Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Τι γνώριζε ο Χίτλερ περί φυλετικής ανθρωπολογίας;

Το καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Χίτλερ στη Γερμανία, ύψωσε σε κορυφαία θέση τον φυλετικό παράγοντα. Η φυλή απετέλεσε βασικό πυλώνα της Εθνικοσοσιαλιστικής θεώρησης, κάτι που αποτυπώθηκε στις πολιτικές του Τρίτου Ράιχ. Για να αποκτήσει ο Χίτλερ αυτήν την ιδεολογική κατεύθυνση και να την ακολουθήσει απαρέγκλιτα με τόσο πάθος, σημαίνει ότι είχε εντρυφήσει στο ζήτημα. Για την ιδεολογία του Χίτλερ περί φυλής και τις φυλετικές πολιτικές που εφάρμοσε έχει γραφτεί πλήθος βιβλίων. Εδώ θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τις γνώσεις που είχε ο Χίτλερ περί φυλετικής ταξινόμησης. Γνώριζε ο Χίτλερ για την εξελικτική διαφοροποίηση, τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα και τους φυλετικούς τύπους;

Αρχικά θα εξετάσουμε το υπόβαθρο του Χίτλερ για να μπορεί να κατανοήσει αυτό το επιστημονικό αντικείμενο. Ως γνωστόν, ο Χίτλερ διάβαζε εντατικά. Ο συγκάτοικός του August Kubizek έγραφε: "Βιβλία κι άλλα βιβλία! Δεν θυμάμαι ούτε μία φορά τον Αδόλφο χωρίς βιβλία". Ο Χίτλερ είχε ακόρεστη δίψα για μάθηση, κάτι που τον οδήγησε να διαβάσει για μια πολύ μεγάλη γκάμα θεμάτων. Πέραν του συγγραφικού έργου του Richard Wagner και του Houston Stewart Chamberlain που έκαναν αναφορές σε φυλετικά ζητήματα, ο Χίτλερ είχε εμβαθύνει ακόμη περισσότερο. Είναι φανερό ότι ο Χίτλερ είχε διαβάσει...
τα βιβλία του Ernst Haeckel. Χρησιμοποιούσε την έκφραση "αριστοκρατική αρχή της φύσης", που χρησιμοποιούσε κατά κόρον και ο Haeckel. Επίσης μια φράση του Haeckel την βρίσκουμε με σχεδόν αυτούσια σύνταξη στο Mein Kampf: "υπάρχει μικρότερη διαφορά μεταξύ ενός πρωτόγονου ανθρώπου και ενός μέτριου ανθρώπου παρά μεταξύ του τελευταίου και ενός άνδρα σαν τον Schopenhauer", ενώ ο Haeckel στο βιβλίο του The Riddle of the Universe έγραφε: "η διαφορά πνευματικού επιπέδου μεταξύ ενός Goethe, ενός Kant, ενός Lamarck, ή ενός Δαρβίνου και ενός κατώτερου πρωτόγονου ανθρώπου... είναι πολύ μεγαλύτερη από την διαφορά μεταξύ του τελευταίου και του πιο "έξυπνου" ζώου". Άλλωστε όλοι οι ερευνητές έχουν αποφανθεί ότι οι απόψεις του Χίτλερ ήταν σχεδόν ταυτόσημες με αυτές του Haeckel. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Χίτλερ είχε διαβάσει το έργο του Haeckel, στο οποίο περιγράφεται και η φυλετική διαφοροποίηση στο ανθρώπινο είδος.

Κορυφαία επίδραση στην σκέψη του Χίτλερ άσκησε το βιβλίο του Αμερικανού ανθρωπολόγου Madison Grant, The Passing of the Great Race, όπου αναλύεται η ιστορία υπό το φυλετικό πρίσμα. Σχηματοποίησε την ιδεολογία του Χίτλερ, κάνοντάς τον να κατανοήσει την βαθύτερη σημασία του φυλετικού παράγοντα, βλέποντας πως σε επίπεδο αιώνων δεν είναι τα αποτελέσματα των πολέμων που έχουν σημασία, αλλά η φυλετική επικράτηση. Το βιβλίο του Grant κάνει λόγο για τους ανθρωπολογικούς τύπους της Ευρώπης, περιγράφοντας τα γνωρίσματά τους, γεγονός που σημαίνει ότι ο Χίτλερ είχε μάθει περί φυλετικών τύπων.

Αργότερα, ο Χίτλερ εντρύφησε στα βιβλία του Hans Günther, τα οποία βρέθηκαν στην προσωπική του βιβλιοθήκη μετά τον πόλεμο. Στο βιβλίο του Timothy Ryback, Η βιβλιοθήκη του Χίτλερ, διαβάζουμε ότι τα βιβλία του Günther, όπως το Rassenkunde des deutschen Volkes, υπήρχαν στην βιβλιοθήκη του σε πολλές εκδόσεις και ήταν από τα πλέον φθαρμένα από την πολλή χρήση, ώστε μάλιστα να ανοίγουν εύκολα στις σελίδες όπου παρουσιάζονται οι φωτογραφίες με φυλετική τυπολογία. Ο Χίτλερ συνεπώς γνώριζε πλήρως την φυλετική τυπολογία του Günther, την οποία αργότερα επέβαλε στο κράτος, στην εκπαίδευση και στη νεολαία. Οι φυλετικοί τύποι διδάσκονταν στα σχολεία, γιατί ο Χίτλερ θεωρούσε ότι κάθε Γερμανός θα έπρεπε να γνωρίζει τους φυλετικούς τύπους, τουλάχιστον της Ευρώπης. Ο Χίτλερ παρευρέθηκε στην τελετή διορισμού του Günther ως καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ιένα. Σε χειρόγραφη αφιέρωσή του, τον είχε χαρακτηρίσει "πρωτοπόρο της φυλετικής σκέψης".

Ο Χίτλερ είχε διαρκή επαφή με την ανθρωπολογική-ευγονική βιβλιογραφία της εποχής. Διάβαζε πολλά βιβλία επί του θέματος και όταν αργότερα βρέθηκε στην εξουσία, συνέχισε να διαβάζει στέλνοντας συγχαρητήτριες επιστολές στον συγγραφέα κάθε φορά, όταν έβρισκε το βιβλίο αξιόλογο. Είναι λογικό σε αυτά τα βιβλία να γίνεται αναφορά περί φυλετικής ταξινόμησης και ανθρωπολογικών γνωρισμάτων. Γνωρίζουμε ότι ο Χίτλερ όταν βρίσκονταν στη φυλακή του Landsberg το 1924, είχε πάρει στο κελί του και διάβαζε το βιβλίο των διαπρεπών Γερμανών ανθρωπολόγων Erwin Baur, Eugen Fischer και Fritz Lenz, Grundriss der Μenschliche Erblichkeitslehre und Rassenhygiene. Προφανώς ο Χίτλερ είχε όχι απλώς γνώση περί φυλετικών τύπων, αλλά φαίνεται να είχε διαβάσει όλα τα σημαντικότερα συγγράματα της εποχής επί του θέματος.

Οι γνώσεις που έλαβε από τα ανθρωπολογικά βιβλία που διάβασε ήταν αρκετές για να κατανοήσει την φυλετική σύνθεση της Γερμανίας. Στο βιβλίο του Mein Kampf, στον τόμο 2, κεφ. 2 "Το Κράτος", σε ένα απόσπασμα που συνήθως οι μεταφραστές αποδίδουν με απαράδεκτο τρόπο επειδή αγνοούν την φυλετική τυπολογία κατά Günther, ο Χίτλερ γράφει ξεκάθαρα:

"Αν θέσουμε το ερώτημα πώς αυτό το Κράτος, που εμείς οι Γερμανοί χρειαζόμαστε, πρέπει να δομηθεί, τότε πρέπει πρώτα να δούμε καθαρά τι είδους ανθρώπους πρέπει να συμπεριλάβει και τι σκοπό πρέπει να υπηρετεί.

Δυστυχώς, η Γερμανική εθνικότητά μας δεν βασίζεται πλέον σε έναν φυλετικά ομοιογενή πυρήνα. Επίσης, η διαδικασία της ανάμειξης διαφόρων πρωταρχικών στοιχείων δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε για μια νέα φυλή. Αντιθέτως: η αλλοίωση του αίματος που επηρέασε το σώμα του έθνους μας, ειδικά έπειτα από τον Τριακονταετή Πόλεμο, οδήγησε όχι μόνο σε εκφυλισμό του αίματος, αλλά και της ψυχής. Τα ανοιχτά σύνορα της πατρίδας μας, η εξάρτηση από μη-Γερμανικά ξένα σώματα σε αυτές τις περιοχές, αλλά πάνω από όλα το ισχυρό ρεύμα εισόδου ξένου αίματος στο εσωτερικό του ίδιου του Ράιχ, λόγω της συνεχούς ανανέωσης δεν έδωσε αρκετό χρόνο για μια πλήρη συγχώνευση. Δεν προκύπτει μια νέα φυλή, αλλά τα φυλετικά στοιχεία παραμένουν πλάι πλάι, με αποτέλεσμα στις κρίσιμες στιγμές, που σε άλλες περιπτώσεις ο λαός θα ήταν ενωμένος, ο Γερμανικός λαός να διασκορπίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα φυλετικά στοιχεία βρίσκονται τοποθετημένα διαφορετικά, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά και σε ειδικές περιπτώσεις εντός της ίδιας περιοχής. Δίπλα στους Νορδικούς (nordischen) βρίσκονται οι Αλπικοί (ostische), δίπλα στους Αλπικούς οι Διναρικοί (dinarische), δίπλα και στους δύο αυτούς βρίσκονται οι Μεσογειακοί (westische) και εν μέσω όλων οι μεταξύ τους μίξεις. Από την άλλη, αυτό αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα: στον Γερμανικό λαό απουσιάζει αυτό το ένστικτο βεβαιότητας του κοπαδιού που βασίζεται στην ενότητα του αίματος και το οποίο προστατεύει το έθνος από την καταστροφή ειδικά σε επικίνδυνες ιστορικές περιπτώσεις, καθώς σε τέτοιους λαούς όλες οι επουσιώδεις εσωτερικές διαφορές συνήθως εξαφανίζονται άμεσα και το κοπάδι αντιμετωπίζει τον εχθρό με ένα κοινό μέτωπο...

