Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η ισχνή παρουσία νέγρων στην αρχαία Ελλάδα

O Frank Snowden μελέτησε την παρουσία νέγρων στην αρχαία Ελλάδα σε άρθρο του με τίτλο "The negro in ancient Greece" που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Anthropologist. Ο Snowden ανήκει στην γενιά των στρατευμένων αντιφυλετιστών μετά τον πόλεμο, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις αρχαίες πηγές για να ωραιοποιήσει την εικόνα των νέγρων. Θα εστιάσουμε στις παραθέσεις από τις πηγές που αναφέρονται στη μελέτη και θα βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με την αντίληψη των Ελλήνων περί νέγρων, καθώς και περί της όποιας παρουσίας τους στον Ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα.

Τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα των νέγρων περιγράφονται πολλές φορές στην αρχαία Ελληνική γραμματεία. Οι νέγροι ταυτοποιούνται από το χρώμα του δέρματος, το σχήμα της μύτης και την μορφολογία των μαλλιών, τελείως διαφορετικά από αυτά των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν αρκετά εξοικειωμένοι με τα φυλετικά χαρακτηριστικά των νέγρων. Η συνήθης λέξη για να χαρακτηρίσουν τους νέγρους...
ήταν Αἰθίοψ. Ο Διόδωρος Σικελιώτης, 3.8.2, γράφει ότι έχουν μαύρο χρώμα δέρματος (ταις μεν χρόαις... μέλαναις), πλατιά μύτη (ταις δε ιδέοις... σιμαί) και έντονα κατσαρά μαλλιά (τοις δε τριχώμασιν ούλοι).

Παρατίθενται όλες οι αναφορές περί νέγρων στην αρχαία Ελληνική γραμματεία. Μάλιστα ο Αρριανός, περιγράφοντας τους κατοίκους της νότιας Ινδίας, διαπιστώνει ότι είναι μαύροι (γνωστοί πλέον ως Dravidian) όπως οι Αιθίοπες, αλλά χωρίς πλατιά μύτη και κατσαρά μαλλιά. Απεικονίσεις νέγρων δείχνουν ότι οι Έλληνες γνώριζαν για τα παχιά χείλη των νέγρων, παρότι δεν υπάρχουν ρητές αναφορές στην αρχαία ελληνική γραμματεία επί αυτού. Οι περισσότερες αναφορές εστιάζουν βέβαια στο χρώμα του δέρματος, χαρακτηρίζοντάς το με τη λέξη μέλας, ή σπανιότερα ως κελαινός και κυάνεος. Οι Έλληνες θεωρούσαν ως τυπικό το χρώμα των Αιθιόπων (νέγρων), ενώ υπήρχε ακόμα και η παροιμία Αιθίοπα σμήχειν που βρίσκουμε στον Λουκιανό, κάτι αντίστοιχο του σύγχρονου Τον αράπη και αν τον πλένεις.

Ο Ξενοφάνης αναφέρει ότι οι νέγροι αναπαριστούν τους θεούς τους ως μαύρους, με πλατιά μύτη. Ο Σέξτος Εμπειρικός γράφει ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική, με τους νέγρους να προτιμούν τους πιο μαύρους και με την πιο πλατιά μύτη.

Οι νέγροι ήταν πιθανότατα γνωστοί στον Ελλαδικό κόσμο ήδη από την Μινωική εποχή. Σπάνια εντοπίζονται απεικονίσεις νέγρων σε μάσκες, σε μια ασπίδα και αλλού. Νέγροι συμμετείχαν και στον στρατό του Ξέρξη, πιθανόν και στον Τρωικό Πόλεμο νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, ελάχιστα είναι τα σημεία όπου γίνεται ρητή αναφορά περί νέγρων στην αρχαία Ελλάδα, παρά τις απεικονίσεις. Ο Αριστοτέλης, μελετώντας την κληρονομικότητα, κάνει λόγο για μια γυναίκα από την Ηλεία που πήγε με μαύρο και η κόρη της βγήκε λευκή, αλλά ο εγγονός της προέκυψε μαύρος. Ο Πλούταρχος αναφέρει μια παρόμοια περίπτωση, όπου μια Ελληνίδα γέννησε μαύρο παιδί και αμέσως της έγινε ανάκριση. Ύστερα από λεπτομερή έρευνα του γενεαλογικού της δέντρου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε μεν μοιχεύσει τον λευκό άντρα της, αλλά τέσσερις γενιές πίσω είχε Αιθίοπα πρόγονο. Το περιστατικό δείχνει ότι το να κάνεις μαύρο παιδί στην αρχαία Ελλάδα οδηγούσε σε ανάκριση και πιθανότατα κατακραυγή.

Ο Μένανδρος κάνει λόγο σε μια κωμωδία του για Αιθίοπες και Σκύθες που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους, υποδηλώνοντας ότι οι Έλληνες γνώριζαν αμφότερους. Ο Θεόφραστος αναφέρεται σε κάποιους που είχαν Αιθίοπες σκλάβους. Ωστόσο είναι γνωστό ότι οι σκλάβοι στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη ήταν σχεδόν πάντα λευκοί. Στα Ρωμαϊκά χρόνια, ο Ηρώδης ο Αττικός είναι γνωστό ότι είχε έναν νέγρο μαθητή, τον Μέμνωνα. Ο Σοφοκλής και ο Αισχύλος έγραψαν έργα για τον μυθικό Μέμνωνα τον Αιθίοπα, ενώ και το έργο Ανδρομέδα του Ευριπίδη έχει θεματολογία που σχετίζεται με μυθικούς Αιθίοπες. Ωστόσο οι περισσότερες πληροφορίες που αντλούμε είναι από την αρχαία ελληνική τέχνη. Υπάρχουν μάσκες, νομίσματα, αγγεία, αγαλματίδια που απεικονίζουν, πολύ σποραδικά, φυσιογνωμίες νέγρων.

