Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οι ηγέτες της Σιδηράς Φρουράς - σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκουν;

Η Σιδηρά Φρουρά ήταν εθνικιστικό κίνημα της Ρουμανίας του Μεσοπολέμου. Ηγέτης της ήταν ο Corneliu Codreanu, με μακρά θητεία στους εθνικιστικούς αγώνες. Σκοπός του ήταν η πνευματική αναγέννηση της Ρουμανίας υπό τις εθνικιστικές ιδέες. Η Λεγεώνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ, όπως ήταν το επίσημο όνομα του κινήματος, με άριστη οργανωτική δομή και άσβεστη πίστη στα ιδεώδη του Εθνικισμού, έδωσε τον αγώνα ενάντια στην σιωνιστική εξουσία της Ρουμανίας. Μετά από σωρεία διώξεων, ύβρεων, απαγορεύσεων, παρακρατικών και κρατικών επιθέσεων και φυλακίσεων, όπως γίνεται πάντοτε από τους σιωνιστές εναντίον κάθε αντισιωνιστικού εθνικιστικού κινήματος, η Σιδηρά Φρουρά παίρνει 16% στις εκλογές του 1937 αυξανόμενη με αλματώδεις ρυθμούς. Οι σιωνιστές αναγκάζονται το 1938 να κυρήξουν δικτατορία με επικεφαλής τον εβραιόδουλο Βασιλιά Κάρολο ΙΙ, ο οποίος απαγορεύει το κίνημα και φυλακίζει χιλιάδες μέλη και στελέχη της Σιδηράς Φρουράς. Οι εναπομείναντες εθνικιστές περνούν στην παρανομία και συνεχίζουν τον αγώνα. Η απήχηση του κινήματος στον λαό παραμένει ακμαία και όταν το 1940 ο Βασιλιάς αναγκάζεται να παραχωρήσει Ρουμανικά εδάφη στους Ούγγρους υπό την πίεση των Γερμανών, ο λαός με μπροστάρηδες τους Εθνικιστές επαναστατεί, ο Βασιλιάς παραιτείται αλλά δυστυχώς αφήνει πίσω του τον στρατηγό Ion Antonescu. Ο Horia Sima, νέος ηγέτης της Σιδηράς Φρουράς μαζί με τον Antonescu δημιουργούν το Εθνικό Λεγεωναριακό Κράτος το 1940, όμως δυστυχώς ο Χίτλερ δεν έχει καλή πληροφόρηση και ο Antonescu με τη βοήθεια του Γερμανικού στρατού καταπνίγει τους Εθνικιστές. Μετά τον πόλεμο, όπου η Ρουμανία μπαίνει στο πλευρό της Γερμανίας, η χώρα κατακτάται από τους κομμουνιστές και οι Ρουμάνοι Εθνικιστές της Σιδηράς Φρουράς συνεχίζουν τον αγώνα στα βουνά για περίπου μία δεκαετία, ενώ χιλιάδες συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα "συνετισμού".

Ένα τόσο βαθύ ιδεολογικό κίνημα που υφίσταται τόσες διώξεις είναι λογικό να απαιτεί ικανούς ηγέτες που θα έχουν την ενεργητικότητα και τον δυναμισμό να δώσουν αγώνες για τις ιδέες τους, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους. Η ιδεολογική κατάρτιση είναι απαραίτητη, όμως χρειάζονται...
και τα κατάλληλα ψυχικά γνωρίσματα για τους ηγέτες, ώστε να οδηγούν, να δρουν και να εμπνέουν.




Ο Αρχηγός, Capitanul, Corneliu Codreanu

Ως λεπτοπρόσωπος, δολιχοκέφαλος, με καστανά σγουρά μαλλιά, χωρίς γωνίες στο πρόσωπο, λεπτόρρινος με ίσια μύτη, είναι Μεσογειακός. Στον χαρακτήρα είναι δραστήριος, τολμηρός, ηγετική φυσιογνωμία, με οργανωτικές ικανότητες. Πιθανότατα απόγονος Ελλήνων ή Ρωμαίων, δηλαδή πάλι Ελλήνων.







Ion Mota

Mεσοπρόσωπος, δολιχοκέφαλος, με σκούρα σγουρά μαλλιά, χωρίς γωνίες στο πρόσωπο, λεπτόρρινος με ίσια μύτη, είναι Μεσογειακός, με Διναρική επίδραση. Στον χαρακτήρα είναι δραστήριος, τολμηρός και ηγετικός. Όντας το νούμερο δύο στο κίνημα, δεν δίστασε να πάει εθελοντικά στην Ισπανία να πολεμήσει στο πλευρό των Εθνικών δυνάμεων ενάντια στους κομμουνιστές. Πέθανε το 1937 στο πεδίο της μάχης και στην κηδεία του έγινε λαϊκό προσκύνημα από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.







Vasile Marin

Λεπτοπρόσωπος, με ίσια μύτη, δολιχοκέφαλος, με καστανά μαλλιά, με εμφανείς γωνίες στα ζυγωματικά, λεπτόρρινος με ίσια μύτη. Είναι Κρομανοειδής, με πιθανή Μεσογειακή επίδραση που φαίνεται σε άλλες εικόνες. Στον χαρακτήρα είναι μαχητικός και δραστήριος και μαζί με τον Ίον Μότα πολέμησε στην Ισπανία και πέθανε, ενώ η κηδεία των δύο ηρώων Μότα-Μαρίν έγινε μαζί.




