Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Nazi Primer - The Hitler Youth Manual

Στη Γερμανία, το Εθνικοσοσιαλιστικό κράτος (1933-1945) αναγνώρισε την μεγάλη σημασία της φυλής. Έδωσε ώθηση στις φυλετικές έρευνες και εισήγαγε την εκμάθηση βασικών φυλετικών εννοιών στην σχολική εκπαίδευση.

Σκοπός του ηγέτη του κράτους, Adolf Hitler, ήταν να μην βγει μαθητής από την εκπαίδευση χωρίς να γνωρίζει τις ανθρώπινες φυλές, τις ευρωπαϊκές τουλάχιστον. Η καλλιέργεια της φυλετικής συνειδητοποίησης είχε να κάνει με το να κατανοήσουν οι νέοι την επίδραση των φυλών στην ιστορία και τον πολιτισμό. Επίσης, σκοπός των κυβερνώντων ήταν η φυλετική βελτίωση με όρους ευγονικής.

Στη Νεολαία του Χίτλερ δίνονταν εκτός των άλλων και ένα βιβλίο, στα Αγγλικά μεταφρασμένο ως "Nazi Primer", εδώ έκδοσης του 1938, που εισήγαγε τους νέους στην κληρονομικότητα, την φυλετική ανθρωπολογία, την ιστορία του Γερμανικού έθνους, την γεωπολιτική θέση της Γερμανίας, την πολιτιστική και πολιτική σχέση με γειτονικά κράτη και λαούς, τους Γερμανικούς πληθυσμούς εκτός Γερμανίας, την πληθυσμιακή πολιτική και τις πλουτοπαραγωγικες πηγές του κράτους.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο βιβλίο που εξηγούσε πλήρως την θέση της πατρίδας τους στον κόσμο από κάθε άποψη. Εντάσσονταν βέβαια στις επιδιώξεις του καθεστώτος, ωστόσο οι γνώσεις που παρείχε στους νέους ήταν εντυπωσιακές. Μέσα από τέτοιες εκδόσεις προετοιμάζονταν η νέα γενιά ηγετών των Εθνικοσοσιαλιστών. Παρότι το βιβλίο είναι για νέους, το επίπεδό του είναι πολύ υψηλό, πόσο μάλλον σε σχέση με τα σημερινά βιβλία.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε, καθώς η δομή του είναι υποδειγματική. Τέτοιες εκδόσεις θα έπρεπε να δίνονται σε όλους τους νέους σε κάθε πολιτισμένο κράτος για να δημιουργούνται ολοκληρωμένοι πολίτες. Δυστυχώς στην σύγχρονη παρακμιακή εποχή της σιωνιστικής επικράτησης, οι νέοι προορίζονται για ανούσιες καταναλωτικές διασκεδάσεις και όχι για σκεπτόμενα ολοκληρωμένα άτομα.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Rushton J. - Race, Evolution, Behavior

Ο Jean Philippe Rushton (1943-2012) ήταν καθηγητής ψυχολογίας στον Καναδά. Μελέτησε τις διαφορές των φυλών ως προς την συμπεριφορά τους. Είχε έντονη επιστημονική και συγγραφική δραστηριότητα και ήταν επικεφαλής ανεξάρτητου ομίλου φυλετικών ερευνών, δυστυχώς νορδικιστικού. Οι μελέτες του τον οδήγησαν στην διαπίστωση των σημαντικών διαφορών μεταξύ των ανθρωπίνων φυλών, εστιάζοντες στις τρεις μεγάλες ομάδες φυλών, Λευκή, Μαύρη, Κίτρινη.

Μελετώντας τον αλτρουισμό, διαπίστωσε ότι η γενετική ομοιότητα οδηγεί σε πιο φιλική συμπεριφορά μεταξύ των ανθρωπων. Αυτό προφανώς οφείλεται στα ψυχικά φυλετικά που ωθούν τους ομόφυλους να συναναστρέφονται με μεγαλύτερη ευκολία και φιλικότητα.

Το σημαντικότερο βιβλίο του εκδόθηκε το 1995 με τίτλο "Race, Evolution, Behavior" - στο σύνδεσμο δίνεται η συντομευμένη έκδοση. Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια περιγραφή όσο γίνεται πιο κατανοητή - μη ξεχνάμε απευθύνεται σε αμερικανάκια μαζανθρώπους - εξηγώντας τις διαφορές μεταξύ...

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Sergi G. - The Mediterranean Race

Ο Giuseppe Sergi (1841–1936) ήταν Ιταλός ανθρωπολόγος. Σπούδασε θεωρητικές και μετέπειτα φυσικές επιστήμες, όπου ειδικεύτηκε στην φυλετική ανθρωπολογία. Έγινε καθηγητής ανθρωπολογίας το 1880 και ίδρυσε εργαστήριο φυλετικών μελετών. Οι φυλετικές μελέτες ήταν ακόμα στα σπάργανα στην Ιταλία. Ο Sergi ιδρύει ινστιτούτο και περιοδικό ανθρωπολογίας, εμφανίζοντας έντονη επιστημονική δραστηριότητα. Το σημαντικότερο βιβλίο του με τίτλο "The Mediterranean Race", εκδίδεται το 1901.

Το βιβλίο του είναι μια μονογραφία για τον Μεσογειακό φυλετικό τύπο. Ο Sergi αντιτίθεται στη χρήση του κεφαλικού δείκτη για την φυλετική ταξινόμηση και αντ΄αυτού προτείνει την θεώρηση της συνολικής μορφολογίας του κρανίου. Να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος που εισάγει τον όρο Μεσογειακή φυλή για τον καστανό δολιχοκεφαλικό τύπο της λεκάνης της Μεσογείου. Θεωρεί ότι η Μεσογειακή φυλή προήλθε από την Ανατολική Αφρική και εξαπλώθηκε βόρεια, καλύπτοντας την Μέση Ανατολή, την Νότια Ευρώπη, ενώ ένας κλάδος της φτάνει στο Βορρά, όπου προκύπτει ο Νορδικός τύπος.

Διαπιστώνει ορθά ότι ο Μεσογειακός τύπος είναι υπεύθυνος για την δημιουργία των αρχαίων πολιτισμών της Αιγύπτου, της αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης, της Μεσοποταμίας και άλλων. Αντιτίθεται στην αντιεπιστημονική, φαντασιακή και γελοία θεώρηση του Νορδικισμού ότι ξανθοί Γερμανοειδείς δημιούργησαν όλους αυτούς τους πολιτισμούς, αλλά χάθηκαν τα ίχνη τους λόγω μίξης. Πολύ καλά γνωρίζουν άπαντες ότι οι βόρειες φυλές ήταν βάρβαρες και απολίτιστες μέχρι και τον Μεσαίωνα. Μιλά με θετικά λόγια για την Μεσογειακή φυλή και γελοιοποιεί τους Νορδικιστές, αλλά αυτό φαίνεται περισσότερο σε άλλες δημοσιεύσεις του.

Το βιβλίο του ελάχιστες πληροφορίες δίνει, αλλά έχει ιστορική σημασία για την φυλετική ανθρωπολογία.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Eickstedt E. - Rassenkunde und Rassengeschichte der Menschheit

O Egon Freiherr von Eickstedt (1892-1965) ήταν Γερμανός ανθρωπολόγος. Μετά από σπουδές σε πολλά αντικείμενα, τον κέρδισε η ανθρωπολογία. Γίνεται καθηγητής πανεπιστημίου το 1921 και αρχίζει τα ταξίδια κάνοντας ανθρωπολογικές μελέτες. Λαμβάνει διάφορες θέσεις σε πανεπιστημιακά και ερευνητικά ινστιτούτα φυλετικών μελετών της Γερμανίας. Όταν η εξουσία πηγαίνει στους Εθνικοσοσιαλιστές, συμμετέχει ενεργά στις φυλετικές τους πολιτικές. Εκδίδει πλήθος βιβλίων με φυλετικές μελέτες. Μετά τον πόλεμο συνεχίζει τις μελέτες και τα ταξίδια του σε όλον τον κόσμο.


Το σημαντικότερο βιβλίο του εκδίδεται το 1934 με τίτλο "Rassenkunde und Rassengeschichte der Menschheit". Στο ογκώδες έργο του ο Eickstedt περιγράφει αναλυτικά όλες τις φυλές του κόσμου. Μας δίνει την πιο λεπτομερή φυλετική ταξινόμηση που έχει γίνει ποτέ. Αυτή ακολουθείται μέχρι και σήμερα, ειδικά για τις φυλές εκτός Ευρώπης, οι οποίες δεν είχαν μελετηθεί σε τέτοιο βαθμό από άλλους μελετητές. Η τυπολογία του ακολουθείται σε μεγάλο βαθμό από το humanphenotypes.com. Οι εξαιρετικές του περιγραφές και λεπτομέρειες είναι αποτέλεσμα των πολυάριθμων ταξιδιών του σε όλον τον κόσμο. Ο Eickstedt θεωρείται ο σημαντικότερος φυλετικός ανθρωπολόγος.


Δυστυχώς το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί, αλλά δεν υπάρχει και διαθέσιμο στο διαδίκτυο, ούτε καν στη Γερμανική γλώσσα! Διάφορα στοιχεία μπορεί να αντλήσει κανείς από αποσπάσματα στο διαδικτυο.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Deniker J. - The Races of Man

Ο Joseph Deniker (1852-1918) ήταν Γάλλος ανθρωπολόγος. Γεννήθηκε στη Ρωσία, όπου σπούδασε και εργάστηκε ως μηχανικός. Πηγαίνοντας στη Γαλλία, σπουδάζει φυσικές επιστήμες και ασχολείται με την ζωολογία και την ανθρωπολογία.

Σημαντικότερο έργο του είναι "The Races of Man", που εκδόθηκε το 1900. Ο Deniker παρουσιάζει το πρώτο αρκετά λεπτομερές σύστημα ταξινόμησης των ανθρωπίνων φυλών ολόκληρου του πλανήτη. Επεκτείνει δραστικά το απλοϊκό σύστημα των τριών φυλών του Ripley και αντ' αυτού θέτει τα θεμέλια για τον σύγχρονο διαχωρισμό των φυλών.

