Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Το έργο της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας

Η ανάπτυξη της επιστήμης της φυσικής ανθρωπολογίας στην Ευρώπη οδήγησε σε αυξημένο ενδιαφέρον για τον κλάδο και στην Ελλάδα. Πρώτη ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η ίδρυση του Ανθρωπολογικού Μουσείου του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1886 από τους Κλων Στέφανος, Μ. Αποστολίδη και Α. Νεόφυτο. Και οι τρεις τους έλαβαν κατάρτιση στις ανθρωπολογικές μεθόδους στην Γαλλία, που ήταν τότε η κορυφή στον τομέα της φυσικής ανθρωπολογίας. Δημοσίευσαν κυρίως στη Γαλλική γλώσσα. Επόμενο βήμα ήταν η Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρία που ιδρύθηκε το 1924 από τον ιατρό Ιωάννη Κούμαρη. Ο Κούμαρης, διάδοχος του Κλων Στέφανος στην διεύθυνση του Ανθρωπολογικού Μουσείου, αργότερα έλαβε και την νεοϊδρυθείσα έδρα Φυσικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1925, την πρώτη στα Βαλκάνια, όπως μας πληροφορεί το περιοδικό L'Anthropologie.

Θα κάνουμε μια παρουσίαση του έργου της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρίας μέσα από τα στοιχεία που βρίσκουμε στο Γαλλικό ανθρωπολογικό περιοδικό Revue Anthropologique...

Το γεγονός της ίδρυσης της Ελληνικής Ανθρωπολογικές Εταιρίας καταγράφεται στο εν λόγω περιοδικό. Η εταιρία ιδρύθηκε 1η Ιουνίου του 1924 στην Αθήνα. Ο γενικός γραμματέας της Ιωάννης Κούμαρης ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας. Οι ιθύνοντες του Γαλλικού περιοδικού χαιρετίζουν θερμά την ίδρυση της εταιρίας. Η Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρία διατηρούσε επαφές με τις ανθρωπολογικές εταιρίες της Ευρώπης. Διατηρούσε δικά της πρακτικά με άρθρα, στέλνοντας περιλήψεις των σημαντικότερων άρθρων σε ανθρωπολογικά περιοδικά της Ευρώπης.

Τα κυριότερα άρθρα για την περίοδο 1925-1927 είναι τα εξής. Μια κρανιολογική μελέτη του Ιωάννη Κούμαρη για το μετωπιαίο οστό στα αρχαία ελλαδικά κρανία. Ένα άρθρο του αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης Σταύρου Ζουρουκζόγλου, σχετικά με τα προβλήματα της ευγονικής. Εκεί ο Έλληνας ευγονιστής επισημαίνει την σημασία της ευγονικής και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρηθούν οι εκ γενετής υψηλές ικανότητες που παρουσιάζονται σε έναν πληθυσμό. Ο γνωστός Φωκίων Νέγρης, ομότιμος δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, σε άρθρο του μελετά τους παγετώνες και τους Άτλαντες, δηλαδή τις κλιματικές και γεωλογικές μεταβολές σε σχέση με την προϊστορική παρουσία του ανθρώπου στην περιοχή.

Μία ακόμη μελέτη του Κούμαρη σχετικά με μια περίπτωση κρανιακής παραμόρφωσης. Ο καθηγητής Κ. Άμαντος, της Ακαδημίας Αθηνών, παρουσίασε μια μελέτη σχετικά με τους σλάβους και τους σλαβόφωνους στην Ελλάδα. Ο καθηγητής Γ. Σκλαβούνος, της Ακαδημίας Αθηνών και ο ανατόμος Γ. Αποστολάκης, μελέτησαν τους μασητήρες μύες συγκριτικά στον πίθηκο και στον άνθρωπο. O Uriel de Mendonça μελέτησε ίχνη παγανιστικών θρησκειών στους σημίτες της Μέσης Ανατολής. Μια τρίτη μελέτη του Κούμαρη σχετικά με τις αιματολογικές διαφορές μεταξύ των ανθρωπίνων φυλών. Ο διάσημος βυζαντινολόγος Φαίδων Κουκουλές συνεισέφερε με ένα άρθρο σχετικά με έθιμα της βυζαντινής περιόδου. Ο κοινωνιολόγος Γρ. Χατζηβασιλείου μελετά την σύνδεση μεταξύ φυσιολογίας του σώματος και κοινωνικών τάξεων. Διαπιστώνει ότι οι ανώτερες τάξεις παρουσιάζονται ιστορικά με ισχυρότερες σωματικές και πνευματικές ικανότητες από τον απλό λαό. Οι κοινωνικές τάξεις σχετίζονται με την σωματική μορφή των ανθρώπων που τις απαρτίζουν. Οι κοινωνικοί ανθρωπολόγοι οφείλουν να εξετάζουν τα άτομα σε βιολογική βάση για να βγάζουν κοινωνιολογικά συμπεράσματα.

Τα κυριότερα άρθρα για την περίοδο 1928-1930 είναι τα εξής. Μία ανθρωπολογική μελέτη του Ι. Κούμαρη σχετικά με την κρανιακή χωρητικότητα σε Ελλαδικά κρανία διαφόρων εποχών, από την προϊστορία μέχρι την σύγχρονη εποχή. Μία μελέτη του Εμμ. Λαμπαδάριου, μάλιστα υπεθύνου σχολικής υγιενής του τότε Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την σωματική ανάπτυξη των Ελλήνων μαθητών. Διαπιστώνει ότι η ανάπτυξη του ύψους, του βάρους και της θωρακικής περιμέτρου των Ελλήνων μαθητών είναι παρόμοια με αυτήν της Ιταλίας, παρά με αυτήν που εντοπίζουμε στις Γερμανικές φυλές.

