Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Φυλετικός χάρτης της Ευρώπης - Lundman 3


Οι φυλετικοί τύποι που απεικονίζονται είναι οι εξής:
Ν = Νορδικός
Μ = (Ατλαντο-)Μεσογειακός
Ο = Βαλτικός
Τ = Διναρικός και Αρμενοειδής
L = Λαπωνικός
Α = Αλπικός
ΟΝ = Βαλτικός-Νορδικός
Ks = Μεσογειακός και Pontid
Kr = Αλπικός-Διναρικός
W = Μογγολικός

Από το βιβλίο του B. Ludman, Jordens Människoraser och Folkstammar, 1943. Τον βρήκαμε εδώ.

36 σχόλια:

  1. Κύριε διαχειριστά θα ήθελα πληροφορίες ή κάποιο λινκ να μου παραθέσετε όσον αφορά τον ''Pontid'' φυλετικό τύπο. Είναι δολιχοκέφαλος, υπότυπος μεσογειακού? Είναι ο αντίστοιχος ανατολικός ατλαντομεσογειακός? Είναι μια πρόσμιξη με βαλτικό, με παλαιονορδικό? Πολλά γράφονται στα φόρουμ (ειδικά του theapricity) και θα ήθελα και τη δική σας άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον τύπο Pontid υπάρχουν διάφορες απόψεις. Παρότι είναι δολιχοκέφαλος και έχει σωματικές ομοιότητες με τον Μεσογειακό τύπο, η διαφορά τους φαίνεται καθαρά στα ψυχικά γνωρίσματα. Οι Pontid είτε αποτελούν διαφοροποίηση των Βαλτοκρομανοειδών που έχασαν τις έντονες γωνίες, γινόμενοι δηλαδή πιο gracile, μια διαδικασία που έγινε και αλλού στην Ευρώπη, είτε αποτελούν διαφοροποίηση Μεσογειακών από Βαλτική επίδραση. Η πρώτη έχει πιο ισχυρό έρεισμα, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί και η δεύτερη. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν είναι τυχαίο ότι οι Pontid ταυτίζονται με σλαβικούς λαούς.

      Θα μπορούσε να ενταχθεί στην τυπολογία της Ευρώπης ως ξεχωριστός τύπος. Για λόγους απλοποίησης και λόγω αυτής της μη συμφωνίας του κατά πόσον είναι Μεσογειακός υποτύπος ή όχι, οι περισσότεροι δεν τον περιλαμβάνουν.

      Δες και εδώ:
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8.html

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε διαχειριστά. Η ανάλυσή σας με ικανοποιεί και μου δίνει τροφή για περισσότερη έρευνα!

      Διαγραφή
    3. Σύμφωνα μάλιστα με αυτές τις δυο προσεγγίσεις που αναφέρθηκαν διαχωρίζουν τον North Pontid από τον Pontid. Ο πρώτος απαντάται κυρίως μεταξύ των Σλάβων (από την Ουκρανία ως και τη Βουλγαρία), ενώ ο δεύτερος και μεταξύ πολλών Ελλήνων. Από εκεί και πέρα, εξαιτίας της διαφωνίας που αναφέρθηκε, δεν έχει ακόμα εξηγηθεί το πως, κι αν βεβαίως, η όποια ομοιότητα αυτών των δυο ανθρωπολογικών τύπων συνδέεται με κάποια άλλη εγγύτητα.
      Όπως και να έχει, ο Pontid αντιστοιχεί πολύ χονδρικά σε ορισμένους από τους "διναρίζοντες/εκδιναρισμένους μεσογειακούς" (dinaricized mediterranean) που διαβάζουμε σε αρκετές μελέτες. Αλλά είναι λάθος να νομίζουμε πως αποδίδεται ο χαρακτηρισμός αυτός αποκλειστικά στον Pontid, καθώς αφορά κι ανθρωπολογικούς τύπους που δεν έχουν σχέση μαζί του.

      Διαγραφή
    4. Όχι "εγγύτητα" (τελευταία λέξη, πρώτη παράγραφος), αλλά προσέγγιση.

