Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Οι μογγολικοί φυλετικοί τύποι


Στην Ευρώπη, επειδή έχουμε ελάχιστη καθημερινή επαφή με τους μογγόλους της Ασίας, τους θεωρούμε όλους το ίδιο. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί μογγολικοί τύποι, τους οποίους οι ίδιοι οι Ασιάτες αναγνωρίζουν με ευκολία. Αντιθέτως και εκείνοι με τη σειρά τους μπορεί να θεωρούν τους λευκούς όλους το ίδιο.

Το παραπάνω σχήμα περιλαμβάνει στην πρώτη κατηγορία, ως North Asiatic Race, τους φυλετικούς τύπους που βρίσκονται σε...
Κίνα, Κορέα και Ιαπωνία. Οι Chosonoid είναι οι πλέον χαρακτηριστικοί της Κορέας, οι Coshu, Satsuma, Cipangid της Ιαπωνίας και οι North, Middle, South Sinid και Qiangid της Κίνας.


Στην δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται οι φυλετικοί τύποι κεντρικής Ασίας και Σιβηρίας. Οι Pamirid, Aralid, Kumid βρίσκονται κυρίως στην κεντρική Ασία, ενώ οι υπόλοιποι στη Σιβηρία και τις Αρκτικές ζώνες.

Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι φυλετικοί τύποι της νοτιοανατολικής Ασίας, δηλαδή σε Ινδοκίνα, Ινδονησία και Φιλιπίννες. Palaungid και Shanid είναι τύποι της Ινδοκίνας, ενώ οι Proto- και Deutero-Malayid συναντώνται και στα νησιά.

Βλέποντας την ανθρώπινη ποικιλομορφία μόνο σε ένα κομμάτι της Ασιατικής ηπείρου, τι συμπεραίνετε; Λέτε όλοι οι άνθρωποι να είμαστε... το ίδιο;

3 σχόλια:

  1. Κυριε Διαχειριστα, μπορειτε να κανετε ενα αφιερωμα για τους φυλετικους τυπους της Λατινικης Αμερικης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γίνει κάποια στιγμή και αυτό, αν και δεν γνωρίζω τίποτα για την συμπεριφορά τους. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα δες τα εξής:

      http://fyletika.blogspot.gr/2013/04/eickstedt_17.html
      http://www.xpomo.com/ruskolan/rasa/phenotype_05.htm
      http://www.theapricity.com/forum/showthread.php?120349-Indigenous-Races-of-the-Americas

      Διαγραφή
  2. κάποιοι λένε οτι τα παιδία και τα εγγόνια του Τζέκινς Χάν είναι αυτά που περπάτησαν σε 1 παγετό και φτάσαν στο Βορειο πόλο εξού και οτι είναι ασιάτες οι Εκσιμόοι.Ισχυει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.