Μία ιατρική μελέτη από τον Γ. Κοσμετάτο και μία μελέτη σχετικά με τις ομάδες αίματος σε 1293 Έλληνες από τον δρ. Ι. Διαμαντόπουλο. Αρκετές αρχαιολογικού περιεχομένου παρουσιάσεις των Ι. Κούμαρη, Ν. Ανδριώτη και Α. Markovits. Κάποιες μελέτες σχετικά με την συγκριτική ανθρωπολογία πρωτευόντων και ανθρώπου από τους Γ. Αποστολάκη και δρ. Ν. Δρακουλίδη. Μία μελέτη του Κούμαρη σχετικά με ανθρωπολογικά γνωρίσματα των Νεάντερνταλ. Μία μελέτη σχετικά με την γεωγραφική κατανομή των ομάδων αίματος στην Ελλάδα, από τον μικροβιολόγο Γ. Πάγκαλο, καθώς και μία μελέτη του Κούμαρη σχετικά με την σχέση ομάδας αίματος και φύλου. Ο Ι. Κούμαρης σε μια σημαντική καθαρά ανθρωπολογική μελέτη του εξέτασε τον κεφαλικό δείκτη στην Ελλάδα διαμέσου των αιώνων. Τέλος, κάποιες παρατηρήσεις του Κούμαρη σχετικά με την επιστημονική ορολογία στον τομέα της ανθρωπολογίας. Ως γνωστόν, οι περισσότεροι ανθρωπολογικοί όροι έχουν Ελληνική ετυμολογική προέλευση.

Τα κυριότερα άρθρα για την περίοδο 1931-1933 είναι τα εξής. Μία μελέτη του καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois, Γ. Μυλωνά, σχετικά με την αρχαιολογικές του ανασκαφές στον Άγιο Κοσμά. Από ανθρωπολογικής σκοπιάς, δηλώνει ότι στα σκελετικά υπολείμματα που βρέθηκαν στους τάφους είναι "ίσως η λεγόμενη Μεσογειακή φυλή". Ο Κούμαρης που εξέτασε τα κρανία βρίσκει 4 μεσο-δολιχοκέφαλους και 2 βραχυκέφαλους. Οι περισσότεροι είναι χαμαίκρανοι, λεπτοπρόσωποι και λεπτόρρινοι. Ο Κούμαρης διαπιστώνει ότι υπάρχει μια σχετική ομοιογένεια της "Μεσογειακής ομοφυλίας".

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Κοσμετάτος και ο αν. καθηγητής Χ. Ευαγγέλου παρουσίασαν δύο κάπως ιατρικές μελέτη σχετικά με τον ανθρώπινο οφθαλμό. Ο ιατρός δρ. Χ. Ευαγγέλου παρουσίασε μια μελέτη σχετικά με την τριχοφυΐα του σώματος. Ο αν. καθηγητής Ανατομίας, πλέον, Γ. Αποστολάκης παρουσίασε μελέτες για την σκωληκοειδή απόφυση, τους περονιαίους μύες και το εκκόλπωμα του Μeckel. Μία αρχαιολογική μελέτη για τους μικρόλιθους του σπηλαιολόγου Α. Markovits. Δύο μελέτες περί εγκληματολογίας από τον καθηγητή Γ. Σακελλαρίου και τον καθηγητή Κ. Γαρδίκα, ο δεύτερος με μία ακόμη μελέτη περί δακτυλοσκοπίας. Μία μελέτη περί ψυχολογίας του Uriel de Mendonça. Αρκετές ακόμα ιατρικές κατά βάση μελέτες των Δ. Χρηστίδη, Γ. Αποστολάκη, Γ. Κοσμετάτο, Ι. Κούμαρη, Λ. Σκλαβούνου. Μία μελέτη του αν. καθηγητή Γ. Μπίστη σχετικά με το χρώμα των ματιών των Ελλήνων. Σε 300 κορίτσια σε ορφανοτροφείο βρίσκει 83% σκούρα μάτια και 17% ανοιχτά. Τέλος, μια μελέτη του Ι. Κούμαρη περί ρινικού δείκτη σε Ελλαδικά κρανία. Τα 488 κρανία που μελετήθηκαν αντιστοιχούν στην προϊστορική, αρχαϊκή, κλασική, ελληνιστική, ρωμαϊκή, μεσαιωνική και σύγχρονη εποχή. Οι λεπτόρρινοι αποτελούν την πλειοψηφία σε κάθε εποχή.

Συμπερασματικά, βλέπουμε ότι στην Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρία δημοσίευσαν σημαντικές προσωπικότητες της εποχής, καθηγητές πανεπιστημίου εσωτερικού και εξωτερικού, μέλη της Ακαδημίας Αθηνών και διάσημοι επιστήμονες από παρεμφερείς τομείς. Παρά την καλή προσπάθεια, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μόνο ένα μικρό μέρος της δραστηριότητάς της σχετίζεται καθαρά με την φυσική ανθρωπολογία. Λόγω του υπερβολικού θεματολογικού εύρους, από καθαρή ιατρική μέχρι αρχαιολογία, ιστορία, εγκληματολογία και κοινωνιολογία, η εταιρία δεν μπόρεσε να εστιάσει στον βασικό αντικείμενό της, δηλαδή την φυσική ανθρωπολογία, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να παράξει στελέχη που θα αφοσιωθούν αποκλειστικά στον τομέα.

46 σχόλια:

