Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ο Heinrich von Treitschke για την διατήρηση της φυλετικής ιδιοσυστασίας


"Αν ένα έθνος έχει την δύναμη να διαφυλάξει τον εαυτό του και την εθνική του ταυτότητα μέσω της ανελέητης πάλης μεταξύ των φυλών στο διάβα της ιστορίας του, τότε με κάθε πρόοδο του πολιτισμού θα αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις βαθύτερες εθνικές του ιδιαιτερότητες."

Heinrich von Treitschke, Die Freiheit


Ο Heinrich von Treitschke θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς ιστορικούς, φτάνοντας να λογίζεται ως αυθεντία στην εποχή του. Ασχολήθηκε με την πολιτική, εκφράζοντας εθνικιστικές και φυλετικές ιδέες. Παράλληλα γνώριζε για τον υπονομευτικό ρόλο των Εβραίων στη Γερμανία και αξιοποίησε το κύρος του για να διαδοθεί η αλήθεια. Τα ιστορικά βιβλία του Treitschke διαβάστηκαν αφειδώς στην Γερμανία, όχι μόνο από τον λαό, αλλά και από πολιτικές φυσιογνωμίες.

Η πάλη μεταξύ των φυλών είναι κάτι δεδομένο για τον Treitschke. Αν ένα έθνος στο διάβα της ιστορίας του, μετά από αγώνες...
καταφέρει να διατηρήσει την φυλετική του ιδιοσυστασία, τότε θα καταφέρει να αναπτύξει τις δικές του εθνικές ιδιαιτερότητες. Βλέπουμε στις μέρες μας που το φυλετικό ανακάτωμα οδηγεί σε ένα ανομοιογενές πολιτισμικό μωσαϊκό, άμορφο, χωρίς κοινό σημείο αναφοράς, χωρίς χαρακτήρα. Διατήρηση της φυλής σημαίνει και διατήρηση μιας διακριτής εθνικής φυσιογνωμίας.

91 σχόλια:

  1. Τα αυτονόητα έλεγε,αλλά στην εποχή που ζούμε,ήρθαν τα πάνω κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν προβλέπεται πλέον καμία φυλετική ιδιοσυστασία.Οι Αφγανοί,οι Πακιστανοί,οι Νιγηριανοί και οι Μπαγκλαντεσιανοί,θα πάρουν ελληνική ιθαγένεια.Θα τους πασαλείψουμε και με ασβέστη ,για να μη μας φαίνονται τόσο διαφορετικοί κι όλα εντάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί θα φύγουν με το που γυρίσούμε στην Δραχμή και ξεφύγούμε από την φιλελεύθερη Ε.Ε. και την δικτατορία της των τραπεζών. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εξάλλου.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι,αλλά δεν το βλέπω.Οι αριστεροδεξιές φιλελεύθερες κυβερνήσεις ,καθότι λαθρολάγνες σε μεγάλο βαθμό θα τους ενσωματώσει με το ''έτσι θέλω'' στην κοινωνία.Θα γίνουμε ένα τεράστιο hot spot,και στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που έρχονται,θα σφαζόμαστε μεταξύ μας,και η σύγκρουση θα πάρει αναγκαστικά φυλετική-θρησκευτική διάσταση αφού και στη Φυλή αλλά και στη Θρησκεία,είμαστε εντελώς αντίθετοι,αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
    3. Μα ακριβώς για αυτό θα χάσουν. Ο μεγαλύτερος γεωπολιτικός κίνδυνος σήμερον είναι οι Αλβανοί με τις φαντασιακές τσαμουριές τους. Υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ για Μεγάλη Αλβανία όπως υπάρχει και για μεγάλο Κουρδιστάν. Πρέπει να επικεντρωθεί στην Ήπειρο η προσοχή μας. Οι υπόλοιποι αλλαχουακμπάρηδες δεν είναι μεγάλος κίνδυνος. Να εύχεσαι να κάνουν κάτι καθώς τότε ο Στρατός θα τους θερίσει στο πι και φι.

      Διαγραφή
    4. Οι αλβανοί μπορούν άνετα να πνιγούν στο σάλιο μας.Δε θα έπρεπε να υφίστανται καν.Υπάρχουν χάρη στους Αμερικάνους.Για τους κούρδους πράγματι,είναι γεγονός ότι πολεμούν μια ζωή για το έθνος και το πάτριο έδαφος τους,ενώ η δική μας νεολαία αράζει στις καφετέριες μ'ένα τσιγάρο στο χέρι.Οι Αμερικανοί μόλις αποφασίσουν ότι η τουρκία δε χρειάζεται άλλο ,θα την αφήσουν στην τύχη της.Έτσι λοιπόν δε θα με χάλαγε ένα μεγάλο Κουρδιστάν.Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.

      Διαγραφή
    5. Σωστά. Όμως οι Τούρκοι δεν πρέπει να βλέπονται ως εχθροί. Οι δύο όχθες του Αιγαίου(Ρωμυλία-Ελλάδα και Δυτική Μικρά Ασία) πρέπει να ενωθούν, είναι ένα σώμα και μία Ψυχή, με αρτηριαίο το τρίγωνο Θεσσαλονίκη-Πόλη-Σμύρνη. Η Ιωνία και η Ελλάδα είναι ένα Σώμα. Με το να ελέγχεις την μία όχθη του Αιγαίου δεν δύνασαι να κάνεις τίποτα. Είτε είσαι η Τουρκία είτε είσαι η Ελλάδα. Να κατακτήσεις την Ιωνία με πόλεμο είναι αδύνατον ιδίως σήμερα όταν όλη η Ελλάδα έχει 10 εκατομμύρια σε γήρανση και η Πόλη μόνον 15 εκατομμύρια Τούρκους. Συνεπώς πρέπει να δράσεις ως πέμπτη φάλαγγα και να επανελληνίσεις τον επί το πλείστον Ελληνογεννή πληθυσμό της Ιωνίας. Άλλος τρόπος, δεν υπάρχει. Το ίδιο ισχυεί για την Κύπρο. Να γίνει μία νήσος και πάλι όταν φύγουν οι άποικοι και μείνουν οι αρχικοί Τούρκοκύπριοι κάτοικοι στο Βόρειο τμήμα. Εάν γίνει αυτό, οι Ελληνοκύπριοι θα είναι και πάλι πλειοψηφία.

      Διαγραφή
    6. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε εναλλακτικά και επί νέων βάσεων από τη στιγμή που το "ανήκομεν στην Δύσιν" μας οδήγησε εδώ και κατέστη η αιτία της δραματικής εκστρατείας του 1919-1923. Όπως έχω ξαναπεί η Ευρώπη, δηλαδή η Δύση, είτε Εθνικοσοσιαλιστική, Σοσιαλιστική ή όπως σήμερα Φιλελεύθερη θα μας έχει για επαρχία. Οι Εθνικοσοσιαλιστές όλων των Εθνών διακηρύσσουν ότι όλοι οι Ευρωπαϊκοί, Άριοι φαινότυποι είναι...αδέρφια. Στην πράξη όμως μας διέλυσαν στην Κατοχή ενώ όλοι οι Δυτικοευρωπαίοι περάσαν μέλι-γάλα. Πρέπει το κέντρο αναφοράς μας να γίνει το Αιγαίο και όχι η Δύση. Συν τοίς άλλοις, η Δύση είναι τόσο σάπια πλέον που για εμένα δεν σώζεται με τίποτα, μα με τίποτα. Εάν τότε χρειαζόταν ένας Χίτλερ για να ξεπλύνει τους τότε στάβλους του Αυγεία σήμερα χρειάζεται ένας Χίτλερ είς τόν κύβο. Χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία και η Αγγλία προσωπικά πιστεύω ότι θα εξισλαμισθούν ούτως ή άλλως και δεν δύναται καμμία δύναμη να τα σώσει, ούτε καν ο Φασισμός του σήμερα ο οποίος διαφέρει κατά πολύ από τον αρχικό και είναι πολύ πιο...light και αστικοποιημένος. Για την ώρα το Εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα εν Δύσει δεν έχει στελέχη και είναι τελείως πολεμώμενο από το Φιλελεύθερο σύστημα. Το Ισλάμ θα δώση την λύσην στην φιλελεύθερη σαπίλα των παραπάνω χωρών και στην ατελείωτη σαπίλα του ιδίου του Ισραήλ, το οποίο σκοτώνει αμάχους γηγενείς Παλαιστινίους για να διοργανώνει γκέυ παρέιντ και να κουνάνε τον κώλο τους οι τσούλες του IDF. Για την Ελλάδα τώρα, εγώ τίθεμαι υπέρ ενός ριζοσπαστικού Γνησίου Ορθοδόξου κινήματος, μίας Ορθόδοξης Αλ-Νούσρα. Ή όλα ή τίποτα. Τίποτε ξένο προς την κουλτούρα μας. Ένα Φασιστικό ριζοσπαστικό Ορθόδοξο κίνημα θα ήταν ό,τι έπρεπε. Ταυτοχρόνως συνεργασία και προσπάθεια προσαρτήσεως της Ιωνίας και της Πόλεως μέσω Συνομοσπονδίας με στόχο την απόσπασή τους από το μελλοντικώς πληγωμένο Τουρκικό σώμα.

      Διαγραφή
    7. Για την Αλβανία τώρα, εκεί εννοείται αντάρτικο στην Βόρειο Ήπειρο. Είναι ντροπή να υπάρχουν 300,000 Έλληνες και εκεί και να δεχόμαστε να ομιλεί ο Ράμα περί...Τσάμηδων! Φταίμε όμως και εμείς οι Εθνικιστές. Ψυχή έχουμε, μπράτσα έχουμε, μυαλό δεν έχουμε για να βρούμε πόρους.

      Διαγραφή
    8. Τα εδάφη πρέπει να ενωθούν. Πρόκειται για αρχαίες ελληνικές περιοχές και ο Ελληνισμός έζησε εκεί για πολλούς αιώνες.Όντως πόλεμο τώρα πια δεν μπορούμε να κάνουμε,τουλάχιστον όχι επεκτατικό.Για τους τούρκους διαφωνώ κάθετα.Πράγματι υπάρχουν εκεί και ευρωπαϊκοί φυλετικοί τύποι(Μεσογειακός,αλπικός κτλ),αλλά η συνείδηση τους είναι ξεκάθαρα τουρκική.Δεν μπορεί να πάει κάποιος και να τους πει :''α εσύ είσαι αλπικός,άρα είσαι Έλληνας,ή εσύ είσαι Μεσογειακός,Έλληνας και εσύ''...Καταρχάς θα σε σφάξουν επιτόπου.Κατά δεύτερον ,θα τους τρελάνεις,άντε να πείσεις μουσουλμάνους να αλλάξουν θρησκεία.Δεν ισχύει πλέον το ''γίνεσαι Τούρκος διάκο μου την πίστη σου ν'αλλάξεις''κατά αντιστοιχία με το δικό μας.Να σημειώσουμε ότι οι Γενίτσαροι ήταν κυρίως Ελληνογεννείς αλλά και γενικότερα από την χερσόνησο του Αίμου,αλλά ήταν οι πιο φανατισμένοι από όλους.Τουρκαλάδες με όλη τη σημασία της λέξης.Επίσης ως έθνος είναι το πιο αιμοβόρο από όλα.Είχαν ρωτήσει έναν γέροντα καλόγερο για τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη για το αν ο στρατός έσφαζε τους Έλληνες.Και εκείνος απάντησε:''όχι ο απλός λαός,οι ίδιοι οι Τούρκοι κυνηγούσαν τους Έλληνες,ο όχλος βίαζε 10χρονα κορίτσια.Τους μισούσαν πολύ τους Έλληνες''.Και μιλάμε για σχετικά πρόσφατα γεγονότα.Τίποτα δεν άλλαξε.Ο Οζάλ είχε πει πως δε χρειάζονται καν να μας πολεμήσουν,αρκεί να μας στείλουν μερικά μύρια μουσουλμάνων.Αυτό γίνεται σήμερα.Ο τούρκος ήταν ανέκαθεν εχθρός.Ως έθνος,μαζί με το άτιμο έθνος των Άγγλων ,είναι οι μεγαλύτεροι ανθέλληνες.

