Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η αλληλεπίδραση φυλής και γλώσσας

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την γλώσσα με την φυλή, κάτι που υποδηλώνει ότι οι δυο παράγοντες στο μυαλό του απλού ανθρώπου κατά κάποιον τρόπο συνδέονται. Από την άλλη, εύκολα διαπιστώνεται ότι συχνά δύο τελείως διαφορετικοί φυλετικά πληθυσμοί μπορεί να μιλούν την ίδια γλώσσα. Ποια είναι τελικά η σχέση μεταξύ φυλής και γλώσσας;

Ο Σουηδός καθηγητής φυσικής ανθρωπολογίας Bertil Lundman, σε άρθρο του με τίτλο "Race, language, and the history of the peoples" στο περιοδικό The Mankind Quarterly, μελέτησε την αλληλεπίδραση φυλής, γλώσσας και ιστορίας των λαών.

Ο Lundman αρχικά βρίσκει ότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται πλέον την διάκριση μεταξύ φυλής και γλώσσας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να απαρνηθούμε κάθε σχέση μεταξύ τους, άμεση ή έμμεση. Υπάρχει παράλληλη πορεία μεταξύ φυλής και γλώσσας, ως αποτέλεσμα...
γεωγραφικών-ιστορικών παραγόντων. Ένα σημαντικό γεωγραφικό εμπόδιο συχνά επηρεάζει τα φυλετικά και γλωσσικά όρια. Για παράδειγμα οι μογγόλοι άνωθεν της οροσειράς των Ιμαλαΐων διαφέρουν φυλετικά και μιλούν διαφορετική οικογένεια γλωσσών από τους Ινδούς που ζουν νοτίως της ίδιας οροσειράς. Πολλά αντίστοιχα παραδείγματα μπορεί να βρει κανείς.

Πολλές φορές διαδίδεται μία μόνο ενιαία γλώσσα σε κάποιες περιοχές. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω κατάκτησης, είτε μέσω πολιτισμικής επέκτασης. Οι κατακτητές, αν δεν είναι πολλοί πληθυσμιακά, γρήγορα απορροφώνται από τους ντόπιους οι οποίοι ανέρχονται στις ανώτερες τάξεις, μιλώντας την γλώσσα των παλαιών κατακτητών. Αυτό έχει γίνει στην Τουρκία, όπου οι αρχικοί μογγόλοι Τούρκοι είναι μειοψηφία στον πληθυσμό, παρότι επέβαλλαν την γλώσσα τους. Η γλώσσα των Ρωμαίων στη νοτιοδυτική Ευρώπη, είναι ένα ακόμα παράδειγμα που η γλώσσα του κατακτητή επικράτησε. Από την άλλη, στην περίπτωση της Βουλγαρίας, ήταν η γλώσσα των κατεκτημένων Σλάβων που επικράτησε και όχι αυτή των μογγόλων αρχικών Βουλγάρων.

Όμως υπάρχουν και πιο περίπλοκες περιπτώσεις. Ο Lundman μας λέει ότι οι ανθρώπινες φυλές μπορούν μεν να μιχθούν μεταξύ τους χωρίς προβλήματα γονιμότητας στον άνθρωπο, ωστόσο για τις γλώσσες αυτό είναι δύσκολο. Βέβαια, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ενδιάμεσων γλωσσών για λόγους συνεννόησης, όπου χρησιμοποιούνται λέξεις από δύο ή περισσότερες γλώσσες, με γραμματική ή συντακτικό ανάμικτο, κτλ. Τις περισσότερες φορές επικρατεί μόνο μία γλώσσα, χωρίς όμως να βγει αλώβητη, διατηρώντας δηλαδή αρκετές ξένες επιδράσεις.

Έπειτα ο Lundman εξετάζει το κατά πόσον είναι η επέκταση μίας φυλής που οδήγησε ιστορικά σε γλωσσική επέκταση. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι γλωσσικές οικογένειες στον πλανήτη είναι σχετικά λίγες σε σχέση με τα έθνη που την κατοικούν, καθώς και ότι διαθέτουμε πολλά στοιχεία για γλώσσες που μιλούνταν ακόμη και στους ιστορικούς χρόνους αλλά οι περισσότερες χάθηκαν. Η γλωσσική οικογένεια των Bantu στην Αφρική επεκτάθηκε σε στενή συσχέτιση με την αντίστοιχη φυλή, κάτι που το εντοπίζουμε στους γλωσσικούς χάρτες της Αφρικής. Χρειάζονται λοιπόν γεωγραφικές συνθήκες που επιτρέπουν την επέκταση, καθώς και οι ικανότητες της εκάστοτε φυλής έναντι αυτών που συναντούν. Η επέκταση θα έχει στέρεα αποτελέσματα, μεταξύ άλλων και γλωσσικά, αν οι κατακτητές αποφύγουν την μίξη και διατηρήσουν τις ηρωικές αξίες.

Σε ένα τελικό σχόλιο, ο συγγραφέας σημειώνει ότι υπάρχουν και φυλετικές διαφορές στον τρόπο έκφρασης της γλώσσας, που προκύπτουν από την μορφολογία των οργάνων του σώματος που συμμετέχουν στην ομιλία, καθώς και από τα κληρονομικά ψυχικά γνωρίσματα της κάθε φυλής, όμως χρειάζεται να γίνει πολλή πρόοδος στον τομέα ακόμη.

Συμπερασματικά, φυλή και γλώσσα σχετίζονται. Ο χάρτης δείχνει την επέκταση Ευρωπαϊκών γλωσσών εκεί που έφτασαν Ευρωπαίοι κατακτητές, ασχέτως αν αποτελούν πλειοψηφία ή μειοψηφία. Αντίστοιχα και με την Αραβική γλώσσα. Η γλώσσα ξεκινώντας από έναν πυρήνα, επεκτείνεται και σε αλλόφυλους μέσω κατάκτησης ή πολιτισμικής επιρροής. Το ποια γλώσσα θα επικρατήσει εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, πληθυσμιακούς, πολιτισμικούς και άλλους.

79 σχόλια:

  1. Πάντως είναι γνωστό το ότι η γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων ήταν μουσική και μιλούσαν τραγουδιστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό και ενδιαφέρον άρθρο, πέραν προκαταλήψεων για Αλπικές κεφαλές. Πράγματι, σήμερα υπό άλλες συνθήκες τα Βαλκάνια, η Σικελία-Καλαβρία και η Μικρά Ασία μαζί με την Κύπρο και την Αντιόχεια, θα μπορούσαν κάλλιστα να ομιλούν Ελληνικά αντί Αραβικών, αλλά κυρίως αντί Τουρκικών και Ιταλικών. Μέσω της επεκτάσεως κάθε γλώσσης, καταλαβαίνει κανείς πώς μία πολιτισμική-φυλετική-Εθνική ομάς επεκτάθηκε χρονικά και μετέδωσε διάφορα στοιχεία της. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα είναι η Κοιλάδα του Ινδού, όπου ξαφνικώς η γλώσσα άλλαξε σε Ινδο-Ευρωπαϊκή λόγω της Διονύσειας εκστρατείας στην εκεί περιοχή λόγω των Υξώς. Οι Πέρσες επίσυς αξιοσημείωτο παράδειγμα, κατάφεραν παρά την Αραβική κατάκτηση να διατηρήσουν την γλώσσα και τον πολιτισμό των ενώ μέσω του Σιισμού κατόρθωσαν και αναγέννησαν την ισχύ τους ως αντίβαρο στην ισχύ των Αράβων Σουνιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης στον χώρο μας, η γλώσσα η Ιερή της κάθε μίας θρησκείας διεμόρφωσε και την ανάλογη εθνική συνείδηση. Οι Ελληνωρθόδοξοι λόγω των Ελληνικών ως Αγία τους γλώσσα της Ορθοδοξίας, δημιούργησαν το Ελληνικό Έθνος με την σύγχρονη έννοια από το Γένος τους. Οι Ρουμ αισθάνονται απόγονοι της Ρωμανίας παρότι δεν ομιλούν Ελληνικά παρά Αραβικά. Η πίστη η θρησκεία δηλαδή διαμορφώνει την Εθνότητα στον χώρο μας, της Ανατολικής Μεσογείου.

      Διαγραφή
    2. Τώρα οι καθυστερημένοι θα αρχίζουν να σε βρίζουν αφού πιστεύουν σε ένα βιολογικό υλισμό.

      Διαγραφή
    3. Η πίστη η θρησκεία δηλαδή διαμορφώνει την Εθνότητα στον χώρο μας, της Ανατολικής Μεσογείου

      Όχι Κωνσταντινουπολίτη ,μόνο για σένα η πίστη και η θρησκεία διαμορφώνει την εθνότητα.Και όλα αυτά επειδή εσύ είσαι Χριστιανός και προσπαθείς να μας περάσεις τις ιδέες σου ως σωστές και αναγκαίες.Εμείς πάλι αρνούμαστε να νιώθουμε τΟ ίδιο με τον κάθε Άραβα και με τον κάθε Αιθίοπα κάφρο ,μόνο και μόνο επειδή δηλώνουν...χριστιανοί ορθόδοξοι.Η φυλή καθορίζει την εθνότητα και όχι η θρησκεία και πόσο μάλλον ο χριστιανισμός σας.'Έθνος καλούμε την ενσυνείδητη φυλή.Δε θα αλλάξεις εσύ απόψεις αιώνων για να ικανοποιήσεις τις εθνικοθρησκευτικές σου ονειρώξεις.
      Τώρα ,όσον αφορά τα ευαγγέλιά και τα κείμενα του χριστιανισμού που γράφηκαν στα ελληνικά ,δεν αποτελεί κανένα επιχείρημα για τη δήθεν ''ελληνικότητα'' του χριστιανισμού (διότι εκεί το πας το θέμα).Χρησιμοποίησαν απλά την τελειότερη γλώσσα του κόσμου για να διαδώσουν τη θρησκεία τους και το κατάφεραν. Για σκέψου, αν χρησιμοποιούσαν τη Φαρσί ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα θα είχε την ίδια δυναμική ο Χριστιανισμός στην αυτοκρατορία;Προφανώς και όχι. Επίσης για την εκστρατεία του Διονύσου ,κακώς την αναφέρεις ως ιστορικό στοιχείο ,μιας και έχουμε μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε πριν 25.000 χρόνια.
      Εν κατακλείδι, τη χρονιά του 2016 ,να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος ως ''ρουμ,ρωμιός'' λες και υπάρχει κίνδυνος να σε μπερδέψουν με ...''εθνικό'' καταδεικνύει το νοητικό σας υπόβαθρο που είναι επίσης βαθύτατα γραικυλικό.Εμείς εδώ πιστεύουμε στη Φυλή και στην βιολογική καλυτέρευση της, εσάς σας νοιάζει ο κάθε αραβίσκος που δηλώνει ''ρουμ ορθόδοξος'' και χαίρεστε.Είστε ουσιαστικά φαναριώτες , που δεν ήθελαν καν να γίνει η επανάσταση το 1821 και πιστεύετε σε προφητείες για το ξανθό γένος κτλ.Ευτυχώς βρέθηκαν ΑΝΤΡΕΣ το 1821 που μπορεί να ήταν Χριστιανοί ,αλλά δε θεώρησαν τον κάθε κάφρο εξ Ανατολών ορθόδοξο ''δικό τους''.Τους ένοιαζε μόνο η Ελλάς. Εσείς ασχολειθείτε με τη βρωμιοσύνη.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε της 21ης Μαΐου, η φυλή, ποιά φυλή; Φυλή ή ράτσα καταρχήν; Ομόφυλοι λαοί, της ιδίας ράτσας διεμόρφωσαν τελείως διαφορετικούς πολιτισμούς. Ρώσοι και Γερμανοί/Σκανδιναυοί είναι ίδιας ράτσας, όμως οι πολιτισμοί των είναι τελείως διαφορετικοί. Ιταλοί και Έλληνες επίσης, ακόμη και στην ίδια την Ιταλία υπάρχουν επιρροές ανά περιοχές που δημιουργούν χάσμα εντός της. Σικελία-Καλαβρία και Κεντρική-Βόρεια Ιταλία. Το ότι δεν βασίζονται στην φυλετική δηλαδή ρατσική θεώρηση, που είναι τελείως Δυτική, είναι δύναμη για τους μουσουλμάνους. Ότι είχαμε και εμείς στην Ρωμανία και μάλιστα μέχρι το 1923 αν και σουρωμένο και το εχάσαμε. Η έννοια της φυλής στην περιοχή μας, ήταν θρησκευτική. Εξ'ου και η κοινή καταγωγή, δηλαδή η κοινή θρησκευτική κοινότης και παράδοση. Ο Αλέξανδρος και το Βυζάντιο επέκτειναν κατά πολύ ακριβώς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία αντίστοιχα, συνεπώς αυξήσαν και την ισχύ του. Θα μου πείτε "Όχι Κωνσταντινουπολίτη, φέρανε φυλετική μίξη και παρακμή", όχι γιατί το κέντρο ισχύος εάν το πάρουμε και φυλετικά ανήκε πάντοτε στην ράτσα μας, με κέντρο την Πόλη. Από την Πόλη, την Θράκη-Ελλάδα και την Δυτική Μ.Ασία, αυτός ήταν ο πυρήν, εκτεινόταν η Αυτοκρατορία. Οι λοιπές φυλές ήσαν απλώς περιφερειακές. Ήταν προς το συμφέρον μας και είναι να το πράξουμε και πάλι με την Ελληνογεννή Δυτική Μ.Ασία.

