Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο Παύλος Μελάς σαν σήμερα περνά στο πάνθεον των ηρώων του Ελληνισμού - Σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

Ο Παύλος Μελάς (1870-1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του Ελληνικού στρατού και μετέπειτα ήρωας του Μακεδονικού αγώνα. Γεννήθηκε στη Μασσαλία από Έλληνες γονείς, με καταγωγή από την Ήπειρο. Ήταν γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Σχολή Ευελπίδων από όπου αποφοιτά ως ανθυπολοχαγός πυροβολικού. Μετά τον ατυχή πόλεμο του 1897, εντάσσεται στο Μακεδονικό κομιτάτο που ιδρύεται για να αντισταθεί στην επιθετικότητα των Βουλγάρων στην Μακεδονία, που τότε ανήκε στην παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Περνά κρυφά τα σύνορα, ωστόσο σύντομα ανακαλείται από την κυβέρνηση.

Ο Παύλος Μελάς δεν το βάζει κάτω. Αποφασίζει να ξαναπεράσει μόνος του τα σύνορα ασχέτως του τι λέει η ελλαδική κυβέρνηση, η οποία τελικά μπροστά στην αποφασιστικότητά του αποφασίζει να τον βοηθήσει ως ένα βαθμό. Ο Παύλος Μελάς, με το ψευδώνυμο Μίκης Ζέζας περνά για δεύτερη φορά τα σύνορα με ένοπλο σώμα 35 ανδρών που το αποτελούσαν Μακεδόνες, Μανιάτες και Κρητικοί. Αναλαμβάνει αρχηγός του Μακεδονικού αγώνα και αντιμετωπίζει τους Βουλγάρους κομιτατζήδες που έσπερναν τον τρόμο στον Ελληνικό πληθυσμό. Ο ερχομός του αναπτερώνει το ηθικό των Ελλήνων της Μακεδονίας και περισσότεροι εντάσσονται στον ένοπλο αγώνα. Οι Βουλγαρικές συμμορίες αρχίζουν να φθίνουν και να εξοντώνονται. Τελικά ο Παύλος Μελάς πέφτει νεκρός από ένα τουρκικό απόσπασμα που τους περικύκλωσε, μετά από προδοσία των Βουλγάρων.

Γύρω από το πτώμα του διεξήχθη ολόκληρο διπλωματικό επεισόδιο, καθώς δεν έπρεπε να φανεί ότι ο νεκρός ήταν αξιωματικός του Ελληνικού στρατού, αλλά κάποιος ανώνυμος. Οι συμπολεμιστές μετά από διάφορα γεγονότα, έκοψαν το κεφάλι του και το απομάκρυναν. Στην Αθήνα μαθεύτηκε ο θάνατος του Παύλου Μελά και προκάλεσε τον θαυμασμό και τη συγκίνηση όλου του Ελληνισμού. Η γενναιότητα και η αυταπάρνηση του νεαρού έγιναν πρότυπα και ο Παύλος Μελάς έγινε ήρωας του Μακεδονικού αγώνα. Ενέπνευσε κι άλλους να απομακρύνουν τους Βουλγάρους και να προετοιμάσουν το έδαφος για την προσάρτηση της Μακεδονίας, αφού ο σημαντικότερος κίνδυνος τότε δεν ήταν οι παραπαίοντες Τούρκοι, αλλά οι Βούλγαροι.

Ο Παύλος Μελάς ανήκει στον...
Μεσογειακό φυλετικό τύπο με ίσια μύτη, ανοιχτά μάτια, είναι μελαχρινός, δολιχοκέφαλος, με τάση μεσοπροσωπίας. Οι Μεσογειακοί Έλληνες σήμερα είναι συνήθως ευκατάστατοι και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούν για να αγωνιστούν για το Έθνος, όπως ο έκανε ο Παύλος Μελάς που άφησε πίσω τα πλούτη και την ήσυχη ζωή και έμεινε στην ιστορία σαν ήρωας. Οι Μεσογειακοί Έλληνες έχουν όλη τη φυλετική προδιάθεση να γίνουν άριστοι αγωνιστές του Έθνους. Αν διασκεδάζουν και χαριεντίζονται θα ζήσουν μια εφήμερη ζωή και θα εξαφανιστεί καθε ίχνος τους με τον θάνατό τους. Αντιθέτως αν αγωνιστούν για το Έθνος, ίσως να γίνουν ήρωες και να χαράξουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας.

