Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Φυλή και στρατός

Είναι γνωστό ότι οι διάφορες φυλές έχουν διαφορετική συμπεριφορά και σωματική δομή, συνεπώς και διαφορετική μαχητική ικανότητα. Ο συνδυασμός σώματος και χαρακτήρα καθορίζει τη μαχητικότητα μιας φυλής.

Η φυλετική σύνθεση κάθε κράτους έχει τεράστια σημασία για την μαχητική ικανότητα του στρατεύματος. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε στρατούς με καθολική στράτευση. Αντιθέτως, ιστορικά πολλοί λαοί έκαναν αυστηρή επιλογή στρατιωτών, πράγμα που αποτελούσε έμμεσα φυλετική επιλογή. Άλλοι λαοί είχαν μια πολιτική και στρατιωτική αριστοκρατία η οποία αναλάμβανε κάθε στρατιωτική υποχρέωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυστηρών κριτηρίων στράτευσης, είναι δυνατό ο στρατός να μην αποτελεί αντιπροσωπευτικό φυλετικά δείγμα του πληθυσμού.

Τα ψυχικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στον πόλεμο είναι...
η ηγετική ικανότητα, η ενεργητικότητα, η έπιθετικότητα, η τόλμη, η πειθαρχία, ο φανατισμός. Τα σωματικά χαρακτηριστικά που βοηθούν είναι η αντοχή σε κούραση, έλλειψη ύπνου και τροφής, η μυική δύναμη, η ευκινησία. Όλα είναι φυλετικά χαρακτηριστικά και δεν αλλάζουν. Εφόσον τα περισσότερα χαρακτηριστικά, σωματικά και ψυχικά δεν αλλάζουν, η επιλογή των φυλετικά κατάλληλων στρατιωτών έχει μεγάλη σημασία.


Στην Ευρώπη που μας ενδιαφέρει κυρίως, οι Νορδικοί είναι άριστοι μαχητές σχεδόν από κάθε άποψη, με ηγετικές ικανότητες, επιθετικότητα, ενεργητικότητα, τόλμη, πειθαρχία, δύναμη, ευκινησία, με ένα μειονέκτημα, αυτό της έλλειψης αντοχής. Οι Μεσογειακοί είναι επίσης καλοί μαχητές, με άριστες ηγετικές ικανότητες, ενεργητικότητα, αρκετή επιθετικότητα, τόλμη, αρκετή πειθαρχία, δύναμη, ευκινησία, αλλά και αυτοί δεν έχουν μεγάλες αντοχές. Οι Κρομανοειδείς είναι πολύ καλοί μαχητές, με ενεργητικότητα, τόλμη, πειθαρχία, τη μέγιστη μυική δύναμη, αντοχή, ενώ μειονεκτούν στο ότι δεν έχουν ηγετικές ικανότητες. Οι Αλπικοί θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι φτιαγμένοι για πόλεμο, όντας νωθροί, μαλθακοί και συχνά ενδομορφικοί, άτολμοι, χωρίς αντοχές. Από την άλλη έχουν καλή πειθαρχία, μάλλον λόγω φόβου. Οι Βαλτικοί είναι περίπου στην ίδια μοίρα με τους Αλπικούς, είναι όμως λίγο πιο επιθετικοί και δραστήριοι. Οι Διναρικοί είναι εξαιρετικοί μαχητές, με επιθετικότητα, ενεργητικότητα, τόλμη, φανατισμό, ευκινησία και τέλειες αντοχές. Μόνο μειονέκτημα η έλλειψη πειθαρχίας.

Ως προς τους εξωευρωπαϊκούς τύπους, οι Αρμενοειδείς είναι ασύμβατοι με τα πολεμικά, όντας άτολμοι, υλιστές χωρίς αντοχές, απείθαρχοι. Από τα λίγα θετικά ο φανατισμός και μερικές φορές η επιθετικότητα. Οι Ιρανικοί, Νοτιομεσογειακοί, Αραβικοί, είναι εν γένει καλοί μαχητές. Είναι αδύνατο να γίνει περιγραφή για όλες τις φυλές του κόσμου, αλλά ενδεικτικά προστίθεται ότι πολλοί Αφρικανοί έχουν άριστες σωματικές ικανότητες για πόλεμο αλλά όχι πνευματικές, παρότι είναι επιθετικοί, ενώ πολλοί Ασιάτες είναι άτολμοι, αλλά πειθαρχημένοι.

