Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τελικά είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων;

Καταλήγουμε στο ερώτημα που βασανίζει πολλούς. Διάφοροι επιστήμονες, ερευνητές, μελετητές καταλήγουν σε αντικρουόμενα συμπεράσματα. Άλλοι λένε ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, ενώ ακόμη περισσότεροι λένε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Επιστήμονες είναι και οι μεν, επιστήμονες και οι δε. Ποιός έχει δίκιο; Ο Ελληνικός λαός θεωρεί ότι είναι απόγονος των αρχαίων και κάθε επιστήμονας που το δηλώνει, αποθεώνεται, ασχέτως με τι επιχειρήματα το υποστηρίζει, ενώ παράλληλα εισπράττει τη μήνι των γνωστών κρατικοδίαιτων ανθελλήνων. Οι μελέτες είναι πολλών ειδών, όπως εθνικές, ιστορικές, ιατρικές, λαογραφικές, πολιτιστικές, κτλ. Όμως καμία από αυτές δεν μπορεί να αποδείξει το ζητούμενο, δηλαδή βιολογική συγγένεια, παρά μόνο να την δείξει πολύ έμμεσα και δύσκολα πείθονται οι αντίπαλοι, με αποτέλεσμα και οι δύο πλευρές να συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους. Στη σημερινή επιστήμη ΜΟΝΟ η φυλετική ανθρωπολογία μπορεί να δείξει βιολογική συσχέτιση πληθυσμών με αρχαίους πληθυσμούς. Το παρακάτω κείμενο είναι σκληρό. Όσοι επιθυμούν μια μονολεκτική απάντηση για να νιώσουν ευχαριστημένοι, να μην το διαβάσουν. Όσοι ενδιαφέρονται για την αλήθεια, ας προχωρήσουν.

Όλοι μας θα έχουμε...

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συμπεράσματα σχετικά με τη φυλετική σύνθεση των Ελλήνων

Από τις προηγούμενες μελέτες που δημοσιεύτηκαν για τον Ελλαδικό χώρο βγαίνουν πολλά συμπεράσματα σχετικά με την φυλετική σύνθεση των Ελλήνων. Παρότι οι αναφερθείσες μελέτες δεν παρουσιάζουν ποσοστά για κάθε φυλετικό τύπο, αυτά μπορούν να εκτιμηθούν ως ένα βαθμό από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν. Η φυλετική σύνθεση ενός πληθυσμού έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία για την πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική ζωή ενός λαού.

Θα γίνει μια χοντρική εκτίμηση για τη φυλετική σύνθεση του πληθυσμού της Ελλάδας. Οι μετρήσεις του Πουλιανού είναι οι πλέον εκτενείς στον Ελλαδικό χώρο και χρησιοποιούνται ως αναφορά. Ο κεφαλικός δείκτης είναι το σημαντικότερο στοιχείο των μετρήσεων και ανά γεωγραφικό διαμέρισμα δίνεται ως εξής:


Αιγαίο:               81,05
Κρήτη:               80,21
Ιόνιο:                  81,78
Πελοπόννησος:   82,84
Στερεά Ελλάδα:  84,20
Θεσσαλία:         82,07
Ήπειρος:           87,85
Μακεδονία:        83,08
Θράκη:              80,32

Λαμβάνουμε υπόψη τον πληθυσμό...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανθρωπολογικές μετρήσεις Ελλήνων - Ν. Αποστολίδης

O Ν. Αποστολίδης ήταν Έλληνας ανθρωπολόγος που μαζί με τον Κ. Στέφανο και τον Α. Νεόφυτο φοίτησαν στην ανθρωπολογική σχολή του Παρισιού και ίδρυσαν το πρώτο Ανθρωπολογικό Μουσείο της Ελλάδος. Στη σύντομη δημοσίευσή του με τίτλο "Quelques mesures prises sur le vivant en Grèce" ο Αποστολίδης δια μέσου του Deniker δίνει τις μετρήσεις που έκανε σε Έλληνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το δείγμα είναι πολύ μικρό και αφορά 17 άτομα. Ο μέσος όρος των μετρήσεων του κεφαλικού δείκτη είναι 81,8. Οι βραχυκέφαλοι και οι δολιχοκέφαλοι είναι ίσοι και περίπου από 40%. Όμως οι μετρήσεις έγιναν κυρίως σε Πελοπόννησο και νησιά όπου υπάρχουν πολλοί δολιχοκέφαλοι, οι οποίοι όπως λέει ο Deniker λογικά αποτελούν τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων

