Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η ανθρωπολογία της Λιβύης

Ο Ιταλός ανθρωπολόγος Nello Puccioni έκανε εκτεταμμένες μελέτες στην Βόρεια Αφρική. Στοιχεία για την ανθρωπολογία της Λιβύης αντλούμε το βιβλίο του "Antropometria delle genti delle Cyrenaica", τα βασικότερα αποτελέσματα του οποίου δίνονται σε περίληψη στο περιοδικό Revue Anthropologique. Την παρουσίαση κάνει ο γνωστός μας George Montandon. Για να κάνει τις ανθρωπολογικές μελέτες του, ο Puccioni βοηθήθηκε από την Ιταλική κατοχή τότε της περιοχής.

Ο συγγραφέας βρίσκει παντού δολιχοκεφαλία σε διάφορους βαθμούς, ενώ πολύ σπάνια βρίσκει βραχυκέφαλα στοιχεία και μόνο σε αστικά κέντρα. Ο Puccioni μελέτησε το ύψος, τον κορμικό δείκτη, τον κεφαλικό δείκτη, τον ρινικό δείκτη, κτλ καταλήγοντας στα συμπεράσματά του για τους φυλετικούς τύπους που ζουν στην Λιβύη.

Bρίσκει πέντε φυλετικούς τύπους στην χώρα. Είναι αρχικά...
ο Βερβερικός τύπος (Σαχάριος-ΚΜ) με έντονα γωνιώδη γνωρίσματα. Επίσης, ο Σαχάριος τύπος, τον οποίο ονομάζει ανατολικό, χωρίς γωνίες στο πρόσωπο αλλά με όχι έντονη λεπτοπροσωπία όπως οι Άραβες. Ο τρίτος τύπος είναι ο κλασικός Μεσογειακός, που λογικά έχει καταγωγή από Ρωμαίους και Έλληνες που εγκαταστάθηκαν εκεί κατά την αρχαιότητα. Ο τέταρτος τύπος είναι ο Αραβικός, με την κλασική έντονη κυρτή μύτη, που εισήλθε με τις κατακτήσεις των Αράβων και πέμπτος τύπος ο Αρμενοειδής, σε ελάχιστους αριθμούς, που λογικά εισήλθε κυρίως επί Οθωμανικής κατοχής. Εμείς να προσθέσουμε και κάποιους νεγροειδείς, οι οποίοι εντοπίζονται κυρίως στα ενδότερα, όπου δεν έκανε μετρήσεις ο συγγραφέας.

Συνεπώς, καταλήγουμε ότι η Λιβύη κατοικείται  κυρίως από Σαχάριους, Βερβερικούς και κάποιους νεγροειδείς, με μικρά ποσοστά Αραβικών, Αρμενοειδών και Μεσογειακών.

14 σχόλια:

  1. Αν εξαιρέσεις σ'αυτές τις περιοχές όσους διαθέτουνε υπο-σαχάρια επιμειξία οι υπόλοιποι με λίγο υπερβόρειο σπέρμα θα είχαν εκπληκτικά αποτελέσματα.Πως ας πούμε έχεις τους νορδομεσογειακούς north atlantids,τους νορδοαλπικούς subnordic και τους νορδοδιναρικούς noric, θα σας χαλούσαν μερικοί nordicized armenoids,berberids,arabids και saharids;όπως και iranids.Πολύ progressive badass phenotypes.Απ'την άλλη ο μάχιμος χαρακτήρας αυτών των λαών και ο φανατισμός τους δε νομίζω να διαφέρουνε και πολύ απο αυτό που περιγράφεται σαν διναρικός ψυχισμός,συν οτι η όποια νορδική επιμειξία θα προσέθετε κι άλλα στοιχεία στον χαρακτήρα τους.Καταλαβαίνω ότι στον χώρο δεν υπάρχει συμπάθεια γι'αυτούς τους λαούς εμένα πάντως μου κινούν το ενδιαφέρον αφού καλώς η κακώς είναι προέκταση της καυκάσιας φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Λιβύη εχει και καποιους νεγορειδές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμπντουλάχ αλ Θινί λεγέται ο πρωήν πρωθυποργός της λιβύης καιειναι κλασικο παραδείγμα σαχαριού με αιθιοπική νεγρική επίδραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.google.gr/imgres?imgurl=http://nena-news.it/wp-content/uploads/2014/05/Maiteq.jpg&imgrefurl=http://nena-news.it/libia-maiteeq-nuovo-premier/&h=276&w=460&tbnid=GjQ8AfKoxQgQlM:&tbnh=155&tbnw=257&docid=FGl0h9s0T5D1SM&itg=1&usg=__XDjefXQ0yIyVwDXIW0pMP2_Rr8Y= σαχαριός με αλπική επίδραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο γνώστος Καντάφι ειναι βερβερίκος με ίσως μικρη αρμενοειδής επιδραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aegyptid με Κρομανοειδή επίδραση