Το γεγονός της μη ύπαρξης ομοιομορφίας στο αίμα του έθνους μας, έχει φέρει μεγάλα προβλήματα... Όσο επιζήμιο ήταν που τα φυλετικά στοιχεία μας δεν ήρθαν σε πλήρη συγχώνευση και έτσι δεν συγκροτήθηκε ένα ομοιογενές εθνικό σώμα, άλλο τόσο ευτυχές ήταν που τουλάχιστον ένα μέρος του αίματός μας διατήρησε την καθαρότητά του και απέφυγε την φυλετική αλλοίωση... Ακόμη και σήμερα διαθέτουμε μεγάλες συγκεντρώσεις Νορδικού-Γερμανικού (Nordic-Germanic) στοιχείου που παραμένει αναλλοίωτο, όπου εκεί βρίσκεται ο μεγαλύτερος θησαυρός για το μέλλον μας. Σε θολούς καιρούς άγνοιας των φυλετικών νόμων, όταν ο άνθρωπος αξιολογούνταν εξισωτικά απλά ως άνθρωπος, η διαύγεια περί της διαφορετικής αξίας των διαφόρων πρωταρχικών [φυλετικών] στοιχείων απουσίαζε. 


Όποιος μιλά για το ποια θα έπρεπε να είναι η αποστολή του Γερμανικού λαού σε αυτόν τον κόσμο, θα πρέπει να ξέρει ότι αυτή μπορεί να υπάρξει μόνο στην εδραίωση ενός κράτους που θα έχει ως κορυφαίο καθήκον του την διατήρηση και την προώθηση των πιο ευγενών στοιχείων της εθνικότητάς μας που έχουν απομείνει, ακόμη και σε όλη την ανθρωπότητα, αναλλοίωτα...

Το Γερμανικό Ράιχ, ως Κράτος, θα πρέπει να συμπεριλάβει όλους τους Γερμανούς, όχι απλώς συγκεντρώνοντας από τον λαό τα πιο αξιόλογα φυλετικά στοιχεία και διατηρώντας τα, αλλά επίσης να τα οδηγήσει, σταδιακά και με ασφάλεια, σε κυρίαρχη θέση.
"

Ο Χίτλερ αναφέρει φυλετικούς τύπους που κατοικούν στη Γερμανία, καθώς και το ότι έχουν συγκεκριμένη γεωγραφική κατανομή. Αναγνωρίζει ότι η Γερμανία δεν έχει φυλετική ομοιογένεια, αντιθέτως στα εδάφη της κατοικούν αρκετοί ξεχωριστοί φυλετικοί τύποι, κάτι που αποδυναμώνει το έθνος, ειδικά σε κρίσιμες ιστορικές περιπτώσεις. Διαπιστώνει ότι το Νορδικό στοιχείο είναι ο πυρήνας της Γερμανικότητας, υπάρχει ακόμα σε σημαντικες συγκεντρώσεις και ότι η παρουσία του ισχυροποιεί εν δυνάμει το Γερμανικό έθνος. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Χίτλερ γνώριζε αναλυτικά περί φυλετικής ανθρωπολογίας.

Όπως ήταν λογικό, ως Γερμανός, έδινε βαρύτητα στον Νορδικό φυλετικό τύπο, τον οποίο ήθελε να αυξήσει στη Γερμανία και να επεκτείνει στην Ευρώπη. Αυτό σκιαγραφείται στα Hitler's Table Talks που βασίστηκαν σε σημειώσεις του γραμματέα του, Martin Bormann. Ακόμη και αν τα λεγόμενα του Χίτλερ δεν μεταφέρθηκαν αυτούσια, φαίνεται ότι ο Χίτλερ μιλά με περί φυλής και όχι απλώς περί έθνους, δηλαδή για Νορδικούς και όχι απλά για Γερμανούς:

"Δεν θα ηρεμήσω αν δεν καταφέρω να φυτέψω έναν σπόρο Νορδικού αίματος όπου ο πληθυσμός έχει ανάγκη από αναγέννηση."

"Αν την περίοδο των Γερμανικών μεταναστεύσεων, όπου τα μεγάλα φυλετικά ρεύματα ασκούσαν την επιρροή τους, ο λαός μας απέκτησε τόσο διαφορετικά γνωρίσματα, αυτά άνθισαν στον μέγιστο βαθμό μόνο λόγω της παρουσίας ενός Νορδικού φυλετικού πυρήνα."

"Όσον αφορά στο νέο Ράιχ, όπου υπάρχουν συγκεντρωμένα Γερμανικά (Germanic) στοιχεία στον κόσμο θα προσπαθήσουμε να τα ανακτήσουμε."

Από την άλλη, υπάρχουν αποσπάσματα, όπου ο Χίτλερ μιλά για την σύνθεση άλλων λαών της Ευρώπης, αναφερόμενος εμμέσως στην φυλετική τους σύνθεση:

"Στους λεγόμενους νότιους Σλάβους οι Διναρικοί κυριαρχούν."

"Οι Κροάτες είναι σίγουρα πιο Γερμανικοί (Germanic) παρά Σλάβοι.
Οι Εσθονοί, επίσης έχουν πολύ Γερμανικό (Germanic) αίμα. Οι Εσθονοί είναι η ελίτ των Βαλτικών λαών. Έπειτα έρχονται οι Λιθουανοί και τέλος οι Λετονοί.
Ένα μεγάλο μέρος των Τσέχων είναι Γερμανικής (Germanic) καταγωγής και δεν είναι ανέφικτο να τους Γερμανοποιήσουμε ξανά.
"

Πέρα από τα γραπτά και τις γενικές συζητήσεις του περί φυλής, ο Χίτλερ είχε κάνει και ατομικές φυλετικές ταξινομήσεις, κάτι που σημαίνει ότι το ζήτημα τον ενδιέφερε ανά πάσα στιγμή. Είναι γνωστό ότι είχε χαρακτηρίσει τον Μουσολίνι "τυπικό εκπρόσωπο της Αλπικής φυλής", αρκετά σωστή ταξινόμηση, αν και ο Μουσολίνι είχε λογικά και κάποια Μεσογειακή επίδραση που φαίνεται καλύτερα στα νιάτα του. Για τον Ρουμάνο στρατηγό Ion Antonescu είχε πει στα Table Talks: "O Antonescu είναι Γερμανικής (Germanic) καταγωγής, δεν είναι Ρουμάνος". Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Unity Mitford, αδερφής της γυναίκας του Βρετανού Oswald Mosley. Η Unity Mitford, γόνος της οικογένειας Mitford με καταγωγή από τους Νορμανδούς κατακτητές της Αγγλίας τον 11ο αιώνα, είχε παθιαστεί τον Χίτλερ, πήγε στη Γερμανία και κατάφερε να τον γνωρίσει. Η εν λόγω γυναίκα άρεσε λογικά στον Χίτλερ, αλλά δεν την πήρε για γυναίκα του επειδή ήταν κάπως "άστατη" (η αριστερά). Ο Χίτλερ την είχε χαρακτηρίσει ως "ένα τέλειο δείγμα Αρίας γυναίκας", πιθανότατα εννοώντας Νορδικής, αν και η συγκεκριμένη έχει και Κρομανοειδή επίδραση.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Χίτλερ, εκτός από ένα τεράστιο εύρος γνώσεων σχετικά με την πολιτική, την κοινωνία, την εκπαίδευση, την τέχνη, το δίκαιο, την ιστορία, κτλ., γνώριζε λεπτομερώς και περί φυλετικής ανθρωπολογίας. Ήταν πλήρως εξοικειωμένος με τους φυλετικούς τύπους, διέκρινε σε ικανοποιητικό βαθμό τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα και κατανοούσε ότι οι φυλετικές διαφορές εκφράζονται σε διαφορετικά ψυχικά γνωρίσματα, επηρεάζοντας έτσι την ιστορία και τον πολιτισμό.

60 σχόλια:

  1. Κύριε Διαχειριστά,συγχαρητήρια για το άρθρο!Καιρό περιμέναμε μία ανάρτηση σχετικά με τον Μεγάλο Αδόλφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χίτλερ γνωρίζουμε,αν γνώριζε ο ίδιος για τον εαυτό του ότι ήταν Νορδικός-Διναρικός;Πάντως από τα λεγόμενα-γραφόμενα του,καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Νορδικός τύπος είναι αντιπροσωπευτικός του Γερμανού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΑΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ-ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ.....ΕΛΛΗΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ......ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ "ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ"....ΕΚΕΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΕΣ...

    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ,ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ "ΕΛΛΗΝ".....ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "ΕΛΛΗΝ" ΑΠΟ ΕΝΑΝ(ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ) ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΗ ΕΛΛΑΔΙΤΗ......

    ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ "ΦΥΛΕΤΙΚΟ" ΚΡΑΤΟΣ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΟΥΣ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ, ΗΤΟΙ ΜΕΟΣΓΕΙΑΚΟΥΣ-ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ -ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΗΣ ........ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΦΥΛΕΤΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ,ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ..... ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΑΙΩΝΙΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ "ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ" (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΕΞΗΓΗΣΙΜΑ)........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα.Υπάρχουν πολλοί ελληνικής καταγωγής Μεσογειακοί,οι οποίοι τυγχάνουν άλλης εθνικότητας(Ιταλοί,Ισπανοί,Αργεντινοί,Γάλλοι κτλ).Με κατάλληλη παιδεία μπορούν να γίνουν Έλληνες.Αντιθέτως οι ανατολίτες αρμενοειδείς θεωρούνται Έλληνες καταχρηστικά,προσβάλλοντας σε φυλετικό επίπεδο το έθνος των Ελλήνων.

