Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ο "ξανθός" έφηβος

Ένα από τα γνωστότερα γλυπτά του Μουσείου της Ακρόπολης είναι ο επονομαζόμενος "Ξανθός Έφηβος". Χρονολογείται από το πρώτο μισό του 5ου αι. π.Χ. και όπως επισημαίνουν οι αρχαιολόγοι, η γλυπτική πλησιάζει το απόγειό της με μια πραγματιστική απόδοση των ανθρωπίνων χαρακτηριστικών. Αποτελεί κεφαλή αγάλματος εφήβου, στην οποία βρέθηκαν ίχνη χρυσαφιού χρώματος, εξ'ου  και το όνομα που του δόθηκε από τους αρχαιολόγους. Αν κοιτάξουμε προσεκτικά τα μορφολογικά γνωρίσματα του προσώπου, ποιον φυλετικό τύπο απεικονίζει η κεφαλή;

Το πρόσωπο παρουσιάζει λεπτορρινία με ίσια μύτη, μάτια μεγάλα εκφραστικά, με ανοιχτά βλέφαρα, σχετική λεπτοπροσωπία, καθόλου γωνίες και χείλη σαρκώδη. Όλα αυτά τα γνωρίσματα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο εικονιζόμενος έφηβος...
ανήκει στον Μεσογειακό τύπο. Το χρώμα των μαλλιών δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα μορφολογικά γνωρίσματα και είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι το χρυσαφί χρώμα προστέθηκε αυθαίρετα, πιθανότατα με σκοπό την επίδειξη πλούτου, αν περιείχε χρυσό.

Αν δούμε δυο τυπικές εικόνες, ενός Μεσογειακού αριστερά και ενός Νορδικού δεξιά, σε ποιον από τους δύο μοιάζει περισσότερο η προτομή;


Η περιοχή των ματιών είναι τελείως διαφορετική στους δύο τύπους και η προτομή ταιριάζει περισσότερο με τον Μεσογειακό αριστερά. Τα σαρκώδη χείλη είναι συνήθη στους Μεσογειακούς και σπάνια στους Νορδικούς, οπότε και σε αυτό το γνώρισμα ο έφηβος τείνει Μεσογειακός. Ο Νορδικός δεξιά έχει τάση για γωνίες στο πρόσωπο, οι οποίες όμως απουσιάζουν από τον έφηβο της προτομής, ο οποίος πλησιάζει πιο πολύ στο χωρίς γωνίες πρόσωπο του Μεσογειακού. Η λογική λέει ότι η προτομή του εφήβου απεικονίζει έναν Μεσογειακό φαινότυπο, ως προς τα μορφολογικά γνωρίσματα, ασχέτως του χρώματος με το οποίο βάφτηκε το άγαλμα εκ των υστέρων. Άλλωστε τα περισσότερα αγάλματα της αρχαίας Ελληνικής γλυπτικής απεικονίζουν Μεσογειακούς και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο ή τελείως άσχετο με τον αρχαίο πληθυσμό που κατοικούσε στην περιοχή μας.

Πάντως θέλει προσοχή στην εξέταση του χρωματισμού σε αρχαία γλυπτά. Ο χρωματισμός πρέπει να ταιριάζει με τα μορφολογικά γνωρίσματα του προσώπου. Αλλιώς, είναι σαν να βρίσκαμε π.χ. μια προτομή του Βούδα με κίτρινο χρώμα στα μαλλιά και να λέγαμε ότι είναι Νορδικός!

Συμπερασματικά, στην φυλετική ταξινόμηση ο χρωματισμός έχει δευτερεύουσα σημασία, πόσω μάλλον όταν είναι γνωστό ότι η εκτίμηση του χρώματος είναι αρκετά υποκειμενική. Όποιος έχει εντρυφήσει στην μελέτη της φυλετικής διαφοροποίησης, διακρίνει ότι την μεγαλύτερη σημασία στην φυλετική ταξινόμηση έχουν πάνω από όλα τα μορφολογικά γνωρίσματα του προσώπου.

88 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως μοιάζει πιο πολύ στον αριστερά αλλά και από ότι κατάλαβα, Μεσογειακοί και Νορδικοί μοιάζουν και ουσιαστικά ο χρωματισμός των μαλλιών και των ματιών τους είναι από τα λίγα στοιχεία που μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους Μεσογειακούς με τους Νορδικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω βλεπω κατι αλβανους και οχι μονο που ως παιδια και εφηβους δε τους ξεχωριζεις απο τα Ελληνακια κι αργοτερα αναπτυσουνε κατι τερατωδη ζυγωματικα κι απο'κει περα πλεον τους μυριζεσαι.Γενικα απ'τα γλυπτα δε μπορεις να βγαλεις συμπερασμα,ποσο μαλλον ενος εφηβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεσογειακοί και Νορδικοί είναι οι δύο αντίθετες όψεις του ίδιου όμως νομίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο εικονιζόμενος ως μεσογειακός, όχι η προτομή, είναι δυτικός Gracile Mediterranean και έχει και Διναρική ανάμιξη, τριγωνοειδές κεφάλι, πεταχτά αυτιά και κάπως μύτη. Δεν είναι Έλληνας και δεν μοιάζει καθόλου με την προτομή που έχει σαρκώδη χαρακτηριστικά. Λόγο της κόμης δεν φαίνεται το μέτωπο και το άνω μέρος της κεφαλής της προτομής αλλά μάλλον πρέπει να έχει οβάλ πρόσωπο, όπως άλλωστε και τα περισσότερα αρχαία ελληνικά αγάλματα. Όσο για τον Νορδικό, αυτός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την προτομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νορδο-φοβισμός: Τα έσχατο καταφύγιο των κομπλεξικών νεοελλήνων. Για πιο λόγο δεν δείχνετε τα αγάλματα των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων με τα τα πραγματικά τους χρώματα; Εκεί θα πέσουν οι μάσκες περί μεσογειακών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αρχαίοι Ελληνες Μεσογειακοί είχαν μαύρα και καστανά μαλλιά.Τώρα εσύ κάτσε να ονειρεύεσαι αρχαίους Έλληνες Νορδικούς που αποδεδειγμένα δεν υπήρξαν.Έχεις μείνει 180 χρόνια πίσω και στις θεωρίες του Γκωμπινώ.

      Διαγραφή
    2. Γραφικὲ σκουρόχρωμε ἀνώνυμε 1:07, ὑπῆρχαν καὶ ξανθοὶ Ἕλληνες, ὅπως ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος, ὅσο κι ἂν αὐτὸ πυροδοτεῖ μέσα σου συμπλέγματα βιολογικῆς κατωτερότητος.

      Ἐπίσης, οἱ Ἀχιλλεύς, Μενέλαος καὶ Ὀδυσσεῦς περιγράφονται ὡς ξανθοί. Αὐτὸ δὲν θὰ συνέβαινε, ἂν ὁ Ὁμηρος (ἢ οἱ ἀνώνυμοι συντάκτες τῶν ὁμηρικῶν ἐπῶν) δὲν ἔβλεπαν γύρω τους ΚΑΙ ξανθοὺς Ἕλληνες!

      Τέλος, δυσανάλογα μεγάλο ποσοστὸ τῶν Ἑλλήνων θεῶν παρουσιάζονται στὴ μυθολογία ξανθοί. Αὐτὸ σημαίνει ὅτι οἱ πρόγονοί μας θεωροῦσαν τὸ ξανθὸ χρῶμα ὡς προσιδιάζον σὲ ἀνώτερα ὄντα.

