Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ιωάννης Μεταξάς, ο ηγέτης του ΟΧΙ - σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

Ο Ιωάννης Μεταξάς (1871-1941) ήταν Έλληνας στρατιωτικός και πολιτικός.

Γεννήθηκε στην Ιθάκη. Εισήχθη στη σχολή Ευελπίδων, από όπου αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Έπειτα φοίτησε στην Πολεμική Ακαδημία του Βερολίνου και αναλαμβάνει υψηλές στρατιωτικές θέσεις και επαφές με τον βασιλικό κύκλο. Ο Μεταξάς αναλαμβάνει σημαντικές στρατιωτικές θέσεις, δίπλα από τους πρωθυπουργούς και τον Βασιλιά. Στέλνεται για να υπογράψει συνθήκη με τη Βουλγαρία το 1912, την παράδοση της Θεσαλλονίκης το ίδιο έτος και συμμετέχει στην κατάληψη του Μπιζανίου το 1913 και στην παράδοση των Ιωαννίνων.

Στον Εθνικό Διχασμό, παίρνει το μέρος του...
Βασιλιά, διαφωνώντας με την ένταξη της Ελλάδος στον πόλεμο. Οργανώνει τους Επίστρατους, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα και τη Νότια Ελλάδα, ενώ οι Αγγλογάλλοι έχουν καταλάβει την Βόρεια Ελλάδα μαζί με τους Βενιζελικούς για να μας βάλουν με τη βία στον πόλεμο. Αποβιβάζονται Γάλλοι στρατιώτες στον Πειραιά για να καταλάβουν την πρωτεύουσα αλλά ηττώνται από τους Επίστρατους, με συνέπεια οι "σύμμαχοι" να αρχίσουν να βομβαρδίζουν την Αθήνα. Ο Βασιλιάς παραιτείται και ο Μεταξάς εξορίζεται στην Κορσική. Ο Μεταξάς ήταν μασόνος και με τη βοήθεια της μασονίας αφήνεται να φύγει για την Ιταλία.

Με την παλινόρθωση της Βασιλείας το 1920, επιστρέφει και αποκτά ξανά επαφές με πολιτικούς. Συμμετέχει το 1923 σε κίνημα ανατροπής του καθεστώτος μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, εξορίζεται, αλλά επιστρέφει το 1924. Στη δικτατορία Παγκάλου φυλακίζεται. Το κόμμα των Ελευθεροφρόνων που είχε ιδρύσει λαμβάνει μικρά ποσοστά μπαίνοντας όμως στη Βουλή και συνεργαζόμενο στην κυβέρνηση Τσαλδάρη. Το 1936 λαμβάνει πάλι μικρό ποσοστό και επειδή Βενιζελικοί και Αντιβενιζελικοί δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, ο Βασιλιάς, με τη σύμφωνη γνώμη των σιωνιστών, κάνει πρωθυπουργό τον Μεταξά με την ψήφο σχεδόν όλου του κοινοβουλίου και επιτρέπει αργότερα στον Μεταξά να επιβάλλει το καθεστώς της 4ης Αυγούστου.

Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου ήταν δημιουργία του Μεταξά. Το κράτος διοικείται άριστα, οι νέοι εκπαιδεύονται και σκληραγωγούνται στην θρυλική ΕΟΝ, για πρώτη φορά θεσπίζονται σημαντικά εργατικά δικαιώματα, η παραγωγή αυξάνει δραματικά, ο στρατός αποκτά ηθικό και επανεξοπλίζεται και ο Ελληνικός λαός αποκτά φρόνημα και εθνικά ιδανικά.