  1. Και μόλις τελειώσει την ανάγνωση του άρθρου ο αναγνώστης επανέρχεται στο θλιβερό σήμερα και στην κοινωνική ανθρωπολογία επειδή όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι, ίσοι κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως είπε και ο Αριστοτέλης :‘’Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων”.Είτε το θέλουν είτε όχι δεν είμαστε όλοι ίσοι μεταξύ μας.Δε θα πάει κανείς κόντρα στη Φύση και την ποικιλομορφία της ,επειδή θέλει κάποιος να δηλώνει ''αριστερός φιλελεύθερος μαρξιστής κουλτουριάρης'' ή οτιδήποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κοντινή συγγένεια μεταξύ του Ατλαντο-μεσογειακού τύπου που συναντιέται στην Ιβηρική,με αυτή των Ατλαντο-
    ειδών των βρετανικών νήσων.Γνωρίζω ότι ο Βρετανός γενετιστής Stephen Oppenheimer είχε προτείνει ότι οι κάτοικοι των βρετανικών νησιών προέρχονται ουσιαστικά από την Ιβηρική και ποιο συγκεκριμένα από την περιοχή των Βάσκων.Στη μελέτη του συμπεριέλαβε και τους αποκαλούμενους Άγγλους,καταρρίπτοντας ουσιαστικά τον μύθο της οριστικής εξόντωσης των ιθαγενών από τους γερμανογενής Αγγλοσάξωνες αφού οι τελευταίοι είχαν έρθει σε μικρούς αριθμούς και μάλιστα σχεδόν αποκλειστικά άρρενες(απουσιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά το αγγλοσαξωνικό mtDNA που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι εισβολείς του 5ου ΜΧ αιώνα δεν φέρανε γυναίκες μαζί τους αλλά βρήκαν ντόπιες).Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει ότι οι Έλληνες,και οι νότιοι Ιταλοί,είναι αυτοί που πλέον διαφοροποιούνται περισσότερο σε σχέση με τους άλλους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού φαίνεται να μοιάζει,φαινοτυπικά πάντα,με κατοίκους της Μ.Ανατολής.Ελπίζω να μην προσβάλλω κανέναν.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4 Μαΐου 2016 - 5:54 μ.μ.
      Καλησπέρα.Καταρχάς φυσικά και δεν προσβάλλεις κανέναν.Για τους Ατλαντομεσογειακούς δες στο άρθρο του διαχειριστή εδώ http://fyletika.blogspot.gr/2013/06/blog-post_28.html
      Τώρα σχετικά με τους αυτόχθονες κατοίκους της Βρετανίας.Φυσικά και δεν εξοντώθηκαν από τους Νορδικούς (ως επί το πλείστον) Σάξωνες αλλά παρέμειναν στη Βρετανία ή και αναμείχθηκαν με τους Άγγλους και υπάρχει σήμερα στη Βρετανία αξιοσέβαστο ποσοστό Ατλαντοειδών που είναι και αυτοί που κατοικούσαν στη Βρετανία εδώ και χιλιάδες χρόνια.Για τους νότιους Ιταλούς και τους Έλληνες δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς ,πάντως αν κατάλαβα καλά ,διαφοροποιούνται ναι ,αφού υπάρχει ένα ποσοστό εξωευρωπαίων.Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προκαταβολικά για τον κόπο που κάνατε να απαντήσετε.Ειδικά για το τελευταίο σκέλος της ερώτησης μου θα να ήμουν ποιο ξεκάθαρος.Είναι εντύπωση μου ότι στον παρόντα χρόνο υπάρχει μια πανσπερμία φυλετικών τύπων στον ελλαδικό χώρο.Τύπων που με δυσκολία θα τους κατατάσσαμε στους ευρωπαϊκούς.Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε
      στην παρουσία λαθρομεταναστών,και ανεπίσημα ενταγμένων αφού όλοι έχουν κάποιο δίπλωμα αυτοκινήτου/μηχανής ή στο ότι υπήρχαν πάντα εξωευρωπαϊκοί τύποι από την εποχή της αρχαιότητας και ύστερα.Από όσο ξέρω η οικονομική αλλά και στρατιωτική επιτυχία της Αθήνας είχε ως αποτέλεσμα την συσσώρευση ανθρώπων στο λεκανοπέδιο είτε με την μορφή μετοίκου είτε ως δούλοι.Αυτοί αποτελούσαν και την συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου των κατοίκων και λογικά μετά την κατάρρευση της αθηναϊκής αυτοκρατορίας και κράτους λογικά αυτοί θα παρέμειναν και θα αναμίχθηκαν με τους υπόλοιπους.Περιττό να πούμε ότι η Αθήνα δεν συνήλθε ποτέ και ούτε ξανά πλησίασε ποτέ το μεγαλείο της κλασσικής εποχής.Με λίγα λόγια οι νεοέλληνες σε μεγάλο βαθμό μοιάζουν να είναι παράταιροι σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους(ακόμα και όταν εξετάζουμε το Y-DNA και MtDNA) και να ταιριάζουν περισσότερο με πληθυσμούς της νότιας βαλκανικής,Τουρκίας και Μ.Ανατολής.Ξέρω ότι πολλοί θα προσβληθούν αλλά άμα κοιτάξεις τουρκικό σίριαλ και ''κατεβάσεις'' την φωνή θα προσέξεις ότι εκφράσεις και κινήσεις μοιάζουν πολύ με αυτές των από εδώ μεριάς κατοίκων του Αιγαίου.Και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο που μπήκες.

