Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Η Πρωσική ιδεολογία του Hegel


"Το ζήτημα της φυλετικής ποικιλότητας φέρει μαζί της τα δικαιώματα που αρμόζουν στον καθένα: όταν υπάρχουν πολλές φυλές, τότε η μία θα είναι ευγενέστερη και η άλλη θα πρέπει να την υπηρετεί."

Hegel, Philosophy of the subjective
spirit, 2, Anthropology


Ο Hegel ακολουθεί την αυστηρή Πρωσική ιδεολογική γραμμή. Οι φυλές διαφέρουν μεταξύ τους στα γνωρίσματα του χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει ότι αρμόζουν διαφορετικοί κοινωνικοί ρόλοι στον καθένα. Ο Γερμανός διανοούμενος δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής.

Τα σημερινά πρότυπα δεν έχουν καμία σχέση με τα αριστοκρατικά πρότυπα εκείνης της εποχής. Βασικό στοιχείο της αριστοκρατικής θεώρησης είναι όχι η προσπάθεια εξισωτισμού, αλλά ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή...
όταν βρίσκουμε ένα ευγενές-ισχυρό γνώρισμα, να το βοηθούμε με κάθε τρόπο ώστε να αναδειχθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο καθένας μας, όταν βλέπει ότι έχει κλίση σε ένα αντικείμενο, τα δίνει όλα προς τα εκεί, περιορίζοντας την επαφή με τα υπόλοιπα. Σε κοινωνικό πλαίσιο, αυτό σημαίνει πως όταν υπάρχει έστω και μια μειοψηφία με ευγενή ψυχικά γνωρίσματα, τότε οι υπόλοιποι πρέπει να την υπηρετούν εξασφαλίζοντάς της τα απαραίτητα, ώστε η αριστοκρατία να επικεντρώνεται εκεί που είναι ικανή και να διαπρέπει. Αυτή η εναντίωση στην εξισωτική-δημοκρατική θεώρηση υπήρξε πνευματικό θεμέλιο της αρχαίας και μεσαιωνικής αριστοκρατίας, με τα επιτεύγματα και τους ήρωες που γέννησαν.

60 σχόλια:

  1. "όταν βρίσκουμε ένα ευγενές-ισχυρό γνώρισμα, να το βοηθούμε με κάθε τρόπο ώστε να αναδειχθεί."

    ...

    "Σε κοινωνικό πλαίσιο, αυτό σημαίνει πως όταν υπάρχει έστω και μια μειοψηφία με ευγενή ψυχικά γνωρίσματα, τότε οι υπόλοιποι πρέπει να την υπηρετούν εξασφαλίζοντάς της τα απαραίτητα, ώστε η αριστοκρατία να επικεντρώνεται εκεί που είναι ικανή και να διαπρέπει."

    Πολύ σωστή σκέψη. Εδώ σήμερον, στο γραικυλιστάν ιδίως, ο Ικανός ζηλεύεται, μειώνεται και χλευάζεται καμιά φορά χάριν του πλήθους. Μία ματιά αρκεί κανείς να ρίξει σε κάτι πολύ απλό, π.χ. τα Πανεπιστήμια, όπου κάθε χρόνο οι Αριστούχοι μπαίνουν με το σπαθί των και ύστερα ακολουθούν ορδές αποτυχημένων, με αποτέλεσμα να επικρατεί το χάος στην τελική.

    Ο λύκος δε, ετσι φερεται. Όλοι δουλεύουν για τα παιδιά και το ζεύγος του αρχηγού.

    Περιττό δε, να αναφέρουμε ότι η Αρχαία Ελλάδα είχε δούλους, η Ρωμανία επίσης δούλους/δουλοπαροίκους και η Οθωμανία ομοίως. Δηλαδή πάντοτε και παντού υπήρξε κάτι το φυσικό η χειρωνακτική εργασία για μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, δεν πηγαίναν ολοι να "μορφωθούν". Και στην Κίνα ιδίως, κάτι δε που ακόμη και σήμερα ισχύει στην χώρα αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντα ο Ικανος και ο Ομορφος ζηλευεται...δεν ειναι κατι καινουργιο που συμβαινει μονο εδω !

      Ειναι και απολυτως φυσιολογικο !

      Διαγραφή
  2. Με λίγα λόγια όλοι σήμερα θέλουν να είναι στην κορυφή της πυραμίδος και ουδείς στην βάση της. Οι γελίοι κοινωνικοί ισωτισμοί, ο φεμινισμός και η ίδια η έννοια του "ίσου" αποφέρουν προφανώς την κατάρρευση της κοινωνικής πυραμίδος αφού ουδείς επιθυμεί να την στηρίξει.