      Διαγραφή
    5. οι Pontid ειναι μεσογειακοι με βαλτο(αλπικο)διναρικη επιδραση στ σκοπια το 15% ειναι Pontid στην ελλάδα εχω τυυχει να δω βαλτικο μεσογειακο πατερσα μεσογαικη μητερα pontid πατερα η αλπικο(gorid)διναρικη μητερα και μεσογειακο πατερα πontid παιδι συνανταται και σε αλλδα πολυ αλλα κυριως βουλγαρια κωννοποληεπισης το 30 των θρακιωτωνειναι Pontid

      Διαγραφή
  2. Μια ακόμη φορά χάλια μαύρα η Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    2.ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΤΙΜΙΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΤΥΧΕΟ ΔΕΙΓΜΑ 350 ΑΤΟΜΩΝ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΩΣ) ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    25% ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ
    21,7% ΑΛΠΙΚΟΙ
    18,9% ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ
    10,2% ΚΡΟΜΑΝΙΟΝ
    7,2% ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΗΣ
    5,4%ΒΕΡΒΕΡΙΚΟΙ-ΣΑΧΑΡΙΟΙ
    4,8%ΒΑΛΤΙΚΟΙ
    2,7%ΑΡΑΒΙΚΟΙ
    2,3% ΝΟΡΔΙΚΟΙ
    1,8%ΤΟΥΡΑΝΟ-ΜΟΝΓΟΛΟΙ

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνονται αρκετά κοντά στον αληθινό αριθμό, δεν έχω κάνει μετρήσεις αλλά γύρω εκεί μου φαίνονται τα ποσοστά που συναντάς στο δρόμο.

      Διαγραφή
    2. Καλά κάνεις και προσπαθείς να αποκτήσεις κάποια συναίσθηση του ανθρώπινου περίγυρού σου, των φυλετικών τους χαρακτηριστικών και λοιπά. Αλλά καλύτερο θα ήταν να ανοίξεις κανένα πραγματικό βιβλίο, να μάθεις λίγη ορθογραφία (αυτό το τυχέο, δεν ήταν καθόλου τυχαίο) και κατόπιν να κάνεις εκτιμήσεις "σε δείγμα 350 ατόμων". Διότι πέραν του γελοίου του πράγματος, η ...εκτίμηση κάθε λογικού αναγνώστη του σχολίου σου, είναι πως είσαι κάφρος εξ' υποσαχάριας Αφρικής που προσπαθεί να εξηγήσει τη θεωρία τη σχετικότητας.
      Η όλη προσπάθεια ξεπερνά την εικόνα μαθητευόμενων μάγων, φθάνοντας να μας εκθέτει την άποψή του ο Mister Bean!
      Το ξέρω πως στο νου σου φαντάζουν εχθρικά κι υβριστικά στο πρόσωπό σου όσα γράφω, αλλά δεν έχω αυτή την πρόθεση. Διάβαζε λοιπόν, και δέξου (όχι άκριτα) τις σοβαρές εκτιμήσεις όσων πρέπει, όπως αυτό το ιστολόγιο, πριν αποφασίσεις να ανοίξεις το στόμα κι να εκφράσεις τις "εκτιμήσεις" σου, ρωτώντας μάλιστα τον κάθε τυχαίο σχολιαστή για το αν είναι ορθές. Η αλήθεια, δεν έχει σαν κριτήριο την πλειοψηφία, ούτε και την αποδοχή εκ μέρους 1, 100 ή και εκατομμυρίων ανθρώπων και των απόψεών τους. Διαφορετικά, αντί για έρευνα και μελέτη, θα κάναμε εκλογές!
      Από εκεί και πέρα, οι αριθμοί όπως και η ποικιλία των μεσογειακών στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλη για να περιορίζεται σε ένα 25%. Οι αλπικοί είναι λιγότεροι ή ίσοι με τους διναρικούς, τα κρομανοειδή χαρακτηριστικά σπάνια ως και ποτέ, απαντώνται αμιγώς σε κάποια άτομα, οι βαλτικοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, οι αρμενοειδείς επίσης είναι λιγότεροι του 3% και συνήθως κάποιος τους μπερδεύει με άλλους τύπους (περισσότερο τους διναρικούς), ενώ οι σαχάριοι (saharid) παρότι υπάρχουν αποδεδειγμένα δεν ξεπερνούν τη μονάδα και τέλος ο τουρανικός τύπος είναι επίσης ανύπαρκτος. Οι εκτιμήσεις που κάνεις είναι λανθασμένες, δεν αφορούν τους Έλληνες ειδικά, αλλά μάλλον τη σημερινή πολυπολιτισμική Αθήνα γενικότερα.

