ ψηλοί και ιδιαίτερα πολεμοχαρείς και οι περισσότεροι από αυτούς (όχι όλοι πολλοί είναι κοκκινωποί και ξανθοί αλλά όχι κοντοί με τετράγωνα κεφάλια) είναι Μεσογειακού τύπου μελαχρινοί και σκουρόχρωμοι!Κατ εμένα γνήσια τέκνα της Ελληνικής φυλής!

      Διαγραφή
    2. (卐) Προσκύνησα τὴν σβάστικα στὰ 12 μου χρόνια (卐)11 Μαΐου 2014 στις 4:49 μ.μ.

      Μάγκα, ἡ ἀλβανολαγνία σου ἐμπίπτει στὶς άρμοδιότητες τῆς ψυχιατρικῆς. Οἱ Νορδικοὶ Ἀλβανοὶ ποὺ φαντασιώνεσαι ὑπάρχουν μόνο στὰ ὑγρὰ καὶ διεστραμμένα, ὁμοφυλοφιλικὰ ὄνειρά σου.

      Διαγραφή
    3. οι τουρκαλβανοι ειναι μογγολοβραχυσκελοι11 Μαΐου 2014 στις 5:20 μ.μ.

      Ο συνναζιστης Heinrich Himmler εδωσε ρεστα.
      Το Δρομοκαιτειο σε πρωτη φαση ενδεικνυται για προβληματικους αλβανολαγνους.

      Διαγραφή
    4. Αυτό με την νορδική αλβανολαγνεία γενικώς υπάρχει στον χώρο μας! Τι καθυστερημένος μπορεί να είναι κάποιος που βλέπει νορδικούς σε αλβανικούς πληθυσμούς και τους θεωρεί και φυλετικά υποψήφιους σε μία μελλοντική πολιτική επικράτηση των ιδεών μας! Απορώ που βρέθηκαν τόσοι πολλοί ανθέλληνες και βορειολάγνοι!

      Διαγραφή
    5. Εγω ειμαι Ελληνιστης,Νορδιστης και μισω τους τουρκαλβανους σκυλους.
      Τι απιθανες μαλακιες ειναι αυτες που γραφεις?
      Που κολλανε οι Νορδικοι με τους μογγολοαρμενοειδεις?
      Κοψε τα ναρκωτικα πριν σε κοψουν εντελως γιατι ηδη σου εχουν κανει μεγαλη ζημια.

      Διαγραφή
    6. προς Theodoros

      Οι μεσογειακού τύπου Αλβανοί είναι ελάχιστοι. Οι περισσότεροι είναι διναρικοί και δευτερευόντως αλπικοί. Ένα 10-12% είναι κρομανοειδείς και μεσογειακοί.

      Διαγραφή
  2. ποιος φυλετικος τυπος εχει κοκινα μαλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έχω και εγώ αυτή την απορία.
      Κάπου είχα διαβάσει ότι τα φυσικά κόκκινα μαλλιά προκαλούνται από την μετάλλαξη ενός γονιδίου που ρυθμίζει την μελανίνη. Ισχύει;

      Διαγραφή
    2. Ἡ ἐρυθροτριχία ὀφείλεται στὸ φαινόμενο τῆς γενετικῆς παρεκκλίσεως & ἐμφανίζει μεγαλύτερη συχνότητα στὴ Βόρεια καὶ Δυτικὴ Εὐρώπη (2-6% τοῦ λευκοῦ πληθυσμοῦ). Ἐπομένως, μιλάμε κυρίως γιὰ Νορδικοὺς & Ἀλπικούς (ἀλλὰ καὶ κρομανοειδεῖς & Ἀτλαντίδες). Κοκκινομάλληδες ἀπαντοῦν καὶ στὴν ὑπόλοιπη Εὐρώπη σὲ μικρότερα ποσοστά, ἀκόμη δὲ καὶ στοὺς Τσετσένους & λοιποὺς ταταρομογγολικοὺς λαούς (π.χ. Ἀσκενάζι Ἑβραῖοι). Ὡς κοκκινότριχοι ἀναφέρονται οἱ Ἀρχαῖοι Θράκες & οἱ Σκῦθες. Τὰ πρωτεῖα στὴν πυρροθριχία σήμερα κρατᾷ ἡ Σκωτία (13% ἐπὶ τοῦ πληθυσμοῦ).