Είναι ο πρώτος που εισάγει τον όρο Νορδικός για τον ξανθό δολιχοκεφαλικό τύπο της βορείου Ευρώπης, ο οποίος έκτοτε...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Lapouge G. - Les Selections Sociales

Ο Georges Vacher de Lapouge (1854-1936) ήταν Γάλλος ανθρωπολόγος. Σπούδασε νομικά, ιστορία, φιλολογία και ανθρωπολογία. Μελέτησε τα έργα του Darwin και του Galton, εισάγοντας τον όρο ευγονική στη Γαλλία. Δίδαξε ανθρωπολογία στο Μονπελιέ, εισάγοντας για πρώτη φορά την μελέτη της επίδρασης των φυλών στην κοινωνική διάρθρωση ενός κράτους. Διώχθηκε συστηματικά από διάφορους αρλουμπολόγους συστημικούς "κοινωνιολόγους" της εποχής όμως δεν το έβαλε κάτω. Έγραφε συστηματικά σε περιοδικά ανθρωπολογίας που εκδίδονταν κυρίως στη Γερμανία, διατηρούσε επαφές με οπαδούς της ευγονικής στις ΗΠΑ και κυκλοφόρησε βιβλία με τις φυλετικές του μελέτες, που βασίζονταν στις διαλέξεις του. Αν και νορδικιστής, η συμβολή του στη μελέτη από φυλετική σκοπιά των κοινωνικών φαινομένων ήταν κορυφαία. Υπήρξε σοσιαλιστής, όμως με τις φυλετικές και ευγονικές ιδέες του, όπως ήταν αναμενόμενο παραμερίστηκε.

Σημαντικότερο βιβλίο του είναι το "Les Selections Sociales" που εκδόθηκε το 1896. Σε αυτό περιγράφει με ποιον τρόπο συμπεριφέρονται οι φυλές στα διάφορα κοινωνικά και ιστορικά φαινόμενα. Οι διαφορές στην συμπεριφορά τους οδηγεί σε μεταβολές στη φυλετική σύσταση των πληθυσμών, κάτι που έχει επίδραση στον πολιτισμό τους. Ο συγγραφέας αναφέρεται σε κοινωνική επιλογή σε αντιστοιχία με την φυσική επιλογή.

Η μελέτη αφορά κυρίως στην Ευρώπη, όπου διαχωρίζονται οι φυλές στον ξανθό δολιχοκεφαλικό Νορδικό, τον καστανό βραχυκεφαλικό Αλπικό και τον καστανό δολιχοκεφαλικό Μεσογειακό.

Στον πόλεμο, οι δολιχοκεφαλικές φυλές, ενεργητικές και δυναμικές, είναι αυτές που πληρώνουν το τίμημα με πολλούς νεκρούς, αφού αυτές αποτελούν τους μαχητές, ενώ οι βραχυκεφαλικοί Αλπικοί, άτολμοι και φιλήσυχοι, παραμένουν βοηθώντας από τα μετόπισθεν. Κατ' αυτόν τον τρόπο τα δραστήρια δολιχοκεφαλικά στοιχεία μειώνονται μετά από πολέμους.

Στην πολιτική, οι πλέον υποταγμένοι βραχυκέφαλοι προοδεύουν, ενώ οι δραστήριοι δολιχοκεφαλικοί παραμερίζονται ως κίνδυνος ή διώκονται ως αντίπαλοι, γεγονός που τους μειώνει αριθμητικά σε βάθος χρόνου.

Στην θρησκεία, ο συγγραφέας παραητηρεί ότι ο κλήρος κατά τον μεσαίωνα αποτελείται από τα πλέον δραστήρια φυλετικά στοιχεία, όμως η αγαμία τους και συνεπώς η μη παροχή απογόνων αποτέλεσε αρνητική επιλογή.

Στην ηθική, η φιλανθρωπία διατηρεί τα χειρότερα στοιχεία, ενώ ο συγγραφέας εξετάζει και ζητήματα πολυγαμίας ή μονογαμίας και την επίδρασή τους στην αναπαραγωγή των πιο δραστήριων ή όχι φυλών.

Στην οικονομία, οι δραστήριοι δολιχοκεφαλικοί συγκεντρώνονται στις μεγαλουπόλεις με την έντονη ζωή και τις πολλές ευκαιρίες, ενώ οι φιλήσυχοι βραχυκέφαλοι παραμένουν στην επαρχία. Αυτό σε συνδυασμό με την μειωμένη γεννητικότητα στα αστικά κέντρα, οδηγεί σε σταδιακή εξάλειψη των δραστήριων φυλών. Ως προς την οικονομική μετανάστευση, πάλι οι δραστήριοι και ριψοκίνδυνοι δολιχοκεφαλικοί Νορδικοί και Μεσογειακοί μεταναστεύουν πιο εύκολα, ενώ οι άτολμοι Αλπικοί μένουν στα πάτρια εδάφη. Αυτό οδηγεί σε αποψίλωση του πληθυσμού από τα καλύτερα φυλετικά στοιχεία του.

Το βιβλίο αυτό δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί, ούτε στα Αγγλικά! Συνεπώς μόνο όσοι γνωρίζουν Γαλλικά μπορούν να το διαβάσουν. Το βιβλίο αυτό είναι εντυπωσιακό και κάθε φυλετικός μελετητής οφείλει να το έχει διαβάσει.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Μαντώ Μαυρογένους, απόγονος της Αφροδίτης

Σήμερα, 25η Μαρτίου, επέτειος της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης και της αποτίναξης του ζυγού των Τούρκων. Μία από τις μορφές του αγώνα ήταν η Μαντώ Μαυρογένους. Κατάγονταν από Ελληνική οικογένεια που είχε καταφύγει στην Τεργέστη και ασχολούνταν με το εμπόριο. Με την έναρξη της επανάστασης επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους της Μυκόνου. Συνέβαλε αποφασιστικά στον αγώνα ιδιαίτερα στο θαλάσσιο μέτωπο, όπου εξόπλισε πλοία με δικά της χρήματα. Συμμετείχε σε αρκετές μάχες στην ενδοχώρα, πολεμώντας ηρωικά. Διεθεσε όλη της την περιουσία για τον Αγώνα. Τιμήθηκε από τον Καποδίστρια μεταπολεμικά.

Η Μαντώ Μαυρογένους σύμφωνα με την απεικόνιση της εποχής ανήκει στον Μεσογειακό φυλετικό τύπο. Στη γυναίκα ο τύπος αυτός αποτελεί πρότυπο κάλλους που θαυμάζεται ανά τους αιώνες στη δύση. Η ομοιότητά της με την Αφροδίτη της Μήλου είναι εντυπωσιακή.



Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Grant M. - The Passing of the Great Race

Ο Madison Grant (1865-1937) ήταν δικηγόρος και ιστορικός στις ΗΠΑ. Διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στην επιβολή αντιμεταναστευτικών νόμων και ήταν οπαδός της ευγονικής. Το 1916 δημοσίευσε το βιβλίο του "The Passing of the Great Race" που αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία και επηρέασε πολλούς.

Στο βιβλίο αυτό ο Grant αναπαράγει τις γνωστές ασυναρτησίες περί Νορδικισμού. Η επίδραση του βιβλίου του σημαίνει ότι οι αηδίες αυτές γίνονταν άνετα αποδεκτές σε Ευρώπη και Αμερική. Ωστόσο, τέτοια βιβλία παρότι διαδίδουν αντιεπιστημονικές θεωρίες, από την άλλη αυξάνουν το ενδιαφέρον για τις φυλετικές μελέτες. Οι αρνητές της φυλής βρίσκουν αφορμή τέτοια βιβλία για να απορρίψουν συλλήβδην όλη τη μελέτη της φυλετικής ανθρωπολογίας.

Ο Grant κρατά τον διαχωρισμό των τριών φυλών Μεσογειακός, Αλπικός, Νορδικός του Ripley. Περιγράφει στοιχειωδώς και τα ψυχικά χαρακτηριστικά των φυλών, με έμφαση στον Νορδικό τύπο. Γράφει και κάποια θετικά για τον Μεσογειακό τύπο. Επίσης υποστηρίζει την ευγονική και την εφαρμογή της από το κράτος.

Μικρό τμήμα του βιβλίου έχει ίσως κάποιο ενδιαφέρον. Ένας φυλετικός μελετητής έχει νόημα να το διαβάσει για να κατανοήσει το πλαίσιο της Νορδικιστικής αντίληψης.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ripley W. - The Races of Europe


Ο William Ripley (1867-1941) ήταν οικονομολόγος πανεπιστημιακός και φυλετικός μελετητής στις ΗΠΑ. Το 1899 συνέγραψε το έργο του "Races of Europe: A Sociological Study" με βάση τις διαλέξεις του στο πανεπιστήμιο Columbia. Το έργο του έλαβε θετικής αποδοχής και έγινε διάσημος.

Ο Ripley χωρίζει την Ευρώπη σε τρεις φυλές, Νορδική (Τευτονική), Αλπική και Μεσογειακή, όπου η Αλπική περιλαμβάνει όλους τους βραχυκέφαλους. Για την εποχή, ο διαχωρισμός αυτός ήταν αρκετά προχωρημένος, αν και ένα χρόνο μετά ο Deniker έδωσε πιο λεπτομερή ταξινόμηση.

Στην αρχή του βιβλίου περιλαμβάνεται μια ενδιαφέρουσα ανάλυση περί της σχέσης μεταξύ φυλής, έθνους και γλώσσας και πως αυτά συγχέονται από τους αγνοούντες την έννοια της φυλής. Έπειτα δίνεται η κατανομή των τριών φυλετικών τύπων στις χώρες της Ευρώπης. Τέλος γίνεται μια περιγραφή της ιστορίας της Ευρώπης, δυστυχώς και αυτή σε Νορδικιστικό πλαίσιο γραφικότητας, όπου πάλι ο Νορδικός τύπος φαιδρώς αποθεώνεται.

