Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Μεσογειακός τύπος - βίντεο


15 σχόλια:

  1. Ὁ Orlando Bloom στὴν ἀρχὴ τῶν φωτὸ εἶναι κρομανοειδής. Ἔχουν παρεισφρήσει & κάποιοι ἄλλοι ξεκάρφωτοι crom μέχρι καὶ διναρίζοντες. Μέτρια έπιλογὴ προσώπων. Ἐπίσης ὁ χαρακτηρισμὸς brownish για τὸ δέρμα τῶν μεσογειακῶν εἶναι ἄστοχος, ἀφοῦ πολλοὶ μεσογειακοὶ ἔχουν λευκότατο δέρμα. Οἱ δημιουργοὶ τοῦ βίντεο μεροληπτοῦν κατὰ τῶν Μεσογειακῶν, ἀφοῦ σὲ ἕνα ἄλλο μεγαλύτερο σὲ διάρκεια βίντεό τους ὑποστηρίζουν ὅτι οἱ ἀνώτεροι κλάδοι ἐντὸς τῆς λευκῆς φυλῆς εἶναι οἱ Νορδικοί, Ἀτλαντοειδεῖς & Διναρικοί!!!

    ἰδοῦ τὸ βίντεο, ποὺ κατὰ τ' ἄλλα ἔχει πολὺ σωστὲς θέσεις:

    https://www.youtube.com/watch?v=EU1O-f3stcQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε πως αυτή είναι η κλασσική συμπεριφορά διαφόρων που επειδή ζουν στο βορρά έχουν αυτή την άλλοτε αμυδρή κι άλλοτε σοβαρή εντύπωση. Ας μην παραβλέπουμε πως με τον ίδιο τρόπο που μας φαίνεται περίεργος ένας χλωμός και ξανθός στην Ελλάδα, φαίνεται κι ένας μελαχρινός στη Σουηδία. Το "μάτι" παραμένει το πιο σημαντικό κριτήριο στην ανθρωπολογία, κι άπαξ οι εικόνες που έχει συνηθίσει είναι συγκεκριμένες, τότε δεν αλλάζει εύκολα. Γι' αυτό πιστεύω και στις περισσότερες ταξινομήσεις, οι μεσογειακοί συμπλέκονται εύκολα με διναρίζοντες, ΚΜ κλπ.
      Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσουμε, πως η ίδια η φύση των φερόμενων ως "ατλαντικών" στη δυτική και βόρεια Ευρώπη είναι προβληματική. Καθώς ο ατλαντικός, ως "ενδιάμεσος" τύπος, καθίσταται σύνηθες άλλοθι στις περισσότερες ταξινομήσεις και δεν διαπιστώνεται η συμμετοχή στο εκάστοτε άτομο, του διναρικού, του κρομανοειδούς ή ακόμα και του αλπικού φαινοτύπου (για να μην αναφερθούμε και σε εξω-ευρωπαϊκούς φαινότυπος, όπως τον αρμενοειδή). Εν ολίγοις, θεωρούν ως ατλαντοειδή (που επί της ουσίας στην καθαρότερη μορφή του είναι κρομανοειδής, ή υπό την επιρροή κρομανοειδισμού, τύπος) ακόμα και κάποιον δολιχοκέφαλο μελαχρινό, του οποίου όμως το χρώμα των μαλλιών έχει προκύψει υπό την μικρή επιρροή τύπων όπως ο διναρικός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο νορδο-κρομανοειδής με διναρικά στοιχεία Χίτλερ, τον οποίο οι περισσότεροι θα κατέτασσαν ως "ατλαντικό".

      Διαγραφή
  2. O Jimmy Page που είναι Άγγλος , δηλαδή Σάξωνας τι τύπος είναι ; http://images4.mtv.com/uri/mgid:file:docroot:mtv.com:/crop-images/2013/08/22/Jimmy%20Page%20Getty%20%20Michael%20Ochs%20Archives%201966.jpg?enlarge=false&maxdimension=1300&matte=true&matteColor=black&quality=0.85

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλπικός φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, με ατλαντική ή νορδική/ΚΜ επιρροή.

      Διαγραφή
    2. Αλπικός κυρίως με Ατλαντοειδή επίδραση.

      Διαγραφή
  3. Τελικά Άριοι είναι όλοι οι λευκοί ή μόνο οι νορδικοί ; Επειδή διάβασα μια θεωρία ότι η Άρια φυλή ετυμολογείται από το αρχ.ελληνικό Άριος που σημαίνει λευκός , εξού και το όνομα Αριάδνη που σημαίνει λευκό άνθος...Και συνεπώς δεν αναφέρεται μόνο στους ξανθούς βορειοευρωπαίους αλλά σε όλη τη λευκή φυλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Πέρσαι και οι Μήδοι θεωρούσαν εαυτούς Αρίους. Η λέξις "Iran" σημαίνει την χώρα των Αρίων. Ο Δημόπουλος βρίσκει κοινή γλωσσική συγγένεια με την λέξη "ανδρείος", υπονοώντας ότι Άριος εσήμαινε τον ανδρείο και κυρίως τον Άριστο στην Αρχαιότητα.