Από τα ανωτέρω συμπεραίνεται ότι ένας στρατός 100.000 Νορδικών είναι κλάσεις ανώτερος από έναν στρατό 100.000 Αλπικών, με τον ίδιο εξοπλισμό. Πολλές φορές οι ιστορικές μάχες χωρίς ανισορροπία εξοπλισμού, κρίθηκαν από τη φυλετική σύνθεση των δύο στρατών. Ένας στρατός 20.000 Μεσογειακών νικά με άνεση τον στρατό των 100.000 Αρμενοειδών με ίδιο εξοπλισμό. Πολλά ιστορικά παραδείγματα άνισων στρατών με απροσδόκητα αποτελέσματα βάσει αριθμών μπορούν να δοθούν, με κλασικά παραδείγματα τους Περσικούς πολέμους και την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γι' αυτό το λόγο το αριθμητικό μειονέκτημα υπερσκελίζεται όταν η φυλετική σύνθεση του στρατού είναι μαχητικά ανώτερη και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν οι στρατηγοί και οι πολιτικοί ηγέτες.

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι μεγάλη σημασία έχει και η φυλετική σύνθεση της ηγεσίας του στρατεύματος. Οι αξιωματικοί πρέπει να ανήκουν στους καλύτερους δυνατούς φυλετικούς τύπους. Από την άλλη, η επιλογή και η αξιοποίηση των στρατιωτών πρέπει να γίνεται με βάση τη φυλή. Δηλαδή για παράδειγμα, ένας Διναρικός είναι άριστος για πεζικό, ένας Αλπικός για δουλειά γραφείου, ένας Μεσογειακός για πυροβολικό και ειδικές δυνάμεις, όπου απαιτείται και έντονη σκέψη. Σε σοβαρούς στρατούς του σήμερα, αυτές οι επιλογές γίνονται σε μεγάλο βαθμό έμμεσα, χωρίς φυλετική κατηγοριοποίηση, αλλά βάσει ικανοτήτων. Ωστόσο το βέλτιστο θα ήταν να γίνεται καθαρά φυλετική επιλογή. Δυστυχώς η επιλογή των βέλτιστων μπορεί να έχει το θετικό της μέγιστης μαχητικής ικανότητας, αλλά έχει το αρνητικό της αποδεκάτισης των ανώτερων φυλετικά στοιχείων σε περίπτωση πολέμου, ενώ στα μετόπισθεν μένουν οι νωθροί, βοηθώντας από μαλθακότερα πόστα.

24 σχόλια:

  1. Τρανταχτό παράδειγμα η μάχη στα Τιγρανόκερτα (1ος αι. π.Χ.) μεταξύ των Ρωμαίων του Λούκουλλου και των Αρμενίων του Τιγράνη όταν ο Μιθριδάτης είχε καταφύγει στην Αρμενία. Οι Ρωμαίοι αποτελούντο από δύο λεγεώνες (12.000) και οι Αρμένιοι από 300.000 άνδρες. Στην αναφορά του ο Λούκουλλος ανέφερε 100.000 νεκρούς Αρμενίους και 5(!) νεκρούς Ρωμαίους.
    ΠΗΓΗ: Ο Τελευταίος Βασιλιάς, Michael Curtis Ford, Εκδόσεις Λιβάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ10 Νοεμβρίου 2013 στις 12:10 π.μ.

    Οι Ρωμαιοι ηταν 13.000 καθως ειχαν και 1.000 Νορδικους Γαλατες ιππεις μισθοφορους απο την Γαλατια Της Μικρας Ασιας,οι οποιοι ειχαν σημαντικοτατο ρολο στην μαχη αφου σφαγιασαν τους σημιτοαρμενοειδεις ανθυπουπανθρωπους κατα την διαρκεια της καταδιωξεως,αφου τους ειχαν συντριψει πρωτα για πλακα οι δυο πεζες Μεσογειακες Λεγεωνες των 6.000 ανδρων εκαστη.Υ.Γ. Ο Μεγας Λουκουλλος ειναι εκ των σπουδαιοτερων ,Ρωμαιων και μη,στρατηγων της αρχαιοτητας και της ιστοριας ολοκληρης αλλα δυστηχως για αυτον εμεινε γνωστος μονο για τις ηγετικες του ικανοτητες στην...κραιπαλη,με τα περιφημα γευματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, τώρα τους θυμήθηκα. Επίσης έκαναν και μία ολιγόλεπτη αιφνιδιαστική έφοδο εναντίον των καταφράκτων ιππέων του Τιγράνη ανοίγοντας την μάχη. Προξένησαν ελάχιστες απώλειες κατά την έφοδο αυτή, αλλά πέτυχαν τον σκοπό τους ο οποίος ήταν να προκαλέσουν σύγχυση μεταξύ των Αρμενίων ιππέων οι οποίοι άρχισαν να ποδοπατούν τους πεζούς Αρμενίους προκαλώντας πολλές απώλειες σε άνδρες αλλά και σε ηθικό.