    Γενικά σε όλη την Δύση, με το που διακριθεί κάποιος ή με το που είναι ανώτερος σε μυαλό ή σε αντίληψη τρέχουν να τον φάνε όλοι φωνάζοντας "Ισότητα!"...

    Ισότητα στο τίποτα θα λάβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην φυση το ικανο καθοριζεται απο το ποιος επιβιωνει καλυτερα τα υπολοιπα ειναι ανθρωπινες επινοησεις.

      Διαγραφή
    2. Το "επιβιώνει" έχει σχετικό χαρακτήρα. Δθμογραφικά όπως πάμε το μέλλον θα το κληρονομήσουν οι Μαύροι. Άρα επειδή επιβίωσαν τους κάνει και ανώτερους; Προφανώς και οχι.

      Ποίος κατώτερος και ποίος ανώτερος καθορίζεται από το επίπεδο δημιουργίας Πολιτισμού και κανέναν άλλο παράγοντα διότι αυτός μένει.

      Ο Χέγκελ δε είχε πει ότι ο Ελληνισμός μέσω της Ορθοδοξίας συμπληρώθηκε διότι βρήκε μία Οικουμενική Θρησκεία να εξαπλωθεί. Ας το διαβάσουν οι κάθε τι αιλυναράδες που λατρεύουν τον Δία και χλευάζουν την Παναγία.

      Διαγραφή
    3. η συνεχεια της υπαρξης μας στον κοσμο αυτο εχει την μοναδικη σημασια, τα υπολοιπα ειναι οι ¨παρενεργειες" καποιες καλες καποιες κακες (Π.χ. της Ελληνικης ρατσας καλες) ομως η βαση ειναι η συνεχεια του ειδους και η διαιωνηση, τα υπολοιπα ειναι η ανθρωπινη αντιληψη, οποιος ειναι ανικανος να προσαρμοστει (π.χ. λαθραια εισβολη μεταναστων στην ευρωπη) θα αφανιστει, τοσο απλο.

      Μην παρεις τα λογια μου στραβα, δεν ειναι ουτε πεσιμιστικα ουτε τιποτα. Ειναι απλα η πικρη αληθεια αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να υπαρξει αφυπνηση.

      Διαγραφή
    4. Προφανώς και έχει η ύπαρξή μας αλλά μόνον εφόσον συνεπάγεται αξιόλογη δημιουργία Πολιτισμού, ειδάλλως πολύ απλά κάθε προσπάθεια διαιωνίσεως θα προσκρούσει στο κενό.

      Η εμπειρία μου δείχνει ότι η νοοτροπία έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το φαινοτυπικό υπόβαθρο και δεν σχετίζεται, τουλάχιστον όχι κατ'ανάγκην, με αυτόν. Η Κύπρος είναι κατατοπιστικότατο παράδειγμα. Η Ελλάδα μία Αλπική-Μεσογειακή-Διναρική και τελος Αρμενοειδείς χώρα έχει καταστραφεί και οι Έλληνες εχουν γίνει κτήνη προς τον συνάνθρωπό τους, ενώ η Αρμενοειδής-Αλπική Κύπρος προοδεύει με τους Κυπρίους να είναι χιλιόμετρα καλλίτεροι στις υπηρεσίες και συμπεριφορά.

      Ποία φυλετική εξήγηση υπάρχει;

      Η Τουρκία ανάλογη περίπτωση αλλά δεν την αναφέρω επειδή την έχω πει παλιά.

      Διαγραφή
    5. Η Τουρκία βέβαια μόνον στις Ελληνογεννείς περιοχές εμφανίζει πρόοδο και ανατολικώς μέχρι το Ικόνιον, όχι παραπέρα. Συνεπώς είναι κάπως πιο περίπλοκη περίπτωση από την Κύπρο. Ας παραμείνουμε στην Κύπρο.

      Διαγραφή
    6. Διαχειριστά μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Πώς γίνεται από φυλετικής πλευράς αυτή η μεγάλη διαφορά Ελλάδος-Κύπρου;

      Διαγραφή
    7. Οι ομαδες της Κυπρου ειναι οι μονες που σηκωνουν τα εθνικα μας συμβολα εκτος απο μια ομαδα στην Ελλαδα επικρατει ανθελληνισμος.