Μερικές φωτογραφίες του Παύλου Μελά:




Ο Ίων Δραγούμης ως εθνικιστής είχε κατανοήσει την διαιώνιση της ζωής μέσω του ηρωικού θανάτου:

“Όλα έμεναν άκαρπα χωρίς τον Ήρωα. Χρειάσθηκε ο θάνατος ενός παλικαριού για να δώσει πνοή στις πρώτες εκείνες ενέργειες και σ’ όλα τα σχέδια. Τα λόγια των Ελλήνων έμεναν λόγια ώσπου να έλθει ο θάνατος να τα ζωντανέψει. Ο Θάνατος δεν είναι λόγια, είναι αλήθεια. Ο Θάνατος είναι ζωή.”  


Ίων Δραγούμης – “Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα”

9 σχόλια:

  1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ14 Οκτωβρίου 2013 στις 6:42 μ.μ.

    Ενδιαφερον θα ειχε μια φυλετικη αναλυση του Γκοτσε Ντελτσεφ ,καθως και ενος πολυ μεγαλου τμηματος του σημερινου Βουλγαρικου πληθυσμου που ειναι εντονα Μεσογειακο,ως εσλαυισμενοι απογονοι των αρχαιων Θρακων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ14 Οκτωβρίου 2013 στις 6:44 μ.μ.

      εκσλαυισμενοι*

      Διαγραφή
    2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ14 Οκτωβρίου 2013 στις 7:40 μ.μ.

      Εχω το τσαπατσουλικο βιβλιο του Δημοπουλου,με τον αστειο αντινορδισμο του,οπου κατονομαζει τον σημερινο Βουλγαρικο πληθυσμο ως τον μονο συγγενη γειτονα ως προς τον Ελληνικο(σιγουρα παντως δεν υπαρχει αλλος).Η διατυπωση αυτη του Δημοπουλου ειναι υπερβολικη,ωστοσο οντως ενα πολυ μεγαλο τμημα του σημερινου πληθυσμου της γειτονικης χωρας ειναι εντονα Μεσογειακο.

      Διαγραφή
    3. Οἱ Βούλγαροι ἐκτὸς ἀπὸ τὴν Μεσογειακὴ συμμετοχὴ, ἔχουν ἀρκετοὺς διναρικοὺς ἀλλὰ καὶ ἐκτεταμἐνη μογγολικὴ μεῖξι. Παρὰ ταῦτα, πράγματι, εἶναι οἱ γενετικῶς συγγενέστεροι γείτονες μαζὶ μὲ τοὺς Τούρκους των παραλίων, ἰδίως τῆς εὐρύτερης περιοχῆς Σμύρνης. Γενικῶς, ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες, ἔχουμε μόνον ἕνα ἐξάδελφο λαὸ, τοὺς Ἰταλούς, μὲ τοὺς ὁποίους εἶθε στὸ μέλλον νὰ δημιουργήσουμε μία κοινὴ Ἀριομεσογειακὴ αὐτοκρατορία.

      Διαγραφή
  2. Άσχετο με το θέμα: Υπόθεσις: όλοι οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου ήταν ως επί το πλείστον Διναρικοί.

    Άρα το ότι η Διναρική φυλή δεν έχει ροπή προς τη φιλοσοφία ακυρώνεται εξ ορισμού, μπορεί κάτοικοι βαλκανικών και όχι μόνο κρατών με μικρά ή μεγάλα ποσοστά Διναρικών ή πολλές ηγετικές και μη φυσιογνωμίες του Ρωμαϊκού Κόσμου (σε αντίθεση με ακόμα περισσότερες που ΕΙΧΑΝ ροπή προς τη φιλοσοφία, όπως ο ιστορικός Τάκιτος) να μην παρουσιάζουν αυτή την ροπή προς τη φιλοσοφία. Αυτό δεν δηλώνει ότι η Διναρική φυλή ύπο προϋποθέσεις δεν είναι φορέας υψηλής φιλοσοφίας μάλιστα.

    Ηράκλειτος: http://www.stenudd.com/greekphilosophers/images/heraclitus.jpg
    Δημόκριτος: http://s.fixquotes.com/files/author/democritus_vkeB6.jpg
    Πλάτων: http://media.web.britannica.com/eb-media/88/149188-004-E9F3D5B9.jpg
    (μάλιστα υπάρχει και προτομή του Πλάτωνα με κυρτή μύτη αναπλασμένη προσφάτως και προστεθειμένη στο σημείο που είχε "σπάσει" η κανονική μύτη του αγάλματος που ως φαίνεται πάλι κυρτή ήταν, αλλά αδυνατώ να βρώ φωτογραφία)
    Αριστοτέλης: http://www.utm.edu/research/iep-wp/wp-content/media//aristotle1.jpg

    και άλλοι τόσοι...