      Διαγραφή
    2. Αριστος. Λες και εγραψα εγω το σχολιον. Εθνος υπο φυλετικην θεωρησιν= εθνος κυριαρχον.

      Διαγραφή
    3. Βρε σαλτα και αγαμησου ρε μλκ εσύ με τουε μεσογειακους Ιταλούς σου ρε. Πάρτε το χαμπάρι οι Έλληνες είναι διναρικοι και αλπικοι κυρίως , οι μεσογειακοι είστε λίγοι Μαξ 20% και επίσης αρμενοειδης 16-23 % θα έλεγα. Και μια χαρά ελληνικός είναι ο αρμενοειδης φυλετικός τύπος, που δεν είναι καθαρά αρμενοειδης όσους αποκαλείτε έτσι, εσείς λέτε αρμενοειδης τους πόντιους γα παράδειγμα που δεν ισχύει, οι πόντιοι είμαστε αρμενοειδης με λίγο διναρικοι και λίγο αλπικοι, δηλσηδ όλοι οι πόντιοι είναι αρμενοειδης γύρω στο 60% π.χ. Και 5ο άλλο είναι διναρικο με αλπικό.

      Διαγραφή
    4. Ελληνικός ο αρμενοειδης (σε εισαγωγικά αρμενοειδης γτ δεν είμαστε καθαροί αρμενοειδης ξανά λέω, είμαστε ότι είναι και οι γεωργιανοι γτ είμαστε ολόιδιοι με αυτούς) φυλετικός τύπος είναι γιατί αν δεις αγάλματα ιωνων φιλοσόφων που είναι και οι πρόγονοι μας θα δεις ότι είμαστε ολόιδιοι, για γράψε Όμηρος φωτογραφία, θα σου βγάλει μια φωτογραφία που τον κάνουν πως θα έμοιαζε με χρώματα και θα δεις και άλλους πολλούς, όπως τον Ηρόδοτο και άλλους Ίωνες, είναι ίδιοι με εμάς τους πόντιους. Δεν λέω ότι οι πόντιοι δεν μιχθηκαμε απλά είπα ότι είμαστε ίδιο με τους προγόνους μας, μπορεί και να μιχθηκαμε με γεωργιανούς η Αρμένιους αλλά και πάλι οι γεωργιανοι είναι ίδιοι με τους Ίωνες άρα δεν μπορείς να καταλάβεις αν μιχθηκαν οι πόντιοι με τους γεωργιανούς επειδή είμαστε ίδιοι

      Διαγραφή
    5. Και το** όχι " και 5ο" στην πρώτη μου απάντηση

      Διαγραφή
  5. '' 'Ένας Νοτιοσλάβος ή Εβραίος έχει πολύ μικροτέραν αξίαν ενός Έλληνος ή Γερμανού''.
    Αδόλφος Χίτλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε δεν πα να γαμηθει ο Αδόλφος σου ο Χίτλερ, που καταρχάς αντιφάσκει, γράφει πιο πάνω ότι τους νότιος Σλάβους τους έλεγε ότι είναι διναρικοι, ναι μόνο που διναρικοι είναι και η πλειοψηφία των Ελλήνων (και αλπικοι), οπότε ασκεί και αντιφάσκει ο σδολφουλης σου

      Διαγραφή
  6. "Πιστεύω πως πρέπει να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα,και χρειαζόμαστε ένα κίνημα που να μπορεί να τα επιβάλει σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα από ότι είχαμε την πολυτέλεια να ελπίζουμε παλαιότερα,διότι ειδάλλως στην Γερμανία θα συμβεί ότι συνέβη και με την αρχαία Ελλάδα,σπουδαία μνημεία θα στέκουν νεκρά να θυμίζουν το κλέος μίας χαμένης φυλής"

    Ο Χίτλερ για την Ελλάδα και την μπασταρδεμένη Ελληνική φυλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά είναι η πηγή για αυτό το απόσπασμα;

      Διαγραφή
    2. Ποτέ δεν υπήρχε ελληνική φυλή, οι αρχαιοι ελληνες διαφεραν όλοι μεταξύ τους, οι Μακεδόνες, οι Σπαρτιάτες και οι ηπειροτες για παράδειγμα ήταν διναρικοι και αλπικοι μόνο, αφού οι Δωριείς που είναι οι πρόγονοι τους ήταν μόνο διναρικοι και αλπικοι, και πέρα παο αυτό το καταλαβαίνεις αφού ήταν ψηλότεροι και πιο ανοικτοχρωμοι από τους Αθηναίους στα δεν ήταν μεσογειακοι. Οι Αθηναίοι και κάποιες περιοχές κοντά στην Αθήνα ήταν στην πλειοψηφία τους μεσογειακοι, με πολύ λίγους διναρικους και Αλπικους. Και μετά έχουμε και τους Ίωνες που μπορεί ένα δεις τα αγάλματα τους και φωτογραφίες που τους κάνουμε πως θα έμοιαζαν με χρώμα, ότι είναι ολόιδιοι με τους πόντιους που είναι και απόγονοι τους, άρα οι Ίωνες ήταν μίξη αρμενοειδη με διναρικους και Αλπικους, αφού καθαροί αρμενοειδης δεν είμαστε οι πόντιοι μα μίξη όπως είπα

      Διαγραφή
    3. Και μετά έχουμε και τους Ίωνες που μπορείς να δεις*****

      Διαγραφή
  7. Αυτό που συστηματικά αρνείστε να καταλάβετε είναι πως ο Χίτλερ δεν ήταν υπέρ των νορδικών επειδή τάχα αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο τμήμα του γερμανικού έθνους (που μάλλον δεν το αντιπροσωπεύουν), αλλά διότι ο νορδικός τύπος θεωρούνταν από τα μέσα του 19ου αιώνα ως ο κατεξοχήν τύπος της Αρίας Φυλής. Αυτή ήταν η θέση του Γκομπινώ, του Τσάμπερλαιν και όλων των φυλετιστών στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Χίτλερ δεν ήταν λοιπόν εθνικιστής, όπως ο Κεμάλ στην Τουρκία ή ο Λουμούμπα στην Αφρική, που απλώς ήθελε να κανακέψει τον πληθυσμό του με βολικούς μύθους περί ανωτερότητας στηριγμένος σε χρήσιμα ψέματα. Αυτή είναι μια ρωμέικη σκέψη ψευτοαπατεώνων που δεν πιστεύουν σε τίποτα και κάνουν πλάκα με όλα.
    Αντιθέτως, ήταν εθνικοσοσιαλιστής που πίστευε στη φυλετική ανωτερότητα των Αρίων, γι' αυτό και έκλινε υπέρ την νορδικής φυλής. Δεν ήταν όμως κομπλεξικός με τους φυλετικούς τύπους, ούτε έκρινε τη φυλετική ιστορία σύμφωνα με τη φάτσα του στον καθρέφτη. Κοινώς πίστευε στον Αριανισμό. Είναι δευτερεύον ζήτημα αν η θεωρία περί Αρίων επιστημονικά στις μέρες μας αιτιολογεί τον νορδισμό (συζητήσιμο και μάλλον δεν ισχύει), τότε όμως αυτή ήταν η κυρίαρχη θέση επιστημονικά και διαμόρφωσε τη θεωρητική βάση του εθνικοσοσιαλισμού.
    Αυτό που πρέπεινα κατανοηθεί είναι πως ο εθνικοσοσιαλιστικός φυλετισμός ξεκινά από τον Άριο και καταλήγει στους φυλετικούς τύπους, και όχι το αντίστροφο. Επομένως, είναι βλακώδες και καθαρή ζωολογία να μιλάμε για εθνικοσοσιαλιστική μεσογειακή Ελλάδα ή εθνικοσοσιαλιστική αλπική Ελβετία ή εθνικοσοσιαλιστική βαλτική Λιθουανία ή εθνικοσοσιαλιστική νορδική Σουηδία. Συνιστούν επιβεβαίωση της απώλειας μυθολογικής διάστασης στον φυλετισμό και έρχεται να ταιριάξει στον σύγχρονο κακέκτυπο "φυλετισμού" του 21ου αιώνα. Εποχή που η Ευρώπη κατακτάται από αφροασιατες εισβολείς χωρίς να πέσει ντουφεκιά, την ώρα που όλοι παίζουν τους ειδικούς περί τα κρανία και τα οστά. Γι' αυτό αυτοί που πίστεψαν στην Αρία Φυλή έπεσαν μέχρι τέλους στο Βερολίνο, και μιλάει ο κόσμος ακόμη γι' αυτούς με δέος, ενώ οι σύγχρονοι τάχα διάδοχοί τους μένουν στις ποσοστώσεις και στις κατηγοριοποιήσεις των φυλετικών τύπων. Οι μεν είχαν τη Φυλή μέσα τους (ανεξαρτήτως φυλετικού τύπου), οι δε σημερινοί την αναζητούν διότι δεν τη διαθέτουν εσωτερικά. Είναι πνευματικά και ψυχικά μιγάδες. Η σκληρή πραγματικότητα που ζούμε επιβεβαιώνει τη θεωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο αντικειμενικό και σωστό σχόλιο που διάβασα τελευταία.Κρίνουν αρνητικά τον Χίτλερ και τον Ε/Σ,επειδή εκείνη την εποχή,λανθασμένα ίσως,θεωρούσαν τον νορδικό αντιπροσωπευτικό τύπο του Άριου.Επίσης,έχει καρφωθεί στο μυαλό των ''Ελλήνων'' τουρκόγυφτων,ότι τάχα ο Χίτλερ θα εξαφάνιζε ή θα υποδούλωνε,θεωρώντας κατώτερους τους υπόλοιπους φαινότυπους,για χάρη του Νορδικού.Ενώ αυτό που ήθελε(και καλά έκανε)ήταν η αύξηση του Νορδικού,ως αντιπροσωπευτικού του Γερμανού.
      Φτάσαμε στο σημείο ο κάθε αθίγγανος μπουζουκόβιος νεο''Έλληνας'' να κατακρίνει τον πολυσχιδή Χίτλερ,που είχε διαβάσει εκατοντάδες βιβλία,αναπτύσσοντας δράση,χωρίς να αναπαυτεί στο θεωρητικό πεδίο των γνώσεων του!
      Ο κάθε ''Έλληνας'' λόγω συμπλέγματος βιολογικής κατωτερότητος,εξωευρωπαικής κατατωγής,επικρίνει τον Χίτλερ επειδή γνωρίζει ότι ως προσωασιάτης αρμενοειδής,δε θα τύγχανε ιδιαιτέρου προσοχής από τους Ε/Σ...

