Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο κεφαλικός δείκτης στην Ολλανδία

O Bolk μελέτησε τον κεφαλικό δείκτη των κατοίκων της Ολλανδίας στη δημοσίευσή του υπό τον τίτλο "On the Index Cephalicus and the Absolute Dimensions of the Head of the Population of Holland". Εξέτασε τις διαστάσεις του κεφαλιού περίπου δέκα χιλιάδων Ολλανδών από όλες τις επαρχίες της χώρας.

Ο μέσος κεφαλικός δείκτης στις επαρχίες της Ολλανδίας κυμαίνεται από 79,5 μέχρι 81,5. Δηλαδή βρίσκεται περίπου στο όριο δολιχοκεφαλίας και μεσοκεφαλίας. Οι κύριοι φυλετικοί τύποι που κατοικούν στην Ολλανδία είναι...
ο Κρομανοειδής, ο Νορδικός και ο Αλπικός. Οι Νορδικοί είναι δολιχοκέφαλοι, οι Κρομανοειδείς κυρίως δολιχοκέφαλοι με τάσεις μεσοκεφαλίας, ενώ οι Αλπικοί είναι βραχυκέφαλοι. Ο κεφαλικός δείκτης που βρήκε ο Bolk δείχνει εμμέσως ότι η πλειοψηφία των Ολλανδών είναι Κρομανοειδείς και Νορδικοί, με σημαντική μειοψηφία Αλπικών. Αυτό έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την αντίληψη που έχουμε όλοι μας για τους Ολλανδούς, θεωρώντας τους πρακτικά ως Γερμανούς, λόγω του ότι είναι Νορδικοί/Κρομανοειδείς.

Ένα άλλο εύρημα της μελέτης είναι ότι ο πληθυσμός των πόλεων έχουν στενότερο κεφάλι, από ότι ο πληθυσμός της επαρχίας. Έχοντας υπόψη ότι οι Νορδικοί έχουν το στενότερο κεφάλι από τους τρεις προαναφερθέντες φυλετικούς τύπους, διαπιστώνουμε ότι οι Νορδικοί έχουν τάση να συγκεντρώνονται στις πόλεις, πράγμα που εξηγείται λόγω του δυναμικού χαρτακτήρα τους.

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ28 Ιανουαρίου 2015 στις 10:04 μ.μ.

    ΕΠΕΙΔΗ,ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ:"Η ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ".ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ,ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΝ.Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΑ.
    ΠΑΡΟΤΙ ΠΗΓΗ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ,ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ,ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΑΡΘΡΑ,ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ-ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ """ΚΥΡΟΣ"""ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥΣ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.