    Ο μεγαλύτερος τραγωδός μάλιστα της ιστορίας, ο Ευριπίδης, ήταν και αυτός Διναρικός.

    Ζούμε σε έναν κόσμο έντονα Διναρικό. Πρωτίστως μεσογειακό, αλλά και σε δεύτερη μοίρα Διναρικό. Ίσως η ΡΟΠΗ της διναρικής φυλής προς τη φιλοσοφία οφείλεται στην κυνική πολλές φορές της φύση και εσωστραφή-μη δεκτικό χαρακτήρα, χωρίς να αναιρείται ο βασικός συναισθηματισμός όπου χρειάζεται και όχι μόνο, ως κοινός υποτίθεται (π.χ. ξέσπασματα Ηράκλειτου σε κλάματα για διαφόρους λόγους), και ίσως και να αποτελεί και κινητήρια δύναμη προς φιλοσοφία. Ουκ ολίγα τα σύγχρονα παραδείγματα ανορθόδοξων και εσωστραφών φιλοσοφούντων επιστημόνων εντονότατα Διναρικών όπως ο Τέσλα, και με ευαισθησία με τη καλή έννοια, χωρίς να υποδηλώνεται ευάλωτος απαραίτητα χαρακτήρας! Ο Γεώργιος Όργουελς, ουτοπικός συγγραφέας, πράγμα που μπορεί να δηλώνει και συνειδητότητα, που ως φαίνεται δυστυχώς βγήκε σωστός θα μπορούσε να είναι κατευθείαν απ'τα βουνά της Πίνδου και της Ηπείρου. Ίσως ταυτόχρονα πρέπει να ανασκευάστει και η υπόθεση περί ολίγων μόνο Διναρικών στην Ελληνική Αρχαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Διναρικοί δεν έχουν ροπή προς την έντονη και βαθειά πνευματική αναζήτηση και σπανίως γίνονται σπουδαίοι επιστήμονες. Στην αρχαία Ελλάδα και περισσότερο στη Ρώμη φαίνεται να υπήρχε σεβαστός αριθμός Διναρικών.

      Ο Ηράκλειτος είναι Μεσογειακός, ο Πλάτων Αλπικός-Μεσογειακός, o Τακιτος δολιχοκέφαλος Μεσογειακός, ο Δημόκριτος δολιχοκέφαλος και κυρίως Μεσογειακός. Ο Αριστοτέλης απεικονίζεται δολιχοκέφαλος αλλά έχει αρκετή Διναρική επίδραση.

      Ο Ευρυπίδης είναι πράγματι Διναρικός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο μεγαλύτερος τραγωδός! Σύμφωνα με τον διαπρεπη Νίτσε, ο Ευρυπίδης οδήγησε στην απαξίωση και διαστρέβλωση της τραγωδίας, αλλά αυτό είναι ολόκληρο θέμα προς ανάλυση...

      Η Διναρικότητα δεν εντοπίζεται μόνο από τη μύτη, αλλά από το σύνολο των χαρακτηριστικών του προσώπου. Ελάχιστα κυρτή μύτη στην άκρη εμφανίζουν αρκετοί δολιχοκέφαλοι Μεσογειακοί και Νορδικοί, χωρίς να είναι και Διναρικοί. Βασικά χαρακτηριστικό των Διναρικών είναι η βραχυκεφαλία, το σκληρό πηγούνι, χείλη συνήθως λεπτά, συχνά κλίση του μετώπου και "σκληρό" βλέμμα. Παράδειγμα Ρωμαίου Διναρικού ο Κάτων ο πρεσβύτερος.