Gheorghe Cantacuzino-Granicerul

Ο στρατηγός Cantacuzino ήταν απόγονος της Ελληνικής οικογένειας των Καντακουζηνών. Είναι σε μεγάλη ηλικία αλλά κάποια γνωρίσματα διακρίνονται. Στα μάτια του έχει ανοιχτά βλέφαρα, ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία. Η μύτη του είναι ίσια, είναι σχετικά λεπτοπρόσωπος, δολιχοκέφαλος, χωρίς γωνίες στο πρόσωπο. Φαίνεται ότι είναι Μεσογειακός, καθώς δεν φαίνεται άλλη επίδραση. Ως προς τον χαρακτήρα του, συμμετείχε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, λαμβάνοντας το υψηλότερο παράσημο ανδρείας της Ρουμανίας. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του πήγε επικεφαλής των επτά Λεγεωνάριων της Σιδηράς Φρουράς και αυτός να πολεμήσει στην Ισπανία.





Horia Sima

Τείνει προς λεπτοπρόσωπος, δολιχοκέφαλος, με καστανά σγουρά μαλλιά, είναι Μεσογειακός με ελαφρά Αλπική επίδραση, που φαίνεται στα μάτια. Αναδείχτηκε ηγέτης του κινήματος μετά την δολοφονία από τους σιωνιστές των υπολοίπων Εθνικιστών ηγετών την διετία 1938-40. Κατάφερε να διατηρήσει την ενότητα και τον δυναμισμό του κινήματος και έφτασε κοντά στον θρίαμβο, αλλά δυστυχώς μες στη δίνη των γεγονότων του πολέμου δεν τα κατάφερε.




Όλοι τους ΑΘΑΝΑΤΟΙ

13 σχόλια:

  1. Ο κατακουζηνος και ο καπετανιος πολυ ελληνοφατσες, οντως. Σε φωτογραφια οπου ο Corneliu φοραει βλαχικη φορεμασια, ειναι ιδιος ο παππους μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἐμεῖς οἱ βλαχικῆς καταγωγῆς Ἄριοι Φασίστες ἀποτίουμε φόρο τιμῆς στοὺς ἀγωνιστὲς τῆς Σιδηρᾶς Φρουρᾶς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια. Ο Marin όμως δεν ειναι ουτε στο ελαχιστο μεσογειακος. Φαίνονται καθαρότατα τα νορδικά χαρακτηριστικά του. ΑΘΑΝΑΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Μαρὶν εἶναι Κρομανοειδὴς μὲ διναρικὴ ἐπίδρασι (πεταχτὰ αὐτιά). Οὔτε ἰδιαίτερα Μεσογειακὸς οὔτε φυσικὰ Νορδικός (!!!).

      Διαγραφή
  4. Ο Κορνηλιος ειναι δειγμα Μεσογειακου,παροτι η μητερα του ηταν Γερμανιδα απο την μειονοτητα της Τρανσυλβανιας.
    Ο Ιον επισης Μεσογειακος.
    Ο Καντακουζηνος επισης Μεσογειακος.
    Ο Χορια Μεσογειακος με Αλπικη επιδραση που φαινεται στα ματια.
    Θα συμφωνησω με τον προηγουμενο σχολιαστη στο οτι ο Βασιλε Μαριν ειναι Νορδικος-Κρομανοειδης και οχι Μεσογειακος-Κρομανοειδης.
    ΑΘΑΝΑΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἐμφανῆ διναρικὴ ἐπίδρασι ἔχει καὶ ὁ Codreanu (μεγάλα πεταχτὰ αὐτιά). Κύριοι, εἶναι πολὺ χτυπητὸ χαρακτηριστικὸ, γιὰ νὰ μὴ τὸ βλέπετε. Κάντε ἀντικειμενικὴ ἀνάλυσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο,μου δημιουγηθηκε η εντυπωση Νορδικοτητας λογω των σε υπερβολικο βαθμο σκληρων και λεπτων χαρακτηριστικων του προσωπου του και επηρεαζομενος απο τον ετερο σχολιαστη τον κατεταξα ως τετοιον,ομως σκληρα και λεπτα χαρακτηριστικα προσωπου εχουν και οι Διναρικοι ενω πραγματι περαν του Διναρικου-Κρομανοειδους Μαριν μεγαλα και πεταχτα δηλαδη Διναρικα αυτια εχει σε καποιον βαθμο και ο Κοντρεανου,ο οποιος ομως κατα τα αλλα ειναι Μεσογειακο δειγμα.

      Διαγραφή
    2. 'Ισχύει ἡ κυρίαρχη μεσογειακότης του Codreanu. Ἐπίσης ἔχει φάτσα ὑποβλητικὴ, ποὺ ἐμπνέει σεβασμὸ &ἐκπέμπει ἡγετικὴ αὔρα.

      Διαγραφή
  6. o codrenau εχει και μια ελαφρα διναρικη συμμετοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Long L:ive the Legion and the Captain ! Greetings from Romania,Comrades !
    www.fratiadecruce.blogspot.ro

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.