      Διαγραφή
    2. Οι αρμένιοι δεν είναι ακριβώς σημιτικού-αρμενοειδούς τύπου, αλλά καυκάσιου αρμενοειδούς τύπους όπως πολλοί Γεωργιανοί. Τους βλέπω κάθε μέρα, είναι χωρισμένοι ανάμεσα σε αυτούς το τύπους, Ιρανο-Αφγανικό και Ιρανικό όπως τον περιγράφει και το ιστολόγιο και κάποιοι ως φυσικό ακόμα και με μογγολικό. Εξ άλλου μάλλον Ιρανική είναι η καταγωγή τους κρίνοντας απ'τα ονόματα-επώνυμα τους. Στην δυτική Αρμενία και δει στα βουνά μπορεί να συναντήσεις καθαρά Ευρωπαϊκούς τύπους, μάλλον οι πρωταρχικοί Αρμένιοι (Χούριοι;) έτσι ήταν. Η γλώσσα που μιλάνε είναι Ινδο-Ευρωπαϊκή και έχουν κερδίσει πολλές μάχες εναντίον των σημιτομογγόλων των γύρω περιοχών.

      Διαγραφή
    3. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ14 Νοεμβρίου 2013 στις 7:52 μ.μ.

      Οι γνησιοι Αρμενιοι ειναι Λευκοι δολιχοκεφαλοι,το γνωριζω αυτο,το θεμα ειναι ποσοι τετοιοι υπαρχουν,αφου εχουν υποστει απειρες μιξεις με σημιτοειδεις,ακομα και με καποιους μογγολοειδεις,οπως ο ιδιος αναφερεις.Τα ως ανω ισχυουν και για τους Περσες.

      Διαγραφή
    4. Δες για παράδειγμα τα μέλη του συγκροτήματος "System of a Down" που είναι και Αρμενικής καταγωγής, δύσκολα θα τους ταυτοποιούσα σαν Τούρκους/Ανατολίτες ή Ιουδαίους (σημίτες) αρμενοειδείς παρότι σίγουρα υπάρχουν και κοινά χαρακτηριστικά. Ο Αρμενικός λαός έστω, είναι ο μόνος που εν Ελλάδι αναγνωρίζει τη φιλοξενία (ίσως και λόγω κοινής ιστορίας) και δεν αποτελεί λαό κτηνώδων πλιατσικολόγων και δολοφόνων όπως οι περισσότεροι εκ των υπολοίπων. Επίσης έχει υψηλά παραταύτα το εθνικό φρόνημα, γιατί μη ξεχνάμε ότι γενοκτονίες, ίσως και χειρότερες συνέβησαν και σε μας απ'τους Τούρκους!!! Σα ρασιαλιστής κρίνω αδόκιμο , και για λόγους τακτικής, τον τονισμό αντιθέσεων μεταξύ των δύο λαών μας, μάλιστα ιστορικά αν το ξεψαχνίσει κανείς περισσότερα μας ενώνουν κατά τη γνώμη μου. Παρότι δυστυχώς έχει επέλθει εκτεταμένη επιμειξία υπάρχει σημερινός κορμός (και εν μέρη ανάμικτος) που έχει κρατήσει τον χαρακτήρα του προγονικού κορμού. Παρομοιάζει αρκετά η κατάσταση αυτή με τη δική μας.

      Διαγραφή
    5. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ14 Νοεμβρίου 2013 στις 8:13 μ.μ.

      Συμφωνω απολυτως μαζι σου,απλως η φυλετικη πραγματικοτητα ειναι η φυλετικη πραγματικοτητα.Οσον αφορα την συγκεκριμενη μαχη που εδωσε ο Λουκουλλος εναντιον του Τιγρανη,οι Αρμενιοι ηταν μειοψηφια στο στρατευμα καθως ειχαν μαζι τους διαφορους υποταγμενους λαους της περιοχης,οποτε ο χαρακτηρισμος του στρατευματος ως σημιτοειδους ειναι αρκετα ευστοχος.

      Διαγραφή
    6. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ15 Νοεμβρίου 2013 στις 6:07 μ.μ.

