Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Οι λευκοί των ΗΠΑ

Η πληρέστερη μελέτη για την ανθρωπολογία των λευκών των ΗΠΑ είναι αυτή του Aleš Hrdlička που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Physical Anthropology, σε άρθρο με τίτλο "Physical anthropology of the Old Americans I, II". Συγκεκριμένα, όταν ο Hrdlička μιλάει για Old Americans, εννοεί τους απογόνους των αρχικών λευκών που αποίκησαν τις ΗΠΑ, χωρίς τους λευκούς που ήρθαν από την αθρόα μετανάστευση του 19ου και 20ου αιώνα. Τα άτομα του δείγματος επιλέχθηκαν με κριτήριο να είναι λευκοί με καταγωγή από τις ΗΠΑ για τρεις γενιές.

Σε 200 άνδρες και 250 γυναίκες, το χρώμα του δέρματος έχει διάφορες διαβαθμίσεις του λευκού, με περίπου 70-75% να είναι λευκό και το υπόλοιπο ελαφρά πιο σκούρο. Τα συνδυαστικά στοιχεία με το χρώμα των μαλλιών και των ματιών δείχνουν...
ότι όσοι έχουν πολύ ανοιχτό χρώμα δέρματος τείνουν ξανθοί, ωστόσο ακόμα και σε αυτούς που έχουν ελαφρά κανονικό λευκό χρώμα δέρματος, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό ανοιχτών ή ενδιάμεσων ματιών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού με καστανά μαλλιά και ανοιχτό ή ενδιάμεσο χρώμα ματιών.

Ειδικότερα, το χρώμα των μαλλιών καταγράφηκε σε 1009 άνδρες και 914 γυναίκες. Τα αποτελέσματα δίνονται στον παρακάτω πίνακα:


Τα στοιχεία για το χρώμα των μαλλιών είναι εντυπωσιακά. Ενάντια στην αντίληψη περί "Νορδικών" κατοίκων, μόνο περίπου ένα 15% του πληθυσμού είναι ξανθοί. Όπως αναφέρει ο Hrdlička "Η ξανθότητα δεν είναι χαρακτηριστική των Old Americans". Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των ΗΠΑ έχουν καστανά μαλλιά, σε διάφορες διαβαθμίσεις. Από τα στοιχεία που έχουμε, διαπιστώνουμε ότι η πλειοψηφία των αρχικών λευκών των ΗΠΑ είναι Κρομανοειδείς ή και Ατλαντοειδείς.

Ο συγγραφέας δίνει και πίνακες για την γεωγραφική κατανομή του χρώματος των μαλλιών, χωρίς να βρίσκει έντονες διαφορές στην επικράτεια, παρά μόνο ένα υψηλότερο ποσοστό ανοιχτών μαλλιών στον βορρά.


Η κατανομή του χρώματος των ματιών δίνεται στον παρακάτω πίνακα:


Τα στοιχεία δείχνουν ότι το χρώμα των ματιών είναι κυρίως ενδιάμεσο ή ανοιχτό, πράγμα που επιβεβαιώνει την ισχυρή τάση για συνδυασμό καστανών μαλλιών με ανοιχτά ή ενδιάμεσα μάτια, που όλοι μας μπορούμε να δούμε τους Αμερικανούς. η γεωγραφική κατανομή του χρώματος των μαλλιών, πάλι δείχνει ότι στον βορρά υπάρχει ελαφρά υψηλότερο ποσοστό ανοιχτόχρωμων ματιών.


Σε μια σύγκριση με Άγγλους και Σκωτσέζους, προκύπτει ότι οι Old Americans έχουν χαμηλότερο ποσοστό ξανθών, αλλά χαμηλότερο ποσοστό μαύρων μαλλιών, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει τάση τα μαλλιά να είναι ενδιάμεσα, δηλαδή πιο καστανά. Επίσης, το χρώμα των ματιών είναι πιο ανοιχτό στους Old Americans, παρά σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία.

Στη συνέχεια ο συγγραφέας κάνει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση σχετικά με το γκριζάρισμα των μαλλιών, δηλαδή σε τι ηλικία εμφανίζεται και σε τι έκταση. Ακόμη, παρόμοια ανάλυση γίνεται και για την φαλάκρα-τριχόπτωση.

Στο δεύτερο μέρος της μελέτης ο Hrdlička εξετάζει το ανάστημα των Old Americans. Αυτή η μέτρηση είναι συνήθης, ειδικά στον στρατό ή στα σχολεία, ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις δεν εξετάζεται από ανθρωπολογικής σκοπιάς. Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα όλων των ερευνών που έχουν πραγαμτοποιηθεί για το ανάστημα στις ΗΠΑ, οι οποίες είναι πολυάριθμες. Όλες βρήκαν το ανάστημα υψηλό, για την εποχή. Και η έρευνα του Hrdlička σε 727 άνδρες και 212 γυναίκες έδωσαν παρόμοιο αποτέλεσμα. Tα στοιχεία δείχνουν ότι γεωγραφικά δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφοροποίηση στο ανάστημα, ούτε μεταξύ ξανθών και καστανών. Τα δεδομένα συγκρίνονται με αυτά για άλλους λευκούς πληθυσμούς της Ευρώπης.

Ο Hrdlička εστίασε στον χρωματισμό και στο ανάστημα. Δεν μέτρησε τον κεφαλικό δείκτη, αν και από άλλα στοιχεία γνωρίζουμε ότι υπάρχει δολιχοκεφαλία ομοιογενώς και ίσως να μην βοηθούσε ιδιαίτερα. Το συμπέρασμα από την μελέτη του Hrdlička είναι ότι στους αρχικούς λευκούς αποίκους, οι Νορδικοί είναι κάτω από 20%, με τους υπόλοιπους να είναι καστανοί με συνήθως ενδιάμεσα ή ανοιχτά μάτια, όντας κυρίως Κρομανοειδείς μορφές ή και Ατλαντοειδείς. Τα στοιχεία αυτά συνάδουν με τον τόπο καταγωγής των πρώτων Ευρωπαίων αποίκων, από την Σκανδιναβία, την Γερμανία, την Βρετανία και την Ιρλανδία.