      Κατάλαβες γλοιῶδες σαλιγκάρι τοῦ διαδικτυακοῦ βορβόρου;

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν,μην χαλιέστε και μεσογειακοι υπήρχαν και νορδικοί,κρομανοειδείς,αλπικοί,διναρικοί και;που θέλετε να καταλήξετε;




      Διαγραφή
    4. Ο μογγολος ο Γερμενης γνησιος απογονος των αρχαιων τουρανων.

      Διαγραφή
    5. Χίμλερ τράβα στο διάολο και παράτα μας.

      Διαγραφή
    6. Ἀνώνυμε σαλίγκαρε, στὸ Διάολο (ποὺ προέτρεψε τοὺς ἀνθρώπους να γευθοῦν τὴ γνῶσι) εἶμαι ἤδη. Εσύ, μᾶλλον εἶσαι στὸν Yoshua, διὸ καὶ στὸ κρανίο σου ἔχουν φωλιάσει ὀρθόδοξα σκατά.

      Διαγραφή
    7. Ηλίθιο ζώο Χίμλερ ,ότι μας λείπει αυτό θεωρούμε και ωραίο .Και για να κάνω το ανύπαρκτο μυαλό σου να καταλάβει ,οι αρχαίοι Έλληνες φαντάζονταν κάποιους θεούς με χρυσά μαλλιά ώστε να ξεχωρίζουν από τους εαυτούς τους που ήταν θνητοι και φυσικά με σκούρα μαλλιά και μάτια.Οι βίκινγκς για παράδειγμα που ήταν ξανθοί και κοκκινομάλληδες τον Θωρ τον φανταζόντουσαν με κατάμαυρα μαλλιά,επειδή αυτό τους έλειπε και αυτό θεωρούσαν ωραίο (άσχετα αν σήμερα ο Θωρ απεικονίζεται ξανθός) Και εγώ δεν έβρισα ,εξέφρασα άποψη,μην ξαναβρίσεις λοιπόν ψευτόμαγγα μη σου γαμήσω τίποτα.

      Διαγραφή
    8. Κοπροκέφαλε ἀνώνυμε, δὲν ἔλειπαν οἱ ξανθοὶ ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα, πανύβλακα. Βάσει τοῦ ἠλιθίου ἐπιχειρήματός σου, οἱ Ἕλληνες θὰ ἔπρεπε νὰ θεωροῦν ὡραίους τοὺς Νέγρους, ἀφοῦ αὐτοὶ ἔλειπαν ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα (παρότι τοὺς γνώριζαν ἀπὸ ἐποχῆς Ἡσιόδου τουλάχιστον) & νὰ φιλοτεχνοῦν ἀγάλματα ἀνθρώπων καὶ θεῶν μὲ Νέγρικα χαρακτηριστικά.

      Ὑπάρχει ἐδῷ μέσα κάποιος μὲ ὑψηλὴ εὐφυϊα καὶ ἰκανότητα διατυπώσεως ἔγκυρων επιχειρημάτων νὰ ἀντιπαρατεθῇ ἢ θὰ ἰσοπεδώνω μόνο σχολιαστὲς έπιπέδου Ἀλέφαντου;

      Διαγραφή
    9. Ωχ το είχα καταλάβει ότι θα είσαι γαύρος αφού μου αναφέρεις τον προπονηταρά (που λέει ότι σας κλέψαμε και τον τίτλο το 2004)Τώρα τους νέγρους μην τους ανακατεύεις ,μιλάμε για ανθρώπους.

      Διαγραφή
    10. Βάζελος εἶμαι. ὑπὸ ποία λογικὴ θὰ ἀνέφερα σκωπτικῶς ἕναν γαῦρο προπονητὴ καὶ θὰ ἤμουν γαῦρος;;; ἄβυσσος...

      Διαγραφή
    11. Ξέρω πολλούς γαύρους που δεν γουστάρουν τον Αλέφα και τον κοροιδεύοτουν.Τώρα και μόνο που αυτοπροσδιορίζεσαι ως ''βάζελος' που μας λένε οι γαύροι εδώ και 60 χρόνια καταλαβαίνει κανείς το νοητικό σου επίπεδο.Εγώ πάλι είμαι Παναθηναικός.

      Διαγραφή
    12. Και μόνο το γεγονός πως έχετε τέτοια διχογνωμία, δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά και πως ένας εκ των δυο είναι προκατειλημμένος. Είναι ΣΑΦΕΣ πως υπήρχαν ξανθοί στην αρχαία Ελλάδα, καθώς η ξανθότητα δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό του νορδικού φαινότυπου. Όπως και σήμερα, ξανθοί ή ξανθίζοντες μπορεί να είναι είτε κρομανοειδείς είτε και διναρικοί, ενώ θεωρείται σίγουρο πως πολλοί Έλληνες μεσογειακοί διαφέρουν από τους άλλους της δυτικής Ευρώπης διότι στα πρώτα νεανικά τους χρόνια έχουν ξανθές τάσεις, γεγονός που αλλάζει μετά την εφηβεία (CS Coon και Lundman, επιμένουν σε αυτό).
      Πέραν τούτου, όπως είναι διαπιστωμένο οι μεσογειακοί και οι νορδικοί στις καθαρές τους μορφές δεν είναι τίποτε άλλο από τις δυο όψεις του ιδίου νομίσματος, με κύρια διαφορά τους τον χρωματισμό τους. Κατάγονται αμφότεροι από το ίδιο προγονικό κλάδο.
      Από την άλλη, είναι σίγουρο πως η ξανθότητα στα αρχαία χρόνια ήταν παρούσα και μάλιστα κατά τα πρώτα Μηκυναϊκά χρόνια πρέπει να ήταν εντονότερη (σύμφωνα με τη γραμματεία). Αλλά, ο Μ.Αλέξανδρος δεν ήταν νορδικός, γεγονός που μαρτυρεί η σχετικά σύγχρονή του απεικόνιση στο γνωστό μας ψηφιδωτό καθώς κι άλλες. Επίσης, είναι αληθές πως τόσο οι αρχαίοι Έλληνες όσο και οι Ρωμαίοι, έδιναν εξωπραγματικά χρώματα στους θεούς τους και γι' αυτό ήταν σύνηθες να απεικονίζουν κάποιο ειδώλιο με χρυσά μαλλιά και κόκκινα μάτια. Γι' αυτό και είναι δύσκολο να ταξινομηθούν ορισμένα από αυτά, παρότι υπάρχει ένας γενικός κανόνας που αναφέρει και το ιστολόγιο περί μικρότερου ανοίγματος στα μάτια (που δίνει την εντύπωση του "πιο αμυγδαλωτού") και των ελαφρά πιο γεμάτων χειλιών, που παρόλα αυτά δεν παρουσιάζεται σε όλους τους μεσογειακούς (μάλλον σε μια ισχυρή μειοψηφία).

      Ερχόμενοι τώρα στην προτομή του ξανθού έφηβου, δεν νομίζω να παρουσιάζει τόσο λεπτορρινία (όπως λχ πολλοί διναρικοί) αλλά μια μικρή τάση για μεσορρινία η οποία πιθανότατα απαντάται σε κρομανοειδείς. Ομοίως και το πρόσωπό του θυμίζει ΚΜ, καθώς έχει πολύ στιβαρή κάτω γνάθο (τετράγωνη) με έντονο κι προεξέχον πηγούνι.