      Διαγραφή
    9. Για το σχόλιο σου το 2:31
      Πιστεύω πως η αλήθεια εδράζεται κάπου στη μέση.Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα ευρωπαϊκά έθνη,αλλά ήδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ο εθνικισμός στις περισσότερες χώρες.Γαλλία,Ισπανία,Ολλανδία(ίσως),Αυστρία,Ουγγαρία ακόμα και οι εξώλης και προώλης σκανδιναβικές χώρες ,αναπτύσσουν τον εθνικισμό τους.Ώρα τους ήταν καθότι πολύπαθες.Η Γερμανία κάτι κάνει,αλλά αν δεν απενοχοποιήσει τον ίδιο της τον εαυτό για το ''ολοκαύτωμα'' δε θα πάει μπροστά.Η Αγγλία πάλι είναι η πλέον εκφυλισμένη χώρα.Η ντροπή της Ευρώπης.Τίποτα καλό δεν έχει η Ευρώπη να περιμένει από αυτήν.
      Πράγματι τώρα χρειαζόταν ένας Χίτλερ να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.Τον είχαμε αλλά το χάσαμε...Και τώρα πια δε βγαίνει άλλος άντρας σαν τον Χίτλερ.Η δύση εκφυλίστηκε,αλλά νομίζω πως με προσπάθεια και με ιδεολογική κατάρτιση που αφιερώνεται στον Εθνικοσοσιαλισμό-Εθνικισμό-Πατριωτισμό,μπορεί να επιστρέψει στις παλιές της αξίες.

      Διαγραφή
    10. Πάντως να ξέρεις, ο Εθνικοσοσιαλισμός εστί φυλετισμός και όχι Εθνικισμός. Εθνικισμός εστί ο Φασισμός και μόνον. Ο Εθνικοσοσιαλισμός δέχεται ανθρωπολογικές Ευρωπαϊκές ράτσες και όχι Έθνη. Αποτελεί Ευρωπαϊκό Φυλετικό Διεθνισμό.

      Διαγραφή
    11. Οι οπαδοί του Ερντογάν είναι φανατισμένοι. Το κράτος είναι επεκτατικό των Τούρκων, όμως οι Τούρκοι δεν μας μισούν καθόλου. Όσους Τούρκους γνώρισα στο εξωτερικό μας συμπαθούν και μας φέρονται πολύ καλλίτερα από ότι οι Ευρωπαίοι. Και οι Τούρκοι αναγκαστικά θα καταλάβουν με την μία όχθη του Αιγαίου δεν δύνανται να κάνουν τίποτα. Οι Τούρκοι της Δυτικής Μικράς Ασίας, Ιωνίας και Πόλεως, δεν στηρίζουν τον Ερντογάν και γνωρίζουν τις Ελληνικές τους ρίζες. Μάλιστα οι ίδιοι επανελληνίζονται μελετώντας την ιστορία των Ελληνογεννών περιοχών τους. Μόλις πέσει ο Ερντογάν θα φανούν πολλά.

      Διαγραφή
    12. Αυτό δεν ισχύει.Ο Εθνικοσοσιαλισμός ,δίνει μεγάλη σημασία στη φυλή,και έτσι πρέπει,αλλά δεν πρέπει να τον κατηγορούμε για κατάργηση των εθνών.Επί παραδείγματι ,ο Χίτλερ ως εθνικοσοσιαλιστής,στον Αγώνα,γράφει ύμνους για τη Γερμανία και το γερμανικό έθνος και έδαφος.Στην κυριολεξία λάτρευε κάθε τι γερμανικό,δηλαδή κάθε τι εθνικό προς αυτόν.Ο εθνικοσοσιαλισμός ουσιαστικά μας τονίζει,πως για να ανήκουμε όλοι σε ένα έθνος,πρέπει να ανήκουμε στην ίδια φυλή(διάφοροι συγγενείς φυλετικοί τύποι) και αυτό είναι σωστό.Δεν καταργεί λοιπόν τα έθνη,τα ανυψώνει σε ''ανώτερα κλιμάκια''.

      Διαγραφή
    13. Με τον όρο φυλή εννοεί ον φαινότυπο. Η Ηνωμένη Εθνικοσοσιαλιστική Ευρώπη έχει ιεραρχία φαινοτυπική από Βορά προς Νότον. Σλαύοι και Μεσογειακοί ανήκουν στον πάτο. Νορδικοί στην κορυφή και Αλπικοί κεντροευρωπαίοι στην μέση.

      Η Ιωνία έχει πολλούς Αλεβήδες συν τοις άλλοις, που είναι εχθροί του Ισλάμ.

      Διαγραφή
    14. Χωρίς παρεξήγηση,επειδή γνώρισες κάποιους τούρκους και σου φέρθηκαν ευγενικά τι σημαίνει;Ότι έγιναν καλοί;Δηλαδή τι ήθελες ,μόλις τους είπες ότι είσαι Έλληνας,να σε βρίσουν και να σε σπάσουν στο ξύλο;Ούτε οι γκρίζοι λύκοι δε θα το έκαναν αυτό έτσι στο άκυρο.Αυτή σου λοιπόν η συνάντηση ,δεν αλλάζει την πραγματικότητα,που είναι πως οι τούρκοι μας μισούν.Και εμείς τους μισούμε έτσι είναι αυτά.Είναι οι νέοι Πέρσες μας.Έτσι αναφερόταν σε αυτούς ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος,ως Πέρσες δηλαδή και ανατολίτες,θέλοντας να τονίσει πως ανέκαθεν ,ο κίνδυνος για τον Ελληνισμό ερχόταν από την Ανατολή.Και είχε δίκιο ο Τουρκοφάγος,αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση και δε θα την κάνουμε τώρα.Έπειτα δεν πιστεύω πως διαβάζουν την ιστορία του Ελληνισμού της Ιωνίας για να ''επανελληλισθούν''.Το κάνουν καθαρά για θέμα μόρφωσης.Είναι γνωστό πως έχουν μία από τις καλύτερες εκδόσεις στον κόσμο των αρχαίων κλασικών.Ονομάζεται Γιουνάν Κλασικλερί=Έλληνες κλασικοί.Δε σημαίνει κάτι αυτό.Και οι άραβες του 800 μ.Χ μελέτησαν Αριστοτέλη,καθαρά για δικούς τους λόγους,για να μπορέσουν δηλαδή να διοικήσουν το κράτος και τα κατάφεραν.Δεν είχαν ως σκοπό κάποια ''επανελλήνιση''.Και τέλος,έχω την πεποίθηση πως υπάρχουν κάποιοι κρυπτοχριστιανοί ,αλλά δε θα ξεπερνάνε ούτε τις 100.000 και πολλούς λέω και εν πάσι περιπτώσει δε συνιστά αυτό επανελλήνιση.

      Διαγραφή
    15. Ο Εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ,έδωσε έμφαση και καλά έκανε στον νορδικό φαινότυπο.Αυτό τους αντιπροσωπεύει.Σε αντιστοιχία ,σε ένα δικό μας εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς,θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον μεσογειακό τύπο.Δεν είναι κακό.Επίσης μιλάμε για πριν 70 χρόνια + ,που πιστευόταν πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ...ξανθοί.
      Οι Σλαύοι πράγματι δεν έχαιραν εκτίμησης,αλλά τώρα δε δίνουν μεγάλη σημασία,καθώς ο κίνδυνος είναι άλλος.Ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι ένας,ούτε είναι ''γερμανικός''.Μπορεί να αναπτυχθεί από κάθε ευρωπαϊκό έθνος,ανάλογα με τα θέλω του και τα μπορώ του.Δεν είναι απόλυτος,προσαρμόζεται.

      Διαγραφή
    16. Είναι ξεπερασμένη θεώρηση που εάν την πεις δημοσίως θα σε πούν...τρελό που θα θέλεις να προσαρτήσεις όλα τα Μεσογειακά εδάφη ή να πεις για...Μεσογειακό Εθνικοσοσιαλισμό. Το μίσος δεν οδηγεί πουθενά, μα καταστρέφει. Σφάλλεις για τους Τούρκους. Ένας Έλλην δεν δύναται ποτέ να μισεί. Ο Έλλην αξυψώνει και μορφώνει ακόμη και τον υπάνθρωπο. Ο Τούρκος είναι ένας τουρκόφωνος πιαθνώς εξισλαμισμένος-εάν δεν είναι Αλεβής-Έλλην. Η κληρονομιά ου Βυζαντίου υπάρχει εκατέρωθεν.

      Διαγραφή
    17. Ο Έλλην φυσικά και μισεί,καθώς είναι άνθρωπος.Από μίσος έσφαξε τους πέρσες 2 φορές,από μίσος έσφαξε τούρκους το 1821 και όχι από αγάπη ή για να δουν τι χρώμα αίμα είχαν οι τούρκοι.Από μίσος έσφαξε Βούλγαρους εξαρχικούς που ήθελαν τη Μακεδονία.Ο Έλληνας δεν είναι κάποιος τίτλος καθηγητή πανεπιστημίου.Είναι δηλωτικό καταγωγής και ενός εθνικού υποβάθρου.Και τέλος θα πουν τρελό εμένα που θα επιθυμούσα Μεσογειακό εθνικοσοσιαλισμό,ενώ εσένα που μιλάς με τόση αγάπη για τους τούρκους και θέλεις συνένωση(αν είναι δυνατόν,ανατρίχιασα)των δύο εθνών-κρατών για την ανασύσταση μιας πεθαμένης αυτοκρατορίας θα σε πουν λογικό ε;;...
      Η δική μας θεωρία δεν είναι ξεπερασμένη,αφού ακόμα καλά καλά δεν πρόλαβε ν'αρχίσει.Τόσο χρόνια μιλούσαν για τον νορδικό εθνικοσοσιαλισμό ,που είχε επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    18. Δεν είναι κάτι το αυθεντικό. Η δική μου θεώρηση τοποθετεί τον Ελληνισμό στην δική του περιοχή και τον απελευθερώνει από την Δύση. Το μίσος οδήγησε τον χαμό των εδαφών της Ιωνίας μετά τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Οδήγησε σε 20 έτη αιματοκυλίσματος και πολέμου για το τίποτα. Δεν τους σφάξαν από μίσος αλλά από αγάπη για την οικογένειά τους και τα παιδιά τους πίσω στην Αθήνα και την Σπάρτη. Το ίδιο και ο Αλέξανδρος για την αγάπη του πατρός του και τον χαμό του. Όσο για το 1821, υπήρξε ένα εγχείρημα αγαθό μα αποτυχημένο. Μα τελείως αποτυχημένο. Κατάφερε να συρρικνώσει τον διάχυτο Ελληνισμό σε ολίγα Ευρωπαϊκά εδάφη.

