Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Οι φυλετικοί τύποι της Γαλλίας

Ομάδα Γάλλων ανθρωπολόγων μελέτησε τα μορφολογικά γνωρίσματα του πληθυσμού της Γαλλίας με σκοπό να βγάλει συμπεράσματα για την φυλετική σύνθεση της χώρας. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν σε άρθρο με τίτλο "Contribution à l'étude de l'anthropologie raciale de la population présente de la France" στο περιοδικό Bulletins et Mémoires de la Société d'anthropologie de Paris. Να σημειώσουμε ότι η μελέτη έγινε μεταπολεμικά και περιλαμβάνει κανονικότατα ορολογία φυλετικής τυπολογίας, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα μελετητές που συνεχίζουν την φυλετική έρευνα.

Μετρήσεις και παρατηρήσεις ελήφθησαν σε 300 αγόρια και 984 ενήλικες άνδρες. Για την φυλετική ταξινόμηση, χρησιμοποιήθηκαν επτά ανθρωπολογικά γνωρίσματα. Οι φυλετικοί τύποι που εντοπίστηκαν είναι οι εξής:...

- Μεσογειακός (αν και μάλλον περιέχει και Κρομανοειδείς)
δολιχοκέφαλος, λεπτοπρόσωπος, λεπτόρρινος, καστανά μαλλιά, κυρίως καστανά μάτια, συχνά με κυματιστά μαλλιά


- Νορδικός
δολιχοκέφαλος, πιο λεπτοπρόσωπος, λεπτόρρινος, ξανθά μαλλιά, κυρίως γαλάζια μάτια



- Αλπικός
βραχυκέφαλος, ευρυπρόσωπος, πλησιάζοντας τη μεσορρινία, καστανά ίσια μαλλιά, κυρίως καστανά μάτια


Οι συγγραφείς δίνουν και έναν ακόμα τύπο, αλλά είναι μικτός Αλπικός-Νορδικός στην ανατολική Γαλλία. Εν γένει το ποσοστό των κατοίκων που ανήκουν "καθαρά" σε έναν μόνο τύπο, στην έρευνα υπολογίζεται κάτω από το 30%, πράγμα που σημαίνει ότι η μίξη μεταξύ των λευκών τύπων είναι εκτεταμένη.

Διαγράμματα που δίνονται στη συνέχεια, στα οποία εξετάζονται οι καθαροί τύποι, δείχνουν ότι οι Μεσογειακοί είναι ελαφρά πιο δολιχοκέφαλοι από τους Νορδικούς, ενώ οι Νορδικοί είναι ελαφρά πιο λεπτόρρινοι και πιο λεπτοπρόσωποι. Οι πιο κοντοί είναι οι Αλπικοί, πιο ψηλοί οι Νορδικοί και ενδιάμεσα οι Μεσογειακοί.

Περιπτώσεις μίξης που εξετάστηκαν, έδειξαν ότι ως προς το ανάστημα, τον κεφαλικό δείκτη, τον χρωματισμό και άλλα γνωρίσματα, τα αποτελέσματα τείνουν στατιστικά προς το ενδιάμεσο αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε πως εν γένει ισχύουν οι νόμοι του Μέντελ.

34 σχόλια:

  1. Καλά τα σκίτσα έχουν πολλά κρομανοειδή γνωρίσματα,γωνιώδη πρόσωπα,σαν να είναι όλοι Κρομανοειδείς ή έστω να έχουν κρομανοειδή επίδραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.gazzetta.gr/plus/article/953102/symfona-me-toys-arhaioys-ellines-ayti-i-gynaika-ehei-teleiotero-prosopo-pics

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτης τάξεως καραγκιοζιλίκι. Από κριτήρια έχουμε ένα απόλυτο μηδενικό, ενώ συνδυάζονται εντελώς διαφορετικοί φαινότυποι ακόμα και μη-Ευρωπαϊκοί για να καταδείξουν ένα ξεκάθαρα υποθετικό κι τερατώδες συμπέρασμα.
      Εκτός αυτού, αν οι αρχαίοι Έλληνες αντιλαμβάνονταν πως κάποιος θα άλλαζε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χειρουργικά ή με κάποια βαριά αγωγή, θα είχαν επινοήσει τρομερούς τρόπους ώστε να καταδικάζουν αυτές τις περιπτώσεις ως τις πιο ανίερες υπάρξεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν.