      Διαγραφή
    2. Μην ανησυχείς, δεν είναι ο κάθε αθίγγανος μπουζουκόβιος νεοέλληνας με εξωευρωπαική προσωασιάτική αρμενοειδή καταγωγή που τον κατακρίνει, όλη η Ευρώπη, η Αμερική, η Ρωσία και ολόκληρος ο κόσμος δηλαδή το έκανε αυτό στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον γάμησε ανάποδα και αυτόν και τους Γερμανούς Ναζιστές. Τώρα θα μου πεις όσοι τον κατακρίνουν είναι μπάσταρδοι, ε τότε όλοι οι Ευρωπαίοι είναι μπάσταρδοι ενώ εσείς και οι Ούννοι Γερμανοί δεν είστε. Τέλος πάντων, το φάγατε το πρώτο γαμήσι στον δεύτερο παγκόσμιο και τώρα κουνιέστε για δεύτερο γαμήσι.

      Διαγραφή
    3. Ούτε να σου απαντήσω δεν αξίζει φιλελεύθερο σκουπίδι.Μεγάλη τιμή για τον Χίτλερ που τον βρίζουν φιλελεύθεροι καπιταλιστές και αναρχο-μαρξιστές.Στον Β Παγκόσμιο πόλεμο,η υλική υπεροχή των συμμάχων υπερίσχυσε.Η Ε/Σ Γερμανία έχασε στρατιωτικά,επειδή ενώθηκαν φιλελεύθερα-καπιταλιστικά-μαρξιστικά κράτη για να πολεμήσουν από κοινού τον Ε/Σ.Όμως η ιδεολογία δεν νικήθηκε.Απόδειξη του ότι παραμένει η πιο ευγενής θεωρία,που ένα υλιστικό υβρίδιο σαν εσένα δεν δύναται να αντιληφθεί.
      Ο Χίτλερ και ο Ε/Σ σας στοιχειώνουν ακόμα.Έναν-έναν να αντιμετώπιζε κάθε φορά,με σειρά την Αγγλία,τα κομμούνια,και τα αμερικανάκια,θα είχε επικρατήσει.Τα SS ήταν ίσως ο ισχυρότερος στρατός που έχει υπάρξει ποτέ.Την Αγγλία την έσωσε ότι είναι νησί και η,πράγματι,τρομερή αεροπορία της.Τη δε σοβιετική ένωση ο χειμώνας.
      Αλλά μην ανησυχείς.Πολλά κομμούνια και φιλελεύθερα σκατά κατέληξαν στο χώμα,από την πολεμική μηχανή της Βέρμαχτ.

      Διαγραφή
    4. Όσοι είναι εναντίον του Γ' Ράιχ και του εθνικοσοσιαλισμού, δηλ. όσοι είναι υπέρ του κομμουνισμού του Στάλιν και του Βελουχιώτη και της καπιταλιστικής δημοκρατίας των τραπεζών, να υπογράφουν τα μνημόνια, να χάνουν τα σπίτια και τις δουλειές τους, να πληρώνουν τα διαζύγια και τις διατροφές στις γυναίκες τους, να ζουν σε λερές πόλεις με ένα εκατομμύριο φυλές μαζεμένες και να βγάζουν τον σκασμό. Δημοκρατία και αντιφασισμό δεν θέλατε; Παμμειξία των φυλών δεν θέλατε; Ελεύθερη οικονομία δεν θέλατε; Νεγροτζαζ, κοσμοπολιτισμό και πρωτογονισμό του πολιτισμού δεν θέλατε; Φεμινιστική ισότητα δεν θέλατε; Πονοψυχιά για Αφρικανούς και Ασιάτες δεν θέλατε; Αυτά ήταν τα ιδεώδη των νικητών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Γευτείτε τώρα τη νίκη τους και στα τσακίδια.

      Διαγραφή
    5. Ρε κεφαλοξυρισμένα παιδαρέλια όλοι πάντα εναντίων σας ήταν, όλοι οι Ευρωπαίοι, όλος ο πλανήτης, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, αν έβρισκε ο πατέρας σας τις σβάστικες θα σας άρχιζε στις σφαλιάρες. Συνεχίστε να ονειρεύεστε ότι αυτοί που δεν σας γουστάρουν είναι γύφτοι, Αρμενοειδείς, φιλελεύθεροι, καπιταλιστές, κομμουνιστές κτλ. Τίποτα από αυτά δεν είμαι, όλος ο κόσμος δεν σας γουστάρει, περιθωριακοί και γραφικοί είσαστε.

      Διαγραφή
    6. Το ότι δεν μας γουστάρει "όλος ο κόσμος", δηλ. ένα μάτσο από ηλιθίους που το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν πόκεμον και να κλαίνε στον καναπέ για τις συντάξεις τους, μας περιποιεί ιδιαιτέρα τιμή. Και διπλή τιμή αν μας αποκαλούν και περιθωριακούς. Μακάρι ακόμη περισσότεροι να μην μας γουστάρουν, και επειδή σαν πολύ μαζευτήκαμε στον "εθνικό χώρο", να αραιώνουμε...Και για καλή μας τύχη, βλέπω πλέον αραιώνουμε, καθώς οι "ζητωπατριώτες", "ελληναράδες" και "μουσάτοι τατουατζήδες" του φραπέ που προέκυψαν μετά το 2010 χέστηκαν πάνω τους από τις εν γένει διώξεις και επέστρεψαν στον φυσικό τους χώρο: στον καφενέ και στην παρόλα. Τώρα μείνανε μονάχα οι "σκληροί", δηλ. οι εθνικοσοσιαλιστές.
      Χίτλερ για Χίλια Χρόνια!

      Διαγραφή
    7. Ποιοι πιτσιρικάδες με τα πόκεμον και συνταξιούχοι, όλοι πάντα εναντίων σας ήταν, εγώ που είχα γνωρίσει σε μικρότερη ηλικία άτομα που ήταν στην Χρυσή Αυγή και στον Ναζισμό μου έλεγαν ότι οι γονείς τους δεν συμφωνούσαν με αυτά που πίστευαν και είχαν προβλήματα. Τον Ναζισμό τον κανόνισαν οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι και οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος ήταν πάντα εναντίων τους. Εγώ δεν ανήκω σε καμία πολιτική, γιατί τις έχω δει όλες και τις έχω σιχαθεί. Ποιος Χίτλερ και ποια χίλια χρόνια Reich, μερικά γραφικά περιθωριακά παιδαρέλια είσαστε στoν ευρωπαϊκό κόσμο και αυτό θα μείνετε.

      Διαγραφή
  8. Μια καλή απόδειξη πόσο ακομπλεξάριστο ήταν το Γ' Ράιχ με την επιστημονική αλήθεια και την αναζήτηση της Φυλής είναι τούτο. Ενώ μέχρι τη δεκαετία του 1930 ήταν διαδεδομένη παγκοσμίως η θεωρία πως η Πρωτοπατρίδα των Αρίων-Ινδοευρωπαίων εστιαζόταν στη Βόρεια Γερμανία-Βαλτική-Νότια Σκανδιναυία, για πρώτη φορά στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία εμφανίστηκε η θέση πως αυτή πρέπει να αναζητηθεί στις στέππες της Ουκρανίας-Νότιας Ρωσσίας. Το καθεστώς όχι μόνο δεν λογόκρινε τη θέση αυτή, αλλά σταδιακά την υιοθέτησε. Έτσι, εν ονόματι της αλήθειας, και με τον κίνδυνο να αξιοποιηθεί από τη Σοβιετική Ένωση, οι εθνικοσοσιαλιστές αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι πρωτοπόρησαν και πάλι έναντι του υπόλοιπου κόσμου, και η άποψη αυτή θεωρείται πλέον κοινά παραδεκτή.
    Ανάλογη είναι και η αντιμετώπιση που επιφύλαξαν και στη ζωολογική εκδοχή του φυλετισμού (αυτή που συνδέει τη Φυλή με τους ανθρωπολογικούς τύπους), ξεκαθαρίζοντας πως Φυλή σημαίνει πρωτίστως ένωση Αίματος, Ψυχής και Πνεύματος εντός του Αριανικού Πεπρωμένου. (Για λεπτομέρειες περισσότερες, και ειδικά για τη σχέση Καθεστώτος-Χανς Γκύντερ βλέπε ειδικό άρθρο περιοδικού Χρυσής Αυγής προηγούμενης δεκαετίας) Γι αυτό και η ιδέα της Νέας Ευρώπης και των Ευρωπαϊκών Ες Ες ως φυλετικής αριστοκρατίας δεν ήσαν προπαγανδιστικά τεχνάσματα στα τέλη του πολέμου(έτσι τα βλέπουν οι σύγχρονοι βουτυρομπεμπέδες του πληκτρολογίου), αλλά οργανικό στοιχείο της εθνκικοσοσιαλιστικής κοσμοθεωρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν πράγματι οι φυλετιστές Εθνικοσοσιαλιστές πίστεθαν ό,τι και εσύ, θα γινόμον Ε/Σ αύριο κιόλας. Εδώ στο ιστολόγιο πάντως έχει γραφεί η άποψη που εσύ αντικρούεις. Ότι δηλαδή τα Νορδικά Ες-Ες θα ήσαν η Αριστοκρατία της Ευρώπης μεταπολεμικά.