      Διαγραφή
    19. Πουθενά δεν υπάρχει αυθεντικότητα σε τέτοια πράγματα.Όλα από κάπου ξεκινούν,για να καταλήξουν κάπου.Αυθεντικό είναι μόνο ότι φτιάχνει η Φύση.Τα υπόλοιπα είναι τεχνητά.Ο Ελληνισμός δεν ανήκει μόνο εκεί που θεωρείς εσύ.Ο Ελληνισμός πηγάζει κυρίως από τον ελλαδικό χώρο και απλώνεται και στην παραλία της μικράς Ασίας.Και τέλος πάντων,ο Ελληνισμός πρέπει να ζει στην Ιωνία,χωρίς τους σφετεριστές τούρκους.Ο επεκτατικός πόλεμος του Αλέξανδρου δεν εμπεριείχε πουθενά την ''αγάπη'',παρά μόνο το μίσος και το πλιάτσικο.Αθηναίοι και Σπαρτιάτες,μισούσαν ο ένας τον άλλον αιώνες.Καμία αγάπη λοιπόν δεν τους προέτρεψε στον αδελφοκτόνο πόλεμο,παρά μόνο το μίσος.Τώρα όλοι οι Έλληνες μισούσαν τους Θηβαίους για το ότι ήταν πάντα σύμμαχοι των Περσών.Καμία αγάπη,καθαρό μίσος.Ο Αλέξανδρος έδωσε εντολή για την καταστροφή της πόλης και το μεγαλύτερο κακό δεν το έκαναν οι Μακεδόνες,αλλά οι γείτονες Πλαταιείς ,που έσφαζαν ανηλεώς όποιον Θηβαίο έβρισκαν και βίαζαν όποια Θηβαία έβρισκαν.Από μίσος φυσικά....Μη μου πεις ότι και ο βιασμός γίνεται από αγάπη...Και μην αναφέρεις τον Αλέξανδρο και τη δήθεν πατρική του αγάπη,αφού μπορεί και να τον έφαγε ο ίδιος για να πάρει τη θέση του,από προτροπή της Ολυμπιάδας,αφού ο Φίλιππος θα αποκτούσε γιο εξολοκλήρου Μακεδόνα,και όχι νόθο,όπως θεωρούσαν τον Αλέξανδρο οι Μακεδόνες,αφού ήταν μισός Ηπειρώτης.Χώρια το ότι επί 3 χρόνια δε μιλούσαν,ο Αλέξανδρος είχε καταφύγει στην πατρίδα του Ήπειρο,και ήρθαν σε επαφή μόνο χάρη στον Δημάρατο τον Κορίνθιο.
      Ο Ελληνισμός το 1821 δεν ήταν συρρικνωμένος.Εδαφικά-κυριαρχικά δεν υπήρχε καν.Επειδή υπήρχαν κάποιοι Έλληνες, λόγω των ικανοτήτων τους, στη διοίκηση της αυτοκρατορίας ,δε σημαίνει ότι οι Έλληνες κυβερνούσαν εκ των έσω,όπως νομίζεις εσύ.Ο απλός ο Έλληνας,υπέμενε με βαριά καρδιά την κατοχή,μέχρι που επαναστάτησε.Μόνο η εκκλησία είχε οφέλη,λέγοντας στους Έλληνες να υπομένουν επειδή είναι ''θέλημα Θεού''.Εξάλλου η εκκλησία είχε πολλές διασυνδέσεις
      με την Πύλη.Βρέθηκαν όμως και πατριώτες παπάδες που πήραν τα καριοφίλια.Συνεπώς με μια επανάσταση δεν μπορούσαμε να καταστρέψουμε την τουρκιά,αλλά κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς την ανεξαρτησία των εδαφών.Μένει να ελευθερώσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    20. Και φυσικά η επανάσταση ενόχλησε πολλούς.Από εκεί καταλαβαίνουμε πως ήταν στο συμφέρον του ελληνικού έθνους η επανάσταση,αφού και οι Αυστριακοί με τον Μέτενριχ εξέφρασαν ξεκάθαρα ανθελληνικές θέσεις,αλλά και οι Άγγλοι ανθέλληνες έγραφαν στις εφημερίδες τους,πως οι Τούρκοι έχουν κάθε δικαίωμα στην Ελλάδα,όπως αυτοί είχαν στην Ιρλανδία και στις Ινδίες.Τότε φυσικά και δεν υπήρχε συναίσθηση περί κοινής καταγωγής των ευρωπαϊκών εθνών,σήμερα αυτό δύναται να αλλάξει,αλλά θέλει χρόνο και προσπάθεια.

      Διαγραφή
    21. Πέραν του μίσους ως...κινητήριο δύναμη ειδικά αναφέροντας τον Αλέξανδρο που σεβάσθηκε πιο πολύ τους Πέρσες από ότι τους Μακεδόνες του, οι εξής άκρως παρωχημένες λογικές θα κρίνουν εάν ο Ελληνισμός θα επιβιώσει ή όχι στο εγγύς μέλλον:

      "Μένει να ελευθερώσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τα υπόλοιπα."

      Ο επεκτατικός Εθνικισμός μέσω πολέμου που υπονοείς έχει περάσει πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Η μοναδική περιοχή που δύναται να ελευθερωθεί με αυτό τον τρόπο είναι η Βόρειος Ήπειρος λόγω του πλειοψηφικώς Ελληνικού πληθυσμού της που αριθμεί τις 300,00. Στα υπόλοιπα εδάφη είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Συνεπώς όπως προείπα, χρειάζεται στρατηγική πέμπτης φάλαγγας. Αναζήτηση συμμάχων και επανελληνισμός. Ειδάλλως το κρατίδιο αυτό είναι καταδικασμένο να διαλυθεί.

      Διαγραφή
    22. Οι Εθνικοσοσιαλιστές από την μεριά των οφείλουν επιτέλους να μας πουν εάν είναι πρώτα Έλληνες ή Ευρωπαίοι. Γιατί η ιδεολογία τους όσο ορθή, αντιδυτική και ευγενής να είναι, ομιλεί περί Ηνωμένης Ευρώπης και όχι περί Ελλάδος.

      Διαγραφή
    23. To ότι ο Αλέξανδρος ,δε βίασε τη μητέρα ,την αδερφή και τη γυναίκα του προσωπικού του αντιπάλου ,δε συνιστά κάποιο είδος ιδιαίτερου σεβασμού.Ήταν αυτονόητο για έναν άνδρα σαν τον Αλέξανδρο.Μόνο ένα ζώο θα έκανε τη συγκεκριμένη πράξη.Τους Μακεδόνες ο Αλέξανδρος τους σεβάστηκε και με το παραπάνω,αφού ένιωθε ανασφαλής.Ήταν άλλωστε στην ουσία Ηπειρώτης και ως τέτοιος μεγάλωσε,με τεράστια επιρροή από τη μητέρα του.
      Ο Εθνικισμός πράγματι ,είναι εναντίον του Ιμπεριαλισμού.Όμως,κανείς δε θα κατηγορήσει τους Έλληνες,αν θελήσουν να απελευθερώσουν εδάφη ,που είναι χιλιάδες χρόνια ελληνικά από τα μεμέτια,ως ιμπεριαλιστές.Έπισης,κανείς δε θα κατηγορήσει τον IRA που ήθελε την αυτοκυριαρχία της Ιρλανδίας και μακροπρόθεσμα να ελευθερώσει όλη τη Βρετανία(ουτοπικό),από τους Αγγλοσάξωνες εισβολείς,της χώρας των Κελτών.
      Περί του εθνικοσοσιαλισμού,επέτρεψε μου να σου πω,πως έχεις λάθος εντύπωση.Παρένθεση.Πρόσφατα διάβασα στο περιοδικό Patria,τη συνέντευξη ενός πολωνικού εθνικιστικού ροκ συγκροτήματος,των Irydion,και οι ίδιοι ομιλούσαν περί της Ευρώπης που είναι η πατρίδα μας και που δέχεται εισβολή κτλ.Και όταν ο δημοσιογράφος τους ρώτησε:Μεγάλη Ευρώπη ή Μεγάλη Πολωνία;Απάντησαν:Πρώτα μεγάλη Πολωνία και έπειτα με -γάλη Ευρώπη.Έπειτα θα σε παραπέμψω στον ίδιο τον Χίτλερ,το μεγαλύτερο ίσως εθνικοσοσιαλιστή,και τη φράση που χρησιμοποιούσε συχνά:Deutschland uber alles.Ο Ευρωπαίος εθνικοσοσιαλιστής ,έχει επίγνωση της κοινής καταγωγής,φυλετικά και πολιτισμικά,όλων των Ευρωπαϊκών εθνών και αγαπά την Ευρώπη χωρίς να εγκλωβιστεί στα στενά πλαίσια της χώρας του.Πάνω όμως από όλα βάζει το έθνος του και την πατρίδα του.Ο Χίτλερ ,και οι Γερμανοί,σαφώς και είχαν επίγνωση ότι με τους Άγγλους ,όχι μόνο ανήκουν στην ίδια φυλή,αλλά και το ότι ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο ίδιο τύπο.Τον νορδικό.Αυτό όμως δεν είχε να κάνει.Το μίσος τους ήταν άσβεστο για τους Άγγλους και τούμπαλιν.Το ίδιο και με τους Δανούς και με τους Σκανδιναυούς. Τους κατέκτησε κι ας ήταν ουσιαστικά η ίδια φυλή.Ήταν άλλος έθνος όμως και σε αυτό έδωσαν μεγάλη σημασία οι Εθνικοσοσιαλιστές.Είχαμε και εδώ ,εν Ελλάδι ,ένα μεγάλο θεωρητικό του Εθνικοσοσιαλισμού,τον καθηγητή Βεζανή.Φυσικά πρώτα ήταν Έλληνας,ύστερα Ευρωπαίος.Ο αείμνηστος Γάλλος Dominique Venner,αυτοκτόνησε πριν 3 χρόνια για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη και να φανταστείς δεν αυτοπροσδιοριζόταν καν ως Εθνικοσοσιαλιστής,απλά ως Εθνικιστής.Έτσι λοιπόν Ελλάς-Ευρώπη είναι δεσμοί αναπόσπαστοι.Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη,μόλις αποκτήσουν συναίσθηση της κοινής καταγωγής.Αυτή η απόκτηση ευρωπαϊκής εθνικιστικής συνειδήσεως ,δεν αποτελεί δούρειο ίππο για τα έθνη,κάθε άλλο μάλιστα.Και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν γνώση περί κοινής καταγωγής,αλλά ο κάθε ένας αγαπούσε την ιδιαίτερη πατρίδα του,τη Σπάρτη,την Κόρινθο,τη Μίλητο κτλ.Κάτι τέτοιο ευχόμαστε για την Ευρώπη,χωρίς όμως τους εμφύλιους σπαραγμούς των Ελλήνων κατά αντιστοιχία.

      Διαγραφή
    24. Διάβασε:

      Neuordunung Europas

      Επαναλαμβάνω:

      Ελληνικό κρατίδιο και Ευρώπη είναι σχέση υπηρέτη-Δυνάστη.

      Ελληνισμός και Ευρώπη είναι σχέση κουτσή. Κατάλαβαν τον Πλήθωνα στραβά όλοι οι "αριστοκράτες" Ενετοί του χρήματος και δημιούργησαν ένα τέρας, την σύγχρονη Δύση.

      Τέλος ο Χίτλερ έλεγε Deutschland über alles in der Welt, καθώς όριζε τον Γερμανό ρατσικά ανθρωπολογικά. Γνήσιος Γερμανός εστί ο Νορδικός. Οι λοιποί τύποι εκγερμανίσθησαν καθώς υπετάχθησαν στους Νορδικούς κάτι βέβαια που πράγματι έγινε ανθρωπολογικώς. Συνεπώς εφόσον Γερμανία=Νορδική φυλή, τότε και η Αρχαία Ελλάς ήτο Γερμανογεννής φυλετικά για τον Χίτλερ, καθώς επηρεασμένος από τον Νορδικισμό και τον Ρόζενμπεργκ, οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν Νορδικοί για εκείνον. Συνεώς όταν λέγει "Υπεράνω όλων ήτο η Ελληνική φυλή, εννοεί τους αρχαίους Έλληνες ως Νορδικούς κατακτητές εισβολείς εκ Βορέος το 1000π.Χ., οι οποίοι υπέταξαν τους γηγενείς Μεσογειακούς-Αλπικούς Πελασγούς, εμάς δηλαδή. Επήλθε εν συνεχεία φυλετική μίξη Νορδικών/Ελλήνων και Μεσογειακών/Πελασγών με αποτέλεσμα και την πολιτιστική παρακμή. Εάν νικούσε θα είχαμε σήμερα Γερμανούς Νορδικούς αποίκους ως τους γνήσιους Έλληνες και εμείς θα θεώρούμασταν Πελασγοί.