      Διαγραφή
  3. Πάντως διαχειριστά, με βάση την παραπάνω φυλετική(σ.σ. φαινοτυπική) κατηγοριοποίηση που προτείνεις ένας που ανήκει σε 2 φαινοτύπους ή έχει επίδραση από δεύτερο φαινότυπο που θα καταταχθεί; Σε αμφότερους ή σε όποιον υπερισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αμφότερους, γιατί από τον φαινότυπο προκύπτει ότι φέρει τα γονίδια και των δύο τύπων, που μπορούν να εκδηλωθούν στην επόμενη γενιά.

      Διαγραφή
    2. Σε ένα σύστημα όμως θα είναι γραφιάς ή σε ενεργή δράση; Πώς ακριβώς θα λειτουργήσει ως κύτταρο με βάση την κοινωνική φαινοτυπική οργάνωση που έχεις προτείνει και παλαιότερα;

      Διαγραφή
    3. εγω ειμαι της αποψης οτι καθε δομη του προσωπου (και σωματος απλα το προσωπο εχει εξελιχθει ως το αναγνωριστικο στοιχειο του ειδους μας) αντιστοιχει σε ενα χαρακτηριστικο της προσωπικοτητας, καποια πιο προφανη (πχ τα βαθουλωτα ματια, το εντονο και κατεβασμενο μεσοφρυο και βραχυκεφαλια δειχνουν ανθρωπο πολεμιστη) και καποια λιγοτερο.

      Διαγραφή
  4. Σιγα τον ανωτερο τον hegel..ενας συνηθισμενος τυπος
    Που ανηκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κλασσικος Νορικος ειναι (Διναρικος-Νορδικος)...Αν δεν απατωμαι πολυ συνηθισμενος φαινοτυπος στην Βορεια Ευρωπη μαζι με τους Νορδο-Κρομανοειδεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1926278390931995&set=ecnf.100006495592412&type=3&theater.....
    Ασχετο παιδες, επειδη η φωτο αυτη αυτου του τυπου (ο δεξια...) με εχει μπερδεψει, νομιζετε οτι ανηκει σε ιρανικο τυπο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ειμαι εντελως καινουργιος σε αυτα..να προσπαθησω

      Κρομανο μεσογειακος? 0_ο

      Διαγραφή
    2. Φίλε φαίνεται Κρομανοειδίζων Μεσογειακός με Τουρανική επίδραση.

      Διαγραφή
    3. Το προσεξες ότι έχει τουρανικη επιδραση δες και άλλες φωτογραφιες του τυπα για να βγαλεις 100% αποψη.

      Διαγραφή
    4. και γω για κατι τουρανικο στοιχειο σκεφτομουν γιατι οντως ειναι περιεργη μιξη φαινοτυπου...Παντως αραια και που πετυχαινουμε εν ελλαδι τουρανικους εστω και με μιξη και αναρωτιομουν αν αυτο οφειλεται στην μακροχρονη παρουσια τουρκων στην Ελλαδα η αλλων εθνοτητων (Αβαρων??)

      Διαγραφή
    5. Ο συγκεκριμμένος φαινότυπος αποτελεί εξαίρεση. Η Τουρανική επίδραση γίνεται φανερή στα μάτια και στην μεσορινία του. Ναί, έχει κάποιον πρόγονο είτε Αβαρο είτε Τούρκο είτε Κουμάνο.

      Διαγραφή
    6. Η μακροχρόνια παρουσία Τούρκων που λες αναφέρεται 400-500 χρόνια μετά την άφιξη των πρώτων Τουρανικών Τούρκων στην Μικρα Ασία το 1071, συνεπώς οι Τούρκοι όπως μας είναι γνωστοί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ήσαν κυρίως Αλπικοί-Αρμενοειδείς-Μεσογειακοί-Διναρικοί καθώς οι δύο τελευταίοι τύποι ιδίως αποτελούσαν τους πιο σύνηθεις φαινοτύπους των Γενίτσαρων καθώς το υλικό τους αντλούνταν από Έλληνες και Σέρβους. Μεχρι τον Σουλεϊμάν, οι Σουλτάνοι Οθωμανοί είχαν σχεδόν χάσει κάθε Τουρανική των επίδραση.

