Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ο κεφαλικός δείκτης των Ελλήνων

Ο πίνακας είναι από την μελέτη του Έλληνα ανθρωπολόγου Κλων Στέφανου, σχετικά με την εθνολογία και την ανθρωπολογία της Ελλάδας. Πραγματοποίησε μετρήσεις σε 366 ζώντες στην Ελλάδα, στα τέλη του 19ου αιώνα και τα αποτελέσματα έχουν ταξινομηθεί κατά αύξοντα κεφαλικό δείκτη στην τελευταία στήλη. Στην πρώτη στήλη βρίσκονται οι κεφαλικοί δείκτες από 67 μέχρι 93 και στις δύο επόμενες, μετρήσεις από κρανία που πραγματοποίησε ο Γερμανός ανθρωπολόγος Weisbach σε αρχαία και σύγχρονα κρανία. Δύο πράγματα πρέπει να έχουμε κατά νου πριν προχωρήσουμε. Πρώτον, ότι στα κρανία...
έχει μετρηθεί ο κρανιακός δείκτης, ο οποίος είναι κατά δύο μονάδες μικρότερος από τον κεφαλικό δείκτη που μετράται στους ζώντες. Δεύτερον, ότι τα στοιχεία για τους ζώντες αναφέρονται στον πληθυσμό του τότε Ελληνικού βασιλείου, που έφτανε μέχρι την Θεσσαλία.

Από τον πίνακα προκύπτει ότι στους σύγχρονους Έλληνες οι δολιχοκέφαλοι αποτελούν το 27,6%, οι βραχυκέφαλοι το 50,8% και οι υπόλοιποι μεσοκέφαλοι. Οι υπερβραχυκέφαλοι είναι το 25,4% του πληθυσμού. Τα αποτελέσματα είναι κοντά σε αυτά που βρίσκει ο Pittard. Σχεδόν οι μισοί στην Ελλάδα είναι βραχυκέφαλοι, μια σημαντική μειοψηφία δολιχοκέφαλοι, με πολλές μίξεις μεταξύ τους. Μάλιστα οι υπερβραχυκέφαλοι είναι ποσοστιαία συγκρίσιμοι με όλους τους δολιχοκέφαλους. Η ήπια βραχυκεφαλία σχετίζεται με Αλπικούς, ενώ αυξανόμενη περιλαμβάνει Διναρικούς ή και Αρμενοειδείς. Οι δολιχοκέφαλοι είναι κυρίως Μεσογειακοί ή Κρομανοειδείς. Συνεπώς, οι Αλπικοί κυριαρχούν, με Μεσογειακούς, Διναρικούς, Κρομανοειδείς να έπονται. Οι μετρήσεις αφορούν μόνο την ελεύθερη τότε κεντρική και νότια Ελλάδα. Η απελευθέρωση της Μακεδονίας, της υπόλοιπης Ηπείρου και της Θράκης, μάλλον αύξησε τα ποσοστά των βραχυκέφαλων.

Προσθέτοντας δύο μονάδες στις μετρήσεις στα κρανία, δηλαδή μετατοπίζοντας τις στήλες δύο γραμμές πιο κάτω, τα σύγχρονα κρανία αντιστοιχούν σε πληθυσμούς ελαφρά πιο δολιχοκέφαλους, ενώ τα αρχαία κρανία σε πληθυσμούς σημαντικά πιο δολιχοκέφαλους. Το δείγμα των αρχαίων κρανίων φαίνεται να μην είναι αντιπροσωπευτικό όλων των αρχαίων Ελλήνων, καθότι γνωρίζουμε ότι υπήρχαν αρκετοί βραχυκέφαλοι στην αρχαία Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι πίνακες δείχνουν τα αρχικά υψηλά ποσοστά δολιχοκέφαλων στην Ελλάδα και την σταδιακή αύξηση των βραχυκέφαλων ανά τους αιώνες. Η συγκριτική αυτή αύξηση μπορεί να οφείλεται σε είσοδο βραχυκέφαλων από Βαλκάνια ή Μικρά Ασία, σε μεγαλύτερους αναπαραγωγικούς ρυθμούς τους σε σχέση με τους δολιχοκέφαλους ή σε φυγή/εξάλειψη δολιχοκέφαλων.