Ως προς την αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων για τους νέγρους, ο Snowden, όπως είναι αναμενόμενο, διαστρεβλώνει τα στοιχεία. Τουλάχιστον αναφέρει ότι ο Αριστοτέλης θεωρεί τους έχοντες σκούρο δέρμα και κατσαρά μαλλιά ως δειλούς. Γίνεται αναφορά στον Μένανδρο, που σε απόσπασμά του λέει πως οι Έλληνες υπερηφανεύονταν για την γενιά τους, αλλά ο ίδιος θεωρούσε ότι ακόμη και Αιθίοπας ή Σκύθης να ήταν κάποιος, μπορούσε να έχει αξία. Φαίνεται ότι οι Έλληνες θεωρούσαν υψηλή αξία την καλή φυλετική καταγωγή και προφανώς Αιθίοπες και Σκύθες βλέπονταν αρνητικά, παρότι η Ελληνιστική περίοδος είχε αρχίσει να φέρνει ισοπεδωτικές κοσμοπολίτικες τάσεις.

Ο συγγραφέας αναγκάζεται να παραθέσει την άποψη των κλασικιστών που είδαν ότι οι Έλληνες θεωρούσαν άσχημη την εμφάνιση των νέγρων και έβλεπαν κάτι κωμικό στις αναπαραστάσεις τους. Ακόμα και ο ίδιος παραδέχεται ότι απεικονίσεις νέγρων έχουν ξεκάθαρα κωμικά στοιχεία. Για παράδειγμα, υπάρχουν χιουμοριστικές απεικονίσεις με κροκόδειλους που δαγκώνουν νέγρους.

Τα συμπεράσματα είναι τα εξής. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν περί της φυσιογνωμίας των νέγρων και την απεικόνισαν. Θεωρούσαν τους νέγρους ως κάτι τελείως διαφορετικό από τους ίδιους, βλέποντάς τους με αρνητική ή χιουμοριστική διάθεση. Η παρουσία νέγρων στον Ελλαδικό χώρο ήταν ισχνή, κάτι που επισφραγίζει και το γεγονός ότι οι περισσότεροι δούλοι ως γνωστόν ήταν λευκοί. Η σπανιότατη παρουσία τους συνοδεύεται από διάφορες κοινωνικές αντιλήψεις που έκαναν εμφανές ότι αντιμετωπίζονταν ως ξένοι και τελείως διαφορετικοί από τους ντόπιους, σωματικά και ψυχικά.

60 σχόλια:

  1. Εδώ είχαν βγάλει και βιβλίο για την... μαύρη Αθηνά...Υπάρχουν οι αφροκεντριστές σήμερα ,οι αφρικανοί εθνικιστές που πιστεύουν πως ο ελληνικός πολιτισμός προέρχεται από τους μαύρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύουν και άλλες πολλές μαλακίες. Αντιγράφουν τους Λευκούς και προσπαθούν να δομήσουν δικό τους φυλετικό κίνημα, συνεργαζόμενο με το Ισλάμ καμμιά φορά στα χνάρια του Μάλκολμ Χ, αν και οι περισσότεροι είναι τηλε-χριστιανοί προτεστάντες και απλώς προσπαθούν να δομήσουν μία φυλετική συνείδηση των νέγρων, μολονότι καθημερινώς σφάζονται αναμεταξύ τους σαν τα Όρκ στο Warhammer....

      Διαγραφή
    2. Καμια Αφρικανικη φυλη δεν ειναι ικανη για την παραγωγη πολιτισμου. Η γνωση αυτης της πραγματικοτητας προκαλει ολη αυτη την αναστατωση στους Αφρικανους.
      Αν δεν υπηρχαν οι Λευκοι με τον πολιτισμο τους, στην Αφρικη ακομα θα ζουσαν οπως πριν 2.000 χρονια.

      Οι θεωριες περι μαυρης αθηνας κτλ ειναι λανθασμενες και αυτο εχει αποδειχθει.

      Επισης...να προσθεσω κατι στο αρχικο που ειπα. Επειδη οι Αφρικανοι οταν τους πεις οτι δεν εχουν πολιτισμο(τονιζω την λεξη πολιτισμο, καθως το να χωροπηδας γυρω απο φωτιας γκαριζοντας σαν ζωο και πετωντας πετρες και ξυλα για να σκοτωσουν αλλα ζωα δεν ειναι πολιτισμος) θα αναφερθουν στην Αιγυπτο.

      Η Αιγυπτος, περα των φυλετικων τους διαφορων, ειναι αντιγραφη αρχαιων ελληνικων γνωσεων, οπως μαρτυρουν οι ιδιοι οι αρχαιοι Αιγυπτιοι ιερεις, μεσω ελληνικων ιστορικων.
      Ορθως, λοιπον, λεγω πως στην Αφρικη δεν γεννηθηκε ποτε πολιτισμος. Εως σημερα η ανικανοτητα των αφρικανικων φυλετικων τυπων στις ευρωπαικες κοινωνιες παρατηρειται.

      Διαγραφή
  2. Για το μόνο πράγμα που άξιζαν-αξίζουν οι μαύροι ,είναι για σκλάβοι στις φυτείες.Κάτι ήξεραν οι Νότιοι.Λάθος των αρχαίων Ελλήνων που δεν τους αλυσόδεσαν.Αν πάτε σήμερα στην κεντρική Αφρική και δε σας κατασπαράξουν τα άγρια θηρία,θα σας φάνε οι ανθρωποφάγοι.Έβλεπα προχθές αυτούς τους δύο του world party που είχαν πάει στην παπούα
    και ρώτησαν τους μαύρους ντόπιους αν εκεί κοντά σε μια θερμαινόμενη πηγή ,μαγειρεύεται καλύτερα ο άνθρωπος και προς έκπληξη τους αλλά και δική μας,οι μαύροι άρχισαν να απαντούν κανονικά ,πως τρώγεται καλύτερα ο άνθρωπος.Και ζώα να τους πούμε ,προσβάλλουμε το ζωικό βασίλειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί μαύροι πολέμησαν υπέρ των νοτίων τρως την προπαγάνδα των σιωνιστών και δεν το βλέπεις.

      http://redskydixie.blogspot.gr/2011/12/blog-post.html

      http://redskydixie.blogspot.gr/2011/02/blog-post_23.html

      Rum

      Διαγραφή
    2. Ο Robert E. Lee ο ηγέτης των νοτίων ήταν κατά του δουλεμπορίου μην διαστρεβλώνεται την ιστορία των νοτίων ήταν πατριώτες όχι φυλετιστες η κου κλουξ κλαν η αρχική δεν έχει καμιά σχέση με την γνωστή κου κλουξ κλαν.