      Διαγραφή
    7. *των Γενιτσάρων

      Διαγραφή
  7. γιαυτο αγαπητε Ελλην μιλησα και για τους Αβαρους που θεωρειται πως ειχαν υπο την κατοχη τους στα βυζαντινα χρονια ενα μεγαλο μερος του Μορια και αλλων περιοχων οταν το Βυζαντιο ειχε απωλεσει εκεινα τα εδαφη.....Βεβαια μαζι με τους Αβαρους (σωστα ανεφερες πως οι Τουρκοι που ζησαμε εμεις εδω καμια σχεση με τους αρχεγονους Τουρανο-μογγολους πρωτο-Τουρκους ειχαν) υπηρχαν και πολυ περισσοτεροι Σλαβοι οι οποιοι βεβαια ειναι αλλη μεγαλη ιστορια (παντως Βαλτικοι δεν ηταν οι τελευταιοι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Σλαύοι δεν ήσαν μόνον Βαλτικοί. Λογικά υπήρχαν μαζί με τους Βαλτικούς πολλές Βαλτο-Κρομανοειδείς και πιθανώς Νορδοκρομανοειδείς μορφές. Το ίδιο και για τους Βουλγάρους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι ομάδες αυτες μολονότι εμφάνιζαν τρομερες ελλείψεις σε κρατική και στρατιωτική οργάνωση αλλά και σε ανάπτυξη της οικονομίας, όντας ορδές, απεδείχθησαν δύσκολοι αντίπαλοι για το Μεσογειακό-Αλπικό-Διναρικό-Αρμενοειδές Βυζάντιο, μάλιστα ιδίως οι Βούλγαροι πιο πολύ από τους Αραβικούς-Αρμενοειδείς Άραβες. Η αιτία υπήρξε η μεγάλη (Βάλτο/Νόρδο)Κρομανοειδή συνιστώσα σε Σλαύους και Βουλγάρους. Οι Βούλγαροι δε πιθανόν να είχαν και μία μικρή μειοψηφία του Τουρανικού φαινοτύπου καθώς αρχικώς ήσαν Τουρκικό φύλο.

      Διαγραφή
    2. Εάν δηλαδή συγκρίνει κανείς τα διάφορα Βόρεια και Γερμανικά φύλα που πολέμησε το Βυζάντιο εκ Βορέος και εκ Δύσεως, υπήρξαν δυσκολότεροι αντίπαλοι από τους Άραβες, παρότι οι τελευταίοι διέθεταν τεράστιες εκτάσεις και μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη. Η αιτία είναι όπως είπα η Κρομανοειδή συνιστώσα στους Γερμανικούς αλλά και Σλαυικούς λαούς που εισέβαλαν στα εδάφη της Ρωμανίας. Υπήρξαν ψηλοί, χοντροκόκκαλοι και δυνατοί. Άλλωστε άμα δεις τα ξίφη Κρομανοειδών Εθνών θα παρατηρήσεις ότι είναι πολύ βαρυά, ψηλά και ίσια, εν αντιθεσει με τα Αραβικά-Περσικά που ήσαν κυρτά και αρκετά ελαφρύτερα. Ο λόγος είναι οτι οι φαινοτυποι των Αράβων, Σαχάριος-Αραβικός-Αρμενοειδής-Ανατολικομεσογειακός και λίγοι Βερβερικοί(οι μοναδικοί με ΚΜ συνιστώσα) υπήρξαν μεν πολεμικοί αλλά εξωμορφικοί(με εξαίρεση τον ενδομορφικό Αρμενοειδή που δεν είναι τόσο πολεμικός και τον μεσομορφικο πιο χοντροκόκαλο Βερβερικό) με λιγότερους μυς, λεπτότερα κόκαλα και χαμηλότερο ανάστημα. Η Ρωμανία κείτεται μεταξύ των δύο για αυτό και άλλωστε βρίσκει κανείς αμφοτέρων ειδών σπαθιά, και κυρτά και ίσια.

      Διαγραφή
    3. Οι Κρομανοειδείς μορφές εχουν δώσει αξιοσημείωτους στρατηγούς στην Ιστορία. Ο Μανιάκης από τους καλλίτερους Βυζαντινούς στρατηγούς, υπήρξε Κρομανοειδής μορφή.

      Διαγραφή
    4. Διαχειριστά, εάν θελεις μπορείς να γράψεις πολλά άρθρα ιστορικών αναλύσεων με βάση την Φυλολογία.

      Διαγραφή
    5. Εισαι ορθοδοξος χριστιανος και δε λες τιποτα για τους αρμενιους το πρωτο ορθοδοξο εθνος που ειχε χιλιαδες ορθοδοξους μαρτυρες και για τους τουρκους και μαλιστα σουνίτες στο θρησκευμα γραφεις χιλιαδες σχολια κωνσταντινουπολιτη.

      Διαγραφή
    6. Οι Αρμένιοι είναι κλάσεως κατώτεροι, λιγότεροι φιλικοί και πολύ πιο πονηροί από τους Τούρκους. Διεκδικούν δε και τον Πόντο τον Ελληνικό μέχρι και την Ρωμανία!