26 σχόλια:

  1. Μόλις και μετά βίας το ένα τρίτο των σύγχρονων Ελλήνων έχει φυλετική σχέση με τους κατοίκους του ελληνικού βασιλείου του 19ου αιώνα. Οι σύγχρονοι Έλληνες του 21ου αιώνα είναι σε απίστευτα μεγαλύτερο βαθμό αρμενοειδείς-προσωασιάτες. Οι Πόντιοι και οι Καππαδόκες μονάχα υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο (για να μην βάλω και τους Κύπριους μέσα), οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στον παραπάνω φυλετικό τύπο. Υπολογίστε και τους μεικτούς γάμους που έχουν προκύψει ανάμεσα σε Ποντίους-Καππαδόκες και Παλαιοελλαδίτες και θα δείτε πως η αλλοίωση είναι τρομαχτική. Βάλτε επίσης και τους Ρομά, οι οποίοι δεν είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι όπως στον 19ο αιώνα και αρκετοί παντρεύονται Έλληνες.Ο σύγχρονος Έλληνας είναι βραχυκέφαλος ("κεφάλας"), μαυριδερός και άσχημος, και με τα τυπικά οριενταλικά ψυχικά γνωρίσματα. Κλαψιάρης, λογάς, κουτοπόνηρος, ηρωικοί κοψοχέρηδες μετά τις εκλογές και συγχρόνως γλύφτες των πολιτικών τους πατρώνων - ένα ιδιότυπο δηλ. μείγμα μεταξύ Βασιλάκη Καίλα και Στέλιου Καζαντζίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως. το πολυ 2 εκμ Ελληνες ειναι πραγματικα Ελληνες που θα ανηκανε στις ταξεις των Ομοιων και μαλιστα πολλους λεω.

      Δεν ειναι μονο αυτοι οι λογοι που αναφερεις ομως. Ενα σωρο ικανοι μεταναστευσανε απο την χωρα, το μεγαλυτερο brain drain ευρωπαικης χωρας. Καστες και παλι καστες, μονο αυτο μας σωζει.

      Διαγραφή
    2. Κανένας δεν υποχρέωσε να παντρευτεί κανένα με το ζόρι.Άλλωστε η φυλή είναι πρώτα απ'όλα θέμα συνείδησης.Όποιος νομίζει ότι ανήκει στους εκλεκτούς ας κάνει το χρέος του,είναι θέμα αξιοπρέπειας και τιμής.Και κάτι άλλο,το κράτος είναι εχθρός του λαού.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΠΙΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΑΝΗΚΟΥΝ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κοκκινομάλληδες στην Ευρώπη ανήκουν κυρίως στον Κρομανοειδή τύπο, κάποιοι και στον Νορδικό. Η Ιρλανδία, για παράδειγμα, έχει υψηλά ποσοστά κοκκινομάλληδων, κατά κανόνα Κρομανοειδείς.

      Στην Ελλάδα οι διαθέσιμες παρατηρήσεις για το χρώμα των μαλλιών είναι αυτές του Ornstein που δεν έδωσαν κοκκινομάλληδες, χωρίς να σημειώνεται αν έχουν ενσωματωθεί σε άλλη κατηγορία.
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8.html
      Πάντως το ποσοστό τους είναι πολύ χαμηλό, λογικά <1% και γι' αυτό παραλείπεται η όποια αναφορά σε κόκκινα μαλλιά.

      Διαγραφή
  3. Έχεις δίκιο, πάντα οι ικανότεροι μεταναστεύουν, γιατί έχουν τουλάχιστον τη θέληση να εργαστούν και να ξεβολευτούν. Οι υπόλοιποι σαπίζουν περιμένοντας το μάννα εξ ουρανού, ως σύγχρονοι εν ερήμω Ιουδαίοι. Ελάχιστοι αγωνίζονται στην Ελλάδα, όλοι ζουν με την ελπίδα να τους διορίσει ο μπαμπάς τους στο δημόσιο, να τους βρει καλή μετάθεση στο στρατό κ.ο.κ.
    Ένα 20% του ελληνικού λαού ίσως έχει μια καταγωγή από τα άρια νορδικο-ιρανικά φύλα των Angel. Σε αυτούς να προσθέσουμε και τους (Δωριείς) αρβανίτες διναρο/αλπικού/νορδικού μείγματος. Μέχρι εκεί όμως οι αξιόλογοι.
    Από κει και πέρα οι υπόλοιποι είναι απόγονοι (στην καλύτερη περίπτωση) των προάριων μεσογειακών μινωιτών (μαθημένων αρχαιόθεν και μετά από πολύ βούρδουλα να σερβίρουν τον Άριο Έλληνα Αφέντη), κυρίως όμως αρμενοειδείς και δραβιδογενείς από το τρομακτικό φυλετικό μπαστάρδεμα του τελευταίου αιώνα. Οι τρεις τελευταίοι τύποι δίνουν και τον πολιτιστικό τόνο της χώρας. Μεσογειακή προχειρότητα, αναρχία και χαβαλές, προσωασιατική κλάψα, δολιότητα, θρησκοληψία και ραγιαδισμός, δραβιδική ρυπαρότητα. Αυτή είναι η σύγχρονη ψευτο-"Ελλάδα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΗΣ ΝΤΑΗΣ ΚΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ26 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:01 π.μ.

