Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η διαφορά στη μορφή του χεριού - μια εικόνα


Η φωτογραφία προέρχεται από μελέτες Ολλανδών ανθρωπολόγων που ερεύνησαν την φυλετική σύνθεση της χώρας τους. Φαίνεται η διαφορά μεταξύ του χεριού μεταξύ Γερμανικής (Νορδικής) φυλής και της Αλπικής -αν και είναι κακή η επιλογή σύγκρισης άνδρα και (μάλλον) γυναίκας.

Οι Νορδικοί έχουν πιο λεπτά και μακριά δάκτυλα, εν αντιθέσει με τους Αλπικούς...
που έχουν πιο κοντόχοντρα. Η διαφορά αυτή είναι εμφανής για όποιον κάνει λεπτομερή παρατήρηση και κατά βάθος συνδέεται με την εξωμορφικότητα των μεν και την ενδομορφικότητα των δε. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα δάκτυλα, αλλά και γενικά για τα άκρα, χέρια και πόδια, κάτι που εμμέσως δείχνει ότι διαφέρει ολόκληρη η φυσιολογία του σώματος.


Των Mr. Wiegersma and Mrs. Keyzer Meyer, από συλλογή του Πανεπιστημίου του Leiden.

21 σχόλια:

  1. Διαχειριστά πολύ ενδιαφέρουσα τούτη η δημοσίευση. Πράγματι, το σχήμα του χεριού, της παλάμης δηλαδή λέγει πολλά περί του φαινοτύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CE%B9%CE%BF%CF%82#/media/File:Lucius_Apuleius_Platonicus,_from_%27Crabbes_Historical_Dictionary%27,_published_in_1825_(C19).jpg
    τυπος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίεργος τύπος.

      Διαγραφή
    2. Φίλε ανώνυμε δεν γίνεται να δούμε με την φωτογραφία απεικονίσεως. Η μύτη φαίνεται Διναρική, τα μαλλιά ανήκουν σε ΚΜ ή Αλπιή φυσιογνωμία καθώς είναι κυματιστά. Έχει μάγουλα, δεν έχει γωνίες, έχει βαρυά βλέφαρα. Θα έλεγα Αλπικός με Διναρική επίδραση.

      Διαγραφή
    3. Τα κάπως παχυά χείλη επίσης συμβάλλουν στην Αλπικότητά του. Φαίνεται έτσι για εμένα. Αλλά σου λέω ένα σκίτσο είναι δεν δύνασαι να βγάλεις συμπέρασμα. Πώς ξέρουμε ότι είναι ιστορικώς βάσιμο;

      Διαγραφή
    4. Ο Μεσογειακός τύπος έχει μαλλιά κυρίως κυματιστα ,σε αντίθεση με τον Αλπικό που έχει κυρίως ίσια.

      Διαγραφή
    5. Ο Μεσογειακός κατσαρά ή πιο τραχυά από τον Αλπικό. Ο Αλπικός κυματιστά έχει.

      Διαγραφή
    6. Σε προτρέπω να διαβάσεις το ίδιο το ιστολόγιο ,αλλά και τον coon και στο apricity.Ο μεσογειακός έχει σκληρά κυματιστά κυρίως ,ενώ ο αλπικός κυρίως ίσια.

      Διαγραφή
    7. Και για του λόγου το αληθές,ένα από τα πολλά στοιχεία:
      The Mediterranean man is a relatively hairy fellow. His head is covered with a heavy growth of straight, wavy, or ringleted hair.
      Ίσα-ίσα λοιπόν , ο μεσογειακός σπανίως έχει ίσια μαλλιά.Αν και θα τύχει ένας μεσογειακός να έχει και ίσια μαλλιά,εντούτοις αυτό που τον αντιπροσωπεύει ,είναι το κυματιστό μαλλί.

      Διαγραφή
    8. Όλοι οι αυτοί οι ανθρωπολόγοι συνέχεαν τον Μεσογειακό φαινότυπο με τον Κρομανοειδή και τον Ατλαντοειδή. Συνεπώς όταν λέγει "Μεσογειακός" δύναται να εννοεί τον κανονικό Μεσογειακό μέχρι τον Ιρανικό. Η ονομασία "Ατλαντοειδής" και "Κρομανοειδής" δεν υπήρχε τότε. Συνεπώς παίρνοντας ως βάση τον ΚΜ ή Ατλαντοειδή φαινότυπο βγάζει τέτοια συμπεράσματα. Ο Μεσογειακός έχει σκληρά μαλλιά έως κατσαρά.

      Διαγραφή
    9. Ο Μεσογειακός έχει σκληρά κυματιστά και ελαφρώς σγουρά μαλλιά.Σπανίως ίσια.
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8.html

      Τα πράγματα είναι απλά,μην τα περιπλέκεις περαιτέρω ,χρησιμοποιώντας διαφορετικές λέξεις για να περιγράψεις το ίδιο πράγμα...

      Διαγραφή
    10. Επίσης,από το ιστολόγιο:
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/10/blog-post_24.html
      ''Στους Ευρωπαϊκούς φυλετικούς τύπους, πιο συχνά κυματιστά μαλλιά εμφανίζουν οι Μεσογειακοί, οι Αρμενοειδείς και λιγότερο οι Κρομανοειδείς, Διναρικοί. Ίσια μαλλιά έχουν κυρίως οι Αλπικοί, Νορδικοί, Βαλτικοί.''

      Διαγραφή
    11. Έγινε. Δικό μου το λάθος. Με τον όρο "κυματιστά" είχα τα ίσια στον νου μου και όχι τα σγουρά. Σε ευχαριστώ για τις παραπομπές σου.

      Διαγραφή
    12. Αυτό ακριβώς που είπες είναι, "ο Μεσογειακός έχει σκληρά κυματιστά και ελαφρώς σγουρά".

      Διαγραφή
    13. Όλα καλά.Κανένα πρόβλημα!

      Διαγραφή
  3. Ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος τι δάχτυλα έχει συνήθως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται να σου πω την αλήθεια. Συνήθως έχει λεπτοϋνία δηλαδή λεπτά δάκτυλα. Ο πατερας μου όμως που είναι Κρομανοειδίζων Μεσογειακός έχει τετράγωνα δάκτυλα, με πιο χοντρά κόκκαλα. Πάντως γενικά ισχυεί ό,τι λέει το άρθρο. Ένας φίλος του πατρός μου είναι Αλπικός και έχει δάκτυλα σαν λουκάνικα, παχυά.

      Διαγραφή
  4. Νορδικοι και μεσογειακοι καλοπερασακηδες "ηγετες", χωνεψτε το, χωρις τους δουλευταραδες και υπακουους αλπικους τιποτα δεν μπορειτε να κανετε, οι λευκες κοινωνιες πηγαν μπροστα γιατι υπηρχαμε εμεις οι αλπικοι, γιαυτο και επικρατησαμε πληθυσμιακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δείτε παλιά άρθρα του διαχείριστη κατηγορεί τους αρμενοειδης πρώτα και μετά τους αλπικους.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.