      Διαγραφή
    3. Κανένας κόπος φίλε μου.Να 'σαι καλά!
      Μπορώ να πω πως τώρα κατάλαβα τι εννοείς.Αρχικά δε θα έλεγα ότι υπάρχει πανσπερμία στον ελλαδικό χώρο ,εκτός και αν συμπεριλάβουμε όλους τους λαθρομετανάστες από Ασία και Αφρική που μας έχουν κατακλύσει.Αυτοί δε θα ενταχθούν ποτέ σε αυτό που ονομάζουμε ελληνικό έθνος αλλά παρόλα αυτά ,υπάρχουν πράγματι κάποιοι εξωευρωπαικοί τύποι που τώρα πια λογίζονται ως ''Έλληνες''.
      Εν τω μεταξύ να ξεκαθαρίσουμε ότι στην αρχαιότητα (και ας ορίσουμε μια χρονολογία που είμαστε σίγουροι για την ύπαρξη ανθρώπων στο χώρο μας το 8.000 π.Χ αν και σίγουρα η ιστορία μας είναι πολύ αρχαιότερη) ως Έλληνες λογίζονταν οι Mεσογειακοί,οι Αλπικοί και κάποιοι Διναρικοί και Κρομανοειδείς.Αυτοί οι τύποι αποτέλεσαν το ελληνικό έθνος και αυτοί οι τύποι υπάρχουν και σήμερα στην Ελλάδα (με μειοψηφία όμως τον Μεσογειακό σήμερα).Τώρα για να έρθουμε στους εξωευρωπαικούς τύπους,πράγματι έχουμε αρμενοειδείς και ίσως λίγους σαχάριους που αποδεδειγμένα ούτε ανήκουν στη Λευκή Φυλή και αυτό συνεπάγεται φυσικά πως δεν πρέπει να λογίζονται ως Έλληνες ,αφού ούτε και στην αρχαία εποχή λογίζονταν ως τέτοιοι.Καταλαβαίνω πως το εννοείς,πράγματι περπατούμε στο δρόμο και βλέπουμε αρκετές ''περίεργες'' φάτσες και σκεφτόμαστε ''τώρα αυτοί είναι Έλληνες;'' αν και δεν πρέπει να συγχέουμε την ανθρωπολογία με την αισθητική,εντούτοις ,κακά τα ψέματα η Ευρωπαϊκή-Λευκή Φυλή είναι μακράν η πιο όμορφη και με τα πιο αρμονικά χαρακτηριστικά από όλες.
      Για την αρχαία Αθήνα νομίζω έχεις δίκιο ,αν και έχω την εντύπωση ότι οι δούλοι και οι μέτοικοι ήταν και αυτοί Έλληνες.Δεν έπαιρναν δηλαδή έναν Αιγύπτιο ή έναν Πέρση να τον κάνουν δούλο.Όμως να σημειώσουμε ότι η αρχαία αστυνομία της Αθήνας αποτελούνταν και από Σκύθες ,αν και αυτό είναι μεμονωμένο περιστατικό.
      Επίσης σχετικά με την Τουρκία ,είναι γνωστό πως έχει πολλούς Ευρωπαίους ,Αρμενοειδείς και Τουρανικούς και εγώ δεν ξέρω τι άλλο και απέχει πολύ από το να την χαρακτηρίσουμε ως ''έθνος'' αφού εκεί πράγματι υπάρχει πανσπερμία και μας θυμίζουν κάπως τις Η.Π.Α.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για την απάντησή σου,μπορώ να πω ότι είμαι καλυμμένος.

      Διαγραφή
    5. Φυλετικός χάρτης του Carleton Coon.

      http://www.the-savoisien.com/blog/public/img8/Coon_Carleton_Stevens_The_Races_of_Europe.jpg

      H δυτική Τουρκία έχει ως επί το πλείστον Ευρωπαϊκούς τύπους, Μεσογειακούς, Ατλαντο-Μεσογειακούς, Αλπικούς, Διναρικούς, Διναρικο-Μεσογειακούς εν αντιθέση με την υπόλοιπη Τουρκία που είναι ως επί το πλείστον Αρμενοειδής.

      Διαγραφή
    6. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=452805864740856&set=ecnf.100000343391354&type=3&theater

      Οι 2 τουρκάλες σε ποιο τύπο ανήκουν?

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε 4 Μαΐου 2016 - 10:24 μ.μ.

      Και οι δύο Τουρκάλες, όπως επίσης και η τρίτη κοπέλα πίσω, είναι Μεσογειακές.

      Διαγραφή
    8. Ο Οικονομόπουλος που τραγουδάει τουρκοτσιφτετελια είναι Κρομανοειδής ξανθιζων.

      Rum

      Διαγραφή
    9. Όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν εξωευρωπαϊκες αναμίξεις, σπάνια θα βρεις εξολοκλήρου καθαρό Ευρωπαίο γονιδιακά. Οι Νοτοιανατολικοί Ευρωπαίοι είναι ανάμεικτοι ως επί το πλείστον με Μεσανατολίτες και δυτικούς Ασιάτες και οι δυτικοί Νοτιοευρωπαίοι έχουν και Αφρικανική ανάμιξη. Όσο για τους βόρειους Ευρωπαίους, αυτοί είναι ως επί το πλείστον ανάμεικτοι με ανατολικούς Ασιάτες και Σιβηρικούς. Καθαρός εξολοκλήρου Ευρωπαϊκός λαός δεν υπάρχει, οπότε πριν αρχίσετε να λέτε τους συμπατριώτες σας ανάμικτους κάντε ένα γενετικό τεστ για να δείτε ότι απλώς είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

      Διαγραφή
    10. Και τι έγινε;Πάντα όταν θα μιλάμε για μίξεις θα πρέπει να προσθέσουμε και για τι ποσοστό μιλάμε χωρίς να ξεχνάμε ότι οι περισσότερες παραλλαγές γονιδίων(αλληλόμορφα) δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα,καμία ουσιαστική αλλαγή στον φαινότυπο.Εκτός αν αρχίσουμε να αναφερόμαστε και στους Αφρο-Αμερικανούς ως Ευρωπαίους επειδή έχουν κάποιο ποσοστό ευρωπαϊκών γονιδίων;Η επιλογή εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα με αποτέλεσμα οι πληθυσμοί να συνεχίζουν να αποκλίνουν και όχι να συγκλίνουν.Συγκριτικά με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς οι κάτοικοι της βαλκανικής φαίνεται να μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους(καθώς και με εκείνους της Ανατολίας).

      Διαγραφή
    11. Κάποιοι νομίζουν ότι αν στο γονιδίωμα σου βρεθεί ποσοστό του 0,1% το οποίο έχει (νεο) αφρικανική προέλευση(αποδέχομαι την θεωρία της εξόδου από την Αφρική,τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο,και για αυτό βάζω το πρόθεμα ''νέο'') αυτό σημαίνει ότι έχεις υποστεί επιμιξία.Πλάκα κάνουν;Εδώ οι Αφρο-Αμερικανοί έχουν ποσοστό 15%(κάποιοι ακόμη περισσότερο) ευρωπαϊκών γονιδίων και αυτό δεν τους βοήθησε σε τίποτα,για να μην πούμε ότι εξακολουθούν να θεωρούνται ως κατώτεροι ακόμα και από τους Λατίνους που και οι ίδιοι είναι αποτέλεσμα επιμειξίας Ευρωπαίων και Αμερίνδιων.Στη δικιά μας περίπτωση δεν πρέπει πλέον να μιλάμε για κάποια γονίδια της τάξης του 0,1% αλλά για καραμπόλα που θα ταίριαζε σαν θέμα ταινίας του Εμίρ Κουστουρίτσα.