Ο Ripley φέρεται να κατανοεί ότι οι φυλές εκτός από σωματικές διαφορές έχουν και πνευματικές διαφορές και ότι αυτές επηρεάζουν καταλυτικά την ιστορία. Στο βιβλίο του γίνεται μια ενδιαφέρουσα ανάλυση περί ψυχικών διαφορών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γαλλία στην οποία ο Ripley παρουσιάζει χάρτες στους οποίους δίνονται οι συχνότητες διαζυγίων και αυτοκτονιών στις περιφέρειες της χώρας σε αντιπαραβολή με τον φυλετικό χάρτη. Παρατηρείται ταύτιση των κεντρικών περιοχών χαμηλών στατιστικά διαζυγίων και αυτοκτονιών με τις περιοχές που ζει ο Αλπικός τύπος και τα αντίθετα για τον Νορδικό και Μεσογειακό τύπο. Κι ενώ ο αναγνώστης περιμένει τον συγγραφέα αμέσως μετά να πει ότι αυτές προέρχονται από τα διαφορετικά ψυχικά χαρακτηριστικά των τριών φυλλών, ο Ripley λέει ότι οφείλονται σε κοινωνικούς λόγους! Τραγικό! Όμως ο αναγνώστης δεν είναι χαζός, καταλαβαίνει ότι οι διαφορές είναι φυλετικές.

Ενδιαφέρον βιβλίο, συστήνεται ανεπιφύλακτα, διευρύνει το πνεύμα.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Gunther H. - Racial Elements Of European History

Ο Hans Gunther (1891-1968) ήταν Γερμανός φυλετικός ανθρωπολόγος. Μετά τις σπουδές σε διάφορα επιστημονικά αντικείμενα εστίασε στις φυλετικές μελέτες. Έγραψε αρκετά βιβλία σχετικά με τον Γερμανικό λαό και τις καταβολές του. Το 1927 εκδίδεται το βιβλίο του "The Racial Elements of European History". Από το 1930 γίνεται καθηγητής πανεπιστημίου. Είναι ένθερμος εθνικιστής και μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Εργατών Γερμανίας. Όταν αυτό έρχεται στην εξουσία το 1933, ο Gunther γίνεται ο υπ'αριθμόν ένα φυλετικός ανθρωπολόγος στη Γερμανία και οι φυλετικές του θεωρίες κυριαρχούν.

Στο βιβλίο του αυτό ο Gunther μελετά τις ευρωπαϊκές φυλές και την επίδρασή τους στην ιστορία της Ευρώπης. Τις χωρίζει σε πέντε κύριους φυλετικούς τύπους, Νορδικός, Διναρικός, Μεσογειακός, Ανατολικός Βαλτικός, Αλπικός. Περιγράφει αναλυτικά τα σωματικά και τα ψυχικά τους χαρακτηριστικά. Οι περιγραφές του είναι πλήρως κατανοητές και αναλυτικές.

Η συνεισφορά του είναι τεράστια ειδικά στην εξέταση των ψυχικών χαρακτηριστικών. Πολλοί ανθρωπολόγοι έχουν αποφύγει να αναφερθούν σε ψυχικά χαρακτηριστικά με λεπτομέρειες ή δεν ασχολήθηκαν. Ωστόσο τα ψυχικά χαρακτηριστικά είναι αλληλένδετα με τα σωματικά και βοηθούν καταλυτικά στην μελέτη της ιστορίας και των πολιτισμών αλλά και στην φυλετική ταξινόμηση. Όποιος διαβάσει το βιβλίο του Gunther είμαι βέβαιος ότι η ζωή του θα έχει αλλάξει για πάντα. Θα βλέπει τους γύρω του και θα εξετάζει τη συμπεριφορά τους με άλλο μάτι.

Ο Gunther είναι θιασώτης της θεωρίας του Νορδικισμού, που λέει ότι ο ξανθός Νορδικός φυλετικός τύπος είναι ο μόνος υπεύθυνος για την δημιουργία πολιτισμού, είτε σήμερα, είτε κατά το παρελθόν, καθώς υπερέχει πνευματικά έναντι των άλλων. Δηλαδή όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί προήλθαν από τον ξανθό Νορδικό τύπο! Η πτώση των πολιτισμών αυτών και καλά οφείλεται στη μίξη του αίματος αυτών των ολιγάριθμων κυρίαρχων ξανθών τάξεων με τους απολίτιστους γηγενείς! Και αυτό σε όλους τους γνωστούς αρχαίους πολιτισμούς! Αυτές οι γελοιότητες του Νορδικισμού, που υποστηρίχθηκαν και από Άγγλους, Αμερικανούς, Γάλλους, αποτελούν κορυφαίο δείγμα αντιεπιστημονικότητας. Δεν πρέπει όμως να απορριφθεί όλο το έργο, αλλά ο αναγνώστης να καταλάβει πότε ο συγγραφέας υπερβάλλει και πότε αυτά που γράφει υποδηλώνουν καποια αλήθεια.

Υπό αυτό το πρίσμα, αυτός που θα διαβάσει το βιβλίο πρέπει να μπορεί να καταλάβει τι γράφει ο συγγραφέας για να ευλογήσει τα γένια του - τον Νορδικό τύπο - και τι για να δυσφημήσει τους άλλους τύπους, ειδικά τον Μεσογειακό. Ωστόσο, αν έχουμε κατά νου τον βαυκαλισμό του συγγραφέα και απομονώσουμε κάποιες αποθεωτικές περιγραφές για τον Νορδικό τύπο, στις περιγραφές των ψυχικών χαρακτηριστικών των φυλών γράφει ως επί το πλείστον αλήθειες.

Το βιβλίο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πλήρως κατανοητή ταξινόμηση των ευρωπαϊκών φυλών, αλλά κυρίως για την περιγραφή των ψυχικών διαφορών των φυλών. Είναι το μόνο βιβλίο που τις περιγράφει αναλυτικά. Δεν νοείται φυλετικός μελετητής που να μην το έχει διαβάσει. Το βιβλίο αυτό πρέπει να διαβαστεί οπωσδήποτε από όσους ασχολούνται με την φυλετική ανθρωπολογία.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Coon C. - The Races of Europe

Ο Carleton Coon (1904-1981) ήταν καθηγητής φυσικής ανθρωπολογίας σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του απέκτησε ενδιαφέρον για την φυσική ανθρωπολογία. Πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια κάνοντας φυλετικές μελέτες. Επιστρέφοντας, συγγράφει το βιβλίο "The Races of Europe" το 1939, για το οποίο είναι γνωστός.

Το βιβλίο αυτό είναι μια μελέτη των φυλών της Ευρώπης αλλά και των περιοχών που συνορεύουν με αυτή. Η μελέτη αφορά στην προϊστορική, ιστορική και σύγχρονη φυλετική σύνθεση της Ευρώπης.

Ως προς την προϊστορική φυλετική σύνθεση της Ευρώπης εντοπίζει δύο κύριες συνιστώσες, τους γηγενείς Upper Paleolithic και τους Μεσογειακούς, με τις φυλές της Ευρώπης να αποτελούν εξέλιξη αυτών των τύπων ή μίξη τους. Η Μεσογειακή φυλή εκτείνεται από το Μαρόκο και τα βόρεια παράλια της Μεσογείου, έως το Αφγανιστάν, με πολλές βέβαια διαφοροποιήσεις. Και ο Νορδικός τύπος αποτελεί διαφοροποίηση του Μεσογειακού αρχικού τύπου. Ο ευρύτερος Μεσογειακός τύπος είναι αυτός που ευθύνεται για την εμφάνιση υψηλών μορφών πολιτισμού για πρώτη φορά στη λεκάνη της Μεσογείου και στη Μέση Ανατολή.

Η μεγαλύτερη όμως συνεισφορά του έργου αυτού είναι η τυπολογία των φυλετικών τύπων της Ευρώπης και η μελέτη της κατανομής τους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Αποτελεί σημείο αναφοράς στην φυλετική ανθρωπολογία και μέρος της τυπολογίας που εισήγαγε έχει επικρατήσει. Συνοδεύεται από φωτογραφικό συμπλήρωμα ταξινόμησης των ανθρώπων σε φυλές, ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τον φυλετικό μελετητή. Για την Ελλάδα μάλιστα δηλώνει

"...it is my personal reaction to the living Greeks that their continuity with their ancestors of the ancient world is remarkable, rather than the opposite. "

Ο Coon έδωσε αγώνα στις ΗΠΑ για την εδραίωση των φυλετικών μελετών. Ωστόσο προσέκρουσε στις επιδιώξεις του σιωνισμού που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήθελαν να εξαλείψουν τις φυλετικές έρευνες που αφυπνίζουν τους λαούς και τονίζουν την διαφορετικότητά τους από τους άλλους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το βιβλίο του εκδόθηκε πριν τον πόλεμο.

Το βιβλίο εστιάζει στις σωματικές διαφορές των φυλών και δυστυχώς όχι τόσο στις ψυχικές. Όσοι μελετούν την φυλετική ανθρωπολογία οπωδήποτε πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο. Είναι ένα από τα σημαντικότερα στον τομέα.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Gobineau A. - An essay on the Inequality of Human Races

Ο Arthur de Gobineau (1816-1882) ήταν Γάλλος διπλωμάτης και άνθρωπος των γραμμάτων. Αριστοκρατικής καταγωγής, είναι γνωστός για το βιβλίο του "Περί της ανισότητας των ανθρωπίνων φυλών" που εκδόθηκε το 1856. Το βιβλίο είναι γραμμένο στα Γαλλικά, μεταφράστηκε στα Αγγλικά. Στα Ελληνικά δεν έχει εκδοθεί, δείγμα της παρακμής του σύγχρονου Ελληνισμού. Στο σύνδεσμο δίνεται σε Αγγλική μετάφραση.

Στη μελέτη του αυτή ο Γκομπινώ εξετάζει τους διάφορους πολιτισμούς και διαπιστώνει ότι η κάθε φυλή δημιουργεί πολιτισμό με βάση τα ψυχικά της χαρακτηριστικά. Αν επέλθει εκτεταμένη μίξη με άλλες φυλές, τότε οι διαφορετικές ιδιοσυγκασίες δημιουργούν διαφορετικά συμφέροντα, διαφορετικές κοινωνικές, ηθικές, πολιτικές και εν γένει πολιτιστικές προτιμήσεις, γεγονός που συμβάλλει στην εσωτερική αποδιοργάνωση και σιγά σιγά διάλυση του κράτους και αλλοίωση του αρχικού πολιτισμού.