      Εγώ πάντως δεν δύναμαι να αντιληφθώ καθεστώς που θα θεωρεί "Έλληνα" εντος εισαγωγικών επειδή δεν ανήκω στον Μεσογειακό φαινότυπο ή να κρίνει τους πολίτες του βάσει φαινοτύπου μονάχα. Αυτό καταντά τρελό.

      Εσύ δηλαδή επειδή φαίνεσαι διαβασμένος, πώς και ποία πιστεύεις ότι θα ήταν η Νέα Τάξη η Neuordnung εάν είχαν επικρατήσει οι Φασιτσες και οι Εθνικοσοσιαλιστες. Ποία μοίρα νομίζεις θα είχε η Φυλή(με την αμιγώς Εθνική και οχι ανθρωπολογική έννοια) και ο Λαός μας;

      Διαγραφή
    2. Ο "λαος" μας ιδανικως θα υποστει βιαιη εκκαθαρισιν του 20-25% εξωευρωπαικων φυλων, μεσω βιαιων διωγμων και αντικινητρων.
      Και κρατικη ωθησιν ωστε να πολλαπλασιασθουν Μεσογειακοι στο 80% του πληθυσμου με το υπολοιπον 20% να αποτελειται απο ατλαντοειδης νορδικους αλπικους και διναρικους, εστω και ελαχιστους βαλτικους.

      Εαν θελεις να ελπιζεις σε εναν νεο Ελληνικο Πολιτισμο, πρεπει να αφανισεις απο τον ελληνικο ζωτικο χωρο, το αιμα που σαν καρκινωμα επιβραδυνει την αναπτυξιν αυτου του Λαου. Και το αιμα αυτο ειναι κυριως οι βρωμοαρμενοειδεις τουκογυφτοι με τους πακιστανοαφρικανους που εισβαλλουν τωρα.

      Διαγραφή
  9. Ο φυλετισμός στο Γ' Ράιχ ήταν μια διαδικασία σε διαρκή εξέλιξη και δεν έχει σχέση με την αποσπασματική εικόνα που έχουμε συνηθίσει. Υπήρχαν διαφορετικές τάσεις εντός του καθεστώτος,συχνά συγκρουσιακές, ενώ αναπτύχθηκαν τομείς στη φυλετική έρευνα που λάμβαναν υπόψη ζητήματα ψυχολογίας, αισθητικής, κοσμοαντίληψης κ.ο.κ. Ο Γκύντερ, για παράδειγμα, δεν ευθυγραμμιζόταν με τον Κλάους. Όμως η υπόθεση της Φυλής αντιμετωπιζόταν γενικότερα ολιστικά, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες ιστορικούς, γεωγραφικούς, εθνογραφικούς κ.ο.κ., και εν τέλει ποτέ δεν θεωρήθηκε κάποιος Γερμανός επειδή είχε συγκεκριμένο σχήμα κρανίου. Ακόμη και στα ύπατα κομματικά και κρατικά αξιώματα ανεδείχθησαν προσωπικότητες που δεν ήσαν οι χαρακτηριστικοί τύποι νορδικού "υπερανθρώπου". Το τελευταίο επρόκειτο για ένα αισθητικό ιδεώδες, αντίστοιχο με το ιδεώδες της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής ή της ομηρικής ποίησης. Κυρίως εκτιμούνταν ως κατεξοχήν φυλετικό γνώρισμα η ζωτικότητα και αγωνιστικότητα. Ενδεχομένως γι' αυτό τον λόγο, εκτός από τον δολιχοκέφαλο νορδικό και τον μεσοκέφαλο φαιλικό τύπο, είχαν σε μεγάλη εκτίμηση τον βραχυκέφαλο διναρικό (και τον συγγενή του νορικό) τύπο. Μόνο με κρανία δηλαδή δεν διέκριναν την γερμανικότητα και την ανωτερότητα.
    Αυτό απαντά και για την υπόθεση της Ελλάδος. Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα είχαν τη μοίρα που τους άξιζε - όπως κάθε φορά συμβαίνει στη ζωή, ακόμη και στις μέρες μας. Αν είσαι ένας λαός που αγωνίζεται μέχρι τέλους, οι Γερμανοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παρατάξουν τιμητική φρουρά μπροστά στο Ιστίμπεϊ και να μην συλλάβουν Έλληνες αιχμαλώτους πολέμους (ως ένδειξη τιμητικής αναγνώρισης). Αν είσαι ένας λαός της κλάψας και της συνταξούλας που περιμένεις οι άλλοι να αποφασίσουν για σένα, αποδεικνύεις πως είσαι πληθυσμός δούλων και θα πάρεις αυτό που σου αξίζει. Τόσο απλά. Όσοι σκέφτονται τί θα μας έκαναν οι εκάστοτε Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσσοι κ.ο.κ. ως επικυρίαρχοι (καλό ή κακό, ευεργετικό ή καταστροφικό δεν έχει σημασία) σκέφτονται σαν δούλοι, άρα είναι δούλοι. Οι δυνατοί λαοί φτιάχνουν οι ίδιοι την ιστορία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως με τα λεγόμενά σου, ιδίως στο τέλος.

      Δεν γνωρίζω βέβαια εάν οντως ήταν έτσι στο Γ' Ράιχ ή εάν υπήρχε μαζική Νορδικιστική τάση. Γενικά έχω ακούσει αμφοτερες αποψεις.

      Για να γίνει μεγάλος ο λαός μας και πάλι πρέπει να πάψει να υιοθετεί ξένες ιδέες τύπου "Κακός Χριστιανισμός, καλός Εθνικοσοσιαλισμός", να στηριχθεί στην Παράδοση, τα Εθνικά Ιδανικά και την Θρησκεία τού, την Ορθοδοξία.

      Διαγραφή
    2. Ακόμη και αν δεχθούμε πως η Ορθοδοξία είχε οργανική σχέση με τον ελληνισμό -δεν συμφωνώ, αλλά το δέχομαι για τη διευκόλυσν της συζήτησης- αυτή είναι πλέον παρελθόν. Τοσο η ορθοδοξία, όσο και οι άλλες χριστιανικές ομολογίες είναι στην εποχή μας νεκρές. Απλώς αποτελούν αποκούμπι των γέρων, των γυναικών και των ψυχικά ασθενών, ενώ πριν από αιώνες διεξήγαν Ιερούς Πολέμους και Σταυροφορίες κατά των απίστων μουσουλμάνων. Οι θρησκείες υπάγονται και αυτές στον κύκλο της γενέσεως και της φθοράς, γεννιούνται και πεθαίνουν. Όπως η αρχαία θρησκεία είχε πεθάνει ήδη από τη ρωμαική εποχή και συνιστούσε απλώς συνήθεια, φολκλόρ και αποκούμπι ενός άθρησκου και ιδιοτελούς πληθυσμού, την ίδια ακριβώς φάση διάγουν όλες οι χριστιανικές ομολογίες πια στον ευρωπαϊκό χώρο. Εσωτερικά βρίσκονται σε αποσύνθεση, γιατί οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι μηδενιστές και δεν πιστεύουν σε τίποτα.
      Ο επίκληση τη ορθοδοξίας στην Ελλάδα του 2016 ακούγεται το ίδιο ετοιμοθάνατη με τις επικλήσεις του Λιβάνιου υπέρ των αρχαίων θεών που ήδη είχαν πεθάνει στις συνειδήσεις των ανθρώπων.
      Ας προχωρήσουμε ίσως στην επόμενη θρησκεία που ίσως υπερασπιστεί και την υπόθεση του έθνους. Πάντως οι ορθόδοξοι, πλάι με τους προτεστάντες και καθολικούς, θα ευλογούν (όπως ήδη κάνουν)τους Αφροασιάτες και θα τους πλένουν τα πόδια.

      Διαγραφή
    3. Δεν ισχύει αυτό που λες, κατά την γνώμη μου.

      Καταρχήν τα αμιγώς Εθνικιστικά κινήματα στην Δύση ιδίως δε Καθολικες χώρες σαν την Αυστρια και την Γαλλία, οι Εθνικιστές εκεί σαν το Εθνικό Μέτωπο και το FPÖ, συνεχώς την Καθολική Χριστιανική κληρονομιά προωθούν έναντι του ανοδικού ισλάμ. Το PEGIDA επίσης.