      Διαγραφή
    25. Σου ξαναλέω πως,επηρεάζεσαι αρνητικά,επειδή εκείνη την εποχή επικρατούσε η θεωρία περί...νορδικών αρχαίων Ελλήνων.Ακόμα και σήμερα υπάρχει τέτοια θεωρία αντιεπιστημονική.Ο Χίτλερ μόνο νορδικιστής δεν ήταν.Απλά έκανε το αυτονόητο,κάτι που δεν μπορείς να αντιληφθείς,επεδίωξε την αύξηση του νορδικού τύπου μιας και αντιπροσώπευε τον γερμανικό έθνος.Δεν είναι κακό αυτό ξαναλέμε.Για τα υπόλοιπα έχεις λάθος.Επαναλαμβάνω ο Χίτλερ μόνο νορδικιστής δεν ήταν,αφού εκθείασε την ...Άρια αλπικότητα του Μουσολίνι.Και να φανταστείς δεν τον είχε σε εκτίμηση τον Μπενίτο,ήταν αναγκαίο κακό για τον Χίτλερ.Επίσης ο Χίτλερ είχε συμφωνήσει με τον Τσολάκογλου για να καταλάβει ο γερμανικός στρατός την Τουρκία και να την έχουν από κοινού Έλληνες-Γερμανοί,σύμφωνα με αρχεία της Bέρμαχτ.Το σχέδιο ονομαζόταν ALEXANDER,αλλά δεν προχώρησε ποτέ δυστυχώς λόγω των γνωστών λόγων.
      Ο Πλήθων είναι ο μόνος που είπε ''Έλληνες εσμέν γαρ στο γένος'',ένας Έλλην πραγματικός ,που φυσικά κατασυκοφαντήθηκε από την Εκκλησία.
      Για την Ευρώπη κάνεις λάθος.Ελληνικό κράτος και ΕΕ είναι σχέση υπηρέτη-Δυνάστη.Ανιθέτως η πραγματική πολιτιστικά Ευρώπη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελλάδα.
      Εν κατακλείδι,δε θα κρίνουμε τον Χίτλερ και τον Γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό,από την αντιεπιστημονική θεωρία που επικρατούσε περί νορδικών αρχαίων Ελλήνων.Είναι άδικο προς την Ιστορία μια τέτοια κρίση.

      Διαγραφή
    26. Ο Χίτλερ υπήρξε μέγας Νορδικιστής όπως σχεδόν όλοι οι ανθρωπολόγοι της εποχής του πλην μόνον ίσως του Γιουσέππε Σέργκι. Περί του σχεδίου Aleksander, πρόκειται για φαντασιακές ονειρώξεις του Κωνσταντίνου Πλεύρη, όμοιες με εκείνες περί Έλληνος Ιησού σπουδαστού Ιατρικής στην Κω, όμοιες ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν ξανθοί γαλανομάται του Ιαπετικού γένους, όμοιες ότι υπάρχουν απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων στην Ιοδρανία επειδή είδε άτομα με γαλανά μάτια, λες και είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες μάτια γαλανά. Πρόκειται περί έξυπνου και ελληνολάτρη διανοουμένου ο οποίος παρασύρεται από τον Γερμανικό Εθνικοσοσιαλισμό και δυστυχώς ξεστομίζει μπαρούφες ώρες-ώρες. Μία απλή αναζήτηση να κάνεις στο google θα δεις ότι το σχέδιο αυτό υπάρχει μόνον στα μυαλά του Πλεύρη. Αντιθέτως ο μεγάλος σας ηγέτης Άντολφ Χίτλερ υπήρξε μέγας ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΣ όπως και μέγας ΝΟΡΔΙΚΙΣΤΗΣ.

      Διαγραφή
    27. Μάλιστα είχε υποσχεθεί στην Τουρκία φυλετικό στάτους όμοιο με εκείνο των Αρίων άμα συμμαχούσαν μαζί του. Συνεπώς αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι όσοι είναι Εθνικοσοσιαλιστές είτε είναι ημιμαθείς και συγχέουν τον Εθνικισμό-Φασισμό με τον φυλετικό διεθνιστικό Εθνικοσοσιαλισμό είτε δεν είναι Εθνικιστές αλλά το παίζουν δήθεν Εθνικιστές για να επιτύχουν τον στόχο των. Διότι μόνον ένας βλάξ ή ανθέλλην θα είχε Πνεματικό του Ηγέτη έναν σφόδρα φιλοτούρκο Γερμανό ο οποίος θα μας είχε σήμερα στον πάτο της φυλετικής βαθμίδος να είμεθα στην καλλιτέρα των περιπτώσεων γκαρσόνια των πραγματικών Ελλήνων Νορδικών Γερμανών, ως κατώτεροι Πελασγοί. Αλλά είπαμε, μυαλό δεν έχει αυτός ο λαός(ο τόπος δεν φταίει σε κάτι, μάλιστα ο Χίτλερ σεβάσθη τα μέγιστα τον τόπο αυτό). Εάν είχε μυαλό δεν θα ήταν γένος γραικύλων.

      Διαγραφή
    28. Και όχι μόνον φιλότουρκος μα και ισλαμόφιλος/αραβόφιλος. Εν συντομία ό,τι μάχονται οι σύγχρονοι Εθνικοσοσιαλιστές, ο Ηγέτης τους το συμπαθούσε και συμμάχησε μαζί του. Ειρωνεία αδιαμφισβήτητα. Ύστερα, μερικοί ακόμη υβρίζουν εμάς τους Ρωμηούς ως και καλά ανθέλληνες. Κωμικοτραγικά συμβάντα αδιαμφισβήτητα.

      Διαγραφή
    29. Του λόγου το αληθές δες και μόνος σου:

      https://en.wikipedia.org/wiki/New_Order_(Nazism)#Middle_East_and_Central_Asia

      Διαγραφή
    30. Αντιπαρέρχομαι τα περί ''βλαξ'' και ''ανθέλλην'' που ξεστομίζεις και θα σου πω για μια ακόμα φορά.Είτε σ αρέσει είτε όχι,ο Χίτλερ δεν ήταν νορδικιστής.Όταν μιλούσε για Άρια φυλή ,δεν εννοούσε τη Νορδική,αλλά όλη τη Λευκή ,πλην των Σλάβων λόγω κομμουνιστικών επιρροών καθαρά.Για το ALEXANDER ομιλούν οι ίδιοι οι Γερμανοί,κανένας Πλεύρης,οπότε αν δε γνωρίζεις μη μιλάς.Ο Χίτλερ δεν ήταν φιλότουρκος,απλά θαύμαζε τον Κεμάλ.Κάθε μεγάλος ηγέτης νιώθει δέος μπροστά σε ένα άλλο μεγάλο ηγέτη ,όπως ήταν ο Κεμάλ.Αυτό μάλλον δεν δύναται να το αντιληφθείς.Την ημιμάθεια στην επιστρέφω μιας και σου ταιριάζει γάντι.Βλέπεις,εγώ δεν πετάω σπόντες σαν και εσένα,αλλά ως άντρας τα λέω όλα στα ίσια.Τον εθνικοσοσιαλισμό δεν τον γνωρίζεις καλά.Άμα ενδιαφέρεσαι να εκ φέρεις γνώμη περί αυτού,διάβασε πρώτα κάποια ιδεολογικά βιβλία,έντυπα κτλ και μετά έλα να ξαναμιλήσουμε.
      Υ.Γ Προφανώς και στη google δε θα βρεις πολλά αρχεία της wermacht.Δε θέλει πολύ μυαλό να το αντιληφθείς...
      Υ.Γ1.Άσε τα περί ιδεολογιών του εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού και διάβασε κάτι στο στοιχείο σου.Σου προτείνω ανεπιφύλακτα τον Σλουμπερζέ και το βιβλίο του για τον Βουλγαροκτόνο!

      Διαγραφή
    31. Επίσης ο Χίτλερ συμμάχησε με τους Ιάπωνες.Αυτό δε σημαίνει ότι οι Γερμανοί έγιναν σχιστομάτηδες ή ότι ξέχασαν το πολιτιστικό τους υπόβαθρο.Αυτονόητο βέβαια ότι οι Ιάπωνες ήταν κλάσεις ανώτεροι σε όλους τους τομείς από τους χαζοανατολίτες.

      Διαγραφή
    32. Μάλλον σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιληφθείς,πως όταν έχεις μεγαλεπήβολα σχέδια ,θα συμμαχήσεις ακόμα και με το Διάβολο.Ο Χίτλερ έψαξε συμμάχους εκτός των ορίων της Ευρώπης και τους βρήκε.Εσύ αυτό το φέρνεις στα μέτρα σου και λες: ''α φιλότουρκος ο Χίτλερ''...Ούτε μωρό παιδί δε θα έκανε αυτή την κρίση...

      Διαγραφή
    33. Επίσης,η Γερμανία και η Τουρκία υπήρξαν σύμμαχοι στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.Στον δεύτερο,υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας.Αυτό δε λέει κάτι.Και με τους Σοβιετικούς υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας ,τους χειρότερους ιδεολογικά εχθρούς τους.Όμως όπως είπε και ο Λένιν οι συμφωνίες είναι για να σπάνε.Οι Τούρκοι έλεγξαν και ελέγχουν ακόμα ,ένα σημείο καίριας στρατηγικής σημασίας.Αυτό ήθελαν και οι Γερμανοί ανέκαθεν.

      Διαγραφή
    34. Και τέλος,κατηγορείς το Χίτλερ για φιλότουρκο,ενώ είσαι ο ίδιος φιλότουρκος.Άρα εσύ θα έπρεπε να θαυμάζεις τον Χίτλερ και να τον θεωρείς ηγέτη.Να μην έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά και να είσαι συνεπής προς τις ιδεολογικές σου απόψεις.

      Διαγραφή
    35. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/German-Turkish_Treaty_of_Friendship_and_Non-Aggression.jpg

      Διαγραφή
    36. http://www.desperate-hours.eu/bilder/turk_diplomats/ata32kral62Cumbaskani.jpg

      Διαγραφή
    37. Μ'αρέσει πάντως που κάνεις κήρυγμα στους εθνικοσοσιαλίστές που δίνουν δευτερεύουσα(δήθεν) σημασία στα έθνη,ενώ εσύ,ως ορθόδοξος και μάλιστα φανατικός,δηλώνεις φασίστας εθνικιστής??!!,ενώ και πρόσφατα ,αλλά και ανέκαθεν η Ορθόδοξη εκκλησία είναι εναντίον του Εθνικισμού και φυσικά ρητά εναντίον όλων των εθνοφυλετικών διακρίσεων.Η θρησκεία σου,δεν παραδέχεται τα έθνη.Και τολμάς και μιλάς.Αυτό λέγεται υποκρισία.Ίσως και τρέλα...

      Διαγραφή
    38. Αυτό λέγεται διαλεκτική και σύνθεση ιδεολογική προς όφελος και του σάπιου κρατιδίου και της Ορθοδοξίας. Αλλά το να το νομίζεις τρέλα είναι λογικό. Οι ελλαδίτες είναι γηρασμένοι πνευματικά και συνεπώς δεν δύνανται να συνθέσουν. Τα πάντα τα βλέπουν άσπρο-μαύρο.

      Διαγραφή
    39. Είσαι ο θιασώτης της οπτικής του άσπρου-μαύρου.Αρκεί κανείς να διαβάσει όλα τα σχόλια που έχεις γράψει τον τελευταίο καιρό που και ασυνάρτητα είναι ,συνάμα άσχετα προς το άρθρο αλλά και που αντιπροσωπεύουν μόνο εσένα.
      Δεν ονομάζεται ''διαλεκτική'',όταν προσπαθείς να μας πείσεις για κάτι που δεν υφίσταται.Όπως για παράδειγμα,η προσπάθεια σου να πείσεις πως ο εθνικοσοσιαλισμός είναι στην ουσία...''εθνομηδενιστικός''(μιας και εσύ πιστεύεις πολύ στα έθνη).Αντίθετα η Ορθοδοξία που αντιπροσωπεύεις,μας έχει πολλάκις,αλλά και πρόσφατα τονίσει ότι καταδικάζει τις εθνοφυλετικές διακρίσεις.Θα σου αναλύσω την λέξη επειδή μπορεί να μπερδευτείς.Εθνοφυλετικές=Έθνος+Φυλή.Σε αυτό το πρώτο που ''πιστεύεις'' ,η ίδια σου η θρησκεία το καταδικάζει.Αλλά μην ανησυχείς.Ούτως ή άλλως,παραδόξως δεν πιστεύεις και στη Φυλή που μοιραία είναι ο προπομπός για να σχηματιστεί ένα έθνος.Και αυτό το καταδικάζει η θρησκεία σου.Μικρό το κακό για σένα.Απλά θα πρέπει να αναθεωρήσεις περί ...δήθεν εθνικισμού και φασισμού σου,και να αυτοπροσδιορίζεσαι ως '΄χριστιανός φονταμενταλιστής'' που άλλωστε σου ταιριάζει.Έτσι λοιπόν αυτά που έγραψα στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο,δεν εμπεριέχουν την οπτική άσπρο-μαύρο,αλλά αντιθέτως,εμπεριέχουν μία αλήθεια,όχι τη δική μου που με βολεύει,αλλά της ίδιας της θρησκείας σου,την οποία παραποιείς σκόπιμα ,για να ικανοποιήσεις τις εθνικοθρησκευτικές σου ονειρώξεις.
      Εν έτι 2016 ,δεν πίστευα πως θα βρω έναν Κατακουζην-βυζαντινοτέτοιο.!

