Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πολλοί "Μεσογειακοί" είναι στην πραγματικότητα Κρομανοειδείς

Η παρουσία του Κρομανοειδή φυλετικού τύπου έχει υποεκτιμηθεί από τους ανθρωπολόγους. Οι περισσότεροι συλλήβδην κατατάσσονται με τους "Μεσογειακούς", ενώ δεν είναι, ούτε σωματικά, ούτε ψυχικά τέτοιοι. Άλλοι τους κατέτασσαν με τους Αλπικούς, αλλά και πάλι οι διαφορές είναι αρκετές.


Ο Κρομανοειδής τύπος είναι ξεχωριστός, με ευδιάκριτη παρουσία και διασκορπισμένος σε όλον τον Ευρωπαϊκό χώρο, συχνά σε μίξεις. Η παρουσιάστρια της φωτογραφίας ενώ οι πρωτοασχουλούμενοι με τα φυλετικά θα έλεγαν πως είναι "Μεσογειακή", επειδή είναι μελαχρινή, ωστόσο, κανένα από...
τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν είναι Μεσογειακό, ούτε η περιοχή των ματιών, ούτε η μύτη, ούτε το πλάτος του προσώπου, ούτε το σαγόνι. Στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα Μεσογειακό, αλλά είναι μόνο Κρομανοειδής. Ακόμα και το παρακάτω προφίλ δεν έχει τίποτα το Μεσογειακό, πλην δολιχοκεφαλίας, που όμως έχουν και οι Κρομανοειδείς.




Διαβάζοντας και την αντίστοιχη ανάρτηση για το μπέρδεμα του Μεσογειακού με τον Αλπικό τύπο και μελετώντας φωτογραφίες Μεσογειακών, προκύπτει η διαπίστωση ότι οι Μεσογειακοί είναι πολύ λιγότεροι από ότι νομίζουν πολλοί. Το ίδιο λάθος παρατηρείται και στην Ισπανία, η οποία λογίζεται ως "καθαρά" Μεσογειακή φυλετικά χώρα, ενώ στην πραγματικότητα οι Κρομανοειδείς και οι Αλπικοί είναι πάρα πολλοί. Η παρακάτω Ισπανίδα ηθοποιός θα λογίζονταν ως "Μεσογειακή", ενώ στην πραγματικότητα είναι Κρομανοειδής.


Όποιος κατανοήσει ότι οι φωτογραφίες σε αυτήν την ανάρτηση δεν έχουν τίποτα το Μεσογειακό, θα καταλάβει γιατί σε χώρες δήθεν "Μεσογειακές" η συμπεριφορά των κατοίκων δεν είναι και τόσο αυτή του Μεσογειακού φυλετικού τύπου.

7 σχόλια:

  1. Ω Θεοί!!! Μόλις αντιλήφθηκα ότι είμαι όντως Κρομανοειδής/Μεσογειακός! Καλό είναι αυτό ή κακό; Μάλλον έτσι ''είναι''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι απολύτως μόνον τρεις τύποι στον Ευρωπαϊκό χώρο είναι εν δυνάμει ικανοί είτε να παράγουν είτε να συντηρήσουν οιοδήποτε είδος πολιτισμού και αυτοί φυσικά είναι οι Μεσογειακός-Διναρικός-Νορδικός. Για τον παραγκωνισμένο Διναρικό, θα πρέπει νομίζω να σταματήσουμε να κοιτάμε απλώς βραχυκέφαλες μογγολοειδείς χώρες των βαλκανίων λάθος κατηγοριοποιημένες ως "διναρικές" (απλά γιατί είναι σχεδόν ο μόνος ευρωπαϊκός τύπος μέσα) και να δούμε λίγο τους κλασσικούς μουσικούς της Ιταλίας και της Γερμανίας, Paganini, Vivaldi, Chopin, Mozart, Haydn, Liszt, Verdi όλες σχεδόν καθαρά χαρακτηριστικές διναρικές φυσιογνωμίες για να μην πούμε ότι το αρχέτυπο του κλασσικού μουσικού είναι ο Διναρικός τύπος (αν και ομολογουμένως δεν λείπουν και αλπικοί τύποι).

    Ο Κρο-Μανοειδής όλο "ντάμπα-ντούμπα", ντόπα-κρεατίνη-πρωτεΐνη, γυμναστήριο και διανοητικό/πνευματικό επίπεδο το ακριβώς αντίστροφο της απ'τη φύση του σωματικής διάπλασης, ομοιάζει μάλιστα (όπως και φυσικώς) με τον αλπικό τύπο όσων αφορά τη πνευματική του απάθεια πλην ελαχιστότατων λαμπρών εξαιρέσεων, παρότι συνήθως δεν είναι κακοί. Πέραν απο άτομα ικανά να φέρουν εις πέρας καθαρά και μόνο σωματικές διεργασίες δεν είναι χρήσιμοι πουθενά αλλού μάλλον, είναι τύπος που αξίζει να άρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειμαι δολιχοκέφαλος, καστανά προς μαυρα μαλλιά και καστανά μάτια μικρά αμυγδαλωτά τα οποία έχουν βλεφαροπτωση τύπου αλπικού, ίσια τριχα, η μύτη είναι πολύ ελαφρώς δυναρική, πάνω απο φρίδια έχω εξογκωμα, τα αυτιά μου ειναι κολλητά και ο λοβός το ίδιο, τα χείλια μου ειναι κανονικά, ούτε μικρά ούτε σαρκώδη με την μόνη διαφορά ότι το κάτω μέρος είναι λίγο πιο σαρκώδης απο το πάνω μέρος, το μετωπο μου ειναι σε ευφεία και κάνει μια πολύ μικρή κλίση στο πάνω μέρος, δεν έχω γωνίες στο πρόσωπο,μεσοπροσωπία, είμαι 27 χρονών και στο προσωπό δεν έχω αποκτήσει ακόμα μούσι έχω λίγη τριχοφυια το ίδιο και στο σώμα, αλλά έχω έντονη τριχοφυια στα πόδια, έχω λευκό δέρμα και μεσαίο ανάστημα....Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσε ο διαχειριστής να με βοηθήσει σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκω?γιατι εχώ μπερδευτεί, είμαι ανάμεσα σε Μεσογειακό-Αλπικό η Μεσογειακό-Κρομανοειδεί...ευχαριστώ εκ των προτέρων, Πάνος Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την περιγραφή σου, οι τύποι που θα μπορούσαν να είναι παρόντες είναι αυτοί που αναφέρεις, Κρομανοειδής, Αλπικός, Μεσογειακός.

      Ωστόσο, χωρίς φωτογραφία είναι δύσκολο να βγει επαρκές συμπέρασμα. Αν επιθυμείς δώσε ένα link με φωτογραφία, ή έστω κάποιον που θεωρείς ότι του μοιάζεις.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. μπορώ να κάνω link με τις φωτογραφίες? η έχεις κάποιο e-mail να σου στείλω εκει?

      Διαγραφή
    3. Δες το e-mail δεξιά κατω στη σελίδα, εκεί που λέει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

      Διαγραφή
    4. σου εστειλα στο e-mail...αναμένω απάντηση!

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.