Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Φυλετικές διαφορές στην έκφραση των συναισθημάτων

Κάθε φυλή διαθέτει τα δικά της σωματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά. Είναι αναμενόμενο η έκφραση των συναισθημάτων να είναι διαφορετική σε κάθε φυλή. Ο ψυχισμός είναι πολύ σημαντικός για το πώς και πότε εκφράζονται τα συναισθήματα. Άλλες νοοτροπίες δημιουργούν άλλα συναισθήματα. Επίσης, η μορφολογία του προσώπου και των μυών του είναι πολύ σημαντικές ως προς την εμφάνιση που θα έχει η εκφραση των συναισθημάτων.

Σε αρκετά πανεπιστήμια γίνεται έρευνα σχετικά με την έκφραση των συναισθημάτων στον άνθρωπο, σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Η διπλανή εικόνα παρουσιάζει τις διαφορές στην έκφραση των ίδιων συναισθημάτων σε έναν Ευρωπαίο και έναν Ασιάτη. Οι διαφορές είναι έκδηλες.

Βέβαια μη νομίσετε ότι γίνεται φυλετική έρευνα. Οι "επιστήμονες" που κάνουν τις έρευνες κάνουν λόγο για "πολιτιστικές" διαφορές στην έκφραση των συναισθημάτων και όχι για φυλετικές. Και η εύλογη απορία είναι γιατί δεν βάζουν έναν φυλετικά π.χ. Μεσογειακό που ζει αιώνες στην Ασία και είναι σύμφωνα με αυτούς "πολιτισμικά ασιάτης" και να τον συγκρίνουν με έναν Μεσογειακό της Ευρώπης για να δούμε τις "πολιτισμικές" διαφορές; Το προφανές είναι ότι οι δυο "πολιτισμικά" διαφορετικοί Μεσογειακοί θα είχαν την ίδια έκφραση συναισθημάτων και θα γίνονταν πασιφανές ότι οι διαφορές είναι φυλετικές και όχι "πολιτισμικές".

Οι διαφορετικές φυλές, εκτός από διαφορετική έκφραση συναισθημάτων έχουν και διαφορετική αντίληψη για τα συναισθήματα που εκφράζουν οι άλλοι. Δηλαδή, με βάση το παράδειγμά μας, ένας Ευρωπαίος δύσκολα διακρίνει αν ένας ασιάτης εκφράζει αηδία ή πόνο, ενώ αντιθέτως το αναγνωρίζει εύκολα σε έναν ομόφυλό του.

Το συμπερασμα όλων των παραπάνω είναι ότι οι ανθρώπινες φυλές, διαφέροντας σωματικά και ψυχικά, διαφέρουν σημαντικά και ως προς την αντίληψη και την έκφραση των συναισθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.