Ο Μεταξάς ήταν μασόνος, γι΄αυτό το λόγο βρέθηκε σύντομα υψηλά στην στρατιωτική ιεραρχία, στην βασιλική αυλή και στους πολιτικούς κύκλους, αλλιώς θα τον είχε φάει το σκοτάδι. Έτσι εξηγείται γιατί μετά από τόσες διώξεις "κατάφερνε" να επιστρέψει πίσω, χωρίς να κινδυνεύει και πάλι να λαμβάνει υψηλές πολιτικές και στρατιωτικές θέσεις. Στην πραγματικότητα ήταν εξαρτώμενος από τους σιωνιστές, γι' αυτό και επιτρέπει απροκάλυπτα τους Άγγλους να παρεμβαίνουν στην Ελλάδα στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, δεν ήταν και πλήρως ελεγχόμενος. Το άριστο καθεστώς που επέβαλλε βοήθησε τον Ελληνισμό, παρότι διαρκώς του έβαζε εμπόδια ο Βασιλιάς. Όταν ο Μεταξάς αρνήθηκε να επιστρέψει περαιτέρω στρατιωτική εγκατάσταση Άγγλων στην Ελλάδα, οι σιωνιστές τον δολοφόνησαν και το παρουσίασαν ως ασθένεια. Ο Μεταξάς, παρότι ήταν με το μέρος των σιωνιστών ως προς την εξωτερική πολιτική, δημιούργησε ένα καθεστώς υποδειγματικό για τον Ελληνικό λαό με τα μέσα της εποχής και έπειτα επειδή ήρθε ενάντιος με τα σιωνιστικά σχέδια, τον έβγαλαν από τη μέση. Το αποτέλεσμα είναι οι Εθνικιστές να υποστηρίζουν το εθνοφελές καθεστώς του, ενώ οι σιωνιστές να τον εκτιμούν ως όργανό τους και να δημιουργούνται έτσι πολλές παρεξηγήσεις.

Ο Μεταξάς ανήκει στον Αλπικό φυλετικό τύπο. Έχει κοντό πρόσωπο, σχετικά πλατύ, βαριά βλέφαρα, σαρκώδη χείλη, καστανά μαλλιά, βραχυκεφαλία. Ως Αλπικός είναι φυσιολογικό ο μόνος τρόπος να ανελιχθεί να είναι να προσκυνήσει το καθεστώς, πράγμα που έκανε όντας μασόνος. Όντας Αλπικός όμως με άριστη εθνική εκπαίδευση και κάποια σκληραγώγιση, ήξερε τι ήταν το σωστό για την διακυβέρνηση μιας χώρας. Και όταν οι σιωνιστές του επέτρεψαν να κυβερνήσει, έφτιαξε ένα καθεστώς άριστο, όντας πάντα υποτελές ως προς την εξωτερική πολιτική. Βέβαια, αν ήθελαν οι σιωνιστές, το καθεστώς θα το εξαφάνιζαν σε μια μέρα. Ωστόσο έμεινε στην Ιστορία ως ο ηγέτης του ΟΧΙ, το οποίο θα έπρεπε να λέει κάθε ηγέτης σε κάθε ξένο εισβολέα και ως εμπνευστής του λαοφιλούς καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.



28 σχόλια:

  1. Τὰ 'σπασες. Ὑποδειγματικὴ συγγραφικὴ ἀντικειμενικότητα & ἀναλυτικὴ ὀξυδέρκεια. Ἡ γραφίδα σου ξερνᾷ ἀλήθειες ἀμερόληπτα καὶ ἀδέκαστα. Τὸ λιτὸ καὶ περιεκτικό σου γράψιμο ἰδανικὸ γιὰ τὴν ἐπιμόρφωσι καὶ ἀφύπνισι τῶν ἀναγνωστῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Οκτωβρίου 2013 στις 5:13 μ.μ.

    Δεν ξερω,ειλικρινα κατα ποσον ηταν καλο το """οχι"""ωστοσο πραγματικα η αναλυση ειναι απλως φοβερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Οκτωβρίου 2013 στις 5:44 μ.μ.