      Αναφέρομαι πάντοτε στην Τουρκία Δυτικώς της Άγκυρας. Την Ελληνογεννή. Άλκωστε τί Εθνικιστης θα ήμουν εάν δεν το έκανα. Έχουμε καθήκον να επανελληνίσουμε την Δυτική Μικρά Ασία, δίχως να καταστρέψουμε το Ελληνικό αίμα, παρότι εκΤουρκισμένο, εκεί.

      Διαγραφή
    7. Η Κληρονομιά της Οθωμανίας είναι τεραστία εν σχέσει με την μικρή Αρμενιακή που συγκρούει στα Κουρδικά και Ελληνικά και Τουρκικά εθνικά συμφέροντα.

      Διαγραφή
    8. Ελλην, για τους Σλαυους που μετοικησαν τα ελληνικα εδαφη θα διαφωνησω εν μερει σε αυτα που ειπες για την φυλετικη τους υποσταση....Ξεχνας κατ αρχην οτι η πλειοψηφια των "Σλαυων" που κατεβηκαν σε μας ανηκαν στο λεγομενο νοτιο-Σλαυικο κλαδο και σε πληθυσμους που τοτε κατοικουσαν στην σημερινη Σερβια-Κροατια και οχι επ ουδενι στους αρχικους πρωτο-Σλαβους που ειχαν σαν κοιτιδα τους τα ρωσικα-πολωνικα εδαφη...Οι πρωτοι λοιπον (Νοτιο-Σλαυοι) επειδη ακριβως ειχαν εκσλαβιστει γλωσσικως ειχαν μικρη φυλετικη συγγενεια με τα Βορεια φυλα και ηταν κυριως Διναρικοι-Αλπικοι ( το κρομανοειδες στοιχειο το προσπερναω καθοτι υπαρχει σε μικρο η μεγαλο βαθμο σε ολη την ευρωπαικη ηπειρο) και φυσικα ελαχιστοι απο αυτους ηταν Βαλτικοι....Αποδειξη οτι οπως σου πα πιο πανω σε σχολια πιο ευκολα βρισκεις στην Ελλαδα μικτους τουρανικους τυπους παρα Βαλτικους....Βεβαια ας μην γελιομαστε ενα μεγαλο κομματι αυτων των "σλαυων" στην Ελλαδα που φυσικα μετα εξελληνιστικαν (ισως γιατι φυλετικα ηταν κοντα στους Ελληνες καθοτι Αλπικο-Διναρικοι αρα πολυ ευκολα αφομοιωθηκαν) ειναι προγονοι αρκετων απο τους σημερινους Ελλαδιτες ειδικα σε περιοχες οπως η Πελοποννησος καθοτι αυτες οι περιοχες ειχαν στην κυριολεξια ερημωσει και ρημαχθει πληθυσμιακα απο επιδημιες και φυσικα απο τις ορδες των τρισκαταρατων βαρβαρων νορδικων Γοτθων,Ερουλων και λοιπων που μας "επισκεφθηκαν" στα υστερα ρωμαικα χρονια!

      Διαγραφή
    9. Όχι δεν καταλαβες. Εγώ αναφέρομαι στην εποχή που ήσαν ορδές πριν φτιάξουν κρατη Σλαυικά, π.χ. Σερβία. Τότε ησαν οι κανονικοί Σλαύοι οι οποίοι αλλωστε έχουν αφησει Βαλτικό γενετικό στίγμα στην Βόρεια Βουλγαρία και την Σερβία. Οι Βούλγαροι από τις ιστορικές περιγραφές και από τις εικονικές αναπαραστάσεις των στα κείμενα του Χωνιάτη και του Σκυλιτζή, ξανθοί (Βαλτο)Κρομανοειδείς φαίνονται. Εξάλλου όπως είπα υπήρξαν δύσκολος αντίπαλος για την Ρωμανία. Ήσαν καλοί και ικανοί πολεμιστές.

      Διαγραφή
    10. 1.

      https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Skylitzes-Ouranos_kills_Bulgarians.jpg

      2.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine%E2%80%93Bulgarian_wars#/media/File:Ambush_and_death_of_Gregorios_Taronites_by_the_Bulgarians.jpg


      Εδώ σε αμφότερες πλευρες, Ρωμηούς και Βουλγάρους βλεπουμε καθαρές Κρομανοειδείς(κοκκινομαλληδες) και Βαλτο/Νορδο-Κρομανοειδείς μορφές(ξανθοί λεπτοπρόσωποι, οπότε μάλλον Νορδοκρομανοειδείς).

