Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Το "Μεσογειακό ταμπεραμέντο"

Γνωστός ο όρος "Μεσογειακό ταμπεραμέντο" που χαρακτηρίζει τους Μεσογειακούς λαούς της νότιας Ευρώπης. Γιατί άραγε δεν υπάρχει αντίστοιχη φράση για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους;

Ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος ως προς την συμπεριφορά του είναι δραστήριος, ομιλητικός, συναισθηματικός, δυναμικός. Λατρεύει τα χρώματα, έχει έφεση στην τέχνη και είναι αυθόρμητος. Αγαπάει τις κοινωνικές συναναστροφές, εμφανίζει πάθος στις ερωτικές σχέσεις και έντονη συναισθηματικότητα. Αυτά τα ψυχικά χαρακτηριστικά, έχουν καταστήσει τη συμπεριφορά του Μεσογειακού τύπου ως ιδιαίτερη, με τους υπόλοιπους φυλετικούς τύπους να θαυμάζουν την ζωτικότητά του, αλλά να τους φαίνεται υπερβολική η ομιλιτικότητα και τα έντονα συναισθήματα. Το Μεσογειακό ταμπεραμέντο συνεπώς αντιστοιχεί στον Μεσογειακό φυλετικό τύπο. Άτομα με Μεσογειακό ταμπεραμέντο συναντά κανείς όπου υπάρχουν Μεσογειακοί στον πλανήτη.

Στις νότιες Ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του Μεσογειακού τύπου. Γι' αυτό το λόγο δεν είναι βέβαιο ότι κάθε νοτιοευρωπαίος θα έχει "Μεσογειακό ταμπεραμέντο".

Το Μεσογειακό ταμπεραμέντο συνδυάζεται συχνά και με τα περί "Λατίνων εραστών". Και πάλι η αναφορά γίνεται για τον Μεσογειακό τύπο και τον παθιασμένο και συναισθηματικό του ερωτισμό, την ομιλιτικότητα και την ενεργητικότητά του, ακόμα και την αγάπη του για την τέχνη. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν τον Μεσογειακό ως πολύ ελκυστικό σε όλες γυναίκες, ασχέτως φυλετικού τύπου. "Λατίνοι εραστές" υπάρχουν αρκετοί στη Λατινική Αμερική, ως απόγονοι των Ισπανών εποίκων.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Γιατί οι βορειοευρωπαίοι είναι "άτριχοι", ενώ οι νοτιοευρωπαίοι "μαλλιαροί";

Οι διάφοροι λαοί χαρακτηρίζονται συχνά ως προς την τριχοφυΐα τους. Οι βορειοευρωπαίοι χαρακτηρίζοντα ως "άτριχοι", ενώ οι νοτιοευρωπαίοι ως "μαλλιαροί". Αυτές οι φράσεις, βασίζονται σε μια φυλετική πραγματικότητα, ακόμα και αν αυτό γίνεται ασυνείδητα.

Η τριχοφυΐα στο σώμα και στο πρόσωπο είναι ένα φυλετικό χαρακτηριστικό. Οι Νορδικοί έχουν ελάχιστη τριχοφυΐα στο σώμα και μέτρια στο πρόσωπο. Οι Διναρικοί έχουν λίγη τριχοφυΐα σε σώμα, μαλλιά και πρόσωπο, εμφανίζοντας συχνά φαλάκρα από νέοι. Οι Μεσογειακοί έχουν έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και μέτρια στο σώμα. Οι Ατλαντοειδείς είναι ενδιάμεσοι Νορδικών - Μεσογειακών. Οι Αλπικοί έχουν...

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Mεσογειακοί και Ατλαντο-Μεσογειακοί

Ο Μεσογειακός έχει περιγραφεί πολλάκις και βρίσκεται κυρίως σε νότια Ιταλία, Ελλάδα, νότια Γαλλία και στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Ατλαντο-Μεσογειακός (Atlanto-med) είναι στην πραγματικότητα Κρομανοειδής τύπος που τείνει να έχει κάποια γνωρίσματα που φέρνουν σε Μεσογειακό. Τα Κρομανοειδή στοιχεία του είναι ότι έχει μεγάλο ύψος, έντονο σαγόνι και βαθιά τοποθετημένα μάτια. Περιοχή εξάπλωσής του είναι η Ιβηρική χερσόνησος κυρίως, η νοτια και δυτική Γαλλία και η βόρεια Ιταλία.

Στην πρώτη φωτογραφία εικονίζεται ένας Ατλαντο-Μεσογειακός και στην επόμενη ένας κανονικός Μεσογειακός.



Ο Ατλαντοειδής τύπος (Atlantid) από την άλλη είναι διαφορετική φυλή. Παράδειγμα ο παρακάτω εικονιζόμενος ηθοποιος Timothy Dalton. Οι Ατλαντοειδείς έχουν πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος, συχνά ανοιχτά μάτια και μαλλιά και έχουν μεγάλο ύψος. Είναι δηλαδή ένα ενδιάμεσο στάδιο μετάβασης από τον Μεσογειακό στο Νορδικό τύπο και σωματικά και ψυχικά.


Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ποιον φυλετικό τύπο απεικονίζει το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Κνίδου;

Η Αφροδίτη της Κνίδου είναι έργο του διάσημου γλύπτη της αρχαιότητας Πραξιτέλη. Θεωρούνταν κατά την αρχαιότητα ως το ωραιότερο άγαλμα της θεάς και βρίσκονταν στον ναό της Κνίδου, στη Μικρά Ασία. Παρουσιάζει την Αφροδίτη γυμνή, λίγο πριν το λουτρό της.

Ως μοντέλα για το άγαλμα ο Πραξιτέλης είχε χρησιμοποιήσει δυο εταίρες ερωμένες του, την διάσημη Φρύνη για το σώμα και την Κρατίνη για το κεφάλι. Η τελειότητα της απεικόνισης σε συνδυασμό με το ότι το άγαλμα ήταν χρωματισμένο, έδινε την αίσθηση ότι το άγαλμα ήταν ζωντανός άνθρωπος και μάλιστα πολλοί είχαν ξεγελαστεί! Η γλυπτική τέχνη είχε φτάσει στην τελειότητα, σε βαθμό που να ξεπεραστεί φαντάζει ουτοπικό. Το άγαλμα έχει σωθεί από αντίγραφα.

Αρκετές πληροφορίες και ευτράπελα σχετικά με το άγαλμα δίνει ο Λουκιανός (Έρωτες, 11). Ένα ανέκδοτο μάλιστα της εποχής, έλεγε ότι όταν η θεά πληροφορήθηκε για το άγαλμα, πήγε στην Κνίδο να το δει. Και όταν το είδε φώναξε: «Και που με είδε γυμνή ο Πραξιτέλης;»!!!

Το άγαλμα βασίζεται σε πραγματικές Ελληνίδες της εποχής και σε συνδυασμό με την αληθοφάνεια της απεικόνισης, τα χαρακτηριστικά του σώματος των γυναικών αυτών έχουν μεταφερθεί αυτούσια στο άγαλμα. Συνεπώς ο ανθρωπολόγος μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τον φυλετικό τύπο των απεικονιζόμενων γυναικών.