Οι ψυχικές διαφορές των φυλών είναι αυτές που επεξηγούν γιατί σε μια περιοχή άκμασε ο πολιτισμός και σε άλλη όχι. Ο Γκομπινώ κατάφερε να κατανοήσει ότι δεν είναι το περιβάλλον αυτό που δημιουργεί τον πολιτισμό. Διαπιστώνει ότι σε περιοχές καθόλου προικισμένες με φυσικούς πόρους ή καλό περιβάλλον αποτέλεσαν κέντρα ευημερίας και πολιτισμού, ενώ αλλες ευφορες και προικισμένες περιοχές παρέμειναν στην αφάνεια. Η αιτιολόγηση είναι φυλετική, καθώς μία δραστήρια και πνευματικώς ανεπτυγμένη φυλή δημιουργεί πολιτισμο και συνθήκες ευημερίας ακόμη και σε δύσβατες περιοχές, ενώ φυλες όχι τόσο ενεργητικές και μη προικισμένες πνευματικά, δεν καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο ούτε στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον.

Με πλήθος παραδειγμάτων με έμφαση στην αρχαία εποχή, φτάνει στο συμπέρασμα ότι η φυλή είναι η κινητήριος δύναμη της ιστορίας. Η πορεία των πολιτισμών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την φυλετική σύσταση των πληθυσμών που τον απαρτίζουν. Το εντυπωσιακό της μελέτης είναι ότι δημοσιεύτηκε το 1856, τρία χρόνια πριν το έργο του Δαρβίνου που εξηγεί τη διαδικασία της φυλογέννεσης!

Ο Γκομπινώ είναι ο πρώτος που εξήγησε επιστημονικά τον καθοριστικό ρόλο των φυλών στην εξέλιξη της ιστορίας. Βέβαια ήδη οι αρχαίοι είχαν διαπιστώσει τις διαφορές των λαών και των πολιτισμών με τους οποίους σχετίζονταν, ωστόσο δεν είχαν πλήρη συνείδηση ότι αυτές εδράζονταν σε φυλετικά πλαίσια. Αν και θιασώτης της αστήρικτης θεωρίας του Νορδικισμού, το έργο έχει τεράστια σημασία. Ο Γκομπινώ είναι αυτός που έδωσε ώθηση στην μελέτη της ιστορίας και των κοινωνικοπολιτικών φαινομένων με βάση τη φυλή.

Το βιβλίο του έχει κολοσσιαία σημασία για όποιον μελετά την φυλετική ανθρωπολογία, αλλά και για κάθε άνθρωπο που θέλει να αυτοαποκαλείται μορφωμένος.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Darwin C. - Η καταγωγή των ειδών

Ο Charles Darwin (1809-1892) ήταν Βρετανός φυσιοδίφης και γεωλόγος. Μετά από σπουδές σε διάφορα επιστημονικά αντικείμενα, εστιάζει στην Γεωλογία. Συμμετέχει στην ερευνητική εκστρατεία με το πλοίο Beagle στις ακτές της Νότιας Αμερικής που διαρκεί πέντε χρόνια. Εκεί αρχίζει να σχηματοποιεί στο μυαλό του την Θεωρία της Εξέλιξης με βάση τα δείγματα που συγκεντρώνει. Επιστρέφοντας στην Αγγλία, επεξεργάζεται τα δεδομένα και συγγράφει το μνημειώδες έργο του "Η καταγωγή των ειδών", που δημοσιεύεται το 1859. Η προσωπικότητα του Δαρβίνου είναι τεράστια. Για τη ζωή και το έργο του δείτε το αντίστοιχο λήμμα της wikipedia. Εδώ θα γίνει μια παρουσίαση του σημαντικότερου βιβλίου του Δαρβίνου και θα επισημανθεί η σημασία του για την φυλετική ανθρωπολογία.

Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται και εξηγείται η διαδικασία της ειδογέννεσης, που πραγματοποιείται μέσω της φυσικής επιλογής. Όλοι οι οργανισμοί διαφέρουν μεταξύ τους. Τα χαρακτηριστικά τους κληροδοτούνται στους απογόνους. Οι οργανισμοί που καταφέρνουν να περάσουν τα χαρακτηριστικά τους στην επόμενη γενιά είναι αυτοί που καταφέρνουν και επιβιώνουν μέσω του αγώνα για την επιβίωση. Συνεπώς πραγματοποιείται μια διαδικασία συσσώρευσης των χρήσιμων χαρακτηριστικών για την επιβίωση, γεγονός που οδηγεί στην μεταβολή των ειδών. Αν μάλιστα για λόγους π.χ. απομόνωσης κάποιος κλάδος διαφοροποιηθεί αρκετά ώστε πλέον να μην μπορεί να μιχθεί δίνοντας γόνιμους απογόνους με το αρχικό είδος, τότε έχουμε την δημιουργία νέου είδους.

Μέχρι να φτάσουμε στην δημιουργία νέου είδους, το ενδιάμεσο στάδιο είναι η δημιουργία φυλών, οι οποίες αν συνεχίσουν να μην έρχονται σε μίξη μεταξύ τους θα εξελιχθούν σε ξέχωρα είδη. Η δημιουργία των φυλών και μετέπειτα των ειδών γίνεται με τη μορφή κλάδων διαφοροποίησης. Η διαδικασία αυτή εμφανίζεται στις σημειώσεις του ήδη από το 1837 και φαίνεται στο διπλανό σχήμα.

Στο βιβλίο της ελληνικής μετάφρασης του οποίου δίνω σύνδεσμο, περιλαμβάνεται και κεφάλαιο με τις απαντήσεις και επεξηγήσεις του Δαρβίνου σε κάποιες καλοπροαίρετες αμβισφητήσεις της θεωρίας του, τις οποίες και καταρρίπτει επεξηγόντας τες πλήρως. Οι επεξηγήσεις είναι εξόχως συγκλονιστικές!

Η Θεωρία της Εξέλιξης συνέτριψε τον Λαμαρκισμό, δηλαδή την πεποίθηση που προήλθε από τον Λαμάρκ ότι ο οργανισμός μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της ζωής του με βάση τις ανάγκες επιβίωσης και μεταβιβάζει τα επίκτητα χαρακτηριστικά στους απογόνους. Ο Δαρβίνος απέδειξε ότι τα επίκτητα χαρακτηριστικά δεν μεταβιβάζονται στους απογόνους. Αντιθέτως η μεταβολή των ειδών γίνεται με την αργή διαδικασία της φυσικής επιλογής. Η μη κληρονομικότητα των επίκτητων χαρακτηριστικών απεδείχθη στη συνέχεια και με την ανακάλυψη του γενετικού υλικού τον επόμενο αιώνα, στέλνοντας στην ανυποληψία τους αντιπάλους. Συνεπώς ένας αλλόφυλος δεν θα αφομοιωθεί ποτέ, γεγονός που έχει μεγάλη πολιτική και ιδεολογική σημασία.

Επίσης με τη θεωρία αυτή απεδείχθη η καταγωγή του ανθρώπου από κοινό πρόγονο με τον πίθηκο. Ο πιο κοντινός μορφολογικά πίθηκος μάλιστα είναι ο χιμπατζής. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από διάφορους γραφικούς, αρκετούς με κίνητρο την χριστιανική θρησκεία ενώ δεν υπήρχε σοβαρός λόγος, οι οποίες όμως διαλύθηκαν υπό το βάρος της αλήθειας.

Το βιβλίο αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει κάθε άνθρωπος να το έχει διαβάσει. Θλίβομαι όταν σκέφτομαι ότι στην Αγγλία όπου εκδόθη το βιβλίο αυτό το 1859 έγινε μεγάλη εκδοτική επιτυχία με εκατομμύρια ανθρώπων να το διαβάζουν. Αντιθέτως, στην Ελλάδα του σήμερα ελάχιστες εκατοντάδες ανθρώπων έχουν διαβάσει το βιβλίο αυτό. Τολμώ να πω πως σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι φοιτητές βιολογίας. Βεβαίως αν εξετάσει φυλετικά τους πληθυσμούς της τότε Αγγλίας και της σημερινής Ελλάδας θα καταλάβει αμέσως γιατί έγινε αυτό! Το αφήνω ως τροφή για σκέψεις για τους αναγνώστες!

Το βιβλίο αναφέρει και πολλές άλλες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον φυλετικό μελετητή και όχι μόνο, όπως οι λόγοι έντονης διαφοροποίησης των κατοικίδιων ζώων, ζητήματα γονιμότητας μεταξύ φυλών και ειδών, περί μονογενισμού του ανθρωπίνου είδους, η επίδραση του περιβάλλοντος και του αγώνα για επιβίωση, εξήγηση για την εξάλειψη ειδών και υβριδίων. Είναι ένα βιβλίο που ανοίγει το πνεύμα και κάθε άνθρωπος που θέλει να θεωρεί τον εαυτό του μορφωμένο πρέπει να το διαβάσει.