      Διαγραφή
    40. "Εν έτι 2016 ,δεν πίστευα πως θα βρω έναν Κατακουζην-βυζαντινοτέτοιο.!"

      Για αυτό ακριβώς η Τουρκία προοδεύει σεβόμενη την κληρονομιά της ενώ η κατακαημένη Ελλάδα είναι η υπηρέτρια του Ευρωπαϊκού αφεντικού η οποία μάλιστα κάθε βράδυ βιάζεται αγρίως...

      Διαγραφή
    41. (Αγνοώ το ορθογραφικό λάθος εν έτι αντί για εν έτει).

      Διαγραφή
    42. Και μόνο που το γράφεις,σαφώς και δεν το αγνοείς.Όταν δεν έχεις τι να πεις,πιάνεσαι από άλλα πράγματα.Εκ παραδρομής το λάθος ήταν!Άσε την Τουρκία να προοδεύει.Στο κάτω κάτω πρέπει να χαίρεσαι απερίγραπτα ,ως τουρκόφιλος.

      Διαγραφή
    43. Ξέχασα ένα ε από κεκτημένη ταχύτητα και μιλάς περί ...ορθογραφικού λάθους...Μιας και δεν είχες κάτι άλλο να αναφέρεις...

      Διαγραφή
    44. Και η Ελλάς ,δεν καταρρέει επειδή δήθεν έχουμε ξεχάσει τη...ρωμαίικη κληρονομιά.Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί και ξεχωριστοί κατά τη διάρκεια της Ιστορίας μαςκαι είναι μέγιστο λάθος να τοποθετούμε την κατάρρευση στη δήθεν βυζαντινή κληρονομιά που απολέσαμε.Μια τέτοια κρίση θα ήταν αυθαίρετη,μονόπλευρη αλλά και ανακριβής προς την Ιστορία.Βέβαια για ένα βυζαντινοτέτοιο όπως εσύ ,τα τρίσβαθα του ...μυαλού; του περιέχουν κουροπαλάτηδες,ευνούχους στα ανάκτορα με πορφυρά ,βαριά ενδύματα και συνάμα την ''πολιτιστική'' προσφορά της χαζοανατολής:χανούμισες,τσογλάνια και ναργιλέδες.Αυτό είναι το κράμα της...''ιδεολογίας'' σου που υποκριτικά τολμάς να ονομάζεις εθνικισμό .Όσο αστείο φαίνεται,τόσο αρρωστημένο είναι, ΕΝ ΕΤΕΙ 2016.
      Πέραν όλων των άλλων,δεν έκανα ορθογραφικό λάθος έτσι;

      Διαγραφή
    45. Πάντως πρέπει να είσαι διχασμένη προσωπικότητα.Σε προηγούμενο σχόλιο σου μας λες πως ο Ερντογάν θα πέσει.Τώρα μας γράφεις πως η τουρκία προοδεύει.Σε παλαιότερα σχόλια σου(πριν 2-3 εβδομάδες) εκθείαζες τον Ερντογάν και το πόσο μεγάλος ηγέτης είναι και τώρα μας λες ότι θα πέσει,προκειμένου να ...επανελληνισθούν οι...ελληνογενείς τούρκοι. Είναι δεκτό να αναθεωρεί κάποιος,αλλά τέτοια αντίφαση δεν έχω ξαναδεί.Και είναι δεδομένο πως ο Ερντογάν είναι ο αναμορφωτής της Τουρκίας.Πανίσχυρος.Άμα θα πέσει θα διαλυθεί η τουρκία,αφού η επιρροή του είναι τέτοια ,σαν ενός Σουλτάνου.Οπότε αυτά που λες δεν ισχύουν.Βρίσκεσαι σε σύγχυση.Τρικυμία εν κρανίω που λέμε...

      Διαγραφή
    46. Μα και τα δύο ισχύουν. Και προοδεύει η Τουρκία και θα πέσει ο Ερντογάν. Ο Νταβούτογλου για αυτό παραιτήθη.

      Διαγραφή
    47. Και φυσικά θα διαμελισθεί η Τουρκία. Κινδυνεύει όμως να διαμελισθεί και η Ελλάδα καθώς μεγάλη Αλβανία και μεγάλο Κουρδιστάν προωθούνται παραλλήλως.

      Διαγραφή
    48. Η Τουρκία προοδεύει χάρη στον Ερντογάν και την απολυταρχική του διακυβέρνηση που ναι μεν εγείρει αντιδράσεις,εντούτοις ενισχύει το κράτος του.Όταν θα πέσει ο Ερντογάν,η τουρκία θα βρεθεί σε μία ασταθή πολιτική κατάσταση και είτε θα ανακάμψει κάποια στιγμή(θα πάρει χρόνο),είτε θα καταρρεύσει.Γι'αυτό και αναφέρονται σε αυτή ,ως ο ''γίγαντας με τα γυάλινα πόδια'!
      Η Ελλάς ,ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να χάσει εδάφη από την Αλβανία(εκτός πια κι αν οι Αμερικανοί δηλώσουν απροκάλυπτα τα ''θέλω'' τους-πράγμα απίθανο,αφού συνήθως κινούνται υπογείως).Το πρόβλημα είναι η Θράκη μας που τουρκοποιείται μέρα με τη μέρα και διεκδικείται στα ίσια μια πανάρχαια ελληνική περιοχή ,από τους φίλους σου τους τούρκους.Το μεγάλο Κουρδιστάν καλώς να έρθει και εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να κατασπαράξει τους τούρκους,αφού η δική μας νεολαία αράζει στις καφετέριες και ουδέποτε σκέφτηκε τον πόλεμο ή έστω κάτι παραπλήσιο,μια αντίδραση έστω.Εύγε στους Κούρδους,ας συνεχίζουν να τους τσακίζουν τους τουρκόχοιρους.Αυτό εύχεται κάθε υγιής Έλλην και στην καταγωγή και στη συνείδηση.

      Διαγραφή
    49. Κοίτα εδώ να δεις:

      https://www.youtube.com/watch?v=5fH5Pc5NbYU

      Σου επαναλαμβάνω. Κανένα έδαφος σήμερα δεν γίνεται να πάρεις πλην της Βορείου Ηπείρου και πλην των Σκοπίων διότι δεν έχεις ΠΛΗΘΥΜΣΙΑΚΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ. Στην Πόλη ζουν 15 εκατομμύρια. Όλη η Ελλάδα έχει 10.

      Διαγραφή
    50. Μετά και την τελευταία απάντηση σου ,είναι φανερό πως βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.Καταρχάς,τίποτα δεν είναι αδύνατο γι' αυτόν που θα προσπαθήσει,που είπε και ο Αλέξανδρος.Κατά δεύτερον,μιλάω για απελευθέρωση με οποιονδήποτε τρόπο των ελληνικών εδαφών.Δε μίλησα αποκλειστικά για επιθετικό πόλεμο,όπου δε μας συμφέρει,αλλά από τις πολλές περιπτώσεις που υπάρχουν,εσύ για δικούς σου λόγους,προκειμένου να στηρίξεις την ατελή θεωρία σου,εστίασες εκεί.Η απελευθέρωση πρέπει κάποια στιγμή να γίνει.Δε θα γίνει όμως,ρίχνοντας μια ματιά στο σκοτεινό βυζαντινό μας παρελθόν,όπου δεν είχαμε εθνική ταυτότητα,διότι εκεί το πας,για να πάρουμε την Πόλη και να το παίζεις εσύ ευνούχος στο παλάτι ή...Θεοδώρα.

      Διαγραφή
    51. Επίσης,αγνοείς ότι ο Αμυράς παγανιστοφέρνει,εγώ όμως δεν αγνοώ ότι δεν έχει ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα,αφού από τη μία μιλάει έμμεσα(ποτέ άμεσα) για εθνικισμό,ενώ από την άλλη υποστήριζε μετά μανίας τον ελας και το σφαγέα Βελουχιώτη ως...ελευθερωτή της Ελλάδος.Αυτόν που ήθελε την Ελλάδα μέχρι τη Λαμία.Έξυπνος άνθρωπος και με γνώσεις,αλλά χωρίς ιδεολογική ταυτότητα.Τα έχει κάνει αχταρμά όλα στο κεφάλι του,όπως και εσύ τα έχεις κάνει αχταρμά.

      Διαγραφή
    52. Πωπω έλεος! Ό,τι μπαρούφα υπάρχει θα ακούσω από τους ελλαδίτες! Ναι ρε, πάμε να πάρούμε και την Καισαρεία, Kayseri, γιατί κάποτε το 330π.Χ. ο Παμμέγιστος το κατάφερε! Ζήτω η λογική μεγάλε! Εγώ δεν κοιτώ ταμπέλες "παγανιστής", "Ρωμηός" και λοιπά όπως κάνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ από Κομμονιστές σε Φιλελέδες μέχρι τους Φασίστες-Εθνικιστές. Εάν ο άνθρωπος που ομιλεί λέγει σοβαρά και τεκμηριωμένα πράγματα τον ακούω. Έτσι ανακάλυψα και έμαθα την Γνώση που έχει δώσει ο κάθε Διανοούμενος ανεξαρτήτου "χρώματος". Μολονότι Λευκός Φυλετιστής μέχρι πρότινος, δεν είχα μυαλό άσπρο-μαύρο. Και φυσικά δεν ήμουν διατεθειμένος να θυσιάσω την Ρωμηοσύνη την κληρονομιά μου για οιοδήποτε δήθεν ναι ΔΗΘΕΝ φυλετικά αδέρφια μας! Του κώλου τα εννιάμερα! Πήγαινε Αγγλία, Γερμανία κλπ, και θα δείς πόσο "αδέρφια" μας είναι τα κτήνη με iphones.

      Διαγραφή
    53. Και απορώ εάν οι ίδιοι οι Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές το πιστεύουν αυτό...

      Διαγραφή
    54. Άμυαλο σχολιαρόπαιδο,όποιος δε συμφωνεί με τις βυζαντινές μαλακίες που γράφεις ,δε σημαίνει ότι είναι Ελλαδίτης.Έχω παρατηρήσει ότι όταν δεν τα βγάζεις πέρα,αποκαλείς τον οποιονδήποτε Ελλαδίτη.Εσύ που θεωρείς τους τούρκους αδέρφια.Τόσες μέρες ,εισήλθα στα τρίσβαθα της αδειανής κεφαλής σου και γέλασα με την ψυχή μου με τις απανωτές μαλακίες που ξεστομίζεις. Δεν κοιτάς ταμπέλες,αλλά σε προηγούμενα σχόλια σε παλαιότερα άρθρα,κατηγορούσες τον Πλεύρη για τις απόψεις του για τον Χίτλερ και για φιλοναζιστή.Είπαμε ,ακόμα είσαι μπέμπης και δεν μπορείς να αναπτύξεις σωστή ιδεολογική ταυτότητα που να μην πάλλεται από τη μία μεριά στην άλλη.Τέλος ,όταν διαβάσεις επιτέλους τι είναι Εθνικοσοσιαλισμός,έλα να γράψεις σχόλια περί αυτού.Μέχρι τότε ,αγόρασε μια στολή κουροπαλάτη και τριγύριζε στην οικία σου και να φαντάζεσαι πως βρίσκεσαι σε βυζαντινό ανάκτορο κάνοντας παρτούζες με τους ευνούχους.Και όταν ξελαμπικάρεις και σου φύγει η μαλακία που έχεις στον εγκέφαλο ,τουρκόδουλε ραγιά,τότε γράψε μας.