    Σιγουρα παντως σε καμμια περιπτωση δεν τιθεται θεμα συγκρισεως του καθεστωτος της 4ης Αυγουστου που ειχε εναν φασιστοειδη μανδυα και μια καποια αναφορα σε ενα ειδος υποτυποδους φυλετισμου με το αμερικανοσιωνιστικο τσιρκο της χουντας των υπανθρωπων νατοικων,μασονων,ρουσφετολογων,μπουζουκοβιων,καμπαρετζιδων,γιανκηδων,ορθοδοξοταλιμπαν,αραποφιλων,τουρκολαγνων,καζινοβιων,τραγελαφικων καραγκιοζηδων με το κυριολεκτικα απιστευτο καρακιτσαριο τους και την ελεεινη και τρισαθλια γυφτια τους που θαυμαζουνε σημερα πολλοι κωμικοτραγικοι υπανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Οκτωβρίου 2013 στις 5:53 μ.μ.

    Και εβραιογαμπρων και ρουφιανων της CIA και της MOSSAD και θειων σημερινων ηγετισκων αριστερων κομματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Οκτωβρίου 2013 στις 5:58 μ.μ.

    υποτυπωδους*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Οκτωβρίου 2013 στις 6:06 μ.μ.

    Για οσους δεν το καταλαβαν,αναφερομαι ξεκαθαρα στην πολυαγαπημενη μας """χουνταρα""".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Οκτωβρίου 2013 στις 6:14 μ.μ.

    Και για οσους τυχον δεν το γνωριζουν,ευχαριστως να διασαφηνισω οτι το σκουπιδι που ξερετε ως παττακο ειναι θειος του σκουπιδιου που ακουει στο ονομα τσιπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι ρε σύ φυλετικά. Δεν σου τα μαθαν καλά... Ο Μεταξάς σε συννενόηση με τον Βασιλιά μπήκε στη μασονία για να καταλάβει τη δράση της. Οι κύκλοι των μασόνων όμως είχαν καταλάβει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τον Μεταξά και σιγά σιγά τον απομάκρυναν. Γι αυτό επειδή είχε καταλάβει την αντεθνική δράση τους τούς κυνήγησε επί 4ης Αυγούστου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φρουρέ του αουσβιτς είσαι ότι να ναι φίλε. Άκου εκεί Δεν ξερω,ειλικρινα κατα ποσον ηταν καλο το """οχι""'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δίκιο εχει . Ξέρεις τι ζημιά πάθαμε; Αν λέγαμε ναι δεν θα γινόταν πολεμος και μονο οι εβραιοι θα πέθαιναν.Μπορεί να μας έκλεβαν αλλα αργα η γρήγορα θα ημασταν ολοΙ ενα κρατος και ετσΙ τα λευτα που θα μας έτρωγαν θα τα είχαμε στα ταμια με μηδενικό πλήγμα. Άρα το οχι ήταν καθαρή εντολή ώστε να αφφανηστει κομμάτι του χρυσού μας λαου. ΠΑνζερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ30 Οκτωβρίου 2013 στις 5:25 μ.μ.

    ΠΑνζερ ετσι ειναι οσον αφορα τον χρυσο,τον οποιον πηραν οι αγγλοσιωνιστες και τον μετεφεραν στην νοτια αφρικη οπου μεχρι σημερα παραμενει αφαντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ30 Οκτωβρίου 2013 στις 5:56 μ.μ.