      Διαγραφή
    2. Μα γι'αυτό και το έβαλα αυτό!Ήθελα να δείξω πόσο άσχετοι είναι και την άγνοια τους περί φυλετικών τύπων.Έχεις απόλυτα δίκιο σε ότι γράφεις.

      Διαγραφή
  3. Περισσότεροι είναι οι Αλπικοί στη Γαλλία έτσι;Και κάποιοι Νορδικοί στο Βορρά ,και λίγοι Μεσογειακοί στον Νότο;Mου κάνει εντύπωση πάντως,τόσους μαύρους έχει η Γαλλία,αναφέρονται αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.facebook.com/patriamagazine/photos/a.115010129248.90814.48948734248/10153682348604249/?type=3&theater

    Τι παίζει ρε μάγκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θέλεις να σου απαντήσει κάποιος τώρα;Οι Γερμανοί έκαναν πολιτική,εδώ ο Χίτλερ,θεωρούσε ''Άριο'' τον ...αλπικό Μουσολίνι .Όλα είναι θέμα πολιτικής.
      Για παραπάνω πληροφορίες,σχετικά με την πουτάνα την τουρκία ,δες εδώ http://totenkopf.blogspot.gr/2012/10/gertrude.html

      Διαγραφή
  5. Κύριε διαχειριστά,πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν ξανθίζοντα κρομανοειδή από έναν που είναι 50-50 μίξη νορδικού-κρομανοειδή;Ποια είανι δηλαδή τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε;
    Και επίσης,πως ξεχωρίζει ένας κρομανοειδής-μεσογειακός,ατλαντομεσογειακός από εναν ατλαντοειδή,δεδομένου του ότι και οι ατλαντοειδείς έχουν γωνίες στο πρόσωπο;
    Συγγνώμη αν έχουν ξαναγίνει αυτές οι ερωτήσεις και τις έχετε απαντήσει,αν γίνεται στείλτε μου ένα λίνκ,αν επαναλαμβάνομαι.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μεσογειακός και ο νορδικός είναι πιο λεπτοπρόσωποι και λεπτόρρινοι, ενώ η κρομανοειδή επιρροή τους δίνει χαρακτηριστικά πιο μεγάλα αλλά εξίσου αρμονικά. Από εκεί και πέρα, το εξογκωμένο υπερόφρυο, τα έντονα ζυγωματικά και η στιβαρή κάτω σιαγόνα είναι κρομανοειδή χαρακτηριστικά.
      Ο ατλαντο-μεσογειακός με τον ατλαντικό είναι πιο δύσκολο να ξεχωρίσουν. Συνήθως όμως, ο ατλαντικός έχει υψηλότερο κρανιακό θόλο ενώ εφόσον υπάρχει (και) νορδική επιρροή στον ατλαντικό, τότε έχει πιο ανοιχτά μάτια και πιο λεπτά χείλη, δηλ εμφανίζει τις επιμέρους διαφορές μεταξύ μεσογειακού και νορδικού. Αν και αυτά, δεν είναι απαραίτητα και δεν χαρακτηρίζουν πάντοτε τις μορφές των δυο φαινοτύπων (δηλ νορδικό-μεσογειακό).