      Διαγραφή
    2. aegyptid πρώτη φόρα το ακούω ενδιαφέρουν ακουγεται εχει γίνει άρθρο στο ιστόλογιο που μπορω να βρώ πληροφοριες

      Διαγραφή
    3. Ο Καντάφι ήταν κατά κύριο λόγο βερβερικός, με κάποια βόρεια μεσογειακή επιρροή (πιθανόν "πρωτο-μεσογειακό" ΚΜ) και όχι νότια, δηλ σαχαρικός ή αιγυπτιακός. Ο πατέρας του ΔΕΝ ήταν από τηn Αφρική, αλλά Γάλλος από την Κορσική.

      Διαγραφή
    4. Υπεράριος Ατλαντοειδής Καληδόνιος Βρεταννός8 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:17 μ.μ.

      Ο καντάφι τον οποίον τον σκότωσαν οι ρότσιλντ-ροκφέλερ,οι σιωνιστές,προκειμένου να ελέγξουν την κεντρική τράπεζα της Λιβύης η οποία προηγουμένως ήταν κρατική,μέσω της δημιουργίας/χρηματοδοτήσεως των ισλαμοπιθήκων,ήταν βερβερικός και με εμφανέστατα κάποια υποσαχάρια στοιχεία κυρίως στην μύτη και στα μαλλιά,ενώ στον γυιό του-που φαίνεται περισσότερο σαχαριδικός- και στα χείλη.

      Διαγραφή
    5. Βερβερικός=σαχαρικός+ΚΜ. Από εκεί και πέρα, η επιρροή που έκανε τη διαφορά ήταν ΒΟΡΕΙΑ μεσογειακή. Για να σου δώσω να καταλάβεις, ο βερβερικός και ο σαχαρικός είναι συνήθως χαμαίκρανοι με μικρό μήκος κεφαλιού. Ο Καντάφι, ήταν ορθόκρανος (δηλ μια μέση κατάσταση) και με μεγάλο μήκος κεφαλιού, κάτι που φαίνεται πολύ από τις παλιές του φωτογραφίες και που οφείλεται στην Ευρωπαϊκή του καταγωγή από τον πατέρα του.

      Διαγραφή
    6. Υπεράριε και εγώ το ίδιο με σένα νόμιζα ωσπού διάβαζα χθές γιατον paleo-sardinian οποτε συμπάιρενουμε οτι ηταν κατα κύριο λόγοκλασσικός βορειο-αφρικανός σαχαριος κμ βερβερικος με μικρη paleo sardinian επιδράση

      Διαγραφή
  6. https://www.google.gr/imgres?imgurl=http://cdn1.beeffco.com/files/poll-images/normal/imbarek-shamekh_3062.jpg&imgrefurl=http://electionsmeter.com/polls/imbarek-shamekh&h=220&w=330&tbnid=ywkU3U31wqVRhM:&tbnh=157&tbnw=235&docid=bt-T4cenCyAwuM&itg=1&usg=__NkwUJ9WuihgOMTCPmRSdBFtsTaA= να και έναε αλλός λιβύος αραβικός με αρενοειδή ειδραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.