Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αλλάζει η νοοτροπία ενός λαού;

Συχνά θα έχετε ακούσει διάφορους πολιτικάντηδες, άλλους "διάσημους", καθηγητάδες και λοιπούς αμόρφωτους στα ΜΜΕ να λένε πως για να αλλάξει κάτι στη χώρα σε οποιοδήποτε ζήτημα, θα πρέπει πρώτα να αλλάξει η νοοτροπία του λαού και μετά θα διορθωθεί το πρόβλημα. Στον κάθε άσχετο, το πρώτο πράγμα που του έρχεται ανέξοδα στο μυαλό είναι η "αλλαγή νοοτροπίας". Δυστυχώς αυτήν την επιφανειακή σκέψη την έχουν περάσει και σε μερίδα του μαζάνθρωπου λαού. Είναι η πιο εύκολη "διαπίστωση", αλλά πώς αλλάζει η νοοτροπία ενός λαού;

Η νοοτροπία ενός λαού συνδέεται με τον τρόπο σκέψης και την συμπεριφορά του. Και επειδή τρόπος σκέψης και συμπεριφορά εντάσσονται στα ψυχικά φυλετικά χαρακτηριστικά, είναι αναμενόμενο κάθε λαός να εμφανίζει νοοτροπία ανάλογη με την φυλετική του σύνθεση. Για παράδειγμα στις βόρειες χώρες της Ευρώπης επιδρά ο Νορδικός τύπος, δίνοντάς τους την αντίστοιχη νοοτροπία, όπως επίσης στα δυτικά Βαλκάνια επιδρά ο Διναρικός τύπος δίνοντάς τους τελείως διαφορετική νοοτροπία. Συνεπώς η νοοτροπία ενός λαού, εφόσον δεν αλλάξει η φυλετική του σύνθεση, παραμένει ίδια και δεν μεταβάλλεται, όσο και αν διατρανώνουν διάφοροι ανεδαφικοί πολιτικάντηδες.

Βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς, για ποιον λόγο ένας λαός στη μία περίπτωση ανέχτηκε ένα "δημοκρατικό" πολίτευμα και μερικά χρόνια νωρίτερα λάτρευε ένα αρχηγικό καθεστώς, μια δικτατορία, έναν βασιλιά. Κι όμως, δεν συνέβη καμία αλλαγή νοοτροπίας στον λαό, ασχέτως πολιτεύματος. Μπορεί σε αυτά τα καθεστώτα να τοποθετήθηκαν διαφορετικής νοοτροπίας άτομα στην εξουσία και να προσέφεραν έργο και αλλαγή στην λειτουργία του κράτους και αναβάθμιση του Έθνους, ωστόσο η νοοτροπία του ευρύτερου λαού δεν άλλαξε, αλλά απλώς προσαρμόστηκε.

Δηλαδή ένας λαός αν είναι πολεμικός, σε ένα παρακμιακό καθεστώς απλώς η ροπή αυτή θα εμποδίζεται, μέχρι να έρθει στην εξουσία το κατάλληλο καθεστώς για να βγει στην επιφάνεια. Αν ο λαός έχει έφεση στις επιστήμες, σε ένα σάπιο καθεστώς θα υπάρχουν αναλαμπές, ενώ σε ένα άριστο καθεστώς θα διαπρέπει παγκοσμίως. Ωστόσο ένας μαλθακός φυλετικά λαός, ακόμα και αν υπό ένα δυναμικό καθεστώς γίνει ετοιμοπόλεμος, η μαχητική του ικανότητα θα φτάσει μέχρι εκεί που του επιτρέπει η φυλετική του προδιάθεση, όσο άψογο και αν είναι το καθεστώς. Η πολιτική εξουσία δεν μπορεί να δημιουργήσει νοοτροπίες εκεί που δεν υπάρχει φυλετική προδιάθεση.

Συμπερασματικά, ένα καθεστώς μπορεί να αναστέλλει ή να βοηθά την εμφάνιση των ήδη υπαρχόντων φυλετικών τάσεων του λαού και όχι να τις αλλάζει ή να τις δημιουργεί εκεί που δεν υπάρχουν, πράγμα που είχε διαπιστώσει και ο διαπρεπής ψυχολόγος Γουσταύος Λε Μπον. Για να αλλάξει η νοοτροπία ενός λαού πρέπει να αλλάξει η φυλετική του σύνθεση.