      Διαγραφή
    3. Ισχύει ότι οι χάρτες δείχνουν πολύ απλοποιημένα την φυλετική κατανομή. Άλλωστε, οι περισσότερες περιοχές δεν κατοικούνται μόνο από έναν φυλετικό τύπο, γεγονός που δεν αποτυπώνεται στους χάρτες.

      Ενδιαφέρουσα η έρευνα που έκανες. Αν έχεις φωτογραφικό υλικό για το δείγμα σου, μπορείς αν θέλεις να τις στείλεις να τις δούμε. Επίσης, βρίσκεις υψηλά ποσοστά μη γηγενών τύπων, π.χ. σαχάριοι, μογγόλοι, αραβικοί, κτλ. πράγμα ίσως υπερβολικό. Θα πρέπει να αναφερθεί το κατά πόσον έχουν συμπεριληφθεί και λαθρομετανάστες.

      Πάντως είναι απαραίτητο να γίνει μια εκτενής ανθρωπολογική μελέτη στην Ελλάδα, με χρήση και φυλετικής ταξινόμησης, για να διαπιστώσουμε τα ποσοστά των φυλετικών τύπων που κατοικούν στην χώρα. Τα συμπεράσματα θα ήταν ιδαίτερα χρήσιμα, από πολλές απόψεις.

      Διαγραφή
    4. Νομίζω ότι είσαι γενναιόδωρος με τους αριθμούς των μεσογειακών(όπως και πολλοί άλλοι στο site).Δεν ξέρω τι βλέπετε οι υπόλοιποι όταν βγαίνετε έξω αλλά εγώ βλέπω οριεντάλιδες με μύτη μπουγατσομάχαιρο και δερματολογική απόχρωση εφάμιλλη κατοίκων Σαχάρας να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.Αρμενοειδή/Σαχαροειδή/Βερβεροειδή/Δραβιδοειδή και γενικότερα Σκατοειδή με τσιμπουκόχειλα μύτες γιαταγάνια και σκατί απόχρωση δεν είναι μεσογειακοί.Επαναλαμβάνω δεν είναι μεσογειακοί.

      Διαγραφή
    5. Για να εξηγηθώ τι είναι μεσογειακός,πάρε έναν Νορδικό και κάνε τον ελάχιστα(ελάχιστα είπαμε/αν έχεις φτάσει Alex Dimitriades είσαι ήδη οριεντάλης και ανήκεις σε άλλη φυλή) ποιο ''σκούρο''(σταρένιος) με σκούρα καστανά μαλλιά(ή και μαύρα)και έχεις ένα μεσογειακό.Τάδε έφη Carlton Coon.Αν έχεις πάει στο εξωτερικό και σε περάσανε για Άραβα δεν είσαι μεσογειακός.PERIOD.

      Διαγραφή
    6. Ο χάρτης του Lundman, δεν είναι μόνο απλοϊκός, αλλά και άσχημα φτιαγμένος. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος ποίους περιγράφει σαν μεσογειακούς, ποίους διναρικούς, και ποίους αρμενοειδείς. Επίσης, το λίγο που προσπάθησα να αναγνωρίσω που τοποθετεί αλπικούς δεν κατάφερα να το κάνω με σιγουριά.
      Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω πως ορθώς πράξατε και αποδώσατε τους τύπους που αναφέρει ο Lundman με πιο "κοινούς". Αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να αντιστοιχούσατε τους "πρωτότυπους" ανθρωπολογικούς τύπους όπως πχ τον καρπαθικό με διναρικό-αλπικό. Πάντως, ο ost-nordider (κυριολεκτική μετάφραση "ανατολικός νορδικός") πρέπει να είναι ο δυτικός βαλτικός, καθώς τον αποδίδετε "νορδικός-βαλτικός". Διαφορετικά είναι όντως ο ανατολικός νορδικός.