      ΒΡΕ ΣΑΛΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΞΕΡΟΛΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ

      Διαγραφή
    2. Τι 20% ρε, οι μισοι. Μεχρι και αρμενοειδης υπηρχε μεσα στον ταφικο κυκλο, βαλε και αυτους μεσα με αυτην την λογικη.

      Ο Χ.Χ. ειχε δικιο. Οποιος ειναι βλακας θα ξεπαστρεφτει οταν ερθει το ελα-να-δεις, ειτε μεσογειακος, διναρικος, νορδικος, τα παντα. Μετα ψαχνομαστε στα ερηπεια.

      Διαγραφή
    3. Και 10-15% πολύ καλά είναι. Σκεφτείτε πως στην Ινδία άνθησε ο πολιτισμός και οι ανώτερες τάξεις των Αρίων δεν υπερέβαιναν το 2% με 3%.
      Επιστροφή στο σύστημα των καστών εδώ και τώρα. Εκτός από τα κρανία, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο σύστημα της κοινωνικής οργάνωσης των Αρίων/ΙΕ. Μια εκμοντερνισμένη εκδοχή των τριών τάξεων (πολεμιστές/ιερωμένοι/αγρότες) που εισήγαγαν οι Άριοι όπου πήγαν, είναι αναγκαία στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Μονάχα έτσι θα διασωθεί το φυλετικό κύτταρο.

      Διαγραφή
    4. Ζουμε το Kali-Yuga, αδερφε. Ειμαστε ολοι Shudras με αλλα λογια. Το γεγονος οτι υπαρχει φυλετισμος (κομματι του ματεριαλισμου και του ΕΓΩ) το λεει καθαρα.

      Διαβασε τα Veddas για να καταλαβεις τι εννοω.

      Διαγραφή
  4. Πως μπορει κανεις να "ανεβασει" φωτο του;Εχω κι εγω στειλει στον διαχειριστη φυσικα για αξιολογηση,χαρακτηριστηκα Μεσογειακος με αλπικη επιδραση.
    Κυναιγειρε,μου εισαι συμπαθης,διοτι εισαι σκεπτόμενος,ακομα και όταν διαφωνω με καποιες από τις αποψεις σου.Σε τετοια περιπτωση φυσικα,δεν θα στραφω εναντια στην μητερα σου η ο,τι εσυ αγαπας...Δικαιολογω εν μερει τον αντινορδικισμο σου σαν μνησικακο..Δικαιολογω επισης το γεγονος πως ενας βλακας Κατσατετοιος,δασκαλος στην εκτη Δημοτικου στο σχολειο του γιου μου,Διναρικος φυσικα,σημερα πηρε τηλεφωνο για "επεισοδιο".Ζητησε ειρωνικα από το γιο μου να πει στα Γερμανικα πως είναι το "Κυριε Σοιμπλε ειστε κτηνος",ο γιος μου,φυσικα,απαντησε πως αρνειται και του ειπε "εσεις κυριε,ειστε Κρετινος".Χωρις μεταφραση.Στη συναντηση του ειπα πως "δημοκρατια εχουμε",παιδι είναι και αλλα τετοια...Το χαρηκα όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νορδικισμος ειναι φετιχ αλπικων που θα ηθελαν να ειναι νορδικοι και ο μεσογειοκεντρισμος φετιχ αρμενοειδων/μη-ευρωπαικων που θα ηθελαν να ειναι μεσογειακοι, 9 στις 10 φορες. Και οι δυο αποψεις γεννουνται απο κομπλεξισμο και αργοτερετα κινουνται με πολιτικο σκοπο. (παρομοιος και ο αφροκεντρισμος και εξισου αστειος)

      Χρησιμοποιηστε tinypic η παρομοια τετοια online υπηρεσια/ιστοσελιδα για τις φωτο.