      Διαγραφή
    5. Κωνσταντινουπολίτη ,θα σου απαντήσω εδώ και σε αυτό το σχόλιο αλλά και στα άλλα που έχεις γράψει πιο κάτω
      Για κάποιο δικό σου λόγο, επιμένεις να διαχωρίζεις έννοιες και όρους που στα αγγλικά αποδίδονται το ίδιο στα ελληνικά.Πριν κάτι μέρες έγραφες ''άλλο ναζισμός,άλλο εθνικοσοσιαλισμός'',ενώ είναι ακριβώς ,μα ακριβώς το ίδιο πράγμα.Σήμερα λες''φυλή ή ράτσα''.Σε όποιο λεξικό να ανοίξεις θα δεις :razza=φυλή ,αλλά εσύ και πάλι επιμένεις να τα διαχωρίζεις προκειμένου να ικανοποιηθείς εσωτερικά.Το ότι Γερμανοί και Σκανδιναβοί είναι το ίδιο ως φυλή ,αλλά διαφορετικοί ως έθνη είναι γνωστό.Το ίδιο ισχύει και με τους Αγγλοσάξωνες.
      Έπειτα το Βυζάντιο μπορούμε να το κατηγορήσουμε για πολλά ,αλλά όχι για σκόπιμη φυλετική μίξη.Ήταν μια αυτοκρατορία ,και κάθε αυτοκρατορία όπως και η Ρωμαίική ,ήταν πολυφυλετική σε έναν βαθμό.Πάμε παρακάτω.Είχες γράψει και πιο παλιά ότι η μητέρα σου είναι κατά το ήμισυ αρμενοειδής ,άρα εικάζω πως ο ένας παππούς ή γιαγιά σου είναι εξολοκλήρου αρμενοειδής.Αυτό προφανώς και σου έχειδημιουργήσει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μας λες''Ναι πράγματι οι Έλληνες είχαν και έχουν ένα μεσογειακό-αλπικό-διναρικό-κρομανοειδές φυλετικό υπόστρωμα,αλλά και οι αρμενοειδείς και οι σαχάριοι είναι Έλληνες''.Και όλα αυτά για να ικανοποιήσεις την θρησκευτική ιδεολογία σου παραχαράσσεις σκοπίμως την ιστορία.Παίρνουμε λοιπόν ως κριτήριο την αρχαία Ελλάδα σε όλες τις περιόδους της και ανακαλύπτουμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες αποτελούνταν από Μεσογειακούς-Αλπικούς-Διναρικούς-Κρομανοειδείς (με τις αυξομειώσεις τους βεβαίως)Οι αρμενοειδείς και οι σάχαριοι δε θεωρούνταν ποτέ ως Έλληνες. Θεωρήθηκαν Έλληνες μόνο και μόνο λόγω της Ορθοδοξίας ετσιθελικά. Έτσι αντιλαμβάνεστε και τους ''ελληνορθόδοξους'' του Λιβάνου ενώ είναι άραβες. Κοινώς πρεσβεύετε έναν χαζοανατολιτισμό ,που λέει και ο Πλεύρης.Και για να σου δώσω να καταλάβεις από μια προσωπική ιστορία. Πριν 2 καλοκαίρια βρέθηκα σε ένα νησί για διακοπές και γνωρίστηκα λόγω του ότι συχνάζαμε στο ίδιο μέρος με ένα ζευγάρι Ιρλανδών(οι Ιρλανδοί είναι και γαμώ τα παιδιά).Ο Ιρλανδός ήταν μισός Ιρλανδός μισός Ινδιάνος (από ιθαγενείς της Αμερικής) και ζούσε στην Ιρλανδία.Θέλω να καταλήξω το ότι επειδή εκείνος ο Ιρλανδός έτυχε να έχει μισή ινδιάνικη καταγωγή,δε θεωρούν σήμερα οι Ιρλανδοί τους ινδιάνους ως ομοφύλους επειδή έτυχε ένας ή κάποιοι Ιρλανδοί να έχουν και από εκεί καταγωγή. Δε συμβαίνει αυτό κανονικά,αλλά εδώ εσείς ,μπλέκετε τη θρησκεία και τον κάθε αρμενοειδή που έγινε Χριστιανός πριν 600 χρόνια ή τον κάθε Σαχάριο τον βγάζετε Έλληνα,πιθανώς για να δικαιολογήσετε και την καταγωγή σας που είναι εν μέρει αρμενοειδής.Δε φταίμε όμως εμείς σε αυτό ,να μας φορτώνετε ένα ξένο φυλετικό τύπο από τα αρχαία χρόνια ,για να ικανοποιήσετε τα ψυχολογικά σας.Μετά,μας λες ότι είσαι Κρομανοειδής (δε μας αφορά) και ότι με μούσι σε κάνουν άραβα κτλ οι ξένοι.Εγώ λοιπόν είμαι Μεσογειακός και είτε με μούσι είτε χωρίς περνάω ως Λευκός (ναι ,όσο και αν πάει κόντρα στον Χριστιανισμό,οι φυλετικοί τύποι των Ελλήνων είναι λευκοί και δε μας απασχολεί τι πιστεύουν οι βόρειοι) και μάλιστα έχω πολύ λευκό χρώμα δέρματος ,οπότε δε μοιάζω με άραβα ή με κάτι άλλο.Αυτά τα ΄γράφεις για να μας αποκόψεις από την Ευρώπη (που εμείς φτιάξαμε)και να μας οδηγήσεις σε έναν στείρο ορθόδοξο τρόπο ζωής που θα θεωρούμε τους αρμενοειδείς ως Έλληνες ,επειδή εσύ έχεις πρόγονο αρμενοειδή ,ενώ πολλοί από εμάς δεν έχουμε και επειδή δίνεις βάση περισσότερο στη θρησκεία και όχι στη...φυλή ή ράτσα πες το όπως θες είναι το ίδιο.
      Δεν πάνε έτσι τα πράγματα όπως τα λες.Από προσωπικούς λόγους οδηγείσαι στο να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για τον Ελληνισμό και ξεκάθαρα προσπαθείς να τον φέρεις στα μέτρα σου, προκειμένου να ικανοποιήσεις την αρμενοειδή συνιστώσα σου και την ιδεολογία σου,όποια και αν είναι αυτή.

      Διαγραφή
    6. Το ότι μιλάς για την εκστρατεία του Αλεξάνδρου και ακόμη χειρότερα για το αλλοδαπό Βυζάντιο ως ύψιστες εκφράσεις του ελληνικού πολιτισμού σημαίνει το πόσο λίγο έχεις καταλάβει τον Ελληνισμό και την έννοια της πολιτείας.Τους Έλληνες της κλασσικής πολιτείας δεν τους ενδιέφερε καμία έννοια συνασπισμού σε πανελλήνια συνομοσπονδία(πέρα των περιπτώσεων που απειλούνταν από αλλογενής/αλλοεθνής) πόσο μάλλον ότι θα συμμετείχαν σε μια εκστρατεία οικουμενισμού.
      Αν κάτι επιθυμούσαν όσο τίποτε άλλο ήταν η πολιτική αυτονομία στα όρια της πόλης που αποτελούσε και το μόνο ρεαλιστικό σχήμα δημοκρατικής διακυβέρνησης.Για τον λόγο αυτό οι σπουδαιότερες των πόλεων αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στην εκστρατεία υπό την διοίκηση των Μακεδόνων,εκστρατεία που ούτως η άλλως είχε ληστρικό χαρακτήρα και σε καμία
      περίπτωση πολιτισμικό.Ο όρος του οικουμένης και οικουμενισμού χρησιμοποιήθηκε πολύ αργότερα από τους αποικιοκράτες της Ευρώπης γιατί ως γνωστών αν θέλεις να πηδήξεις κάποιον το κάνεις πολύ καλύτερα αν τον πείσεις ότι μετέχει στον ίδιο πολιτισμό(αλλά όχι στο ίδιο πορτοφόλι) με εσένα.Το Βυζάντιο τέλος το απορρίπτουμε τελείως αφού στη πραγματικότητα ήταν η αυτοκρατορία των Ρωμαίων που ρήμαξε όχι μόνο τα ελληνιστικά(και όχι ελληνικά) βασίλεια αλλά κυρίως τον μητροπολιτικό ελλαδικό χώρο.Το ότι μιλούσαν ελληνικά ήταν καθαρά θέμα ιστορικής συγκυρίας που ουδεμία σχέση είχε με λατρεία του ελληνικού κόσμου πόσο μάλλον ότι αποτελούσαν συνέχεια του.Ο μόνος λόγος που υπάρχει αυτή η σύγχυση στα μυαλά των ελληνόφωνων κατοίκων της ημεδαπής είναι 1τον) επειδή υπήρχε μέχρι πρόσφατα μια προσπάθεια από τις ελληνικές κυβερνήσεις να αποκαταστήσουν αν θέλεις τον ελληνισμό από την ντροπή ότι βρισκόταν σε κατάσταση πολιτικής ανυπαρξίας από το 146 Π.Χ και 2ον)ελάχιστοι από τους σημερινούς αποκαλούμενους Έλληνες είναι στη πραγματικότητα Έλληνες.Ένα μεγάλο κομμάτι της ''ελληνικής'' κοινωνίας έχει πασιφανή καυκάσια/αρμενοειδή καταγωγή με μηδενική σχέση με τους ιθαγενείς κατοίκους της ελληνικής γης.Παρήγορη θεωρώ την κατάρρευση αυτού του ψευδοκράτους που ουσιαστικά κατέδειξε την ανυπαρξία συνοχής του ανομοιογενούς ελληνόφωνου συρφετού.

      Διαγραφή
    7. Και εσύ από προσωπικούς λόγους μιλάς για μεσογειακούς Έλληνες, όπως και η πλειοψηφία. Η αλήθεια είναι πως και οι αρχαίοι Έλληνες, και όχι οι πολυπληθείς προάριοι σκλάβοι τους (απόγονοι των μινωιτών), ανήκαν στην αρία φυλή-δηλαδή ήσαν Ινδοευρωπαίοι. Και ήσαν ομόφυλοι των Γερμανών, Κελτών, Ρωμαίων κλπ και είχαν ως κύριο φυλετικό τύπο τον ΝΟΡΔΙΚΟ. Όσο και να μην σας αρέσει, θα πρέπει να το συνηθίσετε. Τα εκατό πρώτα χρόνια είναι δύσκολο να καταπιείς την αλήθεια, μετά το παίρνεις απόφαση και συνηθίζεις.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος22 Μαΐου 2016 - 2:58 μ.μ.
      Καλά εσύ είσαι παντελώς εκτός πραγματικότητας.Αμέτρητες μελέτες έχουν δείξει ότι οι νορδικοί δεν συνέβαλλαν πουθενά στη δημιουργία του ελληνικού πολιτισμού.Ήταν βάρβαροι που κυνηγούσαν αγριογούρουνα στα σκοτεινά δάση της Αλαμανίας.Αυτά που γράφει ο Χίτλερ στον Αγώνα δε θα μας τα μεταφέρεις εδώ.Όλες οι έγχρωμες απεικονίσεις μας δείχνουν καστανά-μαύρα μαλλιά ,απεικονίζεται δηλαδή ο μεσογειακός τύπος.Μην παρεμβαίνεις στη συζήτηση ,αφού γράφεις όλο μαλακίες.Τράβα διάβασε καμία μελέτη περί φυλετικών τύπων και πως είχαν κατανεμηθεί στην Ευρώπη και μετά γράψε τις ανοησίες σου.