Ο Κάρολος Δαρβίνος έμεινε στην αιωνιότητα με αυτό του το έργο. Έκανε τη σημαντικότερη θεωρητική ανακάλυψη μετά την ανακάλυψη της έννοιας της απόδειξης από τον Θαλή τον Μιλήσιο και την μελέτη του φυσικού κόσμου με βάση την επιστημονική μέθοδο από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Η διδασκαλία του Δαρβίνου επηρέασε δια παντός την πολιτική και κοινωνική μελέτη, εισάγοντας μια διαφορετική ηθική, που δίνει τη μεγαλύτερη σημασία ως προς την συμπεριφορά στην διαιώνιση του είδους και ειδικότερα της φυλής με βάση την εξελικτική θεωρία και του αγώνα για επιβίωση. Έννοιες που εντάσσονται αρμονικά στο ιδεώδες του εθνικισμού, μιας κατ' εξοχήν βιολογικής κοσμοθεωρίας.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Απόκριες στην Ξάνθη, μια φυλετική προσέγγιση

Καθαρά Δευτέρα σήμερα, οι εκδηλώσεις της αποκριάς τελειώσανε και το ραντεβού δίνεται ξανά για του χρόνου. Στο μυαλό μου ήρθε η θύμηση από παλαιότερες απόκριες. Προ ετών βρέθηκα ως επισκέπτης στο καρναβάλι της Ξάνθης. Εντυπωσιακή η εκδήλωση με πλήθος κόσμου, συμμετεχόντων και θεατών. Πολλοί συμμετέχοντες και θεατές είχαν έρθει από διπλανές πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Επίσης είχαν έρθει και αρκετοί από τη γειτονική Βουλγαρία. Ενδιαφέρον έχουν οι παρατηρήσεις που έκανα σχετικά με την φυλετική σύσταση αυτών που βρίσκονταν στην Ξάνθη για το καρναβάλι και τον τρόπο με τον οποίο επηρέαζαν την εκδήλωση.

Οι πιο δραστήριοι από τους παρελαύνοντες ανήκαν στον Μεσογειακό τύπο. Δείχνοντας ζωντάνια και την απαραίτητη τρέλα αποτελούσαν την ψυχή κάθε ομάδας της παρέλασης. Ο κύριος όγκος τους αντλήθηκε προφανώς από τους φοιτητές της Ξάνθης και των γειτονικών πόλεων. Οι θεατές αποτελούνταν από άτομα κυρίως του Αλπικού και Βαλτικού τύπου, πολλοί εκ των οποίων είχαν έρθει από τη Βουλγαρία. Παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον, μένοντας όμως αμέτοχοι, χωρίς να δείχνουν σημάδια ότι θα ήθελαν να συμμετέχουν δραστήρια. Μαζί τους και οι Μουσουλμάνοι της περιοχής, του Αρμενοειδούς τύπου, με ελάχιστες Τουρανικές μίξεις, να παρακολουθούν την εκδήλωση ως κάτι που θα τους απαλλάξει από την ανία τους, τουλάχιστον για μία ημέρα. Θλιβερή εικόνα δημιουργούν οι πολυάριθμοι Αθίγγανοι, Ινδικής προέλευσης φυλετικά, οι οποίοι βρίσκουν το καρναβάλι ως ευκαιρία να πουλήσουν την πραμάτεια τους, προσαρμοσμένη στο καρναβάλι. Φωνάζουν και ενοχλούν τους περαστικούς, καταστρέφοντας το κλίμα διασκέδασης και τρέλας που επιβάλλει το καρναβάλι. Είναι μάλιστα φανερό ότι έχουν διώξει όλους τους άλλους μικροπωλητές, με μεθόδους που εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, μάλλον βίαιες. Βρίσκονται εκτός κλίματος διασκέδασης και αντιμετωπίζουν την εκδήλωση παρασιτικά για να βγάλουν λεφτά.

Αλγεινή εντύπωση μου έκανε και το εξής μικροπεριστατικό του οποίου έγινα μάρτυρας. Μπροστά μου τρεις Αθίγγανοι περπατουν σκυθρωποί, εκτός κίματος διασκέδασης, κρατώντας τα μουσικά όργανά τους, πηγαίνοντας λογικά κάπου για να παίξουν επ' αμοιβή. Ένας Έλληνας, μασκαρεμένος και με αρκετή τρέλα έρχεται και χτυπά ρυθμικά με χαριτωμένη διάθεση το ταμπούρλο ενός Αθίγγανου. Ο Αθίγγανος αμέσως εκνευρίζεται, τραβά το ταμπούρλο, αγριοκοιτάζει τον νεαρό και απομακρύνεται.

Από τις παραπάνω παρατηρήσεις, προκύπτουν ενδιαφεροντα συμπεράσματα. Ο Μεσογειακός τύπος είναι η δύναμη που διατηρεί το καρναβάλι ακμαίο και το διαιωνίζει, καθώς πηγάζει από την ενεργητικότητα και την έφεση που έχει στη διασκέδαση και στις χαρές της ζωής. Οι άλλοι φυλετικοί τύποι παρατηρούν με πολύ ή λίγο ενδιαφέρον την εκδήλωση, μένοντας όμως αμέτοχοι ή δείχνονας μειωμένη διάθεση και ενεργητικότητα. Μάλιστα ο Ινδικός τύπος συμπεριφέρεται παρασιτικά, χωρίς να καταλαβαίνει τι σημαίνει η εκδήλωση.

Αν εξετάσει κανείς σε ποιές περιοχές του κόσμου οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι έντονες επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία, θα διαπιστώσει ότι σε αυτές ζει ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος. Το καρναβάλι είναι ακμαίο σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία καθώς και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις οποίες δεσπόζει το παγκοσμίως γνωστό καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο. Σε όλες αυτές τις χώρες το καρναβάλι έχει τις ιδιαιτερότητές του, η κεντρική ιδέα όμως της μεταμφίεσης, του χορού και της έντονης διασκέδασης είναι κοινή. Στην Βραζιλία για παράδειγμα, που έχει υποστεί ακρετή μίξη από τους νέγρους, οι ξέφρενοι και έντονα ρυθμικοί χοροί έχουν γίνει μέρος της εκδήλωσης, μεταβάλλοντάς την ελαφρά.

Το καρναβάλι έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, Ελληνική και μετέπειτα Ρωμαϊκή, αντλώντας από τα αρχαία Διονύσια, τις Βακχικές εορτές προς τιμήν του Διόνυσου. Η παράδοση αυτή είναι φυλετική και διαιωνίζεται από τον Μεσογειακό τύπο. Είναι μία εορτή που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του, δηλαδή στα ψυχικά φυλετικά του χαρακτηριστικά. Άλλωστε η εορτή αυτή ξεπήδησε αυθόρμητα από εσώτερη ανάγκη έκφρασής του. Η ύπαρξη του καρναβαλιού ταυτίζεται με την ύπαρξη του Μεσογειακού τύπου, που είναι το θεμέλιο για το αέναο ταξίδι του εθίμου στα βάθη των αιώνων.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η μαύρη ομάδα φυλών

Η μαύρη ομάδα φυλών αποτελείται από τις εξής φυλές:

- Αιθιοπικός
- Σουδανικός
- Νιλοτικός
- Κογκολικός
- Μπαντού
- Πυγμαίοι
- Χοϊσανικός

Περισσότερα στο humanphenotypes.net. Παρουσιάζονται και όλοι οι ενδιάμεσοι συνήθεις φαινότυποι.

Κουίζ: Σε ποιον τύπο ανήκουν οι περισσότεροι αθλητές του NBA;


Άτομα της μαύρης ομάδας φυλών βρίσκονται κατά κανόνα στην υποσαχάρια Αφρική, όμως με την μεταφορά τους ως σκλάβων για πολλούς αιώνες, πλέον βρίσκονται και στην δυτική Λατινική Αμερική, στην Καραϊβική και την Βόρειο Αμερική.

Μία λιγότερο λεπτομερής ταξινόμηση των μαύρων φυλών δίνεται στο Racial Compact.

Είναι σύνηθες οι νέγροι να εντάσσονται συλλήβδην σε ένα ενιαίο φυλετικό σύνολο από τους Ευρωπαίους που αγνοούν τις διαφορές μεταξύ των μαύρων. Επισημαίνεται πως οι νέγροι δεν είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους, ούτε ανήκουν σε μια ενιαία φυλή. Αν σκεφτεί κανείς ότι στην Ευρώπη υπάρχουν 6 φυλές, στην Αφρική που έχει πολύ μεγαλύτερη έκταση είναι αναμενόμενο οι φυλές να είναι περισσότερες. Το χρώμα του δέρματος δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό διαχωρισμού των φυλών. Επίσης τα ψυχικά τους χαρακτηριστικά είναι διαφορετικά. Ωστόσο, ένα ελάχιστο κοινών ψυχικών χαρακτηριστικών μπορεί να εκτιμηθεί. Τα μέλη της Μαύρης Ομάδας Φυλών εμφανίζουν ξεσπάσματα ενεργητικότητας, ωστόσο συνήθως είναι οκνηροί και επιδίδονται σε απολαύσεις και καταχρήσεις. Έχουν αγάπη για έντονο ρυθμικό χορό, αλλά καμία έφεση στη μάθηση και στις επιστήμες.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η διάλυση μιας υγιούς πόλης από τον πολυφυλετισμό ή για να ακριβολογούμε από την "εισβολή" των μάυρων...Η περίπτωση του Ντιτρόιτ

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: 
 "Δεν βρήκα ποτέ ίχνος ενός Μαύρου που να εκφράζει μια σκέψη η οποία να ξεπερνά το επίπεδο της απλής αφήγησης, δεν είδα ποτέ σε αυτούς ένα στοιχειώδες δείγμα ζωγραφικής ή γλυπτικής......γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η κατωτερότητά τους δεν είναι απλώς απόρροια των συνθηκών της ζωής τους"

Τζέφερσον
(κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, ο οποίος υπήρξε και ο τρίτος Πρόεδρος των Η.Π.Α. (1801-1809)


Ήταν η 4η μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής. Η βιομηχανική της καρδιά.

Σήμερα 1 στα 5 σπίτια είναι ερειπωμένα και κλειστά. Υπάρχουν σπίτια που πωλούνται για 1 δολάριο.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Ντιτρόιτ ήταν η καρδιά του «Αμερικάνικου ονείρου», με την μαζική παραγωγή, τα αυτοκίνητα, τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, τα τεράστια εμπορικά κέντρα κλπ.

Το Ντιτρόιτ αποτέλεσε το κέντρο της αυτοβιομηχανίας. Οι βιομήχανοι άρχισαν να φέρνουν μαύρους εργαζόμενους από το Νότο για να.......

