Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Το χρώμα μαλλιών, ματιών και δέρματος στην Γερμανία

Οι περισσότεροι όταν σκέφτονται Γερμανούς φαντάζονται ξανθούς ψηλούς γαλανομάτηδες. Όμως στη Γερμανία υπάρχουν και άλλοι φυλετικοί τύποι σε υψηλές συγκεντρώσεις. Οι Νορδικοί είναι πολλοί στα βόρεια, ενώ όσο πάμε νότια, οι Νορδικοί μειώνονται, αυξάνονται δραματικά οι Αλπικοί και εμφανίζονται κάποιοι Διναρικοί. Σε όλη την έκταση της χώρας υπάρχουν Κρομανοειδείς, μάλιστα σε πολλές ενδιάμεσες μορφές με Νορδικούς.

Σε μία μελέτη που έκανε ο ανθρωπολόγος Rudolf Virchow, εξέτασε το χρώμα μαλλιών, ματιών και δέρματος 6,7 εκατομμυρίων (!) μαθητών της Γερμανίας. Το έργο του βοήθησε η Ανθρωπολογική Εταιρία της Γερμανίας. Ο Virchow γράφει πως το χρώμα...
της ίριδας σταθεροποιείται μετά τα δύο πρώτα έτη, το χρώμα των μαλλιών συνήθως μετά την εφηβεία, ενώ το χρώμα του δέρματος ανεπαίσθητα βαθαίνει μέχρι τα γηρατειά. Η έρευνα έγινε σε μαθητές σχολείου, συνεπώς τα αποτελέσματα είναι υπερεκτιμημένα ως προς τους ξανθούς, καθώς το χρώμα μαλλιών στους νέους είναι πιο ξανθό από ότι στην ενηλικίωση. Ο Virchow έδωσε και έναν χάρτη με την κατανομή του χρώματος των μαλλιών στη Γερμανία, αλλά δυστυχώς δεν παρατίθεται.

Το 68,02% έχει ξανθά (ή καστανόξανθα) μαλλιά, το 29,42% έχει καστανά μαλλιά, 1,98% έχει μαύρα και το 0,25% κόκκινα. Ως προς το χρώμα των ματιών, το 39,55% έχει μάτια μπλε, το 33,18% ενδιάμεσα και το 27,21% καστανά. Ο Virchow κάνει έναν υπολογισμό και θεωρώντας ότι περίπου στο 10-15% των παιδιών τα μαλλιά σκουραίνουν μετέπειτα, οπότε πρέπει να αφαιρεθεί. Ως προς το χρώμα του δέρματος, το 91,5% έχει λευκό χρώμα, ενώ μόνο το 8,45% ελαφρά καστανωπό.

Οι ξανθοί κυριαρχούν στον βορρά, ενώ μειώνονται σταδιακά στον νότο. Το αντίστροφο συμβαίνει με τους καστανούς. Ένα στοιχείο της έρευνας είναι ότι πάνω από ένας στους τρεις καστανούς έχει ανοιχτά ή ενδιάμεσα μάτια, γεγονός γνωστό για τους φυλετικούς τύπους των Κρομανοειδών, Αλπικών, Διναρικών. Συμπερασματικά, η κατανομή του χρωματισμού στη Γερμανία επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για τη φυλετική σύνθεση της Γερμανίας. Βέβαια στις μέρες της σημερινής σιωνιστικής εξουσίας και παγκοσμιοποίησης, ο κατακλυσμός από Ασιάτες και Αφρικανούς έχει αλλοιώσει σημαντικά αυτά τα στοιχεία για τη Γερμανία.

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να πάτε στη Γερμανία- οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν καφέ μαλλιά και καφέ μάτια. https://de.wikipedia.org/wiki/Haarfarbe#/media/File:Weltkarte-Haarfarben.png http://4.bp.blogspot.com/-aNsnH5t0Qjw/VgLBjrgEMLI/AAAAAAAAk4U/GbycDpKY2Hg/s640/europakarte_blaueaugen.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι βόρειοι Γερμανοί ανοικτά καφέ μαλλιά (συνήθως χωρίς ξανθό), ενώ όσο κατεβαίνετε νότια βλέπετε πιο συχνά σκούρα. Το πραγματικό ξανθό, που δεν είναι ούτε ανοικτό καφέ ούτε καστανόξανθο, είναι σπάνιο και στη Γερμανία- κακώς μας έχουν περάσει ότι έχουν ξανθά μαλλιά.
    Τον χάρτη για τα μάτια θα τον βρείτε εδώ: https://www.reddit.com/r/germany/comments/4e7vaf/how_common_are_brown_eyed_germans/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.