Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Corneliu Codreanu - Αθάνατος!


O Corneliu Codreanu, μια ηρωική μορφή, βγαλμένη σαν από παραμύθι, ένα υπόδειγμα τελειότητας, περνά στην αθανασία μια μέρα σαν σήμερα, το 1938. Ο αγώνας του παραμένει μέχρι και σήμερα παράδειγμα για όλους τους εθνικιστές. Διαβάστε το αφιέρωμα για την δράση του και τον φυλετικό του τύπο.

Corneliu Codreanu 
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Φυλετικός τύπος και καταγωγή

Κάθε άνθρωπος επιθυμεί να γνωρίζει για την καταγωγή του. Ακόμη και όσοι το παίζουν υπεράνω πατρίδων ή φυλών, κατά βάθος ενδιαφέρονται για την καταγωγή τους. Η σύνδεση με τους προγόνους είναι ένα αίσθημα που δύσκολα εξηγείται με την λογική, καθώς αποτελεί έναν αόρατο ισχυρό δεσμό που επιδρά στην συμπεριφορά μας.

Η φυλετική ανθρωπολογία είναι ο επιστημονικός κλάδος που μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή ενός ανθρώπου ή ενός λαού. Η γενετική δεν έχει ακόμα συνδέσει τις γενετικές ακολουθίες με τα σωματικά χαρατηριστικά, οπότε σήμερα μόνο η φυλετική ανθρωπολογία μπορεί να δώσει απαντήσεις στο ζήτημα της καταγωγής. Θα δούμε με ποιον τρόπο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κρατάνε οικογενειακά δέντρα ή αρχεία. Πράγμα που σημαίνει ότι οι όποιες πληροφορίες μας, φτάνουν το πολύ...

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

W. Hambly - Source book for African anthropology

Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία σχετικά με την φυσική ανθρωπολογία της Αφρικής είναι το έργο του W. Hambly "Source book for African anthropology" που εκδόθηκε το 1937. Είναι μια πολύτιμη συλλογή ανθρωπολογικών δεδομένων για όλη την Αφρικανική ήπερο. Το κομμάτι που αναφέρεται καθαρά στη φυσική ανθρωπολογία είναι το κεφάλαιο IV του πρώτου μέρους.

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η Αφρική είναι σχεδόν ανεξερεύνητη από πλευράς φυσικής ανθρωπολογίας. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Έγιναν πολυάριθμες μελέτες, όμως ήταν αρκετά αποσπασματικές. Μία σημαντική συμβολή του βιβλίου είναι η προσπάθεια συγκέντρωσης των κύριων ανθρωπολογικών δεδομένων για όλη την Αφρική σε έναν τόμο. Άλλα διαθέσιμα βιβλία για την φυσική ανθρωπολογία της Αφρικής είναι του Selgiman και του Baker, ο τελευταίος με τυπολογία κατά Eickstedt.

Ο Hambly χωρίζει τους κατοίκους της Αφρικής γεωγραφικά. Αρχίζει με την δυτική Αφρική και τους κλασικούς...

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δολιχοκεφαλία και βραχυκεφαλία


Στην εικόνα φαίνεται η διαφορά δολιχοκεφαλίας, αριστερά και βραχυκεφαλίας, δεξιά.
Αν και το κρανίο δεν έχει σχηματιστεί πλήρως στα βρέφη, η τάση στα συγκεκριμένα της φωτογραφίας είναι εμφανής.

Η εικόνα είναι από το Korrespondenz-Blatt der deutschen Gesellschaft für Anthropologie, Ethnologie und Urgeschichte, 1905, σελ.44.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ανθρωπολογική μελέτη της Γερμανίας

Μια εξαιρετική μελέτη για την ανθρωπολογία της Γερμανίας δημοσίευσε ο Βρετανός ανθρωπολόγος F.G. Parsons στο Journal of The Royal Anthropological Institute, υπό τον τίτλο "Anthropological Observations on German Prisoners of War", το 1919. Σε αυτήν μελέτησε 925 νοσηλευόμενους Γερμανούς αιχμαλώτους πολέμου ως προς τον κεφαλικό δείκτη, τον προσωπικό δείκτη και το χρώμα μαλλιών και ματιών.

Ο Parsons βρίσκει στους Γερμανούς μέσο κεφαλικό δείκτη 82,5. Σε αντίθεση, σε 230 Βρετανούς στρατιώτες και φοιτητές ιατρικής βρίσκει μέσο κεφαλικό δείκτη 78,2 επιβεβαιώνοντας την δολιχοκεφαλία της Βρετανίας. Η διαφορά αυτή...