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

"Αν ήταν μόνο για τις σωματικές φυλετικές διαφορές, τότε το όλο ζήτημα περί φυλής δεν θα είχε νόημα"

Τη μεγαλύτερη σημασία έχουν τα ψυχικά γνωρίσματα των φυλών, καθώς επηρεάζουν την συμπεριφορά τους. Ο εντοπισμός των εξωτερικών χαρακτηριστικών ενός ανθρώπου, μας δίνει πληροφορίες για την πιθανή συμπεριφορά του, καθώς σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα συνδέονται άρρηκτα. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι το πρώτο που ρωτάμε να μάθουμε για κάποιον άγνωστο είναι η εθνικότητά του. Πίσω από την εθνικότητα υποκρύπτονται τα φυλετικά του γνωρίσματα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποκτηθούν πληροφορίες σχετικά με την πιθανή συμπεριφορά του. Στη μελέτη της ιστορίας μπορεί να γίνει και το αντίθετο, δηλαδή η εξαγωγή συμπερασμάτων για την φυλετική καταγωγή ενός λαού ή συγκεκριμένων προσώπων με βάση τη συμπεριφορά τους. Αυτή η γνώση αποτελεί ένα ισχυρότατο εργαλείο που δίνει η φυλετική ανθρωπολογία στους ιστορικούς μελετητές.

Όπως είπε και ο Γερμανός φυλετικός μελετητής Fritz Lenz “Αν ήταν μόνο για τις σωματικές φυλετικές διαφορές, (… ) τότε το όλο ζήτημα περί φυλής δεν θα είχε νόημα”. Πράγματι, αν η μόνη διαφορά των φυλών ήταν εμφανισιακή, τότε δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία η φυλή στην οποία ανήκει κανείς. Ίσως κάποιοι καλλιτέχνες να ενδιαφέρονταν με σκοπό να μάθουν να απεικονίζουν ορθά τις σωματικές διαφοροποιήσεις. Πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα φυλετικά χαρακτηριστικά, σωματικά και ψυχικά, αποτελούν μια αδιαίρετη ολότητα και δεν νοείται στη φύση διαχωρισμός τους.

Οι φυλές διαθέτουν σωματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά αλληλένδετα μεταξύ τους. Κάθε φυλή διαθέτει διαφορετική κοσμοθέαση από τις άλλες. Κάθε άνθρωπος βλέπει διαφορετικά έναν ομόφυλο, παρά έναν διαφορετικού φύλου. Τα κοινά ψυχικά γνωρίσματα κάνουν τα άτομα της ίδιας φυλής να επιθυμούν να συναναστραφούν με ομόφυλους, έστω και αν αυτό γίνεται ασυνείδητα. Δεν είναι τυχαία η αρχαία φράση “όμοιος ομοίω αεί πελάζει”, δηλαδή ότι ο άνθρωπος τείνει να συναναστρέφεται με τους ομοίους του. Οι όμοιοι λογίζονται με τη φυλετική συγγένεια, η οποία αρχικά προσδιορίζεται οπτικά και στη συνέχεια επιδρούν τα ψυχικά γνωρίσματα που σε ένα μεγάλο βαθμό είναι κοινά παρά την επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος. Η κοινωνία δεν μπορεί να μεταβάλλει τα έμφυτα χαρακτηριστικά των φυλών. Μπορεί όμως να δώσει ή όχι τη δυνατότητα να καλλιεργηθούν και να αναδειχθούν τα κληρονομημένα χαρακτηριστικά.

Η κάθε φυλή είναι λογικό να θεωρεί τον εαυτό της ως πρότυπο ομορφιάς. Το γεγονός αυτό γίνεται ασυνείδητα και είναι ο βασικός μηχανισμός της σεξουαλικής επιλογής. Τα κριτήρια σεξουαλικής επιλογής στον άνθρωπο από το θηλυκό είναι φυλετικά και κοινωνικά, αν βέβαια δίνεται η δυνατότητα επιλογής. Είναι προφανές ότι ευνοούνται τα άτομα της ίδιας φυλής ως προς τα φυλετικά κριτήρια. Τα κοινωνικά κριτήρια μπορεί να είναι περίπλοκα και να οδηγήσουν σε επιμιξίες. Αποτελεί άμυνα της φύσης απέναντι στην φυλετική επιμιξία η ασυνείδητη σεξουαλική επιλογή των ομόφυλων ατόμων για λόγους εμφανισιακούς, αφού θεωρούνται ως πρότυπα ομορφιάς και για λόγους συμπεριφοράς, αφού τα ψυχικά χαρακτηριστικά είναι κοινά.

Τα διάφορα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά συνδέονται με αντίστοιχες αντιλήψεις περί συμπεριφοράς. Μπορούν να αναφερθούν πολλά παραδείγματα στον Ευρωπαϊκό χώρο. Τα ανοικτά μάτια σε λευκό άνθρωπο θεωρούνται δείγμα ζωντάνιας, αντίληψη που συνδέεται με τον Μεσογειακό τύπο. Τα κλειστά μάτια που έχουν βαριά βλέφαρα θεωρούνται δείγμα οκνηρίας και βραδύτητας, αντίληψη που συνδέεται στην Ευρώπη με τον Αλπικό τύπο. Η έντονη τριχοφυΐα στα φρύδια, ειδικά όταν τείνουν να ενωθούν, θεωρείται δείγμα αγροίκου, γεγονός που συνδέεται με τον Αρμενοειδή τύπο. Η προεξοχή των οστών στα φρύδια θεωρείται δείγμα σκληροτράχηλου ανθρώπου, γεγονός που συνδέεται με τον Νορδικό ή Κρομανοειδή τύπο. Αυτές οι αντιλήψεις βασίζονται σε συγκεκριμένη φυλετική πραγματικότητα και δεν είναι καθόλου τυχαίες. Αποτελούν μια πρώτη εντύπωση, που έχει προκύψει ασυνείδητα από την εμπειρία αναρίθμητων γενεών.

Από τους παρακάτω εικονιζόμενους, ποιός σας μοιάζει αγροίκος, ποιός σκληροτράχηλος και ποιός φιλικός, γεμάτος ζωντάνια;


Αναγνωρίστε τον φυλετικό τύπο του καθενός και βγάλτε συμπεράσματα!

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ψυχικά χαρακτηριστικά του Αρμενοειδούς φυλετικού τύπου


Ο Αρμενοειδής τύπος χαρακτηρίζεται από σκληρότητα, κουτοπονηριά και αδέξιους τρόπους. Εκνευρίζεται συχνά και γίνεται βίαιος, ιδιαίτερα αν φανατιστεί, ωστόσο η επιθετικότητά του εξαντλείται μόνο εκεί που τον παίρνει. Αντίθετα, μπροστά σε κάποιον πιο επιθετικό και αποφασισμένο κάθε θράσος εξαφανίζεται και υποτάσσεται δουλικά. Αγαπάει τη μουσική και το χορό, ενώ δεν έχει έφεση στις υπόλοιπες τέχνες. Συνήθως δεν έχει έφεση στη μάθηση και στις επιστήμες και σε συνδυασμό με την σκληρότητα και τους αδέξιους τρόπους του χαρακτηρίζεται ως αγροίκος και απολίτιστος.

Έχει πολύ καλές ικανότητες στο εμπόριο, αλλά όχι στο να το επεκτείνει σε μεγάλη κλίμακα. Διαθέτει επικοινωνιακές ικανότητες, που τον βοηθούν στην καθημερινότητα, που όμως περιορίζονται από εκνευρισμούς, σκληρότητα ή αδεξιότητα. Επίσης έχει πρακτικό μυαλό και προσαρμόζεται εύκολα στο κοινωνικό περιβάλλον γύρω του. Η ενεργητικότητά του είναι έντονη για μικρά καθημερινά πράγματα και την επιβίωσή του, αλλά ελάχιστη για επικίνδυνα και ανώτερα.


Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αρμενοειδής τύπος


Ο Αρμενοειδής τύπος χαρακτηρίζεται από:

α)         Βραχυκεφαλία
β)         Μεσοπροσωπία
γ)         Λεπτορρινία προς μεσορρινία, μύτη κυρτή και συχνά χοντρή στο άκρο της
δ)         Καστανά μαλλιά, με μάτια κυρίως σκούρα ή αρκετά συχνά ανοιχτά
ε)         Έντονη τριχοφυΐα σώματος, προσώπου και κεφαλής, με μαλλιά συχνά σγουρά, έντονα φρύδια
ζ)         Ενδομορφικός

Ο Αρμενοειδής τύπος συναντάται από την Μικρά Ασία, μέχρι Λίβανο, Συρία, Ιράκ και Ιράν.

Αντιπροσωπευτικά δείγματα του Αρμενοειδούς τύπου.
Ο Εβραίος σιωνιστής Henry Kissinger και η Τουρκάλα ηθοποιός Meltem Cumbul.



Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ψυχικά χαρακτηριστικά του Βαλτικού φυλετικού τύπου

Ο Βαλτικός τύπος χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, επιφυλακτικότητα και βραδύτητα. Είναι βλοσυρός, λιτός και υπομονετικός. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι παρόμοια με αυτά του Αλπικού τύπου. Ωστόσο η ψυχοσύνθεσή του είναι πιο περίπλοκη. Ενώ γενικά είναι λιγομίλητος, υπό συνθήκες χαλάρωσης μπορεί να γίνει υπερβολικά ομιλητικός. Εμφανίζει μεγάλη φαντασία και μπορεί να εκφραστεί ακόμα και με μεγαλεπήβολα σχέδια ή ιδεαλιστικές ουτοπίες. Η αναποφασιστικότητά του τον κάνει ονειροπόλο και μοιρολάτρη, αφού ο ίδιος δεν δρα για την πραγματοποίηση των ιδεαλισμών του, ενώ περιμένει αυτό να συμβεί με κάποιον άλλο άγνωστο τρόπο.

Αντέχει στις κακουχίες, στις στερήσεις και στην καταπίεση από την εξουσία. Απουσιάζει η ενεργητικότητα και οι δημιουργικές δυνάμεις. Είναι ενάντιος στον ατομικισμό και υιοθετεί μηδενιστικές αντιλήψεις. Είναι πατριώτης, αλλά η έλλειψη ενεργητικότητας και επιθετικότητας τον κάνουν ανίκανο για ηγεσία και συνεπώς ακολουθεί τους ηγέτες με προσήλωση ή σχεδόν με υποταγή. Είναι φιλόξενος με τους γείτονες και με την οικογένειά του συνδέεται στενά, παρότι ακόμα και εκεί εκφράζεται επιφυλακτικά και κυρίως με πράξεις και όχι τόσο με λόγια.