122 σχόλια:

  1. Είναι λογικό να υπάρχει σεβαστό ποσοστό Ατλαντοειδών ,καθώς οι πρώτοι άποικοι είχαν καταγωγή από Ιρλανδία και Σκωτία.Και σήμερα σε Νότο και σε Μασαχουσέτη οι πιο παλιές οικογένειες ,ανάγουν την καταγωγή τους σε παλαιές ιρλανδικές και σκωτσέζικες οικογένειες.Έτσι λοιπόν οι Αγγλοσάξωνες αν και αρκετοί,είναι πιο λίγοι από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο apricity ,αλλά και σε άλλα ανθρωπολογικά σάιτς ,αναφέρονται φυλετικοί ''υποτύποι'' όπως faelid,paleo-atlantid,keltic,borreby και φυσικά ο pontid.Γίνεται να γίνουν και εδώ αναρτήσεις όπως έγιναν π.χ για τον Μεσογειακό και τον Νορδικό τύπο ,με τα χαρακτηριστικά τους;'H είναι ανούσιο,αφού οι παραπάνω τύποι είναι ουσιαστικά υποκατηγορίες των βασικών και δε χρίζουν περαιτέρω αναλύσεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δεύτερο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου είχε κάποτε γράψει πως είναι ανούσιο να κατατμείται με περαιτέρω κατηγοριοποιήσεις ένας συγκεκριμένος φαινότυπος γιατί κάτι τέτοιο πλησιάζει στο "κάθε άνθρωπος και διαφορετικός τύπος". Κι έχει δίκιο, καθώς επί της ουσίας η τυπολογία αυτή βασίζεται σε κάποια κριτήρια που έχουν να κάνουν περισσότερο με την ιστορία και τη γεωγραφία.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Απλώς είχα αυτή την απορία ,αφού συχνά αναφέρονται στο apricity πάρα πολύ φυλετικοί ''υποτύποι'' και είχα μπερδευτεί ομολογουμένως.Και πάλι ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι έτσι. Οι υποτύποι αποτελούν περαιτέρω διαφοροποίηση ρατσική δηλαδή ανθρωπολογική έχοντας τον αρχικό φαινότυπο ως αφετηρία. Είναι κάπως διαφοροποιημένοι από τον αρχικό, τον μητρικό.

      Διαγραφή
    4. Όχι Κωνσταντινουπολίτη,η διαφοροποίηση που υφίστανται οι περισσότεροι τύποι ,είναι γεωγραφικοί και όχι φυλετικοί,όπως έγραψε σωστά και ο ανώνυμος παραπάνω.Για παράδειγμα οι Anglo-saxon και Palaio-north atlantid ,είναι καθαρά γεωγραφικοί.

      Διαγραφή
    5. Ναι αλλά δεν παύουν να αποτελούν φυλετικούς διαφοροποιημένους φαινοτύπους. Η γεωγραφία λίγο ρόλο παίζει...

      Διαγραφή
    6. Απλά κάποιοι από αυτούς τους τύπους,έχουν πιο έντονα χαρακτηριστικά.Είναι ουσιαστικά σαν να ''χωρίσουμε'' τον κρομανοειδή τύπο σε αυτούς που είναι δοχιλολέφαλοι και σε αυτούς που είναι μεσοκέφαλοι.Ανούσιο.Επίσης για παράδειγμα ο keltic,είναι ένας νορδικός που έχει ελαφρώς κυρτή μύτη.Αλλά όλοι γνωρίζουμε πως Ατλαντοειδείς,Νορδικοί,Κρομανοειδείς,Μεσογειακοί και Διναρικοί που συνδέονται ,μπορούν να παρουσιάσουν ελαφρώς κυρτή μύτη,εκτός των Διναρικών που έχουν ούτως ή άλλως,λόγω ακριβώς αυτής τους της σύνδεσης.

      Διαγραφή
    7. Δεν είναι ανούσιο διότι αυξάνεται η γνώση μας περί της ανθρωπίνης βιοποικιλότητος.

      Διαγραφή
    8. Και επίσης μελετάται η μακροχρόνια επίδραση του περιβάλλοντος σε έναν αρχικό φαινότυπο. Προφανώς ομιλούμε για πολλές χιλιάδες χρόνια...

      Διαγραφή
    9. Οι αρχικοί τύποι είναι οι βασικοί.Η περαιτέρω κατηγοριοποίηση ,γίνεται για εθνολογικούς και γεωγραφικούς σκοπούς ως επί το πλείστον.

      Διαγραφή
    10. Nein. Ich glaube das Gegenteil.

      Διαγραφή
    11. Εκτός από κάποιους ελάχιστους τύπους,όλοι οι άλλοι έχουν να κάνουν με γεωγραφικούς η εθνολογικούς λόγους.

      Διαγραφή
    12. Εξάλλου το αναφέρουν και στο apricity ,αν θυμάμαι καλά,αλλά δεν ξέρω γιατί ακόμα συντηρούν αυτές τις ονομασίες...

      Διαγραφή
  3. Σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει ο παρακάτω Έλληνας ηθοποιός;
    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν δεν γνώριζαν την καταγωγή του, πιστεύετε ότι θα τον περνούσαν για "white" ή για "brown";

    http://media.megatv.com/filesystem/images/20141022/engine/mega_LARGE_t_247661_1308761_type1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίως κρομανοειδής, ενδεχομένως με διναρική επίδραση. Στη βόρεια Ευρώπη και την Αμερική θα έλεγαν "ατλαντικός".

      Διαγραφή
    2. Κυρίως Μεσογειακός με...σαχάρια επίδραση φαίνεται.

      Διαγραφή
    3. Ατλαντοειδή όχι, από Ισπανό μέχρι Μαροκινό. Ίσως και Άραβα. Κάνει πάντως για Τούρκο και για Έλληνα.

      Να σου πω στις ΗΠΑ για...Λευκό πιο πολύ αν και δεν αποκλείεται να τον νομίζανε για μίξη Λευκού και Brown. Λάθος όμως καθώς κρίνουν κυρίως βάσει του δέρματος στις ΗΠΑ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 6.37 δεν μπορείς να καταλάβεις ότι έχει και εξωευρωπαϊκη επίδραση ο εικονιζόμενος πρέπει να πας σε οφθαλμίατρο επειγόντως.