Το πρόσωπο εμφανίζει σγουρά μαλλιά, μέτωπο χωρίς κλίση, μύτη ίσια που ξεκινά από ψηλά, μάτια ανοιχτά, πρόσωπο χωρίς γωνίες, χείλη σαρκώδη. Αν μάλιστα δει κανείς το κεφάλι από πλάγια, είναι δολιχοκεφαλικό.

Ο απεικονιζόμενος φυλετικός τύπος είναι ο Μεσογειακός. Μάλιστα, αν προσέξει κανείς τη δομή του σώματος, απεικονίζονται στενοί ώμοι, εξωμορφικά χαρακτηριστικά αλλά και καμπύλες, παρατηρώντας την περιοχή της λεκάνης. Όλοι ασυνείδητα καταλαβαίνουμε ότι αυτή η σωματική δομή δένει με το πρόσωπο. Συνεπώς και οι δύο γυναίκες ήταν Μεσογειακές.

Η απεικονιζόμενη μορφή αποτελούσε το πρότυπο γυναικείας ομορφιάς στον Αρχαίο Ελληνικό και Ρωμαϊκό κόσμο. Ο ίδιος φυλετικός τύπος θαυμάζεται και σήμερα στον δυτικό πολιτισμό.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τα βαριά βλέφαρα που βλέπουμε γύρω μας είναι του Αλπικού τύπου και όχι μογγολικής επίδρασης

Θα έχετε δει πολλούς ανθρώπους με βαριά βλέφαρα γύρω σας. Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν ως "μογγολικό" στοιχείο. Ως παιδιά θα τους κορόιδευαν ως "ρώσους" ή "κινέζους". Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές που κάποιος παρουσιάζει βαριά βλέφαρα στον Ευρωπαϊκό χώρο, αυτά ανήκουν στον Αλπικό τύπο. Παράδειγμα η ηθοποιός Χριστίνα Μάντεση. Πραγματικά Μογγολικά τουρανικά στοιχεία εμφανίζονται στην Ουγγαρία, στην Ουκρανία και λίγα στη Ρουμανία. Πολλοί μογγόλοι υπάρχουν και στην γειτονική Τουρκία.

Η σύγχυση αυτή δικαιολογείται, διότι ο Αλπικός τύπος και ο Τουρανικός έχουν μακρινή συγγένεια και εμφανισιακά αλλά και στη συμπεριφορά. Ωστόσο, έχουν διαφοροποιηθεί σε βαθμό ώστε να μπορρούμε να τους διακρίνουμε. Θα εστιάσουμε στην περιοχή των ματιών που είναι και το σημαντικότερο αναγνωριστικό χαρακτηριστικό μεταξύ των ανθρώπων και είναι εκεί που ξεκινά η σύγχυση.

Στην αριστερή φωτογραφία φαίνεται η Ιταλίδα ηθοποιός Monica Bellucci, η οποία ως Αλπική-Μεσογειακή δεν έχει καμία σχέση με μογγολικά στοιχεία. Εμφανίζει τα βαριά βλέφαρα του Αλπικού τύπου. Στα δεξιά εικονίζεται η τηλεπαρουσιάστρια Turku Turan από την Τουρκία, η οποία είναι του Τουρανικού μογγολικού φυλετικού τύπου. Παρατηρήστε ότι η αρχή του Αλπικού βλεφάρου βρίσκεται πιο πάνω από την άκρη του ματιού. Αντιθέτως στους μογγόλους, η αρχή του βλεφάρου και η άκρη του ματιού συμπίπτουν. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε αυτό που λέμε επίκανθο.

Η φράση "βαριά" ή "πεσμένα" βλέφαρα αντιστοιχεί στον ορθότερο επιστημονικό όρο Πτυχή βλεφάρου με βάση το παρακάτω σχήμα, όταν αυτός ο λιπώδης ιστός είναι αρκετά μεγάλος και πέφτει πάνω στις βλεφαρίδες δίνοντας την αίσθηση βαριεστημάρας. Ελάχιστη Πτυχή βλεφάρου σημαίνει "ανοιχτά" μάτια που δίνουν την αίσθηση ζωντάνιας:


Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Γιατί οι Βαλκανικές χώρες έχουν πολύ καλές εθνικές ομάδες μπάσκετ;

Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έχουν παγκοσμίως ανταγωνιστικές ομάδες μπάσκετ, παρότι είτε είναι μικρές σε πληθυσμό, είτε είναι υπανάπτυκτες χωρίς υποδομές. Χώρες όπως Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, έχουν πολύ καλές ομάδες μπάσκετ. Υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό;

Η αναφορά γίνεται για τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων. Εκεί ζει κατά κύριο λόγο ο Διναρικός φυλετικός τύπος. Οι Διναρικοί είναι οι υψηλότεροι Ευρωπαίοι, με αθλητική εξωμορφική σωματοδωμή με "ξερακιανό" σώμα και ιδιαίτερες αντοχές. Ως προς την συμπεριφορά, αγαπούν τη δράση, την ένταση και τις συγκρούσεις.

Το μπάσκετ δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες σκέψης, αλλά απαιτεί μεγάλο ύψος, διάθεση για έντονες σωματικές μάχες με τους αντιπάλους και συνεχή δράση. Επίσης δεν απαιτούνται ιδιαίτερες υποδομές για την επαφή με το άθλημα και την προπόνηση. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν το μπάσκετ το ιδανικό άθλημα για τον Διναρικό φυλετικό τύπο.

Άτομο με μεγάλο ύψος μπορεί να ανήκει σε οποιαδήποτε φυλή, βάσει στατιστικής. Ο Διναρικός τύπος εμφανίζει με μεγαλύτερη πιθανότητα μεγάλο ύψος. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι καλαθοσφαιριστές σε αυτές τις χώρες αλλά και στις γύρω χώρες είναι Διναρικοί. Πολλοί από αυτούς έχουν πάει στο αμερικανικό πρωτάθλημα NBA, όπως ο εικονιζόμενος Σέρβος καλαθοσφαιριστής Nikola Pekovic.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Μαντέψτε από ποια χώρα είναι οι εικονιζόμενες!


Η απάντηση δίνεται στο παρακάτω spoiler.

Δείτε την απάντηση:

Από την Ισπανία. Είναι Ατλαντο-Μεσογειακές άπασες.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

"Ξύσε έναν Ρώσο και θα βρεις έναν Τατάρο": Η εξήγηση της περίφημης φράσης του Ναπολέοντα

Η Ρωσία είναι μια χώρα με τεράστια έκταση. Εκτείνεται από την ανατολική Ευρώπη μέχρι τις ακτές του Ειρηνικού. Σε μια τέτοια έκταση είναι αναπόφευκτο να κατοικούν πολλές ανθρώπινες φυλές. Στο δυτικό μέρος της Ρωσίας, ζουν άνθρωποι του Βαλτικού τύπου κυρίως, στο νότο υπάρχουν Μεσογειακές επιδράσεις, ενώ στον βορρά υπάρχουν Νορδικές επιδράσεις. Συνεπώς, ο Βαλτικός τύπος είναι αυτός που δίνει την αίσθηση του "Σλαβικού" προσώπου του Ρώσου.

