Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Μια παγίδα για τους αντιφυλετιστές

Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι διαβάζοντας περί της φυσικής ανθρωπολογίας διαφόρων λαών του κόσμου, διαπιστώνουν ότι εντός κάποιων εθνών υπάρχουν σημαντικές ανθρωπολογικές διαφορές. Άλλοι είναι βραχυκέφαλοι, ενώ άλλοι είναι δολιχοκέφαλοι. Άλλοι είναι μεσόρρινοι, ενώ άλλοι είναι λεπτόρρινοι. Άλλοι έχουν ξανθά μαλλιά, ενώ άλλοι μαύρα. Άλλοι είναι ενδομορφικοί, ενώ άλλοι είναι εξωμορφικοί. Αυτό κάνει κάποιους αντιφυλετιστές να χαμογελούν χαιρέκακα, λογίζοντας ότι αφού υπάρχουν τέτοιες διαφορές, σημαίνει ότι δεν υπάρχει φυλετική ομοιογένεια που μας λένε και συνεπώς τα περί φυλετισμού έχουν μικρή αξία.

Έτσι όμως πέφτουν στην παγίδα. Η αποδοχή...
ότι υπάρχουν τα αδιαμφισβήτητα ανθρωπολογικά γνωρίσματα, τους καθιστά αυτομάτως φυλετιστές. Δηλαδή, το να συμφωνείς ότι υπάρχουν δολιχοκέφαλοι/βραχυκέφαλοι, λεπτόρρινοι/μεσόρρινοι, κτλ, σημαίνει ότι αποδέχεσαι τις βασικές αρχές της φυλετικής ταξινόμησης. Γιατί εξετάζοντας τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα συνδυαστικά, καταλήγουμε στην φυλετική τυπολογία που γνωρίζουμε. Η αναγνώριση ότι υπάρχουν εμφανείς σωματικές διαφορές στο ανθρώπινο είδος, τους εντάσσει με μιας στο αντίπερα στρατόπεδο, αφού, ταυτόχρονα, σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα δεν διαχωρίζονται στο DNA. Και όσο για τα περί ομοιογένειας, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούν ότι και ένας να μην είναι ο φυλετικός τύπος σε μια χώρα, οι περισσότεροι είναι συγγενικοί τύποι.

Μόλις αντιληφθούν το τι έχει γίνει, τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι είτε να αρνηθούν αυτό που προ ολίγου παραδέχτηκαν, δηλαδή ότι υπάρχουν διαφορετικά σωματικά γνωρίσματα μεταξύ κλάδων της ανθρωπότητας και να γελοιοποιηθούν, είτε να υποστηρίξουν ότι ναι μεν υπάρχουν διαφορές στα σωματικά γνωρίσματα, αλλά όχι στα ψυχικά, ενάντια βέβαια στην βιολογική πραγματικότητα.

Κάθε άνθρωπος, ασχέτως ιδεολογικών καταβολών, που θα αποκτήσει την περιέργεια να μελετήσει τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα, σύντομα θα διαπιστώσει ότι στο ανθρώπινο είδος υπάρχουν εμφανείς φυλετικοί κλάδοι διαφοροποίησης, που χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένα σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα. Τα σωματικά μπορούν πιο εύκολα να περιγραφούν και να μετρηθούν, ενώ τα ψυχικά χρειάζονται πιο ενδελεχή παρατήρηση για να γίνουν αντιληπτά. Αν απελευθερώσει το μυαλό του από άλλες επιδράσεις και μελετήσει τα δεδομένα ανεπηρέαστος, θα οδηγηθεί σε συγκεκριμένη αντίληψη του κόσμου.

12 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο!Έτσι,είναι.Οι ''αριστεροί αντιρατσιστές'' πέφτουν συνεχώς σε αντιφάσεις,αποτέλεσμα της ηλίθιας ''ιδεολογίας'' τους.Πάνε κόντρα στη Φύση και στη Βιολογία.Όσο και αν τους χαλάει,οι Φυλές υπάρχουν και διαφέρουν μεταξύ τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά για τους αντίφα που βαίνουν σε μία πολυφυλετική κοινωνία του αχταρμά με σύμβολο τον...Μπακούνιν.