Οι δολιχοκέφαλοι είναι οι Μεσογειακοί και Κρομανοειδείς, ενώ βραχυκέφαλοι είναι οι Αλπικοί, Διναρικοί, Αρμενοειδείς, Βαλτικοί. Οι μετρήσεις, αν και λίγες, δίνουν πάλι μεσοκέφαλο μέσο όρο, δείχνοντας την ετερότητα της σύνθεσης του Ελληνικού πληθυσμού σε βραχυκέφαλους και δολιχοκέφαλους.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πουλιανός Α. - Η Προέλευση των Ελλήνων

Ο Άρης Πουλιανός είναι Έλληνας ανθρωπολόγος. Έχει ασχοληθεί με παλαιοανθρωπολογικές ανασκαφές, ενώ έχει κάνει και ανθρωπολογικές μετρήσεις σε ζώντες. Στην πραγματικότητα οι μετρήσεις του Πουλιανού είναι οι πιο πρόσφατες και εκτεταμένες που έχουν γίνει στον Ελλαδικό χώρο. Το σημαντικότερο βιβλίο του έχει τίτλο "Η Προέλευση των Ελλήνων" που έχει κάνει πολλές εκδόσεις. Στο βιβλίο αυτό ο Πουλιανός προσπαθεί να δείξει την συνέχεια των Ελλήνων από τους αρχαίους, βασιζόμενος στο συνδυασμό μετρήσεων σε προϊστορικά και αρχαία κρανία, καθώς και μετρήσεων σε σύγχρονους ζώντες Έλληνες τις δεκαετίες του '50 και του '60.

Ο Πουλιανός είναι ένθερμος θιασώτης της επιστήμης της Φυλετικής, όπως την αποκαλεί και της άποψης ότι "τα κρανία είναι πιο σκληρά από τα σύμφωνα και τα φωνήεντα". Θεωρεί ότι στο ζήτημα της εθνογενέσεως πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνεται υπόψη το ανθρωπολογικό υλικό και ότι η ανθρωπολογία είναι πηγή ιστορίας.

Μετρήθηκαν 8.876 άνδρες και 3.528 γυναίκες σε Ελλάδα και ομογένεια στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι ανθρωπολογικές μετρήσεις ήταν πραγματικά υπερπλήρεις. Συνοπτικά προκύπτουν κατά μέσο όρο -αν και οι μέσοι όροι κρύβουν παρά αποκαλύπτουν στοιχεία, αλλά δίνουν μια γενική εικόνα- τα εξής:...

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κλων Στέφανος - Εθνολογία και Ανθρωπολογία της Ελλάδας

Ο Κλων Στέφανος ήταν Έλληνας ιατρός και ανθρωπολόγος από την Κέα. Αρχικά σπούδασε ιατρική και έπειτα ανθρωπολογία στο Παρίσι. Ιδρύει μαζί με τους Μ. Αποστολίδη και Α. Νεόφυτο το πρώτο Ανθρωπολογικό Μουσείο της Ελλάδος το 1886 και διεξάγει ανθρωπολογικές μετρήσεις και αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα. Στο βιβλίο του "La Grèce au point de vue naturel, ethnologique, anthropologique, démographique et médical", του 1884, μελετά στα κεφάλαια VI και VII την Ελλάδα από πλευράς εθνολογικής και ανθρωπολογικής αντίστοιχα.

VI. ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Στέφανος γράφει αρχικά για τους προϊστορικούς χρόνους, με βάση τα στοιχεία της αρχαιολογίας και παραθέτοντας τις αναφορές του Ομήρου. Διαπιστώνει ότι...

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ανθρωπολογία των Ελλήνων - Κερασούντα του Πόντου


Ο Αριστοτέλης Νεόφυτος ήταν Έλληνας ανθρωπολόγος, σπουδασμένος στη Γαλλία και ιδρυτής μαζί με τον Κλων Στέφανο και τον Μ. Αποστολίδη του πρώτου Ανθρωπολογικού Μουσείου στην Ελλάδα το 1866. Ο Νεόφυτος μελέτησε τους Έλληνες του Πόντου και δημοσίευσε τη μελέτη του "Le Grec du Nord-Est de l'Asie Mineure" στην Ανθρωπολογική Επιθεώρηση του Παρισιού.