Για τους Ευρωπαίους, που συναντούν κυρίως Βαλτικούς ως Ρώσους, θεωρούν ότι όλοι οι άνθρωποι Ρωσικής υπηκοότητας μοιάζουν κάπως έτσι. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Οι Ρώσοι, μπορεί στα δυτικά να είναι Βαλτικοί, όμως πολύ πριν τα Ουράλια η εικόνα αλλάζει και ο Ρωσικός πληθυσμός γίνεται Μογγολικός. Ξεκινά ένα μωσαϊκό διαφόρων μογγολικών φυλών και πολύ περισσότερων εθνοτήτων. Εμφανίζεται δηλαδή επίκανθος στα μάτια που σχηματίζουν γωνία, μύτη πιεσμένη μέσα, κίτρινο χρώμα δέρματος, μικρό ύψος, κτλ. Οι λαοί αυτοί ζουν με τον δικό τους τρόπο ζωής, σχεδόν ανεπηρέαστοι από τον δυτικό τρόπο ζωής, με αρκετή αυτονομία. Οι Τατάροι είναι λαός μογγολικός, ο οποίος κατοικεί σχετικά κοντά στην Ευρώπη, με χαρακτηριστική περιοχή κατοικίας την Κριμαία. Από τους Ευρωπαίους χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός συλλήβδην για όλους τους Μογγόλους της Ρωσικής επικράτειας. Έτσι τον χρησιμοποίησε και ο Ναπολέων.

Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν και βλέπουν την πραγματική σύνθεση του Ρωσικού πληθυσμού, όταν αυτός καλείται να πολεμήσει στον Ευρωπαϊκό χώρο. Πληθυσμοί από τα βάθη της Ρωσίας τραβιούνται με το ζόρι στην άλλη άκρη της χώρας για να πολεμήσουν για κάτι που δεν τους ενδιαφέρει. Οι πληθυσμοί τους είναι τεράστιοι και αποτελούν μια ανεξάντλητη δεξαμενή στρατιωτών. Επειδή είναι αρκετά υποτακτικοί, σπάνια αντιδρούν. Έτσι κλήθηκαν από τον Τσάρο το 1812 να πολεμήσουν τις στρατιές του Ναπολέοντα, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι Ρώσοι, αν μπεις λίγο πιο μέσα είναι "Τατάροι". Αντίστοιχη εκμετάλλευση υπέστησαν οι Μογγολικοί πληθυσμοί στη Σοβιετική Ένωση, όταν με τη ξιφολόγχη στην πλάτη αναγκάστηκαν να πολεμήσουν για τον διεθνή Σιωνισμό, στο πλευρό των Εβραιοκομμουνιστών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ο Carleton Coon για τη Μεσογειακή φυλή

Ο Carleton Coon εδώ αναφέρεται στην ευρύτερη οικογένεια του Μεσογειακού τύπου, που εκτείνεται σε όλη τη Μεσογειακή λεκάνη και τη Μέση Ανατολή.

from C.S. Coon, Caravan : the Story of the Middle East, 1958, pp. 154-157


Mediterranean Racial Types: Spanish, Scottish, Italian, Greek, Portuguese, Arab, Bulgarian, Afghan. Phenotypically Mediterranean (brunet dolichocephalic, leptoprosopic, leptorrhine Caucasoids), differing in more specific traits, dress, sun exposure. Mediterranean physical types may not necessarily share common ancestry, since in the strictest sense, “Mediterranean” is only a phenotype. The early Neolithic pioneers were of this type, as Coon correctly notes.

Our area, from Morocco to Afghanistan, is the homeland and cradle of the Mediterranean race. Mediterraneans are found also in Spain, Portugal, most of Italy, Greece and the Mediterranean islands, and in all these places, as in the Middle East, they form the major genetic element in the local populations. In a dark-skinned and finer-boned form they are also found as the major population element in Pakistan and northern India.

The Sumerians were Mediterraneans skeletally. So were the ancient Egyptians, the Babylonians, the Children of Israel, and the Arabs of the early Islamic period whose skeletons I had the privilege of measuring at Nippur. A Mediterranean is a white man of variable stature - as whites go, usually short to medium; his bones are light, but strongly marked for muscle attachments if these muscles have been well developed through use. His legs are relatively long compared to his trunk, and his hands and feet rather small. His chest is relatively flat, his neck of medium length, his head of medium size, long-oval in shape with parallel sides; his face is small and delicate, with only slight bony ridges over the eyes. The upper part of his face is large in proportion to the lower part, so that when he is old his nose looks large for his jaw. Of all human being the Mediterranean has the most human, the most highly evolved, masticatory apparatus. His teeth are small, and so are the muscles that operate his jaw. His face is narrow, and his nose consequently is often prominent when compared to the lower-bridged and flatter noses of wider or longer-jawed races in Europe and other parts of Africa and Asia. The Mediterranean man is a relatively hairy fellow. His head is covered with a...

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Οι ανθρώπινες φυλές σύμφωνα με τον Rainer Knussmann

Στην πρώτη πλάκα, περιλαμβάνονται οι Ευρωπαϊκοί και συγγενείς τύποι (Caucasoid). Δίνεται η ταξινόμηση και η καταγωγή του ατόμου που φωτογραφίζεται, π.χ. από Σουηδία, Ντάντσιχ, Νότια Γερμανία, Ιταλία, κτλ.


Teutonordide = Νορδικός
Dalonordider = Νορδικός - ΚΜ
Osteuropider = Βαλτικός
Alpinider = Αλπικός
Lappide = Λαπωνικός
Dinarider = Διναρικός
Grazilmediterranider = Μεσογειακός
Berberider = Σαχάριος - ΚΜ
Armenider = Αρμενοειδής
Anadolider = Αρμενοειδής - Μεσογειακός
Turanider = Τουρανικός
Orientalide = Αραβικός
Nordindide = Βόρειος Ινδικός
Grazilindide = Ινδικός

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ...

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Πώς μοιάζανε οι Αρχαίοι Έλληνες; - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα εξαιρετικό βίντεο που δείχνει ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ανήκαν κυρίως στον Μεσογειακό φυλετικό τύπο. Στο βίντεο παρουσιάζονται συγκριτικά αρχαία αγάλματα με σύγχρονους Έλληνες, οι οποίοι, για να μοιάζουν είναι κατά κανόνα Μεσογειακοί.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η "Γαλλική" μύτη

Θα έχετε διαβάσει συχνά περί "Γαλλικής" μύτης, η οποία είναι ελαφρά κοίλη, δηλαδή η άκρη της μύτης γέρνει ελαφρά προς τα πάνω. Αυτό θεωρείται στη γυναίκα από κάποιους ως στοιχείο ομορφιάς και θηλυκότητας. Όμως θα έχετε παρατηρήσει πολλούς Γάλλους που δεν έχουν αυτή τη μύτη. Θα σκεφτεί κανείς ότι η μύτη αυτή ναι μεν υπάρχει στη Γαλλία σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι σε όλους. Ποιοί όμως από τους Γάλλους έχουν αυτή τη μύτη;

Στην Ευρώπη, κοίλη μύτη εμφανίζει ο Αλπικός και ο Βαλτικός τύπος. Στη Γαλλία, κυριαρχεί ο Αλπικός τύπος, ειδικά στον κεντρικό τομέα, με αρκετούς Μεσογειακούς (και Ατλαντο-Μεσογειακούς) νότια και νοτιοδυτικά και λίγους Νορδικούς στα βόρεια. Συνεπώς, η μύτη αυτή...