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ο Γεώργιος Γεμιστός-Πλήθων για την φυλετική ομοιογένεια

"Το πολύ δε της στρατιάς, και το αναγκαιότατον, ομόφυλον τε είναι και οικείο, αλλά μη ξενικό. Άπιστα γαρ τα πολλά των ξενικών, και στρεφόμενα πολλάκις, αυτά πολέμια αντί σωτήρων τε και φυλάκων φιλεί γίγνεσθαι. Τα δ'οικεία καλώς θεραπευόμενα τω παντί βεβαιότερα τε και πιστότερα."



Ο Γεώργιος Γεμιστός ήταν Έλληνας φιλόσοφος του Μεσαίωνα. Αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αναγέννησης και έναν από τους πρώτους που αναγνώρισαν την φυσική και πολιτισμική συνέχεια του Ελληνισμού. Έδρασε στο Δεσποτάτο του Μυστρά, όπου ίδρυσε φιλοσοφική σχολή. Είχε μελετήσει διεξοδικά...

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η φυλετική σύνθεση στα Βαλκάνια σύμφωνα με τους Lebzelter και Schade


O Victor Lebzelter ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αυστριακούς ανθρωπολόγους. Έκανε εκτεταμένες ανθρωπολογικές μελέτες στα βαλκάνια και δημοσίευε τακτικά σε ανθρωπολογικά περιοδικά της Γερμανίας. Ο Heinrich Schade ήταν Γερμανός ανθρωπολόγος, ένας από τους πολλούς που ήταν δραστήριοι, με αποκορύφωμα την δεκαετία του '30.

Στον παραπάνω πίνακα εμφανίζεται η φυλετική σύνθεση στα Βαλκάνια. Οι στήλες του πίνακα του Lebzelter αντιστοιχούν σε Σέρβους, Αλβανούς, Βούλγαρους, Τούρκους και Έλληνες Μακεδόνες. Ο Schade έκανε αναλυτική μελέτη στη Μακεδονία, με επιπλέον ξεχωριστά ποσοστά στις δύο τελευταίες στήλες για τους Μουσουλμάνους και τους Βλάχους.

Οι φυλετικοί τύποι που χρησιμοποιούνται στον πίνακα είναι οι εξής:

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

José Antonio: Presente!


Σαν σήμερα το 1936 περνά στην αιωνιότητα ο ήρωας του Ισπανικού εθνικισμού José Antonio Primo de Rivera. Μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα για την δράση του και τον φυλετικό του τύπο.

José Antonio
ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Φυλετική ανθρωπολογία και κοινωνικές επιστήμες

Η ανάπυξη της ανθρωπολογίας και η μελέτη της ποικιλομορφίας στον άνθρωπο, αποκάλυψε ότι το ανθρώπινο είδος αποτελείται από δεκάδες φυλές, με σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Οι ανθρώπινες φυλές διαφέρουν, εκτός από την εμφάνιση και στην συμπεριφορά. Κάθε φυλή έχει τα δικά της ψυχικά γνωρίσματα. Οι φυλετικές μελέτες, από την πρώτη στιγμή, άσκησαν επίδραση στις κοινωνικές επιστήμες, καθότι αυτές είναι που μελετούν την συμπεριφορά των ανθρώπων. Παρότι η φυλετική γνώση καταπιέζεται για πολιτικούς λόγους, η πραγματικότητα είναι ότι φυλετική διαφοροποίηση στον άνθρωπο θα έπρεπε να αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα μελέτης σε όλες τις κοινωνικές επιστήμες.

Οι κοινωνικές επιστήμες είναι οι εξής: Κοινωνιολογία, Οικονομικές επιστήμες, Πολιτικές επιστήμες, Παιδαγωγικά, Ιστορία, Δίκαιο, Ψυχολογία και Γλωσσολογία. Οι επιστήμες αυτές μελετούν διάφορους τομείς της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Θα δούμε για ποιον λόγο η φυλετική γνώση είναι απαραίτητη σε κάθε κλάδο.

Η Κοινωνιολογία μελετά την συμπεριφορά των ανθρώπινων κοινωνιών. Καθίσταται προφανές ότι η φυλετική ανθρωπολογία θα έπρεπε να είναι ο πυρήνας της επιστήμης αυτής. Πλην κάποιων ομολογουμένως βασικών κοινών συμπεριφορών στο ανθρώπινο είδος,

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ο Eugen Fischer για τα ξενα φυλετικά στοιχεία


"Όταν ένας λαός θέλει να διατηρήσει την φύση του, πρέπει να απορρίψει ξένα φυλετικά στοιχεία και αν έχουν ήδη παρεισφρήσει, πρέπει να τα καταπιέσει και να τα εξαλείψει."