      Διαγραφή
    55. Τελικά,η πόρνη ρωμιοσύνη που έλεγε και ο Παλαμάς,αντιπροσωπεύει μόνο εσένα και λίγους κατσαπλιάδες ,που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα,είναι δειλοί και περιμένουν να ξεμαρμαρώσει ένας βασιλιάς και το ξανθό γένος να τους δώσει μια πόλη.Τόσος είναι ο εγκέφαλος σας,διάμετρος ενός κότσυφα.Η ρωμιοσύνη ποτέ δεν είχε σχέση με τον Ελληνισμό,πάτησε πάνω στο πτώμα του Ελληνισμού που η ίδια αποτέλειωσε και εδραιώθηκε για αιώνες,μέχρι να επανέλθει μετά τη Σταυροφορία η ελληνική συνείδηση.Επίσης αυτό που δεν μπορείς να αντιληφθείς (λόγω περιορισμένης αντίληψης) ότι επειδή κάποια ευρωπαϊκά έθνη έχουν εκφυλιστεί δε σημαίνει ότι δεν αποτελούμε μέρος του σωστού ευρωπαϊκού κόσμου,όπως αυτός σχηματίστηκε εν μέρει από την Αναγέννηση κι έπειτα.Δε θα γίνουμε χανούμισες σαν και εσένα,να μιλάμε με ''μπρε καρντάσι'' και να θεωρούμε τους τούρκους ...''φίλους''.Κατάλαβες τουρκολάγνε;

      Διαγραφή
    56. Αλλά είσαι τόσο κουτοπόνηρος ,που θέτεις ένα δίλημμα που δεν υφίσταται καν.Ουσιαστικά μας λες:ή Ευρώπη ή Ανατολή.Ποτέ δεν ετέθη τέτοιο θέμα,παρά μόνο στον νοσούντα εγκέφαλο σου.Η Ελλάς ανέκαθεν ήταν μέρος της Ευρώπης,τόσο γεωγραφικά όσο και ΠΟΛΙΤΙΣΙΚΑ,όσο κι αν αυτό σου δημιουργεί ιδεολογικούς τριγμούς,με τη χαζοανατολή δεν είχε ποτέ σχέση η Ελλάς,ίσα-ίσα λόγω διαφορετικής κολτούρας έχουν συγκρουστεί πολλές φορές,τόσο πολεμικά όσο και πολιτιστικά.
      Η ιδεολογία σου στηρίζεται σε ένα υβριδικό έκτρωμα που μόνο ένας με τις ελλιπείς σου γνώσεις θα μπορούσε να υποστηρίξει .Το ζήτημα είναι να είμαστε Ελληνοκεντρικοί πρωτίστως και Ευρωπαίοι μετά.Ανατολίτικοι χαλβάδες δεν ήμαστε και δε θα γίνουμε ποτέ και οι λόγοι είναι βιολογικοί και πολιτιστικοί.Η παρακμή που βιώνουμε στηρίζεται σε πολλούς παράγοντες και όχι επειδή πετάξαμε από πάνω μας τη ρετσινιά της χαζοανατολής και της ανθελληνικής ρωμιοσύνης.

      Διαγραφή
    57. Για να το κλείσουμε, λέμε είναι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΦΑΛΜΑ να λέμε ότι Ελλάς=Ευρώπη. Όχι! Δεν είναι έτσι. Ούτε πολιτιστικά έχουμε καμμία σχέση με τον ψευδο-πολιτισμό της Δύσεως. Για τον Πλεύρη είπα ότι το σχέδιο Αλεξάντερ υπάρχει μόνον στα μυαλά του, ενώ ο Χίτλερ υπήρξε ανέκαθεν μεγας Τουρκόφιλος, Αραβόφιλος και Ισλαμόφιλος. Τέλος, κάνεις λάθος. Ο Ελληνισμός ανανεώθη μεσω της Ρωμηοσύνης και της Ορθοδοξίας καθώς είχε πλέον παρηκμάσει πάρα πολύ, ώστε οι Έλληνες είχαν γίνει τότε γραικύλοι. Κάνανε τα χίλια μύρια ανώμαλα, έχοντας μετατρέψει τον Πνευματικό/Συναισθηματικό Έρωτα σε σαρκικό κάνοντας τις ανάλογες κιναιδοσύνες με σήμερα. Η Ορθόδοξη Χριστιανική έννοια της αγάπης απεκατέστησε και πάλι τα Ήθη και τις Αξίες που είχαν εκφυλισθεί, με μπροστάρη την Ορθοδοξία.

      Διαγραφή
    58. Δεν λέω ή Ευρώπη ή Ανατολή! Δεν είναι όλη η Ευρώπη η ΔΥΣΗ! Η Ανατολική Ευρώπη δεν είναι Δύση. Με τον όρο "όχι Ευρώπη" εννοώ όχι Δυτική Ευρώπη. Ναι στην Ενδιάμεση Περιοχή. Εκεί ανήκουμε.

      Διαγραφή
    59. Μεταξύ Δύσεως και Άπω Ανατολής.

      Διαγραφή
    60. Εάν θες να δεις πού ανήκουμε πραγματικά από αρχαιοτάτων χρόνων κοίτα το γεωπολιτικό κόνσεπτ "Intermediate Region".

      Διαγραφή
    61. Για να τελείωνουμε,η Ελλάς είναι η Ευρώπη και όπως λέγεται είτε σε τσούζει είτε όχι ,η Ευρώπη είναι Ελληνική και όχι η Ελλάς Ευρωπαϊκή.Ο πολιτισμός της Δύσης βασίστηκε στον Ελληνικό.Η Ιστορία αυτό μας καταδεικνύει.Ο εκφυλισμός του,συντελέσθηκε αφού τον σκέπασε ο φιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός αλλά και ίσως ο Χριστιανισμός ως θρησκεία.
      Παρά τις παπαριές που εκτοξεύεις ως βόμβες ναπάλμ,ο Χίτλερ θαύμαζε τον Κεμάλ,όπως ο Αλέξανδρος θαύμαζε τον Κύρο τον Μέγα.Δεν ήταν τουρκόφιλος,αλλά οι πολλοί οι αμανέδες σε έχουν καταστήσει ανάπηρο στο μυαλό.Η ρωμιοσύνη,που αντιπροσωπεύει τους απανταχού ορθόδοξους στον κόσμο και όχι τους Έλληνες,έβαλε ταφόπλακα στον Ελληνισμό και τον κατασυκοφάντησε.Αλλά η δύναμη του Ελληνισμού είναι τέτοια που οι σημασίες αποκαταστάθηκαν εις βάρος του βδελύγματος που ονομάζεται ρωμιοσύνη και που ευτυχώς τώρα πια τείνει να εκλείψει.Ο Ελληνισμός εκείνη την εποχή,βίωσε την παρακμή ,όπως είναι λογικό κάποια στιγμή επέρχεται και αυτή.Η βρωμιοσύνη σου,πάτησε πάνω στο πτώμα του και θέλησε να τον ξεγράψει από την ψυχή των Ελλήνων αλλά δεν τα κατάφερε.Η Ορθοδοξία τέλος,είναι ένα δόγμα θα λέγαμε που βασίζεται στην απόλυτη σκέψη και στο φόβο αλλά και στις ψεύτικες ελπίδες,για αυτό και κρατούσε τους Έλληνες υπόδουλους ,λέγοντας πως είναι θέλημα Θεού αυτά που τραβάμε κτλ.Η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε δώσει στην ορθόδοξη εκκλησία μεγάλες εξουσίες και ο ένας επωφελούνταν από τον άλλον.Τέλος,η ορθοδοξία δεν αποκατέστησε τίποτα,αφού ως θρησκεία διακηρύσσει πως όλοι είναι ίσοι,αρκεί να πιστέψουν στον Χριστό,καταδικάζει τις εθνοφυλετικές διακρίσεις και έτσι γίνεται δούρειος ίππος για το ελληνικό έθνος,αλλά και για κάθε ευρωπαϊκό.Μόνο ένας ανόητος δε θα το έβλεπε αυτό.Τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας σου και στο πολύ άιραν που καταναλώνεις για να ομοιάζεις με τα πολιτιστικά και ίσως και φυλετικά σου αδέρφια(λόγω κοινών προγόνων.

      Διαγραφή
    62. Η ενδιάμεση περιοχή,αναφέρεται σε γεωγραφικούς και γεωπολιτικούς παράγοντες.Με την ίδια παράλογη''λογική'' σου η Ελλάς έχει και σχέση με την μαύρη ήπειρο μιας και είναι ένα τσιγάρο δρόμος ,κάτω από την Κρήτη.Μυαλό αμοιβάδας.Η Ελλάς όμως είναι στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης,συνδέοντας 3 Ηπείρους,ανήκοντας όμως ξεκάθαρα τόσο γεωγραφικά ,όσο και πολιτιστικά στην Ευρώπη που είναι δημιούργημα της.Η Αλβανία από την άλλη ή Βουλγαρία ,ανήκουν γεωγραφικά στην Ευρώπη ,αλλά όχι και πολιτιστικά.Ο Κιτσίκης είναι τουρκολόγος και τα βλέπει τα πράγματα από τη δική του πλευρά.Χωρίς να μελετήσεις καν,ενστερνίζεσαι κάποιον που απλά σε συνεπαίρνει επειδή έχετε την ίδια αγάπη προς τη χαζοανατολή.Και ξαναλέμε,ομιλούμε περί γεωπολιτικών παραγόντων και όχι πολιτιστικών.

      Διαγραφή
    63. Και φυσικά στην πραγματικότητα ,ενδιάμεση περιοχή υπάρχει μόνο γεωγραφικά και είναι λογικό.Πολλές περιοχές συνδέονται η μία με την άλλη ,ανήκοντας η κάθε μία κάπου διαφορετικά.Η Ευρώπη είναι μία και ο αυθεντικός πολιτισμός της ΕΝΑΣ.Εκεί ανήκουμε ως διαμορφωτές της.Εσύ πάλι είσαι ελεύθερος να πάρεις μια καμήλα και να αρχίσεις να κόβεις βόλτες στις ερήμους κι αν είσαι τυχερός θα σε διασώσουν οι στρατιώτες ενός Εμίρη και θα πραγματοποιήσεις το όνειρο σου να γίνεις ''μια Ελληνίδα στο χαρέμι'' ως άλλη Βλαχοπούλου.Σου εύχομαι να το πετύχεις.

      Διαγραφή
    64. Η Ενδιάμεση Περιοχή βασίζεται σε κοινά Πολιτισμικά στοιχεία εντός αυτής.

      Διαγραφή
    65. Στα κανονικά πλαίσια και σε περίοδο ακμής ,η Ελλάς δεν έχει τίποτα το κοινό με τους τουρκόχοιρους αλλά και με κανένα χαζοανατολίτη.Αυτή είναι μία πραγματικότητα ,δηλαδή η σύγκρουση Ευρώπης η οποία αντιπροσωπευόταν πάντα από την Ελλάδα και Ανατολής ,η οποία κάποτε αντιπροσωπευόταν από τους Πέρσες και τώρα από τους τούρκους.

      Διαγραφή
    66. Διαφωνώ καθέτως. Ο Αλέξανδρος πήγε Ανατολικώς και εγκαθίδρυσε την Βαβυλώνα ως πρωτεύουσά του επειδή είχε επιθυμία να κατακτήσει την Περσική Ανατολή και τον Πολιτισμό της.