      Διαγραφή
    12. Τελικά είχες δίκιο όταν πρότεινες το μάτι ως το καλύτερο όργανο για την άσκηση φυλετικής ανθρωπολογίας(εφόσον φυσικά αυτό είναι συνδεδεμένο με τον κατάλληλο εγκέφαλο) αν και εγώ τον τελευταίο καιρό έχω προσθέσει και άλλα αισθητήρια όργανα όπως το αυτί και την μύτη.Δεν φαντάζεσαι τι πληροφορίες μπορείς να αποκομίσεις αν δώσεις λίγη προσοχή σε αυτά τα δυο ''ταπεινά'' όργανα!Θα πρόσθετα και μια άλλη επιστήμη,αυτής της κοινωνιολογίας.Δες τις πόλεις μας,τους δρόμους μας,τα σχολεία ας και θα καταλάβεις πολύ περισσότερα ακόμα και από την καλύτερη χημική ανάλυση DNA.

      Διαγραφή
    13. Οι βόρειοι και κεντρικοί Ευρωπαίοι έχουν σε κάποιο ποσοστό ευδιακρίτως επηρεασμένο φαινότυπο από Ανατολικούς Ασιάτες/Μογγολικούς και Σιβηρικούς, αυτό οφείλεται στο ότι γενετικά σε κάποιο ποσοστό έχουν εξωευρωπαϊκή προέλευση και ανάμειξη. Οπότε το να έρχονται εδώ τα μπασταρδάκια τους και να βρίζουν τους Έλληνες, ή οποιονδήποτε άλλο νότιο-Ευρωπαίο, λόγο μίσους(μάλλον θα τους είπε κανένας Βούλγαρους, Φραγκολεβαντίνους ή ξανθομπάμπουρες) είναι τουλάχιστον γελοίο. Οι Έλληνες είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία και ποσοστό και ανθρωπολογικά και γενετικά Ευρωπαίοι, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι άλλωστε, είτε σας χαλάει είτε όχι.

      Διαγραφή
    14. Οι βόρειοι και κεντρικοί Ευρωπαίοι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό γονιδίων προερχόμενο από τους κυνηγούς τροφοσυλλέκτες,οι οποίοι αποτελούσαν και τους πρώτους homosapiens κατοίκους της Γηραιάς ηπείρου,σε σχέση με τους Νότιους που έχουν μεγαλύτερο ποσοστό γονιδίων από τους λεγόμενους γεωργούς που ήρθαν πολύ αργότερα.Οπότε τα λεγόμενα περί Ούννων δεν ισχύουν.

      Διαγραφή
    15. Ακόμα και οι πρόσφυγες/λαθρομετανάστες με το που πατάνε ελληνικό έδαφος λένε''Εμείς θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη''.Με άλλα λόγια ''και εσείς Ανατολίτες είσαστε σαν και εμάς''.

      Διαγραφή
    16. Αυτά περί Τουρκόσπορων, γύφτων, οριενταλίδων Ελλήνων είναι απλά ανοησίες Νορδιστών και άλλων ηλιθίων. Εδώ μερικοί γενετικοί χάρτες που καταρρίπτουν τις σαχλαμάρες τους.

      http://i67.tinypic.com/qwxeyt.jpg

      http://farm9.staticflickr.com/8211/8437291103_92212c88bf_o.png

      http://s22.postimg.org/qzlahnc29/pca12.png

      http://blogs.discovermagazine.com/gnxp/files/2011/01/MDS1600.png

      http://www.nature.com/nature/journal/v513/n7518/images/nature13673-f2.jpg

      Οι Έλληνες βρίσκονται γενετικά κοντά με Ιταλούς, κυρίως νότιους και με τους νότιους Βαλκάνιους, όπως οι Αλβανοί και καθόλου κοντά με τους Τούρκους και φυσικά τους Μεσανατολίτες.

      Αυτοί που εμπιστεύονται μόνο τους οφθαλμούς τους θα πρέπει να επισκεφθούν άμεσα οφθαλμίατρο... προσοχή, μπροστά κολόνα.

      Διαγραφή
    17. Μερκελ σοιμπλε σαμαρας τσιπρας έχουν ένα κοινό ανώνυμε 2:05 είναι οι πουτάνες των σιωνιστών.

      Διαγραφή
    18. Προς ανώνυμο 11:54 π.μ.Συμφωνώ απολύτως,αν και το σχόλιο είχε να κάνει με την ποιοτική διαφορά των εν λόγο πλευρών.Ο όρος σιωνιστές δεν είναι πλέον εθνο=θρησκευτικός αλλά οικονομικό-κοινωνιολογικός που συμπεριλαμβάνει και μη Εβραίους,όπως η οικογένεια Ροκφέλερ που είναι γερμανικής/προτεσταντικής προέλευσης.Επίσης ο όρος Ασκενάζι αναφέρεται στους Εβραίους της Β.Ευρώπης.

      Διαγραφή
    19. Θάνατος στους σιωνιστές σε οποία φυλή και ανήκουν ανώνυμε 12.14.

      Rum

      Διαγραφή
    20. Παραδέχομαι τους Γερμανούς εθνικοσοσιαλιστές που υποστηρίζουν την παλαιστινιακής ιντιφάντα ενώ εδώ οι θαμώνες του μπλογκ τους λένε χαζοανατολίτες.