      Διαγραφή
    9. Καλό θα ήταν να υιοθετούσαμε όλοι μας ψευδώνυμα ώστε να ξέρουμε όλοι ποιος απευθύνεται σε ποιόν.Τώρα για την απώτερη καταγωγή των Ελλήνων(αναφέρομαι σε αυτούς που φέρανε την βάση της γλώσσας που σήμερα αποκαλούμε ελληνική) πιστεύω ότι θα πρέπει να την αναζητήσουμε εκεί που έλκουν την καταγωγή τους και οι υπόλοιπες γλώσσες της λεγόμενης ινδοευρωπαϊκής πρωτογλώσσας,δηλαδή στη Β.Α Ευρώπη.Θα ήθελα να ζητήσω από το δίκτυο αν υπάρχουν σύγχρονες μελέτες που να προβλέπουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στις κοινωνίες μια διαρκής φυλετική μίξη στοιχείων έξω από τον κύκλο της φυσικής επιλόγής,που ούτως η άλλος έχει σπάσει εδώ και κάποιες δεκαετίες τώρα με την εισαγωγή της δυτικής τεχνολογία και επιστήμης σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

      Διαγραφή
    10. Ανόητε γραικύλε η θεωρία περί ύπαρξης νορδικών στην άρχουσα τάξη της αρχαίας εποχής αναπτύχθηκε εδώ και περίπου 150 χρόνια και θεωρείται σήμερα από όλους τους επιστήμονες ,θεωρία για γέλια.Απλά λόγω της υποτιθέμενης ...Αριοσύνης των νορδικών είπαν εν ολίγοις''δεν μπορεί οι μεσογειακοί που είναι κατώτεροι μας να δημιούργησαν τέτοιο πολιτισμό σε Ελλάδα και Ρώμη,άρα μάλλον θα ήταν ξανθοί νορδικοί που τους μετέδωσαν τα...φώτα τους και έπειτα για κάποιο λόγο που δε μας εξηγούν ,εξαφανίστηκαν''. Όποιος πιστεύει σήμερα αυτή τη θεωρία, μας προϊδεάζει και για το νοητικό του επίπεδο.Καμία ύπαρξη νορδικών στην αρχαία Ελλάδα σταμάτα να διαβάζεις Γκύντερ και Γκωμπινώ.

      Διαγραφή
    11. Κατ' αρχάς μεγάλε αυτά τα λέει η Χρυσή Αυγή, της οποίας έχει την τιμή να διαφημίζει το παρόν μπλογκ η ιστοσελίδα. Η Χρυσή Αυγή δεν εξέδωσε τα βιβλία του Γκύντερ ενώ εδώ και 40 χρόνια και δεν έχει δημοσιεύει τόνους άρθρων υπέρ των Ινδοευρωπαίων; Αυτή δεν μιλούσε για τον Homo Nordicus;Μήπως για πλάκα τα γραφε ή θα σου ζητήσουμε και την γνώμη σου, επιστήμονα της φακής.
      Άμα δεν σου αρέσουν αυτά, τράβα αλλού.

      Διαγραφή
    12. Τι με νοιάζει ρε κάφρε εμένα και τον καθένα που ασχολείται με φυλετική ανθρωπολογία , τι έγραφε η χρυσή αυγή,που ξεκάθαρα δεν είναι εθνικοσοσιαλιστική,αλλά ακροδεξιογερμανόφιλη;;Ακόμα πιστεύεις στους ινδοευρωπαίους , τη φυλή φάντασμα;Είναι επιχειρήματα σοβαρά αυτά πιυ αναφέρεις ή μας δουλεύεις;

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος22 Μαΐου 2016 - 3:18 μ.μ.
      Η Νορδική θεωρία θεωρείται θεωρία για γέλια από τους ίδιους επιστήμονες που σήμερα λένε ότι η φυλή είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα.Τροφή για σκέψη...
      Btw δεν είμαι ο 2:58 μ.μ.

      Διαγραφή
    14. Επειδή μας ζαλίζετε με τους τάχα μεσογειακούς αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους, εκδίδοντας το πόνημα του Τιτάνα ανθρωπολόγου Χανς Γκύντερ, η Χρυσή Αυγή μια για πάντα διευκρινίζει:
      "Ο συγγραφέας παρουσιάζει τον ανθρωπισμό με το πρωταρχικό και ανόθευτο νόημά του ως φυλετική αρετή του Ελληνικού και Ρωμαικού πολιτισμού που τροφοδότησε το Ινδογερμανικό πρότυπο του ωραίου, δυνατού, ευγενούς ανδρός. Η αποβορειοποίηση όμως του αρχαίου κόσμου παρήγαγε τη διαστρεβλωμένη εκδοχή του "ουμανισμού" που σήμερα εκφράζεται από τα ισοπεδωτικά πολιτικά και θρησκευτικά δόγματα".
      ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τεύχος 11.
      Αυτή είναι η Αλήθεια και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά που πιστεύουμε.
      Αυτά και σε όποιον αρέσει.

      Διαγραφή
    15. Καμία τροφή για σκέψη. Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος σε αυτά που λέω. Οι επιστήμονες που αναφέρεις δεν ασχολούνται καν με τη νορδική θεωρία ,διότι πολύ απλά όπως λες πιστεύουν ότι η φυλή είναι κοινωνικό κατασκεύασμα.Οπότε δεν ασχολούνται καθόλου με τη φυλή.Αυτο που αναφέρω είναι το ότι όσοι ανθρωπολόγοι ασχολούνται σοβαρά με τις φυλές αποκλείουν το ενδεχόμενο σοβαρής νορδικής συνιστώσας που συνεισέφερε στη δημιουργία του ελληνικού πολιτισμού και ούτε αναφέρουν τον νορδικό τύπο ,πλάι στους μεσογειακούς-αλπικούς και τους υπόλοιπους.Και ενώ τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και δεκαετίες ,εσείς οι νορδικιστές επιμένετε στα ίδια και στα ίδια.Οι ίδιοι οι νορδικιστές (που ανήκουν μάλιστα στο νορδικό φυλετικό τύπο) σήμερα ,στο φόρουμ του storfmfront αναγνωρίζουν τη μεσογειακή παρουσία στον ελληνικό χώρο και τη δημιουργία του πολιτισμού από μεσογειακούς.Αλλά εσείς επιμένετε να ζείτε στον κόσμο σας.

      Διαγραφή
    16. Κανείς δεν αμφισβητεί τις τεράστιες ανθρωπολογικές γνώσεις του όντως τιτάνα Γκύντερ. Τον ''καταγγέλλουμε'' όμως επειδή προκειμένου να ωφελήσει τους βόρειους λαούς ,τους τοποθέτησε ως θεμελιωτές του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού ,εκτοπίζοντας τους νόμιμους θεμελιωτές ,τους μεσογειακούς.Η αρχαία ελληνορωμαϊκή τέχνη ,βρίθει από απεικονίσεις με καστανόμαυρους δοχιλοκέφαλους τύπους.Αυτοί ήταν Νορδικοί;;;
      Το τι λέει η χρυσή αυγή δε μας απασχολεί.Μήπως η χρυσή αυγή είχε ανθρωπολόγους που εργάζονταν για αυτή και έκαναn μελέτες;; Eίστε σοβαροί;

      Διαγραφή
    17. Επίσης ,επειδή αναφέρθηκες και σε ''δήθεν'' μεσογειακούς Ρωμαίους, ο μόνος από τους γνωστούς Ρωμαίους που ήταν ξανθός ,ήταν ο Πομπήιος ο Μέγας,αλλά αυτός ήταν αλπικός.Ακόμα και ο Οκταβιανός που δεν ήταν μελαχρινός,αναφέρεται ότι είχε καστανά μαλλιά.

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος22 Μαΐου 2016 - 4:10 μ.μ.
      Εσύ είπες "Αυτά που γράφει ο Χίτλερ στον Αγώνα δε θα μας τα μεταφέρεις εδώ".Δηλαδή σχολιάζεις σε ένα site που ασχολείται με φυλετική ανθρωπολογία και υμνεί τον Χίτλερ κάθε χρόνο 20 Απριλίου, αλλά απαιτείς να μην μεταφέρουν οι σχολιαστές αυτά που γράφει ο Χίτλερ στο βιβλίο του.Άσε με να έχω αμφιβολίες για το πόσο συνειδητοποιημένος είσαι.Όσο για το ότι τα πράγματα έχουν "ξεκαθαρίσει εδώ και δεκαετίες", θα σου πω ενδεικτικά ότι και ο Peterson, και ο Angel δέχονται την ύπαρξη Ινδοευρωπαίων στον Ελλαδικό χώρο κατά την Μυκηναϊκή εποχή, και μάλιστα ο Angel επιβεβαιώνει την ύπαρξη ξανθών Νορδο-Ιρανών στην άρχουσα τάξη των Μυκηνών.

      Διαγραφή
    19. Έχει πολλές φορές γραφεί αλλά και αποδειχθεί ,πως ο φυλετικός τύπος δε σχετιζόταν ούτε με την άρχουσα τάξη ούτε με τους εγκληματίες. Συνεπώς ένας εγκληματίας μπορούσε να ήταν μεσογειακός ενώ ένας δικαστής ή ένας ανώτατος άρχων να ήταν διναρικός-αλπικός ,για παράδειγμα.Τον Χίτλερ τον τιμώ και εγώ ως τεράστια προσωπικότητα που προσπάθησε να σώσει την Ευρώπη ,αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα ενστερνιστούμε και τις ιστορικές του απόψεις ,που ήταν συνυφασμένες με το πνεύμα της εποχής, περί... ξανθών Ελλήνων.Πάντως ο ΄Χίτλερ δεν ήταν αυτό που λέμε΄''ένθερμος νορδικιστής'' αλλά αν έχεις διαβάσει τον Αγώνα ,χρησιμοποιεί τον ασαφή όρο ''άριος'' ακόμα και για τους αλπικούς. Απόδειξη αυτού το ότι εκθείασε την Αριοσύνη του Αλπικότατου Μουσολίνι.Αν είναι δυνατόν δηλαδή.Τον ενδιέφερε η ενότητα και όχι ο νορδικισμός,παρόλο που και καλά έκανε θέλησε την αύξηση των νορδικών στη Γερμανία ,αφού οι νορδικοί αντιπροσωπεύουν το γερμανικό έθνος.Ο Χίτλερ εξάλλου για να ικανοποιήσει σκοπούς και συμφέροντα ,διατυμπάνιζε πως οι Γερμανοί ,ήταν ένα αρχαίο ελληνικό φύλο που πριν χιλιάδες χρόνια αποκόπηκε από τους άλλους Έλληνες και πήγε στα βόρεια.Το πιστεύεις αυτό;
      Tώρα το αν διατηρείς τις επιφυλάξεις σου για το πόσο συνειδητοποιημένος είμαι,με αφήνει αδιάφορο.
      Τέλος,πιθανόν να υπήρξε μια απειροελάχιστη ύπαρξη νορδικών στην αρχαία εποχή λόγω μετακινήσεως των πληθυσμών εντός Ευρώπης εδώ και χιλιάδες χρόνια,οπότε δε θα ήταν παράλογο,όπως ακριβώς υπήρχαν και υπάρχουν μεσογειακοί (λίγοι) στην Ιρλανδία.Λόγω μετακινήσεων.Ούτε λοιπόν ο νορδικός τύπος ΕΠΟΥΔΕΝΙ αντιπροσώπευε τον ελληνικό πληθυσμό,όπως επίσης οι απειροελάχιστοι μεοσογειακοί της Ιρλανδίας ,δεν αντιπροσώπευαν τους Ιρλανδούς στο σύνολο τους.