      Διαγραφή
    5. http://dailybeautyandfashion.com/wp-content/uploads/2013/10/24-2.jpg

      Ένα τελευταίο θυμίζει τον μεσογειακό-αρμενοειδή Σφακιανάκης

      Διαγραφή
    6. 6.37 που την είδες την διναρική επίδραση ρε αθεόφοβε πάρε ένα διναρικό ρεμπέτη.

      http://www.ogdoo.gr/images/ogdoov1/stories//OGDOO_2014/EREYNA/THEMA/GIANNHS_PAPAIOANNOU/GIANNHS_PAPAIOANNOU.jpg

      Διαγραφή
    7. Γιατί, οι Ισπανοί που αναφέρεις σε ποιόν τύπο ανήκουν κυρίως αν όχι στον κρομανοειδή και ατλαντικό; Στο Μαρόκο, ποιός είναι ο κυριότερος πληθυσμός αν όχι ο βερβερικός, δηλαδή μια μίξη σαχαρικού με κρομανοειδή;

      Πάμε τώρα παρακάτω, ο ηθοποιός Αναδιώτης έχει υψικεφαλία (αλλά δεν έχει πλατυϊνία) κι αυτό αποκλείει τόσο τη σαχάρια επίδραση, όσο και τη βερβερική διότι αυτοί οι τύποι είναι υπερβολικά χαμαίκρανοι. Ο μόνος τύπος που θα μπορούσε να του δώσει αυτό το χαρακτηριστικό είναι ο διναρικός. Ενώ υψικέφαλοι, ορισμένες φορές είναι και οι ατλαντικοί.
      Αν τέλος, την εξω-ευρωπαϊκή επίδραση τη βλέπετε στο χρώμα τότε απλά κάνετε το πιο κλασσικό σφάλμα.

      Διαγραφή
    8. Οι Ισπανοί δεν είναι όλοι Μεσογειακοί/Κρομανοειδείς,

      Διαγραφή
    9. Ναι, μόνο η πλειοψηφία τους που ξεπερνά το 50-60%.

      Διαγραφή
    10. Στην Ανδαλουσία έχει πολλούς βερβερικους/σαχαριους.

      Rum

      Διαγραφή
    11. Ακριβώς και στην Γρανάδα.

      Διαγραφή
    12. Και στην Σικελία έχει πολλούς σαχαριους/βερβερικους/αρμενοειδής.

      Rum

      Διαγραφή
    13. Όχι πολλούς. Μερικά ψέγματα σαχάριων και οριενταλικών-αρμενοειδών, λόγω του παλαιού Εμιράτου της Σικελίας. Πάντως εντύπωση προκαλεί ότι δεν έχει σχεδόν κανένα Νορδο-Κρομανοειδή, δηλαδή οι απόγονοι των Νορμανδών κατακτητών είναι λιγώτεροι από ότι αυτοί των Αράβων πρώην κατακτητών.

      Διαγραφή
    14. Ναι, γιατί οι Νορμανδοί αυτοί ήταν κυρίως αλπικοί+ΚΜ. Όπως και οι Λομβαρδοί, παρότι Γερμανικό φύλλο.

      Διαγραφή
    15. Πάντως στην νοτιά Ιταλία οι παππούδες μου θυμίζουν τον τσάκωνα.

      Rum

      Διαγραφή
    16. Αν ο συγκεκριμένος είναι ''ατλαντικός'' τότε ο Αντετοκούμπο θα πρέπει να θεωρείται ηλιοκαμένος μεσογειακός.

      Διαγραφή
    17. Καλά, για να τελειώνουμε με αυτή την ανοησία. Ο βερβερικός σύμφωνα με τον Coon, είναι ο παρακάτω (τον ονομάζει "μικρό μεσογειακό της όασης Κχάργκα").
      http://s653.photobucket.com/user/Tyranos/media/Libyan.jpg.html

      Ενώ ο σαχαρικός, όπως τον βρήκε ο Coon στη Λιβύη είναι ο παρακάτω:
      http://s653.photobucket.com/user/Tyranos/media/troe212.jpg.html

      Και τέλος μια φωτογραφία από το αρχείο του Lundman.
      http://s653.photobucket.com/user/Tyranos/media/saharid.jpg.html

      Κανένας δεν μοιάζει με τον ηθοποιό ούτε στο ελάχιστο.

      Διαγραφή
    18. Μπράβο φίλε 2:51, έτσι απάντα τους με στοιχεία και ανθρωπολογικές ταξινομήσεις.

      Διαγραφή
    19. Ρε μερικοί ανθρωπολόγοι βρίσκαν μεσογειακούς τύπους και στο Ιράκ σταμάτα την παπαγαλία επιτελούς είσαι σίγουρα ο τύπος που έβγαλες λευκό τον γύφτο τον Βολάνη.

      Rum

      Διαγραφή
    20. Πάμε τότε πάλι από την αρχή. Αν θεωρείς ως πρωτεύον κριτήριο ταξινόμησης, την απόχρωση του δέρματος τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Πέραν του ότι είμαστε σε μια εποχή που αυτό αποτελεί απλά μια ανόητη αλλά απλή αισθητική επιλογή που αλλάζει τεχνητά, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταθεί σε καμία ταξινόμηση. Βέβαια, μιλάμε πάντα για την απόχρωση κι όχι το χρώμα γενικότερα.
      Από την άλλη, σου έδειξα plates σημαντικών ανθρωπολόγων όπως ο Coon και ο Lundman κι εσύ μπουρδολογείς σαν απάντηση. Επαναλαμβάνω λοιπόν, ουδεμία σχέση έχει ο ηθοποιός με τους τύπους που αναφέρετε.

      Διαγραφή
  4. http://www.makeleio.gr/?p=643597

    Μάλιστα ο ένας από τους βέβηλους ήταν δολιχοκέφαλος μεσογειακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/ModernEgypt%2C_Muhammad_Ali_by_Auguste_Couder%2C_BAP_17996.jpg

    Σε ποιο φυλετικό τύπο ανήκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με δεδομένο πως ήταν Αλβανός (παρότι βασίλευε στην Αίγυπτο), ήταν είτε διναρο-κρομανοειδής, είτε διναρο-αλπικός.

      Διαγραφή
    2. Πράγματι καλά λέει ο ανώνυμος. Μάλλον διναροαλπικός.

      Διαγραφή
    3. https://weepingredorger.files.wordpress.com/2013/04/dsc01253.jpg

      εδώ ποιο νέος Muhammad Ali κλασσικός αρμενοειδής είναι ρε παιδιά έλεος.

