Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Χάρτης κεφαλικού δείκτη όλου του κόσμου - Knussmann



Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή του μέσου κεφαλικού δείκτη σε όλον τον κόσμο. Αν κοιτάξουμε τις ηπείρους με την σειρά παρατηρούμε τα εξής:...

Στην Αφρική επικρατεί η δολιχοκεφαλία και μόνο θύλακες Πυγμαίων στην κεντρική Αφρική εμφανίζουν τάσεις μεσοκεφαλίας.
Στην Αμερική οι ιθαγενείς παρουσιάζουν μεσο- ή βραχυ-κεφαλία σε διάφορους βαθμούς.
Στην Αυστραλία οι ιθαγενείς είναι δολιχοκέφαλοι.
Στην Ασία βλέπουμε ότι στις περισσότερες περιοχές που κατοικούν οι μογγόλοι έχουμε ήπια βραχυκεφαλία ή ακόμη και μεσοκεφαλία. Οι μογγόλοι της κεντρικής Ασίας είναι αυτοί που είναι καθαρά βραχυκέφαλοι. Από την άλλη, στις περιοχές που κατοικούν Αραβικοί, Ιρανικοί, Ινδικοί ή Veddid, επικρατεί η δολιχοκεφαλία.
Στην Ευρώπη η κεντρική περιοχή είναι βραχυκέφαλη, ενώ στα άκρα, όπως Σκανδιναβία, Βρετανικές νήσοι και Ιβηρική χερσόνησος, επικρατεί ακόμα η δολιχοκεφαλία, με μεσοκέφαλες κάποιες ενδιάμεσες ζώνες.

Από το βιβλίό του Knussman R., Vergleichende Biologie des Menschen. Lehrbuch der Anthropologie und Humangenetik, 1980.

9 σχόλια:

  1. Ναι ,αλλά στην Ευρώπη δεν αναφέρει τι επικρατεί στη χερσόνησο του Αίμου.Αν και υποπτεύομαι βραχυκεφαλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://giparakis.gr/wp-content/uploads/2016/04/%CE%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%9B%CE%AD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B7%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7.jpg

    Ποιος είναι ο φυλετικός τύπος του παλικαριού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φυλετικοί τύποι αντιστοιχούν σε κάθε φύλη?ενας γερμανός που είναι διναρικός,είναι φυλετικά ίδιος με έναν έλληνα διναρικό??και αν ναι ετσι δεν καταρίπτεται η εννοια της φυλή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε κανείς να πει πως ,όχι καταρρίπτεται ,αλλά παραμερίζεται κάπως η έννοια του έθνους και όχι της φυλής.

      Διαγραφή
  4. πχ στην ελλαδα θα πρεπε να ναι οι μεσογειακοι περισσοτερους απο τους αλλους,χωρις να λες οτι ο διναρικος ή ο αλπικος δεν ειναι ελληνες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει αντικειμενικη αποψη στο ποιοι θα πρεπε να'ναι περισσοτεροι.

      Διαγραφή
    2. ειμαι εθνικιστης και εχω διχαστει στο φυλετικο κομματι...

      Διαγραφή
    3. Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες αποτελούνταν από Μεσογειακούς-Αλπικούς και κάποιους Διναρικούς και Κρομανοειδείς.Πριν 2000 χρόνια ας πούμε οι Μεσογειακοί Έλληνες ήταν περισσότεροι από τους άλλους αλλά σταδιακά μειώθηκαν και αυξήθηκαν οι Αλπικοί και πολύ αργότερα αυξήθηκαν και οι Διναρικοί.Ο Μεσογειακός τύπος μπορούμε να πούμε πως ορίζει την Ελληνικότητα όπως ο Νορδικός π.χ ορίζει την ''Γερμανικότητα ή την Σκανδιναβικότητα''.Αλλά και οι Αλπικοί και οι Διναρικοί και φυσικά οι Κρομανοειδείς είναι Έλληνες.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.