      Είς ό,τι αφορά την Ορθοδοξία αυτή αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο με το Ισλάμ. Η άνοδος του Ισλαμισμού αποτελεί τροφή για την Ορθοδοξία και τούμπαλιν. Ήδη στην Ρωσία Ορθοδοξία στην φονταμεταλιστική της εκδοχή έχει τρομερή άνοδο. Φαίνεται άλλωστε εξάλλου στο Ντονμπάς αυτό. Είς ό,τι αφορά την Ελλάδα η Χρυσή Αυγή εάν δεν είχε το Εθνικοσοσιαλιστικό παρελθόν της και είχε λάβαρό της κύριο την Ορθοδοξία θα είχε φτάσει στο 25%. Οι περισσότεροι ΝΔ ψηφοφόροι είναι στην βάση τους πατριώτες-Εθνικιστές και Ορθόδοξοι αλλά λόγω των παραπάνω φοβούνται να ψηφίσουν Χ.Α. Το ότι ο νεαρός κόσμος δεν πηγαίνει στις Εκκλησίες καταρχήν δεν είναι ύπέρ του. Δεύτερον κάτι για να έχει αξία πρέπει να το βιώνεις. Και βίωμα συνεπάγεται πολιτικό και κοινωνικό καθεστώς που θα εξασφαλίζει το βίωμα αυτό. Δηλαδή κανονικά θα έπρεπε να απογορεύονται τα μη-νηστίσιμα φαγητά τις ημέρες νηστείας ενώ ποινές θα επιβάλλοντο σε όσους δεν θα ύπάκουαν. Το ότι η νεολέρα μας δεν ασχολείται με τίποτα ουσίας αρά εμβάζει στις καφετέριες και ασχολείται με ό,τι σαβούρα της πλασάρει το φιλελεύθερο παγκόσμιο καθεστώς αυτό συμβαίνει διότι καταρχήν η νεολαία μας είναι δυστυχώς μικρότερη και οχι μεγαλύτερη των γερόντων στην Ελλάδα και κατά δεύτερον είναι Δυτικοποιημένη. Στις Ισλαμικες χώρες αυτά τα δύο δεν συμβαίνουν, μάλιστα εκεί έχουν περίσσεια νεανικού πληθυσμού και η Δυτικοποίηση έχει αρνητική χροιά(οχι όπως εδώ που είμαστε Ευρω-μαζοχιστές) και για αυτό ακριβώς συσπειρώνονται ολοι γύρω από την θρησκεία των. Και σε εμάς το ίδιο θα είχε συμβεί εάν δεν σκοτώναν τον Χριστοδουλο.

      Το μέλλον ανήκει στο παρελθόν. Η Παραδοσιοκρατία και ο Χριστιανοφασισμός αποτελούν τις κυρίαρχες Ιδεολογίες του μέλλοντος και όχι κάποια μορφή φιλελευθερισμού ή κομμουνισμού αλλά ούτε και κάποια αμιγώς φυλετική θεώρηση η οποία στα αυτιά των περισσοτέρων φαντάζει τρελή.

      Διαγραφή
  10. Κατι ασχετο μπορει καποιος να παραθεσει μια φωτογραφια ενος βαλτοκρομανοειδη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://i903.photobucket.com/albums/ac236/david100_photo/slav5.jpg

      Διαγραφή
    2. http://b2.ifrm.com/67/29/0/p232657/Ich1.jpg

      Διαγραφή
    3. http://cs4315.vkontakte.ru/u38671711/128956506/x_0d9839ee.jpg

      Διαγραφή
    4. Ειδικά η τελευταία είναι πάρα πολύ αντιπροσωπευτική.

      Διαγραφή
  11. Σε συνέδριο του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος το 1936,απορρίφθηκε ο νορδικισμός.
    Επίσης οι απόψεις του Χίτλερ σχετικά με τη φυλή που κατοικούσε στην αρχαία Ελλάδα,είναι αντιφατικές.
    Αρχικά πράγματι μιλάει για τα δήθεν νορδικά φύλα(ως Έλληνες) που απέκρουσαν τους Πέρσες,σώζοντας την Ευρώπη από την Ανατολή.
    Όταν όμως ο ίδιος ο Χίτλερ λέει:
    '' 'Ένας Νοτιοσλάβος ή Εβραίος έχει πολύ μικροτέραν αξίαν ενός Έλληνος ή Γερμανού''
    προφανώς και αναφέρεται στους σύγχρονους του Έλληνες,αφού χρησιμοποιεί τον σύγχρονο όρο ''γιουκοσλάβοι''(Γιουγκοσλαβία σημαίνει Νότια Σλαβία).
    Επιπλέον στο ημερολόγιο του ο Γκαίμπελς μας εξιστορεί πώς συγκινήθηκε ο Χίτλερ από την τύχη της Ελλάδος χωρίς να χαρεί.Η δε γενναιότητα του ελληνικού στρατού τον κάνει να δηλώσει''έχει μείνει ίχνος της παλαιάς καταγωγής τους''.Δηλαδή σαφώς και έχουν παρεισφρήσει ''ανατολίτες'' που θεωρούνται ''Έλληνες'',λόγω ελληνοφωνίας και κοινής θρησκείας.
    Αυτά ίσως δεν έχουν τόση σημασία στην σημερινή εποχή για κάποιους.Δεκτό.Όμως να μη γράφουμε ότι μας κατεβαίνει στο κεφάλι.
    Ο ''Νορδικισμός'' του Χίτλερ είχε να κάνει με την αύξηση του νορδικού τύπου στη Γερμανία(ορθή κίνηση),ως αντιπροσωπευτικός του Γερμανού.Οι απόψεις περί ''Νορδικών στην αρχαία Ελλάδα'',που σαφώς υπήρχαν αλλά σε μικρό βαθμό,διογκώθηκαν διότι είναι κοινά αποδεκτό ότι κάθε μεγάλο κίνημα που εξυπηρετεί το έθνος του,ψάχνει σύνδεση με μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς.Οι ναζί δεν ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν ότι κατάγονται και εκείνοι από τους αρχαίους Έλληνες(με την προϋπόθεση ότι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν νορδικοί=λάθος).Οι Ισπανοί ευγενείς ιππότες του Μεσαίωνα,δήλωναν με περηφάνια΄ότι κατάγονταν από αρχαίους Έλληνες(ουτοπικό).
    Επίσης είναι γνωστές οι θεωρίες περί ελληνικής(μανιάτικης καταγωγής του Ναπολέοντος).Ο ίδιος ο Ναπολέων όταν έγινε αυτοκράτορας,επειδή δεν είχε ''βασιλικό φράγκικο αίμα'',έβαλε τους έμπιστους του να διαδώσουν ότι κατάγεται από την ελληνική οικογένεια των Κομνηνών!,ώστε να μην εγείρει αντιδράσεις η στέψη ενός μη γαλαζοαίματου Κορσικανού!
    Συμπερασματικά,οι ναζί υπερέβαλαν περί νορδικών στην αρχαία Ελλάδα,κυρίως ο Ρόζενμπερκ,του οποίου το,πραγματικά καταπληκτικό σε ιδέες έργο,ο Χίτλερ το θεωρούσε ακαταλαβίστικο,ο δε Γκαίμπελς με αυθάδεις το λοιδορούσε.
    Το ότι θα επικρατούσε ο Χίτλερ,και θα είχε στον ''πάτο'' Μεσογειακούς,αλπικούς κτλ,είναι ότι πιο γελοίο και αστήρικτο έχει ακουστεί,από τους συκοφάντες της ευγενούς θεωρίας του Ε/Σ και του μεγάλου ανδρός(σας αρέσει ή όχι)που λεγόταν Χίτλερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγε φιλε, οσο μελετω τις φυσιογνωμιες που απηρτηζαν τον ΕΣ, τοσο καταληγω οτι, ναι μεν στην αρχη χρησιμοποιησαν τις νορδικιστικες βλακειες ωστε να προσδωσουν υψιστο νοημα στον σκοπο τους, αλλα μετεπειτα τον νορδικισμο τον απερριπταν ως βλακωδη, παραλογο και ανουσιο.
      Και ναι, πρεπει να εκδιωχθουν με την βια οι αρμενοειδεις και η τσιφτετελογυφτικη νοοτροπια που ενεφυσησαν στους αληθινους Ελληνες.
      Απο εναν Ελληνα Μεσογειακο.

      Διαγραφή
    2. Οδυσσεύ Πελασγέ,χαίρομαι που σου έγινε αντιληπτό το σχόλιο μου και που συμφωνούμε!

      Διαγραφή
    3. Ο Νορδικισμός υπήρξε εμφυτέστατος και στην Ε/Σ Γερμανική θεώρηση αλλά και στην κοσμοαντίληψή τους για την Νέα Τάξη Πραγμάτων(κάθε Ιδεολογία ή Θρησκεία έχει την δική της ΝΤΠ).

      Μία αμιγώς Μεσογειο-κεντρική Ελληνική φυλετική θεώρηση οφείλει να έρχεται σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ και οχι σε..."συμπλήρωση"(δηλαδή σε υπηρεσία) του Βορείου Ευρωπαϊκού Νορδικισμού. Ο ζωτικός χώρος του Ελληνισμού, ο οποίος μάλιστα αναλύθηκε ενδελεχώς σε μελέτη Αμερικανικού Κολλεγίου πέρυσι, είναι η Ανατολική και η Νοτία Μεσόγειος μαζί με την απαραίτητη Βαλκανική ενδοχώρα, αρχίζοντας κανονικά από την Βόρειο Ήπειρο και καταλήγοντας στην Ανατολική Θράκη. Η Καρδιά όμως του Ελληνισμού είναι τα 3 αμιγώς Ελληνικά σε Ιστορία νησιά της Μεσογείου: Σικελία(το Δυτικό σύνορο), Κρήτη(το Νότιο) και Κύπρος(το Ανατολικό). Αυτά τα 2 παραπάνω ήδη αποτελούν 2/3 προϋποθέσεις υπάρξεως μίας καινούριας Ελληνικής ισχυρής γεωπολιτικής οντότητος.

      Το τρίτο και τελευταίο είναι η προσαρτηση εδαφών της Δυτικής Μικράς Ασίας και επανελλήνιση των περιοχών αυτών ώστε ακριβώς το Αιγαίο να γίνει και πάλι Ελληνικό.