Eugen Fischer, διάλεξη στο Βερολίνο


Ο Eugen Fischer, ένας από τους σημαντικότερους βιολόγους και ανθρωπολόγους του περασμένου αιώνα, διαπιστώνει ότι...

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Το χρώμα του δέρματος στον πλανήτη - συνδυαστικός Coon-Biasutti


Ο παραπάνω χάρτης είναι συνδυαστικός των στοιχείων του Carleton Coon και Renato Biasutti για το χρώμα του δέρματος των ανθρώπων όλου του πλανήτη. Η κατανομή βασίζεται στην χρωματική κλίμακα von Luschan και αναφέρεται στους ιθαγενείς πληθυσμούς κάθε ηπείρου.

Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε δείξει πως στο χρώμα του δέρματος επηρεάζεται...

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο φυλετικός τύπος των αρχαίων Ελλήνων

Ελληνίδες δια μέσου των αιώνων: Μινωική, Κυκλαδική, Μυκηναϊκή, Κλασική, Σύγχρονη


ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αυτό το κείμενο προβαίνει σε μια κριτική θεώρηση των διαθέσιμων ενδείξεων σχετικά με τον φυλετικό τύπο των Αρχαίων Ελλήνων. Από τη μία, αποτελεί από μόνη της μια ανθρωπολογική μελέτη και από την άλλη είναι μια απάντηση σε εκείνους, ειδικά της Νορδικιστικής σχολής, που ισχυρίζονται ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν σωματικά διαφορετικοί από τους σύγχρονους. Αν μερικές φορές φαίνεται ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στο να πείσουμε τον αναγνώστη για τα πιο απλά σημεία, αυτό γίνεται λόγω της επιθυμίας μου να μην αφήσω κανένα από τα επιχειρήματα της άλλης άποψης αναπάντητα.

ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οι πρώτοι ανθρωπολόγοι πίστευαν ότι οι Έλληνες ανήκαν κυρίως στην Μεσογειακή(α)φυλή. Αυτή είναι η άποψη του Sergi [1] και του Ripley [2]. Σε μια πιο πρόσφατη μελέτη για το ζήτημα της Φυλής, ο John R. Baker στο [5] λέει ότι οι μεταγενέστερες έρευνες "δεν φαίνεται να έχουν διαψεύσει αυτές τις απόψεις". Ο Buxton στο [3] εκφράζει την ίδια γενική άποψη, ωστόσο παρατηρεί ότι βραχυκέφαλοι(β) αποτελούν μέρος του Ελληνικού πληθυσμού από την αρχή και ότι οι Έλληνες ήταν μια μίξη Αλπικών(γ) και Μεσογειακών από "σχετικά πρώιμη εποχή". Ο Αμερικανός ανθρωπολόγος Coon στο [4] συμφωνεί ότι

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Φυσική και φυλετική ανθρωπολογία

Η φυσική ανθρωπολογία μελετά την ποικιλομορφία και την εξέλιξη στον άνθρωπο. Μέσω μετρήσεων και παρατηρήσεων εξάγονται συμπεράσματα για την μορφή και την συμπεριφορά των ανθρώπων. Είναι η επιστήμη που μελετά τις φυλές του ανθρώπου, όμως το αντικείμενό της είναι ευρύτερο. Η φυσική ανθρωπολογία για παράδειγμα μελετά την ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος βάσει ηλικίας, παθολογικής κατάστασης ή άλλων παραγόντων. Μελετά το σχήμα και τις διαστάσεις όλων των εξωτερικών ή ακόμα και εσωτερικών οργάνων του σώματος, σε κανονικές ή τεχνητές συνθήκες για μελέτες εργονομίας, σχεδίασης ρούχων, κτλ. Ακόμα βοηθά στην εγκληματολογία με την ανακατασκευή του ανθρώπινου σώματος ή του προσώπου από λείψανα για να γίνει αναγνώριση του θύματος. Μελετά τον άνθρωπο στην ζώσα και την σκελετική μορφή του.

Βέβαια η σημαντικότερη συνεισφορά της φυσικής ανθρωπολογίας είναι στη μελέτη των ανθρωπίνων φυλών. Η φυλετική ανθρωπολογία είναι ο...

