Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Το φάσμα του Κρομανοειδούς τύπου


Ο Κρομανοειδής φυλετικός τύπος εμφανίζεται σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό χώρο και είναι ίσως ο πολυπληθέστερος μετά τον Αλπικό. Φαίνεται μάλιστα τέτοιες μορφές να ήταν από τις πρώτες που κατοίκησαν την Ευρώπη. Τυπικά γνωρίσματα του Κρομανοειδούς τύπου είναι το γωνιώδες πρόσωπο, με έντονα "τετράγωνα" σαγόνια, έντονα ζυγωματικά και βαθιά τοποθετημένα μάτια.

Παρά τον πληθυσμό του, πολλοί ανθρωπολόγοι δεν τον αντιλήφθηκαν αμέσως, καθώς τον θεώρησαν είτε Μεσογειακό, είτε Αλπικό. Ωστόσο, τα σωματικά και τα ψυχικά γνωρίσματα του τύπου αυτού είναι ξεχωριστά και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των προηγούμενων δύο. Η εισαγωγή του Κρομανοειδούς τύπου ήταν απαραίτητη, καθώς βρέθηκε ένα σημαντικό ποσοστό καστανών δολιχοκέφαλων σε πολλές βορειοευρωπαϊκές χώρες, όπως π.χ. Νορβηγία, Γερμανία, Σουηδία, κτλ. οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν είναι Μεσογειακοί. Είναι Κρομανοειδείς και υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, από Ισπανία μέχρι Ρωσία.

Στην εικόνα, βλέπουμε τρεις φαινότυπους που ταξινομούνται όλοι τους στον Κρομανοειδή τύπο. Όμως, λόγω της διασποράς και του πληθυσμού τους, οι Κρομανοειδείς εμφανίζουν μικροδιαφορές και εντός του φυλετικού τύπου. Ο αριστερά εικονιζόμενος...
είναι έντονα λεπτοπρόσωπος και λεπτόρρινος, με σχετικά ανοιχτό χρώμα δέρματος, γνωρίσματα που εμφανίζουν οι Κρομανοειδείς κυρίως στις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Στην μεσαία εικόνα εμφανίζεται ένας Κρομανοειδής με λίγο κοντύτερο πρόσωπο, τείνοντας μεσοπρόσωπος με σκούρα γνωρίσματα, που συναντώνται συνήθως στην κεντρική και νότια Ευρώπη. Τέλος, στην εικόνα δεξιά, βλέπουμε έναν Κρομανοειδή με κοντό πρόσωπο, τείνοντας μεσο-ευρυπρόσωπος και με κοντή και πλατιά μύτη, όντας μεσσόρινος. Αυτή η τρίτη περίπτωση φαίνεται να είναι η λιγότερο εξελιγμένη μορφή από τον προϊστορικό τύπο, τον οποίο οι παλαιοανθρωπολόγοι τον βρίσκουν ευρυπρόσωπο και μεσόρρινο. Δηλαδή, έχουμε μία μορφή κοντά στον προϊστορικό τύπο, έχουμε μια άλλη μορφή η οποία έχει γίνει πιο λεπτοπρόσωπη και λεπτόρρινη και τέλος μια ακόμη μορφή που έχει γίνει ακόμα πιο λεπτοπρόσωπη με λίγο πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος. Όμως δεν έχουν αποκλίνει τόσο ώστε να αποτελέσουν διαφορετικούς τύπους, πόσω μάλλον που τα ψυχικά τους γνωρίσματα είναι πρακτικά τα ίδια.

Όλες οι παραπάνω μορφές, παρά τις διαφορές τους, ταξινομούνται ως Κρομανοειδείς. Δεν έχουν συμπεριληφθεί ενδιάμεσοι φυλετικοί τύποι όπως Νορδο-Κρομανοειδείς, Βαλτο-Κρομανοειδείς, κλπ. Κακώς πολλοί ανθρωπολόγοι και φυλετικοί χάρτες αγνοούν μια τόσο σημαντική φυλετική συνιστώσα του Ευρωπαϊκού πληθυσμού.

12 σχόλια:

  1. πριν λιγους μηνες δεν ηξερα καν τι είναι Κρομανοειδείς, τώρα τους βλέπω παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις ΗΠΑ έχει πράγματι πολλούς Κρομανοειδείς. Τέτοιες μορφές μπορεί να αποτελούν και πάνω από τους μισούς λευκούς κατοίκους της χώρας.