      Rum

      Διαγραφή
    4. http://www.voltairenet.org/local/cache-vignettes/L220xH294/1-5264-75dd7-ea260.jpg

      Ο Muhammad Ali μου θυμίζει τον κλασικό οθωμανό αρμενοειδή Αμπντούλ Χαμίτ Β΄

      Rum

      Διαγραφή
    5. Κωνσταντινουπολίτη πρώτη φορά πέφτεις έξω σοβαρά.

      Rum

      Διαγραφή
    6. https://weepingredorger.files.wordpress.com/2013/04/dsc01253.jpg

      Αυτός ΔΕΝ είναι Ο Μοχάμεντ Άλι που είχε γιο τον Ιμπραήμ.

      Διαγραφή
    7. Ρουμ σε εσένα το λέω.

      Διαγραφή
    8. Οκ Κωνσταντινουπολίτη είναι κλασικός αρμενοειδης όμως αυτός με το φέσι.

      Rum

      Διαγραφή
    9. πάντως μερικοί εδώ μέσα είναι άσχετοι κλασσικούς φαινοτύπους αρμενοειδης τους έχουν βγάλει μεσογειακούς όπως την γκόμενα αυτή που κάνει καραμπαμ τα αρμενοειδης χαρακτηριστικά της.

      http://z3.ifrm.com/67/29/0/p432797/f6.jpg

      Rum

      Διαγραφή
    10. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/1d/ea/de/1deade823f929e791c0ea4872d38cbfe.jpg

      Πάντως οι πιο πολλοί οθωμανοί πασάδες είναι αρμενοειδή με ποιο λευκό δέρμα.

      Rum

      Διαγραφή
    11. Rum είσαι σίγουρος ότι αυτή η γυναίκα είναι Αρμενοειδής;Μπορεί να έχει αρμενοειδή επίδραση,είναι όμως εξολοκλήρου;

      Διαγραφή
    12. Ρουμ, ναι αυτοί που παρέθεσες είναι Αρμενοειδείς, όμως ομιλούσαμε περί του Μοχάμεντ Άλι που μοιάζει Διναρικός με Αλπική επίδραση(ίσως και λόγω ηλικίας).

      Η κοπέλα Ρουμ είναι Μεσογειακή με Αλπική επίδραση, κυρίως στην μύτη.

      Διαγραφή
    13. μεσογειακή/αρμενοειδής βασικά.

      Rum

      Διαγραφή
    14. http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/4593820/1/

      Διάβασε εδώ συζήτηση της κοπελιάς ο πατέρας της από την Καππαδοκία και η μάνα της από την Ιορδανία.

      Rum

      Διαγραφή
    15. Όχι, δεν έχει τίποτα το Αρμενοειδές.

      Διαγραφή
    16. Αυτό δεν λέει κάτι Ρουμ. Άλλο η ράτσα άλλο η Εθνικότητα. Εάν αύριο Τουρκέψω δεν θα πάψω να είμαι Κρομανοειδής και θα γίνω Αρμενοειδής...

      Διαγραφή
    17. Δεν έχουν όλοι οι αρμενοειδής γαμψή μύτη Κωνσταντινουπολίτη.

      Rum

      Διαγραφή
    18. Όλοι έχουν. Επίσης είναι το όλο σύνολο. Δεν έχει τίποτα το Αρμενοειδές.

      Διαγραφή
    19. Κωνσταντινουπολίτη σε πολλούς αρμενοειδης με αλπική επίδραση δεν φενεται όταν είναι νέοι και όσο μεγαλώνουν εμφανίζεται έχω δει μάνες που κάνουν μπαμ για αρμενοειδής και οι κόρες είναι αλπικές και λέω τι παίζει ρε φίλε.

      Rum

      Διαγραφή
    20. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανένα ούτε με τους αρμενοειδής Κωνσταντινουπολίτη

      Rum

      Διαγραφή
    21. Στην παρέα μου έχω και αλπικούς και μεσογειακούς και διναρικούς και αρμενοειδής.

      Rum

      Διαγραφή
    22. Έχει κάτι το ανατολίτικο αλλά δεν μου κάνει Αρμενοειδής.Ίσως να έχει ελάχιστη επίδραση στα μάτια και να μην περιλαμβάνει την μύτη της για αυτό.

      Διαγραφή
    23. Τα μάτια της είναι ορθάνοιχτα και μεγάλα. Δείγμα Μεσογειακότητος.

      Διαγραφή
    24. Έχει λεπτοπρωσοπεία επίσης, σχετικά στενό μέτωπο, χρώμα άσπρο, ανοιχτά βλέφαρα. Όλα δείγματα Μεσογειακότητος αν και δεν αποκλείεται να είναι Κρομανοειδής, ιδίως λόγω ζυγωματικών, προς Μεσογειακή δηλαδή μία μορφή κάπως ενδιάμεση εξελικτική από την ΚΜ στην Μεσογειακή. Με Αλπική επίδραση φυσικά.

      Διαγραφή
    25. http://s27.postimg.org/uaavtkm8z/Armenian_Armenoid_Woman.jpg

      Αρμενοειδής Αρμενία δεν έχει γαμψή μύτη.

      Rum

      Διαγραφή
    26. παντως οι πασαδες που εβαλε ο rum δεν εχουν και μεγαλη διαφορα απο τον μεσογειακο του Gunther

      Διαγραφή
    27. Οι πασάδες που έβαλα είναι αρμενοειδής ανώνυμε 12.35.

      Rum

      Διαγραφή
    28. https://img-s2.onedio.com/id-55919bf9ff16b65264521f2b/rev-1/bound/w-800/o-52x29/s-ccdad6e91145a4c5a0e3ae9afcae292fe8d56f15.jpg

      Πάντως αυτός εδώ ψιλό μοιάζει με τον Ιων Δραγούμη.

      Rum

      Διαγραφή
    29. Ε τότε ο Gunther δεν ξέρει να ξεχωρίζει τον μεσογειακό από τον αρμενοειδη.

      Rum

      Διαγραφή
    30. Ο Αρμενοειδής τύπος χαρακτηρίζεται από: Γαμψή μύτη ή κυρτή μύτη που πέφτει και καταλήγει σε χοντρό άκρο, με ακραία οπισθομετωπία που καταλήγει σε κορυφή πίσω στον κρανιακό θόλο, είναι βραχυκέφαλος, έχει πλατυϊνία, σύντομο μέτωπο που εξέχει στα πλάγια, ζυγωματικά που εξέχουν, μέτρια με γεμάτα χείλη, πεταχτά αυτιά προς τα έξω κτλ.

      http://s1.zetaboards.com/anthroscape/single/?p=728824&t=4657216

      Αυτός είναι ο Αρμενοειδής τύπος.