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Εξοπλισμός ανθρωπολογικών μετρήσεων

Παρακάτω εικονίζονται τα βασικά όργανα που είναι απαραίτητα για την διεξαγωγή ανθρωπολογικών μετρήσεων. Τα όργανα μετρούν διαστάσεις, είναι εύχρηστα και μεταφέρονται εύκολα. Στα αγγλικά λέγονται Sliding Calipers και Spreading Calipers και στην πράξη είναι παχύμετρα.

Με τα Spreading Calipers μετρώνται οι διαστάσεις του κρανίου για την εύρεση του κεφαλικού δείκτη, το πλάτος του προσώπου (διζυγωματική διάμετρος/bizygomatic breadth), η διάμετρος των σαγονιών (bigonial breadth) και σπανιότερα η διάμετρος των κροτάφων.

Με τα Sliding Calipers μετρώνται...

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ο Κάρολος Δαρβίνος για τους αρίστους και την ευγονική

"Αν οι διάφορες δικλείδες... δεν εμποδίσουν τους απερίσκεπτους, τους φαύλους και εν γένει τα κατώτερα μέλη της κοινωνίας να αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο από αυτόν της καλύτερης τάξης των ανθρώπων, το έθνος οπισθοδρομεί, όπως έχει γίνει συχνά στην παγκόσμια ιστορία."

Charles Darwin, The Descent of Man


O Δαρβίνος διατυπώνει συμπυκωμένες τις ευγονικές του απόψεις. Θεωρεί ότι υπάρχει...

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Φυλή και ιδεολογία

Κάθε άνθρωπος συνειδητά ή ασυνείδητα εντάσσεται σε ένα ιδεολογικό στρατόπεδο. Επιδρά ο φυλετικός τύπος για την διαμόρφωση της ιδεολογίας ενός ατόμου; Και εφόσον γίνει κάποιος ιδεολόγος, πώς επηρεάζει την δράση του;

Η διαμόρφωση της ιδεολογίας εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Σημαντική παράμετρος είναι οι γνώσεις και η μόρφωση, που στηρίζουν ορθολογικά το ιδεολογικό οικοδόμημα. Ακόμη σημαντικότεροι παράγοντες είναι οι ανορθολογικοί. Οι εμπειρίες και η βιωματική σχέση με την ιδεολογία, δημιουργούν φλογερή πίστη στο ιδανικό, όποιο και αν είναι αυτό. Εκμεταλλευόμενος βιωματικές και ανορθολογικές μεθόδους, όπως τραγούδια, σύμβολα, τελετές, προπαγάνδα, προβολή προτύπων, κτλ μπορεί κανείς να δημιουργήσει πιστούς ιδεολογικούς στρατιώτες.

Όπως γίνεται κατανοητό, οι παραπάνω παράμετροι ελάχιστα σχετίζονται με τη φυλή. Είναι επίκτητες συμπεριφορές. Η ιδεολογική κατήχηση...

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Οι φυλετικοί τύποι της Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ινδίας - σύνθετα πρόσωπα

Εν αναμονή της αναβάθμισης του humanphenotypes.com, σας παρουσιάζουμε τους κύριους φυλετικούς τύπους της παλιάς έκδοσης. Συγκεκριμένα αυτούς που κατοικούν σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Τα σύνθετα πρόσωπα προέκυψαν μέσω λογισμικού μορφοποίησης προσώπου.

Σαχάριος

Βερβερικός...

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ναπολέων Βοναπάρτης, ένας μεγαλειώδης ήρωας - σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης (1769-1821) ήταν στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης της Γαλλίας. Γεννήθηκε στην Κορσική, από γονείς μικρότερης αριστοκρατικής οικογένειας. Η Κορσική είχε μόλις πριν ένα χρόνο παραχωρηθεί στη Γαλλία από την Δημοκρατία της Γένοβας και οι κάτοικοι ήταν στην πράξη Ιταλοί. Μάλιστα η οικογένεια Βοναπάρτη ανήκε πρωτύτερα στην Ιταλική αριστοκρατία, ενώ ο ίδιος ο Ναπολεων ήξερε Ιταλική διάλεκτο και δεν μπόρεσε να μιλήσει ποτέ σωστά τα Γαλλικά σε όλη του τη ζωή. Βαφτίστηκε καθολικός και είχε άλλα εφτά αδέρφια.