      Διαγραφή
  5. Καταρχάς ο Ηλίας στην τηλεόραση φαίνεται σκούρος , διότι για προπαγανδιστικούς καθαρά λόγους , του βάζουν σκούρο μευκάπ και κατά δεύτερον έχει την σελήνη του στην 12 η μοίρα της παρθένου και όπως λέει ο carelli αυτό δίνει μια σκούρα χροιά στο δέρμα .Ο Ηλίας είναι ένας και μοναδικά ξεχωριστός Έλληνας .
    Οι κρίσεις σας περι φυλετισμού είναι παιδαριώδεις . Σε αυτό βέβαια συντελεί και το θλιβερό για εσάς γεγονός ότι ζείτε στις χειρότερες γειτονιές της Ελλάδος . Προχθές ήμουν σε μία κοινωνική εκδήλωση 400 ατόμων στο ψυχικό και έβλεπα γύρω μου υπέροχους και γοητευτικούς Έλληνες . Δυστυχώς οι εμφανήσιμοι νότιοι προτιμούν να ζουν την ζωή τους και όχι να κάνουν παιδιά . Είναι δηλαδή ποιό σκανδαλιάριδες από τους βόριους που ανεξάρτητα απο την εμφάνησή τους μπαίνουν εύκολα στον ζυγό της οικογένειας . Η φυλετική έρευνα προυποθέτει καλή γνώση των παρακλαδιών της ιστορίας του τόπου μας και εμπνευσμένη ερμηνεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχικο,"υπέροχοι" και "γοητευτικοι" ελληνες είναι-κατ εμε-εννοιες ασυμβίβαστες.Προσωπικη διαπιστωση μετα από 12 χρονια κατασκευων-ανακαινισεων χωρων κλπ στην συγκεκριμενη και παραπλησιες περιοχες.Ειδικα σε αυτόχθονες.Λιπος σωματος,λιπος Πνευματος,πολλα πτυχια,γυαλια,φαλακρα,μνησικακια,συμπλεγματα προς ολους και όλα,σκατα εν ολιγοις...Εζησες,πεθανες κανεις δε σε θυμαται...Σε τέτοιες περιοχες φιλε,οι αντρες είναι Πριγκηπέσσες...Αν τους χυμηξει κανα πεινασμενο σκυλι στο δρομο περνουν τηλεφωνο το δικηγορο τους!Η Φυλετικη ερευνα δεν είναι Ιστορια ουτε Ιστοριογραφια για γινει αντικειμενο ερμηνείας κατ πως βολευει τον καθενα.Ειναι ΑΥΣΤΗΡΗ επιστημη.Η ιστορια του τοπου μας είναι τελειως άλλο πραγμα.Ακομα μακρυτερα η Ιστορια των Πληθυσμων του τοπου μας.

      Διαγραφή
    2. thanks για λινκ Κυναιγειρε
      μια ακομα
      http://i57.tinypic.com/10frpex.jpg

      Διαγραφή
  6. Επιπλεον, κατι ακομα.

    Εχω εναν τομο με περιγραφες και φωτογραφιες απο τον Ελληνικο Στρατο κατα την 1900-1930 περιοδο. Μου ειναι αδυνατο να πιστεψω οτι ειμαστε απογονοι τους. Εκεινοι περνουν μονο σε καμια Ελλαδα του 400 π.Χ., σε καμια περιπτωση σε μεταπολεμικη, ποσο μαλλον σημερινη. Οι τελευταιοι Ελληνες πεθανανε στο Σαγγαρειο και στην Γραμμη Μεταξα.

    Απο τον Πλαστηρα στον Τσιπρα. Καλα μνημοσυνα να εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ηταν ενδιαφερον αν μπορουσες να τις σκαναρεις και να τις στειλεις στον διαχειριστη ωστε να γινει σχετικο αρθρο.

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, θα είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Να δούμε πώς ήταν οι ήρωες της εποχής εκείνης και να κάνουμε συγκρίσεις με το σήμερα.

      Διαγραφή
    3. Αρχηγε,πως σκέφτεσαι να συγκρινεις τους ηρωες του τοτε με τους χ του σημερα;Δεν είμαι απαισιόδοξος ωστοσο...Με εκανε ο Κυναιγειρος να δω φωτο από τη θητεια μου στη ΣΧΑΛ και 1ΜΑΛ,καλουτσικες ηταν...α υπαρχει πραγματι Φυλετικη βαση μπορει να ξεπεραστεί η μερεντα και η μιλουμπα.Την ΚΡΙΣΗ-JUDGMENT, μεσα μας είναι που πρεπει να νικήσουμε...