      Εχω δει Αρμενιους ξανθους και γαλανοματηδες.Οι αρχικοι Αρμενιοι ηταν Θρακικο φυλο το οποιο εποικισε την περιοχη μαζι με αλλα Θρακικα φυλα που μεταναστευσαν στην Μικρα Ασια,Φρυγες(οι οποιοι ειναι οι Βρυγες με παρευθαρμενο το ονομα,καθοτι οι βορειοι Ελληνες προφεραν το Φ Β,οπως οι Γερμανοι,βλεπε Βερενικη-Φερενικη)Παφλαγονες,Δαρδανοι(εξ'ου και δυο Δαρδανιες,στα σημερινα Σκοπια και στην Τρωαδα απο οπου προερχοταν και ο Αινειας)Λυδοι,Πισιδοι και Λυκαονεις.Ολοι αυτοι ηταν Θρακικα φυλα ενω οι Λυκιοι,οι Καρες και οι Λελεγες ηταν Κρητες.Επισης τωρα που τους θυμηθηκα Θρακες ηταν επισης οι Βιθυνοι,οι Μυσοι(εξ'ου και Μυσια στην σημερινη βορεια Βουλγαρια και στην Μικρα Ασια) και οι Κιλικες.

      Διαγραφή
    7. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ15 Νοεμβρίου 2013 στις 6:21 μ.μ.

      Επισης Μακρωνες,Μαιωνες,Δριλες και Τρηρες.Λαοι με αυτα τα ονοματα υπαρχουν και στην Θρακη και στην Μικρα Ασια.

      Διαγραφή
  3. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ10 Νοεμβρίου 2013 στις 2:35 π.μ.

    Οσον αφορα τους διναρικους που αναφερονται στο κειμενο,επισης υστερουν και στην οξυδερκεια,πραγμα που τους καθιστα ανεπαρκεις για θεσεις επιμελητειας σε συνδιασμο με την απειθαρχεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ11 Νοεμβρίου 2013 στις 5:28 μ.μ.

      Επισης,σε χειροτερη μοιρα απο τους προαναφερθεντες βρισκονται οι κρομανοειδεις,οι οποιοι ωστοσο διαθετουν στοιχειωδη πειθαρχεια(ισως λογω βλακειας) οποτε μπορεις να τους εμπιστευθεις σε κατωτατες βαθμιδες.

      Διαγραφή
  4. εσενε φρουρέ το αουσβιτσ σε κόβω για ατομο που θα αναλαβει το πλυσταριο...που θα πεις τους κρομανοδειδεις βλακες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο λέω εγώ σαν κρομανοειδής ότι είμαστε βλάκες πλην ορισμένων εξαιρετικά λαμπρών εξαιρέσεων, τι να γίνει; Έχεις δει πολλούς Κρομανοειδείς επιστήμονες, γιατρούς, προγραμματιστές, στρατηγούς, ηγέτες, συγγραφείς, φιλοσόφους, όχι απάντησε μου αντικειμενικά. Όλοι οι παραπάνω συνήθως είναι ατλαντοειδείς (καθότι αυτός ο τύπος υπερτερεί στην οικονομικά ευνομούμενη δυτική Ευρώπη και ΗΠΑ). Οι παραπάνω κατηγορίες αναφέρονται σε μεσογειακούς/νορδικούς, με ένα σαφές προβάδισμα αριθμητικά των πιο "Μεσογειακών". Όταν ο άλλος είναι κρομανοειδής τελείως, πλην και πάλι ελαχίστων, είναι συνήθως μπετόβλαξ και νωθρός τελείως πνευματικά σαν πιο νταβραντισμένο σωματικώς alter ego του αλπικού. Αν και η Ευρώπη σχεδόν όλη πρέπει να είναι πλέον μερικώς κρομανοειδής ο καθαρός κρομανοειδής τύπος δεν έχει προσφέρει και τίποτα το αξιομνημόνευτο στην εξέλιξη του πολιτισμού και της κοινωνίας.

      Διαγραφή
  5. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ14 Νοεμβρίου 2013 στις 7:15 μ.μ.

    Καταρχην ειναι κρομανοειδεις και οχι κρομανοδειδεις.Οσον αφορα την παρατηρηση μου ναι ολα τα ευρωπαικα φυλα συμπεριλαμβανομενων αλπικων και βαλτικων ειναι οχι απλως βλακωδη αλλα νοητικως καθυστερημενα μπροστα στους μεσογειακους και τους νορδικους.Τις μ@λ@κιες σου δεν θα τις σχολιασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε είμαι κρομανοειδής, άντε και με κάποια δώση μεσογειακού ως Έλληνας (όχι ότι μάλλον η πλειοψηφία των νεοελλήνων δεν είναι κρομανοειδείς-αλπικοί) αλλά δεν είμαι περήφανος για τον ανθρωπολογικό μου τύπο. Πάντως εγώ και η οικογένεια μου ως χαρακτηριστικά κρομανοειδείς μιλάμε καμία σχέση!!! Και πολυμαθείς, και με φοβερές πνευματικές ικανότητες, αντοχές και ψυχικά αποθέματα, διανοητικά ανεπτυγμένοι λες και ξέρω γω έχει κληρονομήσει μόνο εμφανισιακά το Κρομανοειδή χαρακτήρα. Μάλλον θα πρέπει να μας εξετάσουν τίποτα ανθρωπολόγοι. Όλα τα υπόλοιπα παραδείγματα κρομανοειδών που ξέρω είναι όπως ακριβώς περιγράφεις. Ναι είναι καθυστερημένοι και νωθροί τελείως, δίκιο έχεις. Αλήθεια εσύ τι τύπου είσαι;