      Διαγραφή
    2. λες να ειναι ετσι;

      εγω παντως σε θαυμαζω που μπορεις και γνωριζεις ολες τις ανθρωπολογικές φυλες.

      Διαγραφή
  2. Οταν το μετωπο προεξεχει πιο εξω απο το σαγονι πως λεγεται;(ή αλλιως το σαγονι ειναι πιο μεσα) χαρακτηριστικο ποιανου τυπου ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος πιστεύει ότι οι Ηπειρώτες είναι ίδιος λαός με τους Αλβανούς καλύτερα να πάει να κοιταχτεί σε γιατρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, αρκετά άτομα ανήκοντα εις τον ευρύτερο εθνικιστικό χώρο, έχουν γίνει συνειδητά θύματα του βρωμερού και τρισάθλιου προπαγανδιστή και αλβανιστή Κόλια, ο οποίος, με το ανοσιούργημά του, έδωσε πάτημα στην αλβανική προπαγάνδα, και ένα έθνος μπάσταρδο, άνευ ιστορικής παρουσίας, με τα χέρια του λερωμένα με αίμα ελληνικό, που η πολιτική του ακόμα και σήμερα δεν είναι άλλη από αυτήν της πουτάνας των ΗΠΑ και της Τουρκίας και σαφέστατα κατά της Ελλάδος, κατέστη με αυτόν τον τρόπο "υπαρκτό". Πολλοί δε μάλιστα, υποστηρίζουν ότι είμαστε και "κοινή" (!) φυλή με αυτούς τους υπανάπτυκτους μπαστάρδους τηγανοκέφαλους, οι οποίοι δεν είχαν γραπτό αλφάβητο μέχρι και τον 19ο αιώνα. Για τέτοια ντουγάνια μιλάμε.

      Και όμως! Το επικαλούνται, και ψέγουν τον όποιον δεν υποκύπτει σε αυτήν την ακραία αλβανική και φθηνή προπαγάνδα. Τα άτομα που τους υποστηρίζουν ανερυθρίαστα, θα πρέπει να απελαθούν πίσω στον Καύκασο με συνοπτικές διαδικασίες. Αρκετούς βραχυκεφάλους έχει ο κόσμος. Ας ομορφύνει και λίγο πια. Έχουν καταστεί από μερικούς κιόλας, οι άξεστοι τηγανοκέφαλοι, και "πρότυπο μαχητικότητας". Ποιοι; Οι βάρβαροι ανεγκέφαλοι.

      Πέρα από το φυλετικό, το οποίο είναι το σημαντικότερο, καλό θα ήταν να κοιτάμε και την συνείδηση που έχει κάποιος. Όσο καλό και αν είναι το προϊόν στην βάση του, άμα εμφορείται πνευματικά από περιττώματα, είναι για πέταμα, γιατί βλάπτει τους γύρω.

      Κατάντια.

      Αργοναύτης

      Διαγραφή
    2. ναι οντως, τι τρέχει με αυτο; δηλαδη υπάρχει περίπτωση να ειναι ελληνες, τουλάχιστον γονιδιακος; ποσοι; 20%, 25%;

      Διαγραφή
    3. Άστο Αργοναύτη...να πας καλύτερα εσύ σε γιατρό.Η Ήπειρος με την νότια Αλβανία(Λαζαράτι,Αργυρόκαστρο) δεν υπάρχει φυλετική διαφοροποιήση.

      Δεύτερον, από που προκύπτει ότι κατάγονται από τον Καύκασο??'Ισως είναι οι πιο ''καθαροί'' φυλετικά σε όλα τα βαλκάνια από Σλάβους,Τούρκους,Εβραίους...

      Ο Φεραίος και ο Κολοκοτρώνης ήθελαν κοινό ελληνοαλβανικό κράτος.Δεν είναι απίθανο να έχουμε κοινούς προγόνους.
      Υπάρχουν και άλλα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ίσως ελληνικότητα τους,για αυτό μην βασίζεσαι στο γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους ήταν αμόρφωτοι,άξεστοι,χωρίς στοιχειώδη παιδεία...να είσαι αντικειμενικός.