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

      Διαγραφή
  6. Μια χαρά κατεβήκανε οι Αρμενοειδής Τούρκοι "που είναι επιθετικοί μόνο εκεί που τους παίρνει" και τα βάλανε με στρατό και τανκς.Εδώ στην Ελλάδα θα κλειδαμπαρωνόντουσαν όλοι στα σπίτια τους και για όσα χρόνια ήταν το καθεστώς θα γλύφανε εκεί που έφτυνε ο δικτάτωρ με μίσος βέβαια μέσα τους σαν τις υποχόνδριες πουστρίτσες που είναι.Όποιος συγκρίνει ξανά τον Έλληνα Αλπικό αστό με τον Τούρκο Αρμενοειδή αστό θα φάει σφαλιάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο πάει φυσικά και όσον αφορά τους βραχυκέφαλους Βαλτικούς,που στην Ουκρανία όλοι κατέβηκαν στους δρόμους και οργανώθηκαν με τα τουφέκια,πουτάνα τα κάνανε πετάγανε κυβερνητικούς από παράθυρα.Ρε μήπως να αντικαταστήσουμε τους Αλπικούς μας με Αρμενοειδής και Βαλτικούς μπας και δούμε χαΐρι;

      Διαγραφή
    2. Ο πιο μάχιμος Κούρδος ο Οτσαλάν δεν είναι δολιχοκέφαλος ιρανικός άλλα αλπικό-αρμενοειδης δεν μασάει και είναι βραχυκέφαλος.

      Διαγραφή
    3. Οι βραχυκέφαλοι πλην των αλπικών είναι σκληροτράχηλοι,μετρημένοι σε πράξεις,μα
      νευρώδεις και οξύθυμοι,με αποτέλεσμα να
      αντιδρούν όταν έχει φτάσει ο κόμπος στο κτένι
      οι δολιχοκέφαλοι είναι τραλαλα και τριλιλο όταν
      είναι καιρός ειρήνης και χέστες όταν υπάρχει
      αναταραχή,έχουν ενεργητικότητα αλλά την έχουν
      για τα φρου φρου τους,ενώ οι βαλτικοί,αρμενοειδής
      είναι ήσυχοι κοινωνικά αλλά όταν έρθει η ώρα τα
      γαμάνε όλα.

      Διαγραφή
    4. Leon Degrelle αλπικός ήταν και ήταν μεγάλη μορφή μην το γενικεύουμε.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16 Ιουλίου 2016 - 3:45 μ.μ. Αυτό ακριβώς που λες κλείνουν τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα.Η σωστή φυλετική σύνθεση της χώρας μας θα έπρεπε να ήταν 50% Διναρικοί και το άλλο μισό να αποτελείται από Βαλτικούς και Αρμενοειδής,μπορεί να ήταν καλό να είχαν μερικοί από αυτούς και λίγο ΚΜ για να έχουν περισσότερη πειθαρχία και συγκέντρωση,αλλά να ήταν κυρίως βραχυκέφαλοι.

      Το τι υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα είναι αδιάφορο προφανώς οι συνθήκες από τότε έχουν αλλάξει και αυτό που υπήρχε τότε σήμερα παρακμάζει πρέπει να το αποδεχθούμε πως οι δολιχοκέφαλοι είναι πεορούφηδες,ειδικά σε χώρες που είναι πλειοψηφία π.χ Σουηδία η παρακμή έχει χτυπήσει κόκκινο.Άμα δεις ας πούμε και την Ουγγαρία που είναι στην κεντρική Ευρώπη αλλά λόγο φυλετικής σύνθεσης έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη.

      Βραχυκεφαλοποίηση της Ελλάδας από τα χθες αν γίνεται.14/88

      Ο Χίτλερ τι ήταν μάγκες δολιχοκέφαλος;

      Διαγραφή
    6. Μεσοκεφαλος νορδικό-διναρικός .

      Διαγραφή
    7. Μην ξεχνάμε ότι ο μεγάλος γρίβας διγενής ήταν διναρικός με αρμενοειδής επίδραση.