      Διαγραφή
    7. Δηλαδή Ιούλιε, κριτήριο ανθρωπολογικής ταξινόμησης είναι αν κάποιος στο εξωτερικό σε πέρασε με Άραβα;
      Εν πάση περιπτώσει, ο μεσογειακός, είναι μάλλον ο πιο πολυποίκιλος ανθρωπολογικός τύπος και αυτό το αναφέρει κυρίως ο C.S.Coon. Επί της ουσίας, κατόπιν των δικών του παρατηρήσεων ξεκίνησαν να ξεχωρίζουν ατλαντο-μεσογειακούς, λεπτοπρόσωπους κι ανατολικούς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και δυο κρομανοειδείς τύποι που ομοιάζουν με τους μεσογειακούς και πιθανότατα τα χαρακτηριστικά τους είναι διάσπαρτα μεταξύ τους. Επουδενί λοιπόν, δεν είναι ο μεσογειακός "σκούρος" νορδικός.
      Από εκεί και πέρα, οι οριενταλίδες (που είναι ένας πολύ γενικός χαρακτηρισμός κι καθόλου ταυτόσημος με κάποιο πληθυσμό), οι δραβίδες κλπ ανήκουν στο λεγόμενο "διαφυλετικό υπόστρωμα", δηλαδή είναι πληθυσμοί με ποικίλα χαρακτηριστικά τα οποία κι έχουν πάρει κατόπιν συνεισφοράς σε αυτούς των υπολοίπων φυλών με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή. Εν προκειμένω, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι Άραβες της Συρίας και του Λιβάνου, είναι περισσότερο αρμενοειδείς και μεσογειακοί παρά σκουρόχρωμοι δραβίδες. Ενώ στη Σαουδική Αραβία, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

      Διαγραφή
    8. ΠΑΡΕΛΗΨΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ (ΓΥΡΟ ΣΤΙΣ 5) ΠΕΡΙΠΤΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑΝ Η ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ 1-2 ΓΕΝΙΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ..

      Διαγραφή
    9. Συγνώμη αν δεν κατάλαβα,αλλά τι εννοείς ότι σε ένα με δύο γενίες θα ξεχαστεί;Εδώ έχουν περάσει 100αδες χρόνια και οι οριεντάλιδες και αρμενοειδής στη χώρα παραμένουν(εκτός και αν δεν βλέπω καλά-που βλέπω καλά).

      Διαγραφή
    10. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν(ή ίσως και να το ήθελα) αλλά η εικόνα σαχαροειδών/κάφρων/δραβιδοειδών και το κακό συναπάντημα να παρακολουθούν ταινίες με Βέγγο,Κωσταντάρα,Αλεξανδράκη,Κούρκουλο κ.α και να θεωρούν τους εαυτούς μετέχοντες του ελληνικού πολιτισμού και συνεχιστές των παραπάνω μου φαίνεται γελοία,αηδιαστική και απίθανη.Οι άνθρωποι διαλέγουν ήρωες που τους μοιάζουν(Κάθε συνετός άνθρωπος αυτό κάνει γιατί μόνο αυτός που σου μοιάζει,σου είναι κατανοητός,εφάμιλλος,οικείος.....συγγενής).

      Διαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 4 49.
    ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΑ,ΟΥΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ Ή ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ(ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΙΣΗ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΩ.ΠΑΡΟΤΙ,ΛΟΙΠΟΝ, ΟΝΤΩΣ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ,ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΗΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ
    Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 1 49

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω τέτοιο σκοπό. Αλλά πιστεύω ότι μια σκωπτική διάθεση είναι απαραίτητη για τους σχιζοφρενής νεοέλληνες, οι οποίοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με τέτοια ζητήματα μέσω από το παραμορφωτικό πρίσμα της ψυχολογίας του ραγιά. Δυστυχώς ή ευτυχώς, πολλοί κάνουν ότι μπορούν να αποδείξουν ότι "έχουν δίκιο" και στη συνέχεια κρυφο-χαμογελούν χαιρέκακα, με την μετέωρη και ψυχικά άρρωστη πεποίθησή ότι "η Ελλάς είναι ένας γυφτομαχαλάς, εκτός από την πάρτη μου". Είναι η άλλη όψη του νομίσματος όλων εκείνων των μίζερων διεθνιστούληδων που ισχυρίζονται πως "δεν υπάρχουν έθνη, δεν υπάρχουν φυλές, είμαστε όλοι μπάσταρδοι". Απλά, αλλάζουν την κλίση μετατρέποντας το "είμαστε" σε "είσαστε".
      Πέραν τούτου, συμφωνώ με τις παρατηρήσεις του διαχειριστή του ιστολογίου. Θα ήταν ενδιαφέρον να μπορούσε κάποιος να προχωρήσει σε μια κάποια μελέτη, ακόμα κι αν τα στοιχεία δεν είναι τα προτιμώμενα ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάς γυφτομαχαλάς;Κάποιες περιοχές ΝΑΙ είναι γυφτομαχαλάς και περισσότερες αναμένουν να μετατραπούν σε τέτοιες.Πάρε την πλατεία Ομονοίας,το άλλοτε ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας που τώρα είναι no man's land,τουλάχιστον για τους ιθαγενείς.Και οι περισσότεροι είναι cool και okay με αυτό,αρκεί να μην τους ενοχλεί κανείς.

      Διαγραφή
    3. Αναφέρομαι στους Έλληνες διαχρονικά, όχι στον σημερινό πολυφυλετικό πολτό των κατοίκων του νεοελληνικού κράτους.

      Διαγραφή
    4. Ωραία σκέψη αλλά αυτό που μετράει είναι το τώρα και το ακόμα ποιο δυσοίωνο αύριο.Ελπίζω μόνο σε θαύμα μπας και παραμείνει κάτι που να θυμίζει Ελλάς.Πρόσωπα τύπου Αλέκου Αλεξανδράκη,Νίκου Κούρκουλου,Τζένης Καρέζης θα δώσουν την θέση τους σε οριεντάλιδες τύπου Stan.Αυτά.

      Διαγραφή
    5. Σαφώς, αλλά δεν νομίζω να χαρίστηκε ο προσδιορισμός "Έλληνας" σε κάποιον από όλους αυτούς. Όχι ακόμα τουλάχιστον.
      Ευτυχώς, οι Έλληνες έχουν δείξει εξαιρετικά μεγάλη ανθεκτικότητα στο θέμα αυτό, δεδομένου ότι το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει τουλάχιστον 25 έτη. Άλλοι λαοί, όπως οι Ολλανδοί, τα δυο έθνη του Βελγίου, αλλά σε μικρότερο βαθμό ακόμα και οι πολυπληθέστεροι Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι κι Ισπανοί, σε 25 χρόνια είχαν ήδη σημαντικά ποσοστά μεικτών γάμων.
      Βέβαια, συμφωνούμε απόλυτα προς το μέλλον είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. Αλλά οι Έλληνες μέχρι τούδε, είμαστε διακριτή (η πιο διακριτή) εθνική ομάδα στη χώρα μας.

      Διαγραφή
    6. Ας ελπίσουμε να αποδειχτούμε ισχυρότεροι των Βορείων στο θέμα αυτό.Από όσο ξέρω αυτοί(Βόρειοι) υποφέρουν από τον προτεσταντικό πεσιμισμό πράγμα που εξηγεί και την αυτοκτονική πρόθεση να φέρουν όσους γίνεται περισσότερους(σε εμάς αυτό εκφράζεται σε λίγους παρανοϊκούς της ''αριστεράς'' και της ''προόδου'' και σε κάποιους κύκλους προδοτών της πολιτικής/επιχειρηματικής ζωής.Αλλά με τον μαλάκα τον μίμο που ακούει στο όνομα Έλληνας ποτέ δεν ξέρεις.Έχει καταπιεί μαλακίες του Hollywood που δεν έχει φάει ο μέσος κάτοικος της Alabama.