      Διαγραφή
    67. Άσχετο με την όλη συζήτηση,αλλά οι Πέρσες ανέκαθεν μισούσαν τον Αλέξανδρο επειδή όπως λένε οι ίδιοι τους κατέστρεψε τον πολιτισμό,επίσης κατέστρεψε και τη θρησκεία τους τον Ζωροαστρισμό.Για του λόγου το αληθές. υπό τη περσική σκοπιά, ο Αλέξανδρος απέχει παρασάγγας από το «Μέγας», καθώς αυτός ευθύνεται για την ολοσχερή καταστροφή της Περσέπολης μετά από μία νύχτα υπέρμετρης οινοποσίας και παρακινημένος από εταίρα της εποχής, υπό το πρόσχημα της εκδίκησης για την πυρπόληση της Ακρόπολης από τον Ξέρξη.
      Οι Πέρσες του καταλογίζουν επίσης πως αυτός υποδαύλισε τις εκτεταμένες καταστροφές πολιτιστικών και θρησκευτικών χώρων, όπως τα εμβλήματα του Ζωροαστρισμού, της αρχαίας ιρανικής θρησκείας, σε όλη την αυτοκρατορία.
      Η επιρροή της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας βοήθησε στη δημιουργία της νοοτροπίας στη Δύση ότι η επέλαση του Αλέξανδρου ήταν η πρώτη από τις πολλές σταυροφορίες που ακολούθησαν για να φέρουν το δυτικό πολιτισμό στη «βάρβαρη» Ανατολή.
      Το συμπέρασμα είναι πως επιστρατεύεις τον Αλέξανδρο που ουδεμία σχέση έχει με τη θεωρία σου(εσύ σε λίγο θα τον βγάλεις και Χριστιανό) για να στηρίξεις τη σάπια βάση της ιδεολογίας σου που χωλαίνει από παντού.Η δε εμμονή σου να φέρνεις τα γεγονότα στα μέτρα σου για να ταιριάξουν με κάτι που δε συνδέεται με τίποτα,καταντά γελοία.Οι αιτιάσεις που έχεις απέναντι στην Ιστορία είναι αν μη τι άλλο εκνευριστικές και αμαυρώνουν τα ίδια τα γεγονότα αυτής,στην ουσία ακόμα γράφεις σχόλια μόνο και μόνο για να καταφέρεις να έχεις τον τελευταίο λόγο.Σαν μικρό παιδί που είσαι.


      Διαγραφή
    68. Τέλος,σε παραπέμπω στον MIchael Wood και στο ντοκιμαντέρ του για τον Αλέξανδρο.Όταν φτάνει στο Ιράν,ακούει παραδόσεις γερόντων και παλιά τραγούδια όπου λένε ''Ο Αλέξανδρος ήλθε και μας κατέστρεψε'' κτλ.Μάλιστα ο Wood μας επισημαίνει πως ακόμα και σήμερα,για να αναγκάσουν τα παιδιά τους να καθίσουν ήσυχα ,οι μητέρες τους λένε:Κάτσε ήσυχος ,αλλιώς ο Αλέξανδρος(Ισκέντερ) θα σε πιάσει.Τόσος είναι-ήταν ο φόβος των Περσών προς τον Αλέξανδρο.Έπειτα ο Wood αναφέρεται και στον Δουλ Καρνέιν,επισημαίνοντας πως ''ο Αλέξανδρος είναι ο διάβολος γι' αυτούς τους ανθρώπους.Είναι το ίδιο το κακό''!
      Πάψε να προσπαθείς να φέρνεις τον Αλέξανδρο και τον Ελληνισμό γενικότερα,στα μέτρα σου,προς όφελος της χαζοανατολίτικης κουλτούρας σου,που εκφράζει εσένα και 4-5 άτομα ακόμη.

      Διαγραφή
    69. Ο Αλέξανδρος στράφηκε κατά των Περσών,αρχικά για καθαρά εκδικητικούς λόγους και έπειτα για ληστρικούς λόγους.Όταν ξεκίνησε την εκστρατεία ήταν πάμφτωχος και καταχρεωμένος και όταν έφτασε στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο στα Σούσα,το άδειασε.Ο υλιστικός τρόπος ζωής των Περσών και η μεγάλη συγκέντρωση πλούτου προξένησε έκπληξη στους Έλληνες που φυσικά γλυκάθηκαν από τον πλούτο αυτό.
      Την Βαβυλώνα την έκανε πρωτεύουσα επειδή ήταν για αιώνες η πιο γνωστή πόλη της Ανατολής και ήθελε να εδραιώσει την εξουσία.Επίσης μοίραζε τις αποστάσεις μεταξύ της αυτοκρατορίας.Δεν είχε σκοπό να μείνει στη Βαβυλώνα.Όπως μας πληροφορεί ο Διόδορος,είχε σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα και να συνεχίσει με την κατάκτηση της Ευρώπης,γι'αυτό και οι Ρωμαίοι και οι Κέλτες φοβισμένοι έστειλαν πρεσβείες φιλίας.Αν είχε ζήσει, η ιστορία θα είχε γραφεί αλλιώς,Ρώμη ως αυτοκρατορία δε θα υπήρχε και φυσικά αυτή η υβριδική μπάσταρδη κοινώς παράδοση της ρωμιοσύνης.

      Διαγραφή
    70. Διόδωρος ο Σικελιώτης*

      Διαγραφή
    71. Και φυσικά η Ανατολή παραξένευε τους Έλληνες.Και πότε παραξενεύεται κάποιος με κάτι;Μα φυσικά όταν αυτός πρεσβεύει κάτι τελείως διαφορετικό.Ο υλιστικός τρόπος ζωής των Περσών(ως αντιπρόσωποι της Ανατολής) γλύκανε τους Έλληνες,όπως προείπα,έτσι λοιπόν ο Αριστοτέλης ως θα λέγαμε ''αρχαίος ρατσιστής'' προειδοποιούσε τους βασιλοπαίδες συντρόφους του Αλέξανδρου για αυτόν τον κίνδυνο.''Οι Έλληνες πρέπει να άρχουν των βαρβάρων(Ασιατών) και να τους κάνουν δούλους'',έλεγε ο Αριστοτέλης στον Αλέξανδρο και στους άλλους,και το κράτησε(μέχρι να χάσει το μυαλό του),γι'αυτό και έγραψε στα αρχίδια του ολόκληρη πόλη ασιατική,που την ισοπέδωσε και έσφαξε όλους τους κατοίκους,επειδή είχαν απαγάγει τον Βουκεφάλα,έναν ίππο.Ξεχωριστός ίππος βέβαια,αλλά πόσο λίγο νοιαζόταν ο Αλέξανδρος για τους ανατολίτες,πλην των Περσών ,που υπολόγιζε ως μεγάλους αντιπάλους.Τώρα εσύ καλά κάνεις και διαφωνείς,η διαφωνία σου όμως είναι ασήμαντη μπροστά στα γεγονότα της Ιστορίας.Έτσι λοιπόν,μπορείς κάλλιστα να υποστηρίξεις πως η Γη είναι τετράγωνη,για να αποφύγεις τη
      δική σου Ιερά εξέταση.

      Διαγραφή
    72. Η Ανατολή γοήτευε με το μεγαλείο της το υλικό τον Πνεματικό Νού των Ελλήνων. Τα μίση άσε τα για τους βαρβάρους, τους ελλαδίτες και όχι για τους Έλληνες. Οι Βρεταννοί κατάφεραν ένα θαύμα από ΑΓΑΠΗ για την Πατρίδα των και ράπισαν τους φιλελεύθερους τραπεζικούς Ευρωκράτες. Αντιθέτως όσοι φιλελέδες-σοσιαλδημοκράτες κατεφέρθησαν με ΜΙΣΟΣ κατά του Βρετανικού και δη Αγγλικού Έθνους, χάσανε παταγωδώς. Το ίδιο και οι μεγαλοτραπεζίτες τύπου Σόρος που κινήθηκαν με ΑΠΛΗΣΤΙΑ υπέρ του BREMAIN.

      Διαγραφή
    73. Ως συνήθως,κινείσαι μεταξύ ανόμοιων πραγμάτων ,έχοντας την ''παράλογη λογική'' να τα συγκρίνεις κιόλας.Πάμε πάλι από την αρχή.Οι Έλληνες ως άνθρωποι μισούν,δεν είναι θεοί για να μην έχουν ελαττώματα.Τους Πέρσες τους κατάσφαξαν 2 φορές από άσβεστο μίσος για τις καταστροφές που είχαν κάνει στην Ελλάδα,τα υπόλοιπα που γράφεις είναι επιεικώς ΜΑΛΑΚΙΕΣ.Συν το ότι τους καταλήστεψαν τους Πέρσες.Τίποτα δεν τους γοήτευσε τους Έλληνες.Χαρακτηριστικό είναι αυτό που μας αναφέρει ο Αρριανός:Ένας πολύ πλούσιος Πέρσης μπήκε στην σκηνή του των καλλιτεχνών που ακολουθούσαν την εκστρατεία.Εκείνος ήταν πολύ πλούσια ντυμένος με χρυσά κοσμήματα και εντυπωσίασε τους Έλληνες.Ξαφνικά όμως άρχισε να μιλάει για τέχνη και οι εκεί Έλληνες ξέσπασαν σε γέλια.Και είπε τότε ο Λύσιππος που βρισκόταν εκεί:''Τους είχες εντυπωσιάσει με την εμφάνιση σου,μέχρι που άνοιξες το στόμα σου να μιλήσεις για τέχνη''.Κανένας σεβασμός των Ελλήνων μόνο μίσος για τους Πέρσες.Και όταν ο Αλέξανδρος (που κατασυκοφαντείς) είδε ανάπηρους και τυφλούς Έλληνες όπου είχαν υποστεί τον βασανισμό των Περσών,με δάκρυα στα μάτια μας λέει ο Αρριανός,ορκίστηκε εκδίκηση!!!
      Για άλλη μια φορά λοιπόν χρησιμοποιείς συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις οι οποίες δε σε συμφέρουν,για να στηρίξεις το σαθρό οικοδόμημα που ονομάζεις ''θεώρηση''.Κοίτα να ασχοληθείς με τσιγγάνες τουρκογύφτισες ,να σου πουν τη μοίρα σου ,που είναι και στο στοιχείο σου και άσε ήσυχο τον Αλέξανδρο.Με τις ηλιθιότητες που εκτοξεύεις ,στριφογυρίζει στον τάφο του,που δεν ξέρουμε και που είναι.Φυσικά τα άσχετα που γράφεις για την περίπτωση της Βρετανίας και το brexit,δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ,καθότι ακόμα πιο άσχετα με το θέμα,ακόμα και από τα προηγούμενα σχόλια σου.Έχεις την αξίωση ο καθένας να σου απαντά σε ένα ασυνάρτητο σχόλιο που γράφεις,όπου η τελευταία πρόταση,δεν έχει σχέση με την πρώτη!!!Έχεις βρει και μια μαλακία και τη λες,ονομάζεις δηλαδή ''Ελλαδίτη'' όποιον δε συμφωνεί μαζί σου ''Έλληνα Κωνσταντινουπολίτη'' και έχεις συνθέσει το παζλ των ανοησιών σου.

      Διαγραφή
    74. Και φυσικά η Ανατολή ποτέ δε γοήτευσε τους Έλληνες με τον τρόπο που φαντασιώνεσαι εσύ ,που σε κάνει να έχεις ονειρώξεις τη νύκτα.Η Ανατολή αντιπροσώπευε τον υλισμό,όπως μας λέει και ο Αριστοτέλης,ενώ ο Ελληνισμός την πνευματικότητα.Είναι η σύγκρουση δύο κόσμων ανέκαθεν,οι Πέρσες σε όλα τα βιβλία της Ιστορίας,αναφέρονται ως προαιώνιοι εχθροί των Ελλήνων.Αλλά εσύ,καθώς τουρκόσπορος,κατανάλωσες πολύ κανταΐφι και σου έχουν σκουριάσει οι νευρώνες του εγκεφάλου που μάλλον δε διαθέτεις,έτσι φτάνουμε στα ανιστόρητα σχόλια σου.