      Διαγραφή
  6. Νόρδοι στην αρχαία Ελλάδα; Αστεία πράγματα.

    http://fyletika.blogspot.gr/2015/03/blog-post_16.html

    Νόρδοι= Βάρβαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα δήθεν ανοιχτά χρώματα μαλλιών, ματιών και δέρματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών αγαλμάτων τα ανακάλυψε o Γερμανός αρχαιολόγος Vinzenz Brinkmann(ε ποιος άλλος θα έκανε τέτοια σπουδαία ανακάλυψη εκτός από κανένα Γερμανό η Νόρδο;). Τα ελληνικά είναι από τα κλεμμένα αγάλματα του ναού της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα από τους Γερμανούς αρχαιοκάπηλους. Πρόκειται περί καθαρού Νορδοκεντρισμού που προσπαθεί να μας πείσει ότι οι Αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ήταν βόρειοι, άρα "Γερμανικές" φυλές, παραμερίζοντας την Μεσογειακή μορφολογία των Ελληνικών αγαλμάτων και την Διναρίζων των Ρωμαϊκών, όπως επίσης τις απεικονίσεις των αρχαίων Ελλήνων ως μελαχρινούς στα αρχαία ελληνικά αγγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι ναι ,ήταν ο Αλέξανδρος ξανθός Νορδικός ,αφού είναι γνωστό ότι Ήπειρος που καταγόταν η Ολυμπιάς είχε αξιοπρόσεκτο ποσοστό ξανθών Νορδικών και ειδικά η Μακεδονία των γιδοβοσκών ήταν οι μισοί ξανθοί όπως ο Φίλιππος ο πατέρας του.Εκτός αν είσαι τόσο ζώο (και προσβάλλω και τα ζώα που σε λέω έτσι) που πιστεύεις ότι ήταν όντος γιος του Δία ή του Νεκτανεβώ !!! και βγήκε ...ξανθός.Άντε κάνε μας τη χάρη ανιστόρητε που επειδή γράφεις με πολυτονικό και βρίζεις σαν τον Ζουράρι νομίζεις ότι κάτι κάνεις ενώ στην ουσία δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

      Διαγραφή
    2. Ο Αλέξανδρος είχε ξεκάθαρα σκούρα καστανά μαλλιά και το γνωρίζουμε από το ψηφιδωτό της Πομπηίας ,που είναι πιστό αντίγραφο του Απελλή όπου τον απεικόνισε ξεκάθαρα με καστανά μαλλιά,που ήταν ο μόνος που επιτρεπόταν να ζωγραφίσει τον Αλέξανδρο,ήταν δηλαδή προσωπικός του ζωγράφος.Και μάλιστα μας αναφέρει ο Πλούταρχος ,πως την πρώτη φορά που τον ζωγράφισε ,τον έφτιαξε ως μελαχρινό ,το είδε ο Αλέξανδρος και δεν του άρεσε επειδή τον έκανε τόσο σκούρο ενώ είχε καστανά μαλλιά ,και εκείνη τη στιγμή πέρασε από έξω ο Βουκεφάλας ,είδε το πορτραίτο και χλιμίντρισε και είπε τότε ο Απελλής στον Αλέξανδρο ''Βασιλιά ο ίππος σου γνωρίζει καλύτερα από τέχνη από ότι εσύ''.
      Τέλοσπάντων το ψηφιδωτό της Πομπηίας είναι πιστό αντίγραφο του Απελλή που είχε διασωθεί εκείνη την εποχή και ξεκάθαρα τον απεικονίζει με σκούρα καστανά μαλλιά.
      Εντάξει σου απάντησα ; Μη μου ζητήσεις να σου τα ξαναπώ ,ένας πίθηκας σε ζωολογικό κήπο έχει μεγαλύτερη αντίληψη από εσένα φαίνεται...

      Διαγραφή
    3. Οἱ Αἰλιανὸς, Ἰούλιος Βαλέριος & Λιβάνιος μᾶς ππληροφοροῦν ὅτι ὁ Ἀλέξανδρος ἦτο ξανθός. Μικρὲ φλῶρε, εἶναι πιὸ ἀξιόπιστοι ἀπὸ ἕνα ζωγράφο. Χαίρομαι ποὺ διαφοροποιεῖσαι ἀπὸ τὴ μάννα σου ποὺ ἐπαναλαμβάνει ξανὰ καὶ ξανὰ τὶς προστυχιὲς ποὺ τὴν βάζω νὰ λέει, διότι μὲ ἐσένα δὲν θὰ εἶχε τὴν ἴδια πλάκα.

      Διαγραφή
    4. Τουλάχιστον εμένα η μάνα μου ζει.Εσένα πάλι όχι επειδή την έχω πεθάνει στον πούτσο στην κυριολεξία.

      Διαγραφή
    5. Και ναι ,η γνώμη των ιστορικών που έζησαν 200 και 300 χρόνια μετά τον Αλέξανδρο και ακόμα παραπάνω ,σύμφωνα με την ηλίθια λογική σου μετράει πιο πολύ από του ίδιου του Απελλή που ήταν προσωπικός του ζωγράφος και χάρη σε αυτόν μας διασώθηκε το ψηφιδωτό της Πομπηίας.Είσαι τελείως ΜΑΛΑΚΑΣ ,έπρεπε να είχα χύσει έξω.Εγώ φταίω,αλλά με στράγγιξε η πουτανάρα η μάνα σου.

      Διαγραφή
    6. Φυσικὰ καὶ εἶναι πιὸ ἀξιόπιστη ἡ γνώμη τῶν ἱστορικῶν ῥὲ ἀρχιμαλακά ἀπὸ τὴν καλλιτεχνικὴ δημιουργία ἑνὸς ζωγράφου. Οἱ πρῶτοι γράφουν ἱστορία, ὁ δεύτερος δημιουργεῖ τέχνη.

      Ἐπειδῆ ἡ παράθεσι ἐπιχειρημάτων σὲ ἀποδεδειγμένα ἠλιθίους εἶναι χάσιμο χρόνου, γαμῶ τὶς μανάδες ἀμφοτέρων, τοὺς τάφους τῶν νεκρῶν σας καὶ τὶς ψυχὲς τῶν παππούδων σας, καθῶς καὶ τὸν Χριστὸ τὴν Παναγία καὶ ὅ,τι ἄλλο σᾶς κρατᾷ ὄρθιους στὴ Γῆ.