      Διαγραφή
    4. Προς του ανωνύμους:

      Η γενετική, δείχνει ότι υπάρχει πάντοτε συγγένεια μεταξύ συνοριακών λαών. Το ότι πολλοί Αλβανοί είναι ελληνογενείς, δεν μου λέει κάτι εφόσον αυτοί έχουν διαφορετική εθνική συνείδηση. Το "καθαροί", από πού προκύπτει; Επειδή είναι διναρικοί; Δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μεταναστεύσεων διναρικών φυλών; Το ότι πρέπει να πάνε πίσω στον Καύκασο, προκύπτει από τις φάτσες τους, που μοιάζουν σαν των Καυκασίων.

      Ο Φεραίος, ήταν διεθνιστής, και έθετε σαν βάση και τον Χριστιανισμό. Πες ότι είσαι χριστιανούλης, και μην μου το φέρνεις σαν παράδειγμα. Όσον αφορά στον Κολοκοτρώνη, είναι γνωστό ότι ήθελε την κοινοπολιτεία και ότι είχε και σταυραδελφό τον Αλή Φαρμάκη, αλλά, για κάποιον περίεργο λόγο, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν, όταν τα αλβανικά "ομοαίματά" σου αδέρφια, θέλαν παραπάνω απ' ό,τι τους αξίζει, δηλαδή, από το τίποτα. Οπότε, μην μιλάς για αντικειμενικότητα. Όσον αφορά δε στον Κολοκοτρώνη και πάλι, μια χαρά έσφαζε Αλβανούς όταν και έπρεπε (και μπράβο του).

      Σαφώς και θα βασιστώ στο ότι είναι άξεστα ζουλάπια. Τον χρόνο και τον κόπο για να τους εξανθρωπίσω, καλλίτερα να τον χρησιμοποιήσω για το δικό μου έθνος. Εσύ, κάτσε να τους αλλάξεις την συνείδηση. Και ξαναλέγω. Άλλο να λες ότι οι Ν/Αλβανοί, είναι ελληνογενείς (που σημαίνει ότι σε κάποια φάση δέχτηκε αλβανικές προσμίξει ο ΥΠΑΡΧΩΝ ελληνικός πληθυσμός), και άλλο να μιλάς για "κοινούς προγόνους", δίνοντάς ιστορική υπόσταση σε ένα έθνος ανυπόστατο. Αυτά, για να λέμε τα σύκα σύκα, και την σκάφη σκάφη. Ο Κόλιας, έκανε προπαγάνδα. Και πολλοί άλλοι, μιλάνε και για "μπόλιασμα"! Από ποιούς; Από τους αγράμματους. Αλήθεια; Αυτός ο "σπουδαίος" και "πανάρχαιος" και "περήφανος" λαός, τί ακριβώς προσέφερε στην παγκόσμια ιστορία; Η μόνη γνωστή προσωπικότητα που έχει βγάλει, είναι η Μητέρα Τερέζα (εδώ γελάμε), η οποία άφηνε τους υποφέροντες να πονούν, ενώ είχε φάρμακα, για να τους σώσει μέσω των προσευχών. Για τέτοια ουγκάνια μιλάμε.

      Άμεση επαναπροώθηση στον Καύκασο, και ανακατάληψη των εδαφών της Β. Ηπείρου. Η Ελλάς χρειάζεται ζωτικό χώρο. Αλλιώς θα πεθάνει.

      ΥΓ: Επειδή πρώτος εσύ μίλησες για γιατρούς αγαπητέ ανώνυμε 1:15μμ, και καταλαβαίνοντας την ειλικρινή σου ανησυχία, με την σειρά μου, σε προτρέπω και εσένα να πας σε ψυχίατρο για να εξετάσει τα αλβανολαγνικά σου αισθήματα προς τις παλλακίδες των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

      Αργοναύτης

      Διαγραφή
  4. μάγκες, τι λετε για τον φλωρο Πιερο Παυλο Παζολίνι; κρομανοειδης προκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, είναι Κρομανοειδής.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ κυριε, και κριμα που πηγε χαμενος.

      πριν μαθω την κατηγορία αυτην, δεν θα' ξερα τι να πω και θα έλεγα μάλλον ότι πρόκειται για μεσογειακος. λογω της επιμειξίες λευκων της χωρας ειναι δυσκολο, αλλα το ειχαμε ξανθος νορδικος και οι μη μεσογειακοι. αυτο μου φαινεται τοσο ανιστορητο τωρα! ομως δεν ειναι κακοπροαιρετοι

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.