Είναι συχνά εκδικητικός και βίαιος, ακόμα και στις ερωτικές του σχέσεις. Ωστόσο η διάθεσή του αυτή μπορεί να αλλάξει γρήγορα και μετανοώντας να δοθεί γρήγορα σε εγκάρδια επαναπροσέγγιση. Αλλάζει ταχύτατα διάθεση, από κατήφεια σε ενθάρρυνση, από αδιαφορία σε φανατισμό. Η μηδενιστική του διάθεση έχει καταστροφικές τάσεις, έτσι ώστε να σπαταλά ότι κερδίζει με κόπο και να κάνει επίδειξη πλούτου όταν διαθέτει. Η αναποφασιστικότητα και η βραδύτητα σκέψης τον χαρακτηρίζουν. Είναι καλός παρατηρητής της ανθρώπινης φύσης. Δεν δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για τον εαυτό του. Έχει πνευματικές ικανότητες, αλλά περιορίζεται από την μηδενιστική του φύση και την απουσία ενεργητικότητας ώστε να μην γίνεται σπουδαίος επιστήμονας. Σε όλους τους τομείς, οικονομικούς, βιομηχανικούς, επιστημονικούς, κοινωνικούς κυριαρχεί η μετριότητα και η μοιρολατρία.


Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Βαλτικός τύπος


Ο Βαλτικός τύπος χαρακτηρίζεται από:

α)         Βραχυκεφαλία προς Μεσοκεφαλία
β)         Ευρυπροσωπία προς μεσοπροσωπία
γ)         Χαμηλό ανάστημα
δ)         Λεπτορρινία προς μεσορρινία, με μύτη συχνά κοίλη
ε)         Ανοικτό χρώμα ματιών και μαλλιών, μερικές φορές καστανό
στ)       Μαλλιά ίσα, ασθενής τριχοφυΐα σώματος, προσώπου, κεφαλής.
ζ)         Ενδομορφικός προς μεσομορφικός

Ο Βαλτικός τύπος συναντάται στην βορειοανατολική Ευρώπη και συνδέεται με χώρες όπως (Ευρωπαϊκή) Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Βαλτικές χώρες, Πολωνία, Σλοβακία, Βουλγαρία και λιγότερο Τσεχία και Ρουμανία και σποραδικά στα Βαλκάνια και τη Σκανδιναβία.

Αντιπροσωπευτικά δείγματα του Βαλτικού τύπου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και η Kristina Gromovaite, μοντέλο από τη Λιθουανία.



Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Οι γοφοί στη Μεσογειακή γυναίκα

Ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος εμφανίζει συχνά ευρείς γοφούς στη γυναίκα. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Ελληνικής καταγωγής Μαρία Μενούνος.


Ο Μεσογειακός τύπος είναι εξωμορφικός με καλοσχηματισμένο λεπτό σώμα. Στη γυναίκα οι καμπύλες, το λεπτό σώμα και οι στενές πλάτες θεωρούνται στον δυτικό κόσμο πρότυπο ομορφιάς, συνεχίζοντας την παράδοση του θαυμασμού του γυναικείου σώματος της κλασικής αρχαιότητας που αντιστοιχεί στον Μεσογειακό τύπο.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ψυχικά χαρακτηριστικά του Αλπικού φυλετικού τύπου


Ο Αλπικός τύπος χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, επιφυλακτικότητα και βραδύτητα. Είναι βλοσυρός, απουσιάζει η ενεργητικότητα και έχει υπομονή. Έχει πνευματικές ικανότητες, αλλά η απουσία ενεργητικότητας, η ατολμία και η βαρεμάρα τού αφαιρούν τις δυνατότητες για διακριση και μεγάλα πνευματικά επιτεύγματα. Η ατολμία λόγων και έργων τον κρατούν διαρκώς στο στάδιο των δοκιμών και των αντιδράσεων.

Τείνει στην συντήρηση και στην ευκολία. Κλείνεται στον εαυτό του, στην οικογένεια και στη δουλειά του. Στην εργασία του είναι βραδύς, πειθαρχημένος, αλλά την κάνει χωρίς καμία ευχαρίστηση, άψυχα. Η αγάπη του για τη μετριότητα και για το σύνηθες αποθαρρύνουν τον ανταγωνισμό και τις διακρίσεις. Όντας συντηρητικός έχει σε μεγάλη εκτίμηση τα χρήματα, τα οποία δεν σπαταλά, αλλά ούτε διαθέτει την τόλμη για επιχειρηματικές κινήσεις ώστε να αποκτήσει περισσότερα. Στερείται εσωτερικής δύναμης και συναισθηματισμού. Κάθε έννοια ατομικισμού είναι ξένη προς αυτόν και προτιμά να εντάσσεται σε μαζικούς οργανισμούς. Η απουσία ενεργητικότητας, πάθους, σωματικής ετοιμότητας και επιθετικότητας τον καθιστούν ανίκανο για πολιτικό ή στρατιωτικό ηγέτη. Αρέσκεται να ακολουθεί τους ηγέτες σχεδόν υποταγμένα, αν και μέσα του κρύβει συχνά αισθήματα γκρίνιας και ζήλιας.

Είναι δύσπιστος, σκυθρωπός, χωρίς επικοινωνιακές ικανότητες. Η δυσπιστία απέναντι στους ξένους εύκολα γίνεται αντιπάθεια και μίσος. Δείχνει ελάχιστη φροντίδα για τον εαυτό του και συχνά συμπεριφέρεται αδέξια. Η ζωή του βασίζεται στη λιτότητα και στη μετριότητα. Προσαρμόζεται ταχύτατα στο περιβάλλον του και εμφανίζει μεγάλη υπομονετικότητα. Συχνά τείνει στην ιδεαλιστική ενατένιση, όμως του λείπει η τόλμη για να υλοποιήσει τις σκέψεις του. Ακολουθεί μια ήσυχη ζωή που μπορεί με μεθοδικότητα και εργατικότητα να τον οδηγήσει σε υψηλές θέσεις στην κοινωνία, όταν οι άλλοι τολμηροί φυλετικοί τύποι λόγω παλινωδιών αποτυγχάνουν.

Η μη ενεργητικότητα τον κάνει να προσκολλάται στη γη του και να μην μεταναστεύει εύκολα. Συνεπώς συνήθως αποτελεί αγροτικό και ορεινό πληθυσμό που ασχολείται με την γεωργία. Στις πόλεις εργάζεται σε θέσεις μικρής ανταγωνιστικότητας. Εντυπωσιάζεται από το μεγαλείο και ακολουθεί πιστά τους αντίστοιχους θρησκευτικούς ή πολιτικούς ηγέτες. Είναι ένας κατ’ εξοχήν παράγοντας συντήρησης του εκάστοτε καθεστώτος και ενάντια σε κάθε μεταβολή, που δημιουργεί το φόβο της άγνωστης επόμενης κατάστασης. Είναι διστακτικός στην περιπέτεια, στον αθλητισμό και στις κοινωνικές συναναστροφές. Οι συναισθηματικές εξάρσεις του είναι ξένες.


Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αλπικός τύπος

Ο Αλπικός φυλετικός τύπος χαρακτηρίζεται από:

α)      Βραχυκεφαλία, άλλά συχνά χωρίς επίπεδο το πίσω μέρος του κρανίου, βλέφαρα κάπως κλειστά
β)         Μεσοπροσωπία προς ευρυπροσωπία
γ)         Χαμηλό ανάστημα
δ)         Λεπτορρινία προς μεσορρινία, με μικρό ύψος μύτης, συχνά πιο πλατιά, που ξεκινά χαμηλά, συχνά κοίλη
ε)         Μαλλιά καστανά και μάτια καστανά έως ανοιχτά
στ)       Μαλλιά κυρίως ίσα, με ισχυρή τριχοφυΐα κεφαλής και σώματος.
ζ)         Ενδομορφικός

Ο Αλπικός φυλετικός τύπος συναντάνται κυρίως στην κεντρική Ευρώπη, εμφανίζεται όμως ως υπόστρωμα σε όλη την Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Πλέον και σε όλες τις Ευρωπαϊκές αποικίες του Νέου Κόσμου. Είναι ο από τους πιο διαδεδομένους τύπους της Ευρώπης.

Αντιπροσωπευτικά δείγματα του Αλπικού φυλετικού τύπου.
Ο Ιταλός ηθοποιός Renato Pozzetto και η Γαλλίδα ηθοποιός Leslie Caron.


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ψυχικά χαρακτηριστικά του Διναρικού φυλετικού τύπου


Ο Διναρικός τύπος χαρακτηρίζεται από ενεργητικότητα, σκληρότητα και εργατικότητα. Εκνευρίζεται πολύ εύκολα και μνησίκακα. Έχει ικανότητα για επιφανειακή μάθηση και όχι για σύλληψη βαθύτερων εννοιών. Λατρεύει τη μουσική και τον χορό, αλλά δεν έχει έφεση στις υπόλοιπες τέχνες. Απουσιάζει πλήρως το οργανωτικό πνεύμα και η εθνική συνείδηση, με αποτέλεσμα οι κοινωνίες να μην έχουν συνεκτικούς δεσμούς και να είναι υπό διάλυση. Όταν πειστεί για κάτι προσκολλάται σε αυτό και γίνεται ισχυρογνώμων.

Είναι ατίθασος, διαθέτει μεγάλες αντοχές, είναι ενεργητικός και σκληρός. Όλα αυτά τα στοιχεία τον καθιστούν γενναίο πολεμιστή και ιδιαίτερα αντάρτη, αν και οι επιφανειακές του γνώσεις δεν τον καθιστούν κατάλληλο για ηγεσία. Ο συνεχής εκνευρισμός του και η συχνά επακόλουθη μνησικακία δημιουργούν συνεχείς συγκρούσεις με τους γύρω του. Ένα πνεύμα διάλυσης και ανοργανωσιάς συνοδεύει τις πράξεις του.