      Οἱ φυσικὲς κοκκινομάλλες ἔχουν & φακίδες, χαρακτηριστικὸ ποὺ εἶναι πολὺ καυλουά. Ποιός λογικὸς ἄριος νοσταλγὸς τῶν SS δὲν θέλει νὰ πιτσιλίσῃ ἕνα γλυκὸ φακιδωμένο προσωπάκι μὲ γαλανὰ μάτια;;;;

      Διαγραφή
    3. οι τουρκαλβανοι ειναι αρμενοειδοτηγανοκεφαλοι11 Μαΐου 2014 στις 5:33 μ.μ.

      Η πυρροθριχια ειναι ενα χαρακτηριστικο που συνανταται πρωτιστως στην Βορεια και Δυτικη Ευρωπη οπου υπαρχει σημαντικοτατο Κρομανοειδες υποστρωμα χωρις αυτο το χαρακτηριστικο να ταυτιζεται απαραιτητα με καποιον αντιστοιχο τυπο,αυτη η συνδεση ομως πρεπει να γινει καθοτι ο κατεξοχην κοκκινομαλης και με φακιδες φυλετικος τυπος ειναι ο Κρομανοειδης υποτυπος Brunn που συνανταται κυριως στην δυτικη/νοτιοδυτικη Ιρλανδια,αλλα βεβαιως και σε αρκετες αλλες περιοχες.

      Διαγραφή
  3. Είσαστε γελοιοί και βλάκες ! Τώρα τι ρέστα έδωσε ο Heinrich Himmler τα μόνα ρέστα που έδωσε ήταν σαν τον αληθινόν Heinrich Himmler δηλαδή ένα μεγάλο τίποτα!!! Καταρχήν κανένας ηλίθιος από το παρών σάιτ δεν έχει πάει Αλβανία να ξέρει τι γίνεται εκεί, απλώς είδε μερικούς ταλαιπωρημένους Αλβανούς στην Ελλάδα και υπολογίζει ότι έτσι είναι και στην Αλβανία! Αλλά έλα που είναι διαφορετικά τα πράγματα εκεί (έχω πάει και ξέρω)!ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΡΔΑΝΙΑ(ΚΟΣΣΟΒΟ)! ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ! ΜΟΝΟ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΖΕΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΙΣ! ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΩΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΝΑ ΚΑΤΆΚΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΡΙΓΜΩΜΕΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ ! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΙΚΑΣΙΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι τουρκαλβανοι κλεφτοκοταδες ειναι αζερικα βοθρολυματα12 Μαΐου 2014 στις 6:18 μ.μ.

      Σε λυπαμαι πραγματικα.

      Διαγραφή
    2. Λυπηθείτε τον εαυτό σας πρώτα και μετά άστε εμένα ...εγώ διαβάζω πολ'ι Ιστορία και ξέρω τι μου γίνεται εσείς έχετε το πρόβλημα της άγνοιας και της βλακείας-κακίας μαζί!

      Διαγραφή
  4. http://ancientgreekdna.blogspot.gr/
    Να σχολιάσει ο διαχειριστής του ιστολογίου το παραπάνω, φαίνεται ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κείμενο είναι πράγματι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ο συγγραφέας έχει κάνει εκτενή έρευνα και βγάζει ορθά συμπεράσματα. Έχει ήδη δημοσιευθεί στο παρελθόν:

      http://fyletika.blogspot.gr/2013/04/blog-post_25.html

      Διαγραφή
  5. ολιγον ασχετον αλλα θα το θεσω
    οι κουμανοι και πετσενεγοι ξερει κανεις τι απεγιναν?
    καταντησαν βουλγαροι και ουγγροι?
    η και τουρκαλβανοι?
    στα μπαλκαν υπαρχει πετσενεγγικη και κουμανικη προσμιξη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεῖναν στὰ Μπαλκὰν καὶ μπόλιασαν τὸ dna τῶν γηγενῶν μὲ μογγολικὰ γονίδια. Τὸ ἴδιο καὶ οἱ Ἄβαροι, σὲ Ἀλβανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.