Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η φυλετική αντίληψη στους Νόμους του Μανού


"Αλλά το βασίλειο στο οποίο τέτοιοι νόθοι, που μολύνουν την καθαρότητα των καστών, γεννιούνται, πεθαίνει γρήγορα μαζί με τους κατοίκους του."

Manu Laws, X, 61


Οι Νόμοι του Μανού είναι αρχαίο Ινδουιστικό κείμενο που αποδίδεται στον Μανού, προγεννήτορα των ανθρώπων κατά την Ινδουιστική μυθολογία. Υπήρξε μυθικός φιλόσοφος-βασιλιάς, που εγκαθίδρυσε δυναστεία και οι Νόμοι του, μια έμμετρη συλλογή ρητών, απετέλεσαν νομική επιταγή για τους Ινδουιστές.

Η παράδοση του Ινδουισμού έχει ξεκάθαρες φυλετικές τάσεις. Η Ινδουιστική θρησκεία...
βρίσκονταν σε πλήρη αλληλεπίδραση με το ιεραρχικό κοινωνικό σύστημα των καστών στην Ινδία. Τα διδάγματα του σοφού αρχετυπικού Ινδουιστή είναι υπέρ της φυλετικής καθαρότητας, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα κράτη παρακμάζουν όταν η φυλετική μίξη καθίσταται γενικευμένη. Προφανώς επειδή η φυλή συνδέεται με τα ψυχικά γνωρίσματα. Εξόχως εύστοχη σκέψη για μια τόσο πρώιμη, προϊστορική, εποχή, σε βαθμό που οι αρχαίοι Ινδουιστές φαντάζουν κολοσσοί σκέψης σε σχέση με διάφορους "μορφωμένους" των ημερών μας.

14 σχόλια:

  1. Αστείο να συγκρίνουμε τους αρχαίους Ινδουιστές,με τους σημερινούς ''καθικιτές'' των κωλοχανείων που ονομάζονται πανεπιστήμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Νόμοι του Μανού,αν θυμάμαι καλά,αναφέρονται και από τον Νίτσε στο ''Λυκόφως των Ειδώλων''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως. Όλοι οι αριανιστές του 19ου και 20ου αιώνα ήσαν συστηματικοί μελετητές των Βεδών και εν γένει του ινδο-άριου πολιτισμού, μέχρι τούτος να μολευτεί από τη φυλετική επιμειξία. Άλλο ένα δείγμα της ακατάλυτης σοφίας του Άριου Ανθρώπου.
    Υ.Γ. Οι σημαρινοί Ινδοί (με την εξαίρεση του 0.1%) ουδεμία φυλετική σχέση έχουν με τους δημιουργούς του ινδικού πολιτισμού. Είναι τέκνα των τσούντρας της 4ης τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα μια τέτοιου είδους απορία.Υπάρχει περίπτωση οι αρχαίοι Ινδοί να ήταν και λευκοί;

      Διαγραφή
    2. Η Ινδική φυλή δημιουργήθηκε λόγω επιμιξίας της Μεσογειακής και της Δραβιδικής.

      Δεν είναι τυχαίο ότι οι Βορειο-Ινδικοί φαινότυποι λόγω πολύ μεγαλυτέρου ποσοστού Μεσογειακού αίματος εντός των φαίνεται πιο Άριοι και καμία σχέση δεν έχουν με τους νότιους Σραβίδες.

      Μία ματιά στο Μπόλυγουντ σε πείθει.

      Διαγραφή
    3. Βασικά το παραπάνω το είχα διαβάσει στον Δημόπουλο. Για να πω την αλήθεια εάν ισχύει ή οχι δεν ξέρω περί της επιμιξίας αυτής.

