Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πλάτων: Η φυλετική ομοιογένεια αποτελεί στοιχείο ενότητας για μια κοινωνία


"Οι πόλεις βρίσκουν τον αποικισμό πιο εύκολο αν οι άποικοι είναι της ίδιας φυλής... Υπάρχει ένα στοιχείο ενότητας στην κοινότητα της φυλής, της γλώσσας, των νόμων, των κοινών ναών και της λατρείας"

Πλάτων, Νόμοι, IV, 708c


Ο Πλάτων εκφράζει τις απόψεις του για τα στοιχεία που θέτουν ισχυρά θεμέλια σε μια κοινωνία. Βασικό στοιχείο ενότητας ενός λαού είναι η φυλετική ομοιογένεια. Ταυτόχρονα, άλλα στοιχεία όπως η γλώσσα, οι νόμοι και η θρησκεία συμβάλλουν και αυτά στην σταθερότητα. Όμως το πρώτο που υπογραμμίζει ο Πλάτων είναι η φυλή.

Αμέσως μετά, αναφέρεται στην εισροή διαφορετικών πληθυσμών σε μια πόλη. Ένας μικτός πληθυσμός...
είναι πιο διατεθειμένος να ακούσει νέους νόμους. Ωστόσο, είναι το πλέον δύσκολο έργο να τους κάνουν να ζήσουν μαζί χωρίς προστριβές. Ο Πλάτων περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει και σήμερα με τον σιωνιστικά επιβαλλόμενο πολυφυλετισμό: οι πολυφυλετικές μάζες αποτελούν εύπλαστο υλικό για να τους προωθήσεις την οποιαδήποτε πολιτική, αλλά παράλληλα δημιουργείται συγκρουσιακό κλίμα λόγω διαφορετικών κοινωνικών συμπεριφορών που προκύπτουν από την διαφορετική βιολογική φύση.

Ο Πλάτων, παρότι έγραψε χιλίαδες χρόνια πριν την εποχή μας, παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ. Η άποψή του είναι σαφής. Η φυλετική ομοιογένεια είναι απαραίτητο στοιχείο ενότητας για μια κοινωνία.

22 σχόλια:

  1. Πλάτων!Ο μεγάλος θεωρητικός του Αριστοκρατικού τρόπου ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεσογειακός-Αλπικός γίγαντας της σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μεγάλος Πλάτων ήταν Αλπικός με Μεσογειακή επίδραση.

      Διαγραφή
  3. Επιβάλλεται να διαβαστεί από όλους όσους αυτοαποκαλούνται ως Εθνικιστές,ο θείος Πλάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός εδώ για τι σας κάνει φυλετικά; (το ξέρω πως η φωτογραφία είναι άθλια αλλά δεν υπάρχει άλλη)

    https://s13.postimg.org/mhzs73iwn/10408805_10203086564022158_3670493175485329604_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμενοειδής με Αλπική επίδραση.

      Διαγραφή
    2. Αυτά είναι,
      αυτοί είναι οι αληθινοί "Ελληνες" και οχι οι Χριστιανοί...αλλά οι γυφτοαρμενοειδης που προσκυνούν τον Δια με παρακμιακές τελετές !



      Διαγραφή
    3. Σε μία ανάρτηση για τον μέγιστο Πλάτωνα,το γνωστό τρολ δε σέβεται τίποτα παρά την αγάπη του για το χάος...

      Διαγραφή
    4. Αυτός για όσους δεν το ξέρουν είναι ο υπερελλάνιος δωδεκαθειστής διαχειριστής του μπλογκ "απολλωνια ελληνικη κινηση"

      Διαγραφή
  5. Η συντριπτική πλειοψηφία των εν Ελλάδι δωδεκαθειστών συνιστούν διακωμώδηση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Φουκαράδες, ψυχάκηδες, ραμολί και κατά βάση "ρουμ ορτοντοξ" που την είδαν αιρετικοί και απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Η αρχαία ελληνική θρησκεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να χαρίζεται σε όλους αυτούς τους τάχα "ελληνοπρεπείς" προσωασιάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πραγματική αρχαία Ελληνική θρησκεία των Αριστοκρατών, υπηρξε απλούστατα η Ελληνική Φιλοσοφία και όχι τα τσίρκα με τα αγαλματίδια του Διός που ήταν για το πόπολο.

      Διαγραφή
    2. Η οποία αρχαία Ελληνική θρησκεία, Φιλοσοφία, περιέχει τεράστιο πλούτο Γνώσεως, από τις απαρχές της στην Ιωνία μέχρι τον Νεοπλατωνισμό του Πλωτίνου.