      Διναρικοί υπάρχουν σε όλα τα Βαλκάνια και πράγματι βρίσκονται γύρω μας αρκετοί.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Καταρχάς ο Πλάτων είναι αδύνατον να είναι Μεσογειακός. Το προσωνύμιο "Πλάτων" εν προκειμένω θυμίσου ότι είναι λόγο του λίγο περισσότερο ιδιόμορφου χαρακτηριστικού του, παραταύτα Διναρικού χαρακτηριστικού, όπου το άνω μέρος του κεφαλιού και του κούτελου είναι πλατύτερο απ'το κάτω, όπως και απεικονίζεται πολλές φορές, πράγμα αντίθετο του μεσογειακού χαρακτήρα όσων αφορά την κατατομή. Ο Πυθαγόρας και ο Περικλής είναι μεσογειακοί, όχι ο Πλάτων. Προφανώς απεικονίζουν Διναρικούς ή έντονα Διναρικοποιημένους τύπους της Ανατολικής Μεσογείου και του Ελλαδικού χώρου οι προτομές, με μίξη εδώ και κει Αλπικού και περισσότερο ίσως μεσογειακού, αλλά με κυρίαρχη σε σχέση με κλασσικούς τύπους μεσογειακών καθαρότητα. Τα άγαλματα που αντιστοιχούν στους Απόλλωνα, Ερμή, και πλείστα εξ όσων παρατίθενται στον ακόλουθο σύνδεσμο απεικονίζουν τον κλασσικό μεσογειακό τύπο: http://www.tuttartpitturasculturapoesiamusica.com/2011/10/ancient-greek-sculpture.html Κατά τη γνώμη σου ο Νίκολα Τέσλα και ο Τζορτζ Όργουελς, που παρέθεσα που ανοίκουν φαινοτυπικά; Ο Διναρικός δεν είναι απαραίτητα βραχυκέφαλος, μπορεί και μεσοκέφαλος. Εδώ στα αγάλματα δεν συναντάται η συνέχεια μετώπου και μύτης (ίσιας), χαρακτηριστικό του Μεσογειακού τύπου, σε κανένα παράδειγμα, αντίθετα είναι έντονα προεξέχουσα και κυρτή με "προεξοχή στο πάνω μέρος" και βύθιση στη περιοχή ανάμεσα στα φρύδια, ενώ τα η περιοχή που εντοπίζονται τα βλέφαρα προεξέχει και το κούτελο είναι ολίγον κυρτό. Ο Πλάτων φέρει κάποια μορφή βραχυκεφαλίας και άλλοι υποβραχυκεφαλίας, και αν μη τι άλλο ποτέ δεν είναι δολιχοκέφαλοι ακόμα και προς το μακρύ να είναι το κεφάλι δεν παρουσιάζει την τυπική έντονη οφθαλμοφανή κρανιακή προεξοχή του Μεσογειακού-Ατλαντικού-Νορδικού εως το σημείο αρκετά "πίσω" απ'το σβέρκο όπου ο λαιμός έχει μάλιστα στο αρχικό σημείο της προεξοχής κλίση προς τα μέσα. Ο Διναρικός δεν έχει απαραίτητα προεξέχων πηγούνι σε υπερβολικό βαθμό. Αυτό είναι στοιχείο και του Κρομανοειδούς. Στον Τέσλα παραδείγματος χάριν που εμφανίζει έντονη διναρικότητα περιγράφεται πως το πηγούνι του είναι σε ένα μέσο σημείο. Απλώς στο κάτω μέρος δημιουργείται η εντύπωση "τριγωνικού" σχήματος. Τώρα αν αλβανοί παρουσιάζουν τα περισσότερα απ'τα γνωρίσματα που ανέφερες εδώ και κει και σε διαφορετικά ποσοστά (όπως προεξέχουσα κάτω γνάθος και μάλιστα όχι μόνο πηγούνι ή και το αντίθετο, "ρουφηγμένο" πηγούνι και γνάθος), συνέχεια λαιμού-πίσω μέρους της κεφαλής, και θεωρούνται μέρος της Διναρικής φυλής και μάλιστα απ'ότι συνηθίζεται να λέγεται όποιος δεν φέρει αυτά τα γνωρίσματα παρεκλίνει του Διναρικού, τότε είναι οι μόνοι Διναρικοί ή απλά δεν είναι Διναρικοί και είναι άλλο πράγμα διότι σχεδόν ουδείς στην Ευρώπη ολόκληρη παρουσιάζει χαρακτηριστικά όπως επίπεδο κεφάλι μπρος και πίσως εκτός απ'όπου υπάρχει... αρμενοειδής και μογγολική μίξη. Όλοι οι Διναρικοί Βλάχοι, Σαρακατσάνοι, Ιταλοί, Σέρβοι, Θράκες, Αυστριακοί, Ηπειρώτες κλπ κλπ κλπ τις περισσότερες φορές δεν παρουσιάζουν βραχυκεφαλία που αγγίζει το κεφαλικό δείκτη του 90-92 μεγαλύτερο των Μογγόλων(!!!) όπως λέει και στο "Βουνό των Γιγάντων" ο Κουν για τους Αλβανούς.. Μόνο οι Μογγόλοι και οι Προσωασιάτες παρουσιάζουν τέτοια γνωρίσματα αποκλειστικά και όποιος έχει τέτοια επιρροή ή ο φαινότυπος τους παράγεται απ'τους ως άνω δύο, και οι Αλβανοί, στο κόσμο ολόκληρο, άντε και μερικώς ο "Ιρανο-Αφγανικός τύπος" και κάποιοι παρεμφερείς περιορισμένη Κουρδικοί τύποι.