      Rum

      Διαγραφή
    21. Αυτό δεν έχει να κάνει.Και εγώ συμπαθώ τους Παλαιστίνιους και τον αγώνα που δίνουν ενάντια των εβραίων αλλά φυσικά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ανήκουν στη λευκή φυλή.Όπως οι Ναζί του Χίτλερ συμπαθούσαν τους Ιάπωνες που είναι ένας ξεχωριστός λαός ,αλλά και εκείνοι αντιλαμβανόντουσαν ότι δεν ανήκουν στη λευκή φυλή προφανώς.
      Το πρόβλημα το δικό σας είναι ότι δε δίνετε μεγάλη σημασία στη φυλή που είναι αυτό που ενώνει όλους τους εθνικιστές Ευρωπαίους ,αλλά δίνετε μεγάλη σημασία στη θρησκεία και στην ορθοδοξία.Δηλαδή ,είναι οι Σύροι στρατιώτες που πολεμούν Ορθόδοξοι,ε τότε σύμφωνα με τη λογική σας είναι ''δικοί μας'' μόνο και μόνο επειδή είναι ορθόδοξοι.Και ας μην έχουμε την παραμικρή συγγένεια φυλετικά;Ε και ; Eσάς δε σας νοιάζει ,σας αρκεί που είναι ορθόδοξοι.Γι αυτό σας λέμε χαζοανατολίτες και ρωμιους περιπαικτικά.

      Διαγραφή
  4. Προς Φανατικό αντι(Β)ρωμιό.
    Εύγε. Ένας που λέει την αλήθεια. Αυτός το οριενταλικό τσούρμο των ελληνοφώνων που είναι που ο πιο χαζός λαός στην Ευρώπη (I.Q 92) δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποκαλείται ελληνικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω να το απασχολεί(το τσούρμο) το θέμα της ταυτότητας ή οποιοδήποτε άλλο θέμα γενικότερα αν θέλουμε να ήμαστε ποιο ακριβείς.Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις πωλήσεις των βιβλίων ή καλύτερα η ανυπαρξία αυτών.Έχουμε πλέον περιέλθει σε μια κατάσταση βαρβαρότητας και πρωτογονισμού που ούτε καν ο ραγιάς της τουρκοκρατίας δεν είχε γνωρίσει.Και όλα αυτά για να ανήκουμε εις την Δύση.

      Διαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=rECdas5xHdE αλπικος? η αρμενοειδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοι που θεωρουν τους Βορειους, Νορδικους και λοιπους "καθαρους" ευρωπαιους τοσο ανωτερη φυλη κλπκλπ ας κοιταξουν την ρημαδα την ιστορια για να δουν τα ανδραγαθηματα αυτης της φαρας απο τις σφαγες των Κελτων στα προχριστιανικα χρονια στον Ελλαδικο χωρο, τις επιδρομες των Ερουλων-Γοτθων που κυριολεκτικα ΕΡΗΜΩΣΑΝ οτι υπηρχε απο πολη στην Ελλαδα χωρια αυτους που κατεσφαξαν μεχρι φυσικα τους αγαπημενους μας σταυροφορους (Φραγκους, Νορμανδους, Φλανδρους ολοι ηταν ΝΟΡΔΙΚΟΤΑΤΟΙ..) που απο το 1100 και μετα εκαναν και αυτοι τις αγαθοεργιες σε ολη την Μεση Ανατολη μαζι φυσικα με αυτους που εκαναν την επισκεψουλα τους στην Πολη, η λεληλασια της οποιας απο αυτους ισως δεν εχει προηγουμενο σε ολη την παγκοσμια ιστορια (σε σχεση με τους "απιστους" "ανατολιτες" Οθωμανους του 1453 αν θελουμε να κανουμε συγκριτικη ιστορια)....Το γεγονος οτι εδω και αιωνες ζουμε υπο την σκεπη του "πολιτισμου" τους (του Δυτικου) δεν λεει απολυτως τιποτα περι ανωτεροτητας τους γιατι ουσιαστικα αυτο προηλθε επισης απο σφαγες, λεηλασιες, εξανδραποδισμους χιλιαδων λαων-φυλων και φυσικα το υλιστικο πνευμα που ζουμε πια προερχεται απο την εξελιξη αυτου του "βορειο-ευρωπαικου-νορδικου" πολιτισμου και της "ευγενους" φυλης που ειναι ο πυρηνας αυτου....Να τους χαιρεστε λοιπον Νορδο-καυλοι και τραβατε στα Βορεια να παρετε λιγο αερα αφου σας χαλαει εδω το "ρωμαιικο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισούμε τους νορδολάγνους ,όπως μισούμε και τους χαζοανατολίτες που ονειρεύονται βυζαντινή αυτοκρατορία και πούτσες μπλε.Στόχος μας είναι ο Άριος Μεσογειακός Ελληνισμός.Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

      Διαγραφή
    2. θα μπορούσαμε να ενωθούμε με τα μεσογειακά κράτη και να προσαρτήσουμε περιοχές που ο μεσογειακός είναι πλειοψηφία??ακούγεται λιγο ουτοπικό..

      Διαγραφή
    3. Οι λεγόμενες Μεσογειακές χώρες (Ελλάς,Ιταλία,Ισπανία,Πορτογαλία),ονομάζονται Μεσογειακές κυρίως για τη γεωγραφική τους θέση και όχι επειδή περιέχουν Μεσογειακούς φυλετικούς τύπους.Οι Μεσογειακοί είναι μειοψηφία σε όλες αυτές τις χώρες.Αλλά θα ήθελα στην Ελλάδα να είναι πλειοψηφία και αυτό πράγματι είναι ουτοπικό.

      Διαγραφή
    4. Άριοι ονομάστηκαν οι Έλληνες που έφτασαν στην Ινδία εδώ και πολλές και χιλιετίες.Προήλθε η λέξη κατά άλλους από το άρωτρο (Άριος) επειδή ήξεραν να καλλιεργούν τη γη και για άλλους Άριος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει λευκός εξού και το όνομα Αριάδνη=λευκό άνθος.
      Άριοι λοιπόν ονομάστηκαν πρώτοι από όλους οι Έλληνες ,πριν 150 χρόνια δόθηκε καταχρηστικά αυτός ο όρος στους ξανθούς Νορδικούς οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν με τους Άριους Μεσογειακούς Έλληνες.Τώρα πια πολλές φορές χρησιμοποιείται ο όρος για να περιγράψει όλη τη λευκή φυλή για να μπορούμε να συνεννοηθούμε και φυσικά Άριοι δεν ήταν ποτέ οι Νορδικοί
      παρά μόνο οι αρχαίοι Μεσογειακοί Έλληνες.
      Άμα δεν ξέρεις κάτι μη μιλάς και μην εκφέρεις γνώμη.