      Διαγραφή
    11. Στην πρώτη μόνον απεικόνιση βλέπουμε κοκκινομάλληδες και ξανθούς σε αμφότερες πλευρές.

      Στην δεύτερη είναι μόνον Βούλγαροι.

      Διαγραφή
    12. Διαχειριστά συμφωνείς σε γενικές γραμμές; Εξηγείται έτσι η πολεμική δεινότητα των Βουλγάρων πάντως.

      Διαγραφή
    13. Σχετικά με τους Σλαύους που είπες, ορίστε και οι χάρτες:

      1.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Slavs#/media/File:Slavic_peoples_6th_century_historical_map.jpg


      2.

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0b/Europe_and_the_Near_East_at_476_AD.png


      Στις περιοχές αυτές, της Ανατολικής Ευρώπης δηλαδή, υπήρχε από παλιά ένα Βαλτικό, Αλπικό και Κρομανοειδές στοιχείο, με μίξεις αναμεταξύ του. Οι Μογγολικοί/Τουρανικοί φαινότυποι μάλλον από τον Αττίλα και μετά(Άβαροι, Βούλγαροι, Κουμάνοι, Πετσενέγκοι, Μογγόλοι, Ούγγροι) άρχιζαν να εμφανίζονται, στο αρχικό Κρομανοειδές-Αλπικοβαλτικό υπόστρωμα που υπήρχε ήδη.

      Διαγραφή
    14. Η Ρωμανία επίσης λόγω των Βορείων περιοχών της πρέπει να είχε αρκετές Νορδο-Κρομανοειδείς φυσιογνωμίες, στο Αυτοκρατορικό στράτευμα τουλάχιστον -πέραν των Βαραγγών- καθώς οι πηγές των Αράβων αναφέρουν τους Ρωμηούς ως ξανθούς, με δυνατά σώματα(τετράγωνα) και γαλάζια μάτια:

      http://www.ellopos.net/elpenor/islam-byzantium.asp?pg=3

      Διαγραφή
    15. *Νόρδο/Βάλτο-Κρομανοειδείς. Μην ξεχνούμε ότι ένα ποσοστό των Σλαύων ενσωματώθηκε στο Βυζάντιο.

      Διαγραφή
    16. Ελλην πεφτεις στην παγιδα των ιδιων των "πανσλαβιστων" των περασμενων αιωνων που επειδη στα Βαλκανια οι πιο πολλοι λαοι μιλανε σλαβικες διαλεκτους (φυσικα και οι τοτε ελληνικοτατοι σλαβοφωνοι πληθυσμοι στην Μακεδονια,Σκοπια...) προσπαθησαν να μας πεισουν με το ετσι θελω το οτι ΟΛΟΙ αυτοι οι λαοι ηταν ΣΛΑΒΟΙ φυλετικα....Η μεγαλυτερη μουφα-ψεμα ολων των εποχων ( Ενα αποτελεσμα αυτου του ψεματος το βλεπουμε με το κρατιδιο των Σκοπιων σημερα)...Η ιδια η φυλετικη ανθρωπολογια καταρριπτει αυτη την αποψη καθως και στις ιδιες τις βαλκανικες "σλαβικες" χωρες απο Βουλγαρια,Σερβια, Κροατια Σλοβενια ακομα και στα Σκοπια το βαλτικο στοιχειο ειναι απιστευτα ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟ!!!! Δες τα ιδια τα αρθρα του διαχειριστα που οτι ανεβαζει οντως ειναι τεκμηριωμενο...Για να ειχαν λοιπον οι αρχεγονοι Σλαβοι (σιγουρα Βαλτικοι/Νορδικοι με κρομανοειδεις συνιστωσες) επικρατησει πληθυσμιακα των υπολοιπων ΓΗΓΕΝΩΝ βαλκανιων (αλπικο-διναρικοι και φυσικα μεσογειακοι για να μην ξεχνιομαστε) επρεπε να χαν κανει συστηματικη γενοκτονια εναντι των δευτερων κατι που δεν αναφερεται πουθενα ιστορικα....Αυτο που εγινε και στο ανεφερα και πιο πανω ειναι οτι οι ΓΗΓΕΝΕΙΣ πληθυσμοι των Βαλκανιων ΕΚΣΛΑΒΙΣΤΗΚΑΝ γλωσσικως και τιποτα παραπανω απο την επαφη με τους αρχεγονους Σλαβους και εν συνεχεια οι πληθυσμοι απο την τρομακτικη πιεση που τους ασκουσαν τα διαφορα βαρβαρικα φυλα βορεια του δουναβη κατηλθαν στην λεκανη της μεσογειου...τοσο απλα...Θες ενα αλλο παραδειγμα στον Ευρωπαικο χωρο?? Παρε τους συγχρονους ουγγρους για παραδειγμα...Γλωσσα αλταικη (αρα και τουρανικη) αποτελεσμα της κατακτησης ττων μαγυαρων αλλα ο πλυθυσμος ειναι τουρανικος-μογγολικος??? Ουτε καν...Στα ουγγρικα εδαφη απο την αρχαιοτητα κατοικουσαν κυριως Κελτες (αρα φουλ αλπικοι!!!) οι οποιοι ναι μεν ειδαν να τους κατακτουν οι ΠΑΝΤΕΣ στο περασμα των αιωνων (ρωμαιοι,ουνοι,γοτθοι,λογγοβαρδοι, αβαρες, και φυσικα μαγυαροι) αλλα η φυλετικη τους συσταση δεν αλλοιωθηκε σε μεγαλο βαθμο....Ισως πολλες φορες μπερδευουμε την κατακτηση ενος λαου απο εναν αλλο με την φυλετικη αλλοιωση του κατι που ειναι εντελως διαφορετικο....