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η φυλετική ταξινόμηση στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία

Το απόσπασμα είναι από ένα ντοκιμαντέρ για την Νεολαία του Χίτλερ (Hitlerjugend). Το Αμερικανικό ντοκιμαντέρ είναι ως συνήθως συκοφαντικό, αλλά οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Δείχνουν μια νεολαία δυνατή, σκληραγωγημένη, υγιή που σφύζει από ζωή και έτοιμη να αγωνιστεί για την πατρίδα, σε αντίθεση με την σημερινή νεολαία που είναι αποχαυνωμένη, μαλθακή, βυθισμένη στις ανέσεις, στις απολαύσεις, τα ναρκωτικά, την καθιστική ζωή και την αδράνεια.

Πρώην μέλη της Hitlerjugend μιλούν για τα μαθήματα φυλετικής ανθρωπολογίας στα σχολεία και ειδικά για την αυστηρή επιλογή και με φυλετικά κριτήρια στα Adolf Hitler Schulen, που ήταν ειδικά σχολεία όπου επιλεγμένοι μαθητές εκπαιδεύονταν για να γίνουν πολιτικά στελέχη του καθεστώτος. Ενδιαφέρον έχει το ότι, όπως δηλώνει πρώην μέλος στο ντοκιμαντέρ, σε αυτά τα σχολεία μαθητές με "Σαξονικό" στρογγυλό κεφάλι (Αλπικοί - Ostische) και "Βαυαροί" με κυρτές μύτες (Διναρικοί) μαθητές απορρίπτονταν. Στα συνήθη σχολεία αυτό δεν γίνονταν, ούτε στη Νεολαία του Χίτλερ, για να μη διχάζεται το έθνος.

Το βίντεο ξεκινά αυτόματα στο σημείο που αναφέρονται τα φυλετικά θέματα.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Γιατί η φυλετική μίξη πρέπει να αποφεύγεται

Ο αρχαίος Ελληνικός όρος για το αποτέλεσμα της φυλετικής μίξης είναι η λέξη "υβρίδιο". Η ετυμολογία της λέξης είναι προφανής. Αποτελεί ύβρη η μίξη δύο διαφορετικών φυλών. Γνωστή επίσης και η ξενικής προέλευσης λέξη "μπάσταρδος". Το γεγονός ότι αυτή η λέξη είναι προσβλητική και χρησιμοποιείται και ως βρισιά, σημαίνει ότι το μπαστάρδεμα θεωρείται κάτι κακό. Ακόμη και οι σύγχρονοι θιασώτες του πολυφυλετισμού, που επιδιώκουν τη φυλετική μίξη, αν τους πεις "μπάσταρδους" θα ενοχληθούν. Μάλιστα, οι διάφοροι "κοσμοπολίτες", αν τους εξηγήσεις επιστημονικά ότι δεν είναι καθαροί φυλετικά και αποτελούν μίξη με αλλόφυλους, εκνευρίζονται. Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι κατά βάθος καταλαβαίνουν ότι η φυλετική μίξη είναι κάτι κακό, αλλά με την τρομοκρατία των ΜΜΕ περί αντιρατσισμού δεν το παραδέχεται κανείς ανοιχτά.

Οι άνθρωποι ανήκουν όλοι σε ένα είδος, διότι όλοι μπορούν να παράξουν γόνιμους απόγονους μεταξύ τους. Ωστόσο, βάσει της εξέλιξης, οι άνθρωποι έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά κατά κλάδους με σωματικές και ψυχικές διαφορές πολύ εμφανείς, τόσο ώστε να είναι απαραίτητος ο διαχωρισμός τους σε φυλές. Αυτές οι φυλές εμφανίζουν χαρακτηριστικά τα οποία είναι επιτυχημένοι συνδυασμοί γονιδίων, εφόσον οι φυλές αυτές έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα.

Η Αμερικανική Ευγονική Εταιρία είχε κάνει την εξής επιτυχημένη διατύπωση στο θέμα της φυλετικής μίξης:

Η φυλετική μίξη οδηγεί σχεδόν ανεξαιρέτως σε ανωμαλία λόγω του καταστροφικού συνδυασμού ασυμβίβαστων κληρονομικών παραγόντων και της διαλύσεως εξισορροπημένων γονιδιακών ενώσεων.

Κάθε μίξη με άλλη φυλή, δημιουργεί τυχαίους συνδυασμούς χαρακτηριστικών και από τις δύο φυλές, πράγμα που σημαίνει ότι διαλύεται όλο το αποτέλεσμα της συσσώρευσης των μικρών ευεργετικών εξελικτικών μεταβολών της κάθε φυλής. Ο "μπάσταρδος" απόγονος θα αποτελεί ένα ενδιάμεσο, που δεν έχει τα πλήρη ψυχικά χαρακτηριστικά ούτε της μίας, ούτε της άλλης φυλής. Αν η μίξη γενικευτεί σε μια κοινωνία, σημαίνει ότι ψυχικά χαρακτηριστικά αλλόφυλων θα εισέλθουν στους μικτούς απογόνους, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται διαφορετικές προτιμήσεις κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές και θρησκευτικές μεταξύ των διαφορετικών φυλετικών υποστάσεων.

Το μπαστάρδεμα ενώ θεωρείται καταστροφικό για τις ράτσες των σκύλων ή των αλόγων, εντούτοις το μπαστάρδεμα των φυλών των ανθρώπων δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα, παρά μόνο λίγους γνώστες των φυλετικών ζητημάτων, σχεδόν πάντα Εθνικιστές. Οι υπόλοιποι αγνοούν το ποιες είναι οι ανθρώπινες φυλές και τα καταστροφικά αποτελέσματα της μίξης. Ενδιαφέρον έχει ότι οι πρωτόγονες και απομονωμένες κοινωνίες καταλαβαίνουν ενστικτωδώς το αρνητικό αποτέλεσμα της μίξης, σε αντίθεση με τις "πολιτισμένες" κοινωνίες, που έχουν φάει τόνους προπαγάνδας από τα σιωνιστικά ΜΜΕ και τα ελεγχόμενα από αυτούς σχολεία.

Σε καμία περίπτωση δεν λογίζεται η μία φυλή ως ανώτερη και η άλλη ως κατώτερη. Έτσι κι αλλιώς, όλες οι φυλές που υπάρχουν γύρω μας επιβιώνουν επιτυχώς μέχρι σήμερα από εξελικτική σκοπιά. Στο μέλλον δεν γνωρίζουμε ποιες φυλές θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ποιες θα εξαφανιστούν. Μπορεί φυλές πρωτόγονες να καταφέρουν να επιβιώσουν μιας καταστροφής ή μιας θανατηφόρας μεταδοτικής ασθένειας, ενώ "πολιτισμένες" φυλές να μην τα καταφέρουν. Η μίξη πρέπει να αποφεύγεται διότι δημιουργεί διχαστικές συμπεριφορές και προτιμήσεις στην κοινωνία.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Τα δάκτυλα των ποδιών. Σε ποιον τύπο ανήκουν τα δικά σας;


Τα δάκτυλα των ποδιών μπορούν να ταξινομηθούν στις τρεις εικονιζόμενες κατηγορίες. Το όνομα του τρίτου τύπου, "Ελληνικό" πόδι προέκυψε από την παρατήρηση των αρχαιολόγων ότι σχεδόν όλα τα αρχαιοελληνικά αγάλματα παρουσιάζουν τον δείκτη του ποδιού ελαφρά μεγαλύτερο από το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού. Με παρόμοιο τρόπο πήραν και οι άλλοι δύο τύποι τα ονόματά τους. Στον "Αιγυπτιακό" τύπο ο δείκτης είναι μικρότερος από το μεγάλο δάκτυλο, μερικές φορές είναι ίσο και τα δάκτυλα βαίνουν όλο και μικρότερα. Στο "Ρωμαϊκό" πόδι ο δείκτης είναι ίσος με το μεγάλο δάκτυλο.

