Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μετακινήσεις φυλών και αλυτρωτισμός

Οι μετακινήσεις φυλών κατά τη διάρκεια της ιστορίας είναι κάτι σύνηθες και αναπόφευκτα οδηγούν σε φυλετικές συγκρούσεις. Οι επεκτατικές βλέψεις οφείλονται στην επιθυμία απόκτησης εδαφών για την ισχυροποίηση των κρατών μέσω οικονομικής, γεωπολιτικής και πληθυσμιακής ενδυνάμωσης.

Η κατάκτηση εδαφών και οι συνδεόμενοι πόλεμοι είναι αναμενόμενοι και φυσικό επακόλουθο της διαδικασίας φυλετικής επέκτασης μίας φυλής έναντι άλλης, όποια μορφή και αν λάβει επιφανειακά αυτή η διαμάχη.

Το αίσθημα της σύνδεσης του αίματος με τη γη είναι πολύ ισχυρό. Ο συνδυασμός αίματος και γης αποτελεί το περιεχόμενο της πατρίδας. Η έννοια της πατρίδας αποτελεί διαχρονικό βίωμα. Όταν στα εδάφη μιας φυλής εισέρχονται αλλόφυλοι, πάντοτε θεωρούνται παρείσακτοι και επιθυμία είναι η άμεση εκδίωξη. Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό. Οι αλλόφυλοι ενίοτε αναδεικνύονται νικητές και εγκαθίστανται στα κατεκτημένα εδάφη εκδιώκοντας τους γηγενείς. Όταν ξένοι στρατοί εκδιώκουν πληθυσμούς, εκείνοι θέλουν να επιστρέψουν στις προγονικές τους εστίες, θεωρώντας ότι η καταγωγή τους έλκει από τα μέρη εκείνα που τους ανήκουν δικαιωματικά, ενώ οι άλλοι είναι παρείσακτοι εισβολείς.

Είναι λάθος να λέμε ότι τα εδάφη ανήκουν δικαιωματικά σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή κατοικεί εκεί. Μπορεί η συναισθηματική σύνδεση με τη γη να είναι μεγάλη, ωστόσο μετακινήσεις πληθυσμών έχουν γίνει πολλές κατά την διάρκεια της ανθρώπινης ύπαρξης και θα συνεχιστούν. Εδάφη που σήμερα κατοικούνται από μια φυλή, αύριο θα κατοικούνται από άλλη. Η πραγματικότητα είναι ότι τα εδάφη ανήκουν σε αυτούς που τα κατακτούν, ασχέτως αν έχουν καταγωγή από εκεί ή από αλλού. Αν κάποιος θέλει πίσω τα εδάφη, θα πρέπει να πάει να τα πάρει, χωρίς να περιμένει να του χαριστούν μόνο και μόνο επειδή ζούσε εκεί πριν χρόνια.

Η διαπίστωση πως τα εδάφη διατηρούνται και κατακτώνται μόνο με αίμα είναι πασιφανής. Όπως εύστοχα διαπιστώνει ο Περικλής Γιαννόπουλος:

“Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί.”

3 σχόλια:

  1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ9 Οκτωβρίου 2013 στις 5:30 μ.μ.

    "Η φυση ειναι περα απο το καλο και το κακο,δεν αναγνωριζει το δικαιο και το αδικο,η ισχυς ειναι η υπερτατη αρετη".Νιτσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το άρθρο είναι η απάντηση σε όλους τους ειρηνιστές εθνικόφρονες δημοκράτες πατριώτες που ονειρεύονται Βόρειες Ηπείρους, Σμύρνες και Κωνσταντινουπόλεις που περιμένουν την "διεθνή κοινότητα" και τις "διεθνείς συνθήκες" να τους τις δώσουν και αυτοί να πανηγυρίζουν βλέποντας τα γεγονότα από την τηλεόραση βυθισμένη στους καναπέδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.