      Διαγραφή
    17. Μα φίλε Ανώνυμε, ουδέποτε είπα ότι είναι εξ ολοκλήρου Νορδο-Κρομανοειδείς ή Βαλτικοί.

      Γνωρίζω ότι δεν επήλθε φαινοτυπική αλλοίωση, πλην όμως λέγω ότι ένα ποσοστο Βαλτικό το έχουν, παρότι μειοψηφικό. Ουδέποτε είπα ότι είναι εξ ολοκλήρου Βαλτικοί. Αλλά η Βόρειος Βουλγαρία έχει ένα σημαντικό ποσοστό Βαλτικών. Η Σερβία επίσης, αν και προφανώς μειοψηφικό.

      Εγώ αναφέρομαι στους αρχικούς Σλαύους που εγκατεστάθησαν, πριν δημιουργήσουν Βασίλεια και αφομοιωθούν από τους γξγενείς. Και μάλλον από τα ιστορικά στοιχεία που έχουμε, ανήκαν σε Βαλτικές και (Βάλτο/Νόρδο)Κρομανοειδείς μορφές. Προσπαθώ να εξηγήσω την δεινότητα των Βουλγάρων στην μάχη, όπου οι αναφορές της εποχής τους παρουσιάζουν Βάλτο/Νόρδο-Κρομανοειδείς, γιατί προφανώς θα αναφέρονται στην αριστοκρατία και όχι γενικά στον εκΒουλγαρισμένο πληθυσμό της Θράκης. Διότι άλλοτε εμφανίζονται Βάλτο/Νόρδο-Κρομανοειδείς και άλλοτε απεικονίζονται Αλπικοί-Μεσογειακοί και ίσως Διναρικοί.

      Επίσης λαμβάνοντας υπόψιν την κοιτίδα των Σλαύων, την σημερινή Μολδαβία/Ουκρανία, εντοπίζει κανείς Αλπικούς, Κρομανοειδείς και Βαλτικούς μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση βέβαια το ξενικό Τουρανικό στοιχείο. Συνεπώς οι παραπάνω 3 φαινότυποι με περαιτέρω μίξεις των, λογικά αποτελούσαν και τους φαινοτύπους των αρχικών Σλαύων, με έμφαση στο Βαλτικό και (Βάλτο)Κρομανοειδές στοιχείο.

      Διαγραφή
    18. https://fyletika.blogspot.gr/2016/08/blog-post_23.html#more
      Ο διαχειριστης λες και ηθελε να τονωσει την κουβεντα μας εδω αναφερει ξεκαθαρα αυτα που λεγαμε πιο πανω...Παντως για να σου ολοκληρωσω τον παραλληρισμο που εκανα με τους ουγγρους σκεψου οτι οι αρχαιοι Βαλκανικοι λαοι ηταν δυτικα οι Ιλλυριοι (Διναρικοι to the bone!) και οι οι Θρακες (αλπικοι και ισως σε μικρα ποσοστα μεσογειακοι) απο τα ανατολικα....

      Διαγραφή
    19. Τα ξανθά μαλλιά σε Σλοβενία και Κροατία είτε σε Βαλτικούς είτε σε Νορικούς(ξανθούς Διναρικούς) αναφέρονται είτε βεβαίως στους πιο μειοψηφικούς Βάλτο/Νόρδο-Κρομανοειδείς που είναι άλλωστε λίγοι.