Το "Αιγυπτιακό" πόδι είναι το πιο σύνηθες στον πλανήτη. Στον Ευρωπαϊκό χώρο "Ελληνικό" πόδι εμφανίζουν συχνά οι του Μεσογειακού τύπου, αλλά μερικές φορές και οι υπόλοιποι συγγενείς τύποι. Η απεικόνιση του "Ελληνικού" ποδιού στα αγάλματα φαίνεται να αντιστοιχεί στον Μεσογειακό τύπο των αρχαίων Ελλήνων, καθώς στη γλυπτική χρησιμοποιούνταν ζώντες ανθρωποι ως μοντέλα, συνήθως αθλητές.


Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ο φυλετικός τύπος του James Bond!!!

Ο James Bond ως μυθιστορηματικός ήρωας δεν μας ενδιαφέρει, ωστόσο θα εστιάσουμε στους ηθοποιούς που τον έχουν ενσαρκώσει στον κινηματογράφο. Οι περισσότεροι ανήκουν στον Ατλαντοειδή φυλετικό τύπο. Οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον διάσημο ήρωα είναι οι Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Daniel Сraig. Παρατηρείτε κάποια διαφορά μεταξύ του Daniel Craig και όλων των προηγούμενων; Από την εμφάνιση και μόνο διαπιστώνεται ότι ο Craig φαντάζει παράταιρος ως Βαλτικός-ΚΜ, ενώ όλοι οι προηγούμενοι ήταν Ατλαντοειδείς (με ΚΜ επίδραση κάποιοι). Βάσει μόνο του τύπου του έχει προκαλέσει πολλές αντιπάθειες!




Αν δείτε προσεκτικά τους διάσημους ηθοποιούς στις ΗΠΑ, θα διαπιστώσετε ότι οι καστανοί Ατλαντοειδείς με τα γαλάζια μάτια, έχουν την μεγαλύτερη πέραση στην κινημοτογραφική βιομηχανία του Hollywood.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Φυλή και παχυσαρκία

Έχετε ακούσει πολλές φορές για "έρευνες" στις οποίες οι διάφορες χώρες κατατάσσονται ως προς την παχυσαρκία. Ακολουθούν περισπούδαστες αναλύσεις για το τι φταίει σε μια χώρα και υπάρχουν πολλοί παχύσαρκοι, ενώ χώρες ελάχιστα παχύσαρκες δέχονται επαίνους για την καλή διατροφή και την άθληση των πολιτών τους.

Δυστυχώς οι "επιστήμονες" σε αυτές τις "έρευνες" ούτε αναφέρουν, ούτε ασχολούνται με τη φυλετική σύνθεση του πληθυσμού των κρατών. Όπως είναι γνωστό στους φυλετικούς ανθρωπολόγους, κάθε φυλετικός τύπος έχει το δικό του σωματότυπο. Μάλιστα για λόγους ταξινόμησης, οι σωματότυποι έχουν χωριστεί στις εξής κατηγορίες: ενδομορφικός, μεσομορφικός και εξωμορφικός.

Ο εξωμορφικός παρουσιάζει τη μικρότερη εναπόθεση λίπους στους ιστούς και είναι λεπτός. Αντιθέτως, ο ενδομορφικός παρουσιάζει μεγαλύτερη εναπόθεση λίπους και είναι παχύς. Ο ενδομορφικός τύπος είναι κάτι το ενδιάμεσο. Η διαφορά υπάρχει και ως προς το μέγεθος και το σχήμα των μυών του σώματος. Οι διαφορές φαίνονται στο παραπάνω σχήμα.

Για τους σωματότυπους των Ευρωπαϊκών φυλετικών τύπων ισχύουν τα εξής:

Μεσογειακός: εξωμορφικός προς μεσομορφικός
Νορδικός: εξωμορφικός
Αλπικός: ενδομορφικός
Κρομανοειδής: μεσομορφικός προς εξομορφικός
Βαλτικός: ενδομορφικός
Διναρικός: εξωμορφικός προς μεσομορφικός

Συνεπώς, όταν σε μια χώρα κυριαρχούν για παράδειγμα άτομα του Αλπικού τύπου, είναι λογικό η χώρα να καταταχθεί στις πιο παχύσαρκες. Αντιθέτως μια χώρα κατ' εξοχήν Νορδική θα καταταχθεί στις λιγότερο παχύσαρκες. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αθλούνται συστηματικά, η ποσότητα λίπους και το μέγεθος των μυών στο σώμα τους θα ακολουθεί την φυλετική τους προδιάθεση.

Όσο περίεργο και αν ακουστεί σε κάποιον που δεν έχει μελετήσει την φυλετική ανθρωπολογία, η παχυσαρκία σε μια χώρα είναι και θέμα κυρίως φυλετικό. Ζητήματα διατροφής, άθλησης και οικονομικής κατάστασης μπορούν να επηρεάσουν. Η κακή διατροφή μπορεί να χειροτερέψει την προδιάθεση σε έναν ενδομορφικό, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει εξωμορφικός! Ο σωματότυπος έχει κληρονομηθεί και δεν αλλάζει, όσο καλή και να είναι η διατροφή. Το ίδιο ισχύει και με τον αθλητισμό, ο οποίος μειώνει την ποσότητα τους λίπους και αυξάνει τους μύες, όμως ο σωματότυπος παραμένει ο ίδιος. Η καλή διατροφή και ο αθλητισμός πρέπει να προωθούνται για λόγους υγείας και ευεξίας πάνω από όλα. Η οικονομική κατάσταση όμως έχει μεγάλη επίδραση διότι έχει να κάνει με την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται. Μια πολύ φτωχή χώρα είναι αδύνατο να είναι παχύσαρκη.

Οι περισσότερες "έρευνες" που δημοσιεύονται είναι τελείως αναξιόπιστες, καθώς έχουν σκοπιμότητες, μη αντιπροσωπευτικό δείγμα ή σκοπεύουν στον εντυπωσιασμό και συχνά αντικρούονται με τα φυλετικά δεδομένα. Αν κάποιος γνωρίζει τη φυλετική σύνθεση των κρατών, μπορεί να κάνει μια εκτίμηση περί της παχυσαρκίας ενός λαού.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Προτομές αρχαίων Ελλήνων: σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκουν;

Τα γλυπτά της αρχαίας Ελλάδος θαυμάζονται από όλη την ανθρωπότητα για την ακρίβεια της απεικόνισης ειδικά των ανθρωπίνων μορφών. Η απεικόνιση και της παραμικρής λεπτομέρειας με αληθοφανή τρόπο έχουν καταστήσει τα έργα τέχνης πρότυπο στην τέχνη της γλυπτικής. Η δυσκολία και η απαιτητικότητα της δουλειάς του γλύπτη σε συνδυασμό με το κορυφαίο αποτέλεσμα, σημαίνει ότι οι γλύπτες της εποχής έφτασαν την γλυπτική τέχνη σε τέτοιο επίπεδο που να καθίσταται αμφίβολο αν μπορεί πλέον να ξεπεραστεί.