      Διαγραφή
    75. Φυσικά,θα ήταν άσκοπο να σε πληροφορήσω να διαβάσεις τον Πανηγυρικό του Ισοκράτους ,όπου μας μιλάει για το μίσος που έχουν οι Έλληνες για τους Πέρσες και τούμπαλιν.Πάλι γαργάρα θα τα κάνεις και θα τα καταπιείς,αφού προκειμένου να στηρίξεις την πουτάνα που ονομάζεται ''ρωμιοσύνη'',μια χαζοανατολίτικη ανθελληνική κουλτούρα,διαστρεβλώνεις τον Ελληνισμό και την Ιστορία,τόσο με τη σκοπιμότητα σου ,όσο και από την ημιμάθεια σου,αλλά και την ανεπάρκεια αντίληψης που σε διακατέχει.Η χανουμισοσύνη σου ,''ποτίζει'' με χαζοανατολίτικες θεωρίες τα σχόλια σου.

      Διαγραφή
    76. Ποία χανουμιοσύνη ρε βλάκα;;; Σταμάτα να γράφεις 800 σχόλια για να πεις ασυναρτησίες. Εγώ από 16 χρονών έμαθα την σαπίλα την ελλαδική όντας μέσα στο μεδούλι της. Από τότε υπεστήριξα την Χρυσή Αυγή γιατί ήθελα-και δεν έπαυσα να θέλω ακόμη-να ξεβρομίσει ο τόπος και να γίνει η Ελλάδα μεγάλη ξανά. Όμως τα σχέδια περί Μεγάλης Ελλάδος είναι ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΑ καθώς δεν έχουμε καν το ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ για να την πραγματοποιήσουμε συν τού απολύτου εκφυλισμού που βιώνουμε. Η Χρυσή Αυγή δε και το γράφω να το δει και ο Διαχειριστής και λοιποί φίλοι του, μολονότι έχει κάλλιστες συνθήκες εκδηλώσεως ενός Εθνικιστικού-Φασιστικού Κινήματος δεν έχει στελέχη και μερικά άξια που ήρθαν μορφωμένα φύγανε. Προσωπικά από όλα τα γεωπολιτικά σχέδια που μελέτησα κατέληξα στην πεμπτοφαλλαγίτικη στρατηγική του Δημήτρη Κιτσίκη συγκροτήσεως Συνομοσπονδίας με τους Αλεβήδες, με σκοπό την Επανελλήνισή των και συνεπώς την Επανελλήνιση όλης της Δυτικής Μικράς Ασίας, Πόλεως και Θράκης. Έτσι θα γίνει η Ελλάδα μεγάλη ξανά. Τα λοιπά περί Μεγάλης Ελλάδος την στιγμή που βουλιάζουμε όντας 10 εκατομμύρια είς γήρανση και είς εκφυλισμό πλήρη της νεολαία, αποτελούν ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ.

      Διαγραφή
    77. Και σταματήστε επιτέλους να βαπτίζετε "Εθνικισμό" τον Εθνικοσοσιαλισμό. Εμείς θέλουμε Ελλάδα, Ελλάδα και πάλι Ελλάδα. Δεν έχουμε καμμία θέση την Δυτική Ευρώπη και καλλίτερα να τρώμε πέτρες παρά να γινόμαστε τα γκαρσόνια του κάθε Herr Müller. Ούτε Δύση, ούτε Ανατολή, ούτε "Ευρώπη" ούτε "Ασία" μόνον Αιγαίο.

      Διαγραφή
    78. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    79. Όσο για την Ευρώπη. Ο ίδιος ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΑΝΤΙΔΥΤΙΚΟΣ! Για αυτό άλλωστε και φέρει τον μυστικισμό της εξ Ανατολών χώρας των Αρίων. Η Δύση συνεπάγεται ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και ΡΑΣΙΟΝΑΛΙΣΜΟ-ΥΛΙΣΜΟ. Ο Εθνικοσοσιαλισμός όντας τρομερά θρησκευτικός, μία θρησκεία επί της ουσίας, μάχεται το υλιστικό-ρασιοναλιστικό Δυτικό πνεύμα.

      Διαγραφή
    80. Ρε παπάρα ο εθνικοσοσιαλισμός δεν αναφέρεται μόνο στη Γερμανία.Μπορεί να αναπτυχθεί σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος;Τόσο μαλάκας είσαι;Στην ανατολή υποτίθεται σύμφωνα με τους Αριοσοφιστές πως ζούσαν Λευκοί,όχι επειδή αγαπούσαν τους χαζοανατολίτες.Και μάθε ηλίθιο κατασκεύασμα πως ο Χίτλερ στον Αγώνα συγχέει ξεκάθαρα εθνικισμό με εθνικοσοσιαλισμό,αλλά είσαι τόσο αθεράπευτα πουτανάκι των τσογλανοτουρκαλάδων που αρνείσαι να το καταλάβεις.
      Η Ελλάδα που θέλεις αρουραίε είναι η μητέρα της Ευρώπης.Βιαίως προσπαθείς να αποκόψει μια μητέρα από το παιδί της.
      Επίσης το αιγαίο ανόητο ων ,είναι μια ευρωπαϊκή θάλασσα.Σε αυτό το πέλαγος αναπτύχθηκε ο ελληνικός πολιτισμός,ο πρόγονος του ευρωπαϊκού.Με την χαζοανατολή δεν έχει καμία σχέση.

      Διαγραφή
    81. Και βέβαια χανουμάκι είσαι ρε γελοίο 20χρονε αγάμητε μπουνταλά.Όταν μου λες ότι οι τούρκοι είναι φίλοι και όχι εχθροί,τι είσαι ρε παπάροβιτς;Kαι ποια επανελλήνιση ρε ζώο των τούρκων;Έχεις την εντύπωση πως οι φανατισμένοι με τη θρησκεία τους και το έθνος τους τούρκοι θα επανελληνισθούν ,επειδή εσύ ο ΜΑΛΑΚΑΣ θα τους πεις ''α καρντάσια έχετε Έλληνες προγόνους'';Τόσο σου κόβει;Πιο πιθανό είναι να τουρκέψουν Έλληνες όπως εσύ λόγω της ισχυρής επιρροής τους ,παρά να ελληνοποιηθούν αυτοί.
      Τέλος,στη Δύση που αγαπάς να αναφέρεσαι,ανήκει και η Αμερική,συνεπώς δε μιλάμε για Δύση,αλλά για Ευρώπη,θέλουμε την Ευρώπη των εθνών και όχι την Ε.Ε.Θέλουμε μια αντικαπιταλιστική Ευρώπη με τις αρχαίες αξίες του Ελληνισμού που δύνανται να την διέπουν.Η Ελλάς,είτε σου αρέσει είτε όχι κάπου ανήκει.Δε θα φτιάξουμε δικό μας κομμάτι επειδή το λέει ο κιτσίκης και ο ρώσος εθνικιστής ο Ντούνγκιν.Η Ελλάς είναι ευρωπαϊκή και η Ευρώπη ελληνική,όσο κι αν χαλάει τα ανατολίτικα όνειρα σου και τα μείγματα αυτών με υβριδικές ιδεολογίες που είναι αναγκασμένες να αποτύχουν.

      Διαγραφή
    82. Εσύ,είτε σκόπιμα,είτε επειδή πάσχεις από εγκεφαλική ανεπάρκεια,πιάνεσαι από τα τελευταία 60 χρόνια όπου στην Ευρώπη βασιλεύουν ο καπιταλισμός και ο φιλελευθερισμός και για σένα αυτό εκφράζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό!!!Κάποια στιγμή η παρακμή θα πάψει.Τα κοινά πολιτιστικά ιδεώδη δεν τα αλλάζουμε όπως αλλάζουμε πουκάμισα.Δε λέμε ,α σήμερα ανήκουμε στην Ευρασία που ακμάζει ή και αύριο θα ανήκουμε...στην Αλάσκα όπου οι Εσκιμώοι έχουν δημιουργήσει πολιτισμό με τους πιγκουίνους.Τίποτα δε μας συνέδεσε ποτέ με την Ανατολή,παρά μόνο μίσος.Αυτό το βδέλυγμα που ονομάζεται ''ρωμιοσύνη'' μπαστάρδεψε αξίες και ιδέες για να φέρει εις πέρας την αποστολή της ,που ήταν η επικράτηση του Χριστιανισμού με οποιοδήποτε κόστος,ακόμα και εναντίον του Ελληνισμού.Για αυτό και από το 600 μ.Χ μέχρι και το 1100 μ.Χ,όλοι αναφέρονται στο ''έθνος των Χριστιανών'' και όχι κάπου αλλού.Η πόρνη η ρωμιοσύνη που είπε και ο Παλαμάς έφερε εις πέρας το αντεθνικό της σχέδιο για μια περίοδο και πάει να το ξανακάνει ,μέσω ηλιθίων σαν και σένα.Δηλαδή ανέκαθεν καταδίκαζε και καταδικάζει τις εθνοφυλετικές διακρίσεις και το μόνο που τη νοιάζει είναι ο Χριστιανισμός.

      Διαγραφή
    83. Και βέβαια ο ρασιοναλισμός που παπαγαλίζεις σαν τρελός ,δεν έχει να κάνει με τον εθνικοσοσιαλισμό.Αναπτύχθηκε στην Ευρώπη,αλλά δεν την αντιπροσωπεύει στο σύνολο της.
      Όλο μπλα μπλα είσαι.''Δύση,Ρασιοναλισμός,ελλαδίτες,ρωμιοσύνη,ανατολή,τούρκοι'' είναι οι μαλακίες που τοποθετείς διασκορπισμένες σε κάθε σχόλιο σου,προκειμένου αυτό να λάβει ένα ''κύρος'' αλλά κάνει μπαμ ότι είσαι ένα άμυαλο και ημιμαθές μόμολο που νομίζει ότι έχει πιάσει τον Πάπα από τα αρχίδια ενώ στην ουσία πρήζει τα δικά μας με ασυνάρτητα σχόλια για να μας πείσει για κάτι που δεν υφίσταται.

      Διαγραφή
    84. Οι κανονικοί Τούρκοι είναι οι Αλεβήδες και όχι οι Σουννίτες τουρκόφωνοι Ερντογανικοί. Όσο για τον Εθνικοσοσιαλισμό ουδέποτε ανέφερα ό,τι λες εσύ ότι ανέφερα συνεπώς πιθανότατα διαβάζεις άλλα αντί άλλων ή διαβάζεις επιπόλαια.

      Διαγραφή
    85. Φυσικά και ανέφερες,πως ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι τελείως άλλο πράγμα από τον Εθνικισμό.Από τη μεριά μου σου απέδειξα,μάλιστα από τον ίδιο το Χίτλερ,πως ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι διεθνιστικός,όπως είχε αναφέρει!!!,αλλά ίσα-ίσα αγωνίζεται για την καλυτέρευση του έθνους,για αυτό και δίνει μεγάλη,την πρέπουσα θα λέγαμε σημασία στη Φυλή και στη βιολογία.Δεν καταργεί τα έθνη όπως υπονόησες,αλλά τα βελτιώνει.Έτσι λοιπόν ένας εθνικιστής,δεν είναι απαραίτητα να είναι και εθνικοσοσιαλιστής(αν και θα έπρεπε)δε συνεπάγεται δηλαδή,ενώ κάθε Εθνικοσοσιαλιστής είναι και εθνικιστής.
      Τώρα,Τούρκοι ονομάζονται όλοι,άλλοι τους είναι εθνικιστές,άλλοι μετριοπαθείς,πάντως όλοι τούρκοι.Είναι αστεία η θεωρία της ''επανελλήνισης'' ευρωπαίων ελληνογενών που πράγματι υπάρχουν στην Τουρκία,μέσω της χριστιανικής θρησκείας ουσιαστικά.Σε όποιον τούρκο και πας,ακόμα και στον πιο ανοικτόμυαλο και του πεις:Α,εσύ είσαι Διναρικός,οπότε έχεις Έλληνες προγόνους,θα σε σφάξει σαν κουνέλι.Βασικά,μάλλον θα αναφέρεσαι σε κρυπτοχριστιανούς,αν υπάρχουν και πόσοι να είναι αυτοί και πώς είμαστε τόσο σίγουροι πως θέλουν να ''ελληνοποιηθούν'' λόγω μιας θρησκείας.Υπό αυτήν την έννοια και ένας Αρμένης ορθόδοξος,όποτε θέλει θεωρείται...Έλληνας.!

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.