      Διαγραφή
    20. Επίσης και μόνο που αναφέρεις τον αντιεπιστημονικό και ανθελληνικό όρο περί ινδοευρωπαίων ,δε θα μπορέσει να υπάρξει συνενόηση.Διότι έπειτα θα αναφερθούμε και σε ...ινδογερμανούς και τότε είναι που θα εκφυλιστεί πλήρως η συζήτηση...

      Διαγραφή
    21. Τον όρο Ινδο-Ευρωπαίοι, όπως σου είπα, τον αναφέρουν και ανθρωπολόγοι αλλά και γενετιστές.Τώρα αν εσένα δεν "σου κάνει" και σου φαίνεται αντεπιστημονικός είναι παγερά αδιάφορο σε όλους.

      Διαγραφή
    22. Πράγματι,τον αναφέρουν οι ανθρωπολόγοι πριν 30 χρόνια +.Ξέχωρα όμως από αυτό,δεν απαντάς σε τίποτα.Από εκεί βρήκες να πιαστείς;

      Διαγραφή
    23. Τι να σου απαντήσω;Ότι ο Angel δεν βρήκε ΚΑΝΕΝΑΝ Μεσογειακό στην Άρχουσα Τάξη των Μυκηνών, στον ταφικό κύκλο Β, παρά μόνο Νορδο-Ιρανους και Διναρο-Αλπικούς; Ο ίδιος, λόγω πολιτικής σκοπιμότητας("I came to Greece as a graduate student hoping to unravel the social biology of this area, partly in answer to Nazi racist interpretations. (The People of Lerna, p. 6)")βγάζει το συμπέρασμα ότι οι διαφορές οφείλονται σε διατροφικές συνήθειες.Υιοθετεί δηλαδή την αντιρατσιστική άποψη που υιοθετείς κι εσύ, ότι η άρχουσα τάξη δεν διέφερε φυλετικά από την πλέμπα.Να σου πω για τις θεωρίες που υπάρχουν για την κάθοδο των Δωριέων;Πολύ ενδιαφέρον έχει αυτή εδώ η υπόθεση:
      http://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_R1b_Y-DNA.shtml#S28-U152
      Αλλά γενικά, μάλλον σε τοίχο απευθύνομαι, μιας και αποκαλείς τον όρο Ινδο-Ευρωπαίοι αντιεπιστημονικό και..."Ανθελληνικο".

      Διαγραφή
    24. Είσαι όμως καθόλου εξοικειωμένος με την ''ινδοευρωπαϊκή'' θεωρία που ασπάζεσαι;;Μάλλον όχι. Πολύ περιληπτικά θα σου πω πως, πιστευόταν μέχρι και πριν από χρόνια ,πως ένας λαός (άγνωστος και στους αρχαίους και σε εμάς) εκτεινόταν από την βορειοδυτική άκρη της Ευρώπης ,μέχρι τα βάθη της Ασίας.Είναι δηλαδή η επιτομή των θιασωτών που θεωρούν τη φυλή κοινωνικό κατασκεύασμα ,όπως ανέφερες. Εν ολίγοις ήθελαν να μας ''πλασάρουν'' το ότι όλοι είμαστε το ίδιο,όλοι είμαστε ινδοευρωπαίοι;Καταλαβαίνεις τώρα τον πονηρό σκοπό πίσω από τον όρο ''Ινδοευρωπαίοι'';Έπειτα νέες επιστημονικές μελέτες αλλά και αρχαιολογικές απεκάλυψαν ,ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιος λαός. Αναγκάστηκαν λοιπόν να παραδεχθούν ότι όντως δεν υπήρξε τέτοιος λαός ,αλλά υπήρξε ...ινδοευρωπαϊκή γλώσσα. Δηλαδή μας λέγουν ότι ένας λαός που δεν υπήρξε, άφησε πίσω του μια γλώσσα. Πώς γίνεται αυτό ;Ύστερα μας είπαν για την ...ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία και πήραν για παράδειγμα τη λέξη :πατήρ και μας είπαν :πατήρ το έλεγαν οι Έλληνες,pater οι Λατίνοι,vater οι γερμανόφωνοι και πάει λέγοντας και λένε ''να η ινδοευρωπαική ομογλωσσία'',ενώ η αλήθεια είναι το ότι όλα ελήφθησαν από την αρχαία ελληνική γλώσσα ,που ήταν και είναι στην ουσία η μόνη πραγματική γλώσσα του κόσμου ,αφού περιέχει εκατομμύρια λέξεις ,ενώ γλώσσες σαν την αγγλική (που την ταυτίζουν με την ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία)δεν πρέπει να θεωρούνται γλώσσες ,αλλά γλωσσικά μορφώματα ,αφού επί παραδείγματι η αγγλική δεν έχει πάνω από 500.000 λέξεις.Και αρκεί να ακούσεις να μιλούνται αγγλικά,ισπανικά,γερμανικά και γαλλικά και θα αντιληφθείς ότι τα περισσότερα είναι καλυμμένα ελληνικά.Έτσι λοιπόν ,τη σήμερον ημέρα δεν αναφερόμαστε σε ινδοευρωπαίους ως φυλή,αλλά ως γλωσσική συγγένεια ,που είναι βέβαια εξίσου λάθος με τον τρόπο που μας την παρουσιάζουν.

      Διαγραφή
    25. Δεν υπήρξε ποτέ κάθοδος των Δωριέων. Ήταν μια θεωρία να μας πείσουν το ότι οι Δωριείς δεν ήταν αυτόχθονες.Η κάθοδος ήταν στην πραγματικότητα επιστροφή στην πατρογονική εστία ,έπειτα από εξερευνήσεις βορειότερα της χερσονήσου του Αίμου.
      Επίσης δεν είμαι εγώ αυτός που απορρίπτει τον ινδοευρωπαισμό ,αλλά όλοι οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι.Λίγοι πλέον αποδέχονται αυτόν τον όρο και ο μόνος λόγος που το κάνουν είναι για να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση.Και τέλος ,αναφέρεσαι μόνο στον Έιντζελ και σε μια συγκεκριμένη περίοδο του Ελληνισμού,τη μυκηναική.Πες μας και για άλλες περιόδους και την σημαντική ύπαρξη των νορδικών.Αναμένω.

      Διαγραφή
    26. Μάλιστα.Έκανες γαργάρα όσα παρέθεσα και λες τα δικά σου.Γιατί δεν λες τουλάχιστον ποιες είναι οι δικές σου οι πηγές.Αναμένω.

      Διαγραφή
    27. Τι κάνω γαργάρα; Mου λες ότι ο Angel βρήκε Νορδοιρανούς στους τάφους των Μυκηνών.Και σου έγραψα πιο πριν το ότι υπήρχαν πάρα πολύ λίγοι νορδικοί λόγω μετακινήσεων.Οπότε δε θα είναι εντελώς απίθανο να βρεθούν κάποιοι νορδικοί.Τα περί νορδοιρανών στην..άρχουσα τάξη των Μυκηνών είναι εκ του πονηρού αφού τονίσαμε ότι ο φυλετικός τύπος δεν έπαιζε ρόλο ούτε στον κοινό εγκληματία ,ούτε στο μεγαλύτερο βασιλιά.Εσύ εδώ όπως το γράφεις είναι σαν να μας λες ότι υπήρχαν νορδικοί στην αρχαία εποχή που ήταν η άρχουσα τάξη.Τό ότι βρέθηκε ο συγκεκριμένος φυλετικός τύπος σε τάφο ως άρχων ,είναι καθαρή σύμπτωση ,αφού θα θέλαμε και άλλα πολλά στοιχεία για να στηρίξουν τον πονηρό συλλογισμό σου.
      Οι πηγές μου είναι η αρχαία ελληνική γραμματεία και η αναφορά σε καστανόμαυρους τύπους που κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν μεσογειακοί-αλπικοί-διναρικοί-κρομ.Επίσης βάσει των αγαλμάτων και των αγγειογραφιών ,παρατηρούμε δοχιλοκεφαλία και σε συνδυασμό με το καστανόμαυρο ,μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για μεσογειακό τύπο ως κυρίαρχο.Μόνο στον Όμηρο αναφέρονται ξανθοί και αυτό γιατί αναφέρεται σε ημίθεους ,και οι ημίθεοι έπρεπε να ξεχωρίζουν από τους κοινούς θνητούς.Εξάλλου υπάρχει μια γνωστή αντίθετη ακριβώς περίπτωση.Οι ξανθοκοκκινομάλληδες Σκανδιναβοί ,φανταζόντουσαν το θεό Θωρ με μαύρα μαλλιά.Το ίδιο ακριβώς συνέβη και εδώ.

      Διαγραφή
    28. John Doe, το κρατίδιο καταρρέει όπως σωστά λες γιατί εβασίσθη είς το ψεύδος. Οι Δυτικοί το 1821 περιέβαλαν με Σπαριατικές περικεφαλαίες τους χθεσινούς υπηρέτες του Αγά και είπαν στους Ρωμηούς "Είσαι Έλληνας", την στιγμή που δεν είχαν ιδέα περί αρχαίων Ελλήνων οι μάζες. Οι Ρωμαίοι καταστράφηκαν καθώς είχαν έλλειψη θρησκευτικής ταυτότητος. Η έννοια της φυλής και στον Ελληνισμό είναι καθαρώς θρησκευτική, όπως και στην Ρωμηοσύνη. Γένος των Ρωμηών παραδείγματος χάριν. Η Αρχαία Ελλάς παρήκμασε πολύ και θα καταστρεφόταν σίγουρα εάν δεν ενοποιήτο υπό την σκεπή των Μακεδόνων και εάν δεν διαχεόταν στην Ανατολή. Οι Αρχαίοι Έλληνες τις βάσεις της σκέψεώς τους τις βρήκαν εξ Ανατολών, υπήρξαν τρομεροί πολιτισμοί πριν αλλά και παραλλήλως με αυτούς, όπως οι Αιγύπτιοι και οι Πέρσες. Η περιοχή μας από την εποχή των Αχαιμενιδών είχε την έννοια της Οικουμενικότητος. Ο Αλέξανδρος ο Παμμέγιστος μέσω της συνθέσεως της διαλεκτικής σκέψεως κατόρθωσε να εξελληνίσει την Ανατολή και να συνδυάσει την Ελληνική σκέψη με τον Περσικό πολιτισμό. Το να λες ότι ήταν...ληστρική η εκστρατεία του αποτελεί ύβρη. Σκοπός ήταν η αντιστροφή του κατακτητικού ρεύματος που απορρέει εκ Μικράς Ασίας προς την Ελλαδίτικη πλευρά του Αιγαίου, κάτι το οποίο και πέτυχε.

      Ανώνυμε όχι, εμείς καμμία Ευρώπη δεν φτιάξαμε. Εμείς ήμασταν το Ορθόδοξο μιλλέτι της Οθωμανίας. Οι μαθητές του Πλήθωνος τον καταλάβανε όπως τον καταλάβανε ως Βορειοιταλοί και συνεπώς χρίσαν εαυτούς απευθείας κληρονόμους και απογόνους της Κλασσικής Ελλάδος με τον ίδιο τρόπο που ο Καρλομάγνος στεφανώθη ως διάδοχος της Ρώμης με το "translatio imperii" το 800μ.Χ., μολονότι οι ίδιοι οι πρόγονοί του είχαν 400 χρόνια πριν καταλύσει την Ρώμη(δηλαδή την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με κέντρο την Ρώμη). Εμείς ήμασταν και θα παραμείνουμε, Ρωμηοί, οι Τούρκοι, αποδεχόμενοι την Βυζαντινή-Περσική(Οθωμανική δηλαδή) κληρονομιά των προόδευσαν πολύ περισσότερο από την Ψωροκώσταινα και παίζουν τους Ευρωπαίους στο ταψί.

      Υ.Γ. Ανώνυμε και εγώ ηλιοκαμμένος με μούσι είμαι και εκεί που δεν με έχει πάρει ο ήλιος στα άκρα λευκός, μα μάλλον λόγω κομπολογιού για μουσουλμάνο με κάνουν...πολύ καλλίτερα από το να με κάνανε Ευρωπαίο...ειδικά Δυτικό.