      Διαγραφή
    7. Μιλάμε για τον προσωπικό του ζωγράφο ρε Κάφρε που ο Αλέξανδρος έλεγχε το κάθε πορτραίτο στο κατά πόσο του μοιάζει.Και αν ήταν όντως ξανθός ,αλλά επέτρεψε στον Απελλή να τον απεικονίσει ως σκούρο καστανό ,τότε μάλλον δε θα ήθελε καν να είναι ξανθός,ενώ ήταν καστανός αφού ενέκρινε τη ζωγραφιά του Απελλή.Έχεις λοιπόν καταλάβει ότι η θεωρία σου μπάζει νερά και ότι εκτός από πουτάνας γιος είσαι καθυστερημένος;

      Διαγραφή
    8. Ἡμινοϊκὲ ὑπάνθρωπε τὸ ψηφιδωτὸ τῆς Πομπηϊας εἶναι 200 ἔτη ὕστερο τοῦ Ἀλεξάνδρου καὶ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ὅτι εἶναι ἀντίγραφο τοῦ Ἀπελλῆ. Ἐπειδὴ ὁ πίναξ τοῦ Ἀπελλῆ δὲν ὑπάρχει, οἱ ἀναφορὲς τῶν ἀνωτέρω ἱστορικῶν εἶναι πιὸ ἀξιόπιστες, ρε ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ και ΡΗΤΟΡΑ της κωλοτρυπίδας. Ποῦλα ἐπιστημοσύνη στὴν πουτάνα τὴ μάννα σου καὶ στοὺς μογγολοειδεῖς ἀνωνύμους χριστιανοὺς ὀπαδούς σου. Οὐδεῖς κατηρτισμένος ἀναγνώστης σὲ λαμβάνει ὑπ' ὅψιν.

      ΨΟΦΑ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.

      Διαγραφή
    9. Α ρε πουσταρά γαμημένο πουτανάκι τότε ηλίθιε σαφώς και υπήρχε η απεικόνιση του Απελλή και ύστερα χάθηκε.Σου αντιστρέφω την κωλοαρρώστια σου που φαίνεται ότι έχεις στον εγκέφαλο και τράβα στον άλλο κόσμο να βρεις την πουτάνα τη μάνα σου και δωσε της χαιρετίσματα από εμένα τον γαμια της.

      Διαγραφή
    10. Ῥὲ καταγαμημένο πουστράκι εἴπαμε ὅτι ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ καὶ ὄχι ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ. Ὁ κοπρογεμὴς ἐγκεφαλός σου δὲν μπορεῖ νὰ ἀντιληφθῇ τὴν νοηματικὴ διαφορά, ὲ γιουσουφάκι ποὺ ῥούφαγες τὶς ψωλὲς τοῦ πατέρα καὶ τοῦ παπποῦ σου, ἀπ' ὅταν ἤσουν νήπιο;;;; Εἶθε οἱ δαίμονες τῆς κόλασης νὰ γαμᾶνε τὶς ψυχὲς τῶν νεκρῶν συγγενῶν σου (ἰδίως τῶν παππούδων/γιαγιάδων σου)
      καὶ εἴθε νὰ χάσῃς τὰ πιὸ ἀγαπημένα σου πρόσωπα (γονεῖς, ἀδέρφια) μὲ τὶς πιὸ βασανιστικὰ αὐτοάνοσα ἤ καρκίνους & νὰ τοὺς δῇς νὰ σιγολοιώνουν μπροστὰ στὰ μάτια σου, χωρὶς νὰ μπορῃς νὰ κάνῃς τίποτε γιὰ νὰ άπαλύνῃς τὸν πόνο τῶν καταγαμημένων, μιαρῶν ψυχῶν τους.

      Διαγραφή
    11. Βικιπαίδια διαβάζεις ρε ζωάρα; Διάβασε κανένα βιβλίο με την ιστορία της τέχνης να δεις για το ψηφιδωτό και τον Απελλή.Ψόφα ρε ηλίθιο κτήνος που μολύνεις τον πλανήτη με την παρουσία σου και άφησε μας τη μάνα σου να την παίρνουμε παρτούζα όλοι και μόλις τελείωσουμε μαζί της θα τη στείλουμε στους μαύρους στην Αφρική να την βιάσουν και αυτοί και μετά να τη φάνε πουτάνας γιε.

      Διαγραφή
    12. Ο Αλέξανδρος Παπάρα Χίμλερ ήταν κοντός ,είχε σκούρα καστανά μαλλιά και ήταν μεσομορφικός (αφού λένε ότι ήταν μυώδης).Ζούσε στερητικώς βρισκόμενος εν αφθονία ,αλλά όταν δεν οργάνωνε σχέδια πολέμου ,ήταν επιρρεπής προς στη διασκέδαση και το ποτό ,όπως κάθε Μεσογειακός και όχι ψυχρός Νορδικός που λειτουργούσε και λειτουργεί σαν ρομπότ.Ό Μεσογειακός του τύπος εμφάνιζε όλα τα μεσογειακά ψυχικά γνωρίσματα ,προτερήματα και ελαττώματα που πάλευαν μεταξύ τους καθημερινά.Αυτά του επέτρεψαν να μεγαλουργήσουν και αυτά στο τέλος τον κατέστρεψαν.
      Μπάσταρδε πουτάνας γιε Χίμλερ ασχολούμαι με τον Αλέξανδρο από τα 16 μου και τολμώ να πω πως γνωρίζω τα πάντα για αυτόν σε αντίθεση με σένα ,Καρκινιάρη που δεν ξέρεις τι σου γίνεται.Βούλωσε το λοιπόν πουτάνας γιε και μη μιλάς για τον Αλέξανδρο ,διότι το μόνο σίγουρο είναι πως αν ζούσε σήμερα και ο ίδιος γνώριζε περί φυλετικών τύπων και τον ονόμαζες ''Νορδικό'' ,θα σου περνούσε τη σάρισα που είχαν οι Μακεδόνες στον κώλο και θα σου έβγαινε από τα άντερα κτήνος.
      Σε ένα βαθμό καταλαβαίνω το κόμπλεξ σου.Είδες τη πουτάνα τη μάνα σου αν τη βιάζουν μπροστά στα μάτια σου.Και μόνο που το σκέφτομαι καυλώνω.Καλό ψόφο .

      Διαγραφή
    13. Himmler, είσαι βλαξ αν θεωρείς οτι ο βασιλιάς Αλέξανδρος ήταν νορδικό στοιχείο. ΟΛΕΣ του οι απεικονισεις δείχνουν τον μεσογειακό τυπο. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ. Γιατι λοιπόν το αντίγραφο του πορτραίτου του Απελλή να παρεκκλίνει απο αυτήν την παραμγατικότητα? Παρ΄το χαμπάρι, οι πιο ισορροπημενοι άνθρωποι σε αυτή την Γη είναι οι Μεσογειακοί και μιλάω για τους ΚΑΘΑΡΟΥΣ μεσογειακους. Είναι το αποκορύφωμα την ανθρώπινης δημιουργίας. Για αυτό, νορδικέ φετιχιστή ανθέλληνα, παρε δρόμο και τράβα να πεοθυλάσεις κάποιον "αριο" σουηδό. Πρόσεχε μην είναι κανας αχμετης μονο, έχει πολλους σήμερα εκεί.