Οι φυλετικοί ανθρωπολόγοι εκμεταλλευόμενοι την ακρίβεια της απεικόνισης των ανθρωπίνων μορφών μπορούν να βγάλουν πολλά συμπεράσματα για τον φυλετικό τύπο των απεικονιζόμενων σε αγάλματα και προτομές. Τα γλυπτά που διασώθηκαν και απεικονίζουν πρόσωπα γνωστά από τις αρχαίες πηγές είναι τα πιο σημαντικά για τους φυλετικούς ανθρωπολόγους. Γλυπτά μυθικών οντοτήτων ή θεών συνήθως απεικονίζουν το πρότυπο κάλλους, το οποίο όμως υπάρχει μες στην κοινωνία.

Παρατίθενται οι προτομές διάσημων αρχαίων Ελλήνων. Παρατηρεί κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στον Μεσογειακό τύπο, έχοντας ίσια μύτη, σαρκώδη χείλη, κυματιστά μαλλιά, ανοιχτά βλέφαρα, πρόσωπο χωρίς γωνίες. Στην προτομή του Ξενοφώντος, δίνεται και το προφίλ, στο οποίο απεικονίζεται ως σχετικά δολιχοκεφαλικός, με πιθανή Αλπικότητα.

Στις προτομές ξεκινώντας από πάνω: Αριστοφάνης - Παρμενίδης, Περικλής - Σοφοκλής, Ηρόδοτος - Θεόφραστος, Ξενοφών.





Ωστόσο, υπάρχουν και αρχαίοι οι οποίοι δεν είναι Μεσογειακοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σωκράτης που είναι Αλπικός και ο Ευριπίδης που είναι και αρκετά Διναρικός.



Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο τύπος του σώματος στις γυναίκες



Ο σωματότυπος στον άνθρωπο με βάση τους φυλετικούς ανθρωπολόγους ταξινομείται σε εξωμορφικό, μεσομορφικό και ενδομορφικό. Ο εξωμορφικός τύπος έχει τη λιγότερη εναπόθεση λίπους στους ιστούς και είναι λεπτός, ο ενδομορφικός έχει την περισσότερη εναπόθεση λίπους στους ιστούς και είναι παχύς, ενώ ο μεσομορφικός μια ενδιάμεση κατάσταση.

Ωστόσο, οι σωματικές διαφορές είναι πολύ μεγαλύτερες από την απλή κατάταξη σε τρεις σωματότυπους. Ενδεικτικά παρατίθεται οι φωτογραφίες του σώματος δύο διάσημων γυναικών. Η Gisele Bundchen αριστερά και η Maria Menounos δεξιά. Και οι δύο σωματότυποι είναι εξωμορφικοί. Και οι δυο γυναίκες είναι λεπτές. Όμως, το σώμα της Menounos έχει περισσότερες "καμπύλες", δηλαδή πιο συμπιεσμένη μέση, πιο πλατιά λεκάνη και ευρύτερους γοφούς σε σχέση με την Gisele.

Η διαφορά στον σωματότυπο των δύο γυναικών οφείλεται στις φυλετικές διαφορές. Η Gisele είναι Νορδική-Διναρική, ενώ η Μενούνος Μεσογειακή (με Κρομανοειδή επίδραση και οι δύο). Αντίστοιχες διαφορές μπορούν να παρατηρηθούν και στους άνδρες. Είναι άλλωστε κοινώς γνωστό ότι οι Μεσογειακές γυναίκες έχουν καμπύλες - σε σύγκριση με τις Νορδικές και τις Διναρικές, που ο κορμός τους είναι πιο "ίσιος".

Οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων των διαφόρων φυλών είναι πολλές, σε όλο το σώμα και δεν περιορίζονται στο πρόσωπο. Απλώς στο πρόσωπο οι διαφορές είναι πιο ευδιάκριτες και δεν καλύπτονται από ενδύματα, για αυτό και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους φυλετικούς ανθρωπολόγους για τη φυλετική ταξινόμηση.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Οι φυλετικές επιπτώσεις της εθελούσιας οικονομικής μετανάστευσης

Στην οικονομική μετανάστευση, άνθρωποι από μια χώρα ή περιοχή του κόσμου μετακινούνται μαζικά προς μια άλλη χώρα ή περιοχή, όπου αναμένουν να συναντήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες επιβίωσης. Το παρόν κείμενο αναφέρεται στην εθελούσια μετανάστευση, δηλαδή μετανάστευση που δεν οφείλεται σε πολέμους, αρρώστιες και λιμούς, αλλά στην αναζήτηση υψηλότερου βιοτικού επιπέδου ή καλύτερα αμοιβόμενης εργασίας.

Η ιστορία έχει καταφράψει πολλές φορές αυτό το φαινόμενο. Οι μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών έχουν πάντοτε φυλετική επίδραση και στην περιοχή αναχώρησης και στην περιοχή άφιξης.

Τα άτομα που επιλέγουν να μεταναστεύσουν συνήθως ανήκουν στις πλέον δραστήριες φυλές. Παρουσιάζουν ενεργητικότητα, τολμηρότητα και διερευνητικό πνεύμα. Προτιμούν την περιπέτεια από την αδράνεια και τη μιζέρια. Επιδιώκουν τη δράση και την αναζήτηση. Αντιθέτως οι πιο άτολμες και ήσυχες φυλές παραμένουν στα πάτρια ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες, υπομένοντας και στερήσεις.

Φυλετικές μελέτες έγιναν στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς που εποίκησαν την Αμερική και σε αυτούς που μετανάστευσαν αργότερα. Ο Lapouge και άλλοι ανθρωπολόγοι αναφέρουν στα έργα τους αυτές τις μελέτες, όπου φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που πρώτα κίνησαν για την ανεξερεύνητη ήπειρο ήταν οι Νορδικοί και Ατλαντοειδείς της βορείου Ευρώπης, ειδικά Βρετανοί, Ιρλανδοί, Σκανδιναβοί, βορειοι Γερμανοί. Αντιθέτως, οι Αλπικοί και οι Βαλτικοί έμειναν πίσω, χωρίς να διακινδυνεύσουν. Στη νότιο Αμερική αντίστοιχα έφτασαν πρώτα οι Μεσογειακοί-Κρομανοειδείς από Ισπανία, Πορτογαλία. Οι φυλετικοί τύποι αυτοί έχουν αφήσει ακόμα το στίγμα τους στους λαούς της βορείου και της νοτίου Αμερικής.

Βέβαια, σήμερα παρατηρούνται πολλοί φυλετικοί τύποι στην Αμερική, κάτι που είναι κατοπινή εξέλιξη. Δηλαδή, οι δολιχοκέφαλοι Νορδικοί, Ατλαντοειδείς, Κρομανοειδείς, Μεσογειακοί πολέμησαν, καθάρισαν και έχτισαν από το μηδέν τα κράτη αυτά και μετά από πολλούς αιώνες, όταν υπήρχε ασφάλεια και ευημερία, κατέφτασαν μαζικά οι υπόλοιπες φυλές.