      Διαγραφή
    29. Κωνσταντινουπολίτη,όταν αναφέρομαι στην Ευρώπη ,σαφώς και αναφέρομαι στην κόρη του Αγήνωρος και τη σημασία και την αλληγορία που έχει για μας ο μύθος.Εσένα το μυαλό σου ξεκινάει από το 330 μ.Χ και σταμάτα το 1453 μ.Χ.Για αυτό μου αναφέρεις και τον Κάρολο τον Μέγα που πράγματι οικειοποιήθηκε τη ρωμαίική κληρονομιά όπως και οι βυζαντινοί.Απόδειξη αυτού ,όλοι ήθελαν τη Ρώμη για την πάρτη τους ,αλλά αυτοί παρέμειναν ως:Φράγκοι συνεχιστές της Ρώμης και όχι ως ελληνόφωνοι μισέλληνες Ρωμαίοι συνεχιστές της Ρώμης.Για σας δεν υπάρχει Ελληνισμός πιο πριν ,και πως να υπάρξει αφού κάνατε τα πάντα για να τον εξαφανίσετε.Και μόνο που μας λες για ορθόδοξο μιλέτι,δηλαδή πραγματικά χάνω τα λόγια μου το ότι υπάρχουν τέτοιες ραγιαδίστικες και δουλοπρεπείς απόψεις.Τώρα στο ότι χαίρεσαι που σε κάνουν Μουσουλμάνο αντί για Ευρωπαίο ,ενώ είσαι φανατικός ορθόδοξος...ψάξε το ,διότι έχεις σοβαρά συμπλέγματα.

      Διαγραφή
    30. Η Ορθοδοξία και το Ισλάμ δεν διαφέρουν στην βάση τους. Ο τρόπος οργανώσεως της κοινωνίας είναι ανάλογος, καθώς το Ισλάμ μία Ορθόδοξη αίρεση υπήρξε. Οι διαφορές είναι καθαρά θεολογικές, καθαρά. Το Ορθόδοξο μιλλέτι επεξέτεινε τους Έλληνες από τα Βαλκάνια μέχρι την Αίγυπτο και τον Καύκασο, δεν τον είχε κάνει παρία της Ευρώπης. Η Ιστορία για εμένα σταματά στο 1923 τον θάνατο του Ελληνισμού και της Ρωμηοσύνης. Η Ευρώπη ως Δύση δημιουργήθηκε από τον Πλήθωνα εξ ολοκλήρου και τον τρόπο τον ζαβό που τον κατάλαβαν οι μαθητές του.

      Διαγραφή
    31. Οι Ευρωπαίοι δεν τιμούν τίποτα. Ρίχνουν τα παιδιά των, χωρίζουν και καταστρέφουν την οικογένεια είναι κίναιδοι και κιναιδολάτρες, έχουν την γυναίκα ως τσούλα με το που μπει στην εφηβεία και παντρεύονται γυναίκες που τις έχει πηδήξει η γειτονιά ή μάλλον η πόλη ολόκληρη. Δεν υφίσταται καν η Οικογένεια ως θεσμος για αυτούς, χεσμένοι έχουν οι γονείς τα παιδιά αφού ενηλικιωθούν και τούμπαλιν. Οι μουσουλμάνοι μπροστά τους είναι εικονίσματα.

      Διαγραφή
    32. Και για τον λόγο αυτόν την ζωή στον πλανήτη αυτόν είτε αρέσει είτε όχι την φέρουν οι μουσουλμάνοι. Οι Ευρωπαίοι φέρνουν τον τόκο, την προστυχιά, τον κιναιδισμό, την τρέλα και τον θάνατο με τα νυστέρια τους γιατί εκσπερμάτωσαν κατά λάθος ένα βράδυ.

      Διαγραφή
    33. Η Ευρώπη,Κωνσταντινουπολίτη,δημιουργήθηκε στα έργα του Στράβωνος και στις συζητήσεις του Θεμιστοκλή και του Ευρυβιάδη ,στη ναυαρχίδα του τελευταίου όταν ο Θεμιστοκής λέει στον Σπαρτιάτη ναάυρχο ''Σώσαμε την Ευρώπη από την Ασία).Αυτήν την Ανατολή της Ασίας που τόσο αγαπάς ,οι αρχαίοι την έβλεπαν ως προαιώνιο εχθρό.Έτσι λοιπόν η Ευρώπη είναι η Ελλάς και η Ελλάς είναι η Ευρώπη(και φυσικά, δευτερευόντως και οι άλλες ευρωπαϊκές περιοχές, βόρειες και νότιες).Οι Έλληνες υπήρξαν οι πρώτοι Ευρωπαίοι και έδωσαν και τον τίτλο και στους υπόλοιπους.Εσύ για χάρη της ...ρωμιοσύνης καλά κάνεις αποποιείσαι τον χαρακτηρισμό του Ευρωπαίου,προσωπική σου επιλογή,αλλά δε μας την περάσεις και σε εμάς ,για χάρη της Ορθοδοξίας σου ως σωστή.

      Διαγραφή
    34. Γιατί ο Αλέξανδρος εστράφη Ανατολικά και όχι Δυτικά; Γιατί εδέχθη να είναι Βασιλεύς των Περσών πλην των Μακεδόνων και όχι φύλαρχος των Γαλατών;

      Διαγραφή
    35. Οι Πέρσες με τον Μιθραϊσμό και τον Ζωροαστισμό είχαν τρομερό πολιτισμό. Η έννοια του βαρβάρου είναι η έννοια του ξένου ως προς την Ελληνική θρησκεία όχι η έννοια του αγροίκου όπως σήμαινε μετά.

      Διαγραφή
    36. *Ζωροαστρισμό.

      Διαγραφή
    37. Εδώ και τόσο καιρό αδυνατείς να καταλάβεις ένα πράγμα.Το ότι επειδή οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι είναι εκφυλισμένοι τι σημαίνει;Εσύ το κάνεις σαν να υποστήρίζεις ποδοσφαιρικές ομάδες και μας λες''Τώρα υποστηρίζω τους μουσουλμάνους,είναι πιο ηθικοί''.Δηλαδή τη μία ανήκεις κάπου αλλού και την άλλη αλλού.Δηλαδή αν μια μέρα όλη η βορειοδυτική Ευρώπη αποφάσίσει να ασπαστεί την Ορθοδοξία θα τους ενστερνιστείς τότε έτσι;Αυτό είναι το κριτήριο σου.Και ναι,εμείς επιλέγουμε να κάνουμε σεξ πριν τον γάμο με ελεύθερα άτομα και να προάγουμε τη διαιώνιση της φυλής και εκτός γάμου,εσείς οι χριστιανοί δαιμονοποιήσατε το σεξ και κάθε τι το ωραίο ,συν το ότι οι φίλοι σου οι μουσουλμάνοι είναι οι μεγαλύτεροι παιδεραστές αφού παντρεύονται δεκάχρονα κορίτσια και όπως λέει και το κοράνι''η γυναίκα είναι κτήμα σας ,μπορείτε να τη μεταχειριστείτε ως ένα κομμάτι κρέας''.Και πράγματι αυτό κάνουν.Αυτοί είναι οι φίλοι σου.Αυτοί που θα πάνε στον παράδεισο και θα γαμάνε λευκές παρθένες ,που τους λένε οι ιμάμηδες.Μας τρέλανες και σήμερα...

      Διαγραφή
    38. Βάρβαρος ήταν αυτός που βαρβαρίζει,που δε μιλούσε τη μελωδική γλώσσα των Ελλήνων και ακουγόταν ως βαρ-βαρ και συνεπάγεται τον μη Έλληνα και όχι το αντίστροφο.Καμία σχέση η ελληνική θρησκεία.Όταν ατιμάσατε το ιερό όνομα του Έλληνος και δώσατε αυτόν τον τίτλο στον κάθε Σύρο που πίστευε στον Απόλλωνα Ήλιο και στον Βααλ ,τότε είχε να κάνει με τη θρησκεία.Για τον Αλέξανδρο τα είπαμε ξανά.Αρχικά κινήθηκε καθαρά από εκδικητικό κίνητρο,έπειτα η Ανατολή τον παρέσυρε.Αν δεν πέθαινε ,θα καθόταν λίγο ακόμα στη Βαβυλώνα και είχε σχέδιο να εισβάλλει στη Ρώμη και στις γύρω περιοχές,γι'αυτό και Ρωμαίοι και Κέλτογαλάτες έστειλαν πρέσβεις για να δηλώσουν τη φιλιά τους.

      Διαγραφή
    39. Καταρχήν δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι σουνίτες να πιστέυουν σε παρθένες, είναι και οι Πέρσες Σιίτες μς τρομερό πολιτισμό, μα ούτε και όλοι οι σουνίτες παντρεύονται μικρά κορίτσια, μειοψηφία είναι αυτοί που κάνουν ότι οι Ευρωπαίοι κάνανε μέχρι το 1800 να παντρεύονται ανήλικα κορίτσια δηλαδή. Το να μου λες τί πιστεύετε εσείς δε με ενδιαφέρει γιατί το μέλλον δεν ανήκει σε εσάς απλούστατα. Ναι θα τους υπεστήριζα εννοείται, εάν γινόντουσαν Ορθόδοξοι. Ναι είμαι με εκείνον που είναι ηθικός και δίνει ζωή και σέβεται κυρίως την Οικογένεια και την Παρθενία. Εκεί φαίνεται η σημασία μίας κουλτούρας. Με το να μου λες ότι πράττεις τα παραπάνω σε πληροφορώ απέχεις μίλια από τους Αρχαίους Έλληνες που είχαν την γυναίκα μέρα-νύχτα στον γυναικωνίτη κλεισμένη και την θεωρούσαν αναπαραγωγική μηχανή.

      Διαγραφή
    40. Αναφέρεσαι στους Αθηναίους ,σχετικά με τις γυναίκες.Είχαν δημοκρατία βλέπεις αυτοί και σέβονται πολύ τις γυναίκες...Στη Σπάρτη θεωρούνταν ισότιμες για αυτό και γυμνάζονται μαζί με τους άντρες και είναι γνωστή η συζήτηση Σπαρτιάτισας -Αθηναίας που η δεύτερη της λέει ''μόνο εσείς κυβερνάτε τους άντρες''και της απαντάει η πρώτη''Επειδή μόνο εμείς γεννάμε άντρες''.Επίσης στα βασίλεια της Μακεδονίας και της Ηπείρου αλλά και στην πλούσια πόλη-κράτος της Κορίνθου οι γυναίκες είχαν πολλά δικαιώματα.Και να μην ξεχάσουμε και τη μητριαρχική Κρήτη.Μου απάντησες σε όλα όσα ήθελα να ξέρω ,για σένα το να προσηλυτίσεις όσους περισσότερους μπορείς στον δικό σου τρόπο ζωής,που αυθαίρετα θεωρείς τον τελειότερο και σωστότερο ,είναι σκοπός ζωής.Το μέλλον ανήκει στους Λευκούς Ευρωπαίους εθνικιστές (πλην Άγγλων,μια ζωή εκφυλισμένοι θα είναι και ποτέ δε θα γίνουν εθνικιστές)και στον φυλετισμό και την ευγονική.Ήδη πολλοί αντιδρούν και ξυπνούν.Και ανεξάρτητα με τον αν επιτύχουμε ,θα έχουμε πολεμήσει και θα πέσουμε όρθιοι,ενώ αν ακολουθήσουμε το δικό σου φαναριώτικο γραικυλικό δουλοπρεπή και ραγιαδίστικο τρόπο ζωής , θα καταντήσουμε να προσευχόμαστε όλη τη μέρα γονατιστοί(μιας και η θρησκεία σου θέλει τον άνθρωπο δούλο και όχι ελεύθερο) και θα περνάμε ήσυχες Κυριακές με τις οικογένειες μας και συζητάμε από τον καναπέ,τι πρέπει να γίνει και για τον αν ο Παίσιος είχε δίκιο και πότε θα έρθει το ξανθό γένος,ρωσόδουλοι.Όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει και οι μουσουλμάνοι φίλοι σου

      Διαγραφή
    41. Και για να συνεννοούμαστε εξαρτάται τι θεωρείς έσύ ηθική,σύμφωνα με τη χριστιανική σου αγωγή.Για μένα δεν είναι πουτάνα μια ΄κοπέλα που είχε λίγες σχέσεις στη ζωή της (όλες σοβαρές) πριν αποφασίσει να παντρευτεί.Για μένα πουτάνα είναι η τσουλάρα χριστιανή,που πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία και μόλις βγει αρχίζει το κουτσομπολιό.Αυτή που ήταν πάντα με ένα άντρα ως δήθεν χριστιανή και είναι στερημένη και μόλις δει έναν νεαρό αρχίζουν να ανοιγοκλείνουν τα μουνόχειλά της.Αλλά αυτή είναι χριστιανή,άρα είναι ηθική...