Οι μετρήσεις έγιναν σε 142 άτομα, εκ των οποίων 20 γυναίκες, από την πόλη της Κερασούντας και στα γύρω χωριά. Ο κεφαλικός δείκτης προέκυψε κατά μέσο όρο 87,21. Η κατανομή του κεφαλικού δείκτη φαίνεται στο διάγραμμα, για τους "Έλληνες" της Κερασούντας, όπως γράφει η λεζάντα.

Από το διάγραμμα φαίνεται ότι...

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ανθρωπολογία των Ελλήνων - Μικρά Ασία

 

Ο Ολλανδός νευρολόγος και ανθρωπολόγος Ariëns Kappers, στη μελέτη του "Contributions to the Anthropology of the Near-East - VI. Turks and Greeks" του 1931 για τους πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής περιλαμβάνει και την Μικρά Ασία. Μεταξύ άλλων μελετά τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και τους αντιπαραβάλλει στους Τούρκους. Μάλιστα οι μετρήσεις έγιναν μετά την Μικρασιατική καταστροφή, συνεπώς έχει μεγάλη σημασία για το σήμερα.

Οι μετρήσεις κεφαλικού δείκτη που έγιναν σε 138 Τούρκους και 85 Έλληνες της Μικράς Ασίας δίνονται στο παραπάνω διάγραμμα. Αμέσως η διαφορά των δύο εμφανίζεται στο ότι...

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ανθρωπολογία των Ελλήνων - Παράλια της Μαύρης Θάλασσας

Ο Eugène Pittard πραγματοποίησε μελέτη Ελλήνων της Δοβρουτσάς στη Βουλγαρία και δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο "Contribution à l'étude anthropologique des Grecs d'Europe (Dobrodja)" στην Γαλλική Ανθρωπολογική Επιθεώρηση του 1902.

Ο Pittard αναφέρει επιγραμματικά την ιστορία των αποικιών των Ελλήνων στα δυτικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Οι ανθρωπολογικές μετρήσεις έγιναν σε 53 Έλληνες.

Το ύψος τους είναι μέτριο, είναι μεσοπρόσωποι, λεπτόρρινοι, αλλά όλα αυτά προκύπτουν από μεσους όρους που κρύβουν τις διαφοροποιήσεις. Ως προς τον κεφαλικό δείκτη τα αποτελέσματα είναι πιο αποκαλύπτικά και είναι τα εξής:...

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ανθρωπολογία των Ελλήνων - Μακεδονία


Οι M. Hasluck και G. Morant το 1929 δημοσίευσαν στο περιοδικό Biometrika την μελέτη "Measurements of Macedonian Men", που περιλαμβάνει ανθρωπολογικές μετρήσεις από τους κατοίκους της Μακεδονίας. Οι μετρήσεις έγιναν το 1921-23, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε γίνει η ανταλλαγή πληθυσμών ακόμη.

Μελετήθηκαν σε έξι διαφορετικές ομάδες ανθρώπων: Έλληνες, Βλάχους, χριστιανούς Βούλγαρους, μουσουλμάνους Βούλγαρους, Τούρκοι, Ελληνόφωνοι εξισλαμισμένοι. Γίνεται μαι σύντομη αναφορά στην ιστορία της Μακεδονίας και στις όποιες μετακινήσεις πληθυσμών σε αυτή. Οι μετρήσεις έγιναν σε χωριά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Η κυριότερη σειρά μετρήσεων είναι αυτή του κεφαλικού δείκτη, στην τρίτη από το τέλος σειρά του παρακάτω πίνακα:...

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ανθρωπολογία των Ελλήνων - Κεντρική και Νότια Ελλάδα


Ο Γάλλος ανθρωπολόγος Eugène Pittard δημοσίευσε στο Αρχείο Γενικής Ανθρωπολογίας της Ελβετίας 1914-1915 μια μελέτη περί της ανθρωπολογίας των Ελλήνων υπό τον τίτλο "Contribution à l'étude anthropologique des Grecs".