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe421.jpg

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cf/Armenoid_Lebanese.jpg

      Διαγραφή
    31. Μεσογειακοί

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/ModernEgypt%2C_Muhammad_Ali_by_Auguste_Couder%2C_BAP_17996.jpg
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/1d/ea/de/1deade823f929e791c0ea4872d38cbfe.jpg
      http://z3.ifrm.com/67/29/0/p432797/f6.jpg
      https://img-s2.onedio.com/id-55919bf9ff16b65264521f2b/rev-1/bound/w-800/o-52x29/s-ccdad6e91145a4c5a0e3ae9afcae292fe8d56f15.jpg

      Αλπική-Μεσογειακή

      http://s27.postimg.org/uaavtkm8z/Armenian_Armenoid_Woman.jpg

      Αυτοί είναι οι Αρμενοειδής

      http://www.theapricity.com/snpa/troeplate42.htm

      Διαγραφή
    32. 11.06 αρμενοειδής είναι έχει εξεταστεί από Ανθρωπολογους είσαι τέλειος χαζός αφού έχει μπει σε ταμπέλα στην φωτογραφία της.

      http://s27.postimg.org/uaavtkm8z/Armenian_Armenoid_Woman.jpg

      Rum

      Διαγραφή
    33. Η κοπελιά που είναι στην φωτογραφία έχει εξεταστεί από ανθρωπολογους και έχει μπει ως πρότυπο αρμενοειδής τύπου και εσύ λες ότι είναι αλπικό-μεσογειακή πρέπει να σε ο ανώνυμος που έβγαλες τον Βολάνη μεσογειακό σίγουρα χαχαχαχαχαχα

      Rum

      Διαγραφή
    34. Και επιτελούς σταμάτα το copy paste έλεος ανώνυμε 10.57 και 11.16 εδώ βγάλατε μεσογειακή την αρμενοειδή meltem cumbul θα μου πεις που την έχει βάλει ο διαχειριστή στο άρθρο του ως διάσημη αρμενοειδή Τουρκάλα μαζί με τον Κίσινγκερ.

      Rum

      Διαγραφή
    35. Έτσι για να τελειώνουμε άμα όλοι οι πασάδες που έχω βάλει είναι μεσογειακοί τότε όλοι η τουρκιά ανήκει στον μεσογειακό τύπο ο τυπικός Τούρκος σήμερα στην τουρκιά είναι σαν τους πασάδες στης φωτογραφίες.

      Rum

      Διαγραφή
    36. Μερικοί εδώ μέσα μπερδεύεται τον αρμενοειδή τύπο με τον μεσογειακό τύπο έχει δίκιο ο Κωνσταντινουπολίτη τελικα.

      d_Ali_by_Auguste_Couder%2C_BAP_17996.jpg
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/1d/ea/de/1deade823f929e791c0ea4872d38cbfe.jpg
      http://z3.ifrm.com/67/29/0/p432797/f6.jpg
      https://img-s2.onedio.com/id-55919bf9ff16b65264521f2b/rev-1/bound/w-800/o-52x29/s-ccdad6e91145a4c5a0e3ae9afcae292fe8d56f15.jpg

      είναι τυπικότατοι Τούρκοι.

      Rum

      Διαγραφή
    37. https://s3-us-west-2.amazonaws.com/resmigaste-prod/rgnews_687d95ef-589f-4ad8-b496-09b96687fba1.jpg

      Οι δύο γιοι του Ερντογάν είναι τυπικότατοι αρμενοειδή.

      Rum

      Διαγραφή
    38. 12:36 Το ότι είμαι τελείως χαζός το αντιπαρέρχομαι, γιατί το λέει ένας άσχετος σαν και εσένα. Για στείλε μου το link να δω και εγώ ποιος Ανθρωπολόγος την ταξινόμησε ως Αρμενοειδή. Το ότι γράφει το url η οπουδήποτε αλλού ότι είναι Armenoid δεν λέει τίποτα και εγώ μπορώ να βγάλω μία φωτογραφία σου στο internet και να γράφω κάφρος. Τώρα θέλω να μου πεις τι Αρμενοειδές στοιχείο έχει αυτή η γυναίκα, αν γνωρίζεις φυσικά τα χαρακτηριστικά των Αρμενοειδών. Φυσικά και δεν θα σταματήσω το copy paste ανθρωπολογικών κειμένων επειδή εσένα δεν σου αρέσει, η θα μορφωθείς ή θα μας πρήζεις και από ότι κατάλαβα μάλλον το δεύτερο είσαι ικανός να κάνεις. Το τι έβγαλε ένα ιστολόγιο την meltem cumbul, που άλλωστε δεν έχει κανένα Αρμενοειδές στοιχείο, δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Να πας να διαβάσεις τι λένε οι ανθρωπολόγοι όχι το κάθε ένα ιστολόγιο και τα urls των φωτογραφιών που βρίσκεις στο google. Αν οι μεσογειακοί πασάδες που έστειλες είναι Αρμενοειδής, τότε η μισή Μεσογειακή Ευρώπη είναι Αρμενοειδής. Άσε που στην Τουρκία και στην Εγγύς Ανατολή οι Αρμενοειδής βρίθουν ενώ στην Μεσογειακή Ευρώπη είναι απειροελάχιστοι. Στην Τουρκία υπάρχουν πολλοί Μεσογειακοί ενώ στην Μεσογειακή Ευρώπη απειροελάχιστοι Αρμενοειδής.

      Διαγραφή
    39. http://www.unluyaslari.com/m/img/resimler/meltem_cumbul.jpg

      Δες εδώ την cumbul και πες μου ότι δεν είναι αρμενοειδής.
      Επίσης,είμαι άλλος ανώνυμος

      Διαγραφή
    40. To 1/3 της Τουρκίας, η δυτική Τουρκία, δεν είναι καθόλου Αρμενοειδής κατά τον Carleton Coon, είναι Μεσογειακή, Ατλαντο-Μεσογειακή, Διναροποιημένη-Μεσογειακή, Διναρική και Αλπική.