    Λες Διαχειριστά: Γονότυπος=Φαινότυπος

    Όμως εάν ίσχυε αυτό ένας πατερας Κρομανοειδης που έκανε Αλπικό παιδί το, δεν θα είχε ίδιο DNA , όμως οι εξετάσεις DNA βγάζουν 100% συνέχεια του γενετικού υλικού. Δηλαδή ο φαινότυπος είναι απλώς ένα μέρος του γονοτύπου.

    Επίσης ο Wilhelm Johansen που εφηύρε τον ορισμό φαινοτύπου και γονοτύπου έκανε διάκριση μεταξύ ων δύο. Στην γενετική που γράφεις γίνεται διάκριση των 2, όχι σύνδεση. Εάν ήσαν ένα, οι πατεράδες παιδιών με διαφορετικό φαινότυπο από ότι οι ίδιοι γενετικώς βάσει του DNA θα ήσαν διαφορετικοί.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Genotype-phenotype_distinction

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπακούνιν ήταν αναρχικός,αλλά δεν είχε καμία σχέση με τους δήθεν ''αναρχικούς'' του σήμερα.Αυτός και ο Προυντόν ήταν σφόδρα αντισημίτες καταρχάς.Επίσης δεν ασχολήθηκαν με τις ''πολυφυλετικές'' κοινωνίες.Ο ίδιος ο Μπακούνιν δήλωνε πατριώτης.Συν του ότι ήταν αντικομμουνιστής.Επίσης ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη των εθνών μέσα στη διαφορετικότητα τους,οπότε έμμεσα τάχθηκε κατά του πολυπολιτισμού του σήμερα,έστω και αν δεν υπήρχε ως όρος τότε.

      Διαγραφή
    2. Ο Μπακούνιν εχρησιμοποιήθη κατ'εμέ στην πρότασή μου, ως σύμβολο της άκρως ουτοπικής και ελλιπέστατης πολιτικοκοινωνικά, αναρχικής κοινωνίας. Ουδένα αναρχικό κοινωνικό και πολιτικό μοντέλο υπάρχει που να λειτουργεί, πλην του Καπιταλιστικού το οποίο βαίνει στην πλήρη εξαφάνιση του κράτους αφού πρώτα το ελέγξει, ώστε τελικώς τα πάντα να βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών. Προφανώς και ο ίδιος ο αστικοφιλελεύθερος καπιταλισμός καταρρέει τάχυστα παγκοσμίως διότι δύναται μόνον να διαλύσει και όχι να δημιουργήσει. Συνεπώς η αναρχία, σοσιαλιστική-αταξική ή φιλελεύθερη-χρηματική ανήκει επ'αόριστον στην σφαίρα του ουτοπισμού.

      Διαγραφή
    3. Αντισημίτης ήτο δε και ο Κάρλ Μάρξ. Απλώς εκείνος ήθελε να αφανήσει τον εβραίο πολιτικά και κοινωνικά ενώ ο Χίτλερ και βιολογικά.

      Διαγραφή
    4. Η αναρχία χρησιμοποιείται από το κράτος για να εκτονώσει το επαναστατικό στοιχείο της νεολαίας και για να βοηθήσει σην προώθηση κάθε φιλελευθέρου στοιχείου, όπως τον πλήρη ατομισμό, την ελευθερία στα παντα, την αθεΐα, την έλλειψη και καταστροφή κάθε Εθνικής και θρησκευτικής ταυτοτητος όπως και κάθε φύλετικής. Και όλα αυτά υπό τον μανδύα του και καλά επαναστατισμού.

      Διαγραφή
    5. Φτάσανε στην καταστροφή μέχρι και του σεξουαλικού φύλου! Το genderfluid, έγινε...σεξουαλικό και βιολογικό φύλο!!!!

      Διαγραφή
  3. Ο Σέρβος μαφιόζος Kristijan Golubović είναι καθαρός Διναρικός;

    http://www.balkaninsight.com/en/file/show/Images/golubovic.jpg

    http://images.kurir.rs/slika-620x419/kristijan-golubovic-foto-damir-dervisagic-1441316967-733311.jpg

    http://www.img2.cdm.me/sites/cdm.bild-studio.me/files/multimedia/foto/2016/03/16/kristijan-golubovic-zorana-jevtic-1389820021-428491.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=zlMws3hx3Qg

    Βρείτε της διάφορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.elkosmos.gr/afti-ine-i-andres-pateras-ke-sintrofos-pou-viazan-ton-aniliko-sto-argos/

    Ο ένας είναι αρμενοειδης ο άλλος σε ποιο φυλετικό τύπο ανήκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.