      Διαγραφή
    3. Οι βόρειοι με πρωτάρη τον Αβραάμ Λίνκολν ξεκίνησαν το δουλεμπόριο.

      Rum

      Διαγραφή
    4. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/4e/5d/61/4e5d61af9097ab15f7563fb4b6fdbeb7.jpg

      http://urbanintellectuals.com/wp-content/uploads/2013/05/confederate-flag.jpg

      Οι νότιοι δεν έχουν καμιά σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμός σας.

      Rum

      Διαγραφή
    5. Επειδή φαίνεται ότι είσαι ψιλοβλάκας:Οι μαύροι είναι τελείως ζώα.Απόδειξη αυτού,ο πρώτος ιδιοκτήτης μαύρων στον Νότο ήταν ένας μαύρος!!!Φυσικά με την προτροπή των εβραίων.
      Εμένα δε θα μου κάνεις μαθήματα περί Νότου.Τον Νότο τον έχω μέσα στην καρδιά μου και αυτά που ξέρω εγώ για τον Νότο δε θα τα μάθεις ποτέ!Τράβα ασχολήσου λοιπόν με κανέναν 'Ιβηρα ή Δάκα βυζαντινό αυτοκράτορα και άσε το Dixie.Επιπλέον,ο Λη 'ήταν εναντίον του Πολέμου ,δεν πήρε ποτέ σαφή θέση για τους σκλάβους και τους μαύρους.Μπερδεύεσαι,ο Τζέφερσον ήταν αυτός που πήρε θέση κατά της σκλαβιάς.Αυτοί που πολέμησαν εναντίον των Βορείων ήταν κυρίως Ινδιάνοι και λίγοι μαύροι που είχαν αναπτύξει σχέσεις οικογενειακές με τα αφεντικά τους.Η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσεις τους μαύρους που βιάζαν και σκότωναν λευκούς-λευκές,μετά την απελευθέρωση τους.Σαφώς και είχαν μίσος για τους μαύρους,έχουν και σήμερα.Τώρα ότι δεν έχουν σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό μας πώς το εννοείς ανεγκέφαλε;Μιλάμε για το 1830-1850.Ξέρεις πότε τέθηκαν οι βάσεις του Ε/Σ;Επίσης ,σήμερα όλοι οι Νότιοι εθνικιστές που επιθυμούν απόσχιση ,πάνω στη συνομοσπονδιακή σημαία (που είναι κανονικά της κου κλουξ κλαν) βάζουν το σήμα των SS.Κατάλαβες άσχετε;Τράβα διάβασε τον Λευκό ήλιο των ηττημένων ,και μετά μίλα μας για Νότο και το τι ήταν και δεν ήταν.

      Διαγραφή
    6. Ρούμ, κόψε την μαλακία...

      Διαγραφή
    7. Το δουλεμπόριο νέγρων ξεκίνησε με την μία φυλή να προδίδει την άλλη και να την παραδίδει ως δούλους στους Λευκούς Δυτικούς με αντάλλαγμα το χρυσάφι, το νόμισμα της εποχής. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η μανία με το δουλεμπόριο και την καταπολέμησή του. Οι δούλοι ήσαν πάντοτε κάτι το απολύτως φυσιολογικο από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τα Αραβικά Χαλιφάτα.

      Διαγραφή
    8. Οι Βόρειοι δήθεν ως πολεμιστές κατά της δουλείας ήθελαν απλώς να μην αποσχιστούν οι Νότιοι. Για τον λόγο αυτό, ήθελαν με το να ελευθερώσουν τους μαύρους να αυξήσουν το ανθρώπινο πολεμικό δυναμικό τους. Για κανέναν άλλο λόγο. Η σκλαβιά συνέχισε για αρκετό χρονικό διάστημα μετά την ήττα των Νοτίων...

      Διαγραφή
    9. Η υποκρισία των Γιάνκηδων σε όλο της το μεγαλείο.Είναι χαρακτηριστικό αυτό που γράφει ο αείμνηστος Βενέρ στο βιβλίο του:ο Νότιος λέει:''Είσαι δούλος,αλλά ο Θεός να σε ευλογεί'' ενώ ο Γιάνκης λέει:''Είσαι ελεύθερος,αλλά πήγαινε στο διάολο''!!

      Διαγραφή
  3. Αμφιβάλλω αν οι μαύροι κάνουν για δούλοι. Γενικά ως φυλή αποφεύγουν την εργασία. Ο πολιτισμός τους έμεινε στο στάδιο του κυνηγού και δεν προχώρησε ποτέ σε αγροτικές εργασίες. Στην Ελλάδα όταν έρχονται δεν ασχολούνται με την οικοδομή ή τις αγροτικές εργασίες. Όλοι αυτοί βγάζουν πανέρια και χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο. Μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν και μόνο αυτό θέλουν να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό άρθρο. Πράγματι η μοναδική φυλή με μηδενική πολιτισμική παρουσία στους αιώνας των αιώνων. Μοναδική εξαίρεση η Αιθιοπία η οποία απλώς υπήρξε μία μικρογραφία του Βυζαντίου. Οι πολιτισμοί της Βορείου Αφρικής, οι μοναδικοί πολιτισμοί μαζί με τον Αιθιοπικό Ορθόδοξο στην Αφρικανική ήπειρο, ήσαν αποτέλεσμα των Σαχάριων-Βέρβερων μερικών Μεσογειακών-Κρομανοειδών(Αννίβας) και των Αιθιοπιδών οι οποίοι και είναι οι μοναδικοί νεγροειδείς που εμφανίζουν Ευρωπιδικά γνωρίσματα, διόλου τυχαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλλίτερη χρήση των νέγρων υπήρξε επί Βυζαντινωθομανίας όπου οι άνδρες φυλούσαν τα χαρέμια ή ήσαν ευνούχοι και οι γυναίκες χανούμισσες...