      Διαγραφή
    2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ14 Νοεμβρίου 2013 στις 7:30 μ.μ.

      Στους μεσογειακους συμπεριλαμβανω και τους ατλαντοειδεις,ως υποτυπο.

      Διαγραφή
  6. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ14 Νοεμβρίου 2013 στις 7:34 μ.μ.

    Σε εμενα απευθυνεσαι η στον ανωνυμο;Εγω παντως ειμαι μεσογειακοατλαντοειδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε σένα (ψυχικέ και όχι ανθρωπολογικέ) αδερφέ. Παραδέχομαι ότι οι Κρομανιών στην πλειοψηφία μας είμαστε όπως περιγράφεις ερχόμενος σε ρίξη με τα λεχθέντα του άλλου ανθρωπολογικά αδερφού Κρομανοειδούς. Δεν μπορώ να επικαλεστώ καμιά σημαντική Κρομανοειδή φυσιογνωμία της ιστορίας. Τώρα ενδέχεται να ανοίκει στις ελάχιστες εξαιρέσεις Κρομανοειδών, αυτών θα μας το πει ο ίδιος.

      Διαγραφή
  7. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ14 Νοεμβρίου 2013 στις 8:02 μ.μ.

    Οπως προειπα,ολα τα ευρωπαικα φυλα συγκρινομενα με τους Αρμονικους(Αριους) ειναι οχι απλως βλακωδη αλλα νοητικως καθυστερημενα.Σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει οτι αυτα καθ'εαυτα ειναι ετσι.Αλλωστε οι μιξεις ειναι εκτεταμενες ιδιαιτερως,καθαροι εντελως τυποι δεν υπαρχουν.Και εγω ο ιδιος εχω συγγενεις με διναρικα στοιχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και πάλι συμφωνώ, παρότι και σε Κρομανοειδείς (μειοψηφία) έχει παραμείνει το Άριο πνεύμα, γιατί είμαστε Άριοι, δεν εμφανιστήκαμε απ'το πουθενά μέσα στον εθνικό κορμό όλων των Ευρωπαϊκών κρατών. Μην ξεχνάμε και ότι η πλειοψηφία των Μεσογειακών δεν διαθέτει το άριο πνεύμα τη σήμερον ημέρα. Τώρα απ'την άλλη παρότι διναρικές χώρες όπως η Αλβανία (με εκτεταμένη Τουρκική μίξη βέβαια) βρίσκονται ακόμα σε παλαιολιθική εποχή έχουν βγει και ελάχιστα φωτεινά παραδείγματα διναρικών, Σκεντέρμπεης, Κωλοκοτρώνης, άλλοι Σέρβοι μαχητές, κλπ κλπ αν και οι περισσότεροι μάλλον αργόστροφοι είναι.

      Διαγραφή
    2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ14 Νοεμβρίου 2013 στις 8:22 μ.μ.

      Εχεις δικιο,απλως ως Αριους συνηθιζω να κατονομαζω τους Περιακτικους,τους φεροντες αποκλειστικα αρμονικα χαρακτιρηστικα.Τωρα ο ορος χρησιμοποιειται για να περιγραψει τους Λευκους Ευρωπαιους στο συνολο τους.Να εισαι καλα αδελφε,σε καληνυχτω για σημερα.

      Διαγραφή
    3. Καληνύχτα κι απο μένα, συνέχισε να προσφέρεις με τα σχόλια σου.

      Διαγραφή
    4. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ15 Νοεμβρίου 2013 στις 5:44 μ.μ.

      Για να κλεισουμε το θεμα θεωρω ανουσιο το να ψαχνουμε ποιο Ευρωπαικο φυλο ειναι ετσι και ποιο αλλιως την στιγμη που η Λευκη φυλη δεχεται επιθεση απο τις ορδες των πιθηκοειδων.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.