      Κοίτα πόσους Μεσογειακούς και Ατλαντο-Μεσογειακούς έχει.

      http://www.the-savoisien.com/blog/public/img8/Coon_Carleton_Stevens_The_Races_of_Europe.jpg

      Διαγραφή
    41. Mετά με βρίζεται ότι είμαι αρμενοειδής πως θα με αναγνωρίσετε ρε ανώνυμε 1.31 όταν δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε την Cumbul και τους πασάδες χαχαχαχαχαχαχαχα γελάω.

      Rum

      Διαγραφή
    42. Coon Carleton έβρισκε μεσογειακούς στην βόρεια Ινδία.

      Rum

      Διαγραφή
    43. 1:35 πες μου τι Αρμενοειδές στοιχείο έχει η Μeltem Cumbul, γιατί εδώ μέσα δεν γνωρίζετε καν τα Αρμενοειδή χαρακτηριστικά.

      Διαγραφή
    44. Ε τότε ο Εβραίος Μαρδοχάϊ Φριζής είναι υπέρ-άριος μεσογειακός χαχαχαχαχαχαχα

      http://cdn.sansimera.gr/media/photos/Mordechai_Frizis-wife.jpg

      Rum

      Διαγραφή
    45. 1:46 άσχετε, ο Carleton Coon ήταν ανθρωπολόγος, εσύ τι είσαι; Βεβαίως και έβρισκε Μεσογειακούς στην ινδία, γιατί οι Οριενταλίδες είναι σκελετικά/μορφολογικά Μεσογειακοί. Εσύ τι προτείνεις, να ακούμε εσένα και όχι τους Ανθρωπολόγους;

      Διαγραφή
    46. 1:50 τα έκανες έναν ωραίο αχταρμά, Εβραίους, Γερμανούς-Αρίους και Μεσογειακούς. Καμία απάντηση βέβαια σε αυτά που σε ρώτησα, μόνο ότι οι Ανθρωπολόγοι βρίσκουν Μεσογειακούς στην Ινδία και γελάκια.

      Διαγραφή
    47. Αγόρι μου δε βλέπεις το πρόσωπο της;;;Γκαβός είσαι;Το ότι δεν έχει γαμψή μύτη,δεν την κάνει λιγότερο αρμενοειδή.Άντε με τους ''ειδήμονες'' που έχουν μαζευτεί εδώ μέσα.Και σε ξένο ανθρωπολογικό φόρουμ που κοίταξα,έτυχε και είχε άρθρο και την ταξινομούσαν ως κυρίως αρμενοειδή.Δε θα μας τρελάνεις εσύ.

      Διαγραφή
    48. 1:57 ανατολιντ την κατατάσσουν Μeltem Cumbul άστο άσχετος είναι τύπος παίζει να νε αυτός που έβγαλε τον Βολάνη μεσογειακό.

      Rum

      Διαγραφή
    49. οι Οριενταλίδες είναι σκελετικά/μορφολογικά Μεσογειακοί

      γελάω χαχαχαχαχαχα και μετά βρίζεται τον Κωνσταντινουπολίτη.

      Rum

      Διαγραφή
    50. 1:57 Τι Αρμενοειδές στοιχείο έχει, γιατί δεν απαντάτε; Το τι λέει το κάθε παιδαρέλι σε εγχώρια η ξένα ανθρωπολογικά φόρουμ επειδή είναι Αρμένια δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν. Εσύ και οι όμοιοί σου πάτε να μας τρελάνετε μου φαίνεται. Μου είπατε εδώ ότι Ανθρωπολόγος την ταξινόμησε ως Αρμενοειδή, ποιος είναι αυτός ο Ανθρωπολόγος, που είναι το link που το αποδεικνύει;

      Διαγραφή
    51. http://fyletika.blogspot.gr/2013/03/blog-post_13.html
      Άνοιξε τα στραβά σου.Αν ο διαχειριστής του ιστολογίου ,δεν ήταν σίγουρος ότι η γυναίκα είναι αρμενοειδής,δε θα την έβαζε ως φωτογραφία δείγματος του αρμενοειδούς τύπου.Και φυσικά δεν έχει κέρδος να βγάλει την cumbul αρμενοειδή,άμα δεν ήταν.

      Διαγραφή
    52. 2:04 Ξεστραβώσου

      Carleton S. Coon on the Mediterranean Race
      http://dienekes.awardspace.com/texts/coonmed/

      "Who, then, are these Mediterraneans? ...a large number of the Afghans and many of the Turks of Anatolia and Azerbaijan."

      Διαγραφή
    53. 2:13 τι είναι αυτά που λες, να ανοίξω τα στραβά μου και να δω τι λέει ένα ιστολόγιο; Τι νομίζεις ότι έχει το ιστολόγιο, το αλάθητο του Πάπα; Ξέρεις πόσες φορές έχει αποδειχθεί λάθος ο διαχειριστής; Αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους που η μόνη πηγή τους είναι ένα ιστολόγιο.

      Διαγραφή
    54. Σίγουρα όλοι άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη.Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχει δίκιο.Η Cumbul είναι αρμενοειδής.

      Διαγραφή
    55. ΕΓΚΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΑΙ ΠΟΤΕ.

      ΣΟΥΛΤΑΝ ΜΕΧΜΕΤ ΤΑΡΙΦ

      Διαγραφή
    56. https://www.facebook.com/Occupy.Space/photos/a.217603604974288.57691.217514361649879/1212024175532221/?type=3&theater

      Κλασσικό αρμενοειδής Εβραίος το πιτσιρίκι βάζω στοίχημα θα το βγάλεις αλπικό εσύ ο γνωστός.

      Rum

      Διαγραφή
    57. Meltem Cumbul

      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/1200x/9f/8d/c8/9f8dc8c0da3ce37847013e655b451e0b.jpg

      Μεσογειακή μύτη, μεσογειακά μάτια, δολιχοκεφαλία, λεπτά χείλη... τίποτα το Αρμενοειδές, Μεσογειακή είναι.