Είναι σε υπερβολικό βαθμό υλιστής και για το χρήμα μπορεί να εργαστεί σκληρά, να οδηγηθεί σε μετανάστευση ή στην πιο μακρινή περιπέτεια. Η απουσία βαθύτερων γνώσεων και οργανωτικότητας τον οδηγούν σε παλινωδίες, συγκρούσεις, στην αδυναμία να συγκεντρώσει χρήματα και να αναπτύξει βιομηχανίες ή μεγάλες επιχειρήσεις. Συνεπώς η εργατικότητα και η ενεργητικότητα τελικά δεν τον οδηγούν σε οικονομική ανάπτυξη. Η αγάπη του για τα υλικά αγαθά τον ωθεί σε σκληρές εγκληματικές συμπεριφορές, που δίνουν την εικόνα του αγροίκου που σκοτώνει και κάνει πλιάτσικο.

Αγαπάει την οικογένειά του και το σπίτι του, βλέποντας τα πράγματα υπό το περιορισμένο πρίσμα της οικογένειάς του ή της τοπικής φάρας του, αγνοώντας για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η απουσία έμφυτης αγάπης για την πατρίδα και όχι μόνο για το σπίτι του, τον κάνουν να αποκτά δύσκολα εθνική συνείδηση. Τα δυο αυτά αναφερθέντα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την ανοργανωσιά είναι διαλυτικά για την σύσταση ενός έθνους. Ο τύπος αυτός συνεπώς αλλάζει εύκολα εθνική συνείδηση και μπορεί να φανατιστεί υπό τη νέα εθνική συνείδηση.

Η σκληρότητα και η βαρύτητα του τρόπου έκφρασης απορρίπτουν κάθε έννοια πάθους και συναισθηματισμού. Εντυπωσιάζεται από τη δύναμη και το μεγαλείο και συντάσσεται υπό τις γραμμές του αντίστοιχου ηγέτη με γενναιότητα αλλά χωρίς καμία υποτακτικότητα. Η επιφανειακότητα του πνεύματος τον καθιστούν ικανό για πνευματική εργασία, η οποία όμως δεν βασίζεται σε ανώτερες έννοιες, αλλά σε έναν λίγο πολύ “τυφλοσούρτη”. Στην πράξη δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική έννοια της επιστήμης και του ορθολογισμού. Η απουσία πνευματικότητας, αλλά και ο εντυπωσιασμός του από αυτήν, τον κάνουν να είναι ευκολόπιστος. Όταν όμως πειστεί για κάτι, τότε γίνεται αγύριστο κεφάλι και ακολουθεί την πίστη αυτή με φανατισμό. Το ίδιο γίνεται και στην περίπτωση των θρησκειών. Αγαπάει τη φύση και συχνά αποτελεί αγροτικό και ορεινό πληθυσμό, που ασχολείται με την κτηνοτροφία ή τη γεωργία.


Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Διναρικός τύπος


Ο Διναρικός φυλετικός τύπος χαρακτηρίζεται από:

α)         Βραχυκεφαλία, με τάση για επίπεδο το πίσω μέρος του κρανίου. Έχει συχνά πλατύ κεφάλι και στενό πηγούνι, δίνοντας όψη προσώπου τριγωνική
β)         Λεπτοπροσωπία
γ)         Μεγάλο ανάστημα
δ)         Λεπτορρινία, συχνά κυρτή μύτη
ε)         Χρώμα ματιών και μαλλιών καστανό, σπανιότερα ανοιχτό
στ)       Μαλλιά ίσια έως κυματιστά
ζ)         Εξωμορφικός

Ο Διναρικός φυλετικός τύπος συναντάται στην ευρύτερη περιοχή των δυτικών Βαλκανίων, δηλαδή σε Αλβανία, χώρες πρώην Γιουγκοσλαβίας, Βουλγαρία, Ρουμανία, φτάνοντας μέχρι Αυστρία, Ουγγαρία, Ουκρανία, νότια Πολωνία, νότια Γερμανία, Ελβετία, Βόρεια Ιταλία.

Αντιπροσωπευτικά δείγματα του Διναρικού φυλετικού τύπου.

Ο Βόσνιος στην καταγωγή ποδοσφαιριστής Zlatan Ibrahimovic και η Ιταλίδα αθλήτρια Elisa di Francisca.



Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ψυχικά χαρακτηριστικά του Νορδικού φυλετικού τύπου


Ο Νορδικός τύπος χαρακτηρίζεται από ενεργητικότητα, συναισθηματική ψυχρότητα και εσωστρέφεια. Είναι έντονα ατομιστής, δείχνοντας μικρό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ταυτόχρονα εκνευρίζεται συχνά και με αγριότητα. Είναι ψυχρός, συχνά σκληρός, ενώ έχει έφεση στη μάθηση και στις επιστήμες και μπορεί να συλλάβει βαθύτερες έννοιες. Από την άλλη, δεν διαθέτει καλλιτεχνικά αισθήματα, δεν έχει έφεση στις τέχνες καθώς έντονα αισθήματα και εκστάσεις του είναι ξένα.

Η ενεργητικότητά του, η σκληρότητά του και η έφεση στη μάθηση τον καθιστούν ικανό για πολεμιστή ή στρατιωτική καριέρα. Σε συνδυασμό με την οργανωτικότητά του, μπορεί να αποτελέσει και σκληρός πολιτικός ηγέτης. Σπανίως όμως μπορεί να ενθουσιάσει και να εμπνεύσει, καθώς οι ρητορικές ικανότητές του είναι περιορισμένες, ενώ μπορεί να εντυπωσιάσει με τη δύναμη και τη σκληρότητά του. Η μηδαμινή επαφή με τις τέχνες, ο συχνά έντονος εκνευρισμός του και η σκληρότητα τον κάνουν να φαίνεται αγροίκος και απολίτιστος. Ωστόσο, η έφεση στη γνώση, η πειθαρχία, η ενεργητικότητα και η οργανωτικότητά του μπορούν να τον κάνουν εξαίρετο επιστήμονα και σε επίπεδο κοινωνίας να δώσουν σημαντική ώθηση στον τεχνικό πολιτισμό. Δημιουργεί σημαντική υλική πρόοδο, αλλά μηδαμινή πολιτιστική. Οι παραπάνω ιδιότητες σε συνδυασμό με τον έμφυτο ατομισμό του τον κάνουν συχνά επιτυχημένο επιχειρηματία, δίνοντας ώθηση στην βιομηχανική και οικονομική ανάπτυξη.

Η έλλειψη συναισθηματισμού ψυχραίνει τις οικογενειακές σχέσεις. Στο επίπεδο της κοινωνίας, οι σχέσεις δεν προκύπτουν λόγω αυθορμητισμού ή συναισθηματισμού, αλλά κυρίως θεσμικά ή μέσω ενώσεων ή συλλόγων ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα. Η πειθαρχία, η ενεργητικότητα και όχι ο συναισθηματισμός ωθεί τις ανθρώπινες σχέσεις στον τύπο αυτό. Η ενασχόληση με τις τέχνες γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού ή ατομισμού και όχι λόγους πάθους ή ανάγκης έκφρασης συναισθημάτων του εσωτερικού κόσμου. Επίσης, το θρησκευτικό του αισθητήριο δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο.
Η ερωτική του ζωή δεν έχει εξάρσεις, αλλά στηρίζεται στην ζωτικότητα και την ενεργητικότητα. Η ενεργητικότητά του είναι αυτή που τον κάνει να αναζητεί την περιπέτεια, με τις αντοχές του να μην είναι μεγάλες. Επηρεάζεται πολύ εύκολα από εντυπωσιακά προβαλλόμενες θρησκευτικές ή πολιτικές έννοιες, σε τέτοιο βαθμό ώστε να πειθαρχεί και να υποτάσσεται πνευματικά σε αυτές, ακόμα και αν είναι επιβλαβείς στη φυλή. Το μειονέκτημα αυτό προκύπτει από την έλλειψη συναισθηματισμού και έφεσης προς τις τέχνες, αλλά παράλληλα από τον εντυπωσιασμό του μπροστά σε έντονες καλλιτεχνικές ή συναισθηματικές επιβλητικές εξάρσεις, τις οποίες ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει.

Άλλα μειονεκτήματά του είναι ο ατομισμός και η υλιστική του προδιάθεση. Αυτά περιστέλλονται όταν δημιουργεί κοινωνίες αριστοκρατικές βασιζόμενες στην πειθαρχία, την οργάνωση την ενεργητικότητα και την αυστηρότητα. Η ενεργητικότητά του τον ωθεί προς την αστυφιλία, όπου έχει και περισσότερες δυνατότητες για πλουτισμό. Σπανίως ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά πιο συχνά με οικονομικές απάτες.


Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Νορδικός τύπος


Ο Νορδικός φυλετικός τύπος χαρακτηρίζεται από:
α)         Δολιχοκεφαλία, συχνά σκληρό πηγούνι, προτεταγμένα οστά που σχηματίζουν γωνίες στο πρόσωπο, χείλη λεπτά
β)         Λεπτοπροσωπία
γ)         Μεγάλο ανάστημα
δ)         Λεπτορρινία, ίσια μύτη
ε)         Ανοιχτό χρώμα ματιών, δέρματος και μαλλιών
στ)    Μαλλιά ίσια, σπανίως κυματιστά, με λεπτή τρίχα, ασθενής τριχοφυΐα σώματος και προσώπου.
ζ)         Εξωμορφικός

Αυτός ο φυλετικός τύπος συναντάται στη βόρεια Ευρώπη, κυρίως σε Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, βόρεια Γερμανία, βόρειοανατολική Γαλλία, Ολλανδία, Βρετανία, Ισλανδία και στις Βαλτικές χώρες. Σποραδικά συναντάται στην κεντρική Ευρώπη. Πλέον και στην Αυστραλία, Βόρεια Αμερική και λιγότερο στη Λατινική Αμερική.

Αντιπροσωπευτικά δείγματα του Νορδικού φυλετικού τύπου.Ο Βρετανός ποοδοσφαιριστής Peter Crouch και η Σουηδή αθλήτρια Carolina Klüft.