      Διαγραφή
  8. πες τα φίλτατε Heinrich. Και τώρα ένα απόσπασμα αφιερωμένο στους μεσογειακούς μπουρδολόγους από τους ίδιους τους αρχαίους.
    "Ει δε τισί το Ελληνικόν και Ιωνικόν γένος εφυλάχθη καθαρώς, ούτοι εισί αυτάρκως μεγάλοι άνδρες, ευρύτεροι, όρθιοι, ευπαγείς, λευκότεροι την χρόαν, ξανθοί, σαρκός κράσιν έχοντες μετρίαν ευπαγεστέραν, σκέλη ορθά, άκρα ευφυή, κεφαλή μέση το μέγεθος, περιαγή,τρ'αχηλον εύρωστον, τρίχωμα υπόξανθον απαλώτερον ούλον πράως, πρόσωπον τετράγωνον, χείλη λεπτά, ρίνα ορθήν, οφθαλμούς υγρούς χαρωπούς γοργούς φως πολύ έχοντας εν εαυτοίς. Εοφθαλμώτατον γαρ πάντων των εθνών το Ελληνικόν". Φυσιογνωμικά, Αδαμάντιος Σοφιστής.
    Συνεχίστε τον μακάριο μεσογειακό ύπνο σας, ψευτοαπόγονοι των "ξανθομάλληδων Δαναών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ADAMANTIUS JUDAEUS

      An oft-quoted passage from the 4th c. AD Jewish writer Adamantius Judaeus is used to “prove” that the original Greeks were tall, pale, blond and light-eyed. Let us not question, for the sake of argument, the knowledge of Adamantius as to the physical type of early Greek speakers already twenty five centuries in his past. Reproducing the passage in the original Greek reveals that the Greeks were moderately tall men (autarkôs megaloi andres), broader, i.e., not linear-bodied (euruteroi), with moderately firm flesh (sarkos krasin echontes metrian eupagesteran), lighter-skinned (leukoteroi tên chroan), with a medium-sized head (kephalên mesên to megethos), a strong neck(trachêlon eurôston), slightly-curly brown hair (trichôma hupoxanthon hapalôteron oulon praôs), a square face, i.e., with a broad jaw and not long (prosôpon tetragônon), narrow lips (cheilê lepta), straight nose (rhina orthên), liquid, “glad,” quick eyes full of light (ophthalmous hugrous charopous gorgous phôs polu echontas en heautois).

      Let us examine this passage critically. Now, it is certain, that if the early “Hellenes” came from northern Greece, being the “descendants of Hellen and his sons” of Thessaly and Pindos, that they would be lighter in terms of pigmentation than the southern Greeks with whom they blended. Even today, in Greece, the inhabitants of the Pindos mountain range, and of northern Greece in general, tend to be lighter-skinned [4, 10]. Adamantius also tells us that they are moderately, not very tall, as he despises both very tall and very low stature. The same principle, common in the Greek physiognomists applies to their medium sized heads, and their brown hair, not very xanthê, whitish (agan xanthê kai hupoleukos, hopoia Skuthôn kai Keltôn) as that of Scythians and Celts which for him implies stupidity, awkwardness and savageness (amathian kai skaiotêta kai agriotêta). Of the color of the eyes of these Greeks he does not say, most notably he does not say that they were glaukoi, i.e., gray-blue, although he does say that this color is found among northern people along with white hair (leukoi tas komas) and slack flesh (sarki lagarâi), and tall stature (eumêkeis).

      Adamantius thus distinguishes Greeks from northern (and southern) people in almost every anthropological attribute. They are darker-haired, their eyes are not said to be blue-gray, their flesh is firm (thin skin which wrinkles finely is typical of northern Europe), they are tall, but not very tall, and they are also broader, with medium-sized heads, slightly curly not straight hair, etc. It is thus certain, that the Greek race described by Adamantius is not that of northerners (Scythians, Celts) who as we know are themselves only partly of Nordic race.

      Περισσότερα εδώ:

      http://dienekes.awardspace.com/articles/hellenes/

      Διαγραφή
  9. Κάποιοι Μακεδόνες ,αναφέρεται στον Αριαννό, έπιασαν αιχμαλώτους Πέρσες και τους κορόιδευαν επειδή ήταν πολύ ''ασπρουλιάρηδες''.Επίσης ο Ξενοφών στην Κύρου Ανάβασις μας αναφέρει ότι το χρώμα των Ελλήνων μισθοφόρων ήταν σκούρο σε σχέση με των Περσών.
    Είναι ξεκάθαρο ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν...Νορδικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι νορδικοί φετιχιστές πρέπει να εκλείψουν και γρήγορα. Είναι αδιανόητο ανθέλληνες σαν τον χιμλερ απο πανω να μην αναγνωρίζουν την σπουδαιοτητα της μεσογειακης φιλης. Της ΚΑΘΑΡΗΣ μεσογειακης φιλης που περιλάμβανε τους αρχαίους Έλληνες. Τίποτα το νορδικό δεν υπαρχει στις απεικονήσεις αρχαίων Ελλήνων, όμως κάποιοι νορδοφετιχιστες πεοταλαντευτες αρνούνται να δουν την αλήθεια. Δεν πειράζει. Ανεχόμαστε και τους ψυχασεθενείς παραφιλους, τι να κάνουμε.

      Διαγραφή
  10. Είναι αλήθεια ότι οι αρχαίοι Έλληνες περιέγραφαν μερικές φορές κάποιους ήρωες και Θεούς ως ξανθούς, εννοώντας συνήθως καστανό και οτιδήποτε ανοιχτότερο του μαύρου και του σκούρου καστανού, όχι το Σκανδιναβικό ξανθό. Το είχαν ως κάτι το εξωτικό και σπάνιο και η αλήθεια ήταν ότι κάποιες φορές το θαύμαζαν, άλλα όταν άρχισαν να έρχονται σε επαφή με τους βόρειους λαούς τους έφυγε η κάψα, αφού είδαν με τι είδους βαρβάρους είχαν να κάνουν. Εδώ στην αρχαία Αθήνα οι γυναίκες πολλές φορές έβαφαν τα μαλλιά τους ανοιχτά με βότανα, όπως ακριβώς κάνουν και σήμερα. Κάποιος είπε ότι το ξανθό χρώμα προσιδιάζει σε ανώτερα όντα, αλήθεια; Για κοίτα πόσες πουτάνες έχουν ξανθά μαλλιά, είτε φυσικά είτε βαμμένα. Για κοίτα πόσοι ομοφυλόφιλοι έχουν ξανθά μαλλιά. Σαν πολύ δεν μας τα πρήξατε με τα ξανθά μαλλιά σας; Εγώ προσωπικά από τότε που τα ακούω αυτά στο ίντερνετ έχω πάψει να ελκύομαι από ξανθιές(ειδικά φυσικές ξανθιές), προτιμώ τις μελαχρινές μεσογειακές Ελληνίδες, για να κρατάμε και την φυλή, άσε τα μούλικα για άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστότατος.Να συμπληρώσω ότι κάποιες αρχαίες Αθηναίες καθόντουσαν με τις ώρες στον ήλιο για να ξανθίνει το μαλλί τους(λογικά θα ήταν μαύρο-καστανό προς μεγάλη απογοήτευση των ελληνόφωνων γραικύλων νορδικιστών) και οι Αθηναίοι τις θεωρούσαν ανόητες όπως έλεγαν ,αφού μια κοπέλα της καλής αθηναικής κοινωνίας ,επιβαλλόταν να έχει μαύρα φυσικά μαλλιά.

      Διαγραφή
    2. Οἰ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες θεωροῦσαν τὸ ξανθὸ ὡς προσιδιάζον σὲ ἀνώτερα ὄντα, γι'αὐτὸ καὶ φαντάζονταν τόσο πολλοὺς θεοὺς καὶ ἡμιθέους ὡς ξανθούς. Ἂν αὐτὸ τὸ γεγονὸς ἀντιτίθεται στὶς πεποιθήσεις σου περὶ τοῦ ἀρχαιοελληνικοῦ γούστου, πρόβλημά σου.

