Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Στοιχεία Ευρωπαϊκής ανθρωπολογίας

Ο Γερμανός ιατρός C. Röse μελέτησε τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα των κατοίκων της Ευρώπης σε δημοσίευσή του στο περιοδικό Archiv für rassen- und gesellschafts-biologie, σε άρθρο με τίτλο "Beiträge fur europäischen Rassenkunde I-IV, V-VI". Η μελέτη είναι ιδιαίτερα διεξοδική. Από την παράθεση δεκάδων πινάκων με ανθρωπολογικές μετρήσεις στη Γερμανία, κρίθηκε πιο σκόπιμο να παρατεθούν κάποια γραφήματα και φωτογραφίες που υποδεικνύουν τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα στην Γερμανία και γενικότερα στην Ευρώπη.

Πάμε να δούμε κάποια γραφήματα και φωτογραφίες...



Τα γραφήματα δείχνουν την κατανομή του κεφαλικού δείκτη στην Θουριγγία, στη Δρέσδη και στο Coburg. Βλέπουμε ότι οι δολιχοκέφαλοι, με δείκτη <80, που είναι Νορδικοί/Κρομανοειδείς, αποτελούν μειοψηφία στην κεντρική Γερμανία, σε σχέση με τους συνήθως ήπια βραχυκέφαλους Αλπικούς. Πιο βόρεια ο κεφαλικός δείκτης πέφτει, ενώ πιο νότια αυξάνεται κι άλλο.

Και μερικές φωτογραφίες. Τα παιδιά που εικονίζονται παρουσιάζουν κεφαλικό δείκτη με αύξουσα σειρά προς τα δεξιά: 72,1 - 79,8 - 88,5 - 98,8.






Δείτε και το φωτογραφικό αφιέρωμα με πορτραίτα ανφάς και προφίλ, με τις ανθρωπολογικές μετρήσεις κάτω από κάθε πορτραίτο, όπως στον δολιχοκέφαλο, λεπτόρρινο πρώτο και τον βραχυκέφαλο, ευρυπρόσωπο δεύτερο. Μπορείτε να υποθέσετε σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει ο καθένας.



25 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος στην πρώτη φωτογραφία τι είναι ;Εννοώ είναι βραχυκέφαλος έτσι;,αλλά σε ποιον τύπο ανήκει,διότι δε μου φαίνεται και πολύ αλπικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νορδοκρομανοειδής φαίνεται.

      Διαγραφή
    2. Αναφέρομαι σε εκείνον στην αρχή του άρθρου. Από τις τελευταίες φωτογραφίες, ο πρώτος φαίνεται Νορδικός με Διναρική επίδραση.

      Διαγραφή
    3. Από τις τελευταίες φωτογραφίες, ο δεύτερος φαίνεται Αλπικός με Διναρική επίδραση.

      Διαγραφή
  2. Από τα παιδιά, ο πρώτος φαίνεται Νορδικός, ο δεύτερος Κρομανοειδής, ο τρίτος Αλπικός και ο τέταρτος Διναρικός. Ο κεφαλικός δείκτης αντιστοίχως δείχνει υπερβραχυκεφαλία στον τελευταίο και στα όρια της δολιχοκεφαλίας(τείνει μεσοκέφαλος) το δεύτερο παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε τι μαλακας καθυστερημενος είσαι εσυ; αι φυγε απο εδω ανωμαλε

      Διαγραφή
  3. http://i.tmgrup.com.tr/dailysabah/2014/08/26/HaberDetay/1409072908374.jpg

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Khaled_Meshaal_01.jpg


    Ο παλαιστίνιος Khaled Meshaa σε ποιο τύπο ανήκει αραβικό αρμενοειδης οριενταλικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αραβικός με Αλπική ασιατική επίδραση.

      Διαγραφή
    2. Ο Αντώνης Κανακης του ράδιο αρβυλα σε ποιο τύπο ανήκει?

      Διαγραφή
    3. Ο Κανάκης μου κάνει για Ιρανικό/Μεσογειακό.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή Ιρανικό και Μεσογειακό μαζί.

      Διαγραφή
    5. http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/2015/06/antonis-kanakis.jpg

      Έμενα μου φαίνεται ανατολιντ.

      Διαγραφή
    6. Είναι σίγουρα Ιρανικός. Τώρα που τον ξαναβλέπω είναι Ιρανικός με Κρομανοειδή ή Μεσογειακή επίδραση. Μάλλον το πρώτο. Μάλλον Ιρανικός με ΚΜ επίδραση δηλαδή.

      Ιρανικός:

      https://www.google.gr/search?q=iranid&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiG0tmLrLvNAhXnLsAKHfD6AUAQ_AUICCgB#imgrc=4S9Y2mvjbOm__M%3A

      Μοιάζει πολύ του Κανάκη αυτός ο Ιρανικός απλώς έχει πιο λεπτό και όχι τόσο τετράγωνο πρόσωπο. Συνεπώς ο Κανάκης πιθανώς έχει ΚΜ επίδραση.