      Διαγραφή
    8. Ο μεγαλύτερος αγωνιστής στην Κύπρου ο Λουκάς Σταύρου για οποίον γνωρίζει ανήκει στον αρμενοειδή τύπο και παρόλο της φύλακες το κυνήγι μαγισσών της επιθέσεις από αριστερούς και από ελαμιτες τσιράκια του ΔΗΣΥ βγαίνει στην τηλεόραση και λέει ότι είναι υποστηρικτής του Χίτλερ καθαρά και ξάστερα συν ότι ήταν στην εοκα β

      Διαγραφή
    9. Πές τα ανώνυμε! Έτσι ακριβώς! Τραβάει τα μαλλιά της η φυλολογία!

      Διαγραφή
    10. Το σχόλιο σου Κωνσταντινουπολίτη σε ποιο απευθύνεται?

      Διαγραφή
    11. Στο αρχικό σχόλιο.

      Διαγραφή
    12. Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς με πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι ορισμένοι.
      Κάνετε λόγο για το πόσο "αντισυμβατικά" συμπεριφέρθηκαν οι αρμενοειδείς της Τουρκίας, και πως δεν ακολούθησαν το μοτίβο που τους θέλει σκληρούς όταν νομίζουν πως έχουν κάποια εξουσία και δουλικούς όταν τους εξουσιάζουν. Και χρησιμοποιείτε ως παράδειγμα, πως βγήκαν στους δρόμους για να σταματήσουν το φαρσικό πραξικόπημα αντιστεκόμενοι "απέναντι σε άρματα κι στρατιώτες".

      Κι όμως, ακόμα κι αυτή η περίπτωση απόδειξη πόσο "μέσα" πέφτει η πρόβλεψη για τους αρμενοειδείς. Καθώς αυτοί που νόμιζαν πως έχουν εξουσία και υπέρμετρη σκληρότητα έδειξαν, αλλά κι αυτοί που εξουσιάζονται έδειξαν δειλία και δουλικότητα. Δείτε μόνο τη συμπεριφορά των στρατιωτών και στρατιωτικών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Όταν πίστευαν πως είχαν το πάνω χέρι, μια χαρά πυροβολούσαν με τα όπλα των ελικοπτέρων τους όντας ασφαλείς δεκάδες μέτρα πάνω από τη γη. Κι όταν τους ανακοίνωσαν πως η κατάσταση "στράβωσε", μια χαρά παραδόθηκαν κι αφέθηκαν να τους εξευτελίζουν τα πλήθη.

      Πάμε τώρα παρακάτω. Που ήταν "ο κόσμος που αντιστάθηκε στον πραξικοπηματικό στρατό" πριν ο Ερντογάν δείξει σημεία ζωής κι ζητήσει να "αντισταθούν"; Μα πουθενά βέβαια, κρύβονταν έτοιμοι να υποστούν όσα θα υπόκειντο από ΚΑΘΕ άλλο καπρίτσιο των εξουσιαστών του άσχετα με ποιό τρόπο αυτοί αναδείχτηκαν.
      Πέραν αυτού, υπάρχει η γελοία εντύπωση, πως ένας Τούρκος συνταγματάρχης είχε τη δυνατότητα να καταφέρει σημαντικό πλήγμα σε μια χώρα της οποίας οι δυνάμεις στρατοχωροφυλακής, στρατού κι αστυνομίας είναι ο μεγαλύτερος ένοπλος πληθυσμός μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ. Με λίγα λόγια, πράγματι κάποιο μέρος του στρατού επιχείρησε πραξικόπημα, αλλά το μεγαλύτερο του αντιτάθηκε κι γι' αυτό απέτυχαν. Οι οδομαχίες μάλιστα, δεν έγιναν μεταξύ "πολιτών" και στρατιωτών, αλλά αστυνομικών, χωροφυλάκων εναντίον στρατιωτών οι οποίοι είχαν δείξει περιφρόνηση στις μάζες πυροβολώντας στο ψαχνό. Το οποίο αποδείχθηκε ολέθριο, καθώς οι όποιοι πολίτες βρέθηκαν στο δρόμο στράφηκαν υπέρ των δυνάμεων της κυβέρνησης (αστυνομία και χωροφυλακή).
      Και στην τελική, ποιά ήταν η συμπεριφορά των "νικητών" πολιτών που είναι πλειοψηφικά μάζες αρμενοειδών έναντι των ηττημένων συμπατριωτών τους; Τους διέσυραν και τους εξευτέλισαν, κάποιους τους αποκεφάλισαν ΑΦΟΥ είχαν παραδοθεί και φυσικά μαζεύτηκαν όλοι γύρω από τα σφαγιασμένα πτώματα και ζητωκραύγαζαν.

