Ο Škerlj μελέτησε 871 άνδρες και γυναίκες, 18-26 ετών, από την Λιουμπλιάνα. Τα τέσσερα ανθρωπολογικά γνωρίσματα που εξετάστηκαν ήταν το ύψος, ο κεφαλικός δείκτης, το χρώμα ματιών και το χρώμα μαλλιών.
Δεν δίνονται λεπτομέρειες από την μελέτη, αλλά αναφέρονται οι φυλετικοί τύποι που ανιχνεύτηκαν στην χώρα. Ο συγγραφέας βρίσκει πλειοψηφία...
Διναρικών. Υπάρχουν επίσης Αλπικοί, στους οποίους περιλαμβάνει και τους Αρμενοειδείς και ξανθοί Διναρικοί, τους οποίους ονομάζει Savid. Οι δολιχοκέφαλοι τύποι είναι Νορδικοί, Μεσογειακοί και μάλλον Κρομανοειδείς, όχι Atlantid που τους ονομάζει. Για την Σλοβενία υπάρχει και μια πιο αναλυτική μελέτη του ίδιου.
Μέσω αυτού του άρθρου θέλουμε να καταδείξουμε ότι η φυλετική ανθρωπολογία λογίζονταν ως ένας φυσιολογικός επιστημονικός κλάδος στις ΗΠΑ στις παρυφές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το 1938. Δημοσιεύσεις από τα πιο "σκληρά" φυλετικά περιοδικά επί Εθνικοσοσιαλιστών, όπως το Zeitschrift für Rassenkunde με επικεφαλής τον Egon von Eickstedt, παρουσιάζονταν ανενδοίαστα στα επιστημονικά περιοδικά της Αμερικής. Μάλιστα, η φυλετική ανθρωπολογία προκαλούσε το ενδιαφέρον και του εύρυτερου αναγνωστικού κοινού. Στο ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό LIFE είχε δημοσιευτεί το 1939 ολόκληρο αφιέρωμα στο βιβλίο του Coon και στους Ευρωπαϊκούς φυλετικούς τύπους, με εικόνες, χάρτες και περιγραφές. Όλα αυτά άλλαξαν για πολιτικούς λόγους, μετά την επικράτηση των σιωνιστικά ελεγχόμενων δυνάμεων στον πόλεμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.