      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/N.Tesla.JPG
      http://www.gamnesia.com/images/uploads/396932_10151037557357022_115491826_n.jpg

      http://marchofthetitans.com/earlson/hfk/reoehchap8_files/218a.jpg

      (δε κάνω παράθεση του ως άνω ψευδοεπισημονικού site γνωστού υποστήμονος, αλλά παραθέτω την εικόνα της υπαρκτής προτομής του Πλάτωνα)

      Διαγραφή
    3. Ο Πλάτων ονομάζονταν κανονικά Αριστοκλής και το "Πλάτων" ήταν παρατσούκλι επειδή είχε μεγάλες πλάτες, δείγμα Αλπικής σωματοδομής. Από την πιο γνωστή προτομή του, το πρόσωπό του είναι πλατύ, αλλά έχει και εμφανή Μεσογειακά χαρακτηριστικά, συνεπώς είναι Αλπικός-Μεσογειακός.

      Ο Τέσλα είναι Διναρικός, από τις σπάνιες περιπτώσεις που ανεδείχθη σπουδαίος επιστήμονας από αυτή τη φυλή. Ο Όργουελ έχει και Ατλαντοειδή επίδραση.

      Ως προς τα χαρακτηριστικά του Διναρικού τύπου, πράγματι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν όλα ταυτοχρόνως αυτά που ανέφερα. Διναρικοί υπάρχουν και μεσοκέφαλοι, αν και μικρότερος κεφαλικός δείκτης αυξάνει την πιθανότητα εξωδιναρικής επίδρασης. Φαίνεται ότι ο Διναρικός τύπος δεν έχει σχηματοποιηθεί πλήρως και εμφανίζει αρκετή φαινοτυπική ποικιλία. Την ποικιλομορφία των Διναρικών μπορεί να τη διαπιστώσει κανείς εξετάζοντας του λαούς των δυτικών Βαλκανιων. Ο Coon στο βιβλίο του εξέτασε μόνο μια μικρή περιοχή στη Βόρεια Αλβανία με μεγάλη συγκέντρωση ιδιαίτερα βραχυκέφαλων Διναρικών. Παράδειγμα Διναρικού αρχαίου Έλληνα ο Αρίστιππος.