      Διαγραφή
    58. Τα μάτια της δεν είναι τόσο ανοιχτά.Και η δοχιλοκεφαλία αν δε δεις και προφίλ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

      Διαγραφή
    59. Ορίστε τα μάτια της

      http://www.hotflick.net/flicks/2008_The_Alphabet_Killer/fhd008TKR_Meltem_Cumbul_001.jpg

      Και το προφίλ της

      http://www.5n1khaber.com/wp-content/uploads/2015/09/meltem-cumbul-hastanelik-oldu-5.jpg

      Διαγραφή
    60. Εκτίθεσαι.Ειδικά αυτές οι δύο φώτο σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα.Πρώτον τα βλέφαρα της είναι βαριά.Δεύτερον και στις δύο φωτογραφίες ,φαίνεται ξεκάθαρα ένα αρμενοειδές πρόσωπο.Τρίτον η μύτη της μόνο ''μεσογειακή'' δεν είναι που έγραψες παραπάνω.Είπαμε δεν έχουν όλοι οι αρμενοειδείς γαμψή μύτη,αλλά χοντρή κυρίως στο άκρο της ,όπως της Cumbul.Και τέταρτον,δε φαίνεται καμία δοχιλοκεφαλία από τη δεύτερη φωτογραφία.Δεν είναι προφίλ ,απλά είναι μια πλάγια.Η γυναίκα είναι κυρίως αρμενοειδής.Τέλος.Τώρα εσύ μπορεί να τη βγάλεις ή και νορδική ή και δραβιδική,αλλά είναι δικό σου θέμα.

      Διαγραφή
    61. Μάλλον εσύ εκτίθεσαι. Δεν βλέπω βαριά βλέφαρα σε όλες τις φωτογραφίες, έχει την συνήθεια να τα κλείνει, άσε που αυτό είναι γνώρισμα κυρίως των Αλπικών. Και στις δύο φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα το Μεσογειακό πρόσωπο της. Η μύτη της είναι ίσα και Μεσογειακή και δεν έχει καμία σχέση με την Αρμενοειδή μύτη που είναι κυρτή και καταλήγει σε χοντρό άκρο. Φυσικά είναι δολιχοκέφαλη και δεν έχει ούτε το προφίλ το Αρμενοειδες που ξεκινάει με ακραία οπισθομετωπία και καταλήγει σε κορυφή πίσω στον κρανιακό θόλο, ούτε βραχυκέφαλη είναι, ούτε σύντομο μέτωπο που εξέχει στα πλάγια έχει, ούτε ζυγωματικά που εξέχουν, ούτε παχιά χείλη, τίποτα το Αρμενοειδές δηλαδή. Το ότι την βγάζεις Αρμενοειδή είναι άξιο απορίας.

      Διαγραφή
    62. Μα αυτό προσπαθώ να σου πω.Δεν τη βγάζω εγώ ,αλλά ο διαχειριστής και ξέρει πιο καλά από μένα και από εσένα.Μία παρατήρηση έχω να κάνω.Η μύτη της δεν είναι μεσογειακή.Η μύτη της είναι σαν ''παπαγαλάκι'' ,καμία σχέση με των μεσογειακών.
      Και τέλος πάντων ,αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι ο διαχειριστής έχει κάνει λάθος.γράψε καινούριο σχόλιο από κάτω,όπου θα τον εκθέσεις με τις ανθρωπολογικές σου γνώσεις.Γράψε του τους λόγους που πιστεύεις πως δεν είναι αρμενοειδής και λογικά αν το σχόλιο χρίζει περαιτέρω συζήτησης ,θα σου απαντήσει.

      Διαγραφή
    63. Και τη είναι τέλος πάντων αυτός ο διαχειριστείς, ο Πάπας; Ποιος σου είπε ότι ξέρει πιο καλά από εμένα ή από οποιονδήποτε άλλον, ο εαυτό σου; Για πήγαινε διάβασε τα σχόλια σε κάθε θέμα που στέλνει και πόσοι διαφωνούν μαζί του. Το ότι η μύτη της είναι σαν "παπαγαλάκι" δεν χρειάζεται καν να το σχολιάσω, τι να πω άλλωστε... Όσο για το σχόλιο περί μη Αρμενοειδικότητος της, εάν σχολίαζα εδώ όσα λέει ο διαχειριστής, δεν θα μου έμενε χρόνος για τίποτα άλλο, μιας και οτιδήποτε λέει χρήζει σχολίων, άσε που η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι παλιά.

      Διαγραφή
    64. Εννοώ σε αυτήν την ανάρτηση,γράψε σχόλιο όπου θα τον εκθέσεις.Δεν εννοώ να γράψεις στην παλιά ανάρτηση,έλεος...Αν είσαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο,παρέθεσε τις γνώσεις σου ,έναντι των δικών του.Αν έχεις δίκιο,όλοι θα σε παραδεχθούν.Αν έχεις λάθος,κανονικά δε θα γινόταν τίποτα,όλοι κάνουν λάθη,αλλά λόγω της αλαζονίας σου,πολλοί θα σε λοιδορήσουν.Με το να προσπαθείς να αποδείξεις σε μένα και στους υπόλοιπους ότι δεν είναι αρμενοειδής δεν κερδίζεις κάτι.Αν έχεις τη μαγγιά ,προσπάθησε να βγάλεις λάθος τον διαχειριστή και μη μας πρήζεις άλλο.

      Διαγραφή
    65. Ότι είχα να γράψω το έγραψα, εάν εσύ και κανα δύό άλλοι δεν καταλαβαίνετε ή κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, πρόβλημά σας. Εγώ σας έχω πρήξει που τρία άτομα επαναλαμβάνετε ότι η Meltem Cumbul και άλλοι Μεσογειακοί είναι Αρμενοειδής επειδή το είπε ο Πάπας-Διαχειριστής ή εσείς τους υπόλοιπους; Άσε που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είσαι ο ίδιος που υπογράφει μια σαν Rum και μία όχι.

      Διαγραφή
    66. Τόσο σου κόβει ,που πιστεύεις ότι είμαι ο ίδιος.Με την αλαζονία που σε διακατέχει,έχεις την πεποίθηση πως κανένας δεν μπορεί να σου πει πως έχεις λάθος.Αυτό για το οποίο κατηγορείς τον διαχειριστή,το κάνεις ο ίδιος.Αν έχεις σοβαρές γνώσεις,απευθύνσου στον διαχειριστή,για το αν είναι αρμενοειδής ή όχι.Τα υπόλοιπα τα ακούμε(διαβάζουμε μάλλον) βερεσέ.

