Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Έχουν άλλες Ευρωπαϊκές φυλές κυρτή μύτη πλην των Διναρικών;

Οι Διναρικοί είναι γνωστό ότι έχουν σε μεγάλη συχνότητα αρκετά κυρτή μύτη. Πολλές φορές, το χαρακτηριστικό αυτό θεωρείται συλλήβδην ότι αποτελεί στοιχείο Διναρικότητας, ασχέτως των υπολοίπων χαρακτηριστικών ενός ατόμου. Ακόμα και αν η μύτη είναι ελάχιστα κυρτή, αμέσως υποστηρίζεται ότι είναι Διναρικός, παρότι μπορεί να ζει σε μέρη όπου οι Διναρικοί είναι απειροελάχιστοι.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Ανεπαίσθητα κυρτή μύτη εμφανίζουν και άλλοι φυλετικοί τύποι στην Ευρώπη, όπως ο Μεσογειακός και ο Νορδικός. Το άτομο της φωτογραφίας είναι ένα παράδειγμα Νορδικού με ελάχιστα κυρτή μύτη, χωρίς να φαίνεται αποιαδήποτε Διναρική επίδραση. Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι δεν μπορεί ένα χαρακτηριστικό να πάει μόνο του, π.χ. η μύτη να είναι Διναρική και όλο το υπόλοιπο σώμα να μην είναι! Η φυλετική επίδραση είναι εμφανής σίγουρα από περισσότερα από ένα σωματικά χαρακτηριστικά. Δείτε δύο ακόμη παραδείγματα, ενός Μεσογειακού και ενός Νορδικού-ΚΜ:...





Πολλά παραδείγματα ακόμα υπάρχουν. Φαινοτυπικές αποκλίσεις από την στερεοτυπική ίσια μύτη σε Μεσογειακούς και Νορδικούς είναι συχνές και εμφανίζονται με τη μορφή ελαφράς κυρτότητας. Η κυρτή μύτη, είτε ελαφρά είτε έντονα, είναι πιο σύνηθες χαρακτηριστικό από ότι νομίζει ο πολύς κόσμος.

10 σχόλια:

  1. Πάντα μου δημιουργούνταν η απορροία πως παραδείγματα "μεσογειακού" όπως του εν λόγω παρατιθεμένου μπορεί να έχουν την οιαδήποτε σχέση, ακόμα και χωρίς εμβάθυνση στην εξέταση των χαρακτηριστικών τους, με παραδείγματα όπως αυτά: http://i653.photobucket.com/albums/uu253/Tyranos/mediterranean2.jpg
    http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe231.jpg
    Πραγματικά είμαι Μεσογειακός σε μεγάλο βαθμό, έχω σημαντική ομοιότητα (όχι εξ ολοκλήρου δε) με τα παραπάνω παραδείγματα, και πολύ περισσότερο στον Νορδικό-ΚΜ μοιάζω (και στο δέρμα) παρά στο μεσογειακό του άρθρου, μη όντας όμως Νορδικός (έχοντας Νορδικούς προγόνους απ'την άλλη). Κάπως πολύ "εξωτικά" και "παράταιρα" δεν είναι τα χαρακτηριστικά του για Ευρώπη (και νομίζω πρόκειται για τον Ραούλ Γκονζάλεζ); Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα ότι είναι κάτοικος μέσης ανατολής, και όχι λόγω ταυτοποίησης του με κάποιο μεσογειακό η γενικώς δολιχοφορμικό τύπο της περιοχής. Παρα ταύτα φέρνει προς κάποιους Ισπανούς-Ίβηρες οι οποίοι με τη σειρά τους, εν συνόλω, όντας μεσογειακοί σε υψηλά ποσοστά διαφέρουν πολύ εμφανισιακά με αυτόν, άλλοι δε όχι. Μάλλον μαυριτανός και με ισχυρή δόση αρμενοειδούς ή βορειοαφρικανικού τύπου είναι ο εξεταζόμενος κατά τη γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ6 Νοεμβρίου 2013 στις 7:12 μ.μ.

    Αν και σφοδρα αντισημιτης μεχρις ακροτατου βαθμου,πρεπει να επισημανω οτι επ'ουδενι δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι απο μια και μονο απλη φωτιγραφια.Σε καμμια παντως περιπτωση ο Ραουλ δεν αποτελει δειγμα μεσογειακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε διαχειριστά υπάρχει κάποιο email για άμεση επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε διαχειριστά σας απέστειλα μήνυμα,αν δεν το λάβετε κάντε ένα κόπο και στείλε τε μου ένα email στο
    Threedos3dos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η μύτη του Ραούλ δεν είναι αραβική?έχει αυτή την ιδιομορφία στα ρουθούνια που έχουν οι αραβικές μύτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ7 Νοεμβρίου 2013 στις 3:50 μ.μ.

      Πραγματικα φιλε ανωνυμε εχεις απολυτο δικιο,πολυ ευστοχη παρατηρηση,εχει τα "πεταχτα" και καπως ελλειψοειδη αραβικα ρουθουνια.Δεν το ειχα προσεξει.Οποτε πλεον δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια.

      Διαγραφή
  6. τόσο καιρό εδώ μέσα κάτι έμαθα και εγώ φρουρέ του αουσβιτς!πάντως έχω μια απορία όσο αφορά τις μύτες, αφού η Ιταλια τυπικά συγκαταλέγεται στον μεσογειακό τύπο όπου η μύτη ειναι ίσια, γιατί υπάρχει ο ρωμαικος τυπός μύτης που έχει ένα εξογκωμα?η Ελληνική μύτη που ξεκιναει απο το μέτωπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέτοιες μύτες σαν του Raul συναντάμε στους Baskids.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.