      Διαγραφή
  4. Και βέβαια ήσαν Λευκοί και ο πολιτισμός τους ένας πολιτισμός Αρίων. Οι Aryia (έτσι αποκαλούνταν, δηλαδή Άριοι) εμφανίστηκαν κατά τα τέλη της 2ης π.Χ. Χιλιετίας στην ΒΔ Ινδία ως εισβοελςί. Υπέταξαν τους ντόπιους δραβίδες και δημιούργησαν το σύστημα των καστών-τάξεων που ανταποκρίνεται στο τριμερές άριο-ΙΕ σχήμα ιερωμένοι-πολεμιστές-αγρότες.Τους ντόπιους τους παραπέταξαν στην τέταρτη τάξη, τη γεννημένη να τους υπηρετεί, και από αυτήν προέρχονται οι Γύφτοι-Αθίγγανοι. Η ινδική γλώσσα είναι μια άρια γλώσσα (κοινώς Ινδοευρωπαική γλώσσα), πολύ συγγενής με την περσική, και οι πρώτοι φορείς της ήσαν αναμφίβολα λευκοί. Ακόμη και σήμερα στα δύσβατα εδάφη του Αφγανιστάν, του Πακιστάν υπάρχουν ισχυρά φυλετικά κατάλοιπα των λευκών αυτών πληθυσμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με την τελευταία σου επισήμανση,αν δεν λανθάνω, αναφέρεσαι σε πληθυσμούς που κατοικούν στις περιοχές αυτές και έχουν ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά,σαν τους Καλάς.Αυτοί όμως,όπως είχε γράψει παλαιότερα ένας σχολιαστής του Ιστολογίοι,είναι παμιρίδες,και ουδεμία σχέση έχουν με τη λευκή φυλή.

      http://fyletika.blogspot.gr/2016/05/blog-post_77.html

      Δες το σχόλιο του ανώνυμου 10:49 μ.μ

      Διαγραφή
  5. Στην ινδική (αλλά και όχι μόνο)η λέξη Aryia σημαίνει λευκός, φωτεινός, λαμπρός. Ενω τους δραβίδες αυτόχθονες τους αποκαλούσαν Dasya, δηλ. "ανθρώπους δίχως μύτη". Οι ίδιες οι λέξεις μαρτυρούν την Εποποιία του Άριου Ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον 11.07. Εκεί που έχουν αποφευχθεί οι επιμειξίες είναι Λευκοί, κυρίως ιρανικοί τύποι. Ένα από τα πολλά τεκμήρια της λευκής καταγωγής των Ινδοαρίων είναι πως ο Ίντρα που είναι και ο θεός των Πολεμιστών στο ινδικό πάνθεον, στις Βέδες αποκαλείται ξανθομάλλης και κοκκινογένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διόρθωση. Οχι 0.1%, αλλά 0.001% των συγχρόνων Ινδών ενδέχεται να έχουν μια μακρινή σχέση με τους αρχαίους Ινδοαρίους. Όπως και στο σύγχρονο Ιράν είναι λίαν αμφίβολο έαν πάνω από 5-7% του πληθυσμού έχει φυλετική σχέση με τους Μήδες, Πέρσες και τα λοιπά αριοιρανικά φύλα της Αρχαιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η θεωρία περί ''Αρίων'' αρχαίων Περσών,αναφέρεται και από τον μεγάλο ιστορικό Θεόδωρο Μπιρτ,στο μνημειώδες έργο του ''ο Μέγας Αλέξανδρος και ο παγκόσμιος Ελληνισμός''.Συντηρείται και μετέπειτα λόγω του Ρόζενμπεργκ.Παρόλα αυτά,οι δεκάδες ανθρωπολογικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί,μας διδάσκουν ότι οι αρχαίοι Πέρσες άνηκαν κυρίως στον Ιρανικό τύπο.Δηλαδή έχουμε μία ''κόντρα'',της σύγχρονης επιστήμης και έρευνας,με πεποιθήσεις που περιβάλλονται από έναν ''μυθικό'' μανδύα.Πιστεύω ότι το όλο θέμα ''Άριοι'',έχει κυρίως έναν μεταφυσικό χαρακτήρα,που εμπνέει τον σκοπό μας,που είναι ο Εθνοφυλετισμός.Ή ο Εθνικοσοσιαλισμός.Ή απλά και πιο γενικά,ο Εθνικισμός.Όμως κάτι τέτοια θέματα(π.χ ''Άριοι αρχαίοι Πέρσες),πρέπει να ξεδιαλύνονται και να μην μπλέκονται με την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άριοι αυτοαποκαλούνταν οι Μήδοι και οι Πέρσες, δεν χρειαζόταν ο Μπιρτ να τους ονομάσει τον 19ο αιώνα. Άριους τους αναφέρει και ο Ηρόδοτος στην Ιστορία του και τους παρουσιάζει ως ξανθούς και γαλανομάτες. Τον ίδιο όρο χρησιμοποιεί και ο Διόδωρος. Το ότι ήσαν ιρανικοί δεν αποτελεί ακύρωση της καταγωγής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.