      Διαγραφή
    13. 2:14 μπράβο ανώνυμε ανάλυση ιντερνετική άριου πολεμιστή του πληκτρολογίου που μόλις δει όπλο θα τρέχει σαν πουτάνα.

      Διαγραφή
    14. Ο μαχητής Μπασάρ αλ Άσαντ και ορθόδοξοι ρουμ της συριας που ανήκουνε στον αρμενοειδη τύπο και πολεμάνε τους τζιχαντιστές μήπως και αυτοι πολεμάνε εκ του ασφαλούς.

      Διαγραφή
    15. Του αποδεικνύεις πως κάνει λάθος και γράφει βλακείες; Σε βρίζει σαν απάντηση κι επιμένει. Τυπικός τσογλαναράς.

      Διαγραφή
  7. Κοιταξτε αν δεχτούμε ολους τους γεναιους μαύρους δεν θα υπαρχει λευκη φυλη. Απο την αλλη στην Ελλάδα υπαρχουν κ μελαμψοι ανατολικης προελευσεως οποτε μαλλον πρέπει θελιντας και μη να τους δεχτούμε αφου τι αλλο μπορούμε να κάνουμε... Επομενως το εθνος μας είναι και θα είναι ολιγον γυφτε. Γι αυτο εξαλλου και η αλληλεγγύη προς Συριους και λοιπους ανατολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκατά στους λιποτάκτες σύριους ρε μαλάκα.

      Διαγραφή
    2. βρε μαλάκα ποιο σου πε να δεχτούμε τους φυλετικά διαφορετικούς ίσα ίσα πολυπολιτισμός είναι σκατά απλώς πιστεύω στην διαφορετικότητα των πολιτισμών όχι στην εξαφάνιση των φίλων.

      Διαγραφή
    3. Αντίθετα ο διαχειριστής σε πολλά άρθρα του μιλάει υπέρ της αποικιοκρατία καθαρά και εξαφάνιση των αδύναμων φυλών και αυτά τα μυαλά τα πληρώνουν και οι λευκοί που δεν φταίνε.

      Διαγραφή
    4. Ηλιθιε ανθρωπε εννοώ οτι η χωρα εχει ενα σημαντικο μερος πληθυσμού μη αριο που έχει ελληνικη συνείδηση και δεν γίνεται να αποβληθει, αφού πολλοί είναι πατριωτες

      Διαγραφή
  8. http://www4.pictures.zimbio.com/bg/Big+Bang+Theory+at+Comic+Con+YQG1aD-cu15l.jpg

    http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Simon+Helberg+Premieres+LA+Part+2+ikFMWIJrKJol.jpg

    Ο Σάιμον Χέλμπεργκ είναι αρμενοειδής η αλπικό-αρμενοειδής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμενοειδής, πιθανότατα με ατλαντική επιρροή.

      Διαγραφή
    2. North-Atlantid + Αρμενοειδής. Oι Εβραίοι έχουν αναμειχθεί με ό,τι φαινότυπο μπορείς να φανταστεί κανείς.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.