Η μελέτη περιλαμβάνει μελέτες για το ύψος, τις αναλογίες μήκους μερών του σώματος, μετρήσεις προσώπου, μύτης, αυτιών και πολλές άλλες. Η σημαντικότερη είναι αυτή του κεφαλικού δείκτη. Το διάγραμμα της εικόνας είναι αποκαλύπτικό. Για την κατανόηση του διαγράμματος πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κεφαλικοί δείκτες κάτω από 80 δηλώνουν δολιχοκεφαλία, δείκτες πάνω από 82 δηλώνουν βραχυκεφαλία, ενώ δείκτες 80-82 δηλώνουν μεσοκεφαλία. Οι τρεις κατηγορίες αποτυπώνονται στο σχήμα με διαφορετική διαγράμμιση.

Δολιχοκέφαλοι είναι οι Μεσογειακοί και οι λιγότεροι Κρομανοειδείς ή οι ελάχιστοι Σαχάριοι. Βραχυκέφαλοι είναι οι Αλπικοί, Διναρικοί, Αρμενοειδείς και οι ελάχιστοι Βαλτικοί.

Από το διάγραμμα παρατηρεί κανείς ότι...

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο Gustave Le Bon για την ανάγκη φυλετικής ομοιογένειας

"Είναι εύκολο να κατανοηθεί πως όσο ομοιογενής είναι μία φυλή, τόσο πιο πολύ θα διαθέτει κοινές ιδέες και συναισθήματα. Συνεπώς, θα είναι πιο δραστήρια και ικανή να βαδίσει γρήγορα στον δρόμο της προόδου. Από την άλλη, όπου οι ιδέες, παραδόσεις, πίστεις και ενδιαφέροντα παραμένουν διακριτά, οι διαφωνίες θα είναι πιο συχνές και η πρόοδος θα είναι πάντα αργή, αν όχι τελείως να παρεμποδίζεται."

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι σύγχρονοι και οι αρχαίοι Αρμενοειδείς


Πρώτη σειρά: Από αριστερά προς τα δεξιά: Αρμένια, Αρμένιος, Χετταίοι πολεμιστές από ανάγλυφο στο Medinet Habu, περίπου 1350 π.Χ.

Δεύτερη σειρά: Τρεις Χετταίες, από ανάγλυφα σε ταφικές στήλες από τα μέσα της 2ης χιλιετίας π.Χ.

Τρίτη σειρά: Ένας Αρμένιος, μία Ασσύρια και μία Αρμένια.

Τέταρτη σειρά: Μία Ασσύρια του 8ου π.Χ. αιώνα, μεταξύ του ανφάς και του προφίλ μιας Αρμένιας.


Όλοι οι εικονιζόμενοι είναι Αρμενοειδείς και αντιπαραβάλλονται με ευρήματα της εποχής των Χετταίων. Στην αυτοκρατορία των Χετταίων είναι λογικό να ζούσαν πολλοί Αρμενοειδείς αφού εκτείνονταν σε εδάφη κατ' εξοχήν Αρμενοειδή φυλετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι Χετταίοι ή η εγκαθίδρυση του κράτους των Χετταίων έγινε από Αρμενοειδείς.

Η εικόνα είναι από: Α. Kappers, The anthropological features of Armenian and Assyrian women.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Baker J. - Race

Ο John Baker (1900-1984) ήταν Βρετανός βιολόγος, ανθρωπολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Το σημαντικότερο βιβλίο του είναι το "Race" του 1974. Όπως φαίνεται από τον τίτλο και το εξώφυλλο, ο Baker υπερασπίζεται την έννοια της φυλής, διαπιστώνοντας ότι διαθέτουν σωματικές καθώς και ψυχικές διαφορές οι οποίες επηρεάζουν τον πολιτισμό που δημιουργούν.

Βέβαια κάθε λοβοτομημένος προοδευτικούλης, θεωρεί πως οι τέσσερις εικονιζόμενοι άνθρωποι του εξωφύλλου έχουν πανομοιότυπη συμπεριφορά, αλλά απλώς φταίει η... περιρρέουσα "κουλτούρα"!

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, κάνει μια πολύ καλή ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της επιστήμης της φυλετικής ανθρωπολογίας.