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που αναφέρεις τον Αννίβα ,για τον οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν πως η μητέρα του ήταν Ελληνίδα.Και βέβαια ο Αννίβας κάτι Μεσογειακό-κμ θα ήταν,φαίνεται από τις λίγες απεικονίσεις που έχουμε.Ο Αννίβας είχε έρθει σε συμφωνία με τον Αντίοχο για κήρυξη πολέμου ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Ρώμη ,αλλά τελικά διαφώνησαν.Επίσης έγραψε και ένα βιβλίο,τα Στρατηγήματα.Σε ποια γλώσσα τα έγραψε,στα καρχηδονιακά;Φυσικά και το έγραψε στα ελληνικά μιας και ο παιδαγωγός του ήταν Έλληνας.
      Τώρα για τους μαύρους τι να πούμε;Χάνουμε τα λόγια μας.Ας συμφωνήσουμε πως είναι κατώτερες μορφές ζωής.

      Διαγραφή
    3. Ένας άνθρωπος είναι καλός ευγενικός ή κακός μοχθηρός τελείως τυχαία. Υπάρχουν μαύροι σαν τον Ελληνίζοντα Sam Checkwas που έχουν αντίληψη και σέβας για τον Ελληνισμό όπως και οι Αιθίοπες για την Ορθοδοξία. Μιλούμε επιστημονικώς τί είναι ικανοί συλλογικώς να κάνουν δεν υπάρχουν καλες ή κακες φυλες. Εδω στην Δύση η μαύρη γυναικα πάει σύννεφο, και την διαλεγουν γιατί αφοσιώνεται καλλίτερα στην οικογενεια και τα παιδιά από ότι η λευκή γυναίκα. Το ίδιο και με τις Ασιάτισσες. Το ανώτερη και κατώτερη μορφή ζωής είναι σχετικό. Το μελλον ανήκει στους νεγρους πληθυσμιακά ειδικά και εάν υπάρξει μία 3η μεγάλη πολεμική σύγκρουση στην οποία σίγουρα θα λάβει και μέρος η Ευρώπη.

      Για τον Αννίβα ναι, έχω ξαναπει ότι η προτομή του διαφέρει ακραίως από την Χολυγουντιανή σαβούρα του νεγρου Αννίβα! Η προτομή του, σύνδεσμο της οποίας παραθετω παρακάτω, δείχνει Μεσογειακά Κρομανοειδίζοντα χαρακτηριστικά. Ουδεμία σχέση με την νεγρική Χολυγουντιανή εκδοσή του, για να πάρουν τα πάνω τους οι μαύροι και να νιώσουν (ψευτο)περήφανοι.

      1. Αυθεντικό πορτραίτο της Αρχαιότητος:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Hannibal#/media/File:Mommsen_p265.jpg

      2. Ανακατασκευή 17ος αιώνας:

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CF%82#/media/File:Museum_of_Antiquities_Hannibal.JPG

      Διαγραφή
    4. Το να είσαι καλός και ευγενικός είναι τελείως σχετικά.Ο άνθρωπος από τη στιγμή που ικανοποίησε τις βασικές του ανάγκες,άρχισε να αναρωτιέται για τον κόσμο και να αναπτύσσει συναισθήματα που προφανώς πηγάζουν από το μυαλό και όχι από την καρδιά ή την ψυχή που μας λένε γυφτολαικοί τραγουδιάρηδες.Έτσι λοιπόν ένας μαύρος στα βάθη της Νιγηρίας ,δεν μπορεί να αναπτύξει συναίσθηση για το τι είναι καλό και τι κακό,βρίσκονται σε μια ημι=ζωώδη κατάσταση.Αυτοί οι μαύροι που αναφέρεις που μπορεί να είναι καλοί και ευγενικοί(αλήθεια,πώς το εννοείς το ''καλός'';) είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα,είναι απειροελάχιστοι και είναι συνήθως αμερικανοθρεμμένοι ή γαλλοθρεμμένοι.
      Για τη μαύρη γυναίκα που αναφέρεις ,δεν έχει και πολλές επιλογές για το τι θα κάνει.Σκέψου ότι το πιο πιθανό είναι η μαύρη γυναίκα που αναφέρεις ,να κατάγεται ή να έχει προγόνους από κάποιο χωριό στα βάθη της μαύρης ηπείρου,που τους κόβανε τις κλειτορίδες (ακόμα και σήμερα)!Συνεπώς αυτό που κάνει δεν το κάνει από κάποια ''κοσμοαντίληψη'' ή δική της θεώρηση της φιλοσοφίας,αλλά καθαρά από υποταγή.
      Πράγματι πληθυσμιακά κυριαρχούν και το μέλλον τους τους έχει εξασφαλιστεί μόνο και μόνο λόγω των Σιωνιστών ,ως όπλο εναντίων των Ευρωπαίων.Και αυτό δεν είναι συνωμοσιολογία!
      Και φυσικά στο σύνολο τους οι μαύροι είναι κατώτερη μορφή ζωής.Δεν κάνουν για τίποτα.Τα έλεγε και ο Τσε Γκεβάρα.Στα 100.000.000 ,δε θα υπολογίσουμε 10.000 περιπτώσεις(τυχαίος αριθμός).

      Διαγραφή
    5. Και προφανώς,δεν υπάρχει ''καλός'' και ''κακός'' 'άνθρωπος.Κάνεις δε γεννήθηκε καλός ή κακός.Το θέμα είναι ποια πλευρά δια διαλέξεις να γαλουχήσεις.Και όλοι οι ''καλοί'' κρύβουν το σκοτάδι τους και αυτό από τη μία είναι υγιές ,αλλιώς δε θα ήμασταν άνθρωποι ,αλλά άγγελοι.