      Διαγραφή
    7. Η Τζένη Καρέζη είναι άσχημη....Χίλιες φορές Ξένια Καλογεροπούλου..Και χίλιες φορές περισσότερο από τις δύο Hedy Lamarr

      Διαγραφή
  5. Η Μαρία Κάλλας σε ποίον φυλετικό τύπο ανήκει;Κάτι μου λέει ότι είναι Μεσογειακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παραειναι ομορφη για Aρμενοειδης; lol

      Διαγραφή
    2. Βλακείες ..Ακούς Αρμενοειδής!......Λοιπόν Μεσογειακοδιναρική ή Μεσογειακοαρμενοειδής...Πάντως δεν θα έλεγα ότι αν έχει κάτι αρμενοειδές είναι έντονο....

      Διαγραφή
    3. Είναι παλιά συνήθεια να μπλέκεται η ανθρωπολογία με την αισθητική, για να εκφραστούν τα διάφορα κόμπλεξ που έχει κάποιος. Στο προκείμενο, ένα από τα βασικότερα κριτήρια για να καταταχθεί ένα άτομο στον αρμενοειδή τύπο είναι ο μεγάλος κεφαλικός δείκτης.
      Με μια πρώτη ματιά για την Κάλλας λοιπόν, δεν φαίνεται τόσο βραχυκέφαλη, δίχως να είναι ασφαλής αυτή η εκτίμηση (καθώς υπάρχει κι η κατηγορία για τον litorid ανθρωπολογικό τύπο).

      Από εκεί και πέρα, είναι αστείο να διαβάζει κανείς διαμαρτυρίες που αφορούν πρόσωπα-κλειδιά στη διαμόρφωση της νεοελληνικής/νεοραγιάδικης κοινωνίας. Σιγά τη προσβολή, αν η Κάλλας είναι αρμενοειδής ή όχι. Μέρος ενός "star system" είναι, επειδή είχε ταλέντο στη φωνητική κι επουδενί αξιόλογη προσωπικότητα με μεγάλη προφορά στον πολιτισμό (όποιου είδους).

      Διαγραφή
  6. Προς ιστολόγιο: Ποια είναι τα ψυχικά χαρακτηριστικά του τύπου pontid;Μοιάζουν με του Βαλτικού ή με του Κρομανοειδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα ψυχικά τους γνωρίσματα δεν έχουμε σχεδόν καθόλου περιγραφές. Οι Pontid μελετήθηκαν περισσότερο από Ρώσους ανθρωπολόγους, των οποίων τα γραπτά είναι δυσεύρετα. Όντας λογικά διαφοροποίηση των Βαλτο-κρομανοειδών, φέρουν ψυχικά γνωρίσματα και από τους δύο τύπους. Πάντως είναι αρκετά δραστήριοι και τολμηροί, κάτι που ταιριάζει περισσότερο σε Κρομανοειδείς παρά σε Βαλτικούς.

      Διαγραφή
  7. Ο συγκεκριμένος παλαιστής του Κατς είναι κρομανοειδής ή pontid;

    http://cdn2-b.examiner.com/sites/default/files/styles/image_content_width/hash/3b/80/1350328105_4801_randy-orton.jpg

    http://cdndata.bigfooty.com/2014/03/47222_5c0f889c4ddd0c8080c396226bfad812.jpg

    http://www.randyortonworld.com/wp-content/uploads/2010/09/Randy-Orton-Pictures-37.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει περισσότερο Κρομανοειδή στοιχεία. Τέτοια είναι τα βαθιά τοποθετημενα μάτια, τα έντονα ζυγωματικά και τα έντονα σαγόνια.

      Διαγραφή
  8. Μπορείτε να γράψετε αναλυτικό άρθρο για τον pontid όπως έχετε κάνει για τους άλλους φυλετικούς τύπους? Με παραδείγματα, πληροφορίες χαρακτηριστικών και ψυχικά γνωρίσματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.