      Από τα παραπάνω μονάχα η Βαλκανική ενδοχώρα(π.χ. Μοναστήρι) δύναται να θεωρηθεί κάπως "κοντύτερα" στην Ευρώπη εδαφικά. Ολα τα άλλα εδάφη είτε δεν ανήκουν στην Ευρώπη(Κύπρος, Μ.Ασία) είτε βρίσκονται στα μακρύτερα σύνορά της ώστε στην τελική να μην θεωρούνται από τους ιδίους τους αμιγώς Ευρωπαίους(Γάλλους, Βέλγους, Ολλανδούς, Γερμνούς, Ελβετούς, Αυστριακούς, Άγγλους, Ούγγρους, Πολωνούς) ως Ευρωπαϊκά, όπως η Σικελία και η Κρήτη.

      Διαγραφή
    4. Επίσης Οδυσσεύ Πελασγέ,συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση.Πάνω από όλους η Ελλάς.Η Ελλάς για να μεγαλουργήσει ξανά χρειάζεται συγκεκριμένη φυλετική πολιτική.

      Διαγραφή
    5. Να συμπληρώσω Οδυσσεύ Πελασγέ το αρχικό μου σχόλιο,λέγοντας πως μέγιστος νορδικιστής(αν και αλπικός)υπήρξε ο Χίμλερ,με τον οποίο ο Χίτλερ είχε συγκρούσεις πάνω σε αυτό το θέμα.
      Εν τέλει,ο νορδικισμός καταδικάσθηκε στο εθνικοσοσιαλιστικό συνέδριο του 1936.Η επιλογή των κυρίως Νορδικών στα SS ή και η αύξηση τους,ήταν καθαρά μία αξιέπαινη φυλετική πολιτική,χωρίς να κρύβει κινδύνους για τους φαινότυπους των άλλων χωρών.

      Διαγραφή
    6. Ο Νορδικισμός κατεδικάσθη το 1936....

      να δούμε τί άλλη μπαρούφα θα ακούσουμε στο γραικυλιστάν με σκοπό ντε και καλά να γίνει αρεστός ο Χίτλερ στα μάτια των "Ελλήνων".

      Διαγραφή
    7. Αγόρι μου, σύνελθε. Ότι δεν γνωρίζεις, ή ότι επίτηδες παρανοείς, δεν σημαίνει πως δεν έγινε ποτέ.
      Οι σύγχρονοι Έλληνες ήταν εξαρχής μέρος του επίσημου "καταλόγου των Αρίων" για το Γ' Ράιχ, κι οι όποιες νορδικίστικες μπούρδες που αφορούσαν τους νεοέλληνες, είχαν ανασκευαστεί επισήμως μέχρι το τέλος του Πολέμου.

      Διαγραφή
    8. Μίλα με αποδείξεις εάν έχεις, γιατί από λόγια παραχορτάσαμε..

      Διαγραφή
    9. Μα, ότι αποδείξεις κι αν σου αναφερθούν φοβάμαι πως θα τις απαξιώσεις όπως έχεις κάνει μέχρι τώρα. Παρότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα οδηγήσουν σε κάτι, θα σου πω τα εξής (λίγο πολύ γνωστά):
      -Ο "κατάλογος των Αρίων εθνών" συμπεριλάμβανε τους (νεο)Έλληνες. Αυτό, μπορείς να το διαπιστώσεις με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.
      -Ο νορδισμός, κι εννοώ την κακόβουλη θεώρηση, ήταν αντίθετος του εθνικοσοσιαλισμού γιατί απλά υποστήριζε ανοιχτά την παρηκμασμένη κι αντι-αριστοκρατική κοινωνική ολιγαρχία των γαιοκτημόνων (junkers) που αξίωναν δήθεν μια "Τευτονική καταγωγή". Διάφοροι "ανθρωπο-ζωολόγοι" ή "θεο-ζωολόγοι" θεωρητικοί -έτσι αυτοπροσδιορίζονταν ορισμένες φορές- τύπου Λίμπενφελς και Σεμπότεντορφ, χρησιμοποιούσαν τις ανθρωπολογικές μελέτες για να υποσκάψουν την ενότητα του γερμανικού λαού και για να πλήξουν "εκ δεξιών" των εθνικοσοσιαλισμό και τους πολιτικούς εκπροσώπους του. Κι αυτό το επεδίωκαν προσπαθώντας να περάσουν τις όποιες πτυχές αυτές των θεωριών τους αρχικά στο volkish κίνημα κι εν συνεχεία στην επίσημη κρατική ιδεολογία. Γι' αυτό το λόγο το 1936 η θέση του εθνικοσοσιαλισμού και εκείνων ξεκαθάρισε. Εν τέλει, οι ίδιοι απετέλεσαν τους κύριους θεωρητικούς και μη εκπροσώπους της αντιπολίτευσης (Παγγερμανισμός) στον εθνικοσοσιαλισμό εντός των ορίων του Γ' Ράιχ. Οι περισσότεροι μάλιστα, έγιναν και λακέδες του εχθρού.
      -Ο Γκύντερ, όντας πρωτοπόρος πάνω από όλα επιστήμονας, δεν πίστευε σε αυτή την κλίμακα "φυλών" που επίτηδες είχαν κατασκευάσει οι διάφοροι νορδιστές (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Συγκεκριμένα, θεωρούσε πως ο νορδικοί ανήκαν στον πιο "χαρακτηριστικά γερμανικό φαινότυπο", επομένως πίστευε ότι στη γερμανική κοινωνία είχαν κύριο λόγο. Αλλά δεν θεωρούσε διναρικούς και μεσογειακούς "κατώτερη πλέμπα" κλπ. Αντιθέτως διακήρυττε πως ήταν αναπόσπαστα στοιχεία της Ευρωπαϊκής φυλετικής διαστρωμάτωσης που ανέπτυξαν ανώτερους πολιτισμούς (μάλιστα ο ίδιος αναγνώριζε την φαινοτυπική τους επιρροή ακόμα και στον ίδιο). Το αυτό βέβαια, δεν πίστευε για τους βαλτικούς που πράγματι τους έβαζε στον πάτο του βαρελιού. Ενώ για τους αλπικούς απλά θεωρούσε πως αποτελούσαν τον φαινότυπο που εκπροσωπούσε "τη μάζα". Δηλ, πως μπορούσαν κι έπρεπε να καθοδηγηθούν, αλλά και πως η ισχυρή παρουσία τους δεν μπορούσε να αλλάξει.
      -Ο Ρόζενμπεργκ άλλαξε τις τοποθετήσεις του στο βιβλίο "Ο Μύθος του 20ου αιώνα" σχετικά με τις αναφορές του περί "φυλετικά αλλοιωμένων" μεσογειακών κλπ ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας. Αυτό συνέβη εξαιτίας επισταμένων ανθρωπολογικών μελετών που έγιναν κατά τη διάρκεια του πολέμου και που είχε χρηματοδοτήσει η ίδια η ηγεσία του Γ' Ράιχ.

      Αυτά από πλευράς ιδεολογίας κλπ. Θα σημειώσω επίσης, πως εσφαλμένα ορισμένοι προσπαθούν να αποδείξουν μια "άρρηκτη σύνδεση" μεταξύ πολιτικής εφαρμογής και πολιτικής ιδεολογίας. Καλώς ή κακώς, το Γ' Ράιχ κινήθηκε στις βάσεις μιας ρεαλπολιτίκ και επιπροσθέτως έκανε πάμπολλα σφάλματα που εν τέλει βέβαια του κόστισαν. Συνεπώς, είναι τραγικό λάθος να θεωρούμε πως πρέπει να τις ακολουθήσει κάποιος τυφλά, άκριτα ή και να τις δικαιολογεί (συνήθως δε, οι περισσότεροι που το κάνουν, απλά δεν γνωρίζουν κι σε τελική ανάλυση ακολουθούν το πρότυπο του χολυγουντιανού ναζί).

      Διαγραφή
    10. Τέλος εις ότι αφορά την επιστήμη της ανθρωπολογίας και την επιρροή της.
      Γενικότερα, οι πρωτοπόροι ανθρωπολόγοι όπως ο Άικστεντ, ο Γκραντ και ο Γκύντερ, δεν είχαν αρκετά στοιχεία για να ομολογήσουν κάτι που σήμερα είναι πασιφανές (ή αν θες, μπορεί και να μην το τολμούσαν για ιδεοληπτικούς λόγους). Ότι δηλ, οι δολιχοκέφαλοι στην Ευρώπη, είναι επί της ουσίας φάσεις ενός ευρύτερου υπερ-συνόλου το οποίο εξεδήλωσε επιμέρους διαφοροποιήσεις που με τη σειρά τους δεν είχαν να κάνουν με αλλογενείς μίξεις, αλλά με την ίδια την έννοια της βιοποικιλότητας και προσαρμογής. Αυτός είναι και ο λόγος που υποτιμούσαν ή δεν αναγνώριζαν φαινότυπους που ανήκουν στο κρομανοειδές κι ατλαντικό φάσμα. Δεν είναι τυχαίο, πως οι μεταγενέστερες μελέτες τους στράφηκαν τελικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ούτε βέβαια, πως η αμέσως επόμενη "γενιά" ανθρωπολόγων (Λούντμαν, Κουν κλπ) διατράνωνε αυτή την παραδοχή.

