Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η μορφή της τρίχας στις φυλές του ανθρώπου


Οι εικόνες δείχνουν την τομή της τρίχας σε τέσσερις ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας/φυλής, όπως φαίνεται στο μικροσκόπιο, με μεγέθυνση 185 φορές. Μιλάμε για σύγχρονους κατοίκους της Αμερικανικής ηπείρου, λευκούς, μογγόλους (Maya, Navajo) και νέγρους. Βλέπουμε ότι η διατομή της τρίχας είναι ελλειπτική σε λευκούς, πιο κυκλική στους μογγόλους και...
έντονα ελλειπτική σε νέγρους. Μάλιστα, η διαφορά έγκειται όχι μόνο στο σχήμα, αλλά και στο πάχος της τρίχας, με μεγαλύτερη (σε επιφάνεια) διατομή τρίχας να μεταφράζεται σε παχιά τρίχα, ενώ η μικρότερη διατομή σε πιο λεπτή τρίχα.

Όσο πιο ελλειψοειδής είναι η τρίχα, τόσο πιο σγουρά είναι τα μαλλιά, ενώ όσο πιο κυκλική είναι η τρίχα, τόσο πιο ίσια γίνονται. Συνεπώς, οι συγκεκριμένοι λευκοί έχουν κυματιστά μαλλιά, οι μογγόλοι σχεδόν ίσια και οι νέγροι κατσαρά, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα που δείχνει μία τούφα μαλλιών για κάθε μία από τις εξετασθείσες ομάδες.


Από την μελέτη του Αμερικανού φυσικού ανθρωπολόγου Morris Steggerda, Cross-sections of hair from four racial groups, Journal of Heredity.

2 σχόλια:

  1. ΦΥΛΕΤΙΚΑ,στην ανάρτηση με τίτλο ''Νορδικές φυσιογνωμίες στα γλυπτά του Arno Breker'',έχουν χαλάσει και δε φαίνονται αρκετές φωτογραφίες.Γίνεται να προστεθούν οι ίδιες που υπήρχαν ή έστω άλλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.