      Σε Σερβία και Βοσνία αναφέρονται στάνταρ σε Βαλτικούς. Άρα όπως είπα και όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι Βαλτικοί είναι σε εμφανή μειοψηφικά ποσοστά σε Βουλγαρία-Σερβία-Βοσνία.

      Διαγραφή
    20. Παλι κολλησες με τους Βαλτικους Ελλην....με ολο τον σεβασμο και χωρις να τρολλαρω σαν κατι νουμερα και ρεντικολα εδω μεσα...Οπως ειπες και μονος σου υπαρχουν και οι Νορικοι (νορδο-διναρικοι η απλως ανοιχτοχρωμοι Διναρικοι) και μου φαινεται λογω του συνδυασμου ψηλου αναστηματος-υπερβραχυκεφαλιας οσοι ξανθοι ευρισκονται στις χωρες της πρωην γιουγκοσλαβιας εμπιμπτουν στον Νορικο τυπο και τελος...Καποιες φορες οι αριθμοι λενε την αληθεια

      Διαγραφή
    21. Ναι σε Σλοβενία-Κροατία και στην Βόρεια Αλβανία εμφανίζονται Νορικοί,

      Διαγραφή
  8. https://www.facebook.com/iordanis.tzampazakis/media_set?set=a.1128581207551.2019272.1017834797&type=3

    Αυτός είναι κρομανοειδής-αλπικός η κρομανοειδής-μεσογειακός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205943232792759&set=a.1128581207551.2019272.1017834797&type=3&theater

      Διαγραφή
    2. τον αλπικο που τον ειδες βρε αδερφε??? ουτε καν....κρομανοειδης με την καμμια επισης....εγω βλεπω τιγκα οριενταλικα-αραβικα στοιχεια πανω του και ελαχιστα μεσογειακα....

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο anonymous λάθος μου.

      Διαγραφή
    4. Ένα σιγουράκι οριενταλικου-αραβικού είναι ο Παύλος Φύσσας.

      http://www.taxydromos.gr/data/news/14134790731306771913.jpg

      Διαγραφή
    5. Εδω βγάζουν μεσογειακούς άλλους και άλλους σε τούτο εδώ θα κολλήσουμε που έχει κάτι ελάχιστα μεσογειακά στοιχειά.

      Διαγραφή
    6. Ο Παύλος Φύσσας είναι καθαρός Μεσογειακός ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων. Κρίμα, ναι κρίμα που χάθηκε Μεσογειακό αίμα.

      Διαγραφή
  9. http://www.dwc.knaw.nl/DL/publications/PU00015950.pdf

    Πέρα από την πλάκα αυτός ο αρμενοειδης είναι ολόιδιος ο γρίβας διγενής τελευταία σελίδα ο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/Georgios_Grivas_1967.jpg/200px-Georgios_Grivas_1967.jpg

      Διαγραφή
    2. Ο Γρίβας είναι Διναρικός με πιθανή Αρμενοειδή επίδραση.

      Διαγραφή
  10. Έλλην Κωνσταντινουπολίτης24 Αυγούστου 2016 - 1:01 π.μ.
    Ο Παύλος Φύσσας είναι καθαρός Μεσογειακός ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων. Κρίμα, ναι κρίμα που χάθηκε Μεσογειακό αίμα.

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗς ΒΛΑΚΕΙΑς ΤΟΥ ΚΩΝ/ΠΟΛΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα εδώ πανηλίθιε βλακέντιε γραικύλε και άσε με εμένα:

      https://www.google.gr/search?q=%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%A6%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXzLrAk9nOAhXKJMAKHa2nCpgQ_AUICCgB&biw=1440&bih=859#imgrc=-orOfM3VrMNU4M%3A

      Διαγραφή
    2. Ο Φύσσας δε είναι η ολοζώντανη απόδειξη ότι ο Αραβικός φαινότυπος μονάχα στα λίγο παχύτερα χείλη, την κυρτή μύτη και τα αμυγδαλωτά μάτια διαφέρει από τον Μεσογειακό. Ο Ιρανικός ομοίως στην κυρτή μύτη και ίσως στα μικρότερα μάτια. Φαίνεται μάλλον να υπήρξε κοινός πρόγονος, προγονικός φαινότυπος δηλαδή, μεταξύ Μεσογειακού-Ιρανικού-Αραβικού, την στιγμή που Μεσογειακός-Ιρανικός και Ιρανικός-Αραβικός έχουν κοινό πρόγονο σύμφωνα με την φυλολογία.

      Απόδειξη ότι και από φυλετικής απόψεως, ανήκομεν στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι στην Δύση.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.