      Διαγραφή
    6. Εκδιναρισμένος εμφανίζεται στην προτομή ο Αννίβας κι όχι τόσο με κρομανοειδή επιρροή. Όπως και να έχει, η προτομή κατασκευάστηκε μετά από την εποχή που έζησε. Την πιο σωστή μορφή τόσο του ίδιου, όσο και του πατέρα, του αδελφού και του υιού του, τη δείχνουν τα νομίσματα της Καρχηδόνας που τους εικονίζουν. Κι όλα συμφωνούν λίγο πολύ στο ότι ήταν εκδιναρισμένοι μεσογειακοί, με τον πατέρα Αμίλκα να έχει κι έντονα κρομανοειδή στοιχεία. Από την άλλη, ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Σκιπίων ο Αφρικανός φαίνεται στις προτομές του σαν μια κλασσική Ιταλική περίπτωση ακόμα και για τις ημέρες μας, καθώς φαίνεται πως έχει στοιχεία από όλους τους φαινότυπους που υπάρχουν και σήμερα στη περιοχή (αλπικός, διναρικός, μεσογειακός, κρομανοειδής).

      Διαγραφή
    7. Εγώ μιλώ επιστημονικώς ότι το ανώτερο και το κατώτερο είναι σχετικά, υπάρχει μάλιστα και ανάλογο αρθρο εδώ στο ιστολόγιο. Υπάρχουν μαύροι που είναι ευλαβείς Χριστιανοί και δεν πράττουν άσχημα, όμως δυστυχώς ναι αποτελούν εξαίρεση. Συλλογικώς γίνεται το χάος στους νέγρους. Το πρόβλημά των είναι ακριβώς αυτό. Σε κάθε φυλή, δηλαδή φυλετική οικογένεια, υπάρχουν οι Άριστοι και οι μέτριοι. Στους νέγρους δυστυχώς είναι απειροελάχιστοι οι Άριστοι και πάρα πολλοί οι κάτω του μετρίου. Το να αναπτύσσεις τον νού σου δεν έχει να κάνει με την ηθική σου. Οι Εθνικοσοσιαλιστές στα χνάρια του Βάγκνερ είχαν μία ηθική, "να μην έχουν ηθική" όπως έλεγε και ο ίδιος ο Βάγκνερ. Συνεπώς ειδικά λόγω Θρησκείας, στην οποία οι μαύροι βρίσκουν απαντήσεις περισσότερο από ότι οι λευκοί, αναπτύσσουν έτσι και μία ανάλογη θρησκευτική ηθική. Ο άνδρας θέλει μία γυναίκα υποτακτική για να λειτουργεί η οικογενεια. Αυτός είναι και ο λόγος που προτιμούνται οι μαύρες οι Ασιάτισσες και οι...Αλπικές από τις άλλες Δυτικές, καθώς αυτες αφοσιώνονται καλλίτερα στην Οικογένεια. Προφανώς κάλλιστο παράδειγμα είναι οι μουσουλμάνες οι καλλίτερες μητέρες και σύζυγοι παγκοσμίως, καθώς ετσι έχουν ανατραφεί λόγω θρησκείας. Δεν είναι όλα φυλετικά, τουναντίον.

      Ο Φιλελευθερισμός έχει φάει την Δύση και τους Λευκούς για αυτό και πεθαίνουν επειδή δεν γεννούν. Οι Σιωνιστες δεν έχουν κάτι να κερδίσουν καθώς η αριστοκρατία τους, οι Ασκεναζίμ Λευκότατοι είναι. Η νοοτροπία είναι το θέμα, χρειάζεται Kinder-Küche-Kirche, άμεσα!

      Διαγραφή
    8. Η πρώτη προτομή του Αννίβα είναι της εποχής που έζησε, νομίζω. Πάντως γεννικά είναι κυρίως Μεσογειακός τώρα εκδιναρισμένος ή ΚΜ μάλλον ο τελευταίο καθώς έχει στενό μέτωπο που προϊδεάζει για Δολιχοκεφαλία ή Μεσοκεφαλία, σίγουρα όχι για (υπέρ)βραχυκεφαλία που έχουν οι Διναρικοί.

      Διαγραφή
    9. Εντάξει.Σαφώς και δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση μιας και μπλέκεις για εκατομμυριοστή φορά τον Χριστιανισμό με την ηθική και ότι όποιος είναι Χριστιανός και ο τελευταίος κάφρος να είναι ,εσένα σου κάνει επειδή είναι χριστιανός.Δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η συζήτηση,όταν μου λες πως ομιλείς επιστημονικώς στο ίδιο σχόλιο που λες για χριστιανισμό και για το πως η ηθική δεν έχει να κάνει με τον νου!!!!Να μας τρελάνεις θες;Όχι τόσο πολύ επιστήμη ρε Κωνσταντινουπολίτη ,ηρέμησε...Είπα και εγώ να κάνω συζήτηση.

      Διαγραφή
    10. Επίσης,όταν αναφερόμαστε σε σιωνιστές ,αναφερόμαστε κυρίως σε λευκούς προδότες.

      Διαγραφή
    11. Δηλαδή για σένα ,ένας μαύρος που είναι ''ευλαβής χριστιανός'' είναι καλός,ενώ ένας μαύρος που πιστεύει στο πνεύμα του αλόγου δεν είναι ...αναλόγου ηθικής.Δηλαδή για εσένα,εκεί έγκειται η διαφορά μεταξύ των μαύρων.Πράγματι η εκάστοτε θρησκεία στη διαμόρφωση της προβλεπόμενης και αποδεκτής ηθικής παίζει πολύ μεγάλο ρόλο,αλλά στην περίπτωση των μαύρων δεν μπορεί να κάνει θαύματα .Ξεκάθαρα πράγματα.Για παράδειγμα οι νιγηριανοί που έχουμε στην Ελλάδα ,προέρχονται κυρίως από τον νότο που είναι χριστιανικός και όχι από το βορρά που είναι μουσουλμάνοι.Ε το ίδιο ζώα είναι,καμία διαφορά.Αρκεί να περπατήσεις στη Σωκράτους ή στην Ομόνοια...