Πήγε σχολείο στη Γαλλία και έπειτα σε περιφερειακή στρατιωτική σχολή. Ήταν καλός σε μαθηματικά, ιστορία και γεωγραφία. Έπειτα έγινε δεκτός στην στρατιωτική σχολή του Παρισιού, βγάζοντας τη σχολή σε ένα χρόνο αντί για το κανονικό που ήταν δύο χρόνια, λόγω οικονομικών δυσκολιών έπειτα από τον θάνατο του πατέρα του. Αποφοιτεί με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού το 1785, σε ηλικία 16 ετών. Όταν ξεσπά η Γαλλική Επανάσταση, στα πρώτα ταραχώδη χρόνια, ο Ναπολέων συμμετέχει στον αγώνα των Κορσικανών για ανεξαρτητοποίηση από τη Γαλλία, όμως διαφωνεί με τον αρχηγό των Κορσικανών Pasquale Paoli, πιθανόν λόγω του ότι ο τελευταίος ζητά την στήριξη του Αγγλικού ναυτικού ώστε να γίνει η Κορσική Βρετανικό προτεκτοράτο, πράγμα που συνέβη για ένα διάστημα. Ο Ναπολέων και η οικογένειά του εκδιώκεται από το νησί και γυρνά στη Γαλλία.

Ο Ναπολέων έχει γίνει πλέον θιασώτης των δημοκρατικών ιδεών. Στην Γαλλία μαίνεται εμφύλιος πόλεμος σε πολλές επαρχίες μεταξύ της δημοκρατικής επαναστατικής κυβέρνησης, που έχει φέρει τη χώρα σε σημείο διάλυσης λόγω κακοδιαχείρισης και...

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου για τη φυλή

"Εις το μέγα βάθος κάθε λαού, υπάρχουν τα κληρονομικά του συναισθήματα. Το βάθος τούτο είναι που ονομάζουμε ψυχή ενός έθνους. Ο φυλετικός χαρακτήρας σχηματίζει την ιστορία ενός λαού. Κυβερνά μόνο αυτός, ουδέποτε δε ή σπάνιότατα οι θεσμοί. Όταν μάθουμε τον χαρακτήρα των λαών, το αναλλοίωτο τούτο στοιχείο, τότε διαβάζουμε τα ιερογλυφικά της ιστορίας. Η φυλή εξηγεί τα μεγαλεία και τας καταπτώσεις, αυτή είναι το παν εις την ζωή των λαών. Η φυλή είναι ένα ον διαρκές, το οποίο απαρτίζεται από τα ζώντα άτομα που την αποτελούν και από την
ατελεύτητη σειρά των νεκρών που υπήρξαν προγονοί της. Το μόνο διαρκές ον στον κόσμο είναι ο χαρακτήρας ενός λαού και ο χαρακτήρας αυτός δημιουργεί τους θεσμούς, την τέχνη, την ιστορία ενός λαού."

Ζαχαρίας Παπαντωνίου, άρθρο στην εφημερίδα Εστία


Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου, σημαντικότατος λογοτέχνης της σύγχρονης Ελλάδας, διαπιστώνει σε όλο της το βάθος την έννοια της φυλης. Συνδέει τη φυλή με...

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Θνητοί και αθάνατοι

Η ανθρώπινη φύση είναι θνητή. Αναρίθμητοι οι άνθρωποι που έχουν εισέλθει και εξέλθει από το βασίλειο της ζωής. Η ζωή και ο θάνατος είναι πραγματικότητα της φύσης, ή ακριβέστερα είναι ο ίδιος ο πυρήνας της έμβιας ύπαρξης.
 
Όλοι μας είμαστε εξοικειωμένοι τόσο με την γέννηση, όσο και με τον θάνατο. Και ενώ ο θάνατος είναι κάτι το τόσο γνωστό και αναπόφευκτο, εντούτοις πολλοί τρομάζουν στην ιδέα του. Ο φόβος του θανάτου είναι ένα ζωώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης. Ωστόσο, ο άνθρωπος με τις πνευματικές του ικανότητες μπορεί να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του πολύ βαθύτερα από ότι τα υπόλοιπα ζώα. Ένας συνειδητοποιημένος και μορφωμένος άνθρωπος γνωρίζει ότι κάποια στιγμή θα έρθει το αναπόφευκτο. Γι' αυτό το λόγο οφείλει να αγωνίζεται για το αιώνιο και αθάνατο και όχι για το στιγμιαίο και εφήμερο. Με τον θάνατο σβήνεται οτιδήποτε μηδαμινό και λάμπει το αιώνιο. Όποιος έχει θέσει ως στόχο της ζωής του...