      Τὰ ἀνόητα ἐπιχειρήματα περὶ "βαμμένων ξανθῶν πουτάνων καὶ πούστηδων" μόνο στὸ ἡμιλειτουργικὸ μυαλό σου ἀνατρέπουν τὴν πεποίθηση τῶν άρχαίων Ἑλλήνων, ὅπως αὐτὴ ἀποτυπώνεται στοὺς μύθους.

      Μπορεῖ ἐσὺ νὰ γουστάρῆς μελαχροινὲς, ἀλλὰ ἐγὼ καὶ πολλοὶ ἄλλοι προτιμοῦμε ξανθὲς & δὲν ὑπάρχει κάποια έπιστημονικὴ ἀπόδειξη ποὺ νὰ ἀξιολογῇ τὸ δικό σου γοῦστο ὡς ἀνώτερο τοῦ δικοῦ μας.

      Τέλος, ἐκτὸς κι ἂν διαθέτῃς κάποια στατιστικὴ ἔρευνα τῆς ἐποχῆς τοῦ Χρυσοῦ αἰῶνος ποὺ νὰ καταδεικνύῃ ὅτι σύσσωμος ὁ ἀνδρικὸς πληθυσμὸς ἀπεδοκίμαζε τὸ "ἄνοιγμα" τῶν μαλλιῶν, περιορίσου στὸ νὰ παραθέσῃς τὴν πηγὴ γιὰ τὸν ἐν λόγῳ ἰσχυρισμό καὶ θὰ κρίνουμε ἐμεῖς τὴν πιστότητα καὶ τὴν ἀκρίβειά του.

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να καταλάβεις ότι λίγοι μόνο περιγράφτηκαν ως ξανθοί και η πλειοψηφία όχι, δηλαδή τη ήταν οι πιο πολλοί, κατώτερα όντα; Ρε άρρωστοι με τον Νορδισμό σας!

      Διαγραφή
  11. Heinrich Himmler, ευχαριστώ που βρίζεις, αυτό δείχνει την βάρβαρη(ή καλύτερα μιξοβάρβαρη) φύση σου και τον αλήτικο χαρακτήρα σου. Επίσης ωραίο το γερμανικό ονοματάκι, είσαι πολύ Έλληνας, εδώ γελάμε. Το ότι στα αγγεία έβαφαν τα σώματα μαύρα δεν σημαίνει τίποτα, τα περισσότερα αγγεία απεικονίζουν Μεσογειακούς με ανοιχτό χρώμα δέρματος και μαύρα μαλλιά, ενώ απειροελάχιστα είναι αυτά με κόκκινα η ξανθά μαλλιά. Αν οι αρχαίοι ήταν Νόρδοι και ξανθοί ή υπήρχαν πολλοί τέτοιοι ανάμεσα τους θα ήξεραν πολλοί καλά να απεικονίσουν τον εαυτό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε Μεσογειακός, ούτε Νορδικός. Εμένα μου κάνει Κρομανοειδή πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς καθόλου γωνίες και με ανοιχτά βλέφαρα πως γίνεται να τον βγάζεις (και αυτόν) Κρομανοειδή.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχουν όλοι οι ΚΜ γωνίες. Δεν έχω βγάλει άλλον ΚΜ για να λες και αυτόν.

      Διαγραφή
    3. Γενικά έχω παρατηρήσει πως έχεις μια τάση να αποδίδεις Κρομανοειδή γνωρίσματα αρκετά συχνά. Φυσικά και δεν φταις εσύ για αυτό. Ίσως πάλι να έχω μπερδευτεί εγώ. Εμένα πάντως μου φαίνεται Μεσογειακός.

      Διαγραφή
    4. Μια χαρά κρομανοειδής πρέπει να είναι. Έχει μεγάλες αλλά αρμονικές διαστάσεις στις περισσότερες πτυχές του προσώπου του, καθώς και ελαφρώς ευρύτερο πρόσωπο και τάση για μεσορρινία. Οι μεγάλες διαστάσεις και οι "στιβαρές" γνάθοι του σε ΚΜ θα τον κατέτασσαν, προφανώς με κάποια άλλη επιρροή που όμως είναι δευτερεύουσα.

      Διαγραφή
    5. Τελευταίε ανώνυμε, έτσι πιστεύω και εγώ. Μάλιστα φαίνονται και τα κάπως έντονα ζυγωματικά του.

      Διαγραφή
    6. Κανένα στοιχείο κρομανοειδούς δεν έχει. Επίσης αυτό που ονομάζεις εσυ ζυγωματικά, είναι το ζηγωματικό τόξο που δείνει την όψη "δοχείου" στο πρόσωπο. Αυτο το χαρακτηριστικό συνανταται και σε μεσογειακούς. Τα δε ζυγωματικά του είναι πολυ ήπια και σε συνέχει με το υπολοιπο πρόσωπο, χαρακτηριστικό μεσογειακών. Τίποτα το κρομανοειδές δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμε, δεν ξερεις μάλλον ούτε τι εστί "Ναζισμός"(Χιτλερικός Εθνικοσοσιαλισμός δηλαδή), ούτε τί εστί "Φασισμός"(αυτό που ο Μαρξ ονομάζει μικροαστικό σοσιαλισμό) ούτε μάλλον τί εστί "Εθνικός Σοσιαλισμός" δηλαδή Στρασσερισμός. Συνεπώς θα σε συμβούλευα να διαβάσεις κανένα επιστημονικό σύγγραμα περί των Ιδεολογιών αυτών και να μην κραυγάζεις άναρθρα ωσάν ουρακοτάγκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είμαι ουτε κουμουνι φασιστας ουτε ρατσιστης ακροδεξιος

      Διαγραφή
    2. είμαι ορθόδοξος χριστιανος ανθρωπος

      Διαγραφή
    3. Πάντως οι ορθόδοξοι χριστιανοί του 1821 ήταν κάργα εθνικιστές και αρκεί να διαβάσεις αυτά που έλεγαν ο Κολοκοτρώνης και ο Καραισκάκης όπου έβριζαν τους αραπάδες και τους εβραίους ,όπως τους ονόμαζαν.

      Διαγραφή
    4. Κωνσταντινουπολίτη ,ο ναζισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός είναι ακριβώς μα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Εθνικοκοινωνισμός το ελληνικότερο ,Ναζισμός η ξενική του απόδοση.Το έχει πει και ο Πλευρης.

      Διαγραφή
    5. αγαπάτε αλληλους ειπε ο ιησους χριστος

      Διαγραφή
    6. ο ναζισμος είναι φασισμος δολοφονοι

      Διαγραφή
    7. Πόσο καθυστερημένος είναι ο τύπος.

      Rum

      Διαγραφή
    8. Δίχως το Ξίφος, τίποτε δεν μένει όρθιο με το να σπέρνεις "αγάπη μόνο". Χρειάζεται συνεργασία Λόγου και Ξίφους. Η Ρωμανία, που είναι μη-συμπαθητική σε πολλούς Εθνικοσοσιαλιστές, κατέσφαξε και κατακρεούργησε πλήθος ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, όπως ήσαν οι Βούλγαροι, οι Σλαύοι, οι Ρώσοι και οι αιρετικοί της Ανατολικής Μ.Ασίας. Ο εδώ κόσμος, ως υλιστικός απαραιτήτως δυστυχώς ή ευτυχώς βασίζεται στο Ξίφος με σκοπό την εγκαθίδρυση και διατήρηση της Τάξεως του Λόγου του Κυρίου. Έτσι ήταν, είναι και θα είναι...ακόμη και εάν ο Λόγος του Κυρίου αντικατασταθεί από τον Λόγο της Ράτσας(όχι φυλής).