8 σχόλια:

  1. Να συμπληρώσουμε πάνω σε αυτό το πολύ ενδεικτικό της δουλειάς του διαχειριστού άρθρο τα εξής ερωτήματα όπου και χρήζουν κατάλληλης απαντήσεως στο μυαλό του αναγνώστου προς εκμαίευση ορθής συμπερασματολογίας:

    Τι σχέση μπορεί να έχει μία ομάδα Κινέζων (η μόνη φυλή κατά τη γνώμη μου που ξεχωρίζει ως προς τη φυλετική της σύσταση σε υπερβολικό βαθμό, καθότι δεν παρουσιάζει εξ ολοκλήρου χαρακτηριστικά ολοκληρωμένου πρωτεύοντος/θηλαστικού, αλλά και όπως κοινώς θα λέγαμε... "ερπετού" της γήινης και ως φαίνεται όχι μόνο πανίδας. Αυτό φαίνεται στα απίστευτα αντανακλαστικά τους σε όλα τα αθλήματα και ασχολίες που απαιτούν τα ως άνω γνωρίσματα και το νευρωτισμό τους, όπως σε ταινίες πάλης - που δεν είναι και τόσο πειραγμένες - σε σημείο παράνοιας. Επίσης ένα άλλο πολύ ενδεικτικό χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης φυσιολογίας τους είναι ότι είναι η μόνη φυλή που μπορεί να σταθεροποιήσει τη χείρα της στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς "τρέμουλο" απ'τη βαρύτητα του μέρους του σώματος αυτού και της θέσης της και η πολύ ιδιαίτερη ευελιξία τους. Άλλωστε δεν είναι διόλου τυχαία για τα "παιδιά του δράκου' η ενασχόληση τους με το συγκεκριμένο είδος της πανίδας στον "πολιτισμό" τους. Κινούνται άπαντες στο χώρο σαν μια ομάδα άθυμων ρομποτοειδών δίχως τις ποικίλλες αντιδράσεις, στα περιβάλλοντα τεκταινόμενα, των υπολοίπων φυλών. Τι σχέση μπορεί να έχουν με έναν Ιταλό ή νεο-ρωμιό ακόμα, "γλετζέ" μέχρι αηδίας, τι δουλειά μπορεί να έχει η συγκεκριμένη φυλή που είναι γνωστή για τα "κινέζικα βασανιστήρια" σχεδόν αναίτια ακόμα και τώρα με έναν Ευρωπαίο όταν οι ίδιοι δεν εμπιστεύονται ούτε τον εαυτό τους;

    Γιατί έστω δεν διδάσκεται στο σχολείο-ΚΚΕ (Κομμουνιστικό Κέντρο Εκπαίδευσης) ότι οι μεγαλύτεροι σφαγείς τις ιστορίας ήταν κινέζοι και μογγόλοι, σε πολύ χειρότερο βαθμό και απ'το "πατερούλη Στάλιν", το είδωλο πλέον της συντριπτικής πλειοψηφίας των (ηλίθιων Μαοϊκών εντός) καθηγητίσκων απο 1οβάθμια μέχρι... 3οβάθμια εκπαίδευση. Γιατί δε διδάσκεται το γεγονός ότι η μεγαλύτερη απειλή στις μέρες μας είναι η Σινική απειλή τη στιγμή που λόγω του απάνθρωπου τρόπου που φέρονται τα εν λόγω φίδια στο εργατικό δυναμικό τους, και της εξάπλωσης τους σε Ευρώπη και Αμερική και γενικά σε όλο το κόσμο σαν "κακόμοιροι μετανάστες" σε απίστευτους αριθμούς (την ίδια στιγμή που οι ίδιοι εν συνόλω αριθμούν δις) και κατέχουν (λόγω των κατεστραμμένων καταναλωτών) απ'τo εμπόριο ψιλικών εώς τον πρωτογενή τομέα παραγωγής εν συνόλω ακόμα και στις χώρες μας σε λίγο, ενώ δεν πληρώνουν φόρους και δασμούς; Ενώ έχουν την πλέον ισχυρή αγοραστική δύναμη παγκοσμίως; Ο στρατός τους, καλά προπονημένος, απαριθμεί δις, τη στιγμή που χώρες όπως η Ρωσσία δίνει αφειδώς πολεμική τεχνολογία, ενώ θα ήταν έτοιμοι μαζί με άλλους αλλοδαπούς πάντα στη περίπτωση εξέγερσης να "δώσουν" κι αυτοί το χεράκι τους προς την αναπόφευκτη Κινεζική Πλανηταρχία. Το δε Γεωστραγικό παιχνίδι βάση κάθε συνδυασμού πιθανών κινήσεων βολεύει πάντα τη Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ22 Οκτωβρίου 2013 στις 6:26 μ.μ.