      και η φωτο http://i60.tinypic.com/2aexy5j.jpg

      Διαγραφή
    4. Πρεπει να το κανω. Ειναι ενας τομος χωρις ονομα που αγορασα απο ενα βιβλιοπωλειο στην Ναουσσα οταν ειχα βρεθει εκει. Περιεχει ενα βιβλιο με φωτογραφιες του Θεοδωρου Νικολερη, απο τα αρχεια της Στρατιωτικης Αεροποριας και πολλα αλλα. Στο ιντερνετ εχει εικονες απο το '22 αλλα ειναι ολες κακης ποιοτητας και δεν δειχνουν καθαρα τα προσωπα. Απο τις λιγες που μπορεσα να βρω που εχει το βιβλιο ειναι

      http://puu.sh/ggWhl.jpg
      http://puu.sh/gfoEa.jpg
      Η επομενη εχει στρατιωτες να κανουν μπανιο, να ξερετε
      http://puu.sh/gfop9.jpg

      Εχει και καποιες πολυ δυνατες, οπως πορεια τραυματισμενων προς τον Σαγγαρειο με εναν οπλιτη με κομμενη μυτη και ηλιοκαμμενο, τετραγωνο προσωπο που κρατει τουφεκι με ξιφολογχη να κοιταει την καμερα με φονικο βλεμμα. Πραγματα που ανηκουν σε αλλες, Ομηρικες εποχες.

      Και για οποιον εχει διαβασει βιβλια τυπου Paradise Lost, εχει αρκετα τετοιες περιγραφες ιστορικες η απο ημερολογια, οπως αυτες απο το εργο που ανεφερα

      http://puu.sh/gfp68.png
      http://puu.sh/gfpcq.png

      Διαγραφή
  7. Δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς, η έρευνα του Στεφάνου συγκρίνει αρχαία με σύγχρονα κρανία. Η απόσταση είναι χαώδης. Από δολιχοκέφαλοι, σπάσαμε όλα τα κοντέρ της επιμειξίας και έχουμε μετατραπεί σε βραχυκέφαλους.
    Κατά τα άλλα είμαστε απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπερα,οι γνωσεις μου ειναι ανυπαρκτες αλλα μιας και ανεφερε ο ΚΥΝΑΙΓΥΡΟΣ την περιοδο 1900-30 βαζω τον παππου μου (πολεμησε στους Βαλκανικους και στη Μ Ασια) τον πατερα μου και τον θειο μου (1954) και εμενα (1988), που ανηκουμε ωρε παιδια; [IMG]http://i59.tinypic.com/2hdmc1j.jpg[/IMG]. [IMG]http://i60.tinypic.com/b5o67b.jpg[/IMG]. [IMG]http://i61.tinypic.com/149wjvd.jpg[/IMG]. [IMG]http://i58.tinypic.com/2ppbno0.jpg[/IMG].[IMG]http://i61.tinypic.com/2h3n20x.jpg[/IMG]. [IMG]http://i59.tinypic.com/2dlw45s.jpg[/IMG]. [IMG]http://i61.tinypic.com/suytlx.jpg[/IMG].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις πρώτες δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο εικονιζόμενος είναι Διναρικός με πιθανή Κρομανοειδή τάση. Στις δύο επόμενες ο εικονιζόμενος είναι Διναρικός. Στην πέμπτη εικόνα, η γωνία λήψης και η έκφραση του προσώπου δεν βοηθάει. Ο νεαρός στις έγχρωμες φωτογραφίες είναι κυρίως Διναρικός, ίσως με ελαφρά Κρομανοειδή επίδραση.

      Διαγραφή
  9. http://i61.tinypic.com/2z6tw15.jpg . http://i62.tinypic.com/2qjirsy.jpg. http://i59.tinypic.com/wmilhh.jpg. http://i57.tinypic.com/2pzk943.jpg. http://i61.tinypic.com/25088yv.jpg. http://i61.tinypic.com/339u7n5.jpg. http://i58.tinypic.com/vxge4w.jpg. http://i61.tinypic.com/4tr0k0.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eυχαριστω για την απαντηση, στην πρωτη φωτο , ο μεσαιος στρατιωτης ειναι Μεσογειακος; Και δεξια του ειναι Μεσογειακος με Διναρικη επιδραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φωτογραφία δεν βοηθάει ιδιαίτερα για ταξινόμηση. Ως εκτίμηση, ο μεσαίος στρατιώτης τείνει μάλλον Αλπικός από τους μαλακούς ιστούς του προσώπου και την περιοχή των ματιών. Από την άλλη, ο δεξιά του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι Μεσογειακός με Διναρική επίδραση.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.