Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Το όραμα του Νίτσε


"Αυτό το νέο κομμάτι της ζωής, που θα αναλάβει το μεγαλύτερο έργο από όλα, την αναπαραγωγή της ανώτερης γενιάς της ανθρωπότητας, περιλαμβάνοντας την ανελέητη εξολόθρευση όλων των εκφυλισμένων και των παρασίτων, θα κάνει πάλι δυνατή αυτήν την έξαρση της ζωής στην γη, από την οποία η Διονυσιακή κατάσταση θα εμφανιστεί επίσης."



Στο τελευταίο του βιβλίο, ο Νίτσε κοιτάζει έναν αιώνα μπροστά και ονειρεύεται έναν νέο κόσμο, που θα εξαλείψει τα δύο χιλιάδες χρόνια αντιφυσικού τρόπου ζωής και εκφυλισμού. Ο τρόπος που οραματίζεται να γίνει αυτό είναι μέσω...
της αναπαραγωγής της ανώτερης γενιάς της ανθρωπότητας και της εξάλειψης των εκφυλισμένων και των παρασίτων. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί πάλι η ζωτικότητα και η έξαρση της ζωής, από την οποία θα εξέλθει ο Διονυσιακός άνθρωπος, θα εξέλθει ο αρχαίος κόσμος ξανά.

Ο Νίτσε βλέπει ότι για να αποκτήσει η ανθρωπότητα ζωτικότητα, πρέπει να εκθρέψουμε μια ανώτερη γενιά και να εξολοθρεύσουμε αλύπητα κάθε τι παρακμιακό. Το ευγονικό όνειρο του Νίτσε επηρέασε σημαντικά την σκέψη του Αδόλφου Χίτλερ. Η ζωτικότητα είναι στοιχείο φυλετικό και αν τα δραστήρια και ευγενή στοιχεία αυξηθούν, τότε ένας νέος κόσμος θα ανατείλει, με έξαρση της ζωής, της τέχνης, του ηρωισμού, προσεγγίζοντας το μεγαλείο της αρχαίας εποχής.

4 σχόλια:

  1. Μιας και αναφέρθηκε ο Νίτσε σαν Γερμανός που ήταν , υπήρξε τελικά συγγένεια Μυκηναίων και Τευτόνων όπως ισχυρίζονται ορισμένοι επιστήμονες; Kαι αν υπήρξε ήταν οι Μυκηναίοι Ξανθοί και με λευκό δέρμα ή ήταν οι Τεύτονες Μελαχρινοί και με λευκό δέρμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτίδα των Νορδικών είναι η Σκανδιναβία. Αυτό μας διδάσκει η ανθρωπολογία. Μάλιστα οι Νορδικοί διατηρούν ακόμα τον βασικό τους κορμό εκεί μέχρι και σήμερα.

      Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για μετακίνησή τους στην Ελλάδα πριν τους Μυκηναίους. Υπάρχουν αναφορές για ξανθούς στον Όμηρο, οι οποίες υποδηλώνουν ότι δεν θα ήταν παράλογο να υπήρχαν τότε ξανθοί στην Ελλάδα. Βέβαια, η εκτίμηση του χρώματος είναι υποκειμενική. Και επίσης, πιθανή αίσθηση ξανθότητα μπορεί να συνδέεται και με άλλους τύπους.
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/11/blog-post_13.html

      Ένα στοιχείο που μας δίνει κάποιες πληροφορίες είναι ο πρώτος ελληνικός αποικισμός, ο οποίος έγινε και από Μυκηναίους. Οι ανθρωπολογικές μελέτες δείχνουν είσοδο ενός καστανού δολιχοκέφαλου στοιχείου, του Μεσογειακού, στα παράλια της Μικράς Ασίας, το οποίο διατηρείται ως ένα βαθμό μέχρι και σήμερα.
      http://fyletika.blogspot.gr/2015/07/blog-post_13.html

      Μυκηναϊκές τοιχογραφίες δείχνουν έναν πληθυσμό με σκούρα μαλλιά και εξωμορφικότητα.
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/05/blog-post_23.html
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/05/blog-post_14.html

      Η παλαιοανθρωπολογική μελέτη του R. Charles δεν βρίσκει Νορδικούς στην Μυκηναϊκή εποχή, παρά μόνο αργότερα. Στην Μυκηναϊκή εποχή βρίσκει μόνο Μεσογειακούς και Αλπικούς-Διναρικούς.
      http://fyletika.blogspot.gr/2015/03/blog-post_16.html

      Συνεπώς, υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να αμφιβάλλουμε για την παρουσία Νορδικών στην Μυκηναϊκή εποχή. Δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση, αν υπήρξε ποτέ, θα ήταν ελάχιστη.

      Διαγραφή
    2. Κάποιοι δε απο το λιθουανικό εθνικιστικό κίνημα λένε πως ο Όμηρος δε ήταν ποτέ έλληνας αλλα λιθουανός σλάβος.Το στηρίζουν στο γεγονός οτι ο Ομηρος λεει για ξανθούς γαλανομάτες αλλά και ανθρώπους με μοβ μάτια.
      Συν οτι δε βρεθηκαν ποτε τα νησια που ναυαγούσε ο Οδησσέας και οτι η Τροια= Trondheim

      Διαγραφή
    3. Ο Όμηρος έγραψε για ξανθούς με μπλε μάτια επειδή
      α) Μιλούσε για θεούς , ημίθεους και ήρωες και έπρεπε να έχουν κάτι για να ξεχωρίζουν από τους κοινούς θνητούς και
      β) Συνήθως ''λαχταρούμε'' ότι μας λείπει.Για παράδειγμα ο Όμηρος γράφει για ξανθούς επειδή αν μη τι άλλο εκείνη την εποχή ήταν μειονότητα και ίσως όσοι ήταν ξανθοί να τους έβλεπαν ως ξεχωριστούς οι υπόλοιποι.Επίσης οι Σκανδιναβοί που ως επί το πλείστον ήταν και είναι ξανθοί , τον θεό Θωρ τον φανταζόντουσαν με Κατάμαυρα μαλλιά και μαύρα γένια.Είπαμε ότι λείπει στον καθένα , φαίνεται ξεχωριστό και περίεργο.Όσο για το αν ο Όμηρος ήταν λιθουανός σε μια εποχή που δεν ξέρουμε που βολοδέρνανε οι σλάβοι , αλλά τους γνωρίσαμε κατά τον 6 αιώνα μ.Χ είναι αν μη τι άλλο γελοίο.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.