      Διαγραφή
  14. http://z3.ifrm.com/67/29/0/p432796/f3.jpg

    Η κοπελιά είναι αρμενοειδής-μεσογειακή?

    Rum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, Μεσογειακή σκέτη.

      Διαγραφή
    2. Τα ίδια χαρακτηριστικά έχω και εγώ και είμαι μεσογειακός-αρμενοειδής έλεος κάνουν καραμπαμ σαρκώδη χείλη βαθουλωτά μάτια έντονα χαρακτηριστικά το κεφάλι της είναι μεσογειακό όντως άλλα τα χαρακτηριστικά της είναι αρμενοειδής

      http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/4593820/1/

      Όλοι την βγάλαν ότι έχει μεγάλη αρμενοειδής επίδραση

      Rum

      Διαγραφή
    3. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ AΡΜΕΝΟΕΙΔΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΓΥΦΤΙD

      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ ΤΣΙΓΓΑΝΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

      https://www.youtube.com/watch?v=N752zX39suY

      Διαγραφή
    4. Σαρκώδη χείλη έχουν και οι Μεσογειακοί, η συγκεκριμένη δεν έχει έντονα και βαθουλωτά μάτια, που δεν έχει η συγκεκριμένη, έχει και ο Κρομανοειδής τύπος. Τίποτα το Αρμενοειδές δεν έχει η κοπέλα. Οι πιο πολλοί εδώ μέσα είναι απλώς άσχετοι και πάνε να βγάλουν τους πάντες και τα πάντα Αρμενοειδή.

      Διαγραφή
    5. Από το anthroscape μην περιμένεις δυστυχώς έγκυρες απαντήσεις.Εμένα με είχαν ταξινομήσει σε όλους τους ευρωπαϊκούς τύπους εκτός από αρμενοειδή και νορδικό.

      Διαγραφή
    6. Εντάξει έχω δει και έγκυρες απαντήσεις πολλές φόρες γιαυτό ρωτάω και εδώ.

      Rum

      Διαγραφή
    7. Και εδώ πέρα ο καθένας λέει το δικό του τον Φιλιππίδη μερικοί τον βγάζουν διναρικό μερικοί κρομανοειδής και μερικοί μεσογειακό.

      Rum

      Διαγραφή
    8. Ρε φίλε εδώ μιλάνε για φυλετική καθαρότητα και ο Μπαρμπαρούσης πήγε και παντρεύτηκε μεξικάνα ιθαγενή έλεος.

      Διαγραφή
    9. ΧαΪρεντιν Μπαρμπαρόσα

      Διαγραφή
    10. Οι έντονες φρυδάρες (επιφυλακτικός καθώς ίσως είναι ζωγραφιστα), το κατσιασμένο δέρμα (ρυτίδες, σαρκώδη μάγουλα και μαύροι κύκλοι απο κακή οστική υποδομή) το μακρύ πιθηκοειδές philtrum, το αρκετά μπαζμένο πηγούνι, όλα αυτά δείχνουν αρμενοειδή επιρροή. Ανάμιξη μεσογειακού (λιγο) και αρμενοειδούς τυπου (επικρατεστερο)

      Αμα την ξέρεις πες της να μαθει να βάφεται γιατι αυτό το eyeliner χειροτερεύει την κατάσταση.

      Διαγραφή
  15. "Το πρόσωπο παρουσιάζει λεπτορρινία με ίσια μύτη, μάτια μεγάλα εκφραστικά, με ανοιχτά βλέφαρα, σχετική λεπτοπροσωπία, καθόλου γωνίες και χείλη σαρκώδη. Όλα αυτά τα γνωρίσματα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο εικονιζόμενος έφηβος... ανήκει στον Μεσογειακό τύπο."

    Φυσικά και είναι Μεσογειακός, απλώς εδώ μέσα η συντριπτική πλειοψηφία είναι άσχετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόσωπο γύφτεξ αναγνώστη έχει τεράστια ζυγωματικά, τα χείλη του είναι σχετικά λεπτά και το στόμα του μικρό που υποδεικνύει μεγάλο έυρος προσώπου, δεν είναι σαχάριος με τεράσια χείλη να βγαίνουν απο το μικροκαμωμένο κρανίο, χωνεψέ το κολόγυφτε. Άνοιξε τα μάτια σου και δες τον Μαυροβούνιο πολέμαρχο.

      Αν ήταν όντως καστανόξανθος, μπορεί να έμοιαζε σε αυτό το παλικάρι.

      http://oi65.tinypic.com/10hreyo.jpg

      Γενικά Βαλκάνια φάτσα που δύσκολα θα βρεις νότια από της Ρούμελης αλλά πολύ εύκολα την βρίσκεις σε βροειοελλαδίτικα στρατεύματα του 40.

      http://oi59.tinypic.com/15gctch.jpg
      http://oi62.tinypic.com/avgdmt.jpg

      Aκόμα και στους αντάρτες.

      http://1.bp.blogspot.com/-9vzLapYIhVo/TaShbPd43JI/AAAAAAAAANU/LF1SuGn3M7I/s1600/niala+-22222222222222222222222.jpg

      Την ίδια στιγμή που αυτοι πολέμαγαν, οι μεσογειακοί εκπόρνευαν τις γυναίκες τους σε κατακτητές και σοβιέτους στα μουρδέλα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για να τους λυπηθούν. Μιας και οι Αθηναίοι ήταν γυναικωτοί, δεν θα με εντυπωσίαζε καθόλου αν ήταν Δωριεύς μετανάστης που οι Αθηναίοι πλήρωναν για να πηδήξει τις πουτανιάρες τις κάμπιες τις γυναίκες τους.

      Πάντως μεσογειακός δεν ήταν που να χτυπάς τον κώλο σου και το ντέφι σου ταυτόχρονα κάτω.

      Διαγραφή
    2. Άπλυτο αναρχοκομμούνι, δεν θα απαντήσω με βρισιές όπως κάνεις εσύ, όσο για το γύφτος, όλοι μπορούμε να δούμε ποιος είναι ο γύφτος από τον τρόπο ομιλίας, αλλά τόσα ξέρεις για την Ελληνική Μεσογειακή φυλή τόσα λες. Και εγώ και ο ιδιοκτήτης του blog λέμε ότι είναι Μεσογειακός, χώνεψε το και πάρε δρόμο από εδώ, τράβα σε κανένα αναρχοκομμούνικο blog να φωνάζεται όλοι μαζί "Έξω οι φασίστες, μέσα οι ξένοι" και "όλοι μετανάστες είμαστε".

      Διαγραφή
    3. Δεν θα το βρω το τσαντήρι σου μωρή λινάτσα, ρώτα την πουτάνα τη μάνα σου να σου πει πως γίνεται δεύτερο πάσχα. Η μοίρα του Μεσογειακού και του Αρμενοειδή είναι να ταΐζουν τα ζυγωματικά του Balkan Borreby υπεράνθρωπου, έτσι δουλεύει σωστά και η ευγονική και η αριστοκρατία.