      Διαγραφή
    12. Το εάν κάποιος εστί Χριστιανός ή όχι, δεν έχει να κάνει με την εθιμοτυπική παράδοση μα με την συμπεριφορά. Οι Έλληνες είναι οι χείριστοι Χριστιανοί, μολονότι δήθεν Ορθόδοξοι, ενώ στην αντίπερα όχθη θρησκευτικές ομάδες όπως οι Αλεβήδες και οι Σιίτες είναι πολύ πιο Χριστιανοί από τους ελλαδίτες. Δεν ακολουθώ την οπτική άσπρο-μαύρο και για αυτό είναι λογικό να είμαι δυσκολονόητος.

      Διαγραφή
    13. Η υπερ-βραχυκεφαλία των διναρικών δεν οφείλεται τόσο στο εύρος του κεφαλιού, όσο στο ότι δεν έχουν μεγάλο πλάτος εξαιτίας της πλατυϊνίας τους. Με λίγα λόγια, όντας λεπτοπρόσωποι ομοιάζουν πάρα πολύ με τους κλασσικούς δολιχοκέφαλους φαινότυπους. Αλλά αυτή η σημαντική λεπτομέρεια που αφαιρεί πολλά εκατοστά από το μήκος αλλάζει και το πηλίκο (πλάτος/μήκος της κεφαλής) που με τη σειρά του ορίζει αριθμητικά τον κεφαλικό δείκτη. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί εκδιναρισμένοι μπορεί να μην διαθέτουν την υπερ-βραχυκεφαλία των ταυρικών φαινοτύπων αφού μπορεί και να έχουν κάποια κυρτότητα στο ινίο τους.
      Αυτά για να επιστρέψουμε και στο θέμα μας, που είναι η ανθρωπολογία.

      Διαγραφή
    14. Η υπερ-βραχυκεφαλία των διναρικών δεν οφείλεται τόσο στο εύρος του κεφαλιού, όσο στο ότι δεν έχουν μεγάλο ΜΗΚΟΣ*

      (διόρθωση)

      Διαγραφή
    15. Έχουν πολύ πλατύτερο μέτωπο από ότι οι Δολιχοκέφαλοι και Μεσοκέφαλοι φαινότυποι, όπως πλατύ μέτωπο έχουν και οι Αλπικοί. Επίσης κάνουν καράφλα νεαροί και έχουν ελάχιστοι τριχοφυία οι Διναρικοί, κάτι το οποίο δεν φαίνεται καθόλου να συμβαίνει στον Αννίβα.

      Διαγραφή
    16. Ούτε και το πλατύτερο μέτωπο είναι κάτι το απαραίτητο που χαρακτηρίζει τους διναρικούς. Απεναντίας, αυτό που δίνει την εντύπωση ενός ευρύτερου μετώπου είναι το τριγωνικό σχήμα ολόκληρης της κεφαλής. Γενικότερα, οι διναρικοί δεν είναι τίποτε άλλο από ένα διαφορετικό εξελικτικό στάδιο των δολιχοκέφαλων. Γι' αυτό και δεν μοιάζουν με κανέναν άλλο βραχυκέφαλο φαινότυπο. Ακόμα και με τους αρμενοειδείς, με τους οποίους αποτελούν τους δυο "ταυρικούς" μετρικούς τύπους, έχουν κοινά μόνο κάποια πολύ βασικά χαρακτηριστικά (πλατυϊνία, υψικρανία, κλίση μετώπου) και είναι εντελώς διαφορετικοί σε όλα τα άλλα.
      Εις ότι αφορά το φαινόμενο να εμφανίζουν λιγότερα μαλλιά στο κεφάλι, δεν είναι είναι τόσο απλό ώστε να τους χρεώνεις "τάση για αλωπεκία (φαλάκρα) από τα νεαρά χρόνια". Αντιθέτως, αυτοί που θα έπρεπε να έχουν μια τέτοια τάση είναι οι κρομανοειδείς. Κι αυτό, διότι η βασικότερη αιτία του φαινομένου αυτού είναι η μεγαλύτερη έκκριση τεστοστερόνης. Φυσικά, κάτι τέτοιο πάλι δεν είναι απαραίτητο, καθώς η τεστοστερόνη εκκρίνεται κατόπιν εξωτερικών ερεθισμάτων όπως τον τρόπο διαβίωσης και των περιβαλλοντικών συνθηκών.

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμε κοίταξε φωτογραφίες Διναρικών και διάβασε περί της τριχοφυίας τους και μετά πες ό,τι θες. Οι ΚΜ φαινότυποι έχουν το καλλίτερο μαλλί μαζί με τους Αλπικούς, κυματιστό και απαλό. Η τεστοστερόνη εάν όντως ισχύει αποτελεί ακόμη μία αιτία για την χαμηλή τριχοφυία των Διναρικών καθώς εκείνοι ως κυνηγοί έχουν υψηλότατο μεταβολισμό και αντέχουν σε υψηλό κάρδιο.

      Διαγραφή
  5. Πως μπορούμε να δούμε σε ποιόν φύλετικο τύπο είμαστε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να το αντιληφθείς μόνος σου,χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να κατανοήσεις τους φυλετικούς τύπους.Αν θέλεις να είσαι σίγουρος ,στείλε στο mail κάτω δεξιά τις φωτογραφίες σου,ανφάς και προφίλ στο διαχειριστή για να σου απαντήσει.

      Διαγραφή
  6. http://www.lurlo.info/it/paolodiop/

    Πάντως η casa pound έχει φίλιες με μαύρους.