    Οσον αφορα την αποφαση του μεταξα εαν αυτος ειχε αποδεχθει τους ορους του Ιταλικου τελεσιγραφου κατα πασα πιθανοτητα ο αξονας θα ειχε νικησει και δεν θα υπηρχε σημερα η εισβολη των πιθηκοειδων ορδων στην Ευρωπη αλλα και στις αλλες Λευκες πατριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οχι μονο θα σταμάταγαν την εισβολη των πιθηκοειδων αλλα θα μας εβαζαν σε ταξη φυλετικα θεσπιζοντας νομους με σκοπο να μην εμπλεκονται οι τρεις βασικες φυλετικες κατηγοριες της ευρωπης.Σχετικα με την νοτια αφρικη τωρα , αυτη την στιγμη γινεται μαχη να σωθουν οι λευκοι απο τις επιδρομες των μαυρων. Φυλακισαν λευκους νομιζω επειδη ειχαν βαλει βομβες γυρω απο τα σπιτια τους γιανα σταμησουν τις επιδρομες των αραπιδων.ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ
    ΕΣΠΑΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΡΒΙΓΟΥΣ και τους εστελναν αμερικη , νοτια αφρικη και αυστραλια γιανα αφανιστουν σιγα σιγα. Το τι γινεται στην αγγλια απο ινδους και μαυρους δεν λεγεται... λυπαμαι πολυ αλλα ειμαστε τελειωμενοι οσο και να το προσπαθουμε. πανζερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εχω βγει εκτος θέματος αλλα θελω να τα μοιραστώ μαζι σας τα συναισθήματα μου
    heinirch himmler αν μπορεις σχολιασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και ο Λεωνίδας θα μπορούσε να πει ναι στις Θερμοπύλες αλλά δόξα δεν θα υπήρχε. Όπως έγραψε και ο Μεταξάς: δια τους Έλληνας υπέρ την νίκην η Δόξα!! Δεν θα ήμασταν η φυλή που νίκησε τους ιταλογερμανούς και απέδειξε την ανωτερότητά της για ακόμη μία φορά. Θα ήμασταν άλλος ένας δουλικός λαός όπως οι πολωνοί, σλάβοι κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και σταματήστε να υπερασπίζεστε τους βαρβάρους του βορά. Στο αίμα σας κυλάει ο ιχώρ και το ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ31 Οκτωβρίου 2013 στις 5:30 μ.μ.

    Οι """βαρβαροι"""του βορρα ειναι τα διδυμα αδελφια μας,εμας των μεσογειακων αγαπητε φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ31 Οκτωβρίου 2013 στις 5:37 μ.μ.

    Πιο ακυρη συγκριση πραγματικα δεν εχω δει στην ζωη απο αυτην που εκανες αναμεσα στον Λεωνιδα,στον μασονο μεταξα,στις πιθηκοειδεις ορδες της ασιας και της αφρικης και στους Ιταλους Φασιστες.Αν τυχον παιρνεις ουσιες κοψ'τες πριν σε κοψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξυ την ακυρη σύνδεση τη βλέπεις μόνο εσύ. Και πάλεψε για τους διδύμους αδερφούς σου τους Γοτθους και τους Νορδους. Άσε μας εμάς να παλεύουμε για την ελληνική φυλή και μόνο.

      Διαγραφή
    2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ2 Νοεμβρίου 2013 στις 4:26 π.μ.

      Φυσικα και θα παλεψω για τους διδυμους αδερφους μου τους Αριους Γοτθους και τους Αριους Νορδους ως Αριος Ελλην.Εσυ πηγαινε να πιεις κανα φραπε σαν μπουζουκοτσιφτετελλην.

      Διαγραφή
    3. Δεν πίνω καφέ. Δεν ακούω τα άθλια τραγούδια που λες και αν έρθει κάποιος άριος <> μου να μου καταλάβει τη γη θα τον πολεμήσω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου.

      Διαγραφή
    4. άριος "αδερφός μου"

      Διαγραφή
    5. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ4 Νοεμβρίου 2013 στις 6:20 μ.μ.

      Εν αναμονη της Γερμανικης επιθεσεως στην Ελλαδα παρε την κουμπουρα σου και ταμπουρωσου στο Δρομοκα'ι'τειο.

