Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ατλαντοειδής τύπος

Ο Ατλαντοειδής τύπος χαρακτηρίζεται από:

α)         Δολιχοκεφαλία
β)         Λεπτοπροσωπία έως Μεσοπροσωπία
γ)         Υψηλό ανάστημα
δ)         Λεπτορρινία, ίσια μύτη
ε)         Ανοιχτό ή σπανιότερα σκούρο χρώμα ματιών, καστανό χρώμα μαλλιών με τάσεις ξανθότητας, πολύ ανοιχτό χρώμα δέρματος
στ)       Εξωμορφικός

Ο Ατλαντοειδής τύπος συναντάται σε Βρετανία και Ιρλανδία, ενώ ο αρχικά περιορισμένος αριθμός τους έχει επεκταθεί όπου έχουν πάει Βρετανοί έποικοι, δηλαδή σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Ως προς τα ψυχικά γνωρίσματα, οι Ατλαντοειδείς είναι δραστήριοι, τολμηροί και δυναμικοί. Έχουν μεγάλη έφεση στη μάθηση και στην επιστημονική αναζήτηση. Έχουν ηγετικές και στρατιωτικές ικανότητες, οργανωτικότητα, πειθαρχία, ενώ διαθέτουν αρκετή καλλιτεχνική ροπή.
Αντιπροσωπευτικά δείγματα του Ατλαντοειδούς φυλετικού τύπου.
Ο Βρετανός ηθοποιός Hugh Grant και η Βρετανίδα ηθοποιός Kaya Scodelario.




21 σχόλια:

  1. ΚΟΥΚΛΑ Η Kaya,ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΗΣ ΚΟΥΚΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ατλαντειδης φυλετικος τυπος ειναι ισως ο αξιολογοτερος ολων και αυτο δεν το λεω επειδη ειμαι κατα το ημισυ Ατλαντοειδης Κελτης εξ Αλβας(Σκωτιας),αλλα επειδη απλως ειναι η πραγματικοτητα.
    Τελεια η περιγραφη ψυχοσωματικων χαρακτηριστικων των Ατλαντοειδων που παρουσιαζει το ιστολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς φίλτατε σκοτσέζε, ο Ατλαντοειδής φυλετικός τύπος αποτελεί τον αξιολογότερο εκπρόσωπο της άριας φυλής, κατά πολύ ανώτερος του κρύου νορδικού και του γλεντοκόπου μεσογειακού ή μάλλον ένωση των καλών των δυο αυτών φυλετικών τύπων χωρίς τα αρνητικά τους!

      Διαγραφή
    2. Ελα υπερβαλεις και οι μεσογειακοι μια χαρα ειναι. Για τους νορδικους συμφωνω

      Διαγραφή
    3. Μπα, το αντιθέτως λέω εγώ, οι νορδικοι κομπλέ είναι, αλλά οι μεσογειακοι πιο άσχημο φάτσες και φλωροφστσες που υπάρχουν είναι, πάλι καλά που δεν υπάρχουν πολύ μεσογειακοι στην Ελλάδα, είναι πανεύκολο να διαχωρίσεις έναν Έλληνα από έναν Ισπανό, οι Ισπανοί μεσογειακοι είναι, γιαυτό έχουν φλωροφστσες και δεν μας μοιάζουν. Τώρα οι ντόπιοι από Ελλάδα είναι κυρίως διναρικοι, αλπικοι αρμενοειδης, οι μεσογειακοι δεν είναι πολλοί , ούτε οι κρομανοειδης. Για μένα το καλύτερο είναι αρμενοειδης και αυτό που έχουν οι ρώσοι πολωνοι Ουκρανοί, οι Σλάβοι δηλαδή

      Διαγραφή
    4. Αρμενοειδης οι πόντιοι είναι κατά πλειοψηφία, όχι οι ντόπιοι λάθος μου. Αν και υπάρχουν αρμενοειδης ντόπιοι όπως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Σπύρος μπιμπιλας, ο Σπύρος μπιμπιλας μοιάζει φουλ με τον Λευτέρη Πανταζή (παγκοζιδης είναι το πραγματικό του επίθετο, Πόντιος)

      Διαγραφή
  3. Βασικά αυτός ο φαινότυπος σε γυναίκα είναι πάντοτε ιδιαιτέρως καλαίσθητος ειδικά όταν τα μαλλιά είναι καστανόμαυρα και τα μάτια γαλανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εἶμαι ἄριος νταὴς καὶ γουστάρω20 Αυγούστου 2014 στις 6:42 π.μ.

    Μαῦρο μαλλὶ μὲ γαλανὸ μάτι εἶναι ὁ πιὸ καλαίσθητος/ἐντυπωσιακὸς συνδυασμὸς ποὺ ἔχει κατασκευάσει ἡ φῦσι. Οἱ ἀτλαντοειδεῖς γυναῖκες εἶναι οἱ ἰδανικὲς γιὰ νὰ ἐκκολάψουν τὸ μεσογειακὸ μας σπέρμα στὶς θῆκες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ.
    ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Atlantoeidis fyletikos typos syndiazei proterimata toso twn Mesogeiakwn oso kai twn Nordikwn.
    Einai ontws axiologotatos kai pragmatika panemorfos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως καταλαβαίνουμε τη διαφορά ανάμεσα σε έναν Ατλαντοειδή με τάσεις ξανθότητας και έναν Νορδικό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υπάρχει τάση μεσοπροσωπίας και καθόλου γωνίες στο πρόσωπο τείνουμε προς Ατλαντοειδή. Αν δεν ισχύουν αυτά, τότε είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τους ξανθίζοντες Ατλαντοειδείς από τους Νορδικούς. Σε αυτήν την περίπτωση καταφεύγουμε σε εμπειρικά δεδομένα από συνήθεις φαινότυπους Νορδικών και Ατλαντοειδών, αλλά το ζήτημα γίνεται αρκετά υποκειμενικό.

      Διαγραφή
  8. Εγώ που είμαι Έλληνας και μοιάζω περισσότερο με Ατλαντοειδή με σκούρα μάτια (ψυχικά και σωματικά) πάρα με μεσογειακό είμαι μεσογειακός; Γιατί αν εξαιρέσεις τα ανοιχτά μάτια κατά τα άλλα θα μπορούσα να είμαι καθαρός Ατλαντοειδής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Robert Patrick μοιάζει Διναρικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o Janik Gers των iron maiden θα έλεγα απο την φυσιογνωμία του(ειδικά το σαγόνι) οτι είναι!σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως δεν ειναι Νορδικος,γιατι δεν ειναι λεπτοπροσωπος.
      Σιγουρα ειναι Ατλαντοειδης σε μεγαλο βαθμο,εχει τυπικη Ατλαντοειδη μεσοπροσωπη ταση.

      Διαγραφή
  11. exo akrivos idia xaraktiristika me ton ben affleck sxima matiou miti sigomatika...xroma malia prosopo...ta xilia mou einai omos pio megala kai ta matia kastana ligo pio skoura...atlantoidis eimai? (katagogi ionio)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πως ξεχωρίζουμε έναν ατλαντοείδη από έναν νορδικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριολεκτικά ο πιο αντικειμενικότατα πανέμορφος τύπος. Ούτε οι φλώρικοι πουστόφατσες χιπεστεράδες μεσογεακοί ούτε οι ξαθνόψυρες νορδικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποση μαλακια σας βαραει εδω μεσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.