    Rum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και από τη ξέρω έχει κάνει αποστολές βοηθείας σε Σύρια και Βιρμανία αυτός είναι ο πραγματικός φασισμός ανθρωπισμός.

      http://espresso.repubblica.it/polopoly_fs/1.86318!/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/gallery_648/image.jpg

      http://67.media.tumblr.com/88baf4209997f10d15f674a67bd90f3a/tumblr_n5bd83J7G01tbsppto1_500.png

      Την φώτο την πήρα από την γενιά της ταυτότητας.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει και άλλο υλικό από την φασιστική Ιταλία με νέγρους Μελανοχίτωνες.

      Rum

      Διαγραφή
  7. https://ojihad.files.wordpress.com/2010/09/abu-muhammad-al-maqdisi.jpg

    Αυτός είναι αραβο-αρμενοειδής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλαιστίνιος από Ιορδανία είναι ο κύριος πάντως μου κάνει περιέργεια ότι δεν μοιάζει καθόλου με τους Αρμένιους αρμενοειδής να φέρω παράδειγμα τον ποδοσφαιριστής Ντόρτμουντ τον Μιχταριάν.

      Διαγραφή
    2. Οι Αρμένιοι δεν είναι όλοι αρμενοειδείς. Πέραν τούτου όσοι έχουν τέτοια επιρροή ανήκουν σε μικτό τύπο τον οποίο οι ίδιοι αποκαλούν mtebid, δηλ ορεινό. Ο φαινότυπος αυτός δεν είναι καθόλου σταθερός κι αποτελεί μίξη διναρικών, κρομανοειδών, αλπικών, ιρανικών και αρμενοειδών.

      Διαγραφή
    3. http://fyletika.blogspot.gr/2016/05/blog-post_6.html

      Σου μεταφέρω τη λέει το άρθρο του διαχειριστή

      Η αλήθεια είναι ότι οι Αρμένιοι είναι κυρίως Αρμενοειδείς, όπως παρουσιάζονται στους περισσότερους φυλετικούς χάρτες. Πλην Αρμενοειδών, στην χώρα υπάρχουν και Αλπικοί, Καυκάσιοι, Ιρανικοί και σποραδικά άλλοι Ευρωπαϊκοί ή Ασιατικοί φαινότυποι.

      Διαγραφή
    4. http://s3.amazonaws.com/rapgenius/System-of-a-Down.jpg


      http://vignette3.wikia.nocookie.net/lyricwiki/images/6/63/System_Of_A_Down.jpg/revision/latest?cb=20100906084844

      Το γνωστό συγκρότημα σε ποιους φυλετικούς τύπους ανήκουν?

      Διαγραφή
    5. Ο διαχειριστής γράφει για πληθυσμούς με βάση στατιστικές. Διάβασε όμως το άρθρο και θα καταλάβεις πως υπάρχουν και αρκετοί Αρμένιοι που ανήκουν σε άλλους τύπους, όπως κι ότι ο κυρίαρχος φαινότυπος δεν είναι καθαρά ο αρμενοειδής. Στο τέλος μάλιστα, γράφει πως αυτός είναι και ο λόγος που διάφοροι ανθρωπολόγοι εμφορούμενοι με πατριωτικά και τοπικιστικά συναισθήματα, προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τόσο τον πλειοψηφικό φαινότυπο ώστε να τον κάνουν να φαίνεται πως δεν έχει αρμενοειδή επιρροή. Για παράδειγμα ή κι απόδειξη ως προς αυτό, έχουμε το δεδομένο πως οι στατιστικές αναφέρουν ότι η λεπτορρινία είναι πανταχού παρούσα, παρόλα αυτά γνωρίζουμε πως αρμενοειδής φαινότυπος δεν είναι λεπτόρρινος.

      Διαγραφή
    6. http://fyletika.blogspot.gr/2013/03/blog-post_14.html

      Υπάρχουν αρμενοειδης με λεπτορρινία κοιτά της φώτο και με λεπτοπροσωπία και εννοείται με τέτοιο μπαστάρδεμα που υπάρχει είναι λογικά να μην υπάρχουν καθαρές φυλές.

      Διαγραφή
    7. Ο αρμενοειδής είναι μεσόρρινος (στην καλύτερη) και ευρυπρόσωπος. Συνήθως η απόληξη της μύτης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του άρθρου, διαμορφώνει μεγάλο εύρος.
      Από εκεί και πέρα, οι αρμενοειδείς πληθυσμοί πράγματι είναι μάλλον οι πιο μικτοί που υπάρχουν. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι σου έγραψα πιο πάνω, το ακριβώς αντίθετο.

      Διαγραφή
  8. Κύριε διαχειριστά,ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.Διάβασα ένα άρθρο για το ποσοστό των Λευκών στη Λατινική Αμερική,αλλά και στη Βόρεια .Βρέθηκε λοιπόν στη Βραζιλία 47% στην Αργεντινή 97% ,στην Ουρουγουάη 88%,στον Καναδά 80% και πάει λέγοντας.
    Αν και η Αργεντινή έχει το πιο υψηλό ποσοστό(97%) στους Λευκούς,αναλογικά,η Βραζιλία έχει τους πιο πολλούς λευκούς με 47% αφού ο πληθυσμός της είναι 200 εκατομμύρια ,σε αντίθεση με της Αργεντινής που είναι περίπου 35 εκατ..Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες της ηπείρου ,συγκριτικά με τη Βραζιλία.
    Ήθελα να λοιπόν να σας ρωτήσω,αν το ποσοστό των λευκών που αναφέρεται σε αυτές τις χώρες ,είναι ''ωραιοποιημένο'' ,με την έννοια του ότι ,δε γνωρίζουν φυλετική ανθρωπολογία,και έναν φαινομενικά λευκό,τον κάνουν για λευκό ,ενώ στην πραγματικότητα είναι Μεστίζο όπως για παράδειγμα ο Μαραντόνα.Γνωρίζετε κάτι για το ποσοστό των λευκών στην ήπειρο της Αμερικής και προπάντων ,μπορεί να ισχύει αυτό που υποθέτω;
    Αν γίνεται,θα ήθελα μία απάντηση!Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοιχεία για το ποσοστό των λευκών στην Βόρεια και Λατινική Αμερική αντλούμε από δημογραφικές έρευνες και απογραφές και όχι από ανθρωπολογικές μελέτες. Τα ποσοστά που βρήκες για την Λατινική Αμερική είναι μάλλον πιο υψηλά από την πραγματικότητα, δηλαδή οι λευκοί είναι λιγότεροι, ειδικά στην Αργεντινή. Τις έρευνες αυτές δεν τις κάνουν ανθρωπολόγοι και τα άτομα αφήνεται να αυτοπροσδιοριστούν ως προς την φυλετική τους ταυτότητα. Αυτό δημιουργεί την υποψία ότι αρκετοί αυτοπροσδιορίζονται ως λευκοί, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μεστίζο.