      Διαγραφή
    5. Επίσης ο δικός σου φυλετικός τύπος μπορεί να σου δημιουργεί βιολογική αίσθηση κατωτερότητας και διάφορα συμπλέγματα.Τράβα σε ένα ψυχολόγο ,αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να παραχαράζεις την Ιστορία.

      Διαγραφή
    6. Πάντως ενδεχομένως οι Άριοι να ήταν Θράκες Έλληνες, οι ιοί του Άρεως, μίας και ο Άρης ήταν θεός της Θράκης.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε 10:18 μ.μ. πλάκα κάνω στον Ανώνυμο 7:56 μ.μ., όσο για τα τσίρκο και τους καραγκιόζηδες που λες, αυτά ταιριάζουν μάλλον σε εσένα, γιατί μόνο ανόητοι θα απαντούσαν με σοβαρό ύφος και θα άνοιγαν συζήτηση με γελοίους που δεν ξέρουν και τι λένε άλλωστε.

      Διαγραφή
  7. Μαύρη Αθηνά: προιόν Αφρικανών με δείκτη IQ 70-80. Ασχολίαστο.
    Άριοι=Μεσογειακοί: προιόν ονειροφαντασίας του Homo Zitopatrioticus Mavrithericus Ellinisticus. Αν ο εθνικός μέσος όρος ευφυίας είναι 92, αυτός πρέπει να ναι δέκα πόντοι πιο κάτω.
    Άριοι=Νορδικοί:επίσημη επιστημονική θέση σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σκανδιναβία κλπ κλπ, όπου ο δείκτης ευφυίας του λαού είναι από 105 και πάνω. Εκεί δηλ. όπου συρρέουν όλοι οι αξιόλογοι Έλληνες επιστήμονες για να αναδειχτούν και να προκόψουν.
    Διαλέξτε και πάρτε ανάλογα με το IQ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με την παγκόσμια ανθρωπολογία ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι δημιούργημα των Μεσογειακών ,όχι των ''νορδικών'' σου .Αυτό είναι βέβαιο και δεν αλλάζει.Τώρα εσύ κάθισες και σκέφτηκες ''αστεία'' ονόματα για να μας κάνεις δήθεν εντύπωση και να γελάσουμε αλλά το μόνο που καταφέρνεις είναι να γελοιοποιείσαι και να μιλάς χωρίς αποδείξεις.Άσε λοιπόν των άλλων το IQ και πιάσε το δικό σου που είναι ραδικιού.

      Διαγραφή
  8. Καθεστε και ασχολειστε μερικοι εδω μεσα αν το IQ σε μας η στα βορεια της Ευρωπης ειναι 5-10 ποντους κατω λες και μετραμε τους π$#$% μας!!! Θα το επαναλαβω για αλλη μια φορα, οτι ιστορικα εχει αποδειχθει με τον πλεον εμφατικο τροπο οτι η βια και η βαρβαροτητα που εχουν επιδειξει λαοι με νορδικη συνιστωσα συγκρινεται ισως μονο με αυτην των τουρανικων λαων (ουννοι, τουρκοι και λοιποι) οσον αφορα την λεηλασια και αρπαγη ξενων λαων και φυλων... Αρα αν αυτοι θελουν να λεγονται "Αριοι" η δεν ξερω πως δικαιωμα τους δεν προκειται να παρω γιατι σαν Ελληνας δεν εχω και δεν ειχα ποτε σχεση με αυτους φυλετικα (τα περι νορδικοτητας των αρχαιων ελληνων ειναι να γελανε και οι πετρες)...Οσο για τον ξεπεσμο των συγχρονων Ελληνων η Ρωμιων οπως θελετε μας λετε δεν κολλαμε στους χαρακτηρισμους δεν εχει να κανει μονο με την φυλετικη αλλοιωση που σιγουρα σε εναν βαθμο συντελεστηκε και αυτη αφορουσε κυριως στα ρωμαικα χρονια και στα πρωτα βυζαντινα χρονια οπου εισβολες πολλων αλλοφυλων αφησαν σιγουρα τα "ιχνη" τους εδω, αδιαμφισβητητο αυτο αλλα το οτι λογω των πολλων αιωνων σκλαβιας απο Τουρκους χαθηκε πολυτιμο εδαφος σε πολλα πραγματα και κυριως κουβαλαμε νοοτροπια και κουσουρια απο τοτε που δεν αποβαλλονται ευκολα πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυλετικά θες δε θες ,έχεις σχέση,αφού Κρομανοειδείς ,Μεσογειακοί,Διναρικοί ,Νορδικοί και Ατλαντοειδείς συνδέονται εξελικτικά.Τα περί εκφυλισμού των σύγχρονων Νορδικών πράγματι ισχύουν αλλά άλλο τόσο έχουν εκφυλιστεί και όλοι οι φυλετικοί τύποι της Ελλάδος.Έπειτα εννοείται το ότι ο Νορδικός ουδεμία σχέση έχει με τον αρχαίο ελληνικό-ευρωπαϊκό πολιτισμό που ήταν δημιούργημα Μεσογειακών όμως δε θα πηγαίνουμε στο άλλο άκρο.Επίσης,τη βαρβαρότητα πώς την εννοείς;Bάρβαρους ονόμαζαν οι Έλληνες όσους δεν ήταν Έλληνες και συνεπώς δε μιλούσαν την ελληνική γλώσσα.Αυτός ήταν ο βάρβαρος.Το ίδιο ήταν για τους Έλληνες και ένας Γότθος και ένας Αιθίοπας αφού κανείς τους δεν ήταν Έλληνας ,''υπέφεραν''την ίδια μοίρα.Επίσης αυτές τις βαρβαρότητες που ονομάζεις τις έχουν διαπράξει και πολλές φορές οι Έλληνες κατά το παρελθόν ,αφού τύχαινε να είναι ένας εξόχως πολεμοχαρής λαός(αν και θα είσαι από αυτούς που επιθυμούν πολιτισμό,παγκόσμια ειρήνη και τέχνες και γράμματα,αυτά μας φάγανε).
      Καταληκτικά ,φυσικά και οι Νορδικοί δεν έχουν καμία σχέση με το μεγαλείο του Ελληνισμού ,αλλά αποτελούν και αυτοί μέλη της Λευκής Φυλής (για όσους πιστεύουμε στη Ράτσα) και συνδεόμαστε θέλουμε δε θέλουμε.Τώρα αν εσύ σαν ''Έλληνας'' δε θα πάρεις είναι δικαίωμα σου ,αλλά όπως έγραψα και σε ένα άλλο σχολιαστή παραπάνω,δε θα παραχαράζεις την ιστορία για να ικανοποιήσεις τα ιδεολογικά σου πιστεύω.