      Διαγραφή
    42. Εμένα μου αρέσει πάντως, που ορισμένοι αναφέρουν τον Angel και τον ιρανο-νορδικό (κι όχι νορδο-αποτέτοιο) για να τεκμηριώσουν τη βλακεία τους, δίχως να γνωρίζουν τι είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν. Ο "ιρανο-νορδικός" είναι μια κατηγορία διαφόρων δολιχοκέφαλων φαινοτύπων, που συμπεριλαμβάνουν μεσογειακούς, νορδικούς και ιρανικούς, με έντονα κρομανοειδή χαρακτηριστικά.
      Η ειρωνία είναι, πως ενώ ο όρος αναφέρει και τον ιρανικό, ορισμένοι φαντασιώνονται πως είναι απόγονοι ξανθών γιγάντων με γαλανά μάτια. Ενώ ο Angel θεωρούσε χαρακτηριστική εικόνα "ιρανο-νορδικού" που αντιπροσωπεύει του Ινδοευρωπαίους εισβολείς στην Ελλάδα την εποχή του Χαλκού τον παρακάτω:
      http://s20.photobucket.com/user/jakjamal/media/Irano-nordoid2.jpg.html

      Διαγραφή
    43. Γιατί ο Αλέξανδρος δέχθηκε να γίνει βασιλιάς των Περσών και όχι των Γαλατών;Γιατί πήγε στην Ανατολή και όχι στη Δύση;Μα για τον ίδιο λόγο που οι δυτικοί Ευρωπαίοι(οι ανατολικοί είχαν πέσει σε γεωγραφικό αδιέξοδο) πήγαν στην αμερικάνικη ήπειρο(ναι αρχικά νόμιζαν ότι θα πάνε Ινδίες,Κίνα κ.ο.κ.ξ διασχίζοντας τον Ατλαντικό)και ο λόγος είναι τα λεφτά!Όχι μόνο η περσική αυτοκρατορία αποτελούσε μια σοβαρή στρατιωτική απειλή αλλά είχε και ένα αμύθητο θησαυροφυλάκιο
      το οποίο φυσικά ο Alexander μας όπως και κάθε σοβαρός κατακτητής ήθελε να βάλει στο χέρι.Με λίγα λόγια τι Αλέξανδρος,τι Καίσαρας,τι Κορτέζ,τι Hulliburton,όπως και να ονομάζεται ο κατακτητής το αποτέλεσμα είναι το ένα και το ίδιο κατάκτηση με τον ηττημένο να βλέπει την ταυτότητα του να εξαφανίζεται από το σανδάλι του ''ανώτερου'' πολιτισμού.Οι ''ινδιάνοι'' της Αμερικής είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα υποπροϊόντος τέτοιας εισβολής αφού άλλη γλώσσα δεν έχουν από την γλώσσα του κατακτητή(Ισπανικά από το Ρίο Γκράντε και κάτω) μαζί με έναν αυταρχικό καθολικισμό ρωμαϊκού τύπου(μομφή για τους λάτρεις της Ρωμανίας).Γράφεις σαν ιμπεριαλιστής ορθόδοξου τύπου.

      Διαγραφή
    44. Ανώνυμε εγώ Ζυρίχη που είμαι, οι μουσουλμάνες μολονότι έχω κομπολόι δεν τολμούν να κοιτάξουν λαγνικά κάποιον νεαρό ή μουσουλμάνο ή γηγενή. Αντιθέτως οι "απελευθερωμένες" ειδικά κάτι 30άρες, 40άρες είναι έτοιμες να κατασπαράξουν όποιον νεαρό περνά δίπλα τους.Σε παρακαλώ να μην μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις. Εσείς οι ελλαδίτες δεν έχετε ιδέα τί συμβαίνει πέραν των τειχών του κρατιδίου σας. Δεν ξέρετε καν ότι στην Δύση λόγω καριέρας και ατεκνίας παίρνουν νεαρούς 30άρες και 40άρες για να τις πηδάνε και τους πληρώνουν τα πάντα. Εμετός λέμε. Κορίτσια βγαίνουν με τον κώλο έξω όλες με τα μίνι τζιν που φορούν. Οι καλλίτερες γυναίκες για σπίτι είναι οι μουσουλμάνες και ως εκ τούτου γεννοβολούν σαν τρελλοί. Ο Φυλετισμός δςν θα λύσει κάτι εάν δεν αλλάξουν τα μυαλά. Προφανώς ο Φασισμός είναι η Ιδεολογία του μέλλοντος μα λίγα θα κάνει εάν δεν επιστρέψουν στο Kinder-Küchw-Kirche, οι γυναίκες τετέλεσται. Τί να κάνω τις Πολωνικές φανφάρες όταν έχουν υπογεννητικότητα χειροτέρα των ελλαδιτών;


      Η Ορθοδοξία με τον Σιισμό θα κληρονομήσει την Μ.Ανατολή. Στην Μικρά Ασία ο Σουφισμός και ο Αλεβισμός ως μίξη των δύο...

      Διαγραφή
    45. Όσο οι ρωμιοί θα πάρουν πίσω το κατοχικό δάνειο, θα εκμεταλλευθούν τα κοιτάσματα του Αιγαίου, θα δικαιωθούν οι προφητείες του Παίσιου και ο Πούτιν θα τους δώσει δώρο την Κωνσταντινούπολη (νέο φρούτο αυτό), άλλα τόσο είναι αλήθεια τα περί μεσογειακών αρχαίων Ελλήνων και τάχα κατάρριψης της νορδικής-άριας θεωρίας.
      Η αλήθεια είναι πως οι ρωμιοί θα συνεχίζουν να χέζονται πάνω τους από τις απειλές τις Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα μιγαδοποιούνται με τους φίλους τους τους πρόσφυγες, θα ρίχνουν μούντζες, θα πίνουν φραπέ και θα φαντάζονται πως είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων γιατί είναι και το μόνο παραμύθι που τους κρατά στη ζωή ότι δεν είναι το απόλυτο ΜΗΔΕΝ ΜΕ ΤΟΝΟ.
      Κατά τα άλλα όλος ο κόσμος ξέρει ποιοι ήταν πραγματικά οι άριοι, και ακούν με γραφική συγκατάβαση τις, ονειρώξεις των ελληνόφωνων ιθαγενών του συρτάκι, φέτα, ζορμπά δε γκρηκ και τουρίσμο.
      Των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι...

      Διαγραφή
    46. Σωστά, με την μόνη διαφορά ότι δεν είναι Ρωμηοί αλλά γραικύλοι, al-graeculi όπως θα είναι γνωστοί σε λίγο καιρό. Οι προφητείες εκπληρώνονται και θα εκπληρωθούν, είναι βέβαιο. Γ.Ο.Χ. και πάλι. Το Άγιον Όρος τα προέβλεψε ήδη εδώ και χρόνια...με απλή λογική και πίστη. Δεν είναι τυχαιο που Ντούγκιν και Πούτιν θα το επισκεφθούν, αν και του αρνήθηκαν οι δούλοι γραικύλοι wannabe Europeans, την είσοδο στην Ελλάδα του Ντούγκιν.

      John Doe, λες ασυναρτησίες. Μα ασυναρτησίες που ουδένας ιστορικός ποτέ ανέφερε σχετικά με την Αλεξανδρινή εκστρατεία.

      Διαγραφή
    47. Καμία ασυναρτησία δε λέει ο Doe.Αν και η διένεξη του μαζί σου δε με αφορά,εντούτοις δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τις σωστές του τοποθετήσεις.Τα συμπεράσματα που βγάζει δεν είναι ανάγκη να τα βγάλει κάποιος ιστορικός.Μπορεί να βγάλει οποιοσδήποτε αυτά τα συμπεράσματα ,αρκεί να γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα τον Αλέξανδρο και την πορεία του.Οπότε μη σου φαίνεται παράξενο.Επίσης μας έχεις αναφέρει περίπου 10.000 φορές ότι ζείς στη Ζυρίχη και μας το παίζεις κοσμοπολίτης.Μας τονίζεις διάφορα άσχετα πράγματα όπως πως ζει ο κόσμος στη Ζυρίχη που είναι μια μικρή πόλη της Ευρώπης και υποθέτεις ότι το ίδίο γίνεται και στην άλλη Ευρώπη.Τα συμπεράσματα σου είναι για γέλια.Μας λες και Ελλαδίτες εμάς που δεν φύγαμε έξω και έχουμε τους λόγους μας,ενώ εσύ ο φαναριώτης ραγιάς είσαι έξυπνος και μας δίνεις διαλέξεις από μακρυά για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς εδώ.Λες και είσαι κανένα φωτισμένο μυαλό.Δε σου έχει μάθει η θρησκεία σου ότι πρέπει να είσαι ταπεινός.Μας το παίζεις αυθεντία εσύ,που ακολουθείς πιστά ένα εβραικό δόγμα της ορθοδοξίας ,ενώ εμείς πάλι δεν έχουμε αυτόν τον φανατισμό και σκεφτόμαστε ελευθέρως.Έπειτα και μόνο που αναφέρεις για προφητείες και Πούτιν και α΄γιο όρος καταλαβαίνει κανείς ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση.Σε λυπάμαι ορθόδοξε ραγιά.Εκεί που είσαι λοιπόν ,θα ζεις πλουσιοπάροχα και θα τρως τις ωραίες μαρμελάδες σου ,αλλά μια ζωή θα είσαι δούλος ενός ψευτό θεού,ξένου προς τους Έλληνες και εμείς οι Ελλαδίτες τουλάχιστον θα παλαύουμε να ξυπνήσουμε.Τέλος ,άσε τις 40άρες λυσσασμένες,άμα δεν έχουν παιδιά να ατιμάσουν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ψευτοχριστιανέ ηθικιστή που αναφέρεις τα ίδια και τα ίδια.
      Ξέχασα να σε ρωτήσω.Είπαμε ζεις στη Ζυρίχη;

      Διαγραφή
    48. Πρός Ανώνυμος22 Μαΐου 2016 - 6:47 μ.μ.
      Παρόλο που ως μπουζουκόβιος Νεοέλληνας θα επιμένεις ότι ξέρεις τι εννοεί ο Angel καλύτερα από τον ίδιο, επίτρεψέ μου να διαφωτίσω και εσένα και τους υπόλοιπους αναγνώστες.
      O Angel ομιλεί περί Nordic-Iranian, συνεπώς Νόρδο-Ιρανός και όχι το ανάποδο.Λέει επίσης:
      "Nordic-Iranians were tall and muscular, strong-necked, and probably included tawny-haired blue- or green-eyed blonds as well as brunets."
      Και:
      "noteworthy resemblances" of this type "to Anglo-Saxons".
      Επίσης λέει ότι ο Νορδο-Ιρανικός τύπος στην Ελλάδα είναι κυρίως τύπου D1-2 λέγοντας: [D1 is a type of Nordic "between Anglo-Saxon and Keltic area norms" and D2 is the Corded type].Όσο για τον τύπο της φωτογραφίας, ο Angel χρησιμοποίησε Έλληνες των οποίων οι κεφαλικοί δείκτες απλά ταίριαξαν με τα ευρήματά του.