Το προφανές είναι ότι η οικονομική μετανάστευση αλλοιώνει φυλετικά τον τόπο άφιξης. Κλασικό παράδειγμα οι χώρες της Αμερικής που έχουν καταλήξει πολυφυλετικές χαβούζες, χωρίς ενιαίο πολιτισμό και έθιμα. Ακόμα και σήμερα, οι κάτοικοί της αυτοπροσδιορίζονται από την εθνική Ευρωπαϊκή καταγωγή των γονέων τους. Οι άνθρωποι καταλήγουν καταναλωτικές υπάρξεις που ζουν για να παράγουν, να τρώνε και να κοιμούνται, υπό τις υποδείξεις του παγκόσμιου σιωνιστικού καθεστώτος. Κανένα ανώτερο ιδανικό δεν τους εμπνέει.

Η εθελούσια οικονομική μετανάστευση αποτελεί τεράστιο κακό για τη χώρα εξαγωγής, καθότι τα πιο δραστήρια και δημιουργικά άτομα φεύγουν, αφήνοντας πίσω τους άτολμους και ήσυχους. Γίνεται μια αρνητική κοινωνική επιλογή, που αποτελεί συμφορά για τη χώρα. Δυστυχώς το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα σήμερα όπου πολλοί Έλληνες, το πλέον δημιουργικό κομμάτι του λαού, φεύγουν για το εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Οι νέοι αυτοί θα μπορούσαν να μείνουν πίσω και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα, έστω αντιμετωπίζοντας δυσκολίες. Με τη φυγή στο εξωτερικό παρατάνε την πατρίδα για την ικανοποίηση ιδιοτελών συμφερόντων, "καριέρας" ή πλουτισμού. Η απουσία εθνικών ιδανικών και το πνεύμα υλισμού βοηθούν προς την κατεύθυνση της μετανάστευσης.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Είναι οι ηθοποιοί, τα μοντέλα και οι αθλητές αντιπροσωπευτικοί της εμφάνισης ενός λαού;


Στα διάφορα επαγγέλματα οδηγούνται ασυνείδητα οι πιο ικανές φυλές, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε επαγγέλματος. Αυτό οφείλεται στις ψυχικές διαφορές των φυλών, που είναι τόσο σημαντικές, ώστε σε μεγάλο βαθμό η είσοδος σε έναν επαγγελματικό χώρο να βασίζεται κυρίως στη φυλή.

Στις Μεσογειακές χώρες, ηθοποιοί γίνονται συνήθως άτομα που ανήκουν στον Μεσογειακό τύπο. Ο τύπος αυτός έχει ως ψυχικά γνωρίσματα την ενεργητικότητα, την εκφραστικότητα, την ομιλιτικότητα, χαρακτηριστικά που έχουν μεγάλη σημασία στο επάγγελμα του ηθοποιού. Μοντέλα γίνονται αυτοί που θεωρούνται ως πρότυπα ομορφιάς. Οι άνδρες στις Μεσογειακές χώρες είναι σχεδόν πάντα του Μεσογειακού τύπου, οι γυναίκες ωστόσο μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου. Οι αθλητές πρέπει να είναι ενεργητικοί και εξωμορφικοί, οπότε πάλι συγκεκριμένες φυλές έχουν πλεονέκτημα.

Το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες επαγγελματικές ομάδες, με αποτέλεσμα σε κάθε επάγγελμα να μαζεύονται άτομα συγκεκριμένου φυλετικού τύπου. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά οι επαγγελματικές ομάδες χαρακτηρίζονται συλλήβδην με κάποια "στερεότυπη" συμπεριφορά, η οποία, αν το δει κάποιος βαθύτερα, ανήκει σε συγκεκριμένο φυλετικό τύπο. Μερικές φορές ακόμα και η εμφάνισή τους θεωρείται "στερεότυπη".

Όλα τα παραπάνω ισχύουν όταν υπάρχουν αρκετές φυλές σε ένα κράτος, κάτι που ισχύει στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη.

Οι δύο φωτογραφίες απεικονίζουν δύο διάσημους Ιταλούς. Ωστόσο, όλες οι Ιταλίδες δεν είναι πανέμορφες του Μεσογειακού τύπου, όπως η ηθοποιός Caterina Murino και οι Ιταλοί άψογοι Μεσογειακοί σαν τον τραγουδιστή Eros Ramazzotti, αλλά ανήκουν και σε άλλους τύπους, όπως Αλπικοί, Κρομανοειδείς, Διναρικοί και λίγοι Νορδικοί. Από όλα τα παραπάνω, συμπεραίνεται ότι οι διάσημοι καλλιτέχνες ή αθλητές δεν είναι αντιπροσωπευτικοί της εμφάνισης ενός λαού, με αποτέλεσμα όποιος κρίνει μόνο από αυτούς να βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα για την φυλετική σύνθεση ενός κράτους. Οι ορθές φυλετικές μελέτες βασίζονται σε δείγμα ολόκληρου του πληθυσμού.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Το χρώμα του δέρματος και η έκθεση στον ήλιο. Υλικό για... γυναίκες και ηλιοθεραπεία!

Η κλίμακα Fitzpatrick ταξινομεί το χρώμα του δέρματος σε 6 κατηγορίες. Δημιουργήθηκε από τον δερματολόγο Thomas Fitzpatrick και σκοπό έχει την κατάταξη του δέρματος ανάλογα με την επίδραση της UV ακτινοβολίας σε αυτό.



Η κλίμακα Fitzpatrick και συμβουλές για ηλιοθεραπεία. Μόνο για γυναίκες!
Πατήστε για να δείτε!

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η επίθεση στην επιστήμη της Φυλετικής Ανθρωπολογίας


Η επιστήμη της φυλετικής ανθρωπολογίας, ως κλάδος της ανθρωπολογίας, βασίζεται στο έργο του Δαρβίνου. Αρχίζει να αμέσως να αναπτύσσεται από τα μέσα του 19ου αιώνα, αρχικά μέσα από μελέτες ανθρωπολόγων, μέχρι να καταλήξει στην πλήρη ανάπτυξη στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα με βιβλία και πανεπιστημιακές έδρες και τμήματα που αναφέρονται σε φυλετικές μελέτες. Σημαντικοί ανθρωπολόγοι που ασχολήθηκαν με τη φυλετική ανθρωπολογία είναι οι Vacher de Lapouge, William Ripley, Joseph Deniker, Egon von Eickstedt, Bertil Lundman, Hans Günther, Carleton Coon, Renato Biasutti. Τα βιβλία των επιστημόνων αυτών αποτελούν σημαντικά αναγνώσματα για κάθε έναν που ενδιαφέρεται για την φυλετική ανθρωπολογία.

Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι Σιωνιστές νικητές επέβαλαν την απαγόρευση της φυλετικής ανθρωπολογίας, καθότι η φυλετική συνειδητοποίηση αποτελεί το κύριο ενοποιητικό στοιχείο ενάντια στον εθνοκτόνο Σιωνισμό. Όπως υπογραμμίζει και ο Gustave Le Bon, η φυλή είναι ο πιο ισχυρός συνεκτικός σύνδεσμος μεταξύ των ανθρώπων. Αυτόν τον φυλετικό σύνδεσμο επιδιώκουν οι Σιωνιστές να σπάσουν επιβάλλοντας τον πολυφυλετισμό, υπό το όραμα της παγκοσμιοποίησης και του πολυπολιτισμού, για να καταστήσουν τους λαούς χωρίς συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ τους και συνεπώς ανίκανους να οργανωθούν και να αντιδράσουν ενάντια στον Σιωνιστή δυνάστη.