      Διαγραφή
    67. Εσύ απλώς λες ότι είμαι λάθος, ενώ εγώ απέδειξα ότι είσαι λάθος. Αυτή είναι η διαφορά μας φιλαράκο. Άσε τους άλλους να κρίνουν. Το ότι τα ακούς βερεσέ το ήξερα και λίγο με ενδιαφέρει, όπως και τους υπόλοιπους που διαφωνούν και μαζί σου και με τους ομοίων σου περί Αρμενοειδικότητος.

      Διαγραφή
  6. Έχω μερικές απορίες κ.Διαχειριστά

    1)Πρόσφατα 1 περιοδικό δημοσίευσε μια έκθεση με το πως θα είναι οι αμερικανοί σε 40 χρόνια απο σήμερα(άσχημοι)έχοντας υποστεί τις ανάλογες επιμιξίες . Δήλωσε μάλιστα οτι το 2014 ήταν η χρονιά των περισότερων διαφυλετικών γάμων.Πιστεύετε είναι αλήθεια? ή τρόπος για να τραμπουκιστουν τα αντίστοιχα φυλετικά κινήματα και να τα παρατήσουν οι φυλετιστές των Η.Π.Α.Βέβαια προσπαθω να ηρεμώ διότι δε ειναι η πρώτη φορά που με μια έκθεση που διατυπώνετε διστοπικά το μέλλον .
    2)Ακούω διάφορους διάσημους να κορδόνονται το πολυφυλετικό οικ.δέντρο τους,όπως ο Hulk Hogan ,Black Lawless που δηλώνουν γερμανός+πορτορικάνος και ελληνας+ινδιανος αντιστοιχα.Πιστεύεται είναι μέρος προπαγάνδας?Γιατί δε μου φαίνονται τόσο μιγάδες
    3)Και φαρμακερή για μενα και όλους μας.Πιστεύετε οτι οι σημερινοί λευκοι των ΗΠΑ είναι συνοθήλευμα λευκών πληθυσμών καθαρά ή όλοι έχουν λιγο αναμιξη που δε φαινεται και δηλώνουν στη ταυτότητα τους λευκοί?Βέβαια λιγο βλακεία να δηλώνεις σημερον ημέρα στις ΗΠΑ λευκός αφου έχεις προνόμοια εαν δε είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Η φυλετική μίξη οδηγεί σε Μεντελική διάσπαση, πράγμα που σημαίνει ότι οι αρχικοί τύποι παραμένουν. Οπότε δεν πρόκειται να εξαφανιστούν οι λευκοί μέσω μίξης. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να περιοριστούν λόγω χαμηλότερων γεννήσεων ή αθρόας μετανάστευσης αλλόφυλων. Πάντως τα 40 χρόνια είναι πολύ λίγα για δραματικές αλλαγές. Πολλά πράγματα λέγονται για να κάμπτεται το ηθικό των λευκών και να προωθηθεί η φυλετική μίξη.

      2) Οι συγκεκριμένοι που αναφέρεις πράγματι δεν φαίνονται μιγάδες. Το ότι υπερηφανεύονται για πολυφυλετική καταγωγή είναι και αυτό δείγμα καθεστωτικής προπαγάνδας. Όποιος λέει τέτοια πράγματα ωφελείται ποικιλοτρόπως από το παγκόσμιο σιωνιστικό καθεστώς.

      3) Οι λευκοί των ΗΠΑ φαίνονται αρκετά "καθαροί" στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ζητήματα ενδιάμεσων μη πραγματικά λευκών φαινοτύπων προκύπτουν στον νότο και είναι πιο συνήθη σε μίξεις με τους ιθαγενείς, παρά με τους νέγρους.

      Διαγραφή
  7. Τελη δεκαετιας 50-αρχες δεκαετιας 60 οπως δειχνει η φωτο, πριν αρχισουν οι αριστεριστες χιπιδες να μπαχαλοποιουν τα παντα, ηταν η καλυτερη, η χρυση εποχη της αμερικης. Ο κοσμος ηταν ακομα συντηρητικος, χωρις φεμινισμους, χωρις αριστερογιαπηδες, με τους ανωτερους λευκους να κανουν κουμαντο, οπως ειναι αλλωστε και το λογικο και το φυσικο. Μετα ηρθαν οι liberal-αριστεριστες που επικρατησαν παντου, στα πανεπιστημια, στην κυβερνηση. Εφεραν νομους υπερ των μαυρων και των μειονοτητων δινοντας τους απιστευτα προνομια σε βαρος των λευκων. Η καταστροφη ολοκληρωθηκε τη δεκαετια του 80 οπου δοθηκε η δυνατοτητα σε εκατομμυρια λατινους να ερθουν λαθρα στη χωρα. Ετσι η φυλετικη συσταση των ΗΠΑ που επι δεκαετιες ηταν σχετικα σταθερη αρχισε να αλλαζει. Η καταστροφικη αυτη πορεια συνεχιζεται και ειναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΕΨΙΜΗ πλεον, οσοι Τραμπ και αν ερθουν. Δυστυχως, το αλλοτε μεγαλο αυτο ΛΕΥΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ εθνος, θα καταντησει μια φυλετικη σαβουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Lothar_Matth%C3%A4us.jpg

    Ο Λόταρ Ματέους διναρικός είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδής ,έχω την εντύπωση πως είναι.

      Διαγραφή
    2. Ναι Κρομανοειδής είναι. Μεσοκέφαλος, έντονες γωνίες και σαγώνι, μικρά βαθυά τοποθετημένα μάτια, υπερόφρυο τόξο.

      Διαγραφή
    3. Ο αδερφός έχει ίδιο κεφάλι με το Ματέους.

      Rum

      Διαγραφή
    4. Ο αδερφός μου είναι καθαρός κρομανοειδής.

      Rum

      Διαγραφή
  9. http://www.101greatgoals.com/wp-content/uploads/2016/01/pep-guardiola.jpg

    Ο Guardiola είναι βερβερικός η σαχάριος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να ναι ο αδερφός του Έντι Ράμα.

      Rum

      Διαγραφή
    2. Οι Ποδοσφαιριστές της εθνικής Αλβανίας είναι κάρα-διναρικοί σχεδόν όλοι τους.

      Rum

      Διαγραφή
    3. Κρομανοειδής κατά βάση ο Guardiola.

      Διαγραφή
    4. http://video.skysports.com/9oeTk3eToot7Vi5zmgT8uR-GNzMUoRi6/promo273061956

      Μια πλαγιά φωτο.

      Διαγραφή
    5. Ατλαντο-Μεσογειακός + Berid

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.