      Διαγραφή
    7. Εσύ το είχε βγάλεις οριενταλικο πριν καιρό ρε Κωνσταντινουπολίτη πάντως κάνει μπαμ για ανατολίτης ο Κανάκης.

      Διαγραφή
    8. http://www.khaama.com/wp-content/uploads/2015/10/al-Baghdadi.jpg

      http://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2014/06/10/17/web-al-baghdadi-1.jpg

      Ο Ιρακινός αρχηγός του isis σε ποιο τύπο ανήκει?

      Διαγραφή
    9. Δεν θυμάμαι αυτό που λες. Ο Κανάκης είναι Κρομανοειδίζων Ιρανικός.

      Διαγραφή
    10. Τώρα φαίνεται Ανατολίτγς ναι. Αλλά μικρός δεν φαινόταν καθόλου τότε που είχε μακρυά μαλλιά ή ακόμη και όταν έπαιζε στο Α.Μ.Α.Ν., φαινόταν τελείως και ήταν τελείως άσπρος. Μάλλον πιστεύω θα έκανε σολάριουμ και χτύπησε στεροειδή για να γίνει όπως είναι σήμερα. Και μαλλιά έβαλε που του είχαν πέσει. Τί κάνει τελικά το χρήμα...

      Διαγραφή
  4. Και γαμω τους Μεσογειακους ειναι ο Κανακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://blog.timesunion.com/mdtobe/files/2011/03/hasid.jpg

    Αυτός εδώ ο εβραίος είναι αραβικός η αρμενοείδης ρε μάγκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα από τα δύο. Είναι βέβαια ρκετά μιγμενος όπως πλείστοι εβραίοι. Φαίνεται Βαλτικός-Κρομανοειδής.

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορεί να είναι βαλτικός-ΚΜ από τη στιγμή που φαίνεται πως έχει και υψικεφαλία και τόσο μακριά μύτη. Προφανώς κι είναι ανάμικτος, αλλά έχει σαφέστατη αρμενοειδή επιρροή. Το "hasid" υποδηλώνει πως είναι συντηρητικός ασκεναζίμ εβραίος, δηλ δεν πρέπει να έχει αραβική καταγωγή (όπως οι σεφαρδίτες).

      Διαγραφή
    3. Το'πες και μόνος σου. Ασκεναζίμ. Η γαμψή μύτη μόνη της δεν λέει κάτι. Φυσικά και είναι υψίκρανος αφού είναι εν μέρει Βαλτικός. Ο Ντι Κάπριο, Βαλτικός-ΚΜ είναι και Εβραίος.

      Διαγραφή
    4. Μα τί δουλειά έχει ο Ντι Κάπριο;
      Ο εικονιζόμενος είναι διακριτό πρόσωπο και δεν μοιάζει με αυτόν που αναφέρεις. Ο παραπάνω χασεντίμ εβραίος είναι υψικέφαλος με μακριά μύτη, γνωρίσματα που ΔΕΝ έχουν σχέση με τον βαλτικό που είναι χαμαίκρανος και με κοντή μύτη.
      Προφανώς κι έχει σημαντική αρμενοειδή επιρροή, πέραν της όποιας συμμετοχής άλλων φαινότυπων (ενδεχομένως και του βαλτικού). Πράγμα λογικό, εφόσον η εβραϊκή πληθυσμιακή ομάδα αυτή διαχωρίζεται (από τους σεφαρδίτες κι άλλους) εξαιτίας της κατά τρόπον τινά εξευρωπαϊσμένης πολιτιστικής τους έκφρασης (η γλώσσα τους είναι γίντις). Αυτό το ανέφερα τόσο πριν όσο και τώρα, επειδή το αρχικό ερώτημα περιλάμβανε αν έχει αραβική καταγωγή.

      Παρακάτω τώρα, δεν νομίζω πως ο Ντι Κάπριο είναι εβραίος και μάλλον κάνεις λάθος επειδή έχει σχέσεις με εβραία (Μπαρ Ραφαέλι). Όπως και να έχει βέβαια, οι εβραίοι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ομοιογενές μίγμα, παρότι συνήθως υπάρχουν αρμενοειδή στοιχεία στο φαινότυπό τους.

      Διαγραφή
    5. Έχεις δίκιο ο Ντι Κάπριο δεν είναι Εβραίος. Πάντως Αρμενοειδή πρόσμιξη δεν βλέπω στον εικονιζόμενο πλην των χειλιών.

      Διαγραφή
    6. http://dailyentertainmentnews.com/wpgo/wp-content/uploads/2015/07/faigy-mayer-1.jpg

      Η γυναίκεια μορφή του εικονιζόμενου εβραϊκής καταγωγής και τούτη έχεις ακριβώς το ίδιο κεφάλι.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.