      Διαγραφή
    49. Καθαρό κόμπλεξ αίλυνα για τον διπλανό του. Η Ζυρίχη θεωρείται όπως όλη η Ελβετία συντηρητική κοονωνία και είναι εν σχέσει με τα αίσχη της Σκανδιναυίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας. Ο Ντόε λέει ασυναρτησίε; ουδένας είπε ποτέ ότι η Αλεξανδρινή εκστρατεία ήταν...ληστρική! Ο Παμμέγιστος σεβάσθη απολύτως την Περσική κουλτούρα που κατέκτησε και ήθελε μάλιστα να συνεχίσει με εκείνους την πορία του προς την Ινδία και μακάρι να το έπραττε ο Ισκαντέρ και να άφηνε πίσω τους τους Έλληνες. Κοσμοπολίτης δεν είμαι, τουναντίον σιχαίνομαι τον φιλελεύθερο κοσμοπολιτισμό του "λίγο απ'όλα", αλλά είπαμε εάν δεν βγείτε από το κρατίδιο δεν ανοίγουν τα μυαλά σας...

      Διαγραφή
    50. Επίσης αναφέρεις
      οι μουσουλμάνες μολονότι έχω κομπολόι δεν τολμούν να κοιτάξουν λαγνικά κάποιον νεαρό ή μουσουλμάνο ή γηγενή
      Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν τις ομοιότητες του χριστιανισμού και του ισλαμισμού ,αφού κατάγονται από τον ιουδαισμό.Ένα κοίταγμα ενός αρσενικού και ενός θηλυκού ,η ερωτική έλξη και η μετέπειτα φάση της αναπαραγωγικής διαδικασίας οι κωλοθρησκείες σας την έχουν δαιμονοποιήσει.Πάτε κόντρα στη Φύση και σε αυτά και στη δήθεν ισότητα των ανθρώπων.Επίσης ξέρω πολλούς χριστιανούς 20άρηδες σαν την πάρτη σου ,που τρελένονται και μόνο στην ιδέα να τους κοιτάξει λάγνα μια σαραντάρα,όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο,είναι φυσιολογικό,αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι να χαμηλώσεις τα μάτια και να περιμένεις να σου βρει ο πατέρας σου γυναίκα έχοντας ως οδηγό τη χριστιανική ρήση ''ή μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου''.

      Διαγραφή
    51. 1. Η έλξη αυτή ανάγεται στην ζωώδη φάση του ανθρώπου, τότε που άνδρας και γυναίκα ήσαν πράγματι ίσοι. Η έλξη αυτή ήταν ανύπαρκτη από την γυναικεία πλευρά σε όλη την Αρχαιότητα. Οι θρησκείες αυτές ακριβώς μαθαίνουν στον άνθρωπο να τιθασεύει τα ένστικτά του αυτά και να τα κατευθύνει στην επιβίωση.

      2. Η ιδέα του να σε κοιτάζει λάγνα μία 40άρα είναι αηδιαστική. Μία γυναίκα που θα έπρεπε να είναι αφοσιωμένη στην οικογένειά της και τα παιδιά της, πάει για...φαλλικό κυνήγι. Χαχα, ύστερα μου λες για τα συνοικέσια; Και; Έτσι αυξηθήκαμε τόσα χρόνια πληθυσμιακώς και έτσι αυξάνονται ακόμη οι μουσουλμάνοι...Σαν να μου λες καλά κάνουνε...

      Διαγραφή
    52. Τίποτα δε σεβάστηκε ο Αλέξανδρος.Και τα ανάκτορα έκαψε των Περσών επειδή του το είπε μια πόρνη και χιλιάδες πέρσες θανάτωσε εκτός μάχης ,για εκδίκηση σε αυτά που είχαν κάνει στους Έλληνες αιχμαλώτους.Μόνο προς το τέλος της ζωής του απορροφήθηκε από τον περσικό τρόπο ζωής και ξέχασε όχι μόνο ότι ήταν Έλληνας ,αλλά το ότι ήταν Μακεδόνας.Αμα δεν έχεις διαβάσει Αριανό,Πλούταρχο και Διόδωρο μη μιλάς σε παρακαλώ.

      Διαγραφή
    53. Ο Χριστιανισμός, η γνήσια Ορθοδοξία δηλαδή(Γ.Ο.Χ.) και το Ισλάμ ήδη έγραψα ότι έχουν μόνον θεολογικές διαφορές. Το σύστημα οργανώσεως της κοινωνίας είναι το ίδιο. Ακόμη και η μαντήλα...το Ισλάμ ως Ορθόδοξη αίρεση ξεκίνησε.

      Διαγραφή
    54. Βέβαια για αυτό και σεβάστηκε στο μέγιστο μέχρι και το πτώμα του Δαρείου ο Αλέξανδρος. Για αυτό δεν τον αναγνώριζαν οι γιδοβοσκοί Μακεδόνες σαν Βασιλέα των...Είναι γνωστό ότι τους έπεφτε πολύς...

      Διαγραφή
    55. Επίσης ο Ιμπραήμ ασπάστηκε τον Παπαφλέσα.Είναι υπόδειγμα ο Ιμπραήμ ε; Απλά αναγνώρισε το μεγάλο του αντίπαλο.Τα παραπάνω που γράφεις δε με απασχολούν ,δεν έχω εντρυφήσει στις εβραικές θρησκείες.Και μόνο που αποκαλείς τους Μακεδόνες γιδοβοσκούς που ήταν μια ζωή ασπίδα όλης της Ελλάδας προς τους βαρβάρους αντιλαμβάνεται κανείς την ιεροσυλία σου.Άντε αγόρι μου ,τράβα στον πατέρα σου να σου βρει μια καλή χριστιανή (κατά πάσα πιθανότητα αρμενοειδή) για να συνεχίσεις και το εξαιρετικό dna των αρμενοειδών και με την ευχή μου.

      Διαγραφή
    56. Ο Ιμπραήμ έκανε ό,τι χρειαζόταν για να καταστείλει μία εξέγερση. Οι Μακεδόνες με τον Φίλιππο μονάχα υπήρξαν ασπίς του Ελληνισμού, μέχρι και τότε υπήρξαν στην Κλασσική Εποχή φιλοπέρσες και υποτάχθηκαν στον Δαρείο. Το ότι ενοποίησαν την Ελλάδα τότε δεν σημαίνει ότι δεν ήταν γιδοβοσκοί. Δεν καταλαβαίνω γιατί το ένα αναιρεί το άλλο...

      Διαγραφή
    57. Προς Κωνσταντινουπολίτη.Θα ήθελα να μου επισημάνεις ακριβώς τις ασυναρτησίες αναφορικά με την αλεξανδρινή εκστρατεία.Για εμένα περιέχει όλα τα συστατικά οποιασδήποτε κατάκτησης.
      Άλλωστε και οι Ευρωπαίοι ''εκπολίτισαν'' τους ιθαγενείς της Αμερικανικής ηπείρου στο όνομα της πίστης και του οικουμενισμού θεωρώντας την φυσική τους γύμνια,αποτέλεσμα της λατρείας τους στον Σατανά.Με άλλα λόγια show me the money και τον Θεό προσκύνα.
      Υ.Γ.Θα συμφωνήσω μόνο σε κάτι μαζί σου.Οι γκόμενες στον δυτικό κόσμο και κυρίως στην Αμερική(αναφέρομαι στη λευκή φυλή) είναι μακράν οι μεγαλύτερες πουτάνες του πλανήτη.Έχουν γεμίσει όλα τα τσοντοσάϊτ με αμερικανά τσουλία.Μέχρι και οι γριές τους γαμιούνται ασύστολα λες και δεν υπάρχει αύριο.Και όχι δεν το λέω αυτό από πουριτανισμό,απλά κάποτε υπήρχε η κοινή λογική του ''τα εν οίκο μη εν δήμο''.Που θα πάει θα έρθει και σε εμάς το έθιμο αυτό και ο συρινάκης θα γυρίζει τσόντες στα ΚΑΠΗ!

      Διαγραφή
    58. Σε πληροφορώ ότι πριν τον Φίλιππο Β', οι Θράκες οι Οδρυσσοί δηλαδή υπήρξαν ανώτεροι των Μακεδόνων σε πολιτιστικό Ελληνικό επίπεδο...

      Διαγραφή
    59. Διάβασε για τον Αλέξανδρο τον Α.Έχεις μια τάση να μειώνεις τους άλλους που δεν είναι μεγαλωμένοι με τα δικά σου εκλεπτυσμένα γούστα και δεν ήταν χριστιανοί ,άρα όσοι δεν είναι ορθόδοξοι δεν αξίζουν,αυτό είναι το δόγμα σου.

      Διαγραφή
    60. Ντόε, ασυναρτησίες να την θεωρείς ληστρική. Ο Παμμέγιστος αντέστρεψε την φυσική πορεία κατακτήσεως στον χώρο μας που έχει την Μικρά Ασία ως πέος και την ελλαδιτική επικράτεια με το Αιγαίο ως αιδοίο. Ο Αλέξανδρος αντέστρεψε την σχέση αυτή φαλλοποιώντας την Ελλάδα και κατακτώντας την Ανατολή. Ήθελε να συνθέσει Ελληνισμό και Περσισμό και φυσικά το επέτυχε...

      Διαγραφή
    61. Οι Οδρυσσοί δεν θεωρούνταν καν Έλληνες...

      Διαγραφή
    62. Ανώνυμε όχι, όσοι δεν φέρονται σαν Έλληνες μα σαν γραικύλοι είναι άξιοι απαξιώσεως. Όσο για τα εκλεπτυσμένα γούστα προτιμώ να τρώω πατσά και μαγειρίτσα με κανένα kokoreç...

      Διαγραφή
    63. Και οι Αθηναίοι τους Μακεδόνες βαρβάρους τους λέγανε...

      Διαγραφή
    64. Ωραία και τώρα που μας ανέφερες τα μαγειρικά σου γούστα,θα σου πω ότι όντως η εκστρατεία ήταν ληστρική,αφού ο Αλέξανδρος έφυγε πάμφτωχος,μάλιστα μοίρασε ότι είχε και δεν είχε στους φίλους του και όταν τον ρώτησαν οι εταίροι ''τότε τι παίρνουμε μαζί μας;,απάντησε ο Αλέξανδρος,την ελπίδα''Ηταν απένταρος και όταν έφτασε στα Σούσα ,άδειασε στην κυριολεξία όλο το θησαυροφυλάκιο.Βεβαίως και ήταν ληστρική.Ο κόσμος τότε δεν ήταν χριστιανικός και αγγελικά πλασμένος.Ποσώς τον ενδιέφερε αν οι Μηδοι και οι Σάκες ήταν απολίτιστοί.Μόνο τους Πέρσες υπολόγιζε ,που φυσικά στην αρχή τους μισούσε ,έπετα ''αλλαξοπίστησε''.

      Διαγραφή
    65. Μεγάλο λάθος.Μόνο ο Δημοσθένης έλεγε όχι τους Μακεδόνες,αλλά τον Φίλιππο συγκεκριμένα Βάρβαρο ,που δεν ενεργεί σύμφωνα με τις κοινές αποφάσεις των Ελλήνων.Σε κανένα σημείο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας δεν αναφέρει τους Μακεδόνες ως βαρβάρους.Μόνο ο Θουκυδίδης τους ξεχωρίζει από τους Έλληνες ,αλλά και τους ξεχωρίζει και από βαρβάρους,παράξενη η στάση του σίγουρα.Δε θα γρα΄φεις ότι σου κατεβαίνει στο κεφάλι,θα μελετάς πρώτα.

      Διαγραφή
    66. Οι Αθηναίοι θεωρούσαν από κόμπλεξ βαρβάρους τους Μακεδόνες. Δεύτερον, ούτε μισούσε ούτε αλλαξοπίστησε. Ένας Αλέξανδρος ούτε μισεί ούτε αλλάζει πίστες. Βασίζεται στην διαλεκτική και μόνον. Οι Πέρσες τον θεοποιήσανε ενώ οι Άραβες τον αναφέρουν μέχρι και στο Κοράνι, "Dhul Quarnayn". Ο Δικέρατος, από την περικεφαλαία του...

      Διαγραφή
    67. Επίσης,ποιος είσαι εσύ που θέτεις τα όρια του γραικυλισμού; Οποιος δεν είναι χριστιανός ,είναι γραικύλος αυτό μας λες τώρα?