Στο δεύτερο μέρος, αναλύονται ειδικά ζητήματα περί των εννοιών είδος, φυλή και της εξελικτικής βιολογίας, με έμφαση στη ζωολογία, που το κάνουν λίγο βαρετό.

Στο τρίτο μέρος, που είναι και το πλέον ενδιαφέρον, μελετώνται μερικές κατηγορίες φυλών, όπως οι Ευρωπαϊκές, οι ιθαγενείς της Αυστραλίας, οι Βουσμάνοι, κτλ. Ακολουθεί εκτενής φυλετική μελέτη της...

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η έννοια του Έθνους στην Αρχαία Ελλάδα

Το κείμενο δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα των Ελλήνων Εθνικιστών. Αναλύει τη σχέση μεταξύ έθνους και φυλής, με ειδική αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα.

Το κείμενο αναφέρει ότι η Αρχαία Ελλάδα "ήταν μεσογειακή φυλετικώς" και φαίνεται να το εννοεί κυριολεκτικά, πιθανότατα με την ανθρωπολογική έννοια του όρου. Το εν λόγω χωρίο έχει επισημανθεί με μεγαλύτερη γραμματοσειρά.


Σε πείσμα των σύγχρονων καιρών, όταν οι ιθύνοντες χειραγωγοί προσπαθούν να θάψουν την ιστορική αλήθεια και να διαστρεβλώσουν χυδαία την πραγματικότητα, οι Εθνικιστές θα αποτελούμε πάντα το εμπόδιο στα σχέδια τους. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να δείξουμε και τον άλλο δρόμο, τον κακοτράχαλο, τον δύσβατο, αυτόν της Αλήθειας.

Στο πλαίσιο της μανιώδους προσπάθειας μετατροπής της πραγματικής ιστορίας σε μια «αντιρατσιστική» εναλλακτική παρουσίαση των γεγονότων, δεν θα εξέλιπε και η αρχαία ελληνική ιστορία. Συγκεκριμένα το αντικείμενο που πραγματεύονται οι διαμορφωτές της παιδείας είναι ότι το Έθνος είναι μια εφεύρεση κάποιων μόνο ετών και ότι η αρχαία Ελλάδα δεν διέθετε εθνική ταυτότητα. Παρ’ όλο που αυτή η θέση φαντάζει εξ’ αρχής κωμική και σαθρή για την επιστημονική κοινότητα, χρήζει ιδιαίτερης βαρύτητας, ακριβώς διότι επιχειρεί να χτυπήσει ένα νευραλγικό σημείο στην οικοδόμηση της Εθνικής συνείδησης. Εφόσον το Έθνος είναι μύθος, δεν υφίσταται εθνικισμός.

Έθνος με δυο λέξεις είναι η ενσυνείδητος φυλή. Είναι η κοινή συνείδηση που κατοικεί στο πνεύμα της φυλής. Κατ’επέκταση η Εθνικότητα συνίσταται σε δυο στοιχεία: Τη Φυλή,...

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Χάρτες κεφαλικού δείκτη σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία

Ιταλία: Οι δολιχοκέφαλοι είναι στο βορρά περίπου 5%, κέντρο και νότια 20%, ενώ φτάνει σε κάποιους θύλακες και στη Σαρδηνία το 45% περίπου. Οι δολιχοκέφαλοι μπορεί να είναι Μεσογειακοί και Κρομανοειδείς ή και Νορδικοί στο βορρά. Οι βραχυκέφαλοι πλειοψηφούν σε όλη τη χώρα. Ο βορράς είναι ιδιαίτερα βραχυκέφαλος λόγω Αλπικών και Διναρικών, ενώ στο κέντρο και κάτω οι Αλπικοί κυρίως ευθύνονται για τη βραχυκεφαλία.




Γαλλία: Το βόρειο τμήμα,...

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Μύρτις, μια αρχαία Ελληνίδα - μοιάζει με τους σημερινούς Έλληνες;

Ο καθηγητής Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ Μανώλης Παπαγρηγοράκης σε συνεργασία με πολλούς ακόμα επιστήμονες παρουσιάσαν πριν λίγα χρόνια την ανάπλαση του προσώπου μιας κοπέλας περίπου 11 ετών που πέθανε από τον λιμό που ξέσπασε στην Αθήνα την περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου, τον 5ο π.Χ. αιώνα. Η κοπέλα βαφτίστηκε Μύρτις και παρουσιάζεται στην διπλανή φωτογραφία.