    Παντως το μουτζωμα οπως και το ακομα πιο αηδιαστικο φτυσιμο στον δρομο μας ηρθαν απο τους αραβες ανθυπουπανθρωπους επι τουρκοκρατιας και εμεις σαν σημιτοειδη μπασταρδα τα υιοθετησαμε.Απο κατι τετοια και γενικοτερα εξωευρωπαικες διαστροφες πρεπει να απελευθερωθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε και τουρκογυφτολαϊκά, μπουζούκια, φωνασκία, χριστιανισμό, χοληστερίνη, κάπνισμα, κραιπάλη, οπαδισμό, φονταμενταλισμό, ρουσφέτι και είσαι μέσα. Εκτός απ'τα τόσα καλά του Μεταξά ορθώς απαγόρευσε και τα μπουζούκια/μπαγλαμάδες και λοιπά κυριολεκτικώς τουρκομογγολικά όργανα. Πόσοι άραγε γνωρίζουν σήμερα ότι ο "Ελληνικός" "ελληνοπρεπής" χωρός Ζεϋμπέκικο προέρχεται απ'τη Τουρκική-Μογγολική φυλή των Ζεϊμπέκων που είναι και Γιορουκικής-μογγολικής καταγωγής (όπως λέμε Ουζμπέκοι, Πετσενέγκοι κλπ μογγολικά φύλα) της Δυτικής Μικράς Ασίας, και αποτελεί είδος πολεμικού χορού των ιδίων;

      Διαγραφή
    2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ22 Οκτωβρίου 2013 στις 6:56 μ.μ.

      Γεια στο στομα σου,οσον αφορα τα ελεεινα και τρισαθλια,βρωμερα και σιχαμερα,γυφτοειδη και μογγολειδη μπουζουκοτσιφτελια τα οποια κυριολεκτικα μισω και τα οποια οταν δεν μπορω να κλεισω τα αυτια μου και να μην τα ακουσω παθαινω κριση,αναμεσα στους αμεσους στοχους της ζωης μου ως Ελληνας ειναι ο ολοκληρωτικος αφανισμος τους.

      Διαγραφή
  3. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ22 Οκτωβρίου 2013 στις 7:02 μ.μ.

    Ο μεταξας βεβαια δεν ηταν αυτος που προφανως εχεις την εντυπωση,αλλα πραγματι προς τιμην του απαγορευσε τα τουρκομαιμουδε μπουζουκοτσιφτετελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πολυπολιτισμός έφτασε και στο... Ισραήλ. Η Εβραϊκή αντίδραση και απάντηση στο πρωτοφανές γι'αυτούς φαινόμενο.http://prometheaneuropa.blogspot.gr/2013/10/new-york-times.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα αντικείμενα στην εικόνα πάντως είναι πολύ αστεία. Νομίζουν ότι επειδή μουτζώνουν αυτούς που ψηφίζουν (και ΘΑ ψηφίζουν) κάνουν κάποια πράξη αντίστασης. Είναι τόσο γελοίοι και αξιοθρήνητοι. Νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο με ΕΚΛΟΓΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως είχε πει κι ένας φίλος τότε, όλοι είμαστε αγανακτησμένοι, αλλά το θέμα είναι να έχεις να αντιπροτείνεις δικές σου προτάσεις, και όχι να μουτζώνεις και να φωνάζεις συνθήματα. Εάν είναι έτσι ας πάνε στο γήπεδο να γκαρίξουν και να μουτζώσουν όσο θέλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.