Ειδικά, η πολιτική αυτή σημαίνει ότι ακόμη και σήμερα απαγορεύεται η διδασκαλία της φυλετικής ανθρωπολογίας στα πανεπιστήμια, υπό το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν φυλές. Τα τμήματα φυλετικής ανθρωπολογίας και τα φυλετικά ερευνητικά ιδρύματα κλείσανε. Έτσι εξηγείται γιατί οι σημαντικότεροι φυλετικοί ανθρωπολόγοι ανήκουν στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, αφού μετά η μελέτη στα πανεπιστήμια απαγορεύτηκε. Όποιος ανακινεί φυλετικά θέματα διώκεται πάραυτα κατ’ εντολή της πολιτικής εξουσίας. Συνεπώς οι φυλετικές μελέτες γίνονται ιδιωτικά ή σε περιορισμένους κύκλους επιστημόνων. Οι φυλετικές μελέτες δεν δύναται να σταματήσουν όσο ο πολιτισμένος άνθρωπος αναζητά την αλήθεια μέσω του ορθολογισμού και της επιστήμης. Ωστόσο η κατάσταση αυτή δυσχεραίνει την πρόοδο της επιστήμης αυτής, καθώς οι ιδιώτες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για να κάνουν ταξίδια και στατιστικές μελέτες σε μεγάλους πληθυσμούς σε όλο τον πλανήτη, πράγματα απαραίτητα στην φυλετική ανθρωπολογία. Ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις δεν δίνουν την έγκριση για φυλετική μελέτη των κατοίκων των κρατών τους, ούτε και ενδιαφέρονται, ενώ θα έπρεπε, καθώς η γνώση για τη φυλετική σύσταση του πληθυσμού ενός κράτους είναι σημαντικότατη.

Η επίθεση στην φυλετική ανθρωπολογία, πλην των διώξεων, γίνεται και με πλάγιο τρόπο, δήθεν επιστημονικό. Έχουν δημιουργηθεί πανεπιστημιακά τμήματα κοινωνικής ανθρωπολογίας, η οποία μελετάει την πολιτισμική ετερότητα των ανθρωπίνων κοινωνιών και αυτό αποκαλείται ανθρωπολογία! Βέβαια, πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε ανθρώπινες φυλές στα τμήματα αυτά. Η μελέτη αφορά μόνο πολιτιστικά στοιχεία. Σκοπός να αφαιρεθεί η έννοια των βιολογικών σωματικών διαφορών από την επιστημονική μελέτη της ανθρωπολογίας.

Άλλος τρόπος επίθεσης στην φυλετική ανθρωπολογία είναι η γενετική πληθυσμών. Κατ’ αρχάς, επιθυμία κάθε ασχολούμενου με την φυλετική ανθρωπολογία είναι να ευρεθεί από τους επιστήμονες ποια συγκεκριμένα γονίδια δημιουργούν τα αντίστοιχα εμφανή χαρακτηριστικά στον άνθρωπο. Αυτό θα έδινε τεράστια ώθηση στις φυλετικές μελέτες, καθώς η μελέτη δεν θα περιορίζονταν στην υποκειμενική παρατήρηση πληθυσμών, αλλά σε αντικειμενικά γονιδιακά στοιχεία. Συνεπώς οι φυλετικοί ανθρωπολόγοι θα επιθυμούσαν αυτήν την συνδρομή των γενετιστών. Ωστόσο, τα ελεγχόμενα πανεπιστήμια προωθούν την λεγόμενη γενετική πληθυσμών για να αποπροσανατολίσουν το αληθινό ενδιαφέρον για φυλετικές μελέτες προς ανώδυνα μονοπάτια για την πολιτική εξουσία. Η γενετική πληθυσμών μελετά την γονιδιακή συσχέτιση μεταξύ πληθυσμών. Λαμβάνονται γονιδιακά δείγματα από διάφορους λαούς του κόσμου, αναλύεται οι γενετική τους σχέση και βγαίνουν συμπεράσματα ότι ένας λαός είναι συγγενικός με έναν άλλο, ή ότι υπάρχει γενετική συσχέτιση πληθυσμών, συγκεκριμένων περιοχών του πλανήτη, γεγονός που γίνεται προσπάθεια να αιτιολογηθεί από ιστορικά και εθνολογικά στοιχεία. Σε όλα τα παραπάνω απουσιάζει η έννοια της φυλής και το κυριότερο δεν γίνεται καμία αναφορά στην τυπολογία, δηλαδή στον διαχωρισμό φυλών ή έστω πληθυσμών από τα εμφανισιακά τους χαρακτηριστικά. Δηλαδή, βρίσκεται μια ανώδυνη γενικόλογη συσχέτιση πληθυσμών, χωρίς καμία αναφορά σε φυλές, ούτε στον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί στην πράξη να τις διακρίνει. Οι πληροφορίες της γενετικής πληθυσμών είναι άχρηστες αν δεν ευρεθεί η σχέση γονιδίων – χαρακτηριστικών και μόνο οι γονιδιακές μελέτες προς την διασάφηση της σχέσης αυτής είναι χρήσιμες για την φυλετική ανθρωπολογία.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Έλληνες ήρωες από τοιχογραφίες στην Πομπηία

Η Πομπηία ήταν πόλη της Νότιας Ιταλίας, κοντά στη σημερινή Νάπολη. Χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. από Έλληνες, στους πρόποδες του βουνού-ηφαιστείου Βεζούβιου. Η πόλη ήταν ανθηρή, η τοποθεσία της άριστη, αποτελώντας ένα θέρετρο της εποχής. Πολλοί πλούσιοι Ρωμαίοι είχαν χτίσει πάνω στους σκεπασμένους με αμπέλια λόφους της, εξοχικές επαύλεις, τις οποίες στόλιζαν με διάφορα έργα τέχνης. Ωστόσο, το 79 μ.Χ., μια έκρηξη του Βεζούβιου έθαψε την πόλη κάτω από τις ηφαιστιακές στάχτες.

Στο πέρασμα των αιώνων η πόλη ξεχάστηκε. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1592 κατά τις εργασίες κατασκευής ενός υπόγειου υδραγωγείου. Από τότε βρέθηκε πλήθος αντικειμένων από τους αρχαιολόγους. Μάλιστα η στάχτη διατήρησε σχεδόν ανέπαφες τις πλούσιες επαύλεις με τις τοιχογραφίες τους, την αγορά, τους ναούς, τα θέατρα, τις αψίδες, τα καταστήματα, τα σπίτια.

Από τις τοιχογραφίες στις επαύλεις της Πομπηίας έχουν σωθεί οι απεικονίσεις πέντε Ελλήνων ηρώων. Όλοι τους απεικονίζονται ανήκοντες στον Μεσογειακό τύπο. Είναι λίγο δύσκολο να έχουν σωθεί αξιόπιστες πληροφορίες για την εξωτερική εμφάνιση αυτών των ηρώων, αλλά η απεικόνισή τους γίνονταν κατ'εικόνα των αρχαίων Ελλήνων, που ήταν κυρίως Μεσογειακοί.

Περσέας

Ιάσων

Θησέας

Ηρακλής

Αχιλλέας