Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Τα φυλετικά στοιχεία της Ρωσίας

Σε άρθρο σχετικά με την ιστορία της ανθρωπολογίας στην Ρωσία που βρίσκουμε στο περιοδικό Revue anthropologique, με τίτλο "Histoire de l'Anthropologie en Russie", παρατίθενται πληροφορίες σχετικά με τους φυλετικούς τύπους που διακρίνει το Ρώσος ανθρωπολόγος Ethyme Tschepourkowsky στον πληθυσμό της Ρωσίας.

Να σημειώσουμε ότι η Ρωσία ανέδειξε αρκετές προσωπικότητες στον τομέα της ανθρωπολογίας. Πλην του Tschepourkowsky, άλλες σημαίνουσες φυσιογνωμίες στην επιστήμη της φυσικής ανθρωπολογίας ήταν οι Bogdanoff, Anoutchine, Ivanovski, Bunak, Oshanin, Debets, Iarkho και άλλοι, που πραγματοποίησαν πολυάριθμες ανθρωπολογικές έρευνες και μετρήσεις. Ακόμα και επί Σοβιετικής Ένωσης συνέχισαν οι ανθρωπολογικές μελέτες, μέχρι τη στιγμή που οι νικητές σιωνιστές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που ήλεγχαν, εκτός από τις δυτικές "δημοκρατίες", προφανέστατα και τη Σοβιετική Ένωση, έδωσαν εντολή να σταματήσουν και εκεί άμεσα οι φυλετικές μελέτες.

Περνώντας στις παρατηρήσεις του Tschepourkowsky, τα φυλετικά στοιχεία που βρίσκει στην Ρωσία είναι τα εξής:...

- Ένας καστανός δολιχοκέφαλος τύπος, που κατοικεί στην κεντρική Ευρωπαϊκή Ρωσία. Ταιριάζει με τον (Βαλτο-)Κρομανοειδή τύπο που γνωρίζουμε.
- Ένας πιο ξανθός βραχυκέφαλος τύπος που κατοικεί κυρίως στις περιοχές κοντά στις Βαλτικές χώρες. Είναι ο Βαλτικός τύπος.
- Ένας τύπος όπως ο προηγούμενος, αλλά καστανός. Είναι ο Αλπικός τύπος, βλέποντας συχνά το Αλπικο-Βαλτικό ενδιάμεσο.
- Ένας πιο ξανθός τύπος, ψηλός και δολιχοκέφαλος, που συνδέεται με τους Βαραγγούς και ταυτίζεται με τον Νορδικό τύπο.

O Ethyme Tschepourkowsky έλαβε εκπαίδευση στα σημαντικότερα ανθρωπολογικά εργαστήρια της Ευρώπης, αυτό του Johannes Ranke στη Γερμανία, του Léonce Manouvrier στη Γαλλία και του Karl Pearson στην Αγγλία. Για να φτάσει στα συμπεράσματά του για την φυλετική σύνθεση της Ευρωπαϊκής Ρωσίας, εξέτασε την ιστορία, την εθνογραφία και την γλωσσολογία της πατρίδας του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εκτιμήσεις του βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση.

11 σχόλια:

  1. Μιλώντας πάντως για τους Ρως (Βαράγγους), υπάρχει ένας γενικότερος "μύθος" περί 100% νορδικής παρουσίας ο οποίος αποδείχθηκε καταφανώς λανθασμένος. Γενετικές μελέτες στη δυναστεία των Ρουρικιδών (η αριστοκρατική οικογένεια των Ρως) απέδειξε πως ο πρώτος ηγέτης τους, ο Ρούρικ, έφερε την απλοομάδα του y-DNA N1c που είναι ένα εκ των γενετικών στιγμάτων πληθυσμών οι οποίοι έχουν πατρική ασιατική καταγωγή, όπως στην περίπτωση αυτή οι Λάπωνες Φίννοι και άλλοι βαλτικοί λαοί. Γεγονός, που δεν μπορεί παρά να σημαίνει πως ο Ρούρικ, ο προπάτορας των σημερινών Ρώσων και των Ουκρανών (εφόσον το κράτος τους είχε σαν έδρα το Κίεβο), ανήκε στον βαλτικό τύπο και μάλιστα στους ανατολικούς του κλάδους. Κάτι που συμφωνεί και με τη Ρωσική παράδοση και τις μεσαιωνικές του απεικονίσεις, παρά τις διάφορες "αντιρρήσεις" πολλών σύγχρονων που θα ήθελαν να ήταν νορδικός Σκανδιναβός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Βαραγγοί όπως και οι αρχικοί Ρώσσοι, δηλαδή οι Ρώς ή Ρούς του Κιέβου ήσαν Νορδο-Κρομανοειδή κυρίως φύλα. Εξ'ου και οι Βαραγγοί ως άριστοι πολεμιστές. Τώρα μετά στο Δουκάτο της Μόσχας και την Δημοκρατία του Νόβγκοροντ έχουμε Βαλτικούς, Αλπικούς και μετά με την επέκταση προς Ανατολάς της τσαρικής Ρωσίας έχουμε Τουρανικούς και Μογγολικούς τύπους(Σιβηρία,κλπ). Δυστυχώς οι μελλοντικοί "Ρώσοι" θα ανήκουν στους Ασιατικούς Τουρανικούς και Μογγολικούς τύπους καθώς αυτοί που γεννούν πολλά παιδιά(6-12) στην Ρωσία είναι οι Τούρκοι μουσουλμάνοι. Η Ευρωπαϊκή Ρωσία λόγω Δυτικοποιήσεως μέσω του Φιλελευθερισμού πεθαίνει με τρομερή υπογεννητικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία, ξαναδιάβασε τι έγραψα πιο πάνω. Ο θρυλικός και πρώτος πρίγκηπας των Ρως, ήταν σίγουρα μεταξύ των βαλτικών οι οποίοι μάλιστα είχαν απώτερη ασιατική καταγωγή. Μάλιστα οι ίδιοι οι χρονικογράφοι στο Tsarsky Titulyarnik (γενεαλογία των αριστοκρατών) τον εικόνιζαν όπως αποδεικνύεται ως τέτοιο:
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b1/Rurik_titularnik.jpg