      Διαγραφή
  9. https://www.youtube.com/watch?v=oVpfcq4pV5U

    Muhammad Ali speaks against racial mixing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=600309103333054&set=a.173818165982152.37400.100000619108304&type=3&theater

    Τι φυλετικός τύπος είναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://up.picr.de/20759476mp.jpg

    http://up.picr.de/20759415zp.jpg

    http://up.picr.de/20759413kn.jpg

    http://up.picr.de/20759416eh.jpg

    http://up.picr.de/20759475ut.jpg

    Αυτός σε ποιο φυλετικό τύπο ανήκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμενοειδο-οριενταλικός. Θυμίζει έντονα Μήτρογλου.

      Διαγραφή
  12. http://s653.photobucket.com/user/Tyranos/media/e.jpg.html

    Aρμενοειδὴς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η φαλακρα στον άνθρωπο ελέγχεται από ένα γονίδιο το οποίο ανήκει στην κατηγορία των φυλοεπηρεαζομενων, δηλαδή δρα σαν επικρατες στους άνδρες (=αν το κληρονομησει άνδρας θα κάνει φαλακρα) και σαν υπολειπομενο στις γυναίκες (=πρέπει να πάρει η γυναίκα και τα δύο για να κάνει φαλακρα).Η φαλακρα δεν εμφανίζεται κατ'αρχην από το ποσό τεστοστερονης αλλά η ορμονη αυτή δρα σαν εφαλτηριο για την έκφραση του γονιδιου. Για πλάκα λέμε σε φαλακρους να ευνουχηστουν για να φυτρωσει πάλι μαλλί. Σίγουρα βέβαια, οι κρομανοειδεις έχουν το πιο πλούσιο μαλλί, αλλά αυτό που πρέπει να έχετε υπόψιν είναι ο βαθμός διείσδυσης του γονιδιου της φαλακρας σε κάθε φυλή. Π.χ στους κρομανοειδεις να είναι σπάνιο. Αλλά από την άλλη μεριά, μπορεί ένας αρρενας να κληρονομησει το γονίδιο από την μητέρα του και να κάνει φαλακρα.Εν κατακλείδι, η φαλακρα δεν αποτελεί στοιχείο φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει ανθρωπολογική αντιστοίχηση για το ζήτημα της έλλειψης μαλλιών. Οι περισσότεροι άνδρες, έτσι κι αλλιώς, μετά από κάποια ηλικία αρχίζουν κι έχουν λιγότερα μαλλιά, ασχέτως σε ποίο φαινότυπο κατατάσσονται. Είναι αστειότητα να ισχυρίζεται κανείς πως ένας φαινότυπος εξασφαλίζει περισσότερες πιθανότητες να χάσει ένας άνδρας τα μαλλιά του από τη στιγμή που είναι ξεκάθαρα ένα ζήτημα που επηρεάζεται ΚΑΙ από εξωγενείς παράγοντες. Για παράδειγμα, σε παλιότερες εποχές η καράφλα ήταν πολύ συχνότερη σε ώριμους άνδρες από τις ημέρες μας.
      Οι ανθρωπολόγοι από την άλλη, ασχολούνται με την τριχοφυΐα σε όλο το σώμα το οποίο όντως είναι ένα γνώρισμα που αγγίζει τους ΚΜ φαινότυπους. Θυμάμαι πως υπήρχε σχετικό άρθρο στο ιστολόγιο αυτό και καλό θα ήταν να ανατρέξει εκεί όποιος θέλει να αποκτήσει μια γενική εικόνα για το πως οι πρωτόγονοι σταδιακά έχασαν την έντονη τριχοφυΐα στο σώμα τους. Σημειωτέον, πως το ζήτημα αυτό αφορά περισσότερο τους Ευρωπαϊκούς φαινότυπους και σχεδόν καθόλου τους νέγρους και τους ασιάτες πλην κάποιων εξαιρέσεων.
      http://fyletika.blogspot.gr/2015/08/blog-post_27.html
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/06/blog-post_13.html

      Διαγραφή
    2. Σαφέστατα. Εξάλλου η φαλακρα σαν φαινοτυπικο γνωρισμα, δεν έχει εξηγηθεί σαφώς γιατί υπάρχει, δηλαδή ποιον σκοπό εξυπηρετεί. Η σωματική τριχοφυια και τα γένια είναι φυλετικα χαρακτηριστικά

      Διαγραφή
  14. https://www.facebook.com/BrainfreeCZ/photos/a.123236324353998.21680.122372697773694/1226624157348537/?type=3&theater

    Ε ρε γλέντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζω στη γαλλια εδω και 15 χρονια, αναγκαστικα ζω και εργαζομαι μαζι με μαυρους, οι περισσοτεροι γαλλοι πολιτες. Εκτος απο καποιες λαμπρες εξαιρεσεις, οι μαυροι αποδιδουν λιγοτερο, δυσκολευονται να κατανοησουν τις εννοιες της ομαδικοτητας, τιμιοτητας και ευσυνειδησιας στην εργασια, ειναι εντονα ρατσιστες (οι πιο συνηθισμενοι καυγαδες τους ειναι με τους ασιατες). Η καλυτερη αναλυση που εχω διαβασει στο διαδυκτιο ειναι "How Africans may differ from Westerners...Fascinating Post on African Thinking and Logic from A white Man's Point of View" του Gedaliah Braun

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.