      Διαγραφή
  19. Ἀνταποκρινόμενος στὴν πρόσκλησι τοῦ "Πάνζερ" νὰ σχολιάσω τὸ συγκεκριμένο θέμα, θὰ πῶ ὅτι ἴσως ἡ σύνταξι μὲ τὸν ἄξονα νὰ περιώριζε τὶς ἀπώλειες στὸν ἄμαχο πληθυσμό, ἂν καὶ κανεὶς δὲν μπορεῖ μὲ ἀσφάλεια νὰ ἐκτιμήσῃ πόσο σκληρὴ θὰ ἦτο, ἔστω καὶ μία ἐθελούσια παραχώρησι ἐδάφους στοὺς Γερμανούς καὶ πόσο αὐτὴ θὰ μᾶς ὠφελοῦσε. Τέτοιου εἴδους διλημματικὲς ἐρωτήσεις εἶναι ἀρκετὰ δύσκολο νὰ ἀπαντηθοῦν. Τὸ σίγουρο εἶναι ὅτι ἡ παραχώρησι ἐδάφους πρὸς ἀποφυγὴν πολέμου ἐνέχει τὸ μεγάλο ῥίσκο ὁ "κατακτητῆς" νὰ μὴ τηρήσῃ τὶς ὑποσχέσεις μιᾶς ἤπιας κατοχῆς καὶ τότε ἡ βλάβη ποὺ θὰ ὑποστῇ τὸ ἔθνος θὰ βαραίνῃ αἰωνίως τὸν ἠγέτη ποὺ ἔλαβε τὴν ἐν λόγῳ ἀπόφασι, στιγματίζοντάς μὲ τὴν κηλίδα τοῦ προδότου & ὀλετῆρος τοῦ λαοῦ του. Ἡ διαφορὰ μὲ ἄλλες χῶρες ποὺ συνετάχθησαν μὲ τὸν ἄξονα, ὅπως ἡ Ρουμανία & ἡ Βουλγαρία (ποὺ τελικῶς "τὴν βγάλαν καθαρή"), εἶναι ὅτι ἡ Ἑλλὰς εἶχε τὴν ἀτυχία νὰ εὑρίσκεται ἐντὸς τῶν ἐπεκτατικῶν βλέψεων τοῦ Μουσσολίνι, ὅπότε ἐστερήθη τὴ δυνατότητα νὰ προσχωρήσῃ στὸ στρατόπεδο των Φασιστικῶν Δυνάμεων ὡς ἰσότιμος ἐταῖρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅσον ἀφορᾷ τὸ "ΟΧΙ" τοῦ Μεταξᾶ, δὲν πρόκειται γιὰ κάποια ἠρωϊκὴ ἀπάντησι, ἀλλὰ γιὰ μία ἐντελῶς αὐτονόητη ἐνέργεια. Μὴ ξεχνᾶμε ὅτι ἀνώτατος ἄρχων τοῦ κράτους ἦτο τὸ ἐνεργούμενο τῶν Ἄγγλων ὁ βασιλεὺς Γεώργιος Β'. Ὁ Μεταξᾶς, ὡς ὑφιστάμενος τοῦ βασιλέως καὶ διωρισμένος ἀπὸ ἐκεῖνον, ἀπλῶς τήρησε τὴν γραμμὴ ποὺ ὑπαγόρευε ἡ ἀγγλικὴ πολιτική. Τὰ παραμύθια περὶ ἠρώων μᾶς τὰ λέγαν στὶς σχολικὲς γιορτὲς τοῦ δημοτικοῦ. Στὴν ἠλικία μας πλέον, ἐπιβάλλεται νὰ διενεργοῦμε ψυχρὴ καὶ ἀπαθῆ ἐπιστημονικὴ προσέγγισι καὶ ἀνάλυσι τῆς ἱστορίας.

      Διαγραφή
  20. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ1 Νοεμβρίου 2013 στις 5:35 μ.μ.

    Οποιες και αν ηταν οι τυχον απωλειες τιποτα απολυτως δεν μπορει να αντισταθμισει το σημερινο συντελουμενο ολοκαυτωμα της Λευκης φυλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο μεταξάς ηταν ηγετης ζητω η πατριδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μεταξας ηταν μασονικο σκουληκι και ρουφιανος των εβραιοσιωνιστων.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.