      Μας αρέσει ή όχι, το βαλτικό στοιχείο μεταξύ των ανατολικών Ευρωπαϊκών λαών είναι επικρατές από τη μακρινή αρχαιότητα. Μάλιστα, παρά των όσων θέλουν να λένε διάφοροι, το ίδιο ισχύει και για μια συνιστώσα των Σκανδιναβών, από την εποχή των ιστορικών Βίκινγκ.

      Διαγραφή
    2. Ο Ρούρικ Αλπικο-Κρομανοειδής μου κάνει. Όχι Βαλτικός.

      Διαγραφή
    3. Καλά, είτε τρολλάρεις, είτε αδυνατείς να αντιληφθείς πως 1+1=2. Τον έχουν ζωγραφίσει με ξεκάθαρα ευρω-ασιατικά χαρακτηριστικά κι εσύ επιμένεις "σε κάτι άλλο".

      Διαγραφή
    4. Άντε πάλι. Όλο φταίει ο άλλος. Κλασσικός ελλαδίτης. Λέμε φαίνεται Αλπικός-Κρομανοειδής, για εμένα. Δεν φαίνεται καθόλου Βαλτικός, ούτε μεσορρινία έχει, ούτε ξανθός είναι ούτε κοίλη μύτη έχει.

      Διαγραφή
    5. http://s653.photobucket.com/user/Tyranos/media/East-Baltic1.jpg.html
      Τρολλάκι ψευτο-Ρωμιέ, δεν είναι όλοι οι βαλτικοί ξανθοί και η μεσορρινία τους έγκειται όχι στο συνολικό πάχος της μύτης τους όσο στο ότι αποκτά εύρος στο τέλος της (ρουθούνια). Αλλά μήπως κι οι αλπικοί δεν έχουν τάσεις για μεσορρινία;
      Βέβαια, για να είμαστε κι ακριβείς ένας αλπικός λίγα διαφορετικά έχει να δείξει από έναν βαλτικό. Που επί της ουσίας απλά υποδεικνύουν την πιο πρόσφατη προέλευσή του από τον κοινό τους ευρασιατικούς πρόγονους ("proto-alpinoid", ladogan, σιβηρικούς κλπ).

      Διαγραφή
  3. Ειναι σιγουρα ενδιαφερουσα η συσχετιση μεταξυ απλοομαδων και φαινοτυπων αλλα δεν υπαρχει κατι που να αποδεικνυει σχεση μεταξυ των βαλτικων και της ομαδας n1c,επειτα οσο ασιατικοι ειναι οι n1c αλλο τοσο αφρικανοι ειναι οι e-v13 εξαρταται πως το βλεπει ο κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που η E-V13 απαντάται κυρίως (αν όχι μόνο) στην Ευρώπη κι υποτίθεται πως έχει καταγωγή από την Ανατολή, την εποχή όμως που στην περιοχή αυτή ζούσαν Ευρωπαίοι (Μεσολιθική περίοδος).
      Ενώ η N1c είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ασιατική, κι απαντάται εκτός από Βαλτικούς και Φίννους, σε Λάπωνες, Σιβήριους κλπ λαούς με μη Ευρωπαϊκή καταγωγή. Αποτελεί τον εξελικτικό κλάδο της ομάδας ΝΟ, που έχει σαν πηγή την κεντρική κι ανατολική Ασία.

      Διαγραφή
  4. Πάντως αν μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο μεσογειακός τύπος ορίζει την ελληνικότητα , ο νορδικός τύπος αντιπροσωπεύει τα σκανδιναβικά-γερμανικά έθνη και ο βαλτικός τύπος ορίζει την ''ρωσικότητα'' ας την ονομάσουμε έτσι , παρόλα αυτά θα δούμε πάρα πολλούς αλπικούς-κρομανοειδείς στην Ευρώπη απ'άκρη σ'άκρη ,από Ελλάδα ,Ιταλία μέχρι Ρωσία και Σκωτία-Ιρλανδία (τα 2 άκρα της Ευρώπης).Τελικά είναι στα αλήθεια οι δύο πιο πολυπληθείς φυλετικοί τύποι και έχουν επισκιάσει σε μεγάλο βαθμό όλους τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εκανα την ιδια ερωτηση και περσυ και δεν πηρα ακομα απαντηση....

    γιατι οι ρωσιδες ειναι οι πιο ομορφες και σεξυ γυανικες στον πλανητη?
    τι το ιδιαιτερο εχουν που τις κανει ακαταμαχητες για μας τους παλαιους και εμπειρους εραστας να μην θελουμε πλεον γυναικες αλλης εθνικοτητας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.