Κατά την περίοδο των ανασκαφών για το μετρό της Αθήνας στην περιοχή του Κεραμικού ανακαλύφθηκε ένα όρυγμα με 150 σκελετούς, μεταξύ των οποίων ένα κρανίο βρέθηκε σχεδόν ανέπαφο, έχοντας ακόμα και όλα τα δόντια ανέγγιχτα. Αυτό οδήγησε τον καθηγητή να μελετήσει το κρανίο της και να αναπλάσει το πρόσωπο, που αποδείχτηκε ότι ανήκε σε μια νεαρή κοπέλα. Μετά από πολλές διεπιστημονικές προσπάθειες, το αποτέλεσμα προκέκυψε ενδιαφέρον και δημοσιεύτηκε στον τύπο.

Ο καθηγητής μάλιστα κλήθηκε στην κρατική τηλεόραση, όπου...

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο μεγάλος Egon von Eickstedt για τις φυλές της υποσαχάριας Αφρικής

Απόσπασμα μεταφρασμένο από τα Γερμανικά από το πολύτιμο βιβλίο "Rassenkunde und Rassengeschichte der Menschheit". Πρέπει οπωσδήποτε να ανέβει στο διαδίκτυο, έστω στα Γερμανικά. Είναι ένας θησαυρός για τη φυλετική ανθρωπολογία. 
Πατήστε πάνω στα ονόματα των νέγρικων τύπων για να δείτε τις φυλετικές διαφορές.

Negrid Africa
 

The Europoid Contact Belt:

The whole northern broad extension of the African continent, reaching from Cape Verde in Senegambia to Cape Guardafui in Somalia, is contact area between the white and the black race. The interlocking could and had to assume at this more than 7000 km long distance very different forms. There are thus innumerable racial transitions and shadings, which let here the foreign element come out again, but are there stabilized in gautypes, tribal types or social stratification; which are elements and strains of quite recent character as well as closed and old connections of the development period of the races, thus proper zoological transition forms with harmonized somatic type.
The racial processes seem to be in the west in a more labile, in the east in a more stabile situation...

The Aethiopids: The term of the Aethiopids is only identical more or less over wider areas with the eastern Hamitic of the two Hamitic groups. One can imagine the bearers of the original Hamitic language in racial respects probably best as a somatic group between the predominantly Mediterranid mixture of the northern Africans and the Orientalid mixture of inner Arabia, thus as a body-form group which developed out of the circle of the southern Europid dolichocephal groups, especially the proto-Mediterranids. Another source of Europid influence to northeast Africa is...

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η "Γυναίκα της χρονιάς 2013" σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;



Η Ελένη Αντωνιάδου τιμήθηκε ως γυναίκα της χρονιάς από μεγάλο επιστημονικό οργανισμό στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

Απάντηση:
Ανήκει στον Βορειοαφρικανικό φυλετικό τύπο, ή αλλιώς λεγόμενο Saharid. Αποτελεί ένα πολύ τυπικό παράδειγμα, με κύρια συγκέντρωση στη Βόρεια Αφρική.

Ενημέρωση 9/2019: Τελικά αποδείχτηκε απατεώνισσα, αποκαλύφτηκε πως ούτε έχει παρουσιάσει σημαντικό ερευνητικό έργο, ούτε εργάζεται στη NASA! Για τους γνωρίζοντες τα φυλετικά, ο φυλετικός της τύπος δημιουργούσε υποψίες ότι δύσκολα θα μπορούσε να επιτύχει κάτι σημαντικό στην επιστήμη, αλλά δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε να είναι μια εξαίρεση. Ε, δεν ήταν.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ο Ίων Δραγούμης για τη χρησιμότητα του κράτους

"Το κράτος χρησιμεύει διά την αυτοσυντηρησίαν της φυλής, που είναι απείρως πολυτιμοτέρα από την απλήν αυτοσυντηρησίαν του κράτους. Διότι τα κράτη δεν δημιουργούν τίποτε, μόνον συντηρούν και υποβοηθούν, τα έθνη όμως δημιουργούν πολιτισμούς."