      Ο Νεοπλατωνισμός ειδικά στην Τρίτη Θέση, φιλοσοφικά και θρησκευτικά, αποτελεί χαρακτηριστικό της. Νεοπλατωνιστής ήτο δε και ο Πλήθων, του οποίου η σκέψις υπήρξε αμιγώς Φασιστική δηλαδή Πλατωνική.

      Διαγραφή
  6. Η αρχαία ελληνική θρησκευτικότητα (αυτός είναι και ο σαφέστερος όρος) δεν είναι καν η φιλοσοφία από μόνη της. Είναι η ευρύτερη κοσμοθεωρία και βιοθεωρία που αποτυπώνεται σε όλα τα έργα του ακμάζοντος ελληνικού πολιτισμού (τέχνη, φιλοσοφία, θέατρο, πολιτικοί θεσμοίκ.ο.κ.), προπάντων δε στην ελληνική μυθολογία. Δίχως του Μύθους που εκφράζουν ρωμαλέα την ελληνική ψυχή, ούτε ο Πλάτων θα μπορούσε να φιλοσοφήσει ούτε και ο Όμηρος να συντάξει τα έπη του. Κάτι ανάλογο είναι και το δημοτικό τραγούδι στον νέο ελληνισμό, δίχως το οποίο δεν θα μπορούσε να υπάξει ούτε Διονύσιος Σολωμός ούτε και Κωστής Παλαμάς. Οι μύθοι ενσαρκώνουν τα φυλετικά αρχέτυπα (και άρα τις θρησκευτικές ποιότητες ενός Λαού)και όχι τα πρόσωπα όσο σημαντικά είναι αυτά. Η Λαική Κοινότητα υπερέχει πάντα του ατόμου.
    Εννοείται, βέβαια, πως με τη λέξη λαός δεν αναφερόμαστε στο καρναβάλι των πληθυσμιακών χυλών που χαρακτηρίζει τη σημερινή "Ελλάδα" και τον υπόλοιπο σαπισμένο πια δυτικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, άλλωστε την εποχή του Ομήρου η Ηρωλατρεία είχε λάβει κανονικότατα διαστάσεις θρησκείας.

      Διαγραφή
  7. Παιδία θέλω να ρωτήσω κάτι τελείως άσχετο με τη θεματολογία του blog κι αυτό γιατί αρκετοί απο τους σχολιαστές μου έχουνε δώσει την εντύπωση ότι είναι άτομα πολυμαθή,με αρκετές γνώσεις κι απόψεις που εκτιμώ, να μπώ κατευθείαν στο ψητό λοιπόν,τι θα προτείνατε σε κάποιον συναγωνιστή που περνάει μια δύσκολη φάση στη ζωή του(κατάθλιψη,έντονο άγχος κτλπ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι περνάμε καταρχήν Συναγωνιστή.

      Το να είσαι Φασίστας ή Εθνικοσοσιαλιστής στις μέρες μας είναι το δυσκολότερο μα και το γενναιότερο που μπορεί κάποιος να κάνει. Να θυμάσαι κατά πρώτον λοιπόν ότι είναι Τιμή που ξεχωρίζεις εσύ από το πόπολο, διότι όντας δικός μας αποδεικνύεις ότι σκέφτεσαι και υπάρχεις. Δεν ακολουθείς την λογική κοπαδιού προβάτων σαν τις φιλελεύθερες μάζες που απαρτίζουν δυστυχώς το 99% των ατόμων που βλέπεις καθημερινά γύρω σου. Ανήκεις λοιπόν στο υπόλοιπο 1% και αυτό είναι Τιμή για εσένα.

      Δεύτερον, το υπαρξιακό παρόν είναι λογικό σε κάθε αγνό Πνεύμα να προκαλεί κατάθλιψη. Ο Φιλελευθερισμός μισεί τον Άνθρωπο αφάνταστα και είναι απολύτως λογικό να σου προκαλεί κατάθλιψη διότι μην ξεχνάς ότι υπό το καθεστώς του ζεις, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά. Συνεπώς ξέχασε το τωρινό υπαρξιακό παρόν. Ενστερνίσου το φαντασιακό-ειδυλλιακό παρόν του Ρομαντισμού, μην σταματάς στιγμή να σκέφτεσαι τις γεμάτες Δόξα, Θάρρος και Τιμή ρίζες σου ως Λευκός, ως Έλλην/Ρωμηός και ως Ευρωπαίος. Να ζεις πάντοτε ψυχικά στο χθες και όχι στο τώρα. Μονάχα έτσι θα κατακτήσεις το Αύριο.