      Διαγραφή
    68. Όλες οι εκστρατείες έχουν στρατηγικά αλλά και οικονομικά κίνητρα.Διαφορετικά για ποιο λόγο να εμπλακεί κανείς;.Για την ευδαιμονία αγνώστων;Πότε έχει γίνει αυτό στα χρονικά;Μέχρι και οι Αμερικανοί με το σχέδιο Μάρσαλ είχαν απαιτήσει συγκεκριμένα αγαθά(καταναλωτικά και ''πολιτισμικά )θα εισάγονται στις ''απελευθερωμένες'' χώρες από τις ΗΠΑ προκειμένου να εξοφληθεί το κόστος της αμερικανικής προσπάθειας για να μην πέσουμε στα χέρια των ΝΑΖΙ και μετά των ΕΣΣΔ.Και κάπου εδώ τελειώνουν οι αυταπάτες περί αγαθών εκπολιτιστών των κακών ιθαγενών βαρβάρων.Το έργο έχει παίξει πολλές φορές.Σήμερα δε τους βάρβαρους τους εισάγουν μιας και εμείς παιδιά δεν κάνουμε και από την άλλη κοστίζουμε πολύ.Καλή λευτεριά σε όλους(ή σχεδόν σε όλους).

      Διαγραφή
    69. Πάλι λάθος.Οι Αθηναίοι θεωρούσαν όλους τους Έλληνες μιξοβάρβαρούς επειδή θεωρούσαν ότι είναι οι μόνοι αυτόχθονες.Τους Σπαρτιάτες δεν τους θεωρούσαν αυτόχθονες.Μας τα λέει και ο Ισοκράτης.Ο Αέξανδρος ξεκίνησε καλά ,έπειτα κατέληξε μισότρελος γιάυτό και σκότωσε πολλούς φίλους του ,γιαυτό και έσφαξε ολόκληρη πόλη που είχαν απαγάγει τον Βουκεφάλα.Δεν τα ξέρεις καλά.Το τι θεωρούν οι μουσουλμάνοι δεν αφορά κανέναν νοήμονα άνθρωπο παρά μόνο εσένα.

      Διαγραφή
    70. Ντόε, έτσι είναι για τους "πρόσφυγες". Από την άλλη στην Δύση είνα σίγουρο ότι θα φέρουν το τέλος του φιλελευθερισμού. Απήντησα ποίος ο σκοπός της Αλεξανδρινής εκστρατείας, σκοπός ήταν η καταστροφή μία υπτακτικής σχέσης Ελλάδος-Περσίας που έγινε κατακτητική υπέρ της Ελλάδος.

      Ανώνυμε, οι μουσουλμάνοι είναι μισό δις παγκοσμίως και είναι οι φυσιολογικώτεροι άνθρωποι στην Δύση. Σε λίγο θα ενδιαφέρει και εσένα...Η πλάκα είναι δε ότι οι Άραβες είναι σφόδρα αντιτουρκιστές αλλά αυτό δεν δύναται να το κατανοήσει ο ελλαδίτης που συγχέει τον Πέρση με τον Άραβα λόγω Ισλάμ....

      Διαγραφή
    71. Είναι αντιτουρκιστές για δικούς τους λόγους.Δε σημαίνει ότι μπορούμε να ταυτιστούμε με έναν εντελώς ξένο στις συνήθειες μας λαό.Εξάλλου εσύ από Ζυρίχη δεν μπορείς να ...συνάψεις συμμαχία αραβόφωνε φίλε μου,για αυτό η τύχη εξαρτάται από εμάς τους..Ελλαδίτες.

      Διαγραφή
    72. Προς ανώνυμο 8:02 μ.μ.Οι Αθηναίοι δεν ήταν και πολύ καλύτεροι .Αρκεί να διαβάσεις τον διάλογο Μηλίων και Αθηναίων για να δεις την βαρβαρότητα των δεύτερων.

      Διαγραφή
    73. Πάντως εσύ είσαι ένα καινούριο φρούτο.Είσαι κράμα ορθοδόξου ραγιά-ρουμ και μετριοπαθούς μουσουλμάνου.Φτιάξε ρε μια αίρεση να χεστείς στο τάλιρο,υπάρχουν πολλά πρόβατα που θα σε ακολουθήσουν,αγαπητέ Ελβετορουμχριστιανομουσουλμάνε.

      Διαγραφή
    74. Jon Doe δεν είναι αυτό το θέμα.Φυσικά και ήταν από τους χειρότερους σε σχέση με άλλους ,το αναφέρω σε πιο πάνω σχόλιο.Η συζήτηση έγινε για το πως αντιλαμβάνονταν οι Αθηναίοι τους υπόλοιπους Έλληνες και ο εξ Ζυρίχης ανέφερε πλαστά γεγονότα.

      Διαγραφή
    75. Ανώνυμε 22 Μαΐου 2016 - 7:16 μ.μ, μου φαίνεται πως δεν καταλαβαίνεις καν ότι δημοσιεύεις.
      Ακόμα και στο απόσπασμα που δημοσίευσες ο Angel, γράφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως ο "ιρανο-νορδικός" συμπεριλαμβάνει και ξανθούς (δηλ νορδικούς) και μελαχρινούς (δηλ μεσογειακούς) αλλά και ανοιχτούς καστανούς-κοκκινομάλληδες (tawny hair, πιθανότατα κρομανοειδείς). Τα υποδείγματα μάλιστα στο φάσμα που δημοσίευσε, ήταν όπως αναφέρεις κι ο ίδιος Έλληνες. Εις ότι δε αφορά τα λόγια του σχετικά με το ποίους ομοίαζαν, έγραφα ΑΚΡΙΒΩΣ (κι όχι κοπτοραπτικά, όπως το δημοσίευσες):
      Approximate identity, and noteworthy resemblances to North Iranian Bronze Age Proto-Nordics, to Anglo-Saxons, and to medieval Irish Monks show the divided eastern and northern relations of this Greek type. Δηλ, πληθυσμούς που ζούσαν στο βόρειο Ιράν την εποχή του Χαλκού, Αγγλοσάξωνες και μεσαιωνικούς Ιρλανδούς μοναχούς, που δείχνουν ότι οι φαινότυποι των Ελλήνων είχαν σχέση τόσο με φαινότυπους πληθυσμών που έζησαν στην Ανατολή αλλά και το Βορρά.
      Στο υπόδειγμα D2 μιλούσε για τάσεις που τον έκαναν να μοιάζει με τους corded φαινοτύπους όπως αυτοί εμφανίστηκαν και στο βορρά (νορδικοί του πολιτισμού Corded Ware) αλλά και στην ανατολή (ιρανικοί). Μάλιστα για τον corded τύπο που εισήλθε στην Ελλάδα, ήταν ξεκάθαρος γράφοντας πως δεν ήταν ξανθός όπως οι βόρειοι και χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα τη φωτογραφία του παρακάτω:
      http://i45.tinypic.com/eq4xx.png

      Θα μπορούσα να προχωρήσω και στο τί αναφέρει για την παρουσία των "ιρανο-νορδικών" κατά τις διάφορες εποχές, όπου είναι προφανές ότι ο όρος που χρησιμοποιεί δεν προσδιορίζει αποκλειστικά τον νορδικό φαινότυπο αλλά περισσότερο τον μεσογειακό. Αλλά καταντά κουραστικό. Επιλέγεις να παραβλέπεις ακόμα και τις ακριβείς φράσεις που σε διαψεύδουν, μόνο και μόνο για να επικαλεστείς μια αυθεντία που θα συμφωνεί εκ των προτέρων μαζί σου.

      Διαγραφή
    76. "''η γυναίκα είναι κτήμα σας ,μπορείτε να τη μεταχειριστείτε ως ένα κομμάτι κρέας''"

      Λες αχρεία ΨΕΜΑΤΑ. Πουθενά δεν αποκαλείται η γυναίκα στο Κοράνι ως ένα κομμάτι κρέας. Θα παρακαλούσα τη διαχείριση να μη σβήσει το σχόλιο μου αυτό.

      “Οι γυναίκες σας είναι για σας όπως η καλλιεργήσιμη γη. Καλλιεργείστε την όποτε και όπως θέλετε όμως προηγουμένως, κάντε μια καλή πράξη για την ψυχή σας και σεβαστείτε τον ΑΛΛΑΧ και μάθετε ότι πρόκειται να Τον συναντήσετε…” (Κοράνι, 2:223)

      Συχνά λοιπόν οι επικριτές του Ισλάμ χρησιμοποιούν το παραπάνω εδάφιο για αν αποδείξουν δήθεν ότι η γυναίκα στο Ισλάμ αποτελεί κτήμα του άντρα αλλά «ξεχνάνε» να πουν ότι το εδάφιο αυτό έχει σχέση με τη σεξουαλική επαφή και ΜΟΝΟ.

      Κάποτε στους Εβραίους κατοίκους της πόλης Μεδίνα, επικρατούσε η αντίληψη ότι αν το ζευγάρι συνουσιάζονταν με τη γυναίκα να στέκεται στα τέσσερα, τότε το παιδί θα γεννιόταν λειψό. Τότε λοιπόν κάποιος ανέφερε στον προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) την αντίληψη αυτή και αποκαλύφτηκε το παραπάνω εδάφιο, με το οποίο καταργήθηκε αυτή η αντίληψη και επιτρέπεται ο σύζυγος και η σύζυγος να συνουσιάζονται με τη σύζυγο να στέκεται στα τέσσερα, ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ όμως αυστηρά η πρωκτική σεξουαλική επαφή (η οποία ορισμένοι επικριτές του Ισλάμ ψευδώς ισχυρίζονται ότι επιτρέπεται), που θεωρείται αμαρτία.

      Όταν αποκαλύφθηκε το εδάφιο «2:223» ο Αμπντουλλάχ ιμπν Αμπμπάς (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:

      “Να αποφεύγετε όμως δύο πράγματα, τον σοδομισμό και την συνουσία όταν η γυναίκα έχει περίοδο.” (Sunan Tirmidhi),

      “Ο ΑΛΛΑΧ δεν διστάζει να πει την αλήθεια, μην κάνετε σοδομισμό με τις γυναίκες.” (Mishkaat),

      “Ο ΑΛΛΑΧ δεν θα κοιτάξει σε έναν που έρχεται με τη σύζυγο του σε σεξουαλική επαφή μέσω του πρωκτού.” (Sharh us-Sunnah),

      “Αυτός ο οποίος διαπράττει με τη σύζυγο του σοδομισμό, είναι καταραμένος.” (Ahmed ibn Hanbal, al-Musnad)

      Φυσικά ο σοδομισμός είναι ακόμα περισσότερο απαγορευμένος ανάμεσα σε άντρες. Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:

      “Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα δεν θα κοιτάξει σε κάποιον που διαπράττει σοδομισμό με έναν άντρα ή με μία γυναίκα.” (Sunan Tirmidhi)

      Λέγεται λοιπόν στο εδάφιο «2:223» ότι για τους άντρες οι γυναίκες είναι σαν ένα χωράφι αλλά εννοεί ότι η γυναίκα είναι αντικείμενο που μπορεί ο σύζυγος της να την κάνει ό,τι θέλει; Όχι φυσικά γιατί όπως είπα το εδάφιο αυτό αφορά ΜΟΝΟ την σεξουαλική επαφή. Ο σύζυγος πρέπει να έχει αγάπη προς τη σύζυγο του. Αν ένας γεωργός δεν αγαπήσει το χωράφι του, αν δεν το σπείρει, αν δεν το ποτίσει και αν δεν το καλλιεργήσει, τότε το χωράφι δεν θα βγάλει καρπούς. Για να βγάλει καρπούς και να μη βγουν τσουκνίδες, θάμνοι και άλλα τέτοια, ασφαλώς ο γεωργός πρέπει να φροντίσει το χωράφι του. Έτσι και ο σύζυγος πρέπει να έχει και να αισθάνεται αγάπη για τη σύζυγο του.

      Λέγεται στο Κοράνι:
      “Και από τα Σημεία Του (του ΑΛΛΑΧ) είναι και το ότι έχει πλάσει από τον ίδιο τον εαυτό σας συζύγους, για να συγκατοικείτε μαζί τους και έκανε ανάμεσα σας την αγάπη και τη στοργή. Βέβαια σ’ αυτά υπάρχουν Σημεία γι’ αυτούς που σκέπτονται.” (Κοράνι, 30:21)

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.