      Διαγραφή
  9. οι Νορδικοι ηταν μια ζωη αρπαγες και καταστροφεις των αλλων πολιτισμων (ειτε εναντιον των Ελληνων ειτε μετα εναντιον των Ρωμαιων) και φυσικα αφου με τον εναν η αλλο τροπο ¨εξαφανισαν" τους πολιτισμους αργοτερα στην ιστορια μεσα απο την Αναγεννηση και τον Διαφωτισμο επεστρεψαν σε αυτους και για αυτο το λογο σημερα που μιλαμε αναφερονται ολοι και καλα με δεος για τους "Αριους" Βορειους...Και κατι αλλο που αξιζει να αναρωτηθουμε ειναι το εξης..Αν δεν υπηρχε η μαζικη εισβολη στην Ευρωπη των βαρβαρων απο τις ασιατικες στεπες τα τελευταια χρονια της ρωμαικης αυτοκρατοριας δεν θα ειχαν γινει ΠΟΤΕ οι μαζικες μεταναστευσεις Γοτθων,Φραγκων,Σαξονων, ΣλΑΒΩΝ και λοιπων αξεστων αγροικων βαρβαρων εναντιον του τοτε κραταιου πολιτισμου και λοιπων αξεστων αγροικων βαρβαρων και σημερα θα μιλαγαμε με αλλα δεδομενα...Και φυσικα ουτε λογος για Αριους απο τον Βορρα, αλλα μονο για υπαναπτυκτους θα λεγαμε...Αυτα για να μην ονειρευεστε καποιοι και παθαινετε ονειρωξεις με τους Βορειους υπερπολιτισμενους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν παθαίνει ονειρώξεις με τους Βόρειους εκτός από τους ηλίθιους.Πράγματι ,ζώα υπήρξαν μέχρι την Αναγέννηση ,γι αυτό τη λένε και αναγέννηση.Τα ζώα της Ευρώπης μελέτησαν τους αρχαίους Έλληνες (και Ρωμαίους ίσως) και γίνανε άνθρωποι.Εγώ εκεί που διαφωνώ είναι ότι δε θα τους χαρίσουμε τον τίτλο του Άριου ,άλλωστε τώρα πια δεν υπάρχει κανένας Άριος...

      Διαγραφή
  10. Για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά για το ποιοι ήταν οι Άριοι ,ορίστε μια εμπεριστατωμένη έρευνα που εξάγει συμπεράσματα βάσει γεγονότων και όχι βάσει των νορδικιστών που ετσιθελικά χρησιμοποίησαν τον τίτλο του Άριου.
    http://hellinon.net/IndoiArioi.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξάλλου ,από το γνωστό αναρχοκομμουνίστικο και εθνομηδενιστικό Ιό παίρνω τη συγκεκριμένη φράση και είναι στο μοναδικό που αντικατοπτρίζεται η αλήθεια από τη γραφή ενός διεθνιστή εθνοπροδότη:
    Οι εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ θεωρώντας ότι ανήκουν στην ίδια αρία φυλή με τους αρχαίους Ελληνες, συμπέραιναν ότι ως "ανώτερος" λαός δικαιούται ...να κατακτήσει και να εξαφανίσει τους "υποδεέστερους". Σ' αυτό, όμως, το σχήμα δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί η επιθετικότητά τους κατά των Ελλήνων. Ετσι, η κατοχή και η καταστροφή της Ελλάδας και η εξολόθρευση χιλιάδων Ελλήνων παρουσιάστηκε ως ένα γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στους Αγγλους και τους μπολσεβίκους¨.
    Αυτή ακριβώς η φράση τα λέει όλα.Οι ναζί θεωρούσαν τους αρχαίους Έλληνες Άριους.Φυσικά και κάνανε το λάθος να νομίζουν ότι ήταν Νορδικοί οι αρχαίοι Έλληνες ενώ ήταν κυρίως Μεσογειακοί.Όμως σημασία έχει η ιδέα στην προκειμένη περίπτωση.Σε κανέναν δε χαρίζουμε τον τίτλο του Άριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με καλή πίστη, σας προτρέπω να μελετήσετε για το ζήτημα των Αρίων-Ινδοευρωπαίων τα άρθρα του περιοδικού Χρυσή Αυγή, από τον Δεκέμβριο του 1980 και εντεύθεν. Γίνονταν τακτικά αφιερώματα. Είναι η καλύτερη απόπειρα παρουσίασης του συναρπαστικού αυτού θέματος που έγινε ποτέ στον ελληνικό χώρο, τουλάχιστον μεταπολεμικά. Έχουν πολύ καλή βιβλιογραφία και βλέπουν το ζήτημα της Αρίας Φυλής με μια πολύ πιο ολοκληρωμένη ματιά, κάτι που λείπει στην εποχή μας. Και κυρίως δίνουν την αίσθηση του πάθους και της δημιουργίας και όχι της αποσυνθετικής κριτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που μπορούμε να τα βρούμε αυτά τα περιοδικά;Αν δε γίνεται να τα βρούμε ,σε παρακαλώ γράψε κάποιες ενδεικτικές φράσεις του περιοδικού ώστε να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

      Διαγραφή
  13. http://s16.postimg.org/meer9tmyt/euro_races.jpg
    Ισχύουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.