Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Rudolf Hess, πιστός μέχρι το τέλος - σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

O Rudolf Hess (1894-1987) ήταν Γερμανός πολιτικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Γερμανούς γονείς, ενώ λέγεται πως η μητέρα του μπορεί να ήταν Ελληνίδα, παρά το Γερμανικό επίθετό της. Ολοκλήρωσε την σχολική του εκπαίδευση στην Γερμανία και ασχολήθηκε με το εμπόριο. Στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετέχει ως εθελοντής στο πεζικό και μετέπειτα μεταβαίνει στην πολεμική αεροπορία. Τραυματίζεται πολλές φορές και ανεβαίνει στην στρατιωτική ιεραρχία.

Μετά τον πόλεμο σπουδάζει γεωπολιτική στο Μόναχο, γινόμενος συνεργάτης του καθηγητή Καρλ Χαουσχόφερ. Αποκτά επαφές με τους Εθνικοσιαλιστές στο Μόναχο και γνωρίζει όλα τα μετέπειτα κορυφαία στελέχη. Το 1920 γίνεται ένα από τα πρώτα μέλη του κόμματος, εκφράζοντας θαυμασμό για τον Αδόλφο Χίτλερ. Συμμετέχει στο πραξικόπημα της μπιραρίας το 1923, όπου μετά την αποτυχία του εγχειρήματος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται μαζί με τον Αδόλφο Χίτλερ. Εκεί τον βοηθά στην σύνταξη του περίφημου βιβλίου. Μετά την αποφυλάκισή τους, ο Hess γίνεται γραμματέας του Χίτλερ. Με την άνοδο στην εξουσία, ορίζεται μέλος των SS καθώς και αναπληρωτής Φύρερ. Οι περισσότεροι νόμοι περνούν από αυτόν πριν εγκριθούν και ορίζεται υπεύθυνος για πολλά υπουργεία.

Το 1939 ξεσπά ο πόλεμος και το 1941 ο Hess, χωρίς την έγκριση του Χίτλερ, πιλοτάρει μόνος του ένα πολεμικό αεροσκάφος με προορισμό την Σκωτία, για να...
συναντήσει τον Δούκα του Χάμιλτον με σκοπό να σταματήσει ο αδελφοκτόνος πόλεμος μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας. Ο Hess όπως ήταν αναμενόμενο συλλαμβάνεται από τους Βρετανούς και φυλακίζεται. Ο Χίτλερ γίνεται έξω φρενών με την παράλογη πράξη του Hess, που δίνει την ευκαιρία τους Εβραίους διοικητές της Βρετανίας να υπερηφανεύονται για τον εκλεκτό κρατούμενό τους.

Ο Rudolf Hess παραμένει πιστός στην ιδεολογία του μέχρι το τέλος και διακηρύσσει ότι είναι υπερήφανος για ότι έπραξε, για την πατρίδα, τον αρχηγό του και την ιδέα. Συνέπεια της αγέρωχης στάσης του είναι να παραμείνει φυλακισμένος, αποκλειστικά και μόνο για την ιδεολογία του, μέχρι το 1987, όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι δολοφονείται κατ' εντολή των Εβραίων δυναστών, πιθανότατα επειδή βάσει νόμου σε λίγο καιρό θα αποφυλακίζονταν.

Ο ήρωας Rudolf Hess έγινε μάρτυρας της εθνικιστικής ιδέας, παραμένοντας πιστός μέχρι το τέλος. Το μίσος των Ιουδαίων είναι τέτοιο, που έδωσαν την μιαρή εντολή να καταστραφεί ο τάφος του και να γίνει εκταφή των λειψάνων του, για να μην τον τιμούν στο μνήμα του οι Γερμανοί εθνικιστές! Μάλιστα, κατεδάφισαν ακόμα και την φυλακή Spandau όπου τον είχαν φυλακισμένο για τον ίδιο λόγο!

Ως προς τον φυλετικό τύπο, ο Rudolf Hess είναι Κρομανοειδής. Τα Κρομανοειδή γνωρίσματα είναι εμφανέστατα, όπως τα πολύ βαθιά τοποθετημένα μάτια, τα έντονα ζυγωματικά και ειδικά τα έντονα σαγόνια, που δίνουν σχήμα τετραγώνου στο πρόσωπό του. Είναι λεπτόρρινος, δολιχοκέφαλος, με λεπτά χείλη, σκούρα μαλλιά και γαλάζια μάτια. Κακώς συγχέονται τέτοιοι φαινότυποι με Αλπικούς ή Μεσογειακούς. Ως προς τα ψυχικά γνωρίσματα, ο Hess είναι τυπικός Κρομανοειδής. Είχε δώσει πολλούς αγώνες στον δρόμο, ειδικά στα πρώτα χρόνια του αγώνα, ήταν μαχητικός, είχε πειθαρχία, αφοσίωση στον ηγέτη και η συμπεριφορά του έδειχνε δραστήριο χαρακτήρα μεν, αλλά με μαζεμένη συμπεριφορά. Ουδέποτε προσπάθησε να δημιουργήσει φατρίες ή να εμπλακεί σε παιχνίδια εξουσίας. Είχε παράλληλα αποκτήσει μόρφωση, ώστε να κατανοήσει σε βάθος την εθνικιστική ιδεολογία και είχε το ψυχικό σθένος να την υποστηρίξει μέχρι το τέλος. Η παράλογη πράξη που οδήγησε στην σύλληψή του, παρά τα ευγενή κίνητρα, ήταν δείγμα της παρορμητικής, ενστικτώδους φύσης του φυλετικού του τύπου. Έμεινε στην ιστορία για την μαχητικότητα, την αφοσίωση και την αταλάντευτη πίστη του στα εθνικιστικά ιδεώδη.







2 σχόλια:

  1. EYΓΕ στον αρθρογράφο για την αναφορά του στον Rudolf Hess! Πρόκειται για μία μεγάλη προσωπικότητα! ....ICH HAB'S GEWAGT......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζει και μάχεται!
    Υπόδειγμα γενναιότητας, Εθνικοσοσιαλιστής μέχρι τέλους και πιστός στον Αρχηγό. Αιώνια σου η μνήμη συναγωνιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.