      Στους Μεσογειακούς δεν είναι απαραίτητο να ξεκινά η μύτη τους από το μέτωπο, συχνά υπάρχει βύθιση. Σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν εμφανίζεται ένα μόνο χαρακτηριστικό στο πρόσωπο που να υποδηλώνει ξένη επίδραση, αλλά πάντοτε περισσότερα από ένα.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αν η κατατομή του Πλάτωνα που παρέθεσα τελευταία είναι αληθινή (φαίνεται εγγύτητα ως προς την ομοιότητα των περισσότερων
      καμία προτομή δεν φανερώνει τα λεπτάφυή χαρακτηριστικά της Μεσογειακής φυλής. Αλπικός είναι ο Σωκράτης αναμφιβόλως, παρότι είναι έντονα αλπικός, παρουσιάζει το σύνολο των κλασσικών χαρακτηριστικών ενός αλπικού. Δεν είναι στρογγυλοκέφαλος ο Πλάτων και με στρογγυλά χαρακτηριστικά προσώπου και γαλλική μύτη εφόσον υποτίθεται είναι έντονα αλπικός!, και ειδικά το τελευταίο χαρακτηριστικό έχει σημαντική κληρονομική ισχύ απ'όσο διακρίνω απο κοντινά μου παραδείγματα και απ'το πληθυσμό. Τώρα ισχύει αυτό ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι ο Πλάτων υποτίθεται ότι παρουσιάζει έντονα αλπικά χαρακτηριστικά, παρουσιάζει κάποια μεν, και σε έντονο βαθμό εδώ και κει αλλά έχει κληρονομήσει απο κάπου "διναρικότατη" μύτη, πολύ δύσκολο από τυχαίο μεσογειακό παράγοντα με τυγχάνουσα "ρωμαΐζουσα" μύτη! Λοιπόν πολλά απ'αυτά τα στοιχεία σε σημαντικό βαθμό δεν διαφαίνονται στις προτομές του Πλάτωνα κατα τη γνώμη μου, και ειδικά αν συγκρίνουμε τις προτομές των δύο για να έχουμε ένα κάποιο συγκριτικό μέτρο. Τώρα πάνω σ'αυτό έρχεται και το επιπρόσθετο γεγονός ότι το προφίλ του Πλάτωνος (και ειδικά στις φωτογραφίες που παρέθεσα τελευταία) εμφανίζει μια κάπια βραχυκεφαλία και έντονα μάλιστα κυρτή και προεξέχουσα μύτη όπως είπε, ενώ ουδέποτε έχω συναντήσει βραχυκέφαλο ή υπο-βραχυκέφαλο Μεσογειακό στη ζωή μου, και πράγματι είναι σχεδόν πάντα μεσοκέφαλοι-δολιχοκέφαλοι ως φαίνεται, άρα εξ ορισμού ο συνδυασμός Μεσογειακός-Αλπικός είναι αδύνατον να εξηγήσει, μπορεί να υπάρχει μεσογειακή επίδραση, αλλά όχι ως φαίνεται σε αυτό το βαθμό. Οι αλπικοί μπορεί να είναι και μεσοκέφαλοι επίσης να σημειώσουμε, ή έστω να έχουν κάποια τάση. Ενώ ας πούμε για τον Περικλή είναι πολύ δύσκολο να τεθεί αμφιβολία για τη μεσογειακότητα του, άντε και με μια πρόσμιξη μικρή αλπικού στοιχείου και αν. Είναι αδύνατον ο φυλετικός παράγων που διαφαίνεται στο πρόσωπο στο οποίο αντιστοιχεί η κατατομή του δολιχοκέφαλου Περικλέους (αν και σπουδαίος ρήτορας και όχι μόνο, όχι τόσο σημαντικός άντρας όπως τον παρουσιάζουν θα έλεγα, τουναντίον μάλιστα σε κάποια πράγματα) να αντικατοπτρίζει ισχυρό μέρος της φυλετικής σύστασης του Πλάτωνος συγκεκριμένα, αντίθετα ο συνδυασμός Διναρικός-Αλπικός και λίγο μεσογειακός την εξηγεί ορθώς. Αν δεν υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά κάποιου τύπου όπως προανέφερες πολύ ορθά, τότε μόνο πολλοί συγκεκριμένοι συνδυασμοί εξ ορισμού δύνανται να εξηγήσουν το αποτέλεσμα έκαστης περίπτωσης.

      http://2.bp.blogspot.com/-0kdqMkRswg0/TcUXkioCfzI/AAAAAAAAADI/Nxl2hR9Ashs/s1600/Plato125.jpg

      http://marchofthetitans.com/earlson/hfk/reoehchap8_files/218a.jpg

      Ο Τέσλα τώρα είναι και ολίγον κρομανοειδής και σε ακόμα μικρότερο βαθμό, αν ισχύει πράγματι αυτό, ατλαντοειδής. Τα δε παραδείγματα του Κουν στη Βόρεια Αλβανία, τα πλείστα εξ αυτών δεν έχουν προηγούμενο στην Ευρώπη, καμία άλλη χώρα δεν έχει τον συνδυασμό αυτών των χαρακτηριστικών στην Ευρώπη, καμία χώρα δεν χαρακτηρίζεται από γηγενείς κατοίκους, όχι απλά με βραχυκεφαλία, που είναι υπαρκτή στην Ευρώπη, αλλά και με "επίπεδο κεφάλι". Μάλιστα αναφέρει ότι μετρικά είναι το ίδιο με πολλούς Σύριους και Αρμένιους σε άλλο κεφάλαι του επ'ονόματι, "Near Eastern Brachycephals, Syria, Armenia and the Caucasus". Τι σχέση μπορεί να έχει ποτέ με αυτές τις χώρες και τις φυσιογνωμίες τις συγκεκριμένες εκεί που εμφανίζονται απ'όλο το πλανήτη μαζί στον μέγιστο βαθμό ένας Σέρβος, ή Κροάτης, η Ηπειρώτης ή Αυστριακός π.χ.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.