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο Henry Field και η ανθρωπολογία του Ιράκ

Ο Henry Field (1902-1986) ήταν ανθρωπολόγος από τις ΗΠΑ που έκανε ανθρωπολογικές μελέτες στη Μέση Ανατολή. Ένα σημαντικό του σύγγραμα είναι το "The Anthropology of Iraq", όπου μελετά φυλετικά τους κατοίκους του Ιράκ.

Η μελέτη είναι ενδελεχής με πλήθος ανθρωπολογικών μετρήσεων και φωτογραφιών. Οι κάτοικοι του Ιράκ διαθέτουν τα εξής γνωρίσματα:

Χρώμα δέρματος: λίγο πιο σκούρο από νοτιοευρωπαίους
Τριχοφυΐα σώματος: μέτρια
Χρώμα μαλλιών: Μαύρα ή σκούρα καστανά
Μαλλιά: κυματιστά
Χρώμα ματιών: καστανό
Μύτη: κυρτή ή ίσια
Ύψος: μέτριο προς υψηλό
Κεφαλικός Δείκτης: δολιχοκεφαλικοί
Πρόσωπο: λεπτο και μεσο- προσωπία
Ρινικός Δείκτης: λέπτορρινία

Οι κάτοικοι του Ιράκ ανήκουν σχεδόν όλοι στον...

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ο Hans Schemm για τη φυλετική κοσμοθεώρηση

Ο Hans Schemm (1891-1935) ήταν Γερμανός καθηγητής σχολείου και πρώιμο πολιτικό στέλεχος του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος. Ίδρυσε τον Εθνικοσοσιαλιστικό συνδικαλιστικό φορέα των καθηγητών, διηύθυνε Εθνικοσοσιαλιστικές εφημερίδες και μετέπειτα έγινε περιφερειάρχης - Gauleiter. Ήταν σημαντικό στέλεχος με αρκετή ιδεολογική συνεισφορά.

Το παρακάτω κείμενο περιέχει αποσπάσματα βιβλίου του, όπου παρουσιάζει τις απόψεις του περί της φυλετικής κοσμοθεώρησης, αποσαφηνίζοντας ότι σώμα και πνεύμα είναι μια αδιαίρετη ενότητα.


Introduction

The greatest era in world history has begun! We are the living generation born in a wonderful era, and it is our task to seize opportunities previously undreamt of. Under the leadership of our Führer Adolf Hitler, our people has taken the greatest step that any people on this earth has ever taken in history. We stand at a great turning point of German history; never before was there as significant a solstice in the political and spiritual sense as today.

You, German youth, have been born in the greatest age of your people’s history.
I wish the vast greatness of the age to burn in the hearts of my readers. I know that fate has decreed what is happening in Germany. The Lord God has torn us from the path we followed for fourteen years, and that led only to the grave, and led us back again with unspeakable grace to give new meaning to world history through the new life of the German people.

We thank the Lord God that he has let us work and fight in the greatest age of the German people! [p. 3]

I. Race

a) The significance of racial philosophy

We must be clear about the force and greatness of today’s events. All the events of the past two thousand years are trivial in comparison. He who dares to think that...

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Η Κρομανοειδής επίδραση στη βόρεια Ευρώπη


Συνηθίζεται κάθε ξανθιά γυναίκα από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης να θεωρείται αμέσως ως Νορδική. Ωστόσο, στη βόρεια Ευρώπη και στους απογόνους τους υπάρχει συχνά Κρομανοειδής επίδραση που κακώς παραβλέπεται.

Στη φωτογραφία φαίνονται δύο γυναίκες, εκ των οποίων η αριστερά έχει σημαντική Κρομανοειδή επίδραση, με πολύ έντονο τετράγωνο σαγόνι και πλατύ πρόσωπο, σε αντίθεση με την δεξιά που έχει πιο λεπτό πρόσωπο και λιγότερες γωνίες. Συνεπώς η αριστερά είναι Νορδική-Κρομανοειδής, ενώ η δεξιά χαρακτηρίζεται μόνο Νορδική. Η Κρομανοειδής επίδραση τροποποιεί και την συμπεριφορά.

Προφανές ότι στη χώρα μας τέτοιοι φαινότυποι είναι από σπάνιοι έως ανύπαρκτοι.