Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η φυλετική κατηγοριοποίηση στη Λατινική Αμερική


Η εικόνα αποτελεί κομμάτι από έναν ωραίο πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει την φυλετική κατηγοριοποίηση στη Λατινική Αμερική, επί κυριαρχίας των Ισπανών. Οι Ισπανοί κατακτητές ήταν λίγοι σε σχέση με τον ιθαγενή πληθυσμό και σε συνδυασμό με την μη τήρηση ενδογαμίας μεταξύ των λευκών, οδήγησε σε εκτεταμένη μίξη με τους ντόπιους. Μάλιστα, η ύπαρξη και νέγρων που εισήχθησαν αρχικά ως δούλοι, δημιούργησε ακόμα περισσότερες μίξεις και ειδική ορολογία για να τις χαρακτηρίσουν. Αντίστοιχη ορολογία και κατηγοριοποίηση δημιουργήθηκε και στις ΗΠΑ.

Να σημειώσουμε ότι οι Ισπανοί εφάρμοσαν αυθόρμητα φυλετική κατηγοριοποίηση, η οποία βασίζονταν στην κληρονομικότητα και όριζε...
τις κοινωνικές τάξεις. Η κατηγοριοποίηση δεν ήταν απλώς λεκτική, αλλά καθόριζε πλήρως την ζωή του καθενός. Οι κάστες ήταν ιεραρχικές, καθορίζοντας τις δυνατότητες κοινωνικής ανέλιξης, την φορολογία, κτλ και οι φυλετικοί όροι είχαν πλήρη νομική ισχύ. Η καθαρότητα του αίματος έπαιζε σημαντικό ρόλο για την ανώτερη τάξη των απογόνων των Ισπανών.

Από την αρχική εικόνα βλέπουμε ότι οι Ισπανοί έκριναν πως τρεις γενιές μίξης με λευκό δίνει λευκό. Αντιθέτως, στις ΗΠΑ λογίζονταν τέσσερις γενιές μίξης με λευκό για να δώσει λευκό. Δηλαδή, 1/4 λευκός + λευκός = λευκός, ενώ στις ΗΠΑ απαιτούνταν 1/8.

Ολόκληρος ο πίνακας ζωγραφικής με τις φυλετικές κάστες στην Λατινική Αμερική είναι ο παρακάτω. Δημιουργήθηκαν πολλοί πίνακες ζωγραφικής με παρόμοιο περιεχόμενο, ώστε να κάνουν κατανοητή την φυλετική κατηγοριοποίηση στον απλό κόσμο.


5 σχόλια:

  1. Είναι αλήθεια πάντως ότι το κακό έχει παραγίνει στις χώρες της Λατινικής Αμερικής πλην ίσως της Αργεντινής και της Ουρουγουάης. Ουρουγουάη και Παραγουάη είναι χαρακτηριστικότατα παραδείγματα όπου η φυλή δηλαδή η φυλετική οικογένεια σωστότερα παίζει 100% ρόλο στην ανάπτυξη ενός κράτους. Μολονότι σχεδόν με τον μισό πληθυσμό της Παραγουάης η Λευκή επί το πλείστον Ουρουγουάη έχει διπλάσιο Α.Ε.Π. και μεγάλη ανάπτυξη εν σχέσει με την πλειοψηφικώς Αμερινδιάνικη Παραγουάη. Βραζιλία-Αργεντινή επίσης αποτελεί ανάλογη περίπτωση. Και το κακό είναι ότι δεν υπάρχει στις χώρες αυτές Λευκή συνείδηση και ειδικά στην Βραζιλία όλο και λαμβάνει χώρα περαιτέρω φυλετική μίξη, βοηθούμενη και από την σοσιαλδημοκρατική φιλελεύθερη κυβέρνησή της, μεταξύ Λευκών και ιθαγενών ή και νέγρων. Αποτέλεσμα εστί ένας φυλετικός αχταρμάς ο οποίος δια το τίποτε δύναται να δράσει.

    Ωραίο άρθρο. Εάν δυνατόν, Διαχειριστά, γράψε ένα άρθρο περί της επιδράσεως του φυλετικού παράγοντος στην Λατινική Αμερική μεταξύ των διαφόρων χωρών της. Γνωρίζω ότι ήδη έκανες ένα περί των φυλετικών διαφορών Βορείου Αμερικής και Λατινικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Αργεντινή υπάρχει ποσοστό λευκών περίπου 97%.Μια χαρά δηλαδή.Στη Βραζιλία υπάρχει ποσοστό 48%.Φαντάζει λίγο,μιας και είναι κάτω από το μισό,αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι η Βραζιλία έχει πληθυσμό 200 εκατομμύρια (ενώ η Αργεντινή με το ζόρι 40 εκ),οπότε και αυτοί είναι καλά.Οι υπόλοιπες χώρες της λατινικής Αμερικής είναι καθαρά ''ερυθρόδερμες''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πλην της Αργεντινής και της Ουρουγουάης.

      Διαγραφή
  3. Εαν υποθέσουμε πως οι νεοΈλληνες είναι φυλετικά καθαροί,
    τότε καταρρίπτεται οποιαδήποτε θεωρία περί ανωτερότητας φυλών.
    Διότι ποιό ηλίθιος,κακομούτσουνος,συμπλεγματικός,κουτοπόνηρος και δειλός λαός δεν πρέπει να υπάρχει.
    Παρατηρήστε φάτσες κ σώματα (το χαμηλότατο iq είναι δεδομένο ) σε νέους κ νέες νεοΈλληνες-ίδες και θα βγάλετε τα πλέον ασφαλή συμπεράσματα για την χείριστη ποιότητα της ράτσας που κατοικεί στη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.