      Οι Γερμανοί ως νεόπλουτοι έχοντες ανάγκην Ευγενών Προγόνων, εθεώρησαν ότι οι λεπτόρρινοι Άριοι των Ιερών Ινδικών κειμένων στην Σανσκριτική ήσαν οι Γερμανοί, οι μάλιστα Νορδικοί Γερμανοί. Εξ'ου και ο Ινδο-Γερμανισμός, το απώτερο στάδιο του Ινδο-Ευρωπαϊσμού. Οι Άριοι εκείνοι ήσαν οι λεπτόρρινοι Μεσογειακοί, ο οποίοι εν σχέσει με τους πλατύρρινους Αυστραλοειδείς και Μελάνιδες ήσαν προφανώς ωσάν να μην έχουν μύτη. Μιλάμε για μία εποχή πολύ παλαιά! Την εποχή των εκστρατειών του Διονύσού, περί την 3η π.χ. Χιλιετία. Μέσω της συνεπούς μίξεως Μεσογειακών-Μελανίδων και ίσως Αυστραλοειδών ήρθε στο φως η λεγόμενη "Ινδική" φυλή. Οι Ινδικές κάστες αναλόγως την Μεσογειακή συμμετοχή στο αίμα των διαβαθμίζονται. Ο τύπος ο Βορειοινδικός έχει τη μεγίστη Μεσογειακή συμμετοχή στο αίμα του μαζί με την Μελανιδική. Η κατώτερες δεν έχον καθόλου Μεσογειακό αίμα.

      Οι Νορδικοί δεν είναι για μεγάλη εκτίμηση. Οι πλέον παρακμιακότερες, εκφυλιστικότερες και πιο ανώμαλες χώρες είναι οι Νορδικές-Κρομανοειδείς. Αγγλία, ειδικά ο Βορράς(!), Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία.

      Διαγραφή
    2. Μπερδεύτηκα ρε φίλε.Γνωρίζω ότι μερικοί ετυμολογούν το aryan από τα σανσκριτικά και επίσης έχω διαβάσει ότι οι αρχαίοι Πέρσες ήταν Λευκοί αφού από πάρα πολύ αρχαία χρόνια είχαν φτάσει Έλληνες στην περιοχή τους και θεωρούνταν Έλληνες μέχρι που ξέπεσαν.Αλλα τι σχέση έχουν οι Ινδοί με τη Λευκή φυλή.Και πάντα είχα αυτοί την απορία γιατί ο Χίτλερ έλεγε για Ινδογερμανισμό ; Eπίσης τι είναι οι Μελάνιδες; Σκουρόχρωμοι Λευκοί εννοείς ή απλά αυτούς που έχουν καφέ δέρμα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
    3. Κάτσε φίλε ξαναδιάβασα το μήνυμα σου για το κατανοήσω καλύτερα.Αν λοιπόν κατάλαβα καλά Άριοι ήταν οι Μεσογειακοί(Πελασγοί-Έλληνες δηλαδή).Αλλά και πάλι θα ήθελα μια απάντηση για να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα στο προηγούμενο σχόλιο μου.

      Διαγραφή
    4. ΟΙ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ ΠΕΡΙΑΚΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ"......ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ- ΝΟΡΔΙΚΟΙ - ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ........

      Διαγραφή
    5. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΛΗ....ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ........Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ "ΙΝΔΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ" ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΩΤΑΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ......ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΙΣ ΟΡΘΟΤΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚ0-ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.......ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΑ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ (ΝΟΡΔΙΚΙΣΜΟΣ ,ΠΑΜΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΣ ,κτλ) ,ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ........ΟΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΟΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ,ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ........

      Διαγραφή
    6. Ἄριοι, τυπικά, εἶναι ὅλοι οἱ γνήσιοι Λευκοὶ ποὺ δὲν ἔχουν μέσα τους ἐξωευρωπαϊκὸ αἷμα. Μὲ τὴν εὐρύτερη ἔννοια τοῦ Ἀρίου θὰ μποροῦσαν νὰ χαρακτηρισθοῦν καὶ κάποιοι Ἰρανοί, Ἀφγανοί, Πακιστανοὶ ἢ Ἰνδοί μὲ ἀνοιχτὸ δερμὰ καὶ εὐρωπαϊκὰ χαρακτηριστικά. Μπορεῖ κάποιος νὰ χαρακτηρίσῃ Ἀλπικοὺς, Βαλτικοὺς καὶ Ἀρμενοειδεῖς Ἀρίους; Γιὰ μένα δὲν εἶναι διότι γενικῶς ἔχουν ἀσιατικὴ καταγωγή. Δὲν εἶναι ἀμιγῶς Λευκὰ φύλα. Μόνο κατὰ περίπτωσιν θὰ μπορούσαμε νὰ ἀποδώσουμε τὸν ὅρο "΄Αριος" σὲ ὅσους ἀπὸ αὐτοὺς ἔχουν καὶ κάμποσο περιακτικὸ αἷμα μέσα τους. Ἔχω ἐνστάσεις καὶ γιὰ ἀρκετοὺς διναρικούς.

      Διαγραφή
  4. Ο Κώστας Πρέκας ανήκει στον μεσογειακό τύπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από φωτογραφίες φαίνεται πως είναι καθαρά βραχυκέφαλος. Λογικά έχει και Αλπική επίδραση.

      Διαγραφή
  5. http://cp91279.biography.com/BRAND_BIO_BSFC_152313_SF_2997_005_20131018_V1_HD_768x432-16x9.jpg

    Αλπικός τύπος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.