      Διαγραφή
  12. Αυτός που έγραψε πως ο Ρόζεμπεργκ αναθεώρησε στον Μύθο του ΧΧ Αιώνος πως ο Ρόζεμπεργκ αναθεώρησε τα περί μεσογειακών είναι παντελώς άσχετος. Πότε έγινε αυτό; Η τελευταία έκδοση του έργου έγινε το 1943 (την διαθέτω) και είναι πανομοιότυπη με τις υπόλοιπες. Μήπως μετά θάνατον ή στον ύπνο σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα από όλα, δεν έγραψα πως άλλαξε το βιβλίο (κάτι που δεν γνωρίζω). Έγραψα πως αναθεώρησε -δημόσια- τις τοποθετήσεις του μετά από το πέρας ανθρωπολογικών ερευνών που έγιναν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Επαναλαμβάνω, στην Ελλάδα, όχι σε κάθε περίπτωση. Αν και δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή την ακριβή ημερομηνία των μελετών αυτών, συμφωνεί με το ότι η τελευταία έκδοση του έργου του ήταν το 1943, όπως γράφεις.
      Τώρα, το "πανομοιότυπο" που ισχυρίζεσαι, προϋποθέτει να διαθέτεις και τις παλαιότερες εκδόσεις. Αλλά και να τις έχεις συγκρίνει. Διότι είναι δεδομένο πως Ρόζενμπεργκ είχε αλλάξει το βιβλίο του ακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα που πραγματευόταν και δεχόταν επικρίσεις γι' αυτό.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά, αυτό δεν αλλάζει τίποτε είς ό,τι αφορά την ανομοιογένεια και την απουσία πνεύματος ομόνοιας ή φυλετικής αδελφοσύνης στην Ευρώπη.

      Οι Βόρεις Νορδικές/Νορδοκρομανοειδείς χώρες ουδέποτε είχαν σε εκτίμηση ή έστω ένιωθαν κάποια ταύτιση με τις αμιγώς Μεσογειακες περιοχές όπως η Νότιος Ιταλία(από Ρώμη και κάτω), η Σικελία, η Ελλάδα, Σαρδηνία ούτε καν δε με τις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης ή των Βαλκανίων(πλην Κροατίας), τις οποίες και πάντοτε μεταχειρίζοντο ως ξένο σώμα ή ως παρείσακτους.

      Και φυλετικά να το πάρούμε το ακριβώς αντίθετο του Μεσογειακού φαινότύπου είναι ο Νορδικός και σε χαρακτηριστικά χρωματικά αλλά κυρίως σε ψυχικά. Ιδεαλιστής ο ένας(Μεσογειακός), υλιστής ο άλλος(Νορδικός). Τέχνες ο ένας, βιομηχανία και υλισμό ο άλλος. Συναισθηματικές εξάρσεις ο ενας, απουσία συναισθημάτων ο άλλος.

      Ο Μεσογειακός πιο πολλά κοινά με τον Ιρανικό και τον Αραβικό φαινότύπο έχει και με λοιπούς συγγενείς του(Berid, Διναρομεσογειακό κλπ) παρά με τους Βορείους.

      Η Ευρώπη ουδέποτε υπήρξε ενωποιημένη σε κάποιον τομέα και ουδέποτε θα ύπάρξει.

      Διαγραφή
    3. Έτερον εκάτερον. Θα σημειώσω μόνο, πως το λεγόμενο "πρωσικό πνεύμα" που τόσος λόγος γίνεται καθώς παρουσιάζεται ως τυπικά γερμανικό, ΔΕΝ έχει βόρειες καταβολές (το επίθετο 'βόρειες' κυρίως από γεωγραφικής σκοπιάς). Όχι μόνο γιατί πρόκειται περί μεταφοράς από τον Ελληνορωμαϊκό κόσμο, για να μην παρεξηγούμαστε.
      Αλλά διότι η νοοτροπία του Ευρωπαϊκού "βορρά" είναι αυτή του πειρατή, όταν εκ περιτροπής κυριαρχούν τα πρωταρχικά του ένστικτα επί των αναπτυγμένων αισθήσεων. Διόλου τυχαία, την εισήγαγαν οι μισθοφόροι κατσικοκλέφτες Νορμανδοί του Γουλιέλμου στη Βρετανία. Και στη συνέχεια, τους περασμένους αιώνες επιβλήθηκε ραγδαία στη δυτική Ευρώπη και στη Γερμανία. Όπου τα "εκρωμαϊσμένα" κι "φιλελληνικά" πρότυπα (τόσο κλασσικιστικά, όσο και ρομαντικά) κατεστάλησαν όταν το συλλογικό πνεύμα πορεύτηκε προς τα λανθάνοντα ένστικτα του καιροσκόπου, υλιστή, επίβουλου εισβολέα κι όχι εκπολιτιστή.
      Το αποτέλεσμα του Β' ΠΠ ήταν ακόμα πιο καταλυτικό. Και ο Έβολα, αλλά και Σπέγκλερ το είχαν προσέξει και σε ένα βαθμό, προβλέψει.

      Διαγραφή
    4. Γίνεσαι πιο συγκεκριμμένος εάν θες;

      Διαγραφή
    5. Ολιστικά ιδωμένα, η κερδοσκοπία και ο ατομισμός που είναι οι πολιτιστικές και φιλοσοφικές βάσεις των "αξιών" του καπιταλισμού, παραμονεύουν σε κάθε ανθρώπινη έκφανση. Ενώ ο κοινοτισμός, που είναι αντίθετός τους, είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή κι αποτέλεσμα αναπτυγμένου πνευματικά πολιτισμού.
      Στο προκείμενο, οι περισσότερες "βόρειες" κοινωνίες ρέπουν προς αυτά τα υφέρποντα ένστικτα αποτελώντας τη θρυαλίδα που διασπά τις παραδοσιακές εθνικές κοινότητες και καταλήγει στα φιλελεύθερα καθεστώτα, με κύριο παράδειγμα το Βρετανικό που είναι το κατεξοχήν παράδειγμα "πειρατικής κοινωνίας". Το αντίθετό τους στη δυτική Ευρώπη, ήταν ένα ολοκληρωτικό κοινοτικό κράτος δηλ ένα "πρωσικό" κράτος (της εποχής του Φρεδερίκου του Μέγα). Όμως, οι βάσεις του κοινοτισμού και του ολοκληρωτισμού, πολύ απλά δεν έχουν τις ενστικτώδεις κατευθύνσεις που ακολουθούν οι βόρειες κοινωνίες. Αντιθέτως, η ιστορική τους πορεία έχει πολύ συγκεκριμένα ίχνη τόσο στον Ελληνορωμαϊκό κόσμο, όσο και στην αυτοκρατορική Ισπανία. Το πρωσικό υπόδειγμα, παρότι είναι γερμανικό, αποτελεί ξεκάθαρα ένα καθρέπτισμά τους.

      Διαγραφή
    6. Ναι, κατάλαβα τί λες και συμφωνώ απολθτως.

      Άλλωστε ο Νορδικός είναι εκ φύσεως ατομιστής, ενώ ο Βαλτικός ή Βαλτο-ΚΜ όχι.

      Ίσως αυτό να συνέβαλε και στην επικράτηση του Κομμουνισμού στην Βαλτική Ρωσία διότι ο Βαλτικός, όπως και ο Αλπικός, φαινότυπος έχουν έντονη την αίσθηση του κοινοτισμού, όπως και ο Κρομανοειδής(δίχως Νορδική επίδραση) για να λέμε την αλήθεια...

      Διαγραφή
    7. *απολύτως.

      Δηλαδή ο Κομμουνιστικός κοινοτισμός φώλιασε στον ήδη υπάρχοντα αγροτικό κοινοτισμό του χωριού στην Ρωσία.

      Διαγραφή
    8. Όταν ύπάρχουν σοβαρά και μορφωμένα άτομα και όχι γραικυλικά τρολλ ή γραικυλικά ορκ(π.χ. Χίμμλερ), τότε διεξάγεται γόνιμος διάλογος και βγαίνουν ωραία και χρήσιμα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    9. Όπως έγραψα, η νοοτροπία αυτή δεν έχει να κάνει με φαινοτύπους διότι όλοι οι άνθρωποι μπορεί να παρασυρθούν προς αυτή τη κατεύθυνση, διαφορετικά ο καπιταλισμός θα ήταν ένα τοπικά περιορισμένο καθεστώς.
      Κανένας αμιγής φαινοτυπικά πληθυσμός δεν ρέπει αυθαίρετα προς τον ατομισμό, είναι εξορισμού λάθος αυτό που γράφεις. Αλλά ακόμα κι έτσι, το Βρετανικό παράδειγμα επικρατεί σε μια κατά κύριο λόγο ατλαντική χώρα. Δηλ έχει να κάνει με μια "κατασταλλαγμένη" μίξη μεσογειακών, κρομανοειδών και νορδικών. Ενώ η γερμανική κοινωνία σήμερα, που προφανώς έχει "προσβληθεί" από αυτή την κατάσταση -και μάλιστα την "εξάγει"-, πρόκειται μια μεγάλη πλειοψηφία βραχυκέφαλων (της μεγάλης αλπικής πλειοψηφίας και της βαλτικής μειοψηφίας).

      Διαγραφή
    10. Σωστά αλλά επειδή είμαστε σε φυλετικό ιστολόγιο προσπαθώ να εξηγήσω και φυλετικά το θέμα που έχει μία βάση.

      Διαγραφή
  13. Αυτά που λες για τον Ρόζεμπεργκ, ότι αναθεώρησε κατά τη διάρκεια της κατοχής σχετικά με τους Έλληνες είναι κοινώς μπούρδες. Που το διάβασες; Δώσε μας την πηγή, ή από δικό του έργο ή αρθρο (έγραψε διάφορα) ή κάποιου άλλου σχετικού ιστορικού που το επιβεβαιώνει. Προφανώς δεν θα δώσεις, διότι δεν υπάρχει.
    Ασφαλώς ούτε και τον Μύθο έχει διαβάσει, διότι θα ήξερες πως το έργο έμεινε απαράλλαχτο, σε όλα του τα εδάφια, από την πρώτη έκδοση έως και την τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.