      Τέλος, μην ξεχνάς ότι η Αυγή είναι δική μας. Το βλέπεις καθημερινά πλέον το Κίνημα φουντώνει. Και να μην είναι αμιγώς Φασιστικά όπως στον Μεσοπόλεμο τα σημερινά Εθνικιστικά κινήματα, η Νεολαία τους μέρα-νύχτα λατρεύει όχι απλά τον Φασισμό αλλά τον Εθνικοσοσιαλισμό. Θέμα χρόνου λοιπόν η Παλινόρθωση.

      Επίσης φύγε από το καταραμένο άστυ. Ανακάλυψε εάν και όποτε μπορείς κάθε όμορφο παραδοσιακό χωριό της Ελλάδας και μάθε όσο πιο πολλά μπορείς για τον κάθε τόπο. Μονάχα περιοχές όπως η Ήπειρος και η Μακεδονία έχουν τεράστιο πλούτο ιστορίας και πολιτισμικού παρελθόντος, Ελληνορθόδοξου και Ελληνικού που σίγουρα θα σε μεταφέρει διαβάζοντάς το σε εκείνες τις άκρως υγιείς εποχές.

      Διαγραφή
    2. Άμεση επίσκεψη σε έναν καλό ψυχίατρο και φαρμακευτική αγωγή είναι τα μόνα που μπορούν να σε επαναφέρουν, αλλιώς το πρόβλημα θα χειροτερέψει.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι είναι λογικό όλοι μας ,εθνικοσοσιαλιστές και μη ,να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα στον σύγχρονο κόσμο του φιλελευθερισμού και των εβραίων,σιωνιστών.
      Το θέμα είναι τη μπορείς να κάνεις για να το μετριάσεις
      ΒΗΜΑ Α
      Σκέψου ότι είσαι Εθνικοσοσιαλιστής και δράσε για αυτό, μην μένεις στα λόγια.Αυτό θα σου δώσει κουράγιο να συνεχίσεις.
      ΒΗΜΑ Β
      Αν έχεις οικονομικά προβλήματα σκέψου ότι τα πράγματα είναι έτσι για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων.
      ΒΗΜΑ Γ
      Περιόρισε της ώρες που βλέπεις ειδήσείς.
      ΒΗΜΑ Δ
      Συζήτησέ το με έναν φίλο σου η ανωνυμία του διαδικτύου δεν βοηθάει.
      ΒΗΜΑ Ε
      Σκέψου ότι δεν είσαι ο μόνος ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων έχει μια ελαφριά καταθλιψη.

      Ελπίζω να σε βοήθησα και εύχομαι να το ξεπεράσεις.

      Διαγραφή
  8. Γεια σας είμαι ελληνίδα 27 ετων με Μητερα από την Κοζανη και πατέρα απο την Άθηνα. Οι γονείς και οι παππούδες της μητέρας μου από Κοζανη Επίσης Ενώ οι γονείς του πατέρα μου από Αθήνα και Ηλεία. Επίσης προγιαγιά από Μήλο και προπάππους από Κωνσταντινούπολη.Εξωτερικα μοιάζω και στους δύο γονείς μου. Έχω τετράγωνο μεγάλο,βραχυκεφαλο και ευρύ πρόσωπο με έντονα ζυγωματικα. Τα μαλλιά μου είναι κάστανα ολόισια και τα μάτια μου μοιάζουν σαν ασιατικά και είναι μέλι. Το σώμα μου είναι της γιαγιάς από την Πελοπόννησο ίδιο καμπύλες και ύψος 1.70 . Σε ποια φυλή θα με κατατασσατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να στείλεις φωτογραφίες σου στο διαχειριστή. Με περιγραφές κατάταξη δεν μπορεί να συμβεί.

      Διαγραφή
  9. Να προσθέσω ότι τα μάτια μου είναι από το σόι του πατέρα μου Ενώ το σχήμα προσώπου από την πλευρά της μητέρας Όπως και τα μαλλιά. Ο αδερφός μου από την άλλη έχει αρχαιοελληνικό πόδι και δεν μου μοιάζει. Είμαστε και οι δύο πολυ άσπροι αυτο είναι το κοινό μας χαρακτηριστικό μαζί με τα μακρουλα χείλη με έντονη καρδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.