      Διαγραφή
    4. Όπως σου είπα, δεν θα απαντήσω με βρισιές όπως κάνεις εσύ και η Βαλκανορομά ράτσα σου. Το μόνο Αριστοκρατικό είδος ανθρώπου είναι το Μεσογειακόν και ίσως το Νορδικόν, αλλά τι να περιμένει κανείς να καταλάβει ένας Βαλκάνιος βλαχόγυφτος σαν και εσένα.

      Διαγραφή
    5. Άσε τις μπαρούφες γύφτε, το ότι έμαθες δυο πολιτικά ορθές λεξούλες παραπάνω δεν σημαίνει πως σταμάτησες την παραχάραξη. Και ο Βας Βας χρυσά δακτυλίδια φοράει.

      Kαι οι Νορδικοί κατά διαόλου πάνε, γιατί η Δανία και η Ισλανδία ξεχωρίζουν κάπως από την Νορδική παρακμή ξέρεις υπάνθρωπε; Επειδή έχουν πολλά δυνατά αμιγώς ετεροφυλόφιλα Borrebies.

      Διαγραφή
    6. Φίλε ανώνυμε 2 Μαΐου 2016 - 4:32 μ.μ.
      Μην ασχολείσαι με τον έτερο ανώνυμο.Το πιο πιθανό είναι να είναι ένας χοντρός γύφτος με borreby χαρακτηριστικά και λειψό μυαλό ,αφού μου συγκρίνει τον Μεσογειακό και τον Νορδικό με τον ασύμμετρο και σφάλμα της Φύσης borreby.Απλά μην ασχολείσαι δεν αξίζει.

      Διαγραφή
    7. Βρε άιντε στο μαντρί βρε Βορεβόγυφτα βαλκάνιε, μπήκαν τα γίδια και φωνάζουν και τα τζομπανόσκυλα. Και πού'σε, όχι την κοπριά μέσα στα πρόβεια. Άιντε, άιντε...μπρρρρρρρρρ.

      Διαγραφή
    8. Φίλτατε Ανώνυμε 2 Μαΐου 2016 - 5:12 μ.μ.
      Δίκιο έχεις, τα λόγια μου χάνω.

      Διαγραφή
  16. νορδικοτατος ο εφηβος με τα χρυσα μαλλια...σε λιγο θα μας πειτε οτι και η δασκαλα με τα ξανθα μαλλια ειναι μεσογειακη και οχι νορδικη...για να σοβαρευτουμε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν κατάλαβες καλά αυτό που έγραψε ο διαχειριστής.
      ''Αλλιώς, είναι σαν να βρίσκαμε π.χ. μια προτομή του Βούδα με κίτρινο χρώμα στα μαλλιά και να λέγαμε ότι είναι Νορδικός!''
      Ακριβώς αυτό.Απλά τον συγκεκριμένο τον έβαψαν με ξανθά μαλλιά.Πιστεύω πως είναι Μεσογειακός ,αν δε βλέπαμε το χρώμα των μαλλιών του!Το μόνο ίσως θέμα ως προς την ταξινόμηση του είναι ότι τα χείλη δεν είναι τελείως σαρκώδη,αλλά κάπως σφιγμένα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι τα λεπτά χείλη ενός Νορδικού.Είναι κάτι το ενδιάμεσο,ούτε πολύ σαρκώδη ,ούτε πολύ λεπτά.Αλλά και σε έναν Μεσογειακό θα τύχει ,να μην έχει τόσο σαρκώδη χείλη έτσι και σε έναν Νορδικό θα τύχει να μην έχει τόσο λεπτά χείλη.
      Πάντως έτσι όπως το λέτε μερικοί και τον Ογκουνσότο που βάφει τα μαλλιά του ξανθά θα τον ταξινομήσετε ως ...Νορδικό.
      Αλήθεια πάντως,αν δε γνωρίζατε ότι βρέθηκαν ίχνη κίτρινου χρώματος στα μαλλιά του θα λέγατε όλοι ''Να ένας Μεσογειακός''...

      Διαγραφή
    2. Καλά το να βγάζουν οι Νορδικοί(ή ξανθοί που νομίζουν ότι είναι Νορδικοί) όλους τους αρχαίους λαούς με υψηλό πολιτισμό είτε Νορδικούς είτε ξανθούς είναι συνήθης μέθοδος και ονομάζεται Νορδισμός. Μέχρι και εδώ στην Ελλάδα έχουν ξυπνήσει πολλοί, μέχρι και Εθνικοσοσιαλιστές και αντιτίθενται σε αυτές τις βορειοκεντρικές σαχλαμάρες. Όσο για την "δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά", δεν την έπαιζε η Βουγιουκλάκη που ήταν μελαχρινή και τα έβαφε ξανθά;

      Διαγραφή
    3. Oi Skadinavoi ehun shetika sarkwdi heili, alloi ditikoevrwpaioi ehun leptotera.

      Διαγραφή
    4. Πώς το εννοείς το ''Σκανδιναβοί και Δυτικοευρωπαίοι'';;Δεν παίζουν ρόλο τόσο οι εθνικότητες και οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί που αναφέρεις.Αναφερόμαστε στους φυλετικούς τύπους και συγκεκριμένα στον Μεσογειακό και στο Νορδικό που ο πρώτος έχει σαρκώδη χείλη και ο δεύτερος λεπτά ,αλλά θα τύχει και μερικές φορές ένας ενδιάμεσος συνδυασμός και στους δύο τύπους.

      Διαγραφή
  17. Η Ελλάς ανήκει στους Μεσογειακούς. Πρέπει να κάνουμε ευγονική έτσι ώστε οι μελλοντικές ελληνικές γενιές να είναι Μεσογειακές. Όπως ακριβώς οι βόρειοι πρέπει να γίνουν Νορδικοί, που άλλωστε είναι μία μειονότητα στον βορρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε. Τι προτείνεις? Είναι σαφές οτι το σιωνιστικό σύστημα ποτέ δεν θα το επτρέψει αυτό. Πρέπει να οργανωθούμε.

      Διαγραφή
  18. Έγχρωμη αποκατάσταση της αττικής μαρμάρινης κεφαλής εφήβου.

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Blonder_Kopf_von_der_Akropolis1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ! Να ένας Νορδικός! Άσχετο που τα μάτια δεν είναι βαθυα τοποθετημένα στο κρανίο, τα μαλλιά είναι πλουσία και σγουρά, τα ωστά του προσώπου πολύ ήπια και μαζεμένα (Χαρακτηριστικό Μεσογειακό). Λεπτομέρειες. Άξιος νορδικος!

      Α, και κοκκινα ματια.. Μα τι υπεράριους είχε η αρχαία Ελλαδα απο τον πλανήτη άρη. Εισαγωγή υπεραρίου σπέρματος απο τον Άρη για ευγονική ΤΩΡΑ!

      Νορδικουλιδες, σοβαρευτείται. Αν μη τι αλλο αυτό αποδεικνυει πως το πως χρωματίζαν οι αρχαίοι τα αγάλματα δεν ήταν βάση πραγματικότητας. Αλλα για μισό.. Ποιος έκανε αυτη την αποκατάσταση? έλληνας? Ή Μήπως κάποιος "επιστήμων" τσιράκι του σωρος?

      Διαγραφή
  19. Σοβαρευτείτε νορδικιστές... με το σκεπτικό που έχετε ο εφηβός θα